cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

13.04.2009, 11:38

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Evo da se i mi za danas prijavimo....user posted image

Danas necemo setati...ja imamuser posted image , pa nisam nesto u stanju...da vucem kolica....
Sto se tice Hipp mlijecnih kasica, Uma ih ne voli....mislim pojede, ali vidim ja da to nije sa uzivanjem, tako da ih joj i ne dajem...klopa Milupine, Nestle, Lino...user posted image
Vezano za kekse, nasla sam u DM-u...Hipp-ove keksice za bebe, imaju malcice glutena, ali vidim da se mogu davati od 4 mjeseca, tako da cu joj ja dati taj keksic sa njenim mlijekom da proba. I da ovaj keks sam nasla u novom DM-u, u BBI,,,,nigdje drugo ih nisam vidjela.

Veliki pozdravcic za mame i bebe.....:)

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

13.04.2009, 12:53

clock-img

adannn

pencil-img

946

Skvo kako se zovu ti keksići što si našla u DM-u??

Ima li za starije bebe,preko godine?

Nejra 28.02.2008

clock-img

13.04.2009, 13:48

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

I ja isto mislim kao manuela i bebacha, kada je u pitanju gluten.

Idana i Iris se znoji dok doji. Jedno vrijeme su joj se none znojile i doktorica mi je rekla da pojačam D3. Već dva mjeseca joj dajem po četiri kapi i sad joj se none ne znoje, ali glavica se često oznoji dok doji. Mislim da to nije zabrinjavajuće, dojenje ipak predstavlja napor za njih.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

13.04.2009, 13:49

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Hipp Baby biscuit....i fulila sam ide od  6 mjeseca sa mlijekom, a moze se dati kao keksic od 8 mjeseca, a vidjela sam i da ima Children biscuit.... Iako mislim i da ovaj mozes komotno dati.

clock-img

13.04.2009, 13:58

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Ćao skvo!  Kako ljepotica? Vidim da hoće Linove proizvode. Šta joj daješ?
Iris voli rižolino i grizolino. Neki dan je probala karamelino i on joj se svidio. Ja joj ubacim ponekad i malo Linovog mljevenog keksa (znači gluten smo probali). Probali smo i mliječnu kašicu od HIPP-a i strašno joj se dopala. Pojela je pun tanjir.
Trebala bih kupiti te keksiće od HIPP-a da ih probamo. Kako izgledaju? Pusa!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

13.04.2009, 14:39

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Haj,,,dobro je bebe....:)...Kako ti je Iris? Citam ti postove...vidim da Iris uveliko klopenzi...neka..neka....i Uma je masallah...hhehe..Od line joj dajem: riza sa vocem, frutolino, i kukuruz...:)
Ostalo jos nismo probali...a imam keksolino u ostavi...sve kontam da je pocastim...user posted image
Uma nije ljubitelj hipp mlijecnih kasica i stvarno su nekako najmanje ukusne..ali zato voli nestle. Keksici su u duguljastoj sarenoj kutijici...ne mozes ih fuliti u dm-u i pravo su malesni ko fol za male bebine rukice...user posted image user posted image user posted image ....ne znaju oni da Uma vec nosa kada je meni u rukama jastuk...pravo je smijesna...sva zaroni u njega...a sada smo u fazi divljenja razno raznim stvarima...npr. ove sedmice se divimo  roletnama i unutrasnjosti frizidera...user posted image ...

A  fora zadnjih dana je..stavim je u onu nosiljku, lezaljku koja dodje uz kolica (koju smo koristili 5 puta) da sjedne i fol ona u camcu....sve joj pjevam "starac i more"...user posted image user posted image user posted image ...a ona cici i uziva...user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio skvo -- 13.4.2009 14:48:58 >

clock-img

13.04.2009, 15:04

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Evo opet nas, presretni smo! Imat cemo zubic user posted image user posted image user posted image user posted image Grebe ai  fino se vidi ispupcenje tu,samo sto nije izvirio,svi se radujemo pa se i rijad smije s nama. smrdo mali

rijad bas ne voli hipp kasice, sem one sa cokoladom i bananom. rizolino s vocem nece, frutolino voli, dajem mu jos nestle zitarice i med, i sve kasice su nestle i sokici, hip hoce samo onaj ananas,banana itd i mrkvu....sto dijete voli mrkvu....

