cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

12.04.2009, 00:12

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

hvala vam drage..bila sam se bas prepala....Rejhana mi je veceras jela hapicu od milupa za laku noc...sa ukusom banane..uh da je vidite kako se sturila.hvala bogu polako prihvata drugu hranu sem mlijeka...jel ko kad od vas davao mlijeko sa plazmom?ja htjela pa opet reko da nekog pitam ko zna...mislim ipak evo ima kasica od hippa i gdje ima i keks unutra..znaci da smije jest keks,sta vi mislite?

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

12.04.2009, 00:27

clock-img

remzy

pencil-img

1380

ja sam svojim bebama uvijek davala mlijeko i keks i pocela sam s tim bas rano ,nekako od 4 mjeseca!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

12.04.2009, 00:39

clock-img

nita

pencil-img

550

Ćao dinciii. Već sam pisala da doktori zvanično imaju stav da bebama ne treba davati kravlje mlijeko prije navršene godine. A i plazma od pšeničnog brašna u većini slučajeva ne smeta. Međutim postoji opasnost da se razvije alergija na gluten. Pa sad ako si spremna rizikovati ... Moja prijateljica se pravo napatila s jednim djetetom kojem su ustanovili alergiju na gluten. Dijete je fizički kasnilo u razvoju. I drugom djetetu je davala isto, namirnice koje su sadržavale gluten, a nije se pojavila alergija, hB.

< Poruku je uredio nita -- 12.4.2009 0:53:41 >

clock-img

12.04.2009, 10:57

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

dinciii Ja Emiru dajem plazmu sa mlijekom(hippovim prijelaznim),jer  i hippove kašice za laku noć imaju isti sastav.user posted image user posted image user posted image user posted image
Inače ako hoću nešto da mu kuham sa mlijekom ja to radim sa ovim prijelaznim,jer neću valjda sa svojim...user posted image user posted image user posted image
I dosada nije bilo problema.
Sinoć me Emir pravo isprepadao,cijelu noć je imao začepljen nosić i nije mogao da zaspi jer mu je jako teško bilo da diše.
Pa sam ja svako malo sa pumpicom čistila mu nosić,duša moja jest se napatiouser posted image user posted image user posted image i onda kad mu čistim nosić malo zaspi i tako svako malo uzbuna i sve iz početka.
Ne znam kako da mu nosić pročepim,stavljam mu ove kapi sunce moje malo al nisu baš od pomoćiuser posted image

Inače mi danas idemo kod mojih roditelja na Uskrs.
Baš se veselim,jedva čekam kad Emir malo poraste pa da zajedno ukrašavamo jaja...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

12.04.2009, 20:10

clock-img

Anushka

pencil-img

903

Manuela,  moj mali je iz bolnice izasao zacepljenog nosica i jos uvijek zna imati slinaca, ja sam u pocetku kapala svoje mlijeko i to pomogne, pa onda kamilicu par kapi koju bi i popio, a sad imam nisete sprej iako jos uvijek mi se cini da je moje mlijeko najefikasnije, kad nakvasim nosnice onda ide "pecanje slinaca" tj malo stanjim stapic za usi i lagano izvucem ono sto vidim.. a na plazmu i gluten se jos nismo odlucili..
dinci, remzy iako je sklonost alergiji nasljedna i kod mene i kod mm niko nema nikakvu alergiju u siroj i daljoj familiji, opet ne bi opterecavala stomacic bez razloga.. sacekat cemo koji mjesec pa uvesti gluten.. doduse, vise me je strah da cu izgubiti kontrolu nad onim sto jede jer tako slatko jede i svi jedva cekaju da ga hrane, ovih dana je aktuelno da jede svjezu bananu pa se svi otimaju da mu daju griz..a vec se raspravljam da za prvi maj nece jesti cevape!
new mama, ponekad mu i dam dva obroka, tj popodne mu dam da nesto novo proba, ili malo supice, neki dan tikvice al kako smo napolju ovih dana cijelo popodne, onda mi nadodje mlijeka i jedva docekamo da doji predvece i spavanje.. kad jos otopli pa popodne budemo kuci onda cemo vjerovatno uvesti redovno..
nita ja sam na 4.spratu i bez lifta pa su mi prijeko potrebna lagana kolica, ovako panicim jer moram prvo snijeti kolica pa se vratiti po bebu i dusa me boli od pomisli da je sam makar i taj minut-dva, doduse do sad je bio miran u krevetcu.. al kad se vratimo onda je tek patnja, ostavim kolica pa dok ga umirim da ga mogu ostaviti u krevecu svaki put Boga molim da zateknem kolica u ulazu..
mi smo inace malo nervozniji ovih dana, valjda od vrucine i popodnevne sparine, inace galami, prica i sad zahtjeva da stoji, dere se i dere dok mu ne pruzim ruke, i onda se uhvati i digne ne da sjedi nego na noge i stoji stoji hoce da hoda pa lagano sjedne, i opet ustane... prerano je, al vristi dok mu ne pruzim ruke.. i skace skace skace.. izgleda da cemo morati uzeti neku hodalicu.. a poceli smo i pomalo puzati, ne bas duge relacije al se fino okrene prema igracki koju hoce i nekako se dovuce do nje - oko pola metra.. i naravno strpa u usta.. i prevrce se ma aktivan je ko god ga vidi ne vjeruju da nema jos ni 6 mjeseci! i da, nocas je od 3h bio dernek, al smo bar spremili bogatu uskrsnju trpezu:)
kako su ostale bebice i mame? puno pozdrava od nas dvoje

clock-img

12.04.2009, 20:57

clock-img

remzy

pencil-img

1380

anushka
tako je i samnom ja stanujem na 5 spratu a nemamo lifta i najcesce uprtim i malenu i kolica a fatih i lamija idu ispred mene ,jer ih nemogu ostaviti napolju pa se vratiti po kolica ,jer smo na glavnoj cesti,..
i pravo se namucim!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image a kad se isetam i kad dodem predzgradu hoce nesto da mi bude,user posted image user posted image user posted image jer se sjetim da se moramo popeti a jos vazda vucemo kojekakvi kesa iz trgovine...i onda kad dodem u stan djeca odma daj ovo daj ono ,a meni se onda kosa na glavi digne...user posted image user posted image user posted image ,ali staces nek su oni zivi i zdravi ,

A STO SE MORA ,NIJE TESKO!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

12.04.2009, 21:00

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

IZVORNA PORUKA: remzy
a jos vazda vucemo kojekakvi kesa iz trgovine...

Ja  uvijek sama sebe pitam mogu li ikada uci u zgradu, bez kesa i kesicauser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

12.04.2009, 21:20

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

IZVORNA PORUKA: dinciii

mislim ipak evo ima kasica od hippa i gdje ima i keks unutra..znaci da smije jest keks,sta vi mislite?

Dinciii, na svakoj kašici od HIPP-a piše da li sadrži ili ne sadrži gluten. Ta kašica koju spominješ sigurno sadrži gluten. Piše na teglici. Mi smo jučer bili vani i ja sam kupila kašicu sa žitaricama, bananom, jabukom i keksom i na njoj fino piše da sadrži gluten. Iris ju je smazala (190gr). Mi već jedemo linovu plazmu tako da smo gluten probali.

I danas smo bili u skitnji i bilo nam je super! Okupali se i pajkimo!
Pozdrav za sve mame i bebice!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

12.04.2009, 21:22

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Eh, da, zaboravih, za nosić je dobar bijeli sljez. Ima ga u svim apotekama.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

12.04.2009, 21:27

clock-img

Anushka

pencil-img

903

remzy,
ja ostavim kolica u zakljucanom ulazu, al smo i mi na glavnoj cesti i prometan je ulaz.. nema sanse da ih mogu ponijeti jednom rukom a visoke stepenice pa ih ne mogu vuci.. osim sto ima u njima 9 kila, glomazna su (gracova) i moram ih sa dvije ruke nositi, a mali je opet nemiran pa i njega uglavnom sa obje ruke cuvam.. al sam  se odvikla od kesa, zato svakih par dana probudim mm ranije, ostavim ga sa malim da pije kafu a ja odem u shopping i uprtim se sa 20 kila cini mi se..

clock-img

12.04.2009, 22:08

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

IZVORNA PORUKA: Okarica

I danas smo bili u skitnji i bilo nam je super! Okupali se i pajkimo!
Pozdrav za sve mame i bebice!

