cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

14.04.2009, 12:37

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Pozdravcic i od nas...i mi smo danas kuci...bas je bezze vrijeme. Umi sam danas dala prvi put Aptamil 2...i malo joj 150 mluser posted image ....A sada ne znam...vidim da je 180 ml za 10 mjeseci...nisam ja nesto od onih koji hrane po tablicama..ali me bas ovo zadeveralo....Aptamil 1 je pila 210 ml.
user posted image
Ima li ko slicno iskustvo?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

14.04.2009, 13:19

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav bebice i mame! I mi danas nismo planirale u šetnju zbog vremena. Vidim ovdje još uvijek aktuelna tema o glutenu. Svaka mama radi ono što misli da je najbolje za njeno dijete. Alergija na gluten je rijetka, ali može izazvati trajne posljedice. Imunitet dojenčeta je nezreo, a posebno kod djece koja ne doje, stoga je i veća opasnost razvoja alergije. Mislim da se bolje strpiti do 8. meseca sa davanjem namirnica koje sadržavaju gluten, nego nositi na savjesti da sam ja uzrok što mi je beba, ne daj Bože, alergična na gluten. Mogu samo zamisliti kako je teško onim osobama koje ne smiju jesti hljeb, pite, kekse, kolače ... i koji stalno moraju provjeravati sastav nekog proizvoda izbjegavajući gluten. Eh, kad se sjetim toga, čvrsto odlučim da joj to neću davati bar do 8. mjeseca, dok imunitet ne bude spreman da se nosi s time i da ne razvije alergiju. Jednom nastala alergija na gluten ostaje za cijeli život, dok, npr. alergija na kravlje mlijeko nestaje nakon 2. godine. Znam da su male šanse da bude alergična, ali ne bih da razikujem. Znam da ću biti na udaru od mame i svekrve koje su svojoj djeci davale hljeb i keks jako rano, ali eto, to je moja odluka i moj stav.
Bebacha, naravno da te primamo u društvo i dobro nam došla user posted image

clock-img

14.04.2009, 20:34

clock-img

Anushka

pencil-img

903

e drage mame, ja sam danas bila u tuzli poslom i citav dan sam bila odsutna.. od 8 ujutro do 6 popodne.. a kako mi je samo nedostajao moj bebac.. a i ja sam njemu kako cujem.. mm ga je cuvao citav dan, i onda je popodne moja mama insistirala da ga malo preuzme, i mm ga je odnio da je uvjeri da nije tako lako.. on je plakao dusa moja, kad sam cula na telefonu dreku prvo sam pomislila kako bi voljela da se samo mogu stvoriti tamo.. al eto, smirio se, malo i spavao, pa opet dreka, al sam ja vec bila blizu, i lutkica moja, prestao plakati cim mi je cuo glas u ulazu, i kad sam dosla odmah ga uzela a on me poce ljubiti tj sisati obraz.. ma kad se nisam istopila.. mama kaze to bi on sisu, al nije htio, bas je htio obraz uz obraz i onda navalio da me lize i sisa po licu.. (sreca pa se ne mazem puderima i kremama:) dusa moja izigrali se i izgnjavili i sad mirno spava.. samo me malo zabrinulo jer sam ocekivala da ce mi grudi puci od mlijeka, prosli put sam bila odsutna 5 sati i u busu sam ispod jakne izmuzala mlijeko da bi mogla normalno drzati ruke.. danas nista.. jest malo nadoslo, al nista nije ni iscurilo niti me je bolilo, niti su tvrde a 10 sati nisam dojila.. bas sam se zabrinula..doduse ima mlijeka, i dojio je vec dva puta, pa ne znam..
inace je ljut sto nije napolju pa se dernja u kuci, a na balkonu kao da ga neko iskljuciuser posted image  sav sretan ma kako da je hladno! ipak, sve nesto kasljuca, pa kako su mu slusali pluca i prije 10tak dana i nista nije bilo, ja se sve tjesim te zagrcne se, te od bljucanja, te od vristanja iz petnih zila, te od trpanja ruku.. al mi to puno pravdanja pa se sve brinem da ipak nije nesto fasovao.. nema temperaturu i veseo je, dobro jede sve OK ne znam, vidim da se manuela bavi istim problemom.. dodje mi da ga opet vodim da mu slusaju pluca, al dva puta u zadnjih mjesec dana su mi rekli da je sve hvala Bogu OK.. kako su ostale mame i bebe? niste se nesto javljale danas?
skvo, i mi smo svjeze presli na aptamil 2 i kaze mm da je mali danas u cugu popio oko 300 ml, do sada je kad je gladan jeo najvise 210ml al je danas vanredan dan, nesto kontam da je promijenjen sastav vjerovatno ali ipak rastu potrebe, veci stomacic jos cvrsta hrana, ne znam.. al nek jedu hvala Bogu pa hoce!nita potpuno se slazem, ne daj Boze nikom.. 