ja forsiram da mu pravim domacu hranu i kuham, kad vec imam vremena

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

13.04.2009, 15:07

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: idana_85

Evo opet nas, presretni smo! Imat cemo zubic user posted image user posted image user posted image user posted image Grebe ai  fino se vidi ispupcenje tu,samo sto nije izvirio,svi se radujemo pa se i rijad smije s nama. smrdo mali

rijad bas ne voli hipp kasice, sem one sa cokoladom i bananom. rizolino s vocem nece, frutolino voli, dajem mu jos nestle zitarice i med, i sve kasice su nestle i sokici, hip hoce samo onaj ananas,banana itd i mrkvu....sto dijete voli mrkvu....

ja forsiram da mu pravim domacu hranu i kuham, kad vec imam vremena

Cestitke na zubicu...user posted image ...Mi jos cekamo...user posted image ....A daj maloj guzi sta voli....I ja Umi pravim slani domaci obrok, ali sada nece ni da primirise npr. hipp slanim kasicama, tako da mama mora kuhati svaki dan...

clock-img

13.04.2009, 15:08

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Kod vas je veseloooooouser posted image  Iris već nešto trabunja na svom jeziku. Upravo sada dok ovo pišem ona nešto priča. Što se jastuka tiče, to mi je poznato. MM je negdje kupio žuti plišani jastučić koji kad se čičkom spoji ima oblik kravice. Vrlo je interesantan. Uvijek ga nosim kad negdje idemo jer je "multifunkcionalan" (jastuk/igračka). Ona ti njega ščepa i nosi ga samauser posted image . Joooooj, da čuješ priče, majko moja, zove me da se igramo. Poljubi ljepoticu! Valjda ćemo se vidjeti uskoro. Pusa!

< Poruku je uredio Okarica -- 13.4.2009 15:09:36 >

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

13.04.2009, 16:09

clock-img

remzy

pencil-img

1380

evo i nas da se danas prijavimo

idana_85 cestitke na zubicu koji je na pomoluuser posted image user posted image user posted image
sto se tice tubica kod nas jos nista!!!user posted image user posted image user posted image

skvo vidim po postovima da tvoja beba voli da jede ,masAllah ,neka je neka jede odma je i zdravija!!!

sto se tice moga bebaca ona jede sve ,uopce ne bira ,pogotov kad vidi da neko jede ona odma vrti rukama i mljacka sa ustima ,a nedaj boze nedati joj ,ma to je plac  ,a i suze ,kako li se samo brzo stvora,,user posted image user posted image user posted image
danas dok sam je kupala ,napreavila mi je poplavu ,koliko se je brckalauser posted image user posted image user posted image
a kad je izvadim iz vode ,hoce nesto da joj bude ,toliko ona place ,da ponekad pomislim ,pa pitace se komsije sta joj radim...user posted image user posted image ,i tako kad je oblacim drzim joj nogice u vodi dok ja mazem i oblacim gornji dio ,a sve pripremim  za dole i onda je nabrzaka stavim na pampers i i nabrzaka je obucem ,i onda je smirujem i poslije toga dam joj siku i uspavam!!!user posted image user posted image user posted image

pusa!!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

13.04.2009, 18:45

clock-img

adannn

pencil-img

946

Sve ove naše maze iste.Moju ne možeš iz vode izvaditi,toliko plače da je jedva smirim.user posted image a meni žao da je ostavim u vodi dugo,da se ne prehladi.Gospođica bi i spavala u vodiuser posted image A remzy mojoj ne smiješ ništa uzeti,odmah plač,vriska,uh da je nisam puno razmazila,al neka je.Ne bih dala nikom svoj mazni osmjeh

Pusa svima

Nejra 28.02.2008

clock-img

13.04.2009, 18:56

clock-img

remzy

pencil-img

1380

adannn to je dobro kod tebe ,moja Ambera je mlada od Nejre a place dok joj nesto uzmemo iz ruke ili joj ispadne,pa covjece ona ti zna tako naglo vrisnuti da se ja prepadnem...user posted image user posted image user posted image
a opet Fatih je na svakom cosku gnjavi ,bukvalno joj neda mira !!!user posted image user posted image user posted image
znas li da me vise smorise njih dvoje,nju moram da pazim od njega ,a on uporan ko bik u obaluuser posted image user posted image user posted image user posted image
jeli p<<<<<<<<<<<<<<rimjetio da ga niko negleda ili da je sam s njom odma pocne da je gnjavi!!!!

majke mi njih me dvoje smorise ,vazda nesto galamim pa na kraju pocnem i vristati!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pusa!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

