cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

10.04.2009, 20:20

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Bravo za Nejruuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i primljenu vakcinuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam Emiru uvela još jedan obrok hapu i pojede baš puno.
Duša draga baš ima apetit,imam osjećaj da bisamo nešto jeo...user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

10.04.2009, 21:43

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Nita jos nista od zubica user posted image al nervoze ima user posted image al i to samo u nekom momentu...

ja sam pocela maloj davati jabuke,mrkve banane od neki dan po 2 kasikice i nije bas zainteresovana za jabuke i mrkve al za bananu uh uziva user posted image user posted image user posted image a ja bas najmanje joj dajem banane jer je teska...nadam se da ce i ostalo zavolit...

kako mi je emir kanita i ostale bebice...

kada ste vi pocele sa dohranom...ja ne dojim pa sam pocela prije 4 mjeseca.

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

10.04.2009, 21:48

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Moja remzy, i Rijad je slatkohran, taj uglavnom hoce vazda da jede. Sve sto ima bane samo daj. Banane...ma cini mi se kilu da mu das on bi jeo dok ne prestanes davati. Nekad spuca citavu pa kasnije muke sa stolicom.

Anuska Da vidis samo kako momak jede zeljanicu i razblazeni jogurt. Ratujem sa svekrvom. Veceras doji i vristi, nekako mu uvalim flasicu i sok od mrkve te popi 100ml, inace voli sokic od mrkve. I dam mu nestle kasicu kruska jabuka smlatio. O rekoh umrije mi dijete od gladi,jos ovdje citah o obrocima, kazem mami, kaze mama pusti hape djidje,razblazi mlijeko i keks mu rastopi,napravi kasicu i daj,to je hranljivo. Ja jadna odletila kupila keks,napravila,ma ni da okusi,pa daj drugu kasicu ma nista. Sise malo i zaspo.

Citav dan je nervozan uzas...samo place kenka...slomio me, al bukvalno. Nocas spavo svu noc,samo se jednom budio od 9-6h,al danas, u tri navrata po 5-15 min....

vole li vase bebe ici napolje? rijad uziva. kad je u kuci samo kenka, cim krenes napolje, usuti se. ili na balkon...kriza,od kako ga izvodimo vani,samo se zali kad je u kuci

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

10.04.2009, 21:52

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

IZVORNA PORUKA: dinciii

Nita jos nista od zubica user posted image al nervoze ima user posted image al i to samo u nekom momentu...

ja sam pocela maloj davati jabuke,mrkve banane od neki dan po 2 kasikice i nije bas zainteresovana za jabuke i mrkve al za bananu uh uziva user posted image user posted image user posted image a ja bas najmanje joj dajem banane jer je teska...nadam se da ce i ostalo zavolit...

kako mi je emir kanita i ostale bebice...

kada ste vi pocele sa dohranom...ja ne dojim pa sam pocela prije 4 mjeseca.

probaj joj dati bananu pomjesanu sa jabukom, ili sa jabukom i mrkvom. i rijad je tako na pocetku,sad sve mete. ja cak skuham rize samo na vodi pa izmjesam s bananom i dam, sve moze...samo neka je banana,bas to napisah istovremeno kad si i ti pisala post

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

10.04.2009, 22:01

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

hvala eh bas cu pokusati...dobar savjet...hvala user posted image
kad si ti pocela davati kasice????

clock-img

10.04.2009, 22:13

clock-img

remzy

pencil-img

1380

sto se tice tih kasica i hrane ,ja stvarno nemam problema s tim,hvala Bogu,Ambera sve ama bas sve voli!!!

dinciii probaj joj stavljati keks mljeveni sa mrkvom ili jabukom,sa tim sokicima,mozda prihvati!!???

idana_85 sto se tice djecice ,moje,oni nikad nebi ulazili u kucu,non-stop bi bili vani!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio remzy -- 10.4.2009 22:14:30 >

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

10.04.2009, 22:15

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

imam mljevenu plazmu jel nju smijem ???

clock-img

10.04.2009, 22:21

clock-img

adannn

pencil-img

946

IZVORNA PORUKA: manuela

Bravo za Nejruuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i primljenu vakcinuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam Emiru uvela još jedan obrok hapu i pojede baš puno.
Duša draga baš ima apetit,imam osjećaj da bisamo nešto jeo...user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala svima,ma ona je to izdržala hrabro,ali morala je plakati strašna teta što joj je davalauser posted image user posted image user posted image

Budi sretna Manuela,kasnije ćeš ga ganjati kao ja svoju da nešto stavi u usta...Moja ne popije ni 300ml mlijeka dnevno a kako je prohodala jedva nešto jede,samo da joj je napