Drage moje drugarice!
Nisam vas zaboravila, ali, nekako mi je zadnjih dana takva trka frka na svakom polju da se ne uspjevam javiti. Počela sam pisati - što u mom slučaju znači i raditi, jer radim kao dopisnik, a kako još nemam nikoga da mi čuva Emu, pišem s njoj, što nije lako, jer moram sto puta prekinuti, ali sve već znate kako to izgleda... Imam i malih problema sa preniskim pritiskom. Cak sam jednu noc i u bolnici zaglavila (a to kako su Ema i mm porezivjeli tu noć bez sike je priča za sebe). Uglavnom, sada moram strogo paziti i trebala bih barem sat na dan, ujutro, vježbati, da se to vrati u normalu...
Emica je OK. Hoda, pada, prebira po kući sta stigne, igra se, ponavlja riječi, šarmira opasno. Opsjednuta je sikom idalje i mene baš uništava noćno buđenje. S hranom smo kako kada - nekada jede super, nekada slabo. Trudim se da unese sve što joj dnbevno treba, ali, ne opterećujem se previše. I Ema je, poput Alena, zaljubljena u WC školjku. Kod nas je WC odvojen od kupatila, tako da smo se dogovorili da ga zatvaramo, ali, ako ga i na trenutak ulovi otvorenog požuri na veselu igru sa WC šoljom i četkom... Užas... Imamo vakcinu 19. 11, tako da sada forsiram bjelance da budem sigurna da nema alergije.
Da li ste vi razmišljale o cjepljenju svoje bebe protiv ove nove gripe?!
Amela V, zao mi je sto kroz to prolazite. Citala sam o tome i piše da upravo krema pomogne i riješi problem u većini slučajeva, uprkos neugodnostima tipa nus pojave. Srediće se. Ljubimo curicu hrabru.
Enna, vidim, niste ni vas dvije pospane:) Moja se je Ema vec srela sa snijegom jer je prekjuče baš napadao. Već dva dana je sunčano, ali još ga ima. Reakcija joj je bila preslatka - samo se čudila i nije bila zainteresovana da ide iz kolica, pa je nismo ni forsirali. Je li prošla glavobolja?!
Dinciii, vidim ti si nam u bolovima. Bas mi je zao. Da li je popustilo? Mene je samo jednom na pola dana ukočilo kada sam bila trudna s Emom i mislila sam da cu poludjeti. Ima li ko da ti pomaže sada kada si i pospana i u bolovima?
Mynxlee, je li nam to drugar prehladjen?! Kako je sada? New mama, i vas dvije prehladjene?! Sta je ovo?! Tweety, kako pripreme za rodjendan?! Kad smo već kod rodjendana, Manuela, prenesi naše iskrene čestitke Emiru s zakašnjenjem. Uskoro Nita i ja takodje moramo u pripreme za rodjendane princezicama. Ja jos nista nisam skontala.... MAjo78, i ja, ove male količine Alpskog mlijeka koje dajem prokuhavam, ali svaki dan se pitam da li je to potrebno... Kada si ti prestala? Anushka, vidim d su i vaše noći uzbudljive! Da si barem bliže, pa da idemo zorom na kafu i u šetnju;) Ja se sve tješim srediće se uskoro, počeće spavati, ali ko zna... Meni više ništa nije jasno. Kao mala beba je spavala super. Ovo sad je uzasno, baš sam iscrpljena. I Ema je zivahna. Moja mama kada ju je vidjela u Sarajevu, nakon sto joj je u pola sada cijelu sobu razbacala kaze meni: "Drago dijete, sta je ovo ovako nemirno?! Pa, ti se ni ne zalis na nju, koliko je ona zivahna"! Ja sam valjda navikla... Znam da nam je Aazrin Bilal prohodao, pa da čestitam i ovim putem. Kako su nam Idana85 i Rijad? Eto, mile moje, toliko za sada. Sve vas ljubimo i pozdravljamo i obecavamo da cemo se sada cesce javljati!
Ema i mama:)