< Poruku je uredio Anushka -- 14.4.2009 20:40:54 >

clock-img

15.04.2009, 14:12

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Drage mame i bebe,kako ste mi danas?
Ja i Emir smo super raspoloženi...sad spava.user posted image user posted image user posted image
Malo me zabrinjava što kad spava počne malo da kašlje suh kašalj,a inače kad je budan ništa...user posted image user posted image user posted image
Nosić se pročepio,hB,stavljala mu malo bijelog sljeza i to je sredilo stvaruser posted image user posted image user posted image
Dan je prelijep,al ja eto baš što je Emir malo nahlađen neću da rizikujem da se baš prehladi pa smo danas u kući.user posted image

Draga Anushka,mogu misliti kako ti je teško bilo ostaviti ga na tako dugo...
Ja tako kad odem kod mame sa drugaricama se dogovorim da odemo u grad na kafu,i taman što se raspričamo ja se lijepo pokupim i nazad jer nikako ne mogu da izdržim duže od sat vremena bez njegauser posted image user posted image user posted image i već se drugarice zezaju na moj račun,da se ponašam ko da niko nema djeteta osim meneuser posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim da bih se trebala navikavati da ga ostavljam duže kod mame,jer uskoro idemo na svadbu pa bi trebao kod nje biti čitav dan,(ne znam kako ću to izdržati),a i on se treba pomalo navikavati na druge ljude osim mame i tateuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Eto pozdrav od nas...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

15.04.2009, 17:33

clock-img

melissad

pencil-img

109

Cao mame i bebe drage......stvarno nisam imala vremena ni da vas citam, ni da vam pisem, jer sam bila u guzvi nekoliko dana, imali smo goste user posted image ........moja Dina se svaki dan menja user posted image  okrece se sada u krevetcu ili na  bracnom krevetu ne smem dugo da je ostavim jer  se pomera, na stomak kada je stavim pômalo kao da puze, ali ne moze dugo da izdrzi, naljuti se i place  dusa moja pa mi je zao i vratim je na ledja.Uvela sam joj i vocni obrok prosle sedmice, fino ga je prihvatila, masallah zadovoljna sam, ali pocinju joj zubi, jer puno bali, nervozna mi je uvece najvise, jer se budi nekoliko puta samo uzme siku i zaspeuser posted image  i  bjele se samo sto nisu izrasli, ima valjda neki zele pa cu joj kupiti da joj masiram desni. Eto toliko od mene i moje user posted image , ne zamerite mi sto nisam u toku vaseg razgovora, jer vidim da ste se bas raspisale u medjuvremenuuser posted image user posted image user posted image , ali pokusacu da vas iscitam.......Pusaaaaaaaaaa

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

15.04.2009, 17:58

clock-img

remzy

pencil-img

1380

evo i mene danas,
danas je bas lijep dan ,ali ja nemam snage da izvedem ove svoje pacice napolje...user posted image user posted image user posted image
od ponedjeljka pocela da vadim zube pa me rane bole a i nisam nesto raspolozena ,pa ih tako trpim u kuci!!!user posted image user posted image user posted image
sto se tice bebica one su super!!!Ambera mi je masAllah ,neurekla se dabogda,a i ovo dvoje Lamija i Fatih!!
Ambera strasno puno voli da jede ,a isto tako i da spava!!!user posted image user posted image tako da je sad za sad beba za pozeljeti!!user posted image user posted image user posted image

melissad imas kupiti gel za zubice a i onu vodu dentinoks na biljnoj bazi ,pa to mozes kombinovati ,jer taj gel nije preporucljiv da se cesto stavlja!!!

manuela  e bas mi je drago da se bebi nosic procepio!!!!user posted image user posted image user posted image sad ce njemu biti puno bolje,a ako ti kaslje stavljaj ga na stomak ,tako mu je lakse,bar preko dana!!!jer ce tako da izbacuje slajm ,naravno ako ga ima!!!!

