cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Zensko ime

clock-img

23.02.2014, 21:10

clock-img

Hannan

pencil-img

135

Zejna (moja kcerka), Hanan, Iman, Esma, Zejneb, Alijah...

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

clock-img

23.02.2014, 22:46

clock-img

Bubydina

pencil-img

-103

Pa najbitnije mi je da je muslimansko i da ima lijepo znacenje(da nema bas nesto ruzno u prijevodu) ... lijepa su mi neka imena ali jos ni za jedno ne mogu bas ono reci to je to ...
npr. amina,iman,merjem,inaya...

clock-img

24.02.2014, 11:51

clock-img

adissa_

pencil-img

212

Nezrina,Samija,Rania,Alima

clock-img

24.02.2014, 13:35

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

Zejnauser posted image , Esma je prelijepo i Zejneb

clock-img

24.02.2014, 13:37

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

Samija user posted image ,Raniauser posted image

clock-img

25.02.2014, 18:10

clock-img

Ajlaaaa

pencil-img

92

Aleyna,Riana,Inaya,Aylin,Rania,Taida,Ajra

Fina imena su mi i : Anaya,Ayana ( znal koja sta znace ova imena i jesul muslimanska? )

R & R <3
..Duse mamine potpuno upotpunile moj zivot !

clock-img

26.02.2014, 09:15

clock-img

chantal

pencil-img

431

Nikad čula,neobična su,meni lično se ne sviđaju.Proguglaj malo o značenju,valjda nađeš nešto.

ja se jezim vise od ovih imena poput Hana,Sara,Lara,Lana da se niko ne uvrijedi ali ne volim ta precesta imena

Česta jesu,ali vala bolje biti Hana/Sara/Lana kao svaka 3-4 djevojčica nego jedna jedina Fevzijja / Selsebila / Ibtisam / i sl user posted image moje misšljenje.

clock-img

26.02.2014, 09:33

clock-img

elmaL

pencil-img

461

IZVORNA PORUKA: Mahidevran 6

Zejnauser posted image , Esma je prelijepo i Zejneb

svidjaju mi se ova imena user posted image

ja nisam pobornik imena koja imaju u sebi slova koja ne postoje u našem jeziku, niti dupla slova u imenu, po meni što jendostavnije to ljepše...ali naravno svako daje ime koje se njemu svidja, i tu ne bih nikad rekla što to ime i sl.

naša curica će biti AJNA aBd user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

clock-img

26.02.2014, 11:32

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Fevzijja / Selsebila / Ibtisam

user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

26.02.2014, 13:51

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

Ma kazem takva imena ta previse neobicnauser posted image ali ja licno ne volim imena kojih ima previse ...

clock-img

26.02.2014, 13:56

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

IZVORNA PORUKA: Ajlaaaa

Fina imena su mi i : Anaya,Ayana ( znal koja sta znace ova imena i jesul muslimanska? )

Da bas su lijepauser posted image ,ali ne mogu naci znacenje na googlu ....mislim da jesu muslimanskauser posted image

clock-img

26.02.2014, 14:42

clock-img

emy24

pencil-img

222

moja curica se zove Ejna i bas je fino i neobicno,a muslimansko je

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

clock-img

27.02.2014, 11:12

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

IZVORNA PORUKA: emy24

I meni se baš sviđa

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

27.02.2014, 11:34

clock-img

elmaL

pencil-img

461

očito nam se svidjaju ista imena user posted image user posted image

i ja imam Emina, a sad bi trebala biti Ajna aBd user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

clock-img

27.02.2014, 12:02

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317

i meni se svidja,a koliko sam cula nije muslimansko,sta znaci? odkud potice?

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

clock-img

27.02.2014, 17:48

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

Ejna jeste muslimansko (arapsko)ime,lijepo je i neobicno user posted image
Ime Ejna je izvedenica od arapske riječi ajn, ar. عَيْن, u značenju velikan, prvak, istaknuta ličnost, oko, izviđač, pupoljak, prsten, zlatnik, Sunce, znanje, zdravlje i tako dalje.

clock-img

28.02.2014, 11:58

clock-img

Bubydina

pencil-img

-103

Zna li neko značenje imena Inaya??? user posted image user posted image user posted image

"Naša nas djeca promatraju i ono što jesmo govori glasnije od bilo čega što bismo mi sami mogli reći."Wilfred A. Peterson

