cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

02.11.2009, 14:28

clock-img

tweety

pencil-img

1407

Samo da vas na brzinu pozdravim i poljubim dječicu malenu.Moja zvrka još uvijek nije prohodala,imam osjećaj da se boji pustiti jer kad dođe do kraja stola ona ko i bi i ne bi user posted image i onda sjedne.Što se tiče jela već neko vrijeme joj dajem što i mi jedemo,naravno ne toliko posoljeno kao kod nas,samo kroz prste.Spavanje se još nije regulisalo,nadam se da će brzo user posted image

Vidim kod vas ima i hodalica mashallah user posted image user posted image user posted image za sve od nedavno hodalice user posted image

Odoh sad da vidim tu anketu.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

clock-img

02.11.2009, 15:17

clock-img

enna

pencil-img

697

Lijep pozdrav drage moje mamice i bebice 2008!!!
kako ste nam vi ovih dana,nismo vam se javljale al smo vas iscitavale redovno tako da ne msilite da smo vs zaboravile!!!user posted image Mi smo dobro Ena vec tri noc budi se po par puta i kmezi i izbaciva cucu moje misljenj je d je kutnjaci muce jer vidim da u jako bijeli i natekli pa sada vidjet cemo.Ja sam vam umorna od nespavanja vjeujte mi a znate i same da sve ostale obaveze cekaju na nas mameeeee hehehheh.Uglavnom stomak je ok hB jos smo na dijetalnoj hrani dok se ne smiri skroz sada nam kisa pa nemozemo ici vani ali zato smo vikend stalno bili u pokretu.
Dinciii  ti si nam isla dr. i ja bi trebala vjeruj mi hahahahha mene leda bole uzas vjerujte da nekad tesko ustanemuser posted image
Anushka vidim da nam se Alen sigurno prepao necega u snu a tebe da je skroz ispemetio svojim placem,ali tko je to sa nasim pilicima nadam se da je noc protekla mirno i da nije bilo vise prepada.
Aazra kako nam je Bilal???Cestitke na slobodnom hodanju sada ga pazi moze biti padova hehehehhe ali nadajmo se da nece.Ja sam Eni pocela sa 11 mjeseci da dajem mlijeko iz tetra paka i nisam ga prokuhavala prva dva dana sam ga razblazivala sa vodom bilo je 3,6% mm a poslije ne jer vidim da nije bilo nikakvih reakcija a sir i mlijecne prozivode jede vec od 9 mjeseca!!!
Nita kako ste mi vi slusal li Kanita jeli pocela da rucka????Vidim i kod vas je budenje u gluho doba hehehhehe kada ce vise taj proces prestati kod nasih bebica.
Gdje su nam bbebe,Idana,manuela i ostale mamice 2008???
Ja vas moram napustiti Ena se probudila pisemo se i da ova tema ocigledno na ovom forumu je suvisna heheheh pa da ne duljim post bilo i bolje da se malo prepiremo mozda bi vise bila posjecena!!!
Ma ljubimo ja i moja princeza sve bebice i njihove mame!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

03.11.2009, 19:26

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Drage moje evo i nas...Rejhana je mashala a ja da ne pricam user posted image Bol ne prestaje u ramenima i vratu nemogu da ustanem kako spada ma nista...Bila sam kod doktora dobila terapije i termin za masaze imaju tek za 2 sedmice slobodan user posted image user posted image user posted image ja njima govorim pa ljudi moji mene sad boli kaze ti lafica meni "to nije moj problem" malo je falilo da joj se nagovorim...svasta i ovog naroda...Nadam se da ste mi sve dobro i nase bebice...

Tweety i ja Rejhani vec dajem hranu koju i mi jedemo sve redom jede user posted image user posted image

Enna znam kako ti je i moja se do prije 7 dana budila jako cesto i bas sam bila zeljna da odspavam duze od 2 sata...Nadam se da ce uskoro proci..

Gdje su ostale hanume????

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

03.11.2009, 22:01

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Zene, bebe, ljuuuuuubimo vas Ivan i ja.

Svim bebama kojima je bio rodjendan (cini mi se da je bio Alenu i Emiru) od srca zelimo puno srece, zdravlja, napretka i svega lijepog. Naravno, i onim bebicama koje napreduju u svom razvoju, koje su dobile nove zubice, napravile prve korake, iskrene cestitke. Opet, bebare koje su bile bolesnjikave, brz oporavak i da nam nikad nikad ne budu vise bolesne, kao i one mame koje boluju trenutno ili su bolovale. Nadam se da sam u ovih par recenica uspjela sve obuhvatiti za ovo vrijeme sto me nije bilo.

