cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

29.11.2009, 16:20

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

hvala dinciii punoooooo pusica za tebe i rejhanicuuser posted image

clock-img

29.11.2009, 16:22

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Ahmede sretan ti rođendan od drugarice Leile i njene mame :)))

04.12.2008.

clock-img

29.11.2009, 16:23

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Tek sad vidim da je Ahmed tačno mjesec dana mlađi od Emira.
Sretan 1. rođendan malom Ahmedu želi drug Emiruser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio manuela -- 29.11.2009 16:24:47 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

29.11.2009, 16:25

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Sretan 1 rodjendan Ahmedu,sve najljepse u zivotu mu zelimo Ajna i ja
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

29.11.2009, 16:54

clock-img

enna

pencil-img

697

user posted image user posted image user posted image Sretan rodendan nasem drugaru Ahmedu od srca zele Ena i njena mamauser posted image user posted image user posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

29.11.2009, 17:15

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Sretan rodjendan, Ahmede!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

29.11.2009, 23:58

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

JOJ HVALA VAM PUNOOOOOuser posted image STE SVI lijepi pozdrav od nas  i velika PUSA za nasu generacijuuser posted image

clock-img

30.11.2009, 00:00

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Ahmede sretan rodjendanuser posted image

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

30.11.2009, 00:09

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

user posted image user posted image hvala veeseelaa

clock-img

30.11.2009, 14:12

clock-img

nita

pencil-img

550

Dobar dan, mame i bebe 2008!

Ahmedu sretan rođendan!

Kanita spava, a Merjem je u školi, pa mi neobična ova tišina nakon burne sedmice. Kanita je dobro, hB. Malo smo poremetile ritam hranjenja i spavanja ovih dana, pa se nadam da ćemo se brzo vratiti starom rasporedu. Kanita je na poklon dobila šator-kućicu i skoro da ne bi izlazila iz nje. Ne smeta joj ni da sama bude unutra, sjedi i viri kroz prozor. Interesantno nam je gledati je kako se zabavlja unutra. Na vakcinu je nisam vodila i ne mislim do proljeća, odnosno dok ne prođu ove viroze i gripoze.
Bebbe, hvala ti na bajramskoj čestitki! Kako je protekla rođendanska zabava? Vjerujem da je Ema uživala.
Mamabb, New mama, Juni, Emma.L, i vama hvala na rođendanskim čestitkama!
Pusica!

clock-img

30.11.2009, 16:42

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Happy Birthday!! Ahmedu šaljemo pusice!
Nadam se da je praznični vikend bio lijep i da se mame nisu previše umorile. Mi smo boravili na planini i fino se odmorili, ali nažalost, Ema nije ništa bolje ni jela ni spavala. Džaba planinski zrak user posted image  i 100 km koje dnevno pretrči.
A sada sam zaista zabrinuta za njeno povraćanje. U četvrtak je opet povratila špinat sa jajima. Fino je večerala i onda uzme kašičicu i gurne u grlo i sve povrati user posted image . Nakon toga sačekamo spavanje i napravim joj Aptamil, koji isto tako povrati samo što je popila (valjda joj stomačić bio iziritiran od prethodnog povraćanja). Onda za Bajram nije jela skoro ništa osim jednog obroka pileće juhe i flašica, isto tako i u subotu, a sinoć nakon prvog zalogaja jabuke i naranče s keksom, povrati i to i ručak. Baš me brine taj njen nagon da povraća sve što joj ne paše, jer je to pravo povraćanje, ne bljuckanje zadnjih zalogaja i slično. Sinoć smo odlučili da se posavjetujemo s liječnikom ako se još jednom ponovi. Jer zaista ne guram joj da jede stalno i nisam puno zabrinuta za apetit, ali ovo je baš nezgodno.
Eto, izjadah se ja user posted image , nadam se da je kod ostalih jedini problem nespavanje, da nema gripe ili sličnih budalaština.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

