cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

10.02.2009, 08:44

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav, mamice i bebice! Nas nije blo par dana, internet nam nije radio, ali, evo sada je sredjeno.
Mynxlee, ne sekiraj se, bice stanova. Nemoj nervozu prenositi na dijete, i idi cesce vani, pa ce biti sve OK, cist zrak pomaze. A sto se toce grceva i moja Ema ih je jutros imala, evo sad se je umirila i zaspala. Ja ne dajem nista osim mlijeka, nikakve cajeve, mislim. Imam kapi na prirodnoj bazi, pa dam samo kada zagusti. Inace, nije ona sklona nekim jakim grcevima, tako da nema frke. Ti si  se dobro dovela u liniju. Cestitam. Koliko si visoka inace?! Pitam, jer ja sam 176 cm, i obicno mi je 67 najbolja tezina. Dinciii, jesi li ti krenula s dijetom?  Visnja, sta je s vasom flasom? Jede li Asja vecernji obrok?Dobro ti je rekla Zana 08, nece dijete da se deblja:)  Dinciii, imam i ja nesto kao lezaljku ljuljasku od Fisher Price i to mi je super, odmorim se kada hoce da lezi u tome, a ukljucim samo ponekad. Svakako se sada vec svojom tezinom zaljulja. A, baterije ne traju bas dugo. Emina_h, bravo za Zenana! Sedam kila i dva mjeseca?! Koliko se je rodio? Mamabb, ti si pravo vrijedna. Tweety, nadam se da ce ti Rania uskoro biti OK i da cete moci primiti vakcinu.
Svima vam zelimo, moje veselo bepce i ja lijep i uspjesan dan!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

10.02.2009, 12:46

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

bebbe mala smizla je opet pocela da papa flasicu... valjda joj bilo dosadno pa malo  bojkotovala 2 dana...user posted image
evo sad pajki...a to znaci ne vise od 40 min...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

10.02.2009, 12:48

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

e cao evo ija da vam se javim kratko, ja isla danas malom predala za vizu pa malo prije dodjo nisam mogla u setnju kisa pada bas ruzno napoljuuser posted image steta...
sto se tice kila ja sam po izlasku iz bolnice imala 4 viska a sada jos tri to mi je haman  u stomakuuser posted image user posted image user posted image samo njega jos da se rijesim user posted image

ljubim vas pa cujemo se posle user posted image

clock-img

10.02.2009, 15:26

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Drago mi je, Visnja, da ste to rijesile. A, sto se spavanja tice, cini mi se da ni Ema nije beba od dugih tura. Nocu spava super, budi se, papa pa nastavi, ali danju... 40 minuta maksimalno. Ista sestra, ni ona nije htjela spavati po danu dugo.... Malaaa, i meni se cini da mi je sav visak u stomaku. Ma, spasce, polako... Nego, vole li se vase bebe voziti u autu?! Minju cim stavilo u sjedalicu, odmah u plac, jedva se umiri. Najgore je kad je sama vozim. Ali, sta cu, nemam izbora, nadam se da ce se navici...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

10.02.2009, 17:11

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

mi smo se danas baš našetali, bili smo i na kavici u gradu. i što me jaaaako iznenadilo kupili smo u jednoj prodavnici nestle kašice s voćem i žitaricama i samo sa voćem svaku za 0.75 feninga i to veliko pakovanje. rok je do ispravan i na moje pitanje što su tako jeftine prodavačica mi odgovorila da su tako došle, neka akcija i da oni nisu htjeli mjenjat cijenu, ne moram ni napomenuti da su se rasprodale odmah...