I mi smo se skitaliuser posted image
Djeca okupana i pajkeuser posted image , a mama na RR

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

12.04.2009, 22:22

clock-img

remzy

pencil-img

1380

anushka-draga moja vjerujem da ti je tesko ,ali sta ces ...
ja kad podem napolje meni  uvijek djeca iznerviraju a nismo ni izasli...user posted image user posted image user posted image ja obucem jedno ,pa drugo do pola ,pa onda oblacim trece i kad se vratim da nastavim kod drugog ono se vec zaprljalo sa necim sa stola ili se zalilo sa vodom ...i tako ukrug ,pa kad krenem i sjetim se kolica i prtljage dode mi da se vratim u stan i da sjednem i da....ali sta  ces djeca moraju van i nisu ona kriva ,
polako evo rastu i slusaju ,pa vidjet cemo  ,samo nek su zivi i zdravi ,i sve se ono da !!!user posted image user posted image user posted image user posted image

a sto se tice tih kesa iz trgovine ,ma odem ja u kupovinu kad mi je muz tu ,ali posto on radi 7 dana a 14 odmara onda mi bude tesko kad on nije tu,jer kad je on tu on mi dosta pomaze pogotov preuzme sve oko ovo dvoje stariji,a meni ostalouser posted image user posted image user posted image a kad njega nema tu sedmicu ,ma ja ti bona neznam gdje vezem a gdje drisim!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio remzy -- 12.4.2009 22:26:16 >

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

12.04.2009, 23:58

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

nita hvala na odgovoru...al ja sam mislila na adaptirano mlijeko i plazma...ne mislim joj davati kravlje mlijeko..mozda sam pogresno napisala,manuela i ja sam mislila stavit u aptamil malo mljevene plazme..jer sam vidjela te kasice gdje ima keks pa ako tu daju reko smijem i ja dati plazme user posted image
jer sam primjetila da joj vise nije dovoljno samo mlijeko pred spavanje..npr.sinoc sam dala tu kasicu sa bananama i dijete mi se budilo samo u pola 3 i onda u pola 7 i to je pravi napredak u odnosu na druge dane user posted image   i moja je nedavno imala problema sa nosicem i imala sam neke kapi al mi isto tako nije pomagalo i onda sam dobila ko neko ulje kapi i ta terapije traje 10 dana i evo hvala bogu od tada nije imala problema....a sto se rejhana boji one pumpice user posted image nakraju budu suze kod kruske pa je u zadnje vrijeme i ne koristim zao mi bude user posted image

Okarica pa stime sam htjela reci ako oni daju kasice od 4 mjeseca sa glutenom zasto joj ne bi ja onda davala plazmu,na to sam mislila...i bas tu sto je tvoja Iris jela i moja Rejhana je user posted image samo sto ona jede po 3 kasikice user posted image user posted image nece vise...

i mi smo danas skitali cijeli dan evo dosli prije sat vremena....
hvala vam svima na odgovorima...

SRetan Uskrs onima koje slave

clock-img

13.04.2009, 00:01

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

ja sam svojoj prešla na mljeko i čokolino sa 9 mjeseci.i dr.mi je rekla da je to u redu.

LAURA 5.1.2008.

clock-img

13.04.2009, 00:17

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ja sam jednom pokusala staviti mljevenu plazmu u aptamil 2 i iznervirala se jer se rupica na flasici zacepila... na kraju se Asja toliko naljutila da je bojkotovala flasicu dvije noci... a to se desilo kad je na imala 11 m...

ne znam zasto davati tako rano keks...
vaznije je da prelazite kako treba sa slabijeg AD na jace...
npr Aptamil 1 je do 6 m...aptamil 2 do 12... mi smo sada na 3 vec nekoliko dana
Ne znam, al vjerovatno i HIpp ima nesto slicno...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

13.04.2009, 10:27

clock-img

Anushka

pencil-img

903

remzy, mogu zamisliti samo koji haos vlada tih 7 dana, pitam se stignes li ti sta jesti i spavati kad?meni mm pomogne kad je kuci i kad trazim pomoc:), al kako sad radi za privatnika, ni radnog vremena, ni vikenda, nema ga po 12 sati, tj dodje kad mali vec spava i jede dok spava, tako da sam uglavnom sad sama snjim, al me nesto jutros ledja ukocila tj krsta pa se brinem ne daj Boze da me ukoci kako cu izgurati vazdan (ukocilo me bilo prije par godina pa 3 mjeseca na podu spavala i ne ponovilo se, pa malo panicim).. a sa kolicima se nisam htjela ni bakcati, malog u ruke i pred zgradu oko rijeke.. samo nisam mogla daleko ici a ni dugo pa sad se snalazim kako znam i umijem, nije mi tesko nosati nego mi tesko malog ostavit u krevetcu samog makar i taj minut dok sletim niz stepenice nosajuci kolica..