30.11.2009, 17:54

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Zdravo, generacijo!
Mi smo dva dana slavili rodjendan, i sve je proslo super!
Novost je i to da je Ema vec cetiri dana nocu u svojoj sobi. Kada se budi umiri je tata, tako da se vec cetiri noci ne dojimo. Ide bolje nego sto smo mislili, hvala Bogu!
Kako ste nam se proveli za praznike?!
Ahmed nam je takodje slavio rodjendan. Ma, nema, same feste! Sada jos koji dan pa praznuju Amelina Ajla i LEila od Mamebb.
Nita, bas slatko da nam se Kanitica tako obradovala poklonu. Kako nam, masala, brzo rastu ova nasa djeca! Jede li Kanita? Ema nije bljestava ovih dana. Sve bi nesto ona sama jela, ali pojede premalu kolicinu na taj nacin. Maloprije sam joj skuhala sutlijas i dodala pravog, crnog kakaa, te je to pvo sto je danas pojela kako treba, bez mrljavljenja. A sto se tice vakcine, i sama sam razmisljala da cekam proljece, ali, eto, ubjedi me pedijatar da je sve OK i da dodjemo 8. 12.
EmmaL, vjerujem da si zabrinuta, ali, djeca jako lako povrate, tako da mozda ipak nemas razloga za brigu, mada bih i sama na tvom mjestu potrazila savjet ako se to nastavi. Joj, djeca nas bas treniraju. Nadam se da ce brzo sve biti OK. I meni se je to znalo desavati sa Emom da par dana povrati svaki drugi obrok, recimo. I bas me je izludjivalo, jer je bilo u toj fazi kada je jako slabo jela... Ali, proslo je samo od sebe...
Ema i njen tata sada spavaju, a ja imam malo vremena za sebe pa pijem kaficu, i bas mi pase.
Nadam se da ste mi svi dobro i saljemo ljupce nasim bebosima!

clock-img

30.11.2009, 18:11

clock-img

enna

pencil-img

697

Pozdrav drage nase bebice i mamice!!!
Evo i ja cu kratko samo da vam se javim posto od ove svoje vragoanke bas i nemam mira,kompjuter joj je opsesija heheheheh.I ja da vam se pozalim da Ena skroz slabo jede ima 3-4 dana skoro pa nista namolim je da pojede barm supicu domacu i to jako tesko a nate kada imate djete koje je lijepo jelo a sada nista pa se bas zabrinete.Nadm se da su zubi jer je preksinoc imala proljev u 02.00 ujutru i vjerujte mi da sam i bodi i pelenu na kojoj sam je presvlacila sve bacila koliko je to bilo obilno a ona inace kada joj nicu zubi ima proljev.Danas smo bili na vakcini i plakala je kao nikada hahahahha male bebe odmah prestanu a nju smo tesko ja i mm umirili,pitala sam za vakcinaciju protiv te tzv."svinjske gripe" kaze da je odluka roditelja obico zdrava djeca bez nekih hronicnih bolesti se ne vakcinisu pitala sam sta oni misle i dr. sto je davala vakcinu kaze da svoju djecu nije vakcinisala i da ni ne misli heheheh pa mislim da ni mi za sada necemo o ome vise razmisljati.Eto ja vam se izjada pravo spavanje je kao i uvijke uzasno pa sam i ja premorena do bola heheheh sada idem ljubite mi malene pilice moram ici praviti kucu od kockica hahahahhahah.Drago mi je da su feste protekle u najboljem redu javim vam se opsirnije kada uhvatim vremena pusa vammmm!!!!