Mi smo isto bolovali. Ja sam dosta bolje, ali Ivan mi puno kaslje. Pun je slajma i kad dise sve ropti. Bolje spava, jer je uglavnom kod nas u krevetu. Ujutro cim se probudi pocne vikati ''tata'' i baca se po njemu dok mu se ne javi. Poceo je da se dize, hoda uz nasu pomoc, kada ustane pusti se malkice i padne na guzu. Jos nije bas stabilan. Prohodace, polako. sa hranom muku mucimo, jer jos uvijek samo doji. Mislim, to mu je glavno. Pojede on tu i tamo nesto drugo, ali slabo. stigao nam ''Smoki'' iz Bosne, pa ga puca. Nek' makar sta bilo jede osim sike. Vise voli da jede hranu koju mi jedemo nego kasice za bebe. Nije ljubitelj slatkog. Tecnost slabo pije. Vode popije dnevno 50 ml, a ostalo ni pod razno. Sad da informisem onog ko je postavio onu anketu da kaki u prosjeku svaka 2 dana i da mu je kakica ''ama-ha'' user posted image Novih rijeci nema, samo nesto prica, ali na nekom svom jeziku. Kad mu se nesto kaze da uradi, on to uradi i brzo uci. Hm... Da li sam nesto zaboravila napisati?!

Eh, mm je jos na bolovanju do daljnjeg, ja sam tu i tamo dobro. Nisam u Bosni bila 7 mjeseci, pa sam na rubu zivaca user posted image

Najdrazi moji, eto to bi bilo to za veceras. Ljubim vas sve. Pusa.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

04.11.2009, 07:57

clock-img

Anushka

pencil-img

903

dobro jutro mame i bebe:) kako ste nam ovih dana? mi smo standardno nenaspavani, vise ni noc nije kao sto je bilauser posted image  kad se probudi, nema mira, nego ustane, skida se, galami, hoda, rusi, igra se sa muzickim igrackama, ma sve osim spavanja, jos ja po pola sata u mraku i tisini nosam, ljuljam ma kakvi, on pjeva samnom i onda se pocne otimati da nesto dira pipka, tako da uvijek ima gore od goreg i necu ni da se zalimuser posted image user posted image user posted image  eto samo da prijavim da sam i nocas od 00.30 do 2.40 dezurala, i onda opet od 05.15 evo do sada. Jede kako kad, uglavnom dobro, najcesce zgrabi flasicu caja i popije par gutljaja pa obidje krug pa opet, bali da kapa iz njega i grize sve jos uvijek, ali nigdje novih zubica, izgleda da ce ih dosta odjednom izaci i bas mi je zao, sreca nema temperature i sl popratnih pojava, ali ga bas dugo pateuser posted image  i nemoguc je ovih dana kad naumi nesto da dira (naravno sto ne smije), to je toliko placa, strasno, a sve se trudimo da mu ne popustamo, samo nasi zivci popustajuuser posted image  mynxlee nasmija me sa izvjestajem, hehe ovaj moj 2-3 puta dnevno obavi a smidiii za trojicu user posted image user posted image user posted image  a ivan zeza sa hranom, proci ce i to, ne sekiraj se, ovaj moj setac je vrlo oprezan i rijetko se pusti, najvise voli da se uhvati za neciji prst ili nogu (tj hlace ili suknju) i hoda, naravno, najcesce samnomuser posted image  ustane sam na sred sobe, i stabilan je ali hvala Bogu i oprezan i ne srlja,nadam se da ce i Ivan tako, polako ali sigurno prohodavati:) dinciii mozes li negdje drugo na masazu? znam da je poskupo, ali nemoj stediti na svom zdravlju! i povelik nam ovaj klub mama nespavalica:) Nek je Rejhana dobro, hvala Bogu a nadamo se da ces se i ti odkociti sto prijeuser posted image user posted image user posted image
enna zar ste jos na dijetalnoj ishrani? zar se nije stolica ustabilila? joj mukice, ljubimo vas obje puuno i da vam se sto prije ustabili stanje! tweety dugo te nije bilo! Tvoja prineza ce uskoro i rodjendan slaviti! slicno je i kod nas, jede sto i mi pa se mm zali sto mu je sve neslanouser posted image  nita kako nam jede Kanita? je li ista bolje? ja sam htjela isto tako mlijeko kuhati, ali niko od nas ne voli kajmak na mlijeku, a zao mi da propada, a posto svi volimo iz tetrapaka onda imamo uvijek zalihuuser posted image  ali zato jedemo zenicki mileram na kante:)maja78 kako je proslo uvodjenje kravljeg mlijeka? i ja sam se ukljucila tek kad je alenu bilo 4 mjeseca iako sam citala RR jos u trudnoci ali nisam imala vremena jer sam radila, svejedno zene su ovdje stvarno super i cini mi se da nam je druzenje kvalitetnije nego neka in vivouser posted image  emma.L kako nam je ema? Puse za nasu drugaricu!aazra user posted image user posted image user posted image  za Bilala!!! ma svaka cast tvom momku na hrabrosti i vjestini! A tebi neka je Bog na pomoci sada user posted image  a ako ce u fudbalere mogao je i bolji klub izabrati, hahaha salim se, ako krene tim putem, da Bog da poceo u Sarajevu a zavrsio u Realu!  vidim da ste i ti i vesela i anitaMo imale nedoumica oko mlijeka, ja ne prokuhavam mlijeko (osim kad mi preleti kad ga zagrijavamuser posted image ) i kad pravim griz, puru i puding, mi smo skoro ispraznili zalihe gotovih kasica koje ionako nije htio i zvanicno u frizideru nemamo bebecih hapa, jedino bebasto su nam Lina i Aptamil 3, iako je sa 6 mjeseci poceo jesti kravlje mlijeko, ja jos uvijek pravim aptamil za flasicu jer ne doji dovoljno, sisa mu vise sluzi kao desert i cucla i utjeha i sl pa se i ja tjesim da ako i ne jede dovoljno da bar preko aptamila unese vitamina minerala isl.. gdje su nam ostale mame koje su manje vise redovne ovdje? puno vas pozdravljamo ja i moj veseli djecak!

