cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

11.02.2009, 20:37

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ma bilo me prestalo i onda dobijem prvi menzes i od tada nikako da prodje i to bas nekako tamno moze se reci i crno...a pocela sam piti antibebi pilule i evo jos jedna mi ostala a jos krvarim...katastrofa...morat cu ga sutra nazvat.

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

12.02.2009, 10:04

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav bebice i mamice! Hvala svima sto se podijelili s nama svoje iskustvo s ponasanjem beba u autu. Ema je takodje juce bila super, gledala oko sebe, a u povratku iz grada i zaspala, nije bilo problema. Nadam se da ce sada ubuduce uvijek biti tako. inace je zezam da je pravi malo Slovenac, nece da ide nigdje iz kuce, no juce je proradila mamina bosanska, skitacka strana.... Morace se navici, jer ja ne mogu u kuci sjediti, sta je tu je:)
Dinciii, koje pilule koristis? To je veoma vazno da provjeris sa doktorom, jer nisu sve za svakoga, tijelo se, odnosno, razina hormona promijeni poslije trudnoce. Neke ne sadrze dovoljnu kolicinu hormona, i onda se krvarenje pojavljuje i prije nego sto bi smjelo. Ja, inace, takodje dobivam, evo prosla mi druga menstruacija, a dojim...
Kako ste sve vi danas?
Mi smo OK. Napolju sunce sija, ali je pohladno. Ema spava. Ja cu sada malo da pospremim, a onda u 11 hranjenje. Bude li ljepse vrijeme (mislim toplije) idemo malo i u setnju.
Ljubimo vas sve!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

12.02.2009, 11:07

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ove sam dobila kad sam bila na kontroli jer sam ih i prije koristila....al danas cu nazvat doktora...da vidim sta je ovo...

Drago mi je da je Ema pocela da uziva u voznji user posted image user posted image ma i moja napocetku nije voljela po radnjama,a evo sad uziva user posted image user posted image user posted image prvo sam govorila da nije na mene ako ne voli shopping al eto promjenilo se user posted image

clock-img

12.02.2009, 15:58

clock-img

nita

pencil-img

550

Kod Eme će sigurno proraditi bosanska narav, pa rođena je na Dan državnosti BiH.user posted image 25.11.2008. god. je rođena i moja kćerkica Kanita.user posted image

< Poruku je uredio nita -- 12.2.2009 16:02:08 >

clock-img

12.02.2009, 18:14

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

e cao dinciii javi sta ti je reko kad nazoves...evo mene citav dan stomak rastura trebala dobit 10. pa valjda krene vise boli katastrofa uhhuser posted image najgore sto nesmijem pit tablete nikakve posto dojimuser posted image sta vi mislite sta bi moglo pomoc pila sam malo prije caj od fenchel cula sam da je on dobar i za mlijeko i stomak pa koda me malo blaze boli

clock-img

12.02.2009, 18:43

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nita, pusa i pozdravi tebi i Kaniti od mene i Eme. Nisam shvatila, da li je rodjena prosle godine? Dincii, nadam se da ces to srediti. Malaaaa, sorry sto te boli. Proci ce... Ema danas opet urlala u autu toliko da se je na kraju od placa uspavala... 

clock-img

12.02.2009, 18:48

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

znaci a nevoli emica voznje ma mozda je tad stomacic boli pa place ili jednostavno navici ce se na voznju vozaj je cesceuser posted image

clock-img

12.02.2009, 22:03

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

malaaaa popi mexalen jer njega daju i u trudnoci ja sam njega pila na pocetku kad sam dojila radi glavobolje i pomogao mi je...Mala mi je danas bila jako nervozna vjerujte da nisam uspjela cijeli dan napravit nesto za jest koliko je plakala itd...i evo sad je nekako smiri nadam se da ce fino spavat..nisam vise znala sta da radim...nikad mi nije bila takva katastrofa....tako cu sutra nazvat doktora....

clock-img

12.02.2009, 23:29

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Oj žene, šta ima kod vas?
Gospođicu sam smjestila u krevetac da zaspe a ja da iskoristim priliku prije spavanja da virnem i pozdravim vas :)
I ja sam poduže krvarila, mada je više bilo ono ''mrljanje''  i još nisam dobila menstruaciju user posted image
I da vam budem iskrena, još nisam isprobala mužeka od poslije poroda user posted image
Jesam pokušala ali me strah neki ''udari''...imam osjećaj da će mi se rana rastvoriti...užas. Srećom, strpljiv je samnom pa me i ne požuruje nego kad osjetim da sam spremna da ga zaskočim. Želja je tu ali...user posted image
Jeste vi imale tih problema?
Oprostite što sam ovako otvorena ali svaki savjet i ohrabrenje je dobro došaouser posted image
Laku noć

