Hvala na cestitkama
Remzy, s Rijadom ista stvar kad se kupa. Evo veceras, ma svi smo mokri bili. Kad smo ga izvadili vriska. Ali ja mu dam mlijeko, mobitel,daljinski ili nesto od "zabranjenih" igracaka i odmah se usuti, a ja pocnem pjevati i to mu otmem. Ruckio je veceras malo plazme,svidja mu se. A ne place kad mu nesto uzmem,odmah nadje nesto drugo da se igra.
Anuska, ti si divna mama. Svi se vodimo po svojim osjecajima. I ja sam bas gulten izbjegavala, ali sada kad imamo 6 mjeseci,pocinjem pomalo. Ni ja flasice nisam sterilisala, nemam sterilizator. par puta sam ih otkuhala, a onda sam skontala sto bih kad imam LDC. Ne znam znate li, to je sredstvo za ciscenje i uklanjanje masnoca, ekolosko. Znaci popijes ga,zalijes cvijet...svi prezive. Tako da mu tim perem flasice,igracke,cucle i sve njegovo. A cucle otkuham kad ih kupim i nikad vise. Kad ispadnu,samo pod vrelu vodu par sec i to je to.
Je li od jogurta bila stolica zelena? I Rijadu sa ja davala razblazen, i to sa pitom od zare (malo sredine) u nije bila zelena, osim zare koja se vidjela u njoj
I mene nervira to gladno ti dijete, a ono sve zivo trpa usta od radoznalosti. A sad lopov iako je sit,kad neko vidi sve zvace ustima,odmah hoce da mu daju,jadno gladno, ima groznu majku, muci ga gladju....uh,vec se tresem.
Okarice, ne brini se toliko. To sto je manje dobivala na tezini, nije problem, mozda cak i razlog da joj malo vise dajes ove hrane. Slusaj doktoricu,a nemoj bas te clanke,vodi se ti svom osjecaju. Ako nesto zelis, probas tek malo,par kasikica i zalogaja,vidis kako Iris reaguje pa odlucis sta ces dalje.
Uzasno se boji miksera, usisivaca,fena. Ja neko vecer ukljucila cetku da susim kosu,on se sav poceo tresti i plakati. kako mi je bilo zao. Preksinoc kod svojih zalupim vratima,on se prepao,vristao je,jedva sam ga smirila. Nekako mi djeluje pravo plasljivo. Imate li vi slicnih situacija?
Ma algergije su nesto nasljedno i nemaju vala veze s pusenjem majke pa makar.
ja sam imala alergiju,dvije godine isla dermatolozima dok na kraju nisam vrisnula da mi urade alergo testove i prestala ici....