clock-img

04.11.2009, 09:11

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Anushka draga zvala sam 10 instituta nigdje nema mjesta...A isto mi je ha platila ha preko uputnice kad nema mjesta nemogu ti ni pare pomoci user posted image

Jutros mi je malo lakse iako boli,mm je uzeo od sutra slobodno (ovde imas pravo kad ti je zena il muz bolestan i nema nikog da joj pomogne moze uzeti slobodno)..PA eto da mi bude malo lakse...Nadam se da ce uskoro prestati jer me fakat boli...

Rejhana je mashala,samo sto je svakim danom sve veci lopov...Sinoc je plakala dobrih pola sata jer nije htjela spavat i ja je ostavim i krevetcu uh tih glasnih zica..user posted image   Sve hoce da je po njenom i vjerujte da nekad ne znam sta je najbolje u tom trenutku da je ne razmazim...

Eto drage moje do skorog tipkanja...

clock-img

04.11.2009, 09:19

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

Dinciii bas mi je zao tvojih ledja, ali sve to mi moramo pretrpiti :)))
Anushka pa Alen je jedan mangup kad neda mami da spava, znam da te crpi ali ces se iznenaditi kad jednu noc odvali citavu, e ti tada neces moci spavati jer ces provjeravati je li sve u redu :)))
mynxlee bas sam se ismijala za kakicu :))))))))
e da sto Anushka kaze sto smrdiiiiiiiiiiiiiiiiiiii da se nekad bas iznenadim, ali to je kad nam svasta jedu :)))))
Eto davala sam mu ne prokuhano kravlje mlijeko (do sad uvijek prokuhavala) i ok je bilo, a pocela sam mu ubacivati po kasikicu kras ekspresa i svidja mu se.
NEsto ovih dana se ne stizete javljati, valjda obaveze sviju pritisle.

Velika pusa za bebe i mame

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

04.11.2009, 09:41

clock-img

tweety

pencil-img

1407

Anushka nek se muž žali na neslano,lakše je njemu posloliti,ja to svom uvijek kažem user posted image
Kod nas trka frka oko rođendana,da to samo može više proći.Ne znam živa šta da joj kupimo.user posted image user posted image user posted image
Dinciii pošto nisam bila skroz u toku zbog čega imaš bolove?

Ljubite pačiće

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

clock-img

04.11.2009, 09:54

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Drage moje mamice i bebe pozdravcic kratko i od nas dvije,ja sam vam ostala bez glasa,user posted image neka prehlada me uhvatilauser posted image i samo sinoc malo po malo glas nestao,sad samo sapcem,neznam znate li vi kakav lijek sta bi mogla piti,inace i mm je prehladjen,a i Ajna ima petnaestak danauser posted image ,pa se ja i mm zezamo da nam je Ajna donijela bakcile iz vrtica,kod Ajne navikavanje ide tako-tako,jedan dan je dobra,drugi ne i tako,inace sa hranom Ajna zeza kao i obicnouser posted image ,jedino sto nikad ne odbije je cokolada,a slano dijete ne gotivi ja neznam sta je to,slabo skroz jede,a i vrticu se zale,neznam vise sta uraditi po tom pitanjuuser posted image
Vidim za anketu slicna misljenja,ma nemojte mi se bezveze nervirati,nedamo se mi tako lakouser posted image ,a kad nije do sad bilo svadja ne vjerujem da ce ih biti i ubuduce,ljubim ja vas punouser posted image user posted image
Cestitke svim bebicama na prvim koracimauser posted image ,a svima koji su bolesni zelim brzo ozdravljenje user posted image nemam bas vremena puno pisati,javicu se ja malo opsirnije,odoh Ajnu uspavati,pa moram rucak praviti i na posao,ljubimo vas puno pa se javimouser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

04.11.2009, 13:20

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Ivan mi maloprije povracao i izbacio slajm. Probudio ga kasalj i kad sam ga podigla poce povracati. Hajd' nek' je izbacio koliko bilo da ga manje muci.

Ah, da, i kakio je danas user posted image Sto mudiiiiiiii user posted image

Dinciii, da ti je da dodjes ovamo da te jedan covjek iscepa, ma bila bi ko nova.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

04.11.2009, 13:27

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Tweety ukocio mi se vrat i desna strana plecke,ostalo me nista ne boli al ovo je katastrofa kako boli..To su nenormalni bolovi..Ja mislim da se zivac ukocio al nikako da popusti..Jos pijem neke tablete od kojih ti se spava ma drama sa mnom user posted image

Mynxlee vjeruj da bi i na kraj svijeta samo da znam da ce me proci user posted image