clock-img

01.12.2009, 07:52

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Drage moje drugarice, moram vam se pohvaliti - nakon godinu dana JA SAM PRESPAVALA CIJELU NOĆ!
Nije Ema uvijek bila budilica, do nekog sestog mjeseca ona je lijepo spavala, ali ja nisam, jer sam je non stop provjeravala, pokrivala, kada je bila mala budila da je hranim... I sada, ovih 5 dana od kada se MM za nju nocu brine sam se takodje budila, pazljivo na baby phonu pratila sta se u sobici dogadja i isla spavati tek kada Ema zaspi. No, sinoc sam se konacno uspjela isklopiti, zaspati i probuditi se ujutro! Kao u dobra stara vremena. Nista, bas nista nisam cula. Ema je takodje prespavala noc, ali MM kaze da se je dvaputa budila i malcice kenjkala pa ponovo zaspala - nisam cula! Eto, ugnjavih vas, ali ta pospanost i pravi poremecaj sa spavanjem me je vec dobro brinuo, pa eto, da podjelim s vama... I, naravno, da vam moja razigrana princeza i ja posaljemo poljupce i zazelimo lijep dan!
Enna, kako je Ena?! Ima li reakcija na vakcinu?!

clock-img

01.12.2009, 09:18

clock-img

enna

pencil-img

697

Jutro draga nasa generacijo!!!
Evo i mi da vam se javimo reakcija nije bilo na vakcinu osim sto je bila jako nervozna i imala je proljev sada dali je reakcija na zube ili vaakcinu neznam ili pak to sto je mm imao takode cijelu nedelju proljv pa da nije neki virus od njega pokupila pojma nemam.Nista nije alarmantno juce je isla 3 puta rijetku stolicu pa tako da necemo nista poduzimati dajem joj caj od sipka pa nadam se da ce prestati.Kao da mi tesko guta mozda je pak i rlo malo zeza ali i to cemo lijeciti prirodnim lijekovima C vitaminima.Ona je inace vesela igra se sve uobicajeno osim juce je bila nervozna a zubi je jako muce kutnjaci,pa mi je bas zao vjerujte mi.Pocela je da prica ispadaju same rijeci iz nje ponavlja kada cuje od nas pa se smijemo kako ona to slatko radi hehehhehe.,da i hrana tj slabo jedeeee i ono sto je bas volila nece pa sam malo nasikirana i ja ali ipak popije ona barem mlijeko.Kod nas je vrijeme uzasno vjerujte mi da 20 dana nikako sunce nije se promolilo a evo zadnjih 10 je stalno kisa pa nemozemo ni van.
Bebbe user posted image user posted image user posted image user posted image  za prospavanu noc vjeruj mi da sanjam o tom danu heheheheheh ali doci ce i on aBd,i Ena je ispocetka lijepo spavala ali samo nekih mjesec i pouser posted image onda su stigli grcici,pa kada su oni prestali dermatitis,pa onda zubici,pa navika takva vjerovatno heheheheh i tako redom.
Emma.L znam da se jako brines i j bih na tvom mjestu potrazila lijecnicki savjet ipak je ona vec velika da bi tako povracala.Ali nadam se da nije nista strasno vjerovano iziritira zeludac pa onda joj se sve gadi.
New mama vidim Ajna prava malena princeza sredila se lutka mila a ni mami Bogami nje mane:))))bas ste mi slatke.
Nita bas mi je drago da se Knita obradovala poklonu i da se bas voli da igra.ena se bas nevoli nicim da igra osim da pise pa se zezamo ja i muz da ce biti naucnik heheheheh.Kupili joj onu tablu pisi brisi pa stalno pise zove nas da joj pisemo i crtamo ma haos.
Eto drage moje nadam s da su ostale mame i bebe dobro nisu nam nesto aktivne ovih dana.LJubimo vas ja i moja princezica i zelimo vam lijep i ugodan dan!!!!

clock-img

01.12.2009, 09:26

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Bebbe cestitamo na prespavanoj noci user posted image user posted image user posted image user posted image i moja Rejhana je u subotu od 7 do 6 prespavala i bilo mi cudno sto se ne budi pa sam ustajala provjeravala user posted image budala umjesto da spavam i uzivam user posted image a sinoc se budila oko 4 jela i onda ustala u pola 8..Nije lose iako bi voljela da spava do 9 jer evo je vec trlja oci i ona ce oko 10 zaspati....

