cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bol kod porođaja od 1-10

clock-img

15.11.2009, 14:09

clock-img

dafri

pencil-img

1097

Bol do poroda i nije bio neki,recimo 3,nakon 14 sati sami izgon djeteta isto tako,e sad zbog nesrazmjera  bebe i moje građe došlo je do puknuća grlića maternice,šivali su me preko sat vremena,to je bilo grozno ali se moglo podnijeti.Kod mene komplikacije nastaju nakon toga,dolazi do krvarenja,hematoma,tu noć sam dva puta kolabirala,primala danima krv,infuzije i svašta nešto.Sve mi vene pukle,ostala 9 dana u bolnici,bebu nisam smjela ni dići,od dojenja naravno nije bilo govora, to mi je bilo najteže.Svaki dan me pregledali jer su se bojali da će morati operaciono raditi taj hematom,ma čisti užas.Kad sam došla kući još mjesec dana sam išla svaki drugi dan  na preglede.Sad je sve ok,ali toliko mi je žao jer kao što sam rekla bolovi i porod su super prošli,a ovako mi ostaše traume.user posted image

clock-img

15.11.2009, 14:28

clock-img

Yuna

pencil-img

236

Ovisi o fazi. Većina trudova mi je bila sasvim podnošljiva, ništa previše. Izgon djeteta je isto bio bezbolan. Jedino užasno boli jedno sat vremena kad su najjači trudovi, pod dripom i nakon što pukne vodenjak. Zato bih ovaj put probala bez infuzije da vidim koja je razlika.

clock-img

15.11.2009, 14:30

clock-img

Yuna

pencil-img

236

kako to da nisu procijenili da si preuska za bebu?

clock-img

16.11.2009, 22:28

clock-img

Đenifer

pencil-img

243

Tačno mjesec i  4 dana od kad sam se porodila i već sam uveliko zaboravila na bolove od trudova, kontrakcija, i samog izlazka bebača. Nije bilo jednostavno, kontrakcije su mi bile najgogore, i da nisam išla na vježbe za trudnice i disala ko cuko kad bi me zabolilo, deranjem ne bi ništa postigla, čak bi bilo gore.Kontrakcije su mi bile najgore i naj duže, pogotovo zadnji sat pred porod  kad su išle na 2-3 min, taman jedna prođe druga dođe u ocjenila bi je sa 10, sam izlazak bebe je bio kao da me kolju i da nije bilo mm kraj mene cijelo vrijeme mislim da bi poludila, jer me je animirao i nasmijavao,a ja sam mu sve po spisku nabrajala i da mi se ne približava 2 godine naredne, da ne pomišlja ha ha i to mi je 10 zbog rastavljanja od života i glubih sestara što su mi se navaljivale na stomak sa svojih sto kila, rebra su mi popucala, a šivanje nisam ni osjetila jel sam imala anesteziju i par konaca, ali to mi je kasnije prestavljalo bolno sjedenje i namještanje, i mali ožiljčić koji me nervira pri dodiru.user posted image opet bi se odlučila na prirodni porod jer brzo prođe i još brže se zaboravi, ako ništa sutra ideš kući ako je sve ok, a i uporedivo lakše pri ustavanju i kretanju nego carski, bar po pričama i iskustvu kolegica koje nisu prirodno se porađale.

< Poruku je uredio Đenifer -- 16.11.2009 22:32:31 >

clock-img

16.11.2009, 22:34

clock-img

reallove

pencil-img

5807

joj kad se sjetim bolova auuuu,mm sjedi pored mene i gleda u aparat a mene booolllii i samo govorim raed koliko je sadauser posted image e kada mu je vise dosadilo gledati i govoriti na koliko je dosao bol,pozvao je dr. da mi da epidural i eto ga

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

17.11.2009, 11:02

clock-img

SelmaK

pencil-img

126

Bolovi su bili žestoki, što bi se reklo! I sad kad se sjetim, nije mi bas ugodno! Ali kod mene nije u tome bio problem, vec što je pokusaj prirodnog poroda trajao jako dugo, pa kad su skontali, negdje oko 2 u noci da vise ne moze tako, jer sam bila na rubu snage, e onda su me pod onim najgorim naponima odveli na carski!
Tako da je meni taj carski dosao kao spas u zadnji cas! Jer sam bukavalno na kraju molila da me uspavaj! Uhhh, kad se sjetim!