New mama
jako mi je zao sto ste prehladjeni nadam se da ce brzo proci i cuvajte se...Ja sam se neki dan vakcinisala protiv gripe i doktor mi je rekao da za dvije sedmice se vakcinisem protiv svinjske grupe.Jer ocekuju veliki val zaraze..Pa sam se malo i prepala nesto i ne izlazim nigdje gdje ne moram user posted image

clock-img

04.11.2009, 14:31

clock-img

enna

pencil-img

697

Lijep pozdrav drage moje od mene i moje malene iz tmurne i kisovite Italije!!!!
Da vam se i mi javimo koliko smo puta kakile i piskile hehehehheuser posted image .Ena je dobro hB i stomak je ok sve uredno osim spavanja i evo vec 2 dana slabo rucka.Spavanje je uzasno budi se sam Bog zna koliko puta a ja sam vam mrtva jutros ona jadna probudila se i mene gura zove al ja nikako oci da otvorim tesko sam se razbudila i evo sada sam ko zombi umorna a kisa pa kud ces ljepse od tople sobe i krevetauser posted image  a i glava mi puca pa cu se priduziti Eni u sobuuser posted image .Jutros samo malo isle u tgovinu bezveze cisto malo da izademo iz kuce kupila njoj neke sametne futrovane hlace i trazila cizmice futrovane za zimu za Bosnu ali tog ovdje slabo ima posto ovdje nema snijegaaaa hahahha tako da ce moje djte imati tek pvi usret sa snijegom aBd kada odemo dole kuci.I mene je malo strah ove svinjske gripe da vam pravo kazem ovdje je u 4 dana dole na jugu Italije umrlo 16 osoba a vakcine nisu stigle u sve opcine pa neznma dali bi bilo pametno vakcinisati i Enu posto djecu masovno napada jeste da u dobi od 5-13 godina ali opet me strah.Mada je ovo oblik gripe blazi od one normalne cak 10 puta i kazu da je od normalne veca smrtnost ali eto hajd vjeruj i pedijatri kazu da napada obicno djecu koja imaju neke kronice bolesti,srca ,pluca itd.
kako su ostale bebe slusaju li mame ili one njih slusaju ????Spavanje je vidim kod sviju relativno lose a i hrana pa se nadam da ce se uskoro popraviti.
new mama moj djever muku uci godinama sa tim ostajanjem bez glasa,obisao je mnoge specijaliste i svi kazu jedno te isto nesmije gazirana pica hladno da pije da pusi i boravi u takvim prostorijama i da ako prede u hronicmo moze nedo Bog dobiti rakuser posted image sto nadam se nece nikad nikom se desiti.On kada zamukne heheheh uzme neke ampule i inhalira se na njih i bude mu bolje a ti svakako koristi sta ti je dr. propisao pa ce te proci i da ne naprezi gls vec pricaj tiho,tm ce sada uzivati nece ko imati brojati hehehehuser posted image (sala mala)
Gdje nam je bbebe nema je dugo vec nadam se da je sve ok???
Eto drage moje ja vas pozdravljam idem malo leci glava mi puca ljubite mi te malene pilice a vama zelim puno strpljenja i snage dok ne prode i oa faza nasih najljepsih malenih bica caoooo!!!

clock-img

04.11.2009, 17:48

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Drage moje samo da se javimo na brzinu da ne mislite da smo vas zaboravili..
Bili smo u frci ovih dana,prije rođendana počeli  renovirati kuću i jedva smo nekako stigli do rođendana da završimo.
Sad se opet sve vratilo u normaluuser posted image .
Hvala vam što ste se sjetili našeg rođendana, i mi čestitamo našem drugu Alenu prvi rođendan...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ljubimo vas...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

04.11.2009, 18:02

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

Tuspas i nas user posted image user posted image user posted image user posted image nema nas skoro pa nikad da se javimo, ali vas redovno citamo. Malo smo "u behutu" pa nemamo iskreno da vam kazem volje za pisanje.
Ajlicu sam vodila ginekologu user posted image user posted image user posted image user posted image sunce malo, ni godinu dana nema, a vec smo oko specijaliste user posted image user posted image user posted image user posted image Imamo problema sa kokanom, jedan dio joj se zatvorio, pa sad moramo to nekako rjesavati. Doktorica nam je dala kremu na bazi steroida da mazemo 2x dnevno, 2 sedmice, pa da je onda dovedemo na kontrolu. Ako se ne otvori sa tom kremom, onda ce joj to morati hirurskim putem uraditi user posted image user posted image user posted image user posted image Ne moram vam ni reci kako se osjecam...
Samo sto mi je sad problem sto se ona sva zacrvenila dole od te kreme, place kad je presvlacim i perem, pa kontam da prekinem sa tom kremom, da nazovem doktoricu da vidimo sta dalje.
Eto tako vam je to....
Kako su vase bebice? Vidim bilo je i slavljenika user posted image user posted image user posted image user posted image Sretan rodjendan im zelimo (sa malim zakasnjenjem) da budu zivi i zdravi da uvijek slusaju sveoje roditelje.
Mi smo danas napunili 11 mjeseci u dobar cas. Za rodjendan planiramo ici kuci u Italiju, napraviti festu ako Bog da. Sve ce nam biti u temi Barby user posted image user posted image user posted image , tortu cu joj ja praviti (barem sam tako skontala) a ako ne ispadne dobro, uvijek imamo slasticarnu za ledjima user posted image user posted image
Ljubim vas sve redom