Inace smo dobro vec pomalo pripremamo za rodjendan i razmisljam sta cu kako cu..Danas idem bas da vidim za tortu jer sam nasla jednu sliku koja mi se pravo svidja i isla sam na jedno mjesto kazu da mogu samo izstampati tu slike nemogu nacrtat pa cu danas vidjeti na drugom mjestu jer mi se fakat takva torta svidjela...Evo vam slika da je vidite

user posted image

Pa cemo vidjet na sta ce na kraju izgledati...Mi imamo goste od 9 decembra vec tako da ce mi biti pravo veselo user posted image

Enna drago mi je da nije imala reakcije na vakcinu....

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

01.12.2009, 09:55

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dinciiii, nasa torta je izgledala ovako. U katalogu je bila malo drugacija, ljepsa, tako da na prvu loptu nisam bila zadovoljna, ali, vidjela sam da se djeci, posebno Emi, svidja, a i ukus je bio fantastican. Tijelo i nogice su bili vocni - jagoda i breskva, a glava cokolada. Iako je velika, za 40 ljudi, "pukla" je u dva dana.

user posted image

A Ema koja inace rado pozira se jednostavno nije htjela slikati. Evo, samo fda vidis kako je izgledala, ovdje je na slici s bakom.

user posted image

< Poruku je uredio bebbe -- 1.12.2009 10:01:08 >

clock-img

01.12.2009, 10:20

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Drage moje evo i mene malo da se javimuser posted image ,mi smo dobro,jedino Ajni i dalje curi nosic i hropti joj u plucima,nikako da joj prodje,moram nesto poduzeti da joj se to smiri,a ide u vrtic,navikla se,ne place vise uopste ni kad je ostavljamo,ni kad dolazimo po nju,tako da sam sad mirnija,vragolan je i dalje,juce mi je razbila soljicu i ja je malo pucnem po guzi i kao zaprijetim joj da vise ne smije prilaziti tu,a ona za 10 min. opet na mjesto zlocinauser posted image ,tako da neznam sta da radim s njom, kako vi rjesavate takve stvari,ma meni dzaba dovoriti njoj ne-ne,po sto puta ponovim i ona opet isto,a prije par noci mi je iscupala uticnicu od telefona i ja ustanem,ona dira one zice sto vire,ja se ukocilauser posted image user posted image eto skontala sam definitivno ljepota je bila dok je bila mala,jer bas je ziva,sve hoce da vidi,da opipa,a kazu tete da je takva i u vrticuuser posted image
Eh imamo novinu mama jutros nasla gornje trojke provirilie,tako da je sad konacno stanje zubica14user posted image user posted image user posted image
Enna hvala na komplimentima punouser posted image user posted image ,a jel djevojcica primila bocu onu od godinu sto ide ili je to revakcinacija,a hB da nije bilo reakcija na bocu,ja Ajnu nikako da odvedem,jer ovaj nosic je zeza pa kontam da bi nas dr. sigurno vratila,a i ove gripe sad pa tako da nisma pametna neka jos malo priceka,a za vrijeme i kod nas je bas grozno,vjetar i kisa,nemozes izaci iz kuceuser posted image
Bebbe drago mi je da si uspjela prespavati noc i da ide fino navikavanje,a kako u toku dana,jel fino doji saduser posted image ,a bas sam citala i na temi drugoj sto si pisala da pokusavas da je odviknes od nocnog dojenja,kako je princeza sad poslije one ture,jel ipak bio trodnevni virususer posted image
Dincili torta je super,nadam se da ce se i princezi svidjeti,a sad ce rodjendanko,valja vam se polako priprematiuser posted image user posted image
Emma_L bas mi je zao dusice sto povracauser posted image ,a  mozda joj nesto ne godi od hrane,ili su mozda zubici pa reakcije,evo kod Ajne cim su zubici odmah dobije proliv,pa zato mislim da nije i kod nje rakcija,nadam se da ce poceti fino ruckati,mogu misliti kako se brines jer i ja cesto to sa Ajnom prolazim sto se tice hraneuser posted image
Nita znaci kucica se svidja Kanitici,super da se malo zabavi,a nadam se da je sve proslo fino oko rodjendana i da se nisi puno omorilauser posted image
DGdje su nam ostale mamice Anushka,Manuela,Munxlee,Aazra,Maja 78user posted image user posted image
Pusa bebicama i mamama pa se javimouser posted image user posted image