Mada, sve je ovo odmah zboravljeno, čim su mi donjeli moga dečka malog! Ništa mi vise nije bilo teško! A i stvarno sam se brzo oporavila od sekcije!

Sad iz ove perspektive bih odmah na carski! Hahahah!

Aladin zivot mamin, 26.07.08.

clock-img

11.01.2010, 00:06

clock-img

ZAMARI

pencil-img

38

prve dvije trecine -oko 6. zadnja faza pred sam porod 666...hahaha ali sekunda kad beba izadje 0 i NAJLJEPSI OSJECAJ U ZIVOTU!!!!

clock-img

11.01.2010, 08:50

clock-img

Anoniman

1.porod:kontrakcije 9
             porod  6
             šivanje 0

2.porod:kontrakcije 7
             porod         9
             šivanje 0                    

Drugi porod za mene puno lakši, jer je sve išlo brže.

clock-img

11.01.2010, 08:53

clock-img

lilix

pencil-img

1174

trudovi: 5 na 6
sam porod: 4
šivanje: 10 na desetu, užas jedanuser posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

clock-img

11.01.2010, 08:55

clock-img

Schecherlemica

pencil-img

615

kontrakcije 12
porod 12
sivanje 0

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

clock-img

11.01.2010, 09:12

clock-img

micica

pencil-img

120

Na vjezbe nisam isla tako da ne mogu reci da su mi one nesto posebno pomogle. Kona u susjednom krevetu i babica su mi rekle kako da disem i eto! Kontrakcije uzasne, 16 sati trajale, pucanje vodenjaka i za nekih sat i pol- moje sunce napolju.
Nisam primila nikakvu injekciju, nikakve infuzije, nisam pucala, nisu me sjekli samo sam citavo vrijeme "kakila" kako mi je savjetovala jedna stara teta. Prva bebara user posted image
Nadam se da ce, ako Bog da, tako i sa drugom ( ili drugim user posted image user posted image user posted image user posted image ). Kontrakcije jesu uzasne (8), ono pri kraju je najgore (10), ali sve to prodje (0,0,0,0,0,0,0,0)

clock-img

11.01.2010, 10:36

clock-img

emy

pencil-img

288

Kontrakcije prije nego sto su mi probili vodenjak 6
Kontrakcije nakon vodenjaka 9
Sam porod, odnosno tiskanje 5
Sivanje 10 - vristala sam jer sam imala upalu i osjetila sam svaki koncic
Hemoroidi nakon poroda 20, nisam osjetila ranu koliko su me bolili 10 dana
I opet bih sve sa user posted image

clock-img

11.01.2010, 15:38

clock-img

malena sharena

pencil-img

1196

Kontrakcije prije dripa - oko 5, ja se smijem s muzem i mamom
Poslije dripa su bile 10, e tad vec nisam mogla ni rijec izustiti, ne znam kako druge zene vriste ali ja nisam imala snage ni zamoliti babicu da mi donese vode, trudovi su se sastavili jedan na drugi i samo sam bila skoncentrisana na disanje i gledanje na sat. Izgon bebe 0, sivanje 0 jer su me uspavali.
Joj kad sam vidjela da je bebica dobro i da ce me uspavati, mojoj sreci nigdje kraja, onako krvava i haman gola lezim na stolu i raspricala se s babicama i anesteziologom, da su mi ponudili kafu, mislim da bi je pila i mahalala s njima user posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

clock-img

11.01.2010, 16:03

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

kod  mene  se  sve  brzo odigralo , u  neka   3 sata  tako  da je  bilo  turbo bolno , jer  je  picilo  brzo...vodenjak  nisu  busili,  nije  pukao..vec  pred  zadnja  3  truda  sam pukao  i  bebac  izasao... kontrakcije   prvih  nekoliko ocjena ; 8 pa    poslije  10...pa  prrred  kraj  10  na  10 hehhe,  uuu zadnji  trud  pakao..a  onda  odjednom  raj..beba  na  stomaku  bol 00 ....dok  nije  doslo  sivanje, a  to je  100 na  100 bol  bila.