clock-img

10.02.2009, 18:44

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Evo da se danas i ja malo ukljucim u razgovor.
Ovdje cijeli dan kisa ljeva, tako da od setanja nije bilo nista. I juce je vrijeme bilo isto takvo, pa nos ne smijemo proviriti nigdje. Nekako se zabavimo u kuci. Ivan sad malo bolje spava. Sinoc se nesto budio, kao da se uplasi, ali cula sam da vjetrovi uticu na bebe pa losije spavaju ako vani duva. Kod nas duva, pa ne znam ima li bas veze. Ako ne spava i ne rucki, onda nesto prica, igra se s plisanim mecama i tako.
Ja koristim vrijeme da nesto uradim ako spava, a ako ne, onda ili se igram s njim ili dok dojimo onda citam bilo sta sto je vezano za bebe.
Sinoc smo se mjerili i Ivan je dug 60 cm, a kad se rodio imao 52 cm. Ja primjetim da dosta brzo napreduje, kako po tezini i duzini, tako i po nekom nazovi intelektu. Sve sto citam kako se beba treba ponasati u odredjenoj dobi, on se vec uveliko tako ponasa. Mogu samo reci masala i neka mi je ziv i zdrav.
Bebbe, ja sam neki dan ozbiljno razmisljala o povratku u Bosnu. Iako je to oduvijek bila zelja mm, on me tada ubjedjivao da sada kada imamo sina da je za njega bolje da ostanemo ovdje. Znam i ja da je bolje, ali mene ugusi. Jos cemo malo sacekati pa cemo vidjeti. Moje porodiljsko traje do novembra, a do oktobra se moram javiti na posao da javim da li se vracam ili ostajem ovdje. Do tad cemo mm i ja nesto skontati valjda. Nadam se da ce cim sunce grane i ja svoje misljenje promijeniti.
Inace sam visoka 178 cm. Tako da i sa ovih 70 kg izgledam pomrsavo, a pogotovo jos vise zbog ove iscrpljenosti.
I ti Visnja imas problema sa Asjinim manjkom sna? I kod mene je s Ivanom tako, ali sad nesto razmisljam da on spava koliko obicno bebe spavaju, on ne bi bio toliko tezak, jer ako ne spava, onda doji. Doduse u zadnjih par dana se stanje promijenilo. I tvoja mala smizla, kako ju ti zoves, ima vec 10 mjeseci. Bas lijepo!
Malaaa i kod tebe vrijeme kao i ovdje. Ovdje su javili da ce cijelu sedmicu padati. I ja sam mislila u cetvrtak da idem da predam za Ivanov pasos, jer cemo uzeti za njega njemacko drzavljanstvo, ali ako bude padalo kao i danas, cekacemo slijedeci cetvrtak.
Teta berta znaci isplatila se kavica. Dobro si prosla. Ovdje u Njemackoj cesto imaju tako neka snizenja i akcije, nije kao kod nas u Bosni. I kad snize nesto, snize kao fol. Eto i to je prednost za Njemacku.
Emina_h je jedna od mama koja ima problema sa nocnim spavanjem. Hehe... Ali nema veze, vidis kako ti Zanan lijepo napreduje. Sa 2 mjeseca 7 kg. S koliko se rodio?
Moja dinciii, dobro je da su uredjaji na baterije, jer mene ono kako je krenulo mislila sam da ce i mene morati ukljucivati ili u struju ili na baterije user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

10.02.2009, 19:58

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Veče, ženice drage, kako ste mi?
Meni je danas dan baš bljak, toliko ružnih novosti... ma da vas ne davim.
Vaše bebe su prave buce, nekad kad isčitam koji post zapitam se za svoju Lelušku iako pedijatar kaže da je napredna(5600g)...al kad pročitam, s dva mjeseca 7kg, mašala, user posted image  za bebaru.Mogu misliti kako je pun šlaufića slatkih :)
Mi se ne šetamo, ružno vrijeme pa se zadovoljimo šetnjom po terasi.
Eto ljub za sve bebice i njihove mamice user posted image

04.12.2008.

clock-img

10.02.2009, 21:43

clock-img

adannn

pencil-img

946

Draga moja nisi jedina,mislim da ni meni nije gori dan osvanuo,ali nadam se da će se uskoro završiti...Kako kažu ''novi dan,nova nafaka''....E mašala za tu bebicu od 7 kg,moja maca će za 18 dana imati godinu a nema punih 10 kg,baš mi je taman...Pusa za sve bebice slatke

Nejra 28.02.2008

clock-img

10.02.2009, 22:27

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Hajde da se i ja malo javim ovim mojim mamicama iako je moja beba mali 'čo'jek'user posted image user posted image sa 9,5 mjeseci. Ima preko 10, 5 kg ( večeras konstatovala Tweety kad je uzelauser posted image ), zadnji put prije mjesec dana 10 kg 300g.
Inače je dobra beba, ne sekira mamu, jede fino dohranu. Obzirom da sam nedavno počela raditi i moja mama ga čuva, to mi je jaaako važno. Tako da sam na poslu uglavnom bezbrižna ( Bogu hvala ), jer sam u početku mislila da nikad više od mene neće biti normalne osobeuser posted image . Kad se samo sjetim kako sam bila zaboravna i izgubljena prvih mjeseciuser posted image . Jesam li jedina...?

Najveći problem nam predstavljaju zubići, imamo ih 5,a naviru i mnogi drugi. Jadno moje mače, imao je i tempraturuuser posted image

Večeras smo bili kod Tweety-ne Ranie, ne bi li se djeca svidjela jedno drugom, ali veći dio vremena moj nekulturni dječak je režao na sve oko sebeuser posted image . Tako da taj 'ugovor' moramo malo odložitiuser posted image user posted image .

