remzy, mogu zamisliti samo koji haos vlada tih 7 dana, pitam se stignes li ti sta jesti i spavati kad?meni mm pomogne kad je kuci i kad trazim pomoc:), al kako sad radi za privatnika, ni radnog vremena, ni vikenda, nema ga po 12 sati, tj dodje kad mali vec spava i jede dok spava, tako da sam uglavnom sad sama snjim, al me nesto jutros ledja ukocila tj krsta pa se brinem ne daj Boze da me ukoci kako cu izgurati vazdan (ukocilo me bilo prije par godina pa 3 mjeseca na podu spavala i ne ponovilo se, pa malo panicim).. a sa kolicima se nisam htjela ni bakcati, malog u ruke i pred zgradu oko rijeke.. samo nisam mogla daleko ici a ni dugo pa sad se snalazim kako znam i umijem, nije mi tesko nosati nego mi tesko malog ostavit u krevetcu samog makar i taj minut dok sletim niz stepenice nosajuci kolica..
A ova prica oko keksa, sad sam procitala bas temu o uvodjenju plazme, i osim sto znam koja je frka kad je gladan i kad se tesko zasiti i kad gubi na kilazi, zivim vec 5,5 mjeseci sa ne spavanjem tj budjenjem svakih 1-2 sata da doji kroz san.. ipak ne bi se usudila uvesti gluten tako rano.. ja sam uzela pahuljice rize sa jabukom i bananom i evo maloprije sam mu izgnjecila 1/4 banane, dodala 60 ml AD mlijeka i malu kasiku te rize da bude kao kasica, i pojeo sav sretan evo spava vise od sat vremena! uzela sam i nestle pahuljice rize i kukuruza za zgusnjivanje slanih kombinacija, i juce sam mu u tu kasicu dodala telece supice (iskuhala koljenicu) i bas se fino zasitio.. i danas cemo nesto slicno vjerovatno.. meni je ovo super dodatak a uz to i siguran.. ne znam, a prosle sedmice smo poceli sa aptamilom 2 jer je aptamil 1 znao popiti i po 210 ml u cugu, sad ovog mu dosta 150, doduse to mu je samo dodatak 1-2 puta dnevno al igra ulogu..
inace, juce je bio toliko glasan i nemiran u kolicima da sam morala kuci poslije 1 sata vani.. toliko je galamio, bilo me sramota vise, ko god prodje stane i pita sto place a on crce od smjeha! pa onda opet kenjka, pa vristi pa se dere.. ni gladan, ni zedan, ni vruce, ni hladno, ni mokar, nista.. nece ni da se nosi.. sad bi da hoda sam ako ikako moze ili bar da skace.. ne gine nam hodalica sad od 6 mjeseci..
kako stale bebe? je li i njih ova promjena vremena uznemirila?