13.04.2009, 19:34

clock-img

adannn

pencil-img

946

Što mene ti draga nasmiješ uvijek.Mame koje imaju po troje djece,pa njima treba orden dati,pa tako i tebi.Naročito zato jer ti nije velika razlika između mlađe djece.Smješan Fatih,gnjavi sekicu soju...Ja jedva izađem na kraj sa ovom svojom.Jesu baš sva djeca ista,hoće po svom i nema druge...Pusaaaaa

Nejra 28.02.2008

clock-img

13.04.2009, 20:36

clock-img

Anushka

pencil-img

903

ispade ja sad teska mama koja sve po knjiskim pravilima.. hehe, dobro je da znam da nisamuser posted image  
jeste alergija upravo tako funkcionise, ili jesi ili nisi, pa kad god da probas, samo je na manjoj bebi em teze skontati da je alergicna, em su reakcije jace i brze, em teze podnose terapiju, nit ti moze reci da ga/je nesto svrbi, boli, pecka.. elem, ja svakako planiram gluten-vjerovatno preko nekog od lina sad u maju, kad predje 6 mjeseci, al mi se ne zuri jer ovaj moj stvarno najvise uziva u mlijeku bilo u dojenju bilo u AD, a sa kasikom se vise igra nego sto jede.. doduse, tako je sretan kad bilo sta a pogotovo "jestivo" dopadne njegovih usta pa je sad atrakcija kako cucla bananu - familija se otima da mu je pridrzava..
a divim se mamama sa vise male djece, doduse, i zao mi ih je jer je tesko ostati sabran i sretan i zadovoljan u tolikoj frci i brizi, pa se obicno zale da im je proletilo to vrijeme u stresu - bar ove koje poznajem.. za sada jos nisam izgubila zivce sa ovim svojim, al ih trenira maksimalno.. a lutkica odusevljen je i on vodom, ali se ne zali kad ga izvadim iz vode, tek kad ga pocnem oblaciti.. ja ga onako na frku izvadim i brzo umotam u peskir i onda kroz kucu nosam pjevam gnjavim ga isl da mu skrenem paznju, al kad dodje na red oblacenje bilo kad i bilo gdje - horor.. i ja se brinem sta ce komsije reci da mu radim..
A moram priznati da mu od 20.dana dajemo bar po jednu flasicu aptamila i NIKAD je nismo sterilisali... samo je dobro operem.. i jos nesto.. cuclu nikad nisam otkuhala.. najvise sto sam uradila je da je malo duze ispirem u vrucoj vodi.. ali najcesce je samo saperem pod mlazom hladne vode.. i hvala Bogu zdrav, jak, napreduje divno, i smije se 90% budnog vremena - prezadovoljna samuser posted image

clock-img

13.04.2009, 20:47

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Ma nisi teška Anushka, super si ti mamica. Ja bih voljela da nisam neke stvari uvela ranije, ali strah je čudo. Moja nikad nije dobila više od 700/800 gr mjesečno, pa sam bila isprepadana. Da je ona naprednija, vjerovatno bih ja uradila drugačije. Mi smo Lino uveli kad je napunila šest mjeseci. Eh, sad, što se alergija tiče, to je nezgodno, a i ona celijakija (valjda sam dobro napisala) nikad se ne zna kad se simptomi mogu manifestovati. Što čovjek više pročita, više se brine. Ja sam stvarno pročešljala Internet i pročitala more članaka. Interesantno je koliko toga kontradiktornog ima. To je ono najgore! Naišla sam na jedan članak u kojem autor navodi da dojene bebe mogu jesti namirnice s glutenom pa čak i mliječne proizvode poslije šestog mjeseca, dok djeca koja se hrane adaptiranim, trebaju početi sa glutenom i mliječnim proizvodima tek nakon osmog mjeseca ili kasnije. Naišla sam na bezbroj tablica u kojima se raspored uvođenja hrane razlikuje po mjesecima. U svakom slučaju, ja neću žuriti sa mlijekom i mliječnim proizvodima, a s žumancem ću početi tek poslije osmog mjeseca. Rizikovala sam s glutenom, možda nisam trebala, ali trudim se da joj dam vrlo malo. Valjda će sve biti ok. Kako je tvoj maleni?
Što se Remzy tiče, svaka častuser posted image .

