Dobar dan svim našim bebama i mamama 2008!
Kako ste nam?! Mi smo standardno OK. NEma nekih novina, osim da faza slabijeg jela traje. Kako je praznik - sv. Nikola - i djeca su dobila slatkise, i Ema pokazuje veliku sklonost ka cokoladi, poput njene sestre (a da budem iskrena i mame), pa se trudimo da joj damo sasvim malo, a ostalo sklanjamo. Brblja svaki dan vise i to nam je jako smijesno. Sada nase bebe ulaze u svoju najzanimljiviju fazu, rekla bih. MEne izludjuju Emini pokusaju da trci po stanu! Ne znam od kuda joj uopce ideja. Naravno, nakon nekoliko koraka zavrsi se padom, ali, srecom, za sada, bezopasnim. Strah me je da se u sta ne udari...
Anushka, nadam se da ce period bez muza proci sto je moguce lakse. Vazno je da ste Alen i ti dobro, a i tata u dalekoj Svedskoj. Roditelji ce se navici na vasu odluku, s vremenom. Ne sekiraj se. Vidim, i Alen nije u nekoj fazi velikog jela... Ja sada gledam da pojede voce, da bi unijela dosta C vitamina. Trudim se i sa svim drugim, ali ne ide kako bi trebalo... Ali, hajde, doji, pa valjda nije gladna. MM kaze od cega bi tako punila pelene da je gladna!? Ima logike, ima... A sto se tice tema na forumu - ja sam generalno najusmjerenija na ovu nasu...
Nita, lijepo da ste si ti i MM priustili malo skitanja bez curica. Drago mi je da Kanita tako dobro slusa, a i jede. Da li ste joj vec izabrali tetu?! U Emino ime se zahvaljujem za komplimente;) Cipelice su i meni bile najsladje od svega, samo ih je non stop skidala:) Zacudo, dvije veceri smo slavili rodjendan, a ona se nije isprljala. A inace... Uh... Poceli smo joj kao davati jedan obrok na dan da ga jede sama... Procitala sam da je vazno za razvoj samopouzdanja, ali, brate mili koji haos napravi... Uh... Kupati ju je treba, a njenu hranilicu i trpezariju generalno ocistiti...
Enna, kako je curici grlo?! NAdam se da ce biti bolje. Izgleda da su nam sva djeca u slabojednoj fazi. Samo se je KAnita popravila, za sada.
Mynxlee nam otputovala u Bosnu, slaviti sinu rodjendan. Samo kada se sjetim kako smo lani iscekivale bebe i pricale o trudnocama, a vidi nas sada! Sve se okitile jednogodisnjacima;)
Dinciii, draga, i kod vas su pripreme za tortu u punom jeku, je l' da?! Da lis te nasli neku slasticarnu koja je pristala da je naslikaju?! Meni je zao sto nisam sama napravila tortu. Probacu sada, kada bude imala od mm maceha rodjendan da treniram i ne ovisim od slasticareve volje:)
Manuela, kako nam je Emir?! Jeste, meni je muz glavna, ali i jedina podrska jer ovdje nemamo nikoga moga, a njegova mama je takav tip da nije od neke pomoći... A i skitajuci po svijetu navikli smo da se pouzdamo ili u sebe ili u placenu pomoc... Ma, jeste, prospavana noc je nezamjenjiva.
EmmaL, da li nam je imenjakinja počela bolje jesti?!
E, odoh se baviti ručkom nedeljnim:) Lijep dan!