cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

14.02.2009, 21:57

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

danas smo pricali o zaskakanju. kaze ceka da odem kod doktorice da vidi je li sve ok kod mene da ne bi poremetio nesto. ivan mi se izgleda prehladio. kise cesto i ponekad kasljucne. ne znam gdje bi mogao posto slabo hodamo a i utopljen je kod kuce. da nije u noci kad ga presvlacim, pa ga onako vruceg skinem? nekad se i oznoji.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

14.02.2009, 22:35

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Evo da se i mi prijavimo...otkad sam se porodila nemam vremena za RR...
Ali ne zalim se iako sam sama s muzem, uzivam i stvarno nam je lijepo. beba slusa, uspjela sam s njim cak i u frizeraj oticiuser posted image !
Hvala bogu, prosli su grcevi, sada cekamo malo sunca da setamo, on najvise voli voziti se u svojim kolicima.
inace dojimo, nema flasicauser posted image , beba super napreduje neureklo se...

< Poruku je uredio aazra -- 14.2.2009 22:36:19 >

clock-img

14.02.2009, 22:52

clock-img

Romali

pencil-img

2753

IZVORNA PORUKA: mynxlee

ne znam gdje bi mogao posto slabo hodamo a i utopljen je kod kuce. da nije u noci kad ga presvlacim, pa ga onako vruceg skinem? nekad se i oznoji.
[/quoteJ

Je li ga presvlačiš zato što se oznojio u noći ili samo da mu promijeniš pelenu? Je li mu propusti ta pelenuška? Ako nije, nemoj ga bona mučiti. Ja svog po noći presvučem samo ako osjetim da je pelena propustila, ali otkad imamo DM pelene, to smo riješiliuser posted image
Zabrljala u  citiranjuuser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

14.02.2009, 23:11

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

mynxlee nemoj ga ni previse utopljavat..jer moja seka je svoju malu pravo pazila...non stop kapice u kuci itd...i mala je i dan danas osjetljiva...ja nekad isto mislim da nije dovoljno al opet necu da pretjerujem....a nadam se da se ivan nije prehladio..

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

15.02.2009, 14:27

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Romali, presvlacim mu pampers. Obicno mu jednom u noci presvucem , jer on toliko piski i kaki da obavezno mora proci ako mu se ne presvuce. Pokusavala sam par noci da ga ne presvlacim i uvijek napuni. Mamin mali Piso i Sero user posted image Vjerovatno se tako prehladi, jer bude oznojen. Ne presvucem ga odmah kada ga izvadim iz kreveta, nego ga malo podojim, presvucem i opet podojim i tako ponovo zaspi.
Iz DM koristis ''babylove''?
Dinciii, ja ga bas utoplim. Kud nam stan bude kao sauna, kud i njega, a i ove kapice mu stavim obavezno kad mu namazem glavicu s baby uljem zbog tjemenjace, pa dok upije koza. Inace, kad ne bi bio utopljen izgorila bi ko baklja. Suti, pa hajd'. Danas cu prokuvati vodu i ukapati eukaliptusovo ulje u nju i staviti na radijatore i ispod njegovog krevetica da se inhalira.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

clock-img

15.02.2009, 14:43

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

utoplim. Kud nam stan bude kao sauna, kud i njega, a i ove kapice mu stavim obavezno kad mu namazem glavicu s baby uljem zbog tjemenjace, pa dok upije koza. Inace, kad ne bi bio utopljen izgorila bi ko baklja. Suti, pa hajd'. Danas cu prokuvati vodu i ukapati eukaliptusovo ulje u nju i staviti na radijatore i ispod njegovog krevetica da se inhalira.