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

13.04.2009, 21:22

clock-img

Anushka

pencil-img

903

hvala ti okarice!!!
prije trudnoce nisam uopste razmisljala o ovome, al sto vise citam i slusam sve gore zvuci.. valjda prije nisam obracala paznju na ovo..  kad smo poceli sa novim okusima sa 4mjeseca, citav mjesec sam stepila dok se stolica nije normalizovala..kako sam se prepala kad je probao kap jogurta, 5 dana je stolica bila zelena..  a malo me nervira kad kazu hoce dijete da jede.. dijete u oralnoj fazi sve sto vidi isprobava ustima, pa i ovaj moj trpa u usta sve, ali bas sve. mjesec dana je trazio daljinski dok mu ga nismo dali da "proba" naravno ustima.. onda jos malo prsticima ceprkao i dosadilo.. tako su prosli i svi mobiteli, ma sve sto je vidio i dograbio.. a prosli smo "razocarenje" ljekarima po porodu, kad je izgubio na tezini od 10 do 12 dana, culi smo toliko oprecnih savjeta od raznoraznih pedijatara, neonatologa i ostalih ljekara, da smo pukli i sve otpisali.. nije medicina egzaktna nauka, a tesko je provoditi istrazivanja na bebama, prva ja ne bi dala da eksperimentisem sa djetetom u naucne svrhe, tako da i ne mogu reci bas "mora tako i tako" sve su to neke predpostavke.. npr sjecam se jedne kolegice odvela malu sa nekom alergijom imala tad 6 mjeseci, i pita doktorica dojis li?-doji, pusis li- ne pusi... i kaze joj onda ne znam sta je, da ne dojis ili da pusis bilo bi zbog toga, al ovako ne znam..
ali niko nije rekao da je lako biti majka!

clock-img

13.04.2009, 21:28

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

IZVORNA PORUKA: Anushka

ali niko nije rekao da je lako biti majka!

Baš tako! user posted image

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

13.04.2009, 21:35

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Hvala na cestitkama

Remzy, s Rijadom ista stvar kad se kupa. Evo veceras, ma svi smo mokri bili. Kad smo ga izvadili vriska. Ali ja mu dam mlijeko, mobitel,daljinski ili nesto od "zabranjenih" igracaka i odmah se usuti, a ja pocnem pjevati i to mu otmem. Ruckio je veceras malo plazme,svidja mu se. A ne place kad mu nesto uzmem,odmah nadje nesto drugo da se igra.

Anuska, ti si divna mama. Svi se vodimo po svojim osjecajima. I ja sam bas gulten izbjegavala, ali sada kad imamo 6 mjeseci,pocinjem pomalo. Ni ja flasice nisam sterilisala, nemam sterilizator. par puta sam ih otkuhala, a onda sam skontala sto bih kad imam LDC. Ne znam znate li, to je sredstvo za ciscenje i uklanjanje masnoca, ekolosko. Znaci popijes ga,zalijes cvijet...svi prezive. Tako da mu tim perem flasice,igracke,cucle i sve njegovo. A cucle otkuham kad ih kupim i nikad vise. Kad ispadnu,samo pod vrelu vodu par sec i to je to.

Je li od jogurta bila stolica zelena? I Rijadu sa ja davala razblazen, i to sa pitom od zare (malo sredine) u nije bila zelena, osim zare koja se vidjela u njoj user posted image
I mene nervira to gladno ti dijete, a ono sve zivo trpa usta od radoznalosti. A sad lopov iako je sit,kad neko vidi sve zvace ustima,odmah hoce da mu daju,jadno gladno, ima groznu majku, muci ga gladju....uh,vec se tresem.

Okarice, ne brini se toliko. To sto je manje dobivala na tezini, nije problem, mozda cak i razlog da joj malo vise dajes ove hrane. Slusaj doktoricu,a nemoj bas te clanke,vodi se ti svom osjecaju. Ako nesto zelis, probas tek malo,par kasikica i zalogaja,vidis kako Iris reaguje pa odlucis sta ces dalje.

Uzasno se boji miksera, usisivaca,fena. Ja neko vecer ukljucila cetku da susim kosu,on se sav poceo tresti i plakati. kako mi je bilo zao. Preksinoc kod svojih zalupim vratima,on se prepao,vristao je,jedva sam ga smirila. Nekako mi djeluje pravo plasljivo. Imate li vi slicnih situacija?
Ma algergije su nesto nasljedno i nemaju vala veze s pusenjem majke pa makar.
ja sam imala alergiju,dvije godine isla dermatolozima dok na kraju nisam vrisnula da mi urade alergo testove i prestala ici....

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

13.04.2009, 21:38

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Uzasno se boji miksera, usisivaca,fena. Ja neko vecer ukljucila cetku da susim kosu,on se sav poceo tresti i plakati. kako mi je bilo zao. Preksinoc kod svojih zalupim vratima,on se prepao,vristao je,jedva sam ga smirila. Nekako mi djeluje pravo plasljivo. Imate li vi slicnih situacija?