clock-img

01.12.2009, 10:36

clock-img

new mama

pencil-img

2578

IZVORNA PORUKA: bebbe

user posted image

user posted image

Tortica je bas lijepa,nekako bas za maje curice,a Ema mi je prelijepa,ovo je slika sa rodjendana jeluser posted image ,a mama je bas sredilauser posted image user posted image user posted image

clock-img

01.12.2009, 11:04

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

bebbe, super za tu prospavanu noć! A to dizanje po noći i briga hoće li tata dobro sev odraditi je kod nas odavno prestala user posted image . Sad smo u fazi da se prvo oboje pravimo ludi i kao ne čujemo je, pa onda jedno popusti user posted image . Ma nema razlike, tata to isto super odradi!
enna, nadamo se da će taj proljev i nejelica prestati uskoro.
new mama, mislim da ti je za to hroptanje u plućima dobar čaj od luka i jabuka, kao kompot, pa zakamufliraš okus vanilinim šećerom i cimetom. Znam da su mom rođaku to pravili za bronhitis i kod jakih prehlada za iskašljavanje. A što se tiče tog "ne-ne", kod nas je djelovalo do prije nekih 15 dana, a sada me u oči gleda i dira što ne smije. Samo što je svaki put pucnem i odmaknem- nekad je stavim na ignor ako je baš tvrdoglava user posted image  i baš mi je žao bude, ali nešto moramo poduzimati. A najgore je što smo sinoć bili u gostima i ona trza cvijeće. Na moje "ne", oni kažu da je pustim user posted image - e pa to mrzim. Neka pravila vrijede svugdje i gotovo!
A jučer nije bilo povraćanja, zato što je nismo ni silili da jede. Skoro da ništa nije ni jela, ali je bar popila Aptamil 3 puta, pa mi nije frka. Dok ima energije za divljanje, ne mora ni jesti. Ali pošto voli juhu, to će nam biti ručak svaki dan dok ovo ne prođe.
Toliko od nas. Pusa svima.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

01.12.2009, 13:06

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Bebbe torta je super..I ja se nadam se da ce ispasti barem nalik onoj...Rekla sam ti vec da sam uzela dvije haljinice jer se nisam mogla odluciti tako da ce jedan dan obuci jednu a drugi drugu user posted image user posted image user posted image kaze mi mm da sam luda,al sta cu user posted image user posted image user posted image user posted image

New mama bas tako sad ce vrijeme leti i sve kontam ima jos vremena al nema bogami jos malo user posted image

Cestitamo na zubicima i nadam se da ce uskoro skroz ozdraviti...Sto se tice tog ne-ne moja Rejhana onda jos vise u inat krene udarati bas je ljuta...

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

02.12.2009, 08:21

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Jutro! Mi se sestu noc ne dojimo i spavamo odvojene. Ide nam dobro, bolje nego sto sam mislila, i meni i Emi koja trenutno vslja po Anjinoj sobi, zato cu gledati da budem cim kraca.
Kako ste nam svi?
EmmaL, prema mom misljenju pametno je da je ne silis da jede. U drugoj godini djeca daleko sporije rastu i dobivaju na tezini nego u prvoj, tako da ne mogu jesti koliko su jeli, ako necemo da budu slonici:)
New mama, bas mi je zao da vas taj kasalj zezucka. Ljubi nam curu.
Dinciii, neka si kupila dvije haljine, pa sta?! Kome ce covjek ako ne svojoj djeci, prije svega?! Dobro, ne treba pretjerivati, ali ja mislim da dvije haljine iz H&Ma, koji nije ne znam kako skupa trgovina, nisu neko strasno pretjerivanje. 
Enna, kako nam je cua?! Je li prosao proljev?
Ljudi, neobicno na ovoj nasoj temi bez ranojutarnjih Anushkinih postova. Nadam se da nam je dobo. Kao i Mynxlee, Manuela i ostala nasa raja...
Pusa i lijep dan svima.