anushka bas mi je zao bebice sto se toliko namucijo,ali moras ga poceti odvikavati od sebe ,ovo ti kazem iz licnog iskustva!!!
tako sam ja sa prvih dvoje ,sve samnom ,za mnom ,eto dokle sam dosla s njima da evo ni sad nece dugo bez mene da budu,jos ih ostavim sa MM,ali dzaba ,Lamija i nekako ,ali Fatih nikako ,i jos da stvar bude gora neda muzu nista da mu pomogne!!!
pa sam ti ja sad sa Amberom drugacije postupila!!!sve je ostavljam ,ali draga moja opet  kad izadem sve mi ona na pameti,naravno i ovo dvoje!!!
sta mozemo ,kad smo takve!!!!user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

15.04.2009, 21:37

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Cao mamice evo i mene...mala zaspala pa ja sada malo na RR...jutros mi se rejhana probudila u 4 i dijete se samo smije nece da spava...i tako sve do pola 6 i onda zaspala do pola 9 jela i nastavila do pola 12...user posted image bas je cudna umjesto da spava po noci ona po danu.Danas je jela mrkvu sa krompirom,a poslije hapicu banana,jabuka i breskva..a ostalo sve Aptamil Pre.ja imam neki gel za zubice i kuglice i cini mi se da su kuglice bolje..stavim dvije na jezik i smiri se..

kako su mi ostale bebice????

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

15.04.2009, 22:47

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Da se i mi malo javnemo,i kod mene Ajna zaspala,a mama odmah na rr
Anushka mogu zamislit kako te je bebac pozelio,dusa moja mala,a i kod mene je Ajna isto takva problem mi je ostaviti pravo do 2 sata inekako,a poslije problem osjeti da me nema,vec razmisljam kako cu na posao nekako je pravo vezana neznam sta da radim, jos je skoro svaki dan ostavim da odem negdje,ali dzaba.
Remzy kako si,kako rana, jeli ista bolje,kako djecica,pusa za njih
Manuela kako je tvoj djecacic jeli ozdravio,vidim da nesto kasljuca
Dincili bravo za malu ljepoticu i za hranu
eto toliko drage od mene za sada,pusa za sve bebice i mame,a ja sam kontala sutra sa svojom bebicom u setnju  aBd valjda ce biti lijepo vrijeme.pozzzzz

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

16.04.2009, 10:51

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Pozdrav mame i bebe,evo opet ja prvauser posted image user posted image user posted image user posted image
Ja čim ustanem napravim sebi kafu i pored staim kolač i čejfim dok pišem po rr.
Mi smo se sinoć naspavali.
Emir zaspao u 22:30 i probudio se tek u 6:00,onda samo jeo i ponovo zaspao do 8:30,kad smo i ustali user posted image user posted image user posted image user posted image

Sad sam počela da mu dajem više ove čvrste hrane,jer kako vidim bebe njegovog uzrasta šta sve jedu,morala sam i ja njemu da pojačamuser posted image user posted image user posted image user posted image
Ma nije to,nego vidim da je djetetu stvarno potrebno još malo čvrste hrane,ipak on puže i puno se troši pa mu treba nešto jače da mu daje snaguuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Eto juče npr sam mu dala 2 obroka čvrste hrane i odmah i je bolje spavao po noći...

Danas manje kašlje,a probudio se sa začepljenim nosićem(opet)al evo sad se i nosić regulisaouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako su mi ostale bebe Rejhana,Alen,Ajna...
eto mi vas puno pozdravljamo.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

16.04.2009, 21:48

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

cao drage moje.mi danas kao i obicno isli u setnju pa malo i u shopping,al sam ovaj put sebi nesto kupila user posted image al nisam mogla odolit kupila sam opet nesto i Rejhani,a mm samo galami pa gdje ces sa tolikom robom,pola ti robe sa etiketom.user posted image al sta cu kad to volim.kad sam tuzna,neraspolozena itd...samo me posalji u shopping i ja sam odmah happy user posted image user posted image user posted image

Bravo za Emira user posted image user posted image user posted image bas super da je toliko spavao..
moja veceras dobila malo temperature pa mislim da je to od zubica..pa cu sad pratit ako bude se jos pojavljivala da idemo sutra doktoru.