A ova prica oko keksa, sad sam procitala bas temu o uvodjenju plazme, i osim sto znam koja je frka kad je gladan i kad se tesko zasiti i kad gubi na kilazi, zivim vec 5,5 mjeseci sa ne spavanjem tj budjenjem svakih 1-2 sata da doji kroz san.. ipak ne bi se usudila uvesti gluten tako rano.. ja sam uzela pahuljice rize sa jabukom i bananom i evo maloprije sam mu izgnjecila 1/4 banane, dodala 60 ml AD mlijeka i malu kasiku te rize da bude kao kasica, i pojeo sav sretan evo spava vise od sat vremena! uzela sam i nestle pahuljice rize i kukuruza za zgusnjivanje slanih kombinacija, i juce sam mu u tu kasicu dodala telece supice (iskuhala koljenicu) i bas se fino zasitio.. i danas cemo nesto slicno vjerovatno.. meni je ovo super dodatak a uz to i siguran.. ne znam, a prosle sedmice smo poceli sa aptamilom 2 jer je aptamil 1 znao popiti i po 210 ml u cugu, sad ovog mu dosta 150, doduse to mu je samo dodatak 1-2 puta dnevno al igra ulogu..
inace, juce je bio toliko glasan i nemiran u kolicima da sam morala kuci poslije 1 sata vani.. toliko je galamio, bilo me sramota vise, ko god prodje stane i pita sto place a on crce od smjeha! pa onda opet kenjka, pa vristi pa se dere.. ni gladan, ni zedan, ni vruce, ni hladno, ni mokar, nista.. nece ni da se nosi.. sad bi da hoda sam ako ikako moze ili bar da skace.. ne gine nam hodalica sad od 6 mjeseci..
kako stale bebe? je li i njih ova promjena vremena uznemirila?

clock-img

13.04.2009, 10:27

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

eh draga moja visnja,ja sam neki dan krenula na Aptamil 1 jer sam do tada koristila Aptamil PRE i mala mi je dobila grceve samo takve..tako da cu ostat na PRE a doktorica mi je rekla ako mi bebi godi da mogu do godinu dana to mlijeko koristit..

sto se tice plazme mislim da nije nista ako malo das.ipak su to male kolicine...A eto u Hipp kasica od 4 mjeseca vec ima KEks.

Ja sam joj sinoc dala plazme sa mlijekom.Imam Avent flasice i neki dan sam kupila i dude za nju bas za gusce stvari.i super je islo.

clock-img

13.04.2009, 10:35

clock-img

Anushka

pencil-img

903

dinciii, ako je neko alergican dovoljno je da u tragovima ima tvari na koje je alergican i da reaguje, vidjela sam i ja tu kasicu sa keksom al je jos nisam kupila, u sustini mozes dati djetetu sta hoces i od kad hoces, ali je pitanje kako ce to podnijeti stomacic, ako nema alergija u familiji malo je vjerovatno da ce dijete imati alergiju ili ne daj Boze celijakiju, ali u plazmi cini mi se osim glutena zna biti i jaja, pa ne znam.. ja se ne bi usudila jos, meni se cini da je sigurnije i zdravije za stomacic zgusnjivati mlijeko sa rizinim paljuljicama.. a i moj mali je povratio aptamil 1 kad smo presli sa aptamila pre, ali je druga flasica isla spjesmom:)

clock-img

13.04.2009, 10:38

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Samo da vas pozdravim! Upravo se spreman da spremim onu mliječnu kašu od HIPP-a. Nije loše!
Mi odavno ne koristimo flašicu. Cucu je sama odbila prije dvije sedmice. Uglavnom jede kašikom i baš fino pojede.
Kupila sam joj neki dan onu čašu sa onim čudnim poklopcem, pa ćemo vidjeti kako se snalazi.
Dinciii, kod nas je taj HIPP sa žitaricama poslije 5. mjeseca. Neki dan ga je prvi put jela i kao što sam već rekla, sve smazala, a inače ne može toliko pojesti.