clock-img

02.12.2009, 22:44

clock-img

enna

pencil-img

697

Vece drage moje!!!
Evo i mene poslije napornoggggggg dana da vam se javim kratko.Mi smo relativno ok zubi nas i dlje muce,proljev je prestao hB,reakcija na vakcinu nije bilo ali nas malo grlo zeza crveno je i to pokusavamo sanirati C vitaminima ali kako Ena u zadnje vrijeme odbija a jede voce onda joj cijdim narandze i da jelo je katstrofalno mozete misliti a evo vec drugi dan jede mogla bih reci samo palacinke trazi da joj pravim i to ne da ih maze vec onako suhuser posted image ali dobro a i to pojede i vocne jogurte jede,mlijeko kako kad nekad poije sve nekad ne,o spavanju necu ni nacinjati temu hehehehheuser posted image .Danas je bila bas nervozna bile smo vani konacno jedan dan sunca je uljepsao one tmurne i kisne dane i doslovno je izgledala kao maleno krme kako je bila prljava zaboravila sam je slikati i naravo odmah smo marale na kupanje.I zamislite tesko sma joj kosu osusla zaspala je oko 12.30 i probudila s oko 14.00 i to je bilo za cijeli dan mada ona ide kasnije na spavane oko 14.00 pa negdje do 16.30,ali danas ju je umor toliko vladao da naprosto nije mogla da gleda na oci hehehehhe.
Bebbe torta je prelijepa a princeza da ne govorim pa nemam rijeci ta sva "moda" sto kazu djevojcice ma naprosto preslatka je.
New mama mozdacu ispasti glupa ali neznam sta se konta pod revakcinacijom ovu vakcinu sto je Ena primila to je druga doza vakcine pnumococco tako ovdje kazu mozda cete mi se smijati sto neznma taj pojam revakcinacijeuser posted image
Cetitamo vam na novim biserima ljubim ljepoticu!!
Dinciii vidim i kod vas su pripreme za rodendan pocele a kupit ce mama i 3 haljinicu hehehehhe tako je to sa mamama koje imaju svoje princezice.Nadam se da si uspjela naci slasticarnu koja ce napraviti tortu po tvom ukusu  ova izgleda prelijepo!!!
Emma.L i jati imam jednu jakoooo tvrdoglavu malu glavicu u kuci(ali koli joj je tata hehehehheuser posted image )bas sto kazes ja vicem ne-ne a ona gleda u oci i radi po svom ali tta dopusta sve did i nane itd. tako na moju galamu i ne-ne tako reci niko se na obazire a ja se crvenimkada napravi neku glupost van kuce ma zaista me nekad dovode do ludila da najradije ne bih dala ni da ide nigdje bez mene tcnije didu i nani.Djeci je cudno npr. kod mene kada pijem kafu nesmije prici stolu a kod dida i nane smije da ide od soljice do soljice da dira kafu itd. sto mene dovodi do ludilauser posted image
Eto drage moje idem i ja pod tus pa na spavanjejer smo imale naporan dan ljubim va i vase pilice i nadam se da ce i ostale mame beba 2008 poceti da pisu na ovoj temi pusica vam!!!!