15.08.2014. >Bambi<

clock-img

28.02.2014, 14:27

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

Inaya - arapsko ime ,znacenje:dar od Boga...user posted image

clock-img

01.03.2014, 01:17

clock-img

emman

pencil-img

8

Veliki pozdrav,
želim da vam ispričam svoje iskustvo sa imenom moje kćerke.Prije dvije godine kad sam se trebala poroditi puno sam istraživala o imenima i njihovom značenju.Odlučila sam dati svojoj curici ime Emman po jednoj arapkinji, značenje ovog imena je vjera.Da bih bila sigurna da je to ime prikladno za djevojčicu poslala sam mail Fondaciji Mulla Sadra i oni su mi odg. da je ime ok,samo je kod nas neobično jer se ne završava na slovo a. Međutim,danas ovo ime kod nas, ima drugo značenje vojskovođa,sigurnost i isključivo je muško.Kad tražim na engleskom onda piše da je žensko i da znači vjera.Tako da sam sad zbunjena,kako se poslije dvije god. kod nas promijenilo značenje.

clock-img

01.03.2014, 11:32

clock-img

Bubydina

pencil-img

-103

IZVORNA PORUKA: emman

Veliki pozdrav,
želim da vam ispričam svoje iskustvo sa imenom moje kćerke.Prije dvije godine kad sam se trebala poroditi puno sam istraživala o imenima i njihovom značenju.Odlučila sam dati svojoj curici ime Emman po jednoj arapkinji, značenje ovog imena je vjera.Da bih bila sigurna da je to ime prikladno za djevojčicu poslala sam mail Fondaciji Mulla Sadra i oni su mi odg. da je ime ok,samo je kod nas neobično jer se ne završava na slovo a. Međutim,danas ovo ime kod nas, ima drugo značenje vojskovođa,sigurnost i isključivo je muško.Kad tražim na engleskom onda piše da je žensko i da znači vjera.Tako da sam sad zbunjena,kako se poslije dvije god. kod nas promijenilo značenje.

Ja mislim da jest žensko,i da je značenje tako kao i od Iman,ali kod nas su običaji drugaciji,i pola imena bosanskih nije muslimansko,nego su oni sami smišljali i okretali mjenjali po koje slovo....Meni je isto jako lijepo Iman,ali mužu nije toliko za to ime,baš zbog drugih,jer kako će zvati,ono neobično,i tako,,,a ima dosta curica s tim imenom,a ima i onih Imana,naši Bošnjaci dodaju "a" na kraju...a ne brini ti draga,ime je sigurno muslimansko,i lijepog značenja,za imena naše djece ćemo odgovarati,zato smo znamo biti zabrinuti,,,Emman je 100% lijepog značenja

< Poruku je uredio Bubydina -- 1.3.2014 11:35:19 >

"Naša nas djeca promatraju i ono što jesmo govori glasnije od bilo čega što bismo mi sami mogli reći."Wilfred A. Peterson

15.08.2014. >Bambi<

clock-img

01.03.2014, 11:34

clock-img

Bubydina

pencil-img

-103

IZVORNA PORUKA: Mahidevran 6

Inaya - arapsko ime ,znacenje:dar od Boga...user posted image

Stvarno,ja sam prije toliko tražila,i našla sam da je arp. porijekla a značenje BRIGA....hvala draga,a gdje si ti našla značenje user posted image user posted image user posted image

15.08.2014. >Bambi<

clock-img

01.03.2014, 16:41

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

Ma ne znam negdje sam ga iskopala user posted image neka stranica sa arapskim user posted image imenima ... Evo sad gledam da je nadjem da ti ostavim link imalo je i drugih lijepih imena nego sam zaboravila gdje,sad trazim ne mogu nikako pronaci user posted image user posted image

clock-img

02.03.2014, 12:05

clock-img

reallove

pencil-img

5807

IZVORNA PORUKA: emman

Veliki pozdrav,

Eman jest zensko ime...Eman(Iman) znaci vjera...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

02.03.2014, 15:19

clock-img

emči

pencil-img

89

A ja poznajem 5 dječaka koji se zovu Eman, i baš mi je to nekako muško ime. Ali u drugim sredinama je to možda drugačije. Na netu nađoh da značenje- pouzdan, povjerljiv, siguran.

clock-img

02.03.2014, 17:16

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

I ja znam ovdje nekoliko djecaka eman a saamo jednu curicu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Zadnji članci

article-img