< Poruku je uredio iv@ncica -- 11.1.2010 16:04:35 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

clock-img

11.01.2010, 17:28

clock-img

lirio

pencil-img

491

kod mene oba brza poroda...sve za 3 sata...

1.porod: kontrakcije 6
              porod 15
              šivanje 9

2. porod:kontrakcije 15( zbog gela)
             porod 8
             šivanje 0 (samo 1 konac)
             bol u leđima(trtici) 7

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

clock-img

11.01.2010, 19:29

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

kontrakcije 8
tiskanje 1
šivanje2

Ne znam što vas je tiskanje boljelo, meni to bilo bezeze, ništa ne boli, samo kakiš i gotovouser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

11.01.2010, 19:34

clock-img

Eli83

pencil-img

55

Kontrakcije 4
porod 8
sivanje 00
Ma super sam prosla user posted image

01.12. rodila se naša princezica Melisa...
Nema ljepšeg osjećaja na svijetu.
Ljubi je mama....

clock-img

11.01.2010, 19:39

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

joj sad sam se sjetila da sam već pisala na ovoj temi, evo kako sam tu bol opisala 10 nakon poroda, našla sma svoj stari postuser posted image  

Bol prije poroda 5, samo istiskivanje bebe 0

Bože, kako vrijeme mijenja percepciju svegauser posted image

clock-img

11.01.2010, 19:56

clock-img

nikita

pencil-img

1945

kontakcije prije dripa 1
kontakcije sa dripom 5
porod 6
sivanje 3
rana poslije 50

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

11.01.2010, 20:05

clock-img

snijeg

pencil-img

754

Kontakcije 4 - dobro sam se psihički pripremila
Porod 8 - beba išla ramenom, psihički rastroj u glavi hoće li joj šta polomiti, a samnom šta bude (čak sam rekla mužu da spasi bebicu, ako dođe do toga da mora birati)
šivanje - -2 s bebom je sve ok, sad mi radite šta hoćete, jaka sam ko beton user posted image user posted image

Moje mišljenje je da je porod stvar psihičke pripreme kod žene, što se više uspaničiš sve je gore...ono što je bitno bol prođe i zaista većina žena u potpunosti zaboravi sve što je doživljavala u tih 2 -3 sata, dokaz tome je i odluka većine nas da rodimo još jedno, pa još jedno, pa još jedno........user posted image user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

clock-img

11.01.2010, 20:13

clock-img

noaa

pencil-img

1662

snijeg divno si ti ovo sve objasnila al kako se psihicki pripremiti za boluser posted image meni kad su ukljucili drip ja sam bila neuracunljiva 100%user posted image user posted image a posto ovo citaju one koje se trebaju poroditi ja nikad necu ispricati svoju porodjajnu pricu niti cu ikad zaboraviti porodjajne muke...zato drugo djete planiram kad ovo bude normalna drzava i kad mognem birati izmedju epiduralne i carskog.

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

11.01.2010, 20:23

clock-img

Ella_H

pencil-img

1264

Ovo pitanje postavi kad se zena poradja
a ne poslije kad zaboravi haqhaha
po ovome bi mi sutra opet porod
zene nemojte olahko shvatiti ja tu bol nemogu staviti ni pod jedan
broj bojim se da budem nepravedna boli boli momacki ali
brzo se i zaboravi a izdrzati moras htjela ne htjela i mi zene
smo mnogo jace nego sto to mislimo
to je jedno predivno iskustvo koje vecinu zena opameti,
probudi i osnaziuser posted image user posted image

clock-img

11.01.2010, 20:25

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

noaa no sikiriki zaboravićeš ti to vjeruj mi, nisi ni prva ni posljednja koja tako misli a poslije zaboraviuser posted image .
moju prijateljicu je na prvom porodu doktor šamarao, toliko je bila poludjela, nije nikako htjela noge da raširi, vrištala je ko luda i skupljala noge, a beba traba izaći,  tako da su joj dvije babice vukle noge a dr. šamarao, sad ima još jedno dijete i na drugom porodu prošla ekstra

clock-img

11.01.2010, 20:25

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

Racuna li se ovdje i carski???user posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

clock-img

11.01.2010, 20:26

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

paaa opiši bol odmah nakon poroda i kasnije kako je išlo, kao i sve beleje koji idu uz carskiuser posted image

Zadnji članci

article-img