Eto da ne bih koga zaboravila, neću ni nabrajati pojedinačno.
Uglavnom, mame manjih beba, no sikiriki, sve su to samo faze. Vaše će bebe vremenom biti sve bolje i poslušnije, sve je to prolazno.
Mame starijih beba, utješite nas malo, imamo problema sa zubićimauser posted image
A vi koje ste počele dan loše, sjetite se da imate svoje dušice žive i zdrave kraj sebe i vidjet ćete svijet drugim očima.

Sve vas vole i pozdravljaju Omar i mamauser posted image ( evo me k'o Sejo user posted image )

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

10.02.2009, 22:58

clock-img

adannn

pencil-img

946

Draga Romali evo ja ću da te tješim jer i moja Nejra ima od juče temperaturu,vjerovatno zbog zubića,a mašala tvoj momak sa 9,5 mjeseci ima 5 zubiuser posted image user posted image a moja sa skoro godinu tek tri,ali biće ne brinem se ja.....Ma upravu si mogu plakati koliko hoću al kad nju vidim ma sunce sja iz njeuser posted image i meni bolje,,ljubi momka

Nejra 28.02.2008

clock-img

10.02.2009, 23:09

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Hej, draga Adannuser posted image , znači i vas muče đubićiuser posted image . Ma ako nema nekih dr.simptoma, temperatura je sigurno od toga. A što se tiče broja zubića, to ništa ne predstavlja. Čak kažu da su zdraviji i jači ako kasnije izniknu...

Tvoja Nejrica ima neobičan datum rođenja, mogla je sačekati još jedan dan( 2008.je bila prestupna, je li tako? ) pa se roditi 29.2.user posted image
Ma neka su oni nama živi i zdravi, izdržat ćemo mi sve popratne probleme.
Pusa Nejri od malo mlađeg drugauser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

11.02.2009, 07:35

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Romali tvoji me postovi uvijek oraspoloze jer si tako vesela,cak kad je i u pitanju nesto ozbiljno.user posted image
Znaci druga nam muce zubiciuser posted image ,mogu ti reci da su i Hamzu poceli opet proganjati,sreca nema temperature i mirniji je nego inace ali uvijek jadan trlja gornje dvice,ma samo da hoce niknuti sto prije da ga ne muce vise.Ja mu namazem gelom i to ga stvarno umiri i mogu ti reci da bas pomaze.Ljubi nam druga i zelim da mu zubici niknu sto prije a da ih i ne osjeti.user posted image

Adann,ne brini,zubici niknu prije ili kasnije,Hamzi su tek u 7 mjeseci poceli nicati,a desni mu se bijelile od 3 mjesecauser posted image ,i ja sam mu uvijek zavirivala u usta.Sad ih ima 4,a Boga mi uskoro i 5user posted image .Nejri je temperatura sigurno od zubica i proci ce to brzo.Ljubi je i javi nam kako je,jeli spala temperatura.
Pozdrav za sveuser posted image .

Hamza 11.3.2008.

clock-img

11.02.2009, 11:45

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

mynxlee platila sam je 89,90 i jako sam zadovoljna...jest da baterije se trose al sta ces..sad imam vremena vise stvari da uradim tokom dana....jer se smiri pravo...

Bebbe
ma kakva dijeta,jos nisam krenula,nikako da se nakanim..i nesto i razmisljam reko sad ako krenem na dijetu a ona traje 90 dana onda se ce zadesit da sam u bosni na dijeti...a gdje da odolim cevapima i bureku user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa cu vidjet sta cu...al setam puno sa malom pa i to je dobro...
Sto se tice voznje,Rejhana cim udje u auto zaspi i cijelo vrijeme spava...to mi je bas drago jer kad krenemo u bosni da nemamo puno problema...a ucim je da bude sama iza...REkla sam neki dan MM kad se unervozi i pocne plakat ti je u auto i pravi krugove da se mala smiri user posted image user posted image user posted image user posted image

mamabb i moja nema vise sigurno od 5800 pa sta...opet ima one slatke obrascice...user posted image

Romali pisi cesce na ovoj temi,odmah je tema veselija user posted image

Tweety jel Rania bolje??

malaaaa jesil dugo cekala da dodjes na red...kako su odvratne mi one zene katastrofa...mene su 4 puta slale napolje i opet prozivale...al evo ako bog da u petak je gotova viza...Vidi nam snijega sto pada user posted image steta nemozemo nigdje izaci..Iako sam ja jucer izlazila do drugarice isla i to ludaca krenula pjeske a kisa pada...a poslije me je uhvatio snijeg kad je ono pravo jako pocelo da pada....a eto opet se covjek bolje osjeca kad izadje vani...

Rejhana i ja ljubimo sve mame i bebice!!!