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

clock-img

04.11.2009, 18:16

clock-img

nita

pencil-img

550

Amela V., tako mi je žao Ajlice! user posted image user posted image user posted image Ne znam kako da te utješim, osim da se nadaš da će ta krema brzo djelovati i pomoći. Ja sam sličan šok doživjela kad mi je patronažna drugi put došla (Kanita je tada imala 9 dana) i rekla da mi beba ima rascjep rodnice!!! A, njoj na peleni bilo malo krvi, što je sasvim normalno kod djevojčica u prvih nekoliko sedmica života.
Kako si to primijetila? Je li prije iko od ljekara to pogledao?
Ajlici šaljem puno poljubaca i želim joj da nam do rođendana ozdravi!

clock-img

04.11.2009, 18:58

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

@ nita
kod nje je to bilo skoro pa od treceg mjeseca, ako se dobro sjecam.... s tim da je njena pedijatar rekla da je ona tada bila jako malo z bilo kakav tretman, da cekamo dok napuni 10 mjeseci. Tako je i bilo, nista se nije desilo, cak mi se cini da se vise zatvorilo.....user posted image user posted image user posted image user posted image
Ne znam, vidjecemo. Boga molim da to rijesimo kremom.
Ljubim vas sve

clock-img

05.11.2009, 09:18

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Drage moje drugarice!
Nisam vas zaboravila, ali, nekako mi je zadnjih dana takva trka frka na svakom polju da se ne uspjevam javiti. Počela sam pisati - što u mom slučaju znači i raditi, jer radim kao dopisnik, a kako još nemam nikoga da mi čuva Emu, pišem s njoj, što nije lako, jer moram sto puta prekinuti, ali sve već znate kako to izgleda... Imam i malih problema sa preniskim pritiskom. Cak sam jednu noc i u bolnici zaglavila (a to kako su Ema i mm porezivjeli tu noć bez sike je priča za sebe). Uglavnom, sada moram strogo paziti i trebala bih barem sat na dan, ujutro, vježbati, da se to vrati u normalu...
Emica je OK. Hoda, pada, prebira po kući sta stigne, igra se, ponavlja riječi, šarmira opasno. Opsjednuta je sikom idalje i mene baš uništava noćno buđenje. S hranom smo kako kada - nekada jede super, nekada slabo. Trudim se da unese sve što joj dnbevno treba, ali, ne opterećujem se previše. I Ema je, poput Alena, zaljubljena u WC školjku. Kod nas je WC odvojen od kupatila, tako da smo se dogovorili da ga zatvaramo, ali, ako ga i na trenutak ulovi otvorenog požuri na veselu igru sa WC šoljom i četkom... Užas... Imamo vakcinu 19. 11, tako da sada forsiram bjelance da budem sigurna da nema alergije.
Da li ste vi razmišljale o cjepljenju svoje bebe protiv ove nove gripe?!
Amela V, zao mi je sto kroz to prolazite. Citala sam o tome i piše da upravo krema pomogne i riješi problem u većini slučajeva, uprkos neugodnostima tipa nus pojave. Srediće se. Ljubimo curicu hrabru.
Enna, vidim, niste ni vas dvije pospane:) Moja se je Ema vec srela sa snijegom jer je prekjuče baš napadao. Već dva dana je sunčano, ali još ga ima. Reakcija joj je bila preslatka - samo se čudila i nije bila zainteresovana da ide iz kolica, pa je nismo ni forsirali. Je li prošla glavobolja?!
Dinciii, vidim ti si nam u bolovima. Bas mi je zao. Da li je popustilo? Mene je samo jednom na pola dana ukočilo kada sam bila trudna s Emom i mislila sam da cu poludjeti. Ima li ko da ti pomaže sada kada si i pospana i u bolovima?
Mynxlee, je li nam to drugar prehladjen?! Kako je sada? New mama, i vas dvije prehladjene?! Sta je ovo?! Tweety, kako pripreme za rodjendan?! Kad smo već kod rodjendana, Manuela, prenesi naše iskrene čestitke Emiru s zakašnjenjem. Uskoro Nita i ja takodje moramo u pripreme za rodjendane princezicama. Ja jos nista nisam skontala....  MAjo78, i ja, ove male količine Alpskog mlijeka koje dajem prokuhavam, ali svaki dan se pitam da li je to potrebno... Kada si ti prestala? Anushka, vidim d su i vaše noći uzbudljive! Da si barem bliže, pa da idemo zorom na kafu i u šetnju;) Ja se sve tješim srediće se uskoro, počeće spavati, ali ko zna... Meni više ništa nije jasno. Kao mala beba je spavala super. Ovo sad je uzasno, baš sam iscrpljena. I Ema je zivahna. Moja mama kada ju je vidjela u Sarajevu, nakon sto joj je u pola sada cijelu sobu razbacala kaze meni: "Drago dijete, sta je ovo ovako nemirno?! Pa, ti se ni ne zalis na nju, koliko je ona zivahna"! Ja sam valjda navikla... Znam da nam je Aazrin Bilal prohodao, pa da čestitam i ovim putem. Kako su nam Idana85 i Rijad? Eto, mile moje, toliko za sada. Sve vas ljubimo i pozdravljamo i obecavamo da cemo se sada cesce javljati!
Ema i mama:)

