cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

23.11.2009, 10:08

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Jutro, drage moje!
Ema je zorom ustala, tako da sada vec spava, a prije toga smo vec pojele dorucak:) Uranile:) Kuhala sam joj griz na kravljem mlijeku, i, hB, nije bilo nikakvih negativnih reakcija. Piti sam joj probala dati i sa i bez secera i nije joj se svidjelo... Hm... Mogla bi biti genetika, jer MM ne pije mlijeko. Ali, ne sekiram se. Svakako doji, pojede mlijeko u hrani i obozava jogurte i sireve... Moja najveća muka je ponovo dojenje. Kako je bila bolesna, pedijatar je savjetovao da je dojim kada hoce, tako da smo ponovo na starom - spava samo kada doji, a ja sam sasvim iscrpljena. Jutros smo se mm i ja dogovorili da od petka počnemo akciju noćnog odvikavanja - kada se bude budila noću, on će se baviti njome, dok ne uvidi da siku neće dobiti i ne počne spavati. MM sam rekla da me ima pravo zaključati u spavaću sobu ako pokušam doći ja da je tješim, jer, čini mi se da sam ja gora od Eme:) Inače, Ema još ima blagi osip od trodnevne groznice, ali nije ništa alarmantno.
Dogovorili smo se za rodjendan - slavimo i u subotu i u nedjelju od šest uveče. MM kaže da će napraviti ćevapi - party:), sto je ovdje ljudima velika čast. Ja ću napraviti pite, koje su, takodje, atrakcija, rusku salatu, lisnatu pogaču i slično, i sve ćemo napraviti na sistemu samoposluživanja.
Sutra idemo u slastičarnu izabrati tortu.
Aazra, ja takodje ne koristim nikakav sapun, samo vodu. I kada je kupam koristim Hippovu kupku i šampon. S osipom nemam iskustva, ali, od kada je Ema postala preaktivna kupila sam antibakterijski sapun za ruke, tekućinu za raskuživanje kojom svi koji nam uđu i stan u hodniku raskuže ruke, kućne papuče i plišane igračke perem jednom sedmično, a nikome ne dozvoljavam da mi obuven uđe u stan. Takodje, kantu za smeće smo zatvorili u kuhinjski element. Kada smo napolju koristmo antibakterijske maramice za ruke, pogotovo sada, zbog gripe i sestre koja je svakodnevno u kontaktu s puno ljudi... Imam pitanje za tebe; htjela sam Emi napraviti Hello Kitty tortu i na youtubu sam nasla zanimljiv i jednostavan prikaz. Jedino sto mi nije jasno je kako i gdje se dobije ono neko tijesto koje se zamjesi i s kojim se torta poslije prekrije?! Sjecam se da si ti pravila tortu za Bilala, pa ako mozes, molim te, prosvijetli me:) A sto se tiče tekme, mene muž non stop trješi da nema veze sto naši nisu prošli, da svakako idu, samo u slovenačkoj reprezentaciji - golman SAmir HAndanović, go dao Zlatko Dedić i slično...
Manuela, nekako sam previdjela to da Emir ne siki više. Iz ove sadašnje pozicije najradije bih rekla - blago tebi:) A, sto se tice temperature, sva djeca je razlicito podnose i hB da je to sve sada za nama. Gledala sam ples naFejsu, presladak je, djećak dragi, veseli...
Enna, čestitam na odluci za preseljenje. Nadam se da ćete se u Švedskoj fino snaći. Kao što kažeš, važno se je brinuti za svoju budućnost. Kada čovjek već nije kući, odna je svejedno da li je Švedska ili Italija. Mi se isto čitav život selimo zbog mm posla, alija to gledam kao prednost, mogućnost da upoznam razne ljude i njihove običaje, a neo neki nedostatak. A što se tiče Eninom nemirluka - šta se može. Uvijek se sjetim kako je mene mama za Anju tješila - nemirna su samo zdrava djeca. I Ema je relativno nemirna, ali, kada joj se sjetim sestre, ona je obična amaterka;) I Ema šarmira MM maksimalno. Ako joj samo ne ne kaže već plače kao da joj se je svijet srušio, a ni on ne može podijeti njene suze, tako da dijelimo ulogu babaroga:)
Nita, baš je dobra curica tvoja Kanita kada hoće i čaj da pije. Ni ja ne letim doktoru, i baš je neki dan komentarisao da je Ema jedina beba koja nije niti jednom bila u ambulanti, osim na redovnim pregledima. KAže on da je jako zdrava. Kažem ja da takođe postoji mogućnost da nije ništa zdravija od prosječnog djeteta, ali da mu ne trčimo za svaku sitnicu:) Vi ste se takodje isplanirali za rodjendan i to je lijepo... Nadam se da ce kašljucanje dragu djevojčicu brzo proći, da joj ne smeta. I ja sam Anji šećerila mlijeko, ali pila ga je u krevetu pred spavanje i ujutro prije nego što ustane, pa joj je, iako sam stavljala istu količinu kao i ti, uništavalo zube, jer su bakterije djelovale po cijelu noć.  Uprkost tome sam Emi probala dati slatko, pa neće i neće...
GDje su nam ostale mamice?! JAko je čudno da nema Anushke, nadam se da je sve OK.
KOd nas je danas ružni jesenji dan, sve je sivo i tmurno, tako da Ema i ja nećemo ići napolje, osim oko dva, kada obično idemo po Anju.
Svima vam želimo divan dan! Pusa!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

