Jutro, drage moje!
Ema je zorom ustala, tako da sada vec spava, a prije toga smo vec pojele dorucak:) Uranile:) Kuhala sam joj griz na kravljem mlijeku, i, hB, nije bilo nikakvih negativnih reakcija. Piti sam joj probala dati i sa i bez secera i nije joj se svidjelo... Hm... Mogla bi biti genetika, jer MM ne pije mlijeko. Ali, ne sekiram se. Svakako doji, pojede mlijeko u hrani i obozava jogurte i sireve... Moja najveća muka je ponovo dojenje. Kako je bila bolesna, pedijatar je savjetovao da je dojim kada hoce, tako da smo ponovo na starom - spava samo kada doji, a ja sam sasvim iscrpljena. Jutros smo se mm i ja dogovorili da od petka počnemo akciju noćnog odvikavanja - kada se bude budila noću, on će se baviti njome, dok ne uvidi da siku neće dobiti i ne počne spavati. MM sam rekla da me ima pravo zaključati u spavaću sobu ako pokušam doći ja da je tješim, jer, čini mi se da sam ja gora od Eme:) Inače, Ema još ima blagi osip od trodnevne groznice, ali nije ništa alarmantno.
Dogovorili smo se za rodjendan - slavimo i u subotu i u nedjelju od šest uveče. MM kaže da će napraviti ćevapi - party:), sto je ovdje ljudima velika čast. Ja ću napraviti pite, koje su, takodje, atrakcija, rusku salatu, lisnatu pogaču i slično, i sve ćemo napraviti na sistemu samoposluživanja.
Sutra idemo u slastičarnu izabrati tortu.
Aazra, ja takodje ne koristim nikakav sapun, samo vodu. I kada je kupam koristim Hippovu kupku i šampon. S osipom nemam iskustva, ali, od kada je Ema postala preaktivna kupila sam antibakterijski sapun za ruke, tekućinu za raskuživanje kojom svi koji nam uđu i stan u hodniku raskuže ruke, kućne papuče i plišane igračke perem jednom sedmično, a nikome ne dozvoljavam da mi obuven uđe u stan. Takodje, kantu za smeće smo zatvorili u kuhinjski element. Kada smo napolju koristmo antibakterijske maramice za ruke, pogotovo sada, zbog gripe i sestre koja je svakodnevno u kontaktu s puno ljudi... Imam pitanje za tebe; htjela sam Emi napraviti Hello Kitty tortu i na youtubu sam nasla zanimljiv i jednostavan prikaz. Jedino sto mi nije jasno je kako i gdje se dobije ono neko tijesto koje se zamjesi i s kojim se torta poslije prekrije?! Sjecam se da si ti pravila tortu za Bilala, pa ako mozes, molim te, prosvijetli me:) A sto se tiče tekme, mene muž non stop trješi da nema veze sto naši nisu prošli, da svakako idu, samo u slovenačkoj reprezentaciji - golman SAmir HAndanović, go dao Zlatko Dedić i slično...
Manuela, nekako sam previdjela to da Emir ne siki više. Iz ove sadašnje pozicije najradije bih rekla - blago tebi:) A, sto se tice temperature, sva djeca je razlicito podnose i hB da je to sve sada za nama. Gledala sam ples naFejsu, presladak je, djećak dragi, veseli...
Enna, čestitam na odluci za preseljenje. Nadam se da ćete se u Švedskoj fino snaći. Kao što kažeš, važno se je brinuti za svoju budućnost. Kada čovjek već nije kući, odna je svejedno da li je Švedska ili Italija. Mi se isto čitav život selimo zbog mm posla, alija to gledam kao prednost, mogućnost da upoznam razne ljude i njihove običaje, a neo neki nedostatak. A što se tiče Eninom nemirluka - šta se može. Uvijek se sjetim kako je mene mama za Anju tješila - nemirna su samo zdrava djeca. I Ema je relativno nemirna, ali, kada joj se sjetim sestre, ona je obična amaterka;) I Ema šarmira MM maksimalno. Ako joj samo ne ne kaže već plače kao da joj se je svijet srušio, a ni on ne može podijeti njene suze, tako da dijelimo ulogu babaroga:)
Nita, baš je dobra curica tvoja Kanita kada hoće i čaj da pije. Ni ja ne letim doktoru, i baš je neki dan komentarisao da je Ema jedina beba koja nije niti jednom bila u ambulanti, osim na redovnim pregledima. KAže on da je jako zdrava. Kažem ja da takođe postoji mogućnost da nije ništa zdravija od prosječnog djeteta, ali da mu ne trčimo za svaku sitnicu:) Vi ste se takodje isplanirali za rodjendan i to je lijepo... Nadam se da ce kašljucanje dragu djevojčicu brzo proći, da joj ne smeta. I ja sam Anji šećerila mlijeko, ali pila ga je u krevetu pred spavanje i ujutro prije nego što ustane, pa joj je, iako sam stavljala istu količinu kao i ti, uništavalo zube, jer su bakterije djelovale po cijelu noć. Uprkost tome sam Emi probala dati slatko, pa neće i neće...
GDje su nam ostale mamice?! JAko je čudno da nema Anushke, nadam se da je sve OK.
KOd nas je danas ružni jesenji dan, sve je sivo i tmurno, tako da Ema i ja nećemo ići napolje, osim oko dva, kada obično idemo po Anju.
Svima vam želimo divan dan! Pusa!