Pozdravček!
Opet popodne smo dobili visoku temperaturu, i, evo, spala je, nakon čepića... Izludjuje me neizvjesnost. Da bar znam sta joj je. Vjerujem da je trodnevna groznica, ali opet, svako malo se upitam sta ako je nesto drugo sto bi trebalo liječiti, a mi ne radimo ništa... Uh...
Nita, mi koristimo obične paracetmol čepiće. Ovdje se gotovo ništa ne da kupiti u slobodnoj prodaji, a te smo dobili na recept - i, hB, dobro joj spada temperatura. S Anjom je uvijek bilo tako kako si opisala za Merjem, nikada nista nije htjelo oboriti temperaturu. Čak je jednom dozivjela fras koji, na sreću, nije ostavio nikakve posljedice. Imala je 2,5 godine. Ovo je Emi prva temperatura i mozda dobro reaguje na cepice jer nije stekla imunitet na njih... Pojma nemam... Prijateljica mi je iz Sarajeva danas savjetovala da upotrijebim Voltaren, ali, niti mogu, a mislim da još ni ne bih...
Emma, Nita, sto se tice jela kod nas je slično. I Ema je prilična nejelica, ali trenutno je u dobroj fazi. I ja sam pokušavala, poput Nite, da vraćam hranu, ali kod mene je urodilo strašnim plačem, tako da mi nije upalilo... A sto reče Nita, ni mi nismo od nekih kila da mozemo ne jesti... Sada imamo pet obroka - tri glavna i dvije užine, tako da je suma na kraju, uz dojenje, zadovoljavajuća.
Enna, ja Emu stavim u vrecu koja je dovoljno velika i to je to...
Bravo za Andreja!
Ljudi, gdje nam je to Anushka?! Neobicno bez nje!
Pusa svima! Lijep vikend!