23.11.2009, 20:26

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Evo brzinskih odgovora-

Bebbe, tu masu sam kupila gotovu - zove se marcipan masa i ima za kupiti u kantici od 1kg. to samo umijesas sa secerom u prahu bukvalno kao tijesto za pitu - u to umijesis naravno i boju i to je to. S tim onda samo prekrijes tortu.
A dio tijesta od kojeg ces praviti figurice odvojis i onda pravis figurice isto kao od plastelina - mi smo napravili autic, a mozes i srce, cvjetice, sta god ti padne na pamet..user posted image
recept za tu smjesu sam kao i za tortu sam nasla na "coolinarki" ali je pre - prekomplikovano. Najbolje da vidis da je kupi gotovu ja sam nasla u jednom skladistu gdje ima sve za slasticarne - mora da i kod vas ima tako nesto. Inace ja sam se pravo nasekirala oko utakmice iako ne volim fudbal, ali bas sam se nasekirala. I evo sad me Bebbe utjesi da Bosanci ipak idu na svjetsko, bas ti hvalauser posted image
Eto, ako ti jos mogu sta pomoci tu sam - a mozes li ti meni reci sta ti je to "tekucina za raskuzivanje"?
Enna, izgleda da su sve bebe nestasne ja s Bilalom muku mucim - on sve dira sto ne treba, dovoljno sekund da ne gledam i eto ga dira cipele, kantu, respirator..
I znaci to je definitivno da idete u Svedsku? Mislim to ti je sa juga na sjever, nadam se da cete podnijeti naglu promjenu klime, bit ce tesko naviknuti se pretpostvaljam.
Pusa svima pa se cujemouser posted image

clock-img

24.11.2009, 08:02

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Azra, hvala ti puno. Probacu naci maricipan masu vec danas, da mogu napraviti kakvu lijepu torticu svom malom curetku. A, tekucina za raskuzivanje je nesto sto smo mi imali stalno dok smo zivjeli u Siriji i koristili izvan kuce, u malim pakovanjima. To je tekucina malo gusca od vode. Malu kolicinu istisnes na ruke, protrljas, i eto ga - ruke dezinfikovane. Mi imamo veliku flasu, od pola litre u hodniku, a svi sa sobom nosimo malo džepno pakovanje od jedno decilitar, ne znam tacno. Ja sam to ovdje kupila u DMu. Prosli put kada sam dolazila u Sarajevo me je prijateljica zamolila da joj donesem, tako da ne znam da li ima u sarajevskim DMovima. Pogledaj. Ako ne bude mogu ti uvijek poslati... Reci mi jos samo da li se i te boje kupe na istim mjestima gdje i maricipan masa?
Hvala ti puno! Pusa Bilalu i tebi!
P.S. Narucili smo Hello Kitty tortu, pola vocnu, pola cokoladnu, u rozoj haljinici!