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

05.11.2009, 10:19

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

Drage mamice,

Reko da izvjesti kako je kakio :))))) Salim se, ali eto da se pohvalim da hoce piskiti u tutu vec par dana :)
Amela V. jako mi je zao Ajlice, i iskreno se nadam da ce se sve zavrsiti na toj kremici.
Dinciii jesi li bolje?
Bebbe nadam se da ces rijesiti problem sa pritiskom. Sto se tice malih zvrkova svi su oni tu ublizu, moj je neki dan poizbacivao sve stvari iz ladice i dok sam ja vracala on vadio :) Pocela sam mu davati ne prokuhano mlijeko od neki dan po preporuci mamica i super je podnio (ubacila sam malu kasikicu krasexpresa).
Nita jede li mala Kanita?

Mamice javite se ;)

Pusa svim bebicama, pardom djecacima i djevojcicama (je li primjetite razliku da i nisu vise bebasti?)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

05.11.2009, 11:30

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Amela V., šaljemo vam user posted image . Iskreno se nadam da će proći brzo i bez nekih većih intervencija, srce malo.
New mama, koliko znam za taj glas, samo treba štedjeti glasnice, a i inače izbjegavati pušenje i gazirano. Uskoro će proći sigurno.
Kod nas je sve ok, Ema jede i spava i igra košarku na igralištu (čitaj, smeta većoj djeci user posted image ). Kupili smo novu AS, pa je sad okrenuta naprijed i gleda kroz prozor dok se vozi- nevjerovatna promjena. Mama je prešla naprijed user posted image . Iako dinciii, prošli vikend je skontala da ću naprijed sjesti i plakala je 20 min u autu, koliko je vožnja trajala- bez suza, samo se kreveljila. Nekad ih moramo pustiti, jer baš postanu lopovi. A preksinoć sam joj tri puta rekla 'ne-ne' gasiti TV i odmaknula je, onda sam je dva puta odmaknula i pucnula po guzi, a kad je i 6. put pošla (plače ali me gura i zaobilazi da šupne u ono dugme user posted image ), istukla sam je i odnijela u krevetić i pustila da plače. Toliko je ljuta bila da me niti jednom kasnije nije htjela zagrliti, koji je to ters (točno znam na koga je- takva joj je mama bila user posted image ).
Danas nam dolazi teta da se upoznaju- držite nam fige. Planirano je da je čuva 4 puta mjesečno uvečer, a po potrebi i koji put više. Planiram ponuditi 100 KM, mislite li da je dovoljno ili malo user posted image . Nekad će biti 3 sata, nekada 5, ali će tada Ema spavati, može povesti i unuku ako želi, jesti i piti, gledati tv ili spavati. Mislim da smo fer.
Eto, pusa svima, posebno bebama!

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

05.11.2009, 12:42

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

emma.L  Pa obzirom da se krecu cijene da citav mjesec cuva teta za 30 KM da je to sto ti nudis dovoljno