clock-img

03.12.2009, 07:11

clock-img

Anushka

pencil-img

903

Dobro jutro drage moje drugarice, pozelila sam vas puuunooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E sad ukratko zasto me nije bilo: ja i mm smo jos odavno odlucili da nadjemo nacin da se preselimo u Svedsku gdje mu zivi brat sa porodicom. E bilo je skoro nemoguce izganjati vizu, ali evo ovih dana smo nekako uspjeli. Skoro smo i firmu otvorili samo da to izganjamo. U medjuvremenu je dosao njegov brat, a pridruzila mu se i zena i kcerkica (6 godina), tako da nam je puna kuca. Ono sto je glavni razlog nejavljanja je zapravo to sto mm ide u subotu i nece ga biti najmanje 3 mjeseca. Ja i Alen ostajemo samiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  cekamo Alenove dokumente pa da mu se pridruzimo i nadamo se da ce biti gotovi do marta (hrvatski dokumenti pa se dugo ceka), za pocetak na mjesec dana, da pripremimo teren da ostanemo. moji roditelji i svekar i svekrva naravno su jako tuzni i pokusavaju nas odgovoriti tako da sam razapeta izmedju Alena, mma koji odlazi raditi i to ce nam biti prvo razdvajanje od kako smo zajedno (vise od 3 godine nismo nocili odvojeno), male Ajle koja je jedva docekala da se igra sa Alenom i da se neko bavi njom, i roditelja i jednih i drugih, brata, posla, rodjendana i praznika.. i sve to sa nekih 3-4 sata spavanja u toku dana..
Alen je hvala Bogu dobro, super stabilno hoda i nema padova, zaletanja i sl, savladava cucanje, i penjanje na sto vece visineuser posted image  a osim vrata i kupatila, sada mu je vrlo zabavno gurati stolice gdje god stigne, i u kuci i napolju:) posebno se odusevi kad vidi u kaficima stolice ma odmah trci da preuredjuje interijeruser posted image  uglavnom me slusa, ja ne pretjerujem cini mi se sa ne ne, niski sto u dnevnom boravku je njegova teritorijauser posted image  i sve opasno drzim van njegovog dometa, ali "opasne radnje" su ne ne, i cesto se i rasplace kad mu malo glasnije kazemo ja ili mm ali nema popustanja. Jos uvijek je vrlo tvrdoglav tj uporanuser posted image  kad naumi nesto dignut ce sve na noge da to i postigne, zubica novih nema, ali me neki dan uplasilo kad sam vidjela kako su mu oteceni kutnjaciuser posted image  jos jedna tuuzna novost je i da je prestao dojitiuser posted image doduse, jos uvijek ih grabi rukicama, i uglavnom i zaspi tako, kad pije flasicu takodje ih trazi i gnjaviuser posted image  ali nece da doji... koliko mi je zao toliko mi je i drago sto je bezbolno i svojom voljom prestao. I tjesim se da je najbitniji period dojio, i da se to i vidi, mashala na njemu.
Vidim da su rodjendani prosli fino, a da se ostali pripremaju:) malaaaa sa zakasnjenjem zelimo sretan rodjendan Ahmedu!!!kako je prosao rodjendan!? Enna u slicnim smo pricama:) mi cemo ako Bog da u Trelleborg.. princezi je opao imunitet? ovdje ima sirupa za apetit i imunitet, pokusaj i to i nadam se da ce uskoro ozdraviti!  bebbe tortica bas lijepo izgleda, je li se i Ema pocastila?cestitam na prospavanoj noci!!! kod nas spavanje nepromijenjeno, zaspi najkasnije do 6, pola 7 i ustaje oko pola 3, 3, najkasnije pola 4... i budi se svakih 2 - 2,5 sata.. najcesce ustanemo prije nego gosti legnu spavatiuser posted image dinciii kako napreduju pripreme,torta je preslatka, posebno mi se svidjaju ove sto su slagom iscrtane kao da su izvezene:))) sad vidim kako je imati djevojcicu, kako mi je mala Ajla ovdje sve gledam kojekakve roza stvarcice za nju, pa te razumijem ako ne budes odolila jos kojoj haljinici:)))emma.L pa i Ema nam je bolesna??? lutkica mala.. a to za ne ne, ispituje granice, za sada nam najcesce djeluje ozbiljan ton i dosljednost, ali ako slucajno ne odustane, ja ga uzmem u ruke i odnesem pred nesto sto smije dirati, uz upornu pricu.. nemam srca da ga pucnem ni preko pelena, zaplace kad oboje samo malo dreknemo ne ne, a kamoli nesto drugouser posted image  new mama, vidim da je i Ajna malo bolesna, ali dok ide u vrtic bolje je. I super sto je prosla faza navikavanja! A neka nam nase zivahne djeciceuser posted image  kad vidim ovog svog kako dovuce stolicu pred TV pa se popne na nju da dohvati lampice na vrhuuser posted image  koliko sam iznenadjena i ponosna sto je tako mali skontao sve to, toliko me panika hvata sta je sve u stanju uraditi i sta nas tek cekauser posted image user posted image user posted image  nita, vidim da je i kod vas rodjendan fino prosao, i bas super kad se dijete obraduje poklonu i iskoristi ga! kod mene jos traje frka po kuci, ali i uzivam, kuca mi je puna djecjeg smijeha i nedostajat ce mi to:((
puuno vas pozdravljamo ja i moj zlatni djecak:))