clock-img

24.11.2009, 14:36

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

bebbe, drago mi je da je ozdravila djevojčica.
nita, pokušali smo ignorirati i samo je nastaviti hraniti kao da nismo vidjeli da je izbacila; pokušali smo vikati 'ne, ne'; pokušali smo gurati nazad hranu koju ispljune; pokušali smo samo odustati za taj obrok i to joj najbolje odgovara... elem, od petka ne jedemo user posted image .
bebbe, ja sam skeptična po pitanju tih domaćih proizvoda mliječnih... ne znam zaista.
A što se tiče pranja lica, umivam je vodom, osim kad se kupamo, pa šamponom Hippovim joj umijem lice.
Ne dezinficarmo previše ništa.
Ljubimo vas. Ako itko zna može li ova nejelica biti reakcija na vakcinu, please javite.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

24.11.2009, 15:21

clock-img

enna

pencil-img

697

emma L. moze bii reakcija na vakcinu a da nisu slucajno zubici????Kod mene Ena kada nece da jede a nervozna je onda za koji dan izbije zubic evo upravo smo imali takvu fazu ocekujemo kutnjakuser posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

24.11.2009, 15:33

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

enna, nije nervozna, super je raspoložena, a i ne vidim onu poznatu reakciju kad joj godi pranje zubića. Njoj je sve super u životu osim kad počne jesti. Ni čokolino, ni monte, ni grožđe ili mandarine koje obožava... ma ništa ne želi.

clock-img

24.11.2009, 15:48

clock-img

enna

pencil-img

697

Pa hoce li baremmlijeko ili sokic da je malo zasiti a kada guza izgladni jest ce,Ena kada nece nista da jede popije mlijeko i znam da nije gladna ili pojede supicu sa kruhom udrobljenim to bas obozava ili one vocne jogurte vjerovatno joj gode.

clock-img

24.11.2009, 16:32

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

WEEEEEEEEEuser posted image , evo jela je danas špinat. Jela je čak i pahuljice, ali nije bila oduševljena baš (govorimo o Nestle kakao pahuljicama koje obožava). No dobro, nećem vas više moriti. Javimo se uskoro sa nekim boljim vijestima user posted image .

clock-img

24.11.2009, 21:28

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Draga Bebbe,

Sretan 1. rođendan tvojoj maloj sminkerki user posted image ,
zelim joj puno srece da vam uvijek bude ziva i zdrava i da izraste u ljepoticu kao sto je njena mamauser posted image
Drago mi je ako sam ti pomogla, boje za tijesto trebalo bi da imas u trznim centrima, a tijesto farbas tako sto malo boje stavis u mali komadic tijesta - i onda pomijesas sve zajedno. zato sto su te boje jake kao tempera - ali ne brini lako se ispiru.
A sto se tice tekucine za raskuzivanje, probat cu vidjeti ima li u nasem dm-u pa ti javim.
Ja sam jednom narucila iz oriflamea tako nesto i od nekog smo dobili jos jednu bocicu. Ne razblazuje se s vodom i prakticna je kad si vani i nema sapuna u blizini - ako je to ono sto mislim.
Inace, uzeli smo neki bolji sapun za ruke i osip se povukao - hvala bogu a Bilalu sad svakih pola sata perem ruke mora da se dirao prljavim rukicama pa mu se pojavio osipuser posted image