Draga moja, kod mene pretoplo...Umi nije odgovaralo....sada sam pogasila sve radijatore...samo mi dva gore u stanu od 86 m2.....uz gasenje radijatora kupila sam i ovlazivac vazduha u koji stavim prokuhalu kamilicu....takodjer Umu oblacim tanje...npr. body i donji dio trenerke....beba dosta lakse dise i manje je nervozna...:)

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

15.02.2009, 15:50

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

bas tako skvo i moja ne voli toplinu ni malo...kod mene je u stanu 23 stepena nekad i manje a preko noci oko 20 stepeni...hvala bogu do sad nije bila bolesna...mynxlee bas nekontam kako tako razmisljaju...ko da smo iz prijasnjih doba pa da nije toplo u kuci...pokusaj nekako da manje ga toplis..da oni ne primjete user posted image user posted image user posted image i moja ima malo tjemenjace al joj ne stavljam kapice...samo mazem uljem.ajd bit ce bolje ljubi mi ivana....

clock-img

15.02.2009, 21:42

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

Stvarno su super ove pelene dm. I mih koristimo, nježne, mekane... Ja bebu presvučem oko pola dva, tada joj dadnem jesti i do 7 i po, 8 ne presvlačim. Mi inače gasimo radijator po noći, nije hladno u stanu a i bebi godi, jer bude u vreći. Dok nisam gasila budila se mokra. Mynxlee, ma proći će ga to i moja je tako kašljucala... Bebe mi je postala prava "zloćica" kad ustane odmah pruža ruke prema laptopu i proča, cikoće sva sretna, obožava dirati tipke i onda gleda u ekran i smije se, ko da je u kancelariji. Lopuža sad moram sakrivati laptop jer se naljuti ko velika kad joj ne dam...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

clock-img

15.02.2009, 21:49

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ja sam bas gledala one iz dm-a al kad pogledas koliko ih dodje itd...ispadne na kraju isto kao i pampers...tako da sam ostala na pampersu...

clock-img

16.02.2009, 07:23

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

IZVORNA PORUKA: Romali

IZVORNA PORUKA: mynxlee

bebbe nemoj da se sikiras sto emi smeta voznja, jer navici ce se. nema djeteta da se ne voli voziti. moj ivan obozava. lopov, osjeti kad se stane na semaforu i odmah pocne kenjkati.

mynxlee, zar ne znaš staru narodnu - semaforu prilaziti vozeći 5km/h, da svi iza tebe počnu bibikati. Eh kad već morate stati, neka muž turira da se djetetu stvori osjećaj kako se auto ipak kreće.
Tako smo mi cijelo ljeto

Romali, bas si me nasmijala dobro s ovim prilazenjem semaforu. Da ti kazem, probavam sve. Ima da se nauci, sta joj ja mogu. Ponekad me samo zanima sta joj je, sto nece, ali nisam skontala. Imamo dvije autosjedalice, svako u svom autu, ali opet place.... I Ema je kao i Rjhanica, Dinciiii, juce cijeli dan gotovo prespavala. Maloprije se probudila, sikila, i nastavila. Mynxlee, nadam se da je Ivan sada OK i da je prehlada prosla. Ja Emu ne presvlacim nocu. Da li si sigurna da su mu pelene dovoljno velike, ako mu promoci?! Ja koristim Pampers i presvlacim samo u rijetkm slucajevima kada se po noci ukaki. Mislim da su mame koje su ti rekle da ne pretjerujes s utopljavanjem, poput Skvo, u pravu. Pusti ti starinske price. Onda djecu napravimo osjetljivima, a bez ikakve potrebe. Meni je u stanu 21,5 po danu i 18 po noci, od 23 sata do 5 ujutro. I tako smo zafdovoljni da mi veliki u majicama kratkih rukava hodamo. A sto se tice vode, ja mislim da je ne moras kuhati, samo nakapaj ulje i to je to. Teta Berta, Nika ti je bas slatka - prava beba modernih vremena, zna sta je vazno nauciti. Bravo, aazra, za dobru bebicu. I dobro nam dosla. Pusa i lijep dan svim bebicama i mamama od Eme i mene.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