clock-img

03.12.2009, 09:40

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro!
Kako ste nam svi?
Kod nas je hladan, jako hladan i jako suncan dan. MM je ostao kuci. Nadam se da nije zakacio ovu novu gripu, jer se slabo osjeca, a jedan njegov kolega je u petak obolio, pa sam sva u strahu. Ema je vidjela da je tu i da je otisao u spavacu, i malo nakon toga cujem je iz hodnika doziva "ata, ata" (na slovenackom tata, ali to garant svi znate iz ukrstenica;), odem po nju, kad ona mu i na vrata kuca.
Uglavnom, dobro je. Hodanje je usavrsila, ali sada pokusava da trckara i da se penje. Anja joj se jako smije zbog toga. Nije u nekoj fazi kada dobro jede, no, sta se moze... Brblja jako, jako puno. Skoro sve rijeci pokusava ponoviti kada joj se obracamo...
Anushka, dakle i ti i nasa Enna idete u Svedsku. E, bas sam bila  vesela kada sam vidjela tvoj post. Vjerujem da ti nije lako, da si istrzana, ali, ima li ista logicnije i normalnije nego traziti za sebe i svoju porodicu bolje mjesto pod suncem?! Nadam se da ce ti ta tri mjeseca odvojenosti od TMa brzo proci i da cete mu se vas dvoje lijepo pridruziti i uzivati svi skupa. Duboko vjerujem da je covjeku dom tamo gdje mu je lijepo i gdje moze dostojanstveno zivjeti. Ono sto je tvoje ostane u srcu i to niko ne moze uzeti. Ili sam se ja vise toliko navikla na skitanje... Ko zna... Uglavnom, i mi planiramo u junu ili najkasnije u decembru ponovo na Middle East... Na godinu dana... A onda opet negdje na cetiri godine, ali vjerovatno u Evropi. A evo, krajem decembra ce tek godina da smo se vratili iz predhodne misije...
A sto se tice prestanka dojenja, pa divno je da je to Alenu uspjelo tako lako i bezbolno... Svaka cast! Mi se idalje dojimo danju i Ema tako jako voli siku da mi nije jasno kako cemo uopce prestati. Odlucila sam da, ako Ema ne odluci drugacije, ni ne pokusavamo prestati do proljeca, dok ne prodju sve ove epidemije i slicno...
Enna, ne sekiraj se za nejelo. NAidju faze. Pa prodju. Ena je, masala, napredna, nema razloga za neku posebnu brigu, sve dok je zdrava. Kako idu vase pripreme za Svedsku?!
Gdje su nam ostala raja?!
Pusa i lijepo dan svima!

Zadnji članci

article-img