04.12.2008.

clock-img

13.02.2009, 08:30

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro, drage moje!
Dinciii, i meni je juce bio dan pravo naporan s Emicom. Cijeli dan je kmezila, plakala, nije htjela spavati... Do sada mi uvece nije pravila probleme, a sinoc sam je jedna u ponoc uspavala. Evo, jos spava. Maloprije sam citala da imaju nagliji razvoj 8 puta u godini i kada se to dogadja, da su uznemireni, i cini mi se da Ema kroz to prolazi, jer jedan jeu periodu 11-12 sedmica... Ma, ne znam. Ako ti ne pokazuje neke znakove bolesti, ne treba ti doktor. Barem ja tako mislim.
Malaaa, kako se danas osjecas? Bolje? 
Mamabb, doktori kazu da u 6 sedmica zaraste i oporavi se i najgora rana. Opusti se! Ja ti samo to mogu reci, jer poslije carskog nisam osjecala nikakav strahuser posted image , mada mi je poslije prvog, veoma teskog porodjaja, bilo tako kako je tebi sada.
A sto se nase voznje tice - pojma nemam sto je ne voli. Uglavnom, znam da nema izbora, kada ja negdje moram, ide i ona, tako da ce joj biti lakse da se sto prije navikne. Vozim je svaki dan.
I sve druge mame i bebe, Ema i ja vam zelimo divan dan!

clock-img

13.02.2009, 09:31

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

Dobro jutrooo kako ste mi
hvala bebee na pitanju jeste bolje je cim sam dobila sinoc menz prestao me stomak...

clock-img

13.02.2009, 10:01

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Drago mi je, malaaaa!
Dinciii, zaboravih ti napisati da je jedan od tih zagona rasta i izmedju 8 i 9 sedmice, tako da se je moguce i Rejhanicva zato uznemirila.

clock-img

13.02.2009, 12:02

clock-img

nita

pencil-img

550

Moja Kanita je prije dva dana bila jako nervozna, nije spavala, plakala dok je jela ... i kad je kakila (nevjerovatno koliko)user posted image , sve je bilo bolje. Sada dobro jede i spava kao i prijeuser posted image

clock-img

13.02.2009, 13:29

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

hvala bebbe pa moze onda biti.sinoc je zaspala oko 10 i spavala je do 5,a evo malo prije mi je opet pocela plakat i evo jedva je smiri,sad je zaspala...

mamabb ja sam imala jednu malu pauzu krvarenja i tada sam jedva cekala da to uradim...nije me bilo strah naravno da smo bili pazljivi...al evo sad ovo krvarenje nikako da prestane...jos danas sam dobila menstruaciju user posted image katastrofa....neboj se nece ti nista biti ja sam uzivala user posted image user posted image user posted image

Malaaaa drago mi je da ti je bolje..i ja sam jutros dobila al ne osjetim nista...a prije trudnoce kad dobijem nemogu ustat iz kreveta tako da sam sada rahat hvala bogu...

nita koliko je stara Kanita....ma ja sam sinoc pobudalila bila nisam vise znala sta da radim..nadam se da ce brzo proci ta faza...

clock-img

13.02.2009, 14:00

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dinciii, evo bas sam citala da te faze traju zavisno od bebe do bebe - par dana, do cijelu sedmicu. Navodno je ova u kojoj je Ema trenutno najlaksa, prodje za dan - dva. Ako sam ja dobro shvatila Nitu njena je Kanita rodjena isti dan kada i Ema. Navodno postoji osam tzv zagona rasta u prvoj godini, kada su nemirniji, neki jedu vise, ne mogu spavati, placu... Stace, jadna mala draga bica, nije lako narasti. Ema je danas malo snosljivija, mada opet nije posebno dobre volje. U autu je, naravno, vristala, hoce samo siku, flasu nece ni da pogleda iako se ona hrani i flasom i sikom od samog pocetka, a mene strah ima li joj dosta, da nije gladna... Ma, pojma nemam... Pusa vam. 

clock-img

13.02.2009, 14:06

clock-img

nita

pencil-img

550

Kanita je stara oko dva i po mjeseca. Uglavnom slušauser posted image . Ali kada dolaze gosti i svi joj pričaju, nose je, to utiče na njeno raspoloženje, pa kasnije teško zaspi i nervozna je.