16.02.2009, 19:15

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

mi smo sinoc isli na hitnu. ivan je kasljucao, kihao i slinio. nazvala sam babicu da ju pitam sta mu smijem dati od sirupa i sl., a ona mi kaze da je nase mlijeko 70% ljekovito i da, ako kaslje vise od 5x na dan, zbog sigurnosti odvedem doktoru, jer su bebe jako osjetljive pa lako dobiju bronhitis, a onda i upalu pluca.
otisli smo i cekali sat i po. moj ivan je bio jako miran, bas se vidjelo da i on ceka user posted image doktorica ga pregledala i sve je dobro. samo mu grlo malo crvenkasto. kad mu je gledala grlo, stavila mu drveni stapic u usta, pa je tad malo protestovao, jer osim sike ne voli nista u ustima. kiseonik u krvi mu 98%. prezadovoljni! i nema 5.800 g vec 5.570 g. aman ona prva vaga bila netacna. doktorica rekla da pije sto vise tecnosti.
sad smo s kontrole. bili kod ivanovog doktora. cekali 2 sata. sva djeca placu, lupaju, a nas ivanuska pravi andjeo. ne da ga mama nikom. doktor ga pregledao. nista strasno, nas djecak pravo fit i propisao kapi za nos 4-5 puta na dan. sad mu ih dala i ne place uopste, a mislila sam da hoce.
za tjemenjacu je rekao da namazem debljim slojem ulja i polako iscesljam. kupati se ne smijemo dok prehladica ne prodje malo.
sutra cu ja kod svoje doktorice. ako mi prekosutra bude kez ovakav user posted image znajte da je mm bio jako jako vrijedan user posted image

clock-img

17.02.2009, 09:25

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

user posted image za Ivana i u njega je znaci sika glavna zanimacija ustimauser posted image   zasto da pije puno tecnosti kada doji? Moj Ahmed je uvijek miran kad odemo doktoru sva djeca placu on razgleda i smije se. mi smo juce  isli i dobio je prvu nekciju tada je poceo plakat al ne odma tek posle kad je dokt izvadio igluuser posted image jadnik jest mi ga bilo zao, a  nije mi imo ni temperaturu nista vagali smo se i ima 6 300 gr a dug  61 

clock-img

17.02.2009, 11:17

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Jutro drage moje,evo da se i ja malo javim...dobro smo hvala bogu....evo snijeg nas zatrpo user posted image user posted image pa nemozemo setat samo eto ono gdje moramo kao danas kod doktora..imam kontrolu za kukove pa cemo vidjet kakva je situacija...kako su ostale mamice....user posted image

clock-img

17.02.2009, 11:33

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav, drage moje!
Bravo za Ivana, fakat je dobra bebica. I mene je to s tecnoscu zacudilo?! Da li je mislio da ga sto vise dojis?! Mi smo isto danas OK. Ema juce cijeli dan nije htjela spavatiuser posted image Po noci, kao i obicno, super, ali cijeli dan je kmezala, bila umorna, ali nije bilo sanse da spava. Danas je, hvala Bogu, bolje. Svakako ja imam puno toga sto moram uraditi za posao i poslati, tako da mi bas odgovara da je pospanija nego juceuser posted image . Bravo za Ahmeda, masala, bas je napredan. Koliki se je rodio? On je od Eme mladji 4 dana, ali ja mislim da ona nema jos 6 kila. Dinciii, javi kako bi kod cika doktora. Mi imamo u petak UZ srca. Nadam se da je sve OK. Bice, akobogda.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

17.02.2009, 11:43

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

pa rodio se sa 3 960 gr i 52 dug neznas koliko ema ima kad ste bili kod dokt

clock-img

17.02.2009, 11:52

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Pozdrav drage moje,,,,,evo da se i ja aktivnije ukljucim na ovu temu.,.user posted image user posted image
Uma masallah dobro....malo jos slini od prehlade ali nista strasno...nadam se da cemo iduci put dobiti vakcinu....prosle sedmice smo imali 7 500 kg...user posted image ....72 cm smo dugi...veliki pozdrav!!!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

17.02.2009, 12:28

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Super vam je ova tema user posted image user posted image user posted image
Iris ima 5 mjeseci i 16 dana, jede gustu hranu, doji, pije HIPP 2, sve s ciljem da se udeblja, a ima samo 6 500 g.  Bili smo kod dr. 9. februara, primila je vakcinu, sve prošlo ok, dr. kaže da je zdrava, to  mi je najvažnije. Pozdrav svim mamama i bebama 2008!          