Najviše se boji štapnog miksera, a inače je vrlo plašljiva. Nekad mi se čini da je najplašljivija beba na svijetu. Prava mala maza. Valjda su to neke njihove faze.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

13.04.2009, 21:46

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

Kada sam imala samo sina uvijek sam se pitala kako ove mame sa dvoje i troje djece user posted image kao remzy,ma treba joj orden ko kucauser posted image
I sama se nekada dobro organizujem i sve je za 5, a ponekad ne znam jesam li posla ili sam doslauser posted image

< Poruku je uredio Crvena -- 13.4.2009 21:48:58 >

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

13.04.2009, 21:47

clock-img

Anushka

pencil-img

903

hvala i tebi idanauser posted image
moj se ne boji usisivaca,fena,grijalice, cak se umiri a zimus ga je umirivao zvuk grijalice, ali iznenadnih zvukova se bas boji, juce jadnicak mi u rukama kunja i ja otisla zatvoriti balkon da ga mogu spustiti da spava, i ruzno skripnulo drvo, a koja frka, ma jedva ga smirila.. nekad mi se cini da se boji sto je sam, pa kad se probudi tako vristi da se sledim.. a nekad se i ne probudi nego samo pocne vristati - u zadnje vrijeme par puta, i umiri se kad ga uzmem, malo jos gundja u snu i nastavi mirno spavati, a ja se ne mogu sabrati, mislim Bog zna sta je bilo.. a cini mi se da je rano za snove.. najvise se boji da ce ostati gladan, ne daj Boze da ga neko prekine kad jede!dusa maminauser posted image

clock-img

13.04.2009, 21:58

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

Uzasno se boji miksera, usisivaca,fena.

Prije svega cestitke malom Hugiuser posted image (sada sam procitala na temi prvi zubic)
A ja sam svoju djecu uspavljivala usisivacem, fino ih smjestim u krevetic i usisivac u rukeuser posted image
Mozete misliti kako mi je kuca cisti, bar dva puta dnevo usisavamuser posted image user posted image user posted image user posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

13.04.2009, 22:17

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

uh zene jeste se raspisale user posted image nisam stigla sve ni procitat...idana sad ce zubic user posted image a sto sam vas potakla sa plazmom user posted image jos uvijek se prica o tome user posted image
Kako su mi ostale bebice???

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

13.04.2009, 23:00

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Pozz mamama i bebama i od mene i moje djevojcice nemogu sve ni procitati dosta ste napisale
 Idana cestitke na zubicuuser posted image user posted image user posted image user posted image
Anushka slazem se i ja ti si super mama i samo uzivaj sa svojom bebicom i ja isto sto vise citam i slusam sta mi drugi kazu tek onda mi se sve pomuti,ja sam isto izbjegavala gluten
do 6 mjeseca,a sad sam pocela,pusa za bebicuuser posted image
Moja bebica isto nece nikako slane hipp kasice odmah pocne povracati tako da joj vise i ne dajem kuham joj stalno,a vocnu joj ponekad dam,a i Ajna isto voli da se kupa,kad je ubacimo  u kadicu ne bi izlazila,lupka nogicama vode na sve strane,
E a kod nas je nesto ova dva dana faza nespavanja po danu samo mi jednom do dva puta zaspi i to po pola sata,a i kad zaspi pet minuta i onda kao da se nesto prepadne rasplace se jedva je smirim,neznam sta joj jeuser posted image user posted image ,a po noci dobro spava,sreca.toliko za sada od nas,pozz mamama i bebicama.

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

14.04.2009, 12:23

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Ih svašta ste pisale žene mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Mi evo i danas se patimo sa nosićem koji slini...
malo kašlje(rijetko) nema temperaturu...nikako da taj nosić sredimouser posted image user posted image user posted image
a i ja sam se malo prehladila pa imam iste probleme kao i moja mrvicauser posted image user posted image user posted image user posted image

Baš je nezgodno ovo vrijeme.
Juče smo čitav dan bili u kući nismo nigdje išli,a i danas ćemo najvjerovatnije takouser posted image user posted image user posted image nije nam vrijeme za šetnje...
Eto pozdravljamo vas...

P.S ja sam dok Emir nije napunio 2,5 mjeseca sve sterilizovala,i otuhavala u vodi cucle pobijelile od silnog otkuhavanja.
Sad ništa samo sve lijepo operem i to je to.. user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

Zadnji članci

article-img