clock-img

05.11.2009, 12:59

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

ispravka onog iznad: ne 30 KM vec 300 KM
neda mi da uredim svoj post .(

clock-img

05.11.2009, 14:40

clock-img

enna

pencil-img

697

Veliki poljubac bebama a nenaspavanim mamicama jedan veliki pozdrav!!!
Evo Ena upravo zaspala a ja obrisala plocice po kuci pa reko da vam stagod sarnem hahahha da znate kako e kakila i piskila:))))
Spavanje je i dalje moja nocna mora a njoj je to ok da se u 3 ujutro probudi i udar po meni i vice bibi mama bibi kao da ide autom negdje ili da pjev nekim svojim  jzikom hmmmmuser posted image sta da im covjek radi kad su medeni i u 3 sata ujutro heheheh mada sam ja koma a jos jutros pogigla kucu generalno pa sam onda sjela mama me zvala i kaze drago djete pa jesi li normalna odmori malo al neznma vam ja sta to znaci.Kada oraste onda cu vjerovatno odmarati.Kod Ene je glava prostorija za igru kao i kod vecine wc masinu za ves stalno dira neznma sta da uradim vise i galamila sam i ljutila se i pokusala joj dokazati da to nesmije da dira ali dzaba samo ako uhvati priliku da uleti u wc tada nastupa haos.Zato su mi wc i kuhinja zakljucani hahahahah jedini nacin da ne dira sve sto joj padne pod ruku.Kod nas danas lijep i suncan dan pa smo bile vani ona se pravo obradovala al djeteta u komsiluku ni za lijeka hehehheheh.Ruckanje nam je tu i tamo kako kada ali zato mlijeko popije pa i ne brinem bas previse.
Amela V. jako mi je zao male princezice Ajlice nadam se da ce ta krema da rijesi njen problem,srce moje kako je samo hrabra a najbolje bi bilo da potrazis neku drugu kremu ako je toliko ta pece tj da ti dr. propise objasni problem nadam se da ima neka zamjena i javi nam se kako je sve proslo sa Ajlom.Koliko sam skuzila da si i ti u Italiji u kojem si grdu ako nijeproblem da azes mozda smo blizu???
Bebbe dobro nam dosla nazad.Drago mije da si pocela da radis (dopisujes)ali znam isto tako da ti je jako naporno.Emica nam je vidim pravo nestasna kao i ostale bebe( djecica) ali kao sto kazes tjesimo se da ce i to da prode.I ja ti muku mucim sa niskim pritiskom u trudnoci mi je bio super hahahahha znaci trebaala bi stalno biti trudnauser posted image  meni je dr. savjetovao dosta setnje i nikako popodne spavati user posted image .Ja sam razmisljala za vakcinaciju protiv tzv.svinjske gripe i zvala sam pedijatru ona kaze da nema potrebe da izbjegavamo velike guzve  skupove i da vjetrimo prostorije i peremo ceso rukice sto radimo i bez te gripe hehehhekaz da prvenstveno treba da se vakcinisu djeca od 3-13 godine koja imaju neku kronicnu bolest.
Dinciii kako si nam ti danas jeli ti ista bolje,slusa li Rejhana???
Mynxlee jeste li vi ozdravili slusa li Ivan mamu i tatu???
new mama  jeste li nam vi ista bolje jeli se glas poceo vracati???
Anushka nema vas jutros heheheh mora da ste duze spavali kod vas je ipak cini mi se najgore spavanje u 5 ustajanje uhhhh.Mi smo imali tu fazu oko Eninog 6 mjeseca zivota uhhhh sreca pa je to iza nas.
Nita kako nam je Kanita jeli pocela da rucka malo bolje???Pripremate li se za rodendan???
Maja78 pohvale za Andreja i tutu vec je to veliki djecak heheheheh.Mi imamo slabo uspjeha sa tutom jos uvijke sjedi ona na njoj ali obucena a kad je skinemo odmahtrce po kuci nece na tutuuser posted image
Emma.L nemoj bona tuci Emicu znam da nekad prekipi uhhh ali malena je ona jos hehehehhe ja nemam srca udariti svoju al nekad zaista zasluzi samo je pucnem malo po guzi.Mi nismo imali problema sa AS ja sam odmah sjela naprijed tako da je ok jedino kada idemo na duzi put za Bosnu onda se nekad unervozi pa predem mal kod nje.Drzimo vam palceve da sa tetom cuvalicom uspije da Ema bude zadovoljna.Mislim da niej malo 100 km s obzirom da neznma kako se to krece dole u Bosni za par puta po par sati to je lijep novac.
Drage moje idem eno moj placko zove iz krevetica hehehehhe pa idem leci pored nje da nastavi jos malo da spava.
Ljubimo vas ja i moja mala lopozica!!!

clock-img

05.11.2009, 16:32

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

Veeeeeliki poljubac za sve male bebice, a i mamama jedan veeeeliki pozdrav od nas dvije. Kako ste mi danas? Kod nas je sunce, pa planiramo malo u setnju tamo negdje oko 13 sati. Park nam je prelijep, u stvari meni je jako lijepo vidjeti sve te jesenje boje i lisce kako opada, tako da uzivam maksimalno u tisini, dok moja Ajlica spava a ja setam.....
Inace, stanje nam je cini mi se bolje. Koliko sam mogla primjetiti ova krema ima efekta. Cini mi se da sam sinoc vidjela jednu malu rupicu, kao da se to pocelo otvarati. Pa koliko-toliko je opet bolje nego nista. A ono sto je bila crvena, ja sm jos poslije svakog presvlacenja mazala debelim slijem bademove kreme, koju sam donijela iz Bosne, i guzana je puuuuuuno bolje, sasvim malo se crveni. Tako da sam sad u nedoumici, ne znam je li to bilo od kreme ili od kake (jer je prethodni dan jela gotovu hranu koja je u sebi sadrzala i paradajz user posted image )
Helem.... kako god, bademovom kremom smo se skoro rijesili crvenila user posted image user posted image user posted image user posted image
Vidim pricate i o vakcini.... moja Ajlica nije vakcinisana protiv gripe. Njena pedijatrica kaze da nema potrebe jer ona nije u obdanistu, nema kontakta s drugom djecom, tako da smo to preskocili. A o N1H1 vakcini nema ni govora, ni za nas a pogotovo ne za nju. Ja sam PROTIV te vakcine, jako puno sam citala o tome, dokumentovala sam se i sve mi to nesto ne "mirise" na dobro.
@enna....off topic... mi inace zivimo u Italiji, ali smo trenutno u NYC, muz (carabiniere) mi radi ovdje, ali se vracamo kuci ako Bog da krajem slijedece godine. Inace smo u gradu koji se zove Asti / Piemonte, 30km od Torina... A ti?
Eto toliko od nas z sad. Ljubimo sve redom, pa se tipkamo opet user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.11.2009, 07:25