clock-img

24.11.2009, 22:57

clock-img

nita

pencil-img

550

IZVORNA PORUKA: emma.L

WEEEEEEEEEuser posted image , evo jela je danas špinat. Jela je čak i pahuljice,

user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio nita -- 24.11.2009 22:58:41 >

clock-img

25.11.2009, 07:24

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Jutro!
Draga Kanita, sretan ti rođendan! Želimo ti da idalje rasteš zdrava i sretna, među ljudima koji te vole, paze i maze! Tvoja (satak starija:) drugarica Ema sa svojim ukućanima!
Emma, dok čitam tvoj post, sjećam se šta sam ja ljetos preživljavala s Emom kada više od mjesec dana nije dobrovoljno jela nikakvu hranu, nist osim sike. Kod nas se je, vjerujem slučajno, poklopilo tako da je Ema dobila vakcinu 11. avgusta i odjednom počela jesti. Mislim, nije ona neka proždrljivica i ima dana kada neće, pa je ishod isti kao kod tebe, šta god radili - ignorisali, ružili, preskakali obroke, zato te i razumijem. Uglavnom, drago mi je da je počela papati, svaka čast! Biće to OK, imaju bebe svoje faze! Nedavno sam čitala da se baš nakon prvog rodjendana počnu smanjivati apetiti jer rast nije tako intenzivan kao u prvoj godini. Ne sekiraj se, dok god je zdrava, sve je to OK.
Draga Azraa, hvala ti puno za savjete za tijesto, istinski si mi pomogla. Sto se tice tekucine za raskuzivanje - to je to. Meni je veoma prakticno. Ni ja ne dezinficiram sve zivo kao manijak, ali na cistocu ruku uistinu pazim, jer mi se čini da je to sada jedna od preventiva i za ove gripetine grozne. HVALA za rodjendansku cestitku i lijepe zelje! Ema se je jutros rano ustala, tako da nas dvije vec plešemo i slavimo:) Jutros joj je i Anja plesala i pjevala prije skole, tako da je sva zadovoljna, baš kao što mala rodjendanica i mora biti!:)
Enna, je li nam Enicu prošla nervoza?! Ti zubići su baš zeznuti ponekad!
Svima vam šaljemo puse i želimo lijep dan! Idemo nas dvije doručkovati, pa napuhati balone, pa plesati, pa pajati, pa voditi mamu frizeru:), pa svašta nešto....
Ema&mama!

clock-img

25.11.2009, 07:46

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

pa nisam znala da su Kanitica i Ema rodjene u sat vremena :)

Drage male bebice od srca vam zelim sretan rodjendan i jos puuuuuuuuno rodjendana i lijepog zivota. Pusu veliku vam saljem. A i mama cestitam trud i uspjeh da podizu svoja zlata.

user posted image user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

25.11.2009, 08:06

clock-img

Anushka

pencil-img

903

Nasim drugaricama Emi i Kaniti cestitamo prvi rodjendan i zelimo im puuuno zdravlja i srece!user posted image user posted image user posted image  izvinjavamo se sto se nismo javljali, opsirnije kad stignem:) bitno je da je Alen super, hoda, trci penje se svuda, prica, pjeva, plese i sve sto je i do sada bilo aktuelno. Nece u kolica skoro nikako kako je prohodao. Jos uvijek ne spava regularno, tj budi se svakih 2 sata i ne spava u toku dana, ali eto, dobro je, zdrav je i veseo i to je najbitnije. Puuno vas sve pozdravljamo!