Želim mamama i bebicama ugodan dan!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

13.04.2009, 10:46

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ma naravno anuska svako ima svoje user posted image
ma ja sam joj davala jedan cijeli dan i noc Aptamil 1 i onda sljedeci dan je imala grceve....
A ev ovde od 4 mjeseca.ma sve je to izgleda individualno.
hvala vam u svakom slucaju na vase misljenje.

kako su mi bebice danas.ev moja rejhana gleda crtani user posted image i vristi s njima

clock-img

13.04.2009, 10:55

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

evo i nas, preko vikenda isli malo kod nane pa se nismo javljali.
rijad otisao vani s dedom,a mama ostala da uci.
jucer jeo cokoladu,euroblok,dao mu mm malo. joj, kad sam dosla dijete svo umazano. hvala Bogu nista mu nije, ne muci ga pupi, zaspao sinoc u 7 i 20, u 9h jeo i ja ga presvlacila,nista on, spava kako spava, budio se oko 5 h jutros jeo i onda do pola 7. bas sam se prijatno iznenadila. i kod nanija je fino pajkio,samo se jednom budio da rucki, valjda tamo hladnije i ugodnije spavati.
vec evo tri dana mi bljuca, kad doji pa bljucne,a to je prestao davno pa mi malo cudno
hocemo da kupujemo i autosjedalicu,.a pojma nemam kakvu da kupim i gdje
ima li neko prijedlog?
ma ne znam za tu plazmu...nama su svima to mame davale, od moje mame,svekrve i svi dr....nikom nista ni je....pa ne znam. Ja jednom pravila nije htio i kako nismo bili kuci...mozda mu veceras napravim, pa cu vidjeti hoce li.....

Znoje li se vase bebe kad doje. Rijad se oduvijek znoji, sve mu po celu i potiljku budu graske znoja, pa se pitam je li to normalno....

pusa svima, odoh ja na ucenje, moram :(

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

13.04.2009, 10:59

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

idana ja imam maxi cosi capriofix i prezadovoljna sam,pa eto ako ti to moze pomoci user posted image user posted image

clock-img

13.04.2009, 11:01

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Pozdrav drage mame i bebe.
Evo da se i ja javim.
Sinoć smo se baš naspavali.Emir spavao od 23:30 pa do 7 ujutro bez buđenjauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image što se nikad prije nije desilo.
S obzirom da ga dojim u tom periodu se budi bar 2-3 puta.
Sinoć sam mu pred spavanje dala Hippovu mliječnu kašicu  za laku noć(jabuka i marelica) i onda je malo dojio i čoim sam ga spustila u krevetić odmah je zaspao.
Vjerovatno je od toga bio duže vremena sit.
Ih da hoće ovako ostati bilo bi super.

Vidim da se piše da ili ne keks odnosno gluten?!
Iskreno nisam pristalica toga da se djetetu ništa od glutena ne daje do godine dana,jer sve imam osjećaj kad mu daš i sa godinu veća je šansa da će se tada javiti otpor organizma na gluten,zato što se do tada strogo izbjegavalo sve što ima i primjese glutena pa mali organizam odmah odbacuje nepoznato odnosno izaziva mu reakcije.
To je moje mišljenje i ne znači da sam ja upravu ali eto morala sam da napišem.

Podsjeti me ovo što sam napisala na sličan primjer:mame koje puno čuvaju i tople svoju djecu i kad ne treba jel vjetar malo puhne djeca se prehlade...znači naprave preosjetljivo dijete.
I na kraju mislim da svaka majka zna šta je i kako najbolje za njeno dijete pa tako i što se tiče glutenauser posted image user posted image user posted image user posted image
Pozdrav...user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

13.04.2009, 11:05

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Potrazicu jos, jucer sam gledala u jednoj radnji,imaju samo gracoo i brevi

Slazem se sa manuelom,. ne treba pretjerivati,ali se ipak treba navikavati

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

13.04.2009, 11:20

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

mi se evo prvi put javljamo na ovu temu.primatel nas u drustvouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sto se tice plazme Ajle je jede od 6-tog jesca,nije je bas cesto.voli je svako samo nece da joj stavljam u flasicu.a sto se tice glutena znam da se mnoge nece slozit ali ja mislim da je to ili si alergican na njega ili nisi.pa ili ga dala sa 6 ili 12 mjesci ako alergija postoji ona ce se ispoljit.mada kazu da je najbolje gluten uvesti dok je jod dojenje intenzivno,sa 5-6 mjesci

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Zadnji članci

article-img