Eh sad o mojoj Princezi....Eno je spava...Dobra je mashala nista je ne boli...Nekad provodi svoju huju (na mamu zivac) al hvala bogu sve rjesimo...Voli da seta tada najduze spava.......po 3 sata a kod kuce ne moze ni sat u ugu da odspava...po noci mi super spava...sad je pocela do 8 da spava....17.imamo kontrolu pa cemo vidjet koliko je dobila na kilazi itd...

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

11.02.2009, 12:18

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

dinciii jasta sam se nego nacekala osla u osam kad su otvarali i dosla u 12 na red tako da sam morala ahmeda tamo i dojit nisam doduse jedina bila jos je jedna zena dojila i naroda je puno bilo a ja ti ga uzela u krilo i okrenula se da ga dojim stacu morala sam dijete nahranit kad place a nece flasice..user posted image ono haman poceli ko i nasi zaj......onda su me samo jednom prozvali posle pola satauser posted image i bice gotova 24.2 tako da cu u aprilu u bosnu kad ti ides? znaci setate i vi neka je trebaju djeca zraka malo jest i mene juce kisa ufatila kud nisam ponijela ono za kolica da pokrijem ali nismo pokisli kolica ne propustaju vodu a i blizu nam bilouser posted image evo ja se sad vrati isla snjim u postu po paket MM narucio kosu pa hoce da produzaje jednoj prijateljici snijeg sipa bas super samo vjetra ima puno.
bebee ahmed voli da se voza cim ga stavim u sitz on zaspi nekad zna bit i budan ali gleda nesto napolje i smije se mynexlee padali i danas kod vas kako ste ti i ivan raspolozni a gdje nam je tajra kako li je ona nejavlja nam se slabo pzdravljam vas sve mamice i ljubite bebice od nas pusaa

clock-img

11.02.2009, 14:07

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ma katastrofa su,ja sam  ocekivala da cu cekat pa nisam malu ni vodila,drugarica dosla i pripazila na nju.bezobrazni su pravo al sta ces,mi smo za njih stranci....poljubi mi ahmeda

clock-img

11.02.2009, 14:09

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

bas tako
sta mi rejhana radi kako ona umene aded zaspo malo prije

clock-img

11.02.2009, 14:09

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ja idem ako bog da 6.marta prvo za tirol pa za salzburg pa oko 10 cemo za bosnu...jedva cekam user posted image user posted image user posted image user posted image

tajjra je kod svojih cule smo se porukama,pa je zato nema...

clock-img

11.02.2009, 14:11

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

a mojA tek ustala user posted image dobro je mashala,napreduje....

clock-img

11.02.2009, 14:12

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

imas nekog u tirolu i salzburgu ili nako ides user posted image lijepo se provedite i cuvaj mi rejhanu tamo nemoj da nadjes zeta drugoguser posted image user posted image

clock-img

11.02.2009, 14:12

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Dobar dan mame i bebe, svratile i mi da vas pozdravimo user posted image
Ružnog vremena, Bože sačuvaj, nikako da isprobamo bibi. A nas dvije user posted image  se dogovorile kako ćemo svaki dan ići pred tatu na posao, nije daleko, taman da nas ''opali'' svjež zrak.
dincii baš sam gledala slike, Rejhana je mašallah...pa takva je i moja Leluška al' eto kad vidim kako se beb buce ja se zapitam, valjda sve ove brige idu nam uz ovu novu titulu :)
Leila se, isto, vozi u sicu bez plača, zvijernja ili spava ali ja, svejedno što je u sicu, sjedim s njom na zadnjem sjedištu.
Romali u pravu si, kad je pogledam i vidim te okice koje me traže po sobi, sve ostalo je manje važno ali eto...
Eto, drage moje, puno pozdrava od nas dvije :)

04.12.2008.

clock-img

11.02.2009, 14:18

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

u tirolu mi je djever a u salzburgu moja drugarica...pa idemo obici sve...ne sikiraj se ne da babo Rejhanu sada nikom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.02.2009, 14:27

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

user posted image user posted image  user posted image user posted image

jao sto mene stomak boli trebala juce dobit haman ce danas dok pijem tecnost ko luda...odo se ija kraj ahmeda pruzit malo da odmorim nisam se naspavala nikako

clock-img

11.02.2009, 18:55

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

eee ja sve zaboravim pitat vas,ja jos uvijek krvarim...a evo sutra ce 2 mjeseca...ne znam dal da zovem doktora il da sacekam jos malo...kako je kod vas bilo...pusa

clock-img

11.02.2009, 19:43

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

to ti je normalno i moja sestra je 2 mjeseca krvarilauser posted image a cula sam dosta zena da im je dugo trajalo

clock-img

11.02.2009, 19:44

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

ako se brines pitaj doktora tad ces bit mirnija.

Zadnji članci

article-img