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

17.02.2009, 12:30

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Oj žene pa gdje ste mi, kako bebare?
Vikend za nama,žena skupila hrabrosti mužek kod kuće pa sebi dala oduška i savatavalauser posted image  trebalo sve nadoknaditi. Malo je boljelo prvi put, svaki sljedeći je bio bolji. Stid me bilouser posted image  
Ja sam imala dvije rane, jednu u koso to je rez a pukla sam  do anusa posljednji končić se završavao na rubu, pa možete misliti kako je to bilo i zašto me je bilo strah. Hvala Bogu bilo i prošlo i ovakav porod niko ne doživio i nikad više induciraniuser posted image

Mi smo dobro, Leila fino napreduje i raspoložena je i najviše voli da jede. Ja kažem, konektovana sam non stop il' na net ili na Leilu user posted image  i opet ne može pojesti, šta pare dajem za blaznice. Paket ni pet dana mi ne bude al'...
Ljub od nas dvije :)

Baš sam raspoložena user posted image user posted image user posted image user posted image

04.12.2008.

clock-img

17.02.2009, 12:40

clock-img

nita

pencil-img

550

Mašallah, kod vas sve napredne bebeuser posted image ! Kad gledam svoju user posted image uvijek mi ista. 23. idemo na drugu vakcinu i tada će nas i vagati. Kasnimo sa vakcinama jer su kod nas bili prekinuli vakcinisanje beba zbog epidemije gripe. Prva dva mjeseca mjesečno je na težini dobivala oko 800 grama. Mogla bi i više! Rođena je sa 3 950 i duga 52. Mašallah, bila je najveća djevojčica rođena tog dana.
Izvodite li vi svoje bebice po ovoj zimi u šetnju? Nekad mi se učini da je toplo, ali me strah da se ne prehladi.

clock-img

17.02.2009, 12:44

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Moja Iris ne dobija mnogo na kilaži, ali dr. kaže da je zdrava. To što tvoja malena dobija 800g je sasvim ok. Mi rijetko izlazimo po ovom vremenu. Izašli smo malo kad je bila malo ugodnija temperatura, prije 15 dana. Čekamo bolje vrijeme, nadam se da će uskoro! Pozdrav!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

17.02.2009, 12:46

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

A što se tiče izgleda, i meni je moja uvijek ista. Drugi ljudi bolje primjećuju njen razvoj.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

17.02.2009, 12:51

clock-img

nita

pencil-img

550

Nadamo se boljem vremenu, ali kako vidim Dinciii kaže da je kod njih (u Austriji) snijeg, vjerovatno će uskoro i nama. Nama od njiih dolaziuser posted image

clock-img

17.02.2009, 12:54

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Kako god bilo, neće vječno trajati. Kontam, kad sam već ovoliko izdržala,izdržat ću još. Kad se vrijeme poboljša ništa nas u kući neće zadržati user posted image .

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

17.02.2009, 13:06

clock-img

nita

pencil-img

550

Iris je već velika beba, njoj će to biti posebno zadovoljstvo - otkrivanje novog svijetauser posted image . Imam iskustva i sa starijom djevojčicom. Kad smo počele izlaziti van kasnije ju je teško bilo vratiti u kuću. Svo vrijeme bi da provodi vani. A kako i ne bi kad je to sve za njih novo.

< Poruku je uredio nita -- 17.2.2009 13:16:09 >

clock-img

17.02.2009, 13:13

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Mi odosmo napolje, jeste snijeg i pohladno, ali ja ga lijepo utoplim, stavim sal preko usta i juris. Mislim da bebe jacaju imunitet kad se malo prosetaju po svjezijem zraku tako da sam ga izvodila i na -7 kuci a u subotu po mecavi samo takodje setali.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......