gdje su nam ostale bebice i mamice...user posted image

clock-img

16.04.2009, 21:55

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Evo nas, mama uci pa se ne stizemo javiti. Rijad po citav dan vani. Dva dana nije kako pa smo jutros se malo purom dopingovali i onda dva puta user posted image

Kako me je iznenadio i raznjezio dusa pepa preksinoc. Ja ga presvlacim i mm s igra s njim. I uzeo mene po glavi dirati, kao kvari mi frizuru i govori Rijadu vidi mami firzure,sacemo joj je pokvariti...A rijad gleda, ispuci svoju donju usnicu pa onda stade vristati. Jedva smo ga smirili, pola sata, grli,mazi,pjevaj,ljuljaj,nosaj...ma samo place. Muza nije htio pola sata gledati samo galamio.Dusa moja pepa...Zubic svaki dan po malo raste,grebucka. opet se danas poceo ceskati, uzme onu #glodjalicu" ,stavi je u usta i onda radi glavom tamo vam, kad ga uzmes,to radi o rame...ma uzas. mislim da cemo ih imati jos.

rijad nece plazme,ma nema sanse,doduse ne znam je li sto je vec sit ili...

pije sada sokice, i to sam molim te, ne da da mu neko drzi flasicu

dinci i ja sam shopingovala, muzu posizio user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio idana_85 -- 16.4.2009 21:56:00 >

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

16.04.2009, 21:58

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dinciiiI ja sam ista ,shoping je zakon,eto sutra baš planiram sa drugaricom da opustošim trgovineuser posted image user posted image user posted image user posted image a ići ćemo i na vašer u Mejdanuuser posted image user posted image user posted image user posted image ma svašta ću da kupim.

Ja se baš nešto bojim te temperature,ne znam dal baš svaka beba kad niču zubići dobije i temperaturu?
Nadam se da ću to izbjeći.
Ja svaki dan pratim imal kakvog zubića al ništa.
Baš mi je žao što je muče zubići i ta temperatura al sve mi to mame moramo izgurati...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

16.04.2009, 22:19

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

eh bas tako draga manuela valja nam kroz to proci kako god.

sad sam gledala slike pravi momcic emir user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.04.2009, 10:36

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Ma duša mamina,začas mi odraste,još juče bio zamotuljak mali a sad ga ganjam po kućiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Gledala sam i ja slike boga mi si ti Dinciii mačka i pouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Baš mi se sviđa ona slika(mislim da ste iz bolnice izašle)ti i Rejhana licem uz lice ma predivna!!!

Sinoć smo se isto naspavaliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danas ništa od šopinga,vodim Emira pedijatru,kašalj mu je od sinoć jak(dere mu grlo)pa da mu pedijatrica da kakav sirup za iskašljavanje,baš se sinoć namučio,spava a kašlje ma duša me bolilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pozdravljamo vas puno pa ćemo pisati opet...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

17.04.2009, 11:37

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav mame! Kako su danas vaše bebice? Mi smo juče cijeli dan šetale. Malo išle kod moje prijateljice, pa malo šetnje po gradu, pa malo kod mene na posao ... Cijelo vrijeme sam je nosila u kenguru, tako da me i danas leđa bole. Nekako mi draže nositi je u kenguru nego vozati u kolicima, ali više nećemo tako user posted image Prvi put smo se vozile i u gradskom autobusu. Glavica se samo okretala sad na jednu - sad na drugu stranu. Uživala je. Nije se bunila ni kad su je moje prijateljice s posla htjele malo pronosati, a inače plače kad joj se obrati ko nepoznat.
Je li Emir išao ljekaru? Kako je sada?
Rijad pravi mamin sin. Ne da on da mu mamu iko dirauser posted image .
Dinciii što se tiče shoppinga i meni je to terapijauser posted image Znam kupiti i ono što mi ne treba ako mi se sviđa. Moj svekar nekad sarkastično kaže: "Ma nek se kupuje, ne mora se koristiti"user posted image Ali ako mi ne treba ja to poklonim, pa se opet lijepo osjećam.
Gdje mi je danas sugrađanka Anushka? Nadam se da je Alen dobro. Kako su nam Uma, Ajna, Iris, Ambera ...
Bebbe i Mynexlee su vjerovatno već na putu iz Bosne. Tako mi nedostaju.
Pusa

clock-img

17.04.2009, 12:23

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Pozz drage mame evo i mene malo, ni mi danas ne setamo nesto vrijeme bezveze,ali smo zato juce puno hodale i Ajni nakraju dosadilo u kolicima kad je pocela plakati ma to grmi ljudi gledaju sa prozora sta joj je,e onda sam je izvadila iz kolica i nosila,ruka mi otpala,a i ja sam se juce ponovila kupila duks i jednu majcicu, a Ajni sam prekljuce haljinicu,ma i ja samo kupujem,ali tako ti je to sa nama zenamauser posted image

Manuela kaslje li malecki,jeste li isli doktoru
Nita ma i ja bi Ajni trebala kupiti kengur nije lose da malo promijenimo
Dincili kako je Rejhanica ima li danas temperature
Kako su ostale bebice
Pozz i pusa mamama i bebicama..

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

17.04.2009, 14:09

clock-img

Anushka

pencil-img

903

pozdravi drage mame, mi smo sad bili napolju. Digne uzbunu i ako ga ne drzim na balkonu ili prozoru, ori zgrada, tako da sam ga izvela napolje, i vozali se u kolicima 2 sata, i evo poslije sat zaspao.. juce je moja mama trazila da ga malo uzme da se pocne navikavati na druga lica, i ja odem na shishanje poslije 1,5 godinu!!! al alen cim se probudio poceo se derati da su mami nepoznate zene na ulici prisle da vide sta mu je, sreca ja brzo dosla i on se poceo smijati.. a popodne opet zahtijevao napojle, pa smo u kenguru se jos prosetali, koshije ga spopale i poznate i nepoznate, malo se cvijecem bavili, i rano oboje zaspali.. probao je sljivu a danas je dokrajcio sa nestle pahuljicama riza-kukuruz i odusevljen je! uglavnom, sve je OK samo sto me tjera napolje non stop..
new mama znas kako se moja mama osjecala sa mojim drekavcem, a ljudi bas prilaze ko da nisu nepoznati:)nita mene sve nesto strah nosat ga u kenguru, stalno ga kao pridrzavam pa se nisam usudila daleko hodati, nama su kolica br 1 jos uvijek, a mogu misliti kako ledja otpadaju..manuela bas mi je zao za emira, cuvam vam fige da sto prije prodje.. kazu da neke bebe ni ne osjete nicanje zuba i mi se nadamo da cemo biti medju njima, a bas juce ujutro sam pancila, ucinio mi se vruc, kad temperatura sreca 37,1.. imam isti strah.. dinciii vas dvije nije obisla temperatura, bas mi je zao, a vjerujem da je shoppingu u becu tesko odoljeti:) idana_85 kao sto rekose, pravi momak vec ne da na mamu, a poznata mi je ta faca, ja i mm se odmah raznjezimo i titramo oko njega, dovoljno samo da je namjesti, lutkice, i tako ih je slatko gledati kad ko veliki uzmu flasicu, ovaj moj joj prica, dira je, pa je strpa u usta, malo uzme pa je opet izvuce, guguce, ma sladki su skoz..
bjezim malo odmoriti, sve me boli, kazu mi da imam super figuru, a ja ako ne guram kolica, nosam ga.. nije nikakvo cudouser posted image  pa odo malo odmoriti..
pozdravi za sve mame i bebe

clock-img

17.04.2009, 17:27

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Eh drage moje nita,new mama,Anushka,danas smo bili kod pedijatra i kaže pedijatrica da ima grlo upaljenouser posted image user posted image user posted image
Dala nam je sirup ampicilin(za iskašljavanje)svakih 8 sati po 2 ml i kapi za nosić Reukap P  svakih 8 sati po jednu kap.
Inače jako je veseo,duša moja,čitav dan nešto mrmlja i igra se samuser posted image user posted image user posted image user posted image nema temperaturu i što je najvažnije dobro jede,jer nas je pedijatrica odmah pitala da li odbija hranu zbog upale grla?!
Eto na sreću on dobro jede,isikirala bi se živa još i da neće da jedeuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Uglavnom nije ništa strašno,slijedeće sedmice na kontrolu i to je to.

Nadam se da su mi ostale bebe zdrave i vesele...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

17.04.2009, 17:47

clock-img

nita

pencil-img

550

Super da Emir dobro podnosi tu upalu grlauser posted image . A i taj antibiotik će pomoći da ta upala što prije prođe. Pusa

clock-img

17.04.2009, 19:32

clock-img

remzy

pencil-img

1380

evo i mene ,napokon!!!
moje bebice su superrr!!!,a ambera posebno!!jase nisam javljala iz tog razloga sto sam pocela da vadim zube ,pa me rane bole ,malo se nesto iskomplikovalo...,ali sad je sve ok,eto i u ponedjeljak se spremam da izvadim jedan zubuser posted image user posted image user posted image ...danas bebe nisu bile napolju ,jer uzasno puse ,a evo sad i kisa padauser posted image user posted image user posted image

manuela bas mi je zao bebaca ,sto se toliko prehladio ,ali bit ce on ok !!!!,a mogu misliti kako si se i ti iscrpila s njim!!???

nita kako si mi ti danas?,a vidim da vam je juce bilo super!!neka ,neka, nek se seta!!,
tako i moja Ambera kad izidemo napolje ,jadnica satra se da sve pobere ,a pogotov kad naidu auta sa obje trake satra se ona koliko glavu vrtiuser posted image user posted image user posted image

dinciii vidim da si se i ti juce super provela ,a ko to nevoli sopinguser posted image user posted image user posted image draga moja i kod mene ti ima tako dosta stvari sto ih uopce i nenosimuser posted image user posted image user posted image samo stoje i cekaju da idu dalje!!!user posted image user posted image

new mama znaci i kod tebe sopping user posted image user posted image user posted image a i hodalo se !!!

joj drage moje blago vama ,ja naredni 15 -tak dana mogu hodati toliko samo koliko mi je hitno!!user posted image user posted image muz mi otisao na smjenu ,i nema ga narednih 15 dana!!user posted image user posted image
a da izadem treba svo troje pilica prvo obuci ,pa se napolju peglati s njima,pa kad se vratimo treba rucak...sto znaci da sam ovih dana kuci i samo kuci,malo ce mi pripomoci djevojka koja vodo Lamiju u skolu!!user posted image user posted image ali ne punouser posted image user posted image user posted image koliko toliko zauhar je

anushka vidim da ste i vas dvoje uzivali napolju ,e bas lijepo !!!a i to da je super jeo !!!user posted image user posted image user posted image

za sada toliko od nas!!!

pusa vama i vasim bebicama od nas!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

17.04.2009, 21:25

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Drage moje evo da se i ja javim...mala zaspala pa sad odmaram.noc je prosla hvala bogu super.nikakvih problema a nije ni imala temp.al je danas oko 13 dobila opet i od tada nije vise..nadam se da nece vise ni imat.
kako su mi vase bebice?sta ima novo kod vas?

clock-img

18.04.2009, 10:08

clock-img

Anushka

pencil-img

903

drage mame, nocas burna noc, prespavao je dojeci i u rukama, a ja sastavila oko 8,5 minuta sna i opet svasta sanjala user posted image  alen je od pola 5 odustao od spavanja i smijao se i galamio do 8 sati! pa opet pomalo spavanja i evo opet se smijemo.. samo sto sam se jutros oko 7 prepala, bio mi vruc, i izmjerim 37,5 u guzi.. i maloprije 36,8 tako da je spala.. ovo mu je prva temperaturica ako se tako moze zvati, i bas sam se zabrinula, a oet, dodijali mi sa prognozama oko zubica - prognoziraju od 2 mjeseca sad ce sad ce, ali se sad tjesim da je mozda zato nervozan i da je ova temp neki predznak.. cut ce s svakako.. danas planiramo opet malo hodati, ali kako je vrijeme ruzno vjerovatno cemo u kenguru setati..
manuela bas mi je zao sto je tako ispalo, sreca pa dobro podnosi, a vjerovatno ce onda brzo i proci uz terapiju, zelim vam svu srecu da sto prije i lakse prodje. remzy razumijem te potpuno, ja sam 2 mjeseca poslije poroda otisla da mi izvade zube i korijene sto su ostali i napatim se samo tako, 4 anestezije, ni jedna nije djelovala, pokusali na zivo umnjak izvaditi, patila se 2 puna sata na stolici i na kraju me posalju kuci da pijem xiclav iako me prije zubara nista nije bolilo i nije bilo oteklina, i posto dojim a mali je bio premalen, popijem amoksicilin koji sam smjela i odustanem od zubara.. i onda prosli mjesec se upali jos jedan zub, oteknem strasno prvo 10 dana, pa spao otok, pa jos 6.. o bolovima da ne pricam, i onda sam cefalexin ili nesto sa cefa pila i evo sad ga osjetim al miruje, i sve me strah da anestezija opet nece djelovati a krajnje je vrijeme da odem.. uhhh dinciii, znaci i ti se nosis sa slicnim problemima.. temperatura i sl.. proci ce uskoro nadam se..
gdje su ostale mame i bebe? puno pozdrava

