Drage moje, hvala vam puuunoo na predivnim cestitkama i zeljama, skoro ste me rasplakale kada sam vidjela koliko paznje i ljubavi ima u ovom nasem druzenju!aazra, nita, new mama, zeni, maja78, dinciii, emma.L, bebbe, enna
ukratko rezime danasnjeg dana: Alen je slavljenicki zaspao uz muziku, ustali malo prije 5, a vec od 6 smo familijarno pili kafu, ja se jesam razletila ali imam kondicije i energije i ne osjecam se umorno (iako sam razvila 2 pite, calcone pice, i cak i zavjese prala i kompot pravila i corbe, ma nema sta nisam:) a Alen je bio super, nije bilo nekih problema, jer smo fino rasporedili ture a sve su mu poznata lica. Imali smo dvije torte i sutra cu i slikice staviti, havana u duginim bojama i neka verzija milka torte a obje bez jaja, Alen je rukicom letio na svijecu, a onda se umrljao slagom i lizao ga, lutkica, i zaspao nam u rukama sjedeci - prepao se glasne igracke sto je dobio pa se umirio. Onda smo ga jedva probudili na drugu turu rodjendana pa je i na tu svijecu letio rukicom, ali je bio pospan, tek se na trecu turu razbudio dobio je dosta igracaka i odjece, iako su mu ambalaze bile najdraze, sto vise suska to mu draze, hehe, a moj brat je mene i mma obradovao velikim lego kockicama, odmah smo slagali dvorce i rusili jedno drugom krali kockice dok se dijete igralo ukrasnim papirom Inace je malo slabije jeo danas (valjda ova frka ga malo premetila) i ovih dana stalno trazi da ga nosam, ne znam zasto, ali bas se mazi a ja uzivam, zagrli me, stisne, a meni srce naraste do neba! ma moja maza preslatka! Sredila sam i slikice, i preko 450 sliak od rodjenja do danas, imam par iz inkubatora, pa sve ne mogu da vjerujem kako sam jaka tada bila, sad mi se dusa sledi kad ga vidim onako mrsavog izmucenog, a sebe ni ne prepoznajem, hvala Bogu, izrasli smo u pravog djecaka. Danas je dedu bas obradovao, moj tata, svaki put kad ga vidi kaze mu hajde reci "deda", i danas mu alen odgovori "deda", mislim da su mu zasuzile oci!
aazra, cini mi se da mnoge bebe sa godinom dana imaju tu fazu nagle promjene u ishrani, mi smo danas samo griz na kasiku pojeli, ostalo je sve bilo baaa. Nadam se da je prolazno i kod vas. nita gdje se vi skitate po ovakvom vremenu? jesu li kanitini zubici krenuli pa je muce i izbacuje hranu? nadam se da je i kod vas kao i kod aazre a i kod nas prolazno..new mama, bas mi je drago sto napokon doziviste i tu sedmicu u jaslicama bez problema, nadam se da ce se to nastaviti u mjesece i godine bez problema! A sto kazu, bolje da ona tuce, nego da nju tuku dinciii i mi smo poceli prati zubice, i bas izgirize cetkicu a kakvu tableticu spominjes? nama niko nista, a bio je samnom kod zubara na pregledu, tamo vidjeli da ima zubice, i rekli mi samo da mu ne dam da grize nista, a ja se uvalila od smjeha, dijete i kadu hoce da grize, ali nikakve tabletice nije spominjao..emma.L u pravu si, grozno je sjecati se tog vremena,ali zato su tu nase vesele bebice da nas vrate u sadasnjost i srecu:)ne ponovilo se nikome!a citala sam o nekim Reukap kapima koje su kao efikasne, nadam se da ce nosic uskoro presusiti!enna i ja istu muku sa spavanjem imam! tj nespavanjem kao da ne zna spavati duze od 3 sata, zapravo, kad sastavi 1,5-2 sata ja se zabrinem sta mu je obicno mu bude vruce, ili hladno, ili ga komsije probude, ili ruzno sanja, ili ogadni, ili prepuni pelenu ili... uhhh uvijek ima neki razlog!tjesim se i ja da ce prestati kad tad!a odkud ti bronhitis!? uhh bas mi je zao..bebbe sretan vam put ujutro, nadam se da ce proci bolje nego sto si mogla zamisliti:) pravo zensko putovanje! visnja mogu samo zamisliti na sta to lici, nadam se da ce proci brzo..
ElmaB RR cini mi se da se sve mame beba 2008 na ovoj temi slazemo da je ovo tema gdje u caskanju i dijeljenju svakodnevnih dozivljaja sa nasim bebama ima mjesta i za rodjendanske cestitke, bar je ovo tema na kojoj nikad nije bilo ni traga negativnoj energiji, ne vjerujem da RR ima tako stroga pravila da nas tako ogranicava.. ljubimo vas ja i moj preslatki uspavani djecak, laku i mirnu noc vam zelimo!