clock-img

25.11.2009, 09:24

clock-img

enna

pencil-img

697

Na danasnji dan rodena je jedna prelijepa bebica kojom je Zemlja dobila neprocjenjiv dar....Toj osobi zelim sve najbolje i sretan rodendan!!!
Drage moje princeze Ema i Kanita sretan rodendan vam od srca zele Ena i njena mama!!!!!user posted image user posted image user posted image
Evo i mi smo tu da vam pozdravimo i cestitamo malim princezama rodendan a njihovim mamama sto laksi odgoj tih lijepih curica.Ja sam nekako na Enin prvi rodendan prozivjela ponovo njen dolazk na ovaj Svijet i zaista zahvaljujem dragom Bogu sto mi je podario ovo maleno bice za koje zivim koje je centar mog Svijeta.
Ena je dobro hB samo spavanje je uzasno i to ono nocno a po danu i nije tako lose ali vise sam se navikla ako mi vjerujete na ta staln budena a i kutnjaci je zezaju ima vec 15-ak a mozda i vise dana pa samo trazi cetkicu za zube valjda joj godi da ih trlja ili kasikicu silikonsku gricka je ma bas su joj donji kutnjaci nateceni ali proci ce i toooooo aBd.Ja sam malo cistila pred Bajram pa sada nastupa kuhnje hehehheh znate kako to vec ide ali to me bas veseli volim taj praznicni ambijent voljela bih da sam dole u Bosni jer tek onda pravu car Bajrama mozes da osjetis ali boze moj nemoze se sve.
Bebbe vi ste nam u praznicnom raspolozenju bas tako i treba.da te pitam kako si ti poddnosila tapreseljenja razne ljude jezik i sve sto ide uz preseljenje???Ja sam ekako sva u brigama kako cemo mi gore na sjeveru hocemo li se snaci neznamo jezik???mada sam svjesna da sam i ovdje dosla nisam znala jezik nikog nisam znala pa sam se naucila n sve pa se nadam da ce tako i gore biti!!!
Anushka pa mi smo se bili zabrinuli sto te nema sa ranojutranjim postovima,ali vazno je da ste vi nama dobro i zdravo a javite se kada stignete.ako cete utjesiti i Ena kako je prohodala nece u kolica tj.kada podemo u prodavnicu ili setnju i ne nosimo ih.
Aazra vidjela sam Bilala na slikama na fb ma mala setalica je stigla u carsiju vec heheheh.A sto se tice preseljenja i razlike sjever-jug upravu si nece biti lako ali znam kakav je zivot u Italiji idemo da probamo i gore ako bas nemognemo da se naviknemo na klimu nikad nam ne gine da se vratimo za Italiju.moje djete bas nema neku veliku perspektivu ovdje a ja nemou da radim posto vrtici rade od 08.00-16.00 h a radno vrijeme u firmama je od 08.00-18.00 s tim sto imas pauzu za popdnevni rucak jednostavno se nemozemo uklopiti.Mm lijepo zaradi nemamo kredita moze se nesto i ustediti ali vjerujte mi da ovdje obaveze zaklase cim dode placa sve podjelis,ma jednostavno idemo da pokusamo ipak imamo i gore nekog ko ce nam za pocetak pomoci nismo sami pa ako se nemognemo snaci vratit cemo se u Italiju.
Emma L. nadam se da je Ema pocela da rucka a kao sto ti bebbe rece ima dana kada djeca jedu sve a ima kada nece nista.Kod mene Ena je prilicno krupno djete ali nista ona ne jede extra cak sta vise slatkise ne vvoli nikako cini mi se da bi zivjela od supe i mlijeka.Ona je uvijke hB jela ako nista mlijeko popije pa ja nisam nikad muku mucila sa hranom tako da neznma sta bih ti napisala ali nadam se da ce proci i da djeca jedu dosta manje poslije godinu dana uvjerila sam se na vlastitom primjeru.
Ehhh drage moje evo idem i ja Eni da spremim dorucak a ona hoce da pise pa me izludi vise sa tim pisanjem samo sara ali nedam joj ako je sama u sobi vec kada neko od nas ima sa njom bojim se a se ne ubode sa olovkom mozda ce biti neki naucnik hahahhahaha.Ljubimo sve bbice i mamice i cekamo da nam se jave cujemo se cao!!!!