clock-img

13.02.2009, 15:22

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

i moja ne voli guzvu,odmah se unervozi i nece ni da spava niti ista...zato i izbjegavam velike guzve....

ah bebbe nadam se da ce proci brzo bas mi je bude zao sto onoliko vristi a znam da joj nije nista....

kako god valja nam izaci s njima na kraj user posted image user posted image user posted image pusa

clock-img

13.02.2009, 17:17

clock-img

emina_h

pencil-img

194

Evo i nas drage mamice i bebice.Danas smo isli da primimo bocu,malo smo plakali i prestali.Imamo 7100 gr.Starija seka je isto kao beba bila pravo napredna a sad je prava svrcica.
Zanan se rodio sa 4550 gr,na mamu nalik napredan,samo sto je mama samo narasla u sirinu hehe.Bas imam problem s kilazom,MM mi kaze da sam sad zenaipo.Hehe i jesam,uh kad se pogledam u ogledalo pravo se nasekiram.
A i za bebice sto ne vole guzvu ,pa to je normalno i ja je izbjegavam.
Prije bi stari rekli ureklo se djete,a to je ustvari samo uznemirenje.Pusica mamicama i bebicama.

clock-img

13.02.2009, 21:05

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

eh, moje mame, ja nikako da vam se javim. uglavnom citam redovito, ali ne stizem da vam pisem. uvijek me nesto omete. kod nas nista novo. spavanje je tako - tako, ali je opet bolje kako je ono bilo. grcice ima kako-kad. eto juce nije imao nikako. malo smo hodali ovih dana, ali sve nekim poslom. npr. juce smo predali papire za pasos. jutros sam skidala tjemenjacu s cesljicem i cim sam skinula pojavila mu se voda na glavici. uplasila sam se da ce se inficirati i zagnojiti, ali eto nije. stavila sam mu sterilnu gazu na glavicu i ostavila na zraku da se isusi.
malaaa i ja pijem fenchel. on je kao dobar za mlijeko, za probavu, ali i da beba nema grcice. ja ga pijem previse pa mi se nesvijesti od njega ako pijem duze dana i moram praviti pauze.
bebbe nemoj da se sikiras sto emi smeta voznja, jer navici ce se. nema djeteta da se ne voli voziti. moj ivan obozava. lopov, osjeti kad se stane na semaforu i odmah pocne kenjkati.
mamabb nisi jedina. po pitanju onih stvari imas odanu drugaricu. nije da ja ne bih, ali mm kao da je strah. kazem mu sinoc da pravimo bracu ili seku, a on kaze prvo da odhranim ovo. nije shvatio sta zelim. nista dok ne zaskocim. ni musko nije sto je nekad bilo.
emina_h ne opterecuj se zbog kg. ne daj boze kakve bolesti.
dinciii, mamabb i ja se moramo ugledati na tebe user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

13.02.2009, 21:24

clock-img

Romali

pencil-img

2753

IZVORNA PORUKA: mynxlee

bebbe nemoj da se sikiras sto emi smeta voznja, jer navici ce se. nema djeteta da se ne voli voziti. moj ivan obozava. lopov, osjeti kad se stane na semaforu i odmah pocne kenjkati.

mynxlee, zar ne znaš staru narodnuuser posted image - semaforu prilaziti vozeći 5km/h, da svi iza tebe počnu bibikati. Eh kad već morate stati, neka muž turira da se djetetu stvori osjećaj kako se auto ipak kreće.
Tako smo mi cijelo ljetouser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

13.02.2009, 23:08

clock-img

emina_h

pencil-img

194

Hehe moja starija kci kad je bila beba imala je grcice,mi bi se malo s njom provozali i odmah je prestajao plac.
Kako mali a vole ici papa s bibijem.

clock-img

13.02.2009, 23:39

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

mynxlee nista onda ja ti savjetujem zaskoci ako ne razumije user posted image user posted image user posted image user posted image   neces se pokajat vjeruj mi...

clock-img

14.02.2009, 10:36

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

uljuljkat cemo ivana i onako hinjski s ledja ga zaskociti.
zene sretan vam dan zaljubljenih i da dobijete stogod od svojih dzuvegija.
valjda se onaj moj sjetio mene. user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

14.02.2009, 10:38

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ja mislila ti vec zaskocila user posted image a ti jos razmisljas user posted image eeee samo da ne krvarim gdje bi mi bio kraj user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.02.2009, 10:39

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

kako si mi danas,kako je ivan,evo moja se polako budi..mozes mislit spavala je od 10 do 8 ujutro i nahranila je i evo do sada je spavala...pravo mi se dijete uspavalo....

Zadnji članci

article-img