clock-img

Anushka

pencil-img

903

Dobro jutrouser posted image  kako su mame i bebe 2008? mi smo u rasulu, slicno kao i kod bebbe. Spavanje nema veze sa vezom. Zaspao je opet popodne u 16.20. i kroz san jeo i spavao do 00.30. e onda je opet malo odspavao od 2.30 do 3.10 i evo maloprije opet zaspao. Naravno dojeci svaki put i jedva jedva ga odvojim ako ga uopste i odvojim. Pokusala ga uspavati ranije, oko pola 3 da to bude kao popodnevni san ali nema sanse. Pokusala ga razbuditi oko 18h ali isto nema sanse.. jos smo bili napolju od 12 do 14 ali ni to nije pomoglo.. ovo traje vec danima!!!!! taman sam se nadala da idemo na bolje, kad on odluci da ukine popodnevno spavanje, i nastane ovaj haos.. a da ne govorim koliko sam ja umorna. I ja zaspim vec oko 6-7, ne mogu gledati od umora, a on ionako skoro nece da spava ako nije pristekanuser posted image  bebbe razumijem te potpuno, jos nisam bila u situaciji da ga ostavim da se isplace jer je jaako temperamentan, pa se baca i udara glavicom od rubove kreveta (iako je onaj na rasklapanje sa mrezicom ipak ima cvrste rubove) i povrijedi se pa tek onda problem i to u puno kracem periodu, npr kad bas moram u WC ili nesto tako.. danas cu pokusati neki ritam uvesti da mu se prilagodimo kad ustane, ali i vrijeme je grozno, niti mozemo napolje redovno, on prohodao sad kroz citavu kucu hoda, penje se na stolice, pa na stolove, skoro nista mu vise nije van dometa a prebrz je i nazalost nema se gdje ispuhati pa je bas grozno.. cini mi se da cu ga voditi u jaslice bar na 2 sata dnevno samo da se negdje iskace i izigra jer nema mira duze od 2 minute a i to rijetko! a sto se setnji tice, ovdje je tako sivo, mokro, hladno da mi se ne izlazi iz kuce, tek oko podne nekad sunce probije pa izadjemo.. da hoce barem snijeg pasti nego ovako blato i blato i blatouser posted image  emma.L nemoj nam tuci drugaricuuser posted image  ovaj moj belajsuz jos nije dobio ni po pelenama od mene, osim sto sam svakako protiv batina, vidim da ni mame koje koriste puc puc nemaju bas uspjeha u uvodjenju reda.. a da je nemiran jeste, uhh sta cemo, do 3 godine imaju jaako puno energije i ovako radoznali nije ni cudo da su nemirni.. ja se trudim da ostanem dosljedna, tj sto je nedopustivo uvijek je nedopustivo a sto mu ponekad dopustim ja ili mm nije "ne ne". Tako je element sa staklom uvijek "ne ne", kuhinjski sto, TV itd ali kompjuter i radni sto, WC solja,i sl nije jer tu popustimo.. uh nije nam lako ni jednoj! Amela.V bas mi je zao za princezu sto imate takvih problema, dobro je pa ide na bolje, crvenilo vjerovatno i jeste od paradajza, nadati se da ce sve brzo proci. Kako se snalazite sa takvim promjenama sredine?maja78 bravo za Andrejauser posted image  mi smo samo par puta "uhvatili" pis u tutuuser posted image  ali nece da sjedi skoro nikako, cak smo zbavili i onu tutu sa ruckama i nekim valjkom da ga zabavi, ali nista, ima mrave u guziuser posted image  a sto se mlijeka tice, ja mu dajem i neprokuhanu vodu a kamoli mlijeko! jedino kad mi preleti dok ga grijem user posted image  enna kod nas je brrr brrr umjesto bibiuser posted image  i kod nas su vrata zatvorena ali se opasno proteze, za sada dira samo kljucaonicu, jos nije dohvatio steku, ali kako mashala raste i to ce uskoro, a onda... uhh a odmaraj bona kome ces ako neces sebi! kad sam "nagodna" i ja se razletim al pored alena jedva stignem jednu prostoriju generalno uraditi u toku dana pa i ne srljam, jos kad mi on pocne pomagati pa sve sto ja slozim on "preslozi" i isprazni sve ladice i police sav sretan uhh nek su nam zivi i zdravi! dinciii nadji nekog kiroprakticara, iz svog iskustva samo njima vjerujem! nadam se da si bolje.. poljupci za Rejhanu!manuela hvala vam na cestitkama, lijepe zelje nikad ne kasne:) Kako nam je Emir? Kako se snalazis od kako je prohodao? new mama je li ti se vratio glas? nemam ti nekog savjeta, ali ti zelimo sto brzi oporavak!mynxlee kako je Ivan? nita,kako vas dvije ovih dana? jede li bolje kanita?tweety kako teku rodjendanske pripreme? nadam se da ce proci bez problema, i da ce princeza uzivati:) Nama se odlicno pokazalo ono "razgodjeno" slavlje, nije bilo guzve, pa je i alen bio vrlo raspolozen.. a evo ga ustao, hahaha jest se i naspavao! moram ici puno vas pozdravljamo ja i moj djecak!

clock-img

06.11.2009, 08:57

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

Draga Anushka pa ti bas imas problem sa spavanjem mangupa, mogu zamisliti koliko si iscrpljena, a vidim da si pokusavala sve d amu taj njegov tempo promijenis. Iskreno se nadam da ces vrlo brzo uspijeti to rijesiti.

Zadnji članci

article-img