clock-img

25.11.2009, 09:32

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Sretan 1. rođendan našim drugaricama,Emi i Kaniti,sve najbolje im želi njihov drug Emir.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

25.11.2009, 10:04

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Dragoj nasoj Emi i Kaniti zelimo sve najbolje za 1.Rodjendan...
Da vas uvijek sreca zdravlje i ljubav prate od srca vam zele Rejhana i Dinciii
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo i nas da vam se javimo..
Nismo stigli ovih dana citali smo na brzinu al nisam odgovarali...Rejhana je dobro ponekad se pocne buditi u noci al dobro je necu da se zalim jer ima goreg user posted image Inace polako se i mi pripremamo za Rodjendan.Kupili smo haljinicu jednu pa mama vidi jos jednu ljepsu i na kraju rezervisem i ovu drugu koju cu sutra ako bog da kupiti.Posto je haljina Hello Kitty planiram joj naruciti tortu isto od Hello Kitty al to jos nisam odlucila fiksno..(Bebbe nemoj mi se ljutit posto koliko sam skontala i kod vas je Hello Kitty)al zelim da sve bude u tonu kao sto bi neki rekli user posted image

Inace sve po starom...Malo se pripremamo i za Bajram!Iako kao sto Enna kaze nije to isto ovde i dole!!!I u nedelju ako bog da idemo nasem Ahmedu(malaaaaa) na Rodjendan user posted image
I tako..Uglavno dobro smo sto je najbitnije...
Eto drage moje do skorog tipkanja!!!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

25.11.2009, 13:14

clock-img

nita

pencil-img

550

Ćao, drugarice!
Sve najljepše što se poželjeti može želimo dragoj Emi! Sretan joj prvi rođendan i da joj svaka sljedeća godina bude sretnija i bolja od prethodne!

Bebbe, Maja78, Anushka, Enna, Manuela i Dinciii, hvala vam na čestitkama i lijepim željama!
Kanita je danas sretna, ali i zbunjena šta se oko nje događa user posted image
Sada odoh, imam još nekih obaveza. Pusa pa se javim kad budem imala više vremena.

clock-img

25.11.2009, 18:40

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Kaniti i Emi sretan rođendan od drugarice Leile i njene mame i tate :))
Da ste nam žive i zdrave!

04.12.2008.

clock-img

25.11.2009, 21:00

clock-img

new mama

pencil-img

2578

KANITI I EMI sretan 1 rodjendan,puno zdravlja,srece,ljubavi,uspjeha u zivotu od srca im zelimo Ajna i ja,a evo i pokloncica od nas dvije,ljubimo vas puno
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

25.11.2009, 21:16

clock-img

juni

pencil-img

1102

Kaniti i Emi zelimo Sretan rodjeni dan, a mame su se sigurno potrudile da prodje u sreci i veselju user posted image

EMIL,7.9.2008.

clock-img

26.11.2009, 09:02

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Kaniti i Emi šaljemo 100000000000 pusica za rođendan! user posted image user posted image Nadam se da je bilo lijepo i veselo user posted image .
Mi smo ok, zdravi, veseli, spremamo se za Bajram i vikend na planini, tako da nam fali nekih 10 sati vremena u životu da sve odradimo. A ja se samo nadam da će Emu smantati planiniski zrak i da ćemo svi spavati po 5 sati popodne user posted image . I dalje svo moje poštovanje ovim mamama nespavalica i držim vam fige da što prije prođe.
Ema malo bolje jede, čini mi se da izlazimo iz ove faze. Najvažnije mi je da je počela opet piti aptamil, pa je i ne ganjam puno sa hranom.
Ljubimo vas sve, želimo sretan Bajram svima koji slave i lijepe trenutke u krugu obitelji i prijatelja (ja ne slavim, ali zaista volim Bajrame, čini mi se i više od MM-a koji kao slavi, i baš mu se radujem user posted image ).