clock-img

18.04.2009, 11:13

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Mi smo isto imali burnu noć,budio se non stop,i samo vrištao kad se probudi,ništa ga nije moglo smiriti,ni cuca ni dojenje ni ninanje,i onda bi nakon 15-tak minuta vrištanja nekako uzeo siku i zaspaouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image I sad čovijek konta šta bi to moglo biti,nikad mi nije bio takav,e sad možda mu ovaj sirup i kapiuser posted image izazivaju neku reakcijuuser posted image user posted image user posted image user posted image a možda je nešto sanjao pa se prepao...
Pročitala sam negdje da se to često dešava sa bebama oko 5 mjeseca,jer tada počinju shvatati da su samostalna bića i da nisu sastavni dio majke,pa se često kad se probude vide da mame nema uplašeno počnu negodovati.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image anushka za dole napisano

dodijali mi sa prognozama oko zubica - prognoziraju od 2 mjeseca sad ce sad ce, ali se sad tjesim da je mozda zato nervozan i da je ova temp neki predznak.. cut ce s svakako..
Isto i kod mene navodnih zubića mi preko glaveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sirup i kapi sam mu dala 2 puta do sada,sirup grozno miriše,fuj,al on ga fino bez problema popijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image primjećujem da mu ove kapi za nos stvarno pomažu,više nije začepljen i nema sekreta a tek 2 puta stavilauser posted image user posted image user posted image user posted image
Valjda ćemo se Anushka ti i ja večeras naspavatiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Lijepo se provedite u šetnji.
Mi vas puno pozdravljamo...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

18.04.2009, 12:06

clock-img

remzy

pencil-img

1380

evo i mene
za razliku od vas dvije manuela i anushka mi smo sinoc super spavali!!!jeste da je Ambera zaspala u 22h ali je ustala u 22i30h pa sam ja jos malo bila s njom (ovo dvoje je spavalo)i kad sam je kasnije uspavala oko 23i45h spavala je sve do 6h ujutro ja je podojila i ustala je tek oko 11h ,inace je spavalica...(a i ovo dvoje spavaju do kasno,a i mama s njima!!!user posted image user posted image user posted image )
evo danas nam i ruzno vrijeme,a ja planirala da skoknem do skenderije ,na RR kahvicu ,s njima ,a kako cu vidjet cemouser posted image user posted image user posted image

manuela moja Ambera je isto tako znala da se budi ,i da joj nista nepomaze,ni cuca ,ni sika,...jos se vise iznervira...i tak ja se sva preznojim dok je smirim,i znam kako ti je ...user posted image user posted image user posted image

anushka potpisujem sve sto si napisala vezano za zubice!!!
a draga moja dok maleni zaspe danas i ti se malo odmori,jer ja uvijek kazem ako je sinoc bila losa noc ,ko zna kakva ce biti veceras!!

a kako su nam ostale mamice i njihove bebice???

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

18.04.2009, 22:01

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Drage moje!
Nisam uspjela procitati sve sto se pisalo dok nas nije bilo, ali narednih dana hocu. No, samo da vam se javimo da smo se vratili iz Sarajeva i da je sve OK. Put prosao bez ikakvih problema, mala skitnica nije komplicirala. Uglavnom, nedostajale ste nam. I internet nam nije radio, nesto se pokvarilo na dan dva prije nego cemo otici, tako da se nismo ni lijepo pozdravile:)
Nadam se da su nam sve nase bebice i mamice dobro! Mi smo OK. Emica je dobila vakcinu. Hvala Bogu, dobro je podnijela. Polako se upoznajemo s krutom hranom. Kako sam ja tezak ziheras zasada je jela malo toga, uglavnom rizine pahuljice i bas malcice jabuke, ali svidja joj se.
Javicemo se jos, sada kada smo tu i vracamo se na normalan tempo!
Saljemo vam milion pusica i pozdrava!
Ema & mama:)

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Zadnji članci

article-img