Evo da se danas i ja malo ukljucim u razgovor.
Ovdje cijeli dan kisa ljeva, tako da od setanja nije bilo nista. I juce je vrijeme bilo isto takvo, pa nos ne smijemo proviriti nigdje. Nekako se zabavimo u kuci. Ivan sad malo bolje spava. Sinoc se nesto budio, kao da se uplasi, ali cula sam da vjetrovi uticu na bebe pa losije spavaju ako vani duva. Kod nas duva, pa ne znam ima li bas veze. Ako ne spava i ne rucki, onda nesto prica, igra se s plisanim mecama i tako.
Ja koristim vrijeme da nesto uradim ako spava, a ako ne, onda ili se igram s njim ili dok dojimo onda citam bilo sta sto je vezano za bebe.
Sinoc smo se mjerili i Ivan je dug 60 cm, a kad se rodio imao 52 cm. Ja primjetim da dosta brzo napreduje, kako po tezini i duzini, tako i po nekom nazovi intelektu. Sve sto citam kako se beba treba ponasati u odredjenoj dobi, on se vec uveliko tako ponasa. Mogu samo reci masala i neka mi je ziv i zdrav.
Bebbe, ja sam neki dan ozbiljno razmisljala o povratku u Bosnu. Iako je to oduvijek bila zelja mm, on me tada ubjedjivao da sada kada imamo sina da je za njega bolje da ostanemo ovdje. Znam i ja da je bolje, ali mene ugusi. Jos cemo malo sacekati pa cemo vidjeti. Moje porodiljsko traje do novembra, a do oktobra se moram javiti na posao da javim da li se vracam ili ostajem ovdje. Do tad cemo mm i ja nesto skontati valjda. Nadam se da ce cim sunce grane i ja svoje misljenje promijeniti.
Inace sam visoka 178 cm. Tako da i sa ovih 70 kg izgledam pomrsavo, a pogotovo jos vise zbog ove iscrpljenosti.
I ti Visnja imas problema sa Asjinim manjkom sna? I kod mene je s Ivanom tako, ali sad nesto razmisljam da on spava koliko obicno bebe spavaju, on ne bi bio toliko tezak, jer ako ne spava, onda doji. Doduse u zadnjih par dana se stanje promijenilo. I tvoja mala smizla, kako ju ti zoves, ima vec 10 mjeseci. Bas lijepo!
Malaaa i kod tebe vrijeme kao i ovdje. Ovdje su javili da ce cijelu sedmicu padati. I ja sam mislila u cetvrtak da idem da predam za Ivanov pasos, jer cemo uzeti za njega njemacko drzavljanstvo, ali ako bude padalo kao i danas, cekacemo slijedeci cetvrtak.
Teta berta znaci isplatila se kavica. Dobro si prosla. Ovdje u Njemackoj cesto imaju tako neka snizenja i akcije, nije kao kod nas u Bosni. I kad snize nesto, snize kao fol. Eto i to je prednost za Njemacku.
Emina_h je jedna od mama koja ima problema sa nocnim spavanjem. Hehe... Ali nema veze, vidis kako ti Zanan lijepo napreduje. Sa 2 mjeseca 7 kg. S koliko se rodio?
Moja dinciii, dobro je da su uredjaji na baterije, jer mene ono kako je krenulo mislila sam da ce i mene morati ukljucivati ili u struju ili na baterije