clock-img

26.11.2009, 15:03

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Prije svega, da svim našim mamama 2008 koje slave i njihovim porodicama zaželim sretan Bajram!
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!!!!!
Mile naše bebe 2008 i mamice, Maja78, Anushka, Enna, MAnuela, Dinciii, Mamabb, Nita, Emma, Juni, New mama... hvala vam od srca za čestitke i lijepe želje!!!!!!!!!!!!
Mi smo OK. Isli na vakcinu, ali kod dr ih je nestalo, pa smo se uspjele naruciti tek za dvije sedmice, odnosno 8. 12. Ema je naucila pokazati koliko joj je godina. Anja ju je "trenirala" juče i sada na pitanje odgovori dizanjem kaziprsta i jednim neodoljivim, polustidnim osmijehom:), a Anja sva oduševljena svojim djelom! Feštamo, kako smo vam već rekli, u subotu i nedjelju! Ja sam zadovoljna jer su mi upravo javili iz jedne hrvatske izdavačke kuće da su mi poslali knjigu "Što očekivati u drugoj i trećoj godini". Imala sam onu "Što očekivati dok očekujete", te "Što očekivati u prvoj godini", obje su mi bile fantastični vodiči, i baš sam srećna da je konačno i ova izašla.
Dinciii, i mi smo bili kupili haljinu "Hello Kitty" u "H&M"u, a onda, kada smo naručili i Hello Kitty tortu, odlučila sam se za drugu haljinu, da nije sva u uniformi. I, ma sta bih ti zamjerila, mila!? Pa, nije mi Hello Kitty vlasništvouser posted image user posted image user posted image user posted image , a sada je svakako popularna medju malom rajom. Vazno je da su nam oni sretni i zadovoljni! Ljubimo Rejhanče!   Mi imamo problem sa malo preširokim baletankama. Moraću ih nekako smanjiti.
Emma.L, drago mi je čuti da nam imenjakinja bolje jede! To su sve faze, budi bez brige. Nadam se da je i ovo nespavanje kod nas nespavalica faza:(
Enna, mila, razumijem tvoje strahove u vezi sa preseljenjem. Ja ti na to ovako gledam - najbolje je ne misliti na sve negativno, već svoju pažnju usresredočiti na pozitivne stvari - upoznaćeš nove krajeve, novu kulturu, novi jezik, nove ljude... I, na kraju krajeva, kako si i sama rekla, ako ne bude išlo, uvijek se možete vratiti natrag u Italiju. Sjećam se svoje malodušnosti kada sam prvi put, sama, sletjela na aerodrom u Damasku. A onda sam sama sebi rekla da je najlakše biti negativan, tužan, tražiti nedostatke, te da neću tako da živim... Ni SLovenija nije moja domovina, ali, domovina je MM i moje djece, ali ne mogu reći da sam nezadovoljna. Uvijek sve može biti bolje nego što jeste, a tako je i kada živimo u rodnom gradu, zar ne?! Samo hrabro, draga, i sve će biti OK. NAjvažnije je da su oni koji su ti najvažniji - tm i Ena, s tobom, a oda se sve može...
Anushka, drago mi je da ste OK.
Eto, "kratko ja":), drage moje! Odoh servirati ručak! Ljubim vas!

< Poruku je uredio bebbe -- 26.11.2009 15:04:26 >

clock-img

26.11.2009, 16:11

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Bebbe koja je haljinica i ja sam uzela u h&m-u....user posted image user posted image user posted image user posted image Al sam danas uzela jos jednu jer mi se svidjela isto i ona je od Hello kitty nemogu da odolim user posted image

clock-img

26.11.2009, 16:13

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Radujem se vec slikama sa rodjendana...I hvala na cestitkama za Bajram!!!!user posted image

clock-img

29.11.2009, 14:57

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Nasem dragom Ahmedu zelimo sve najbolje da ga uvijek zdravlje sreca i ljubav prate...Sretan Rodjendan!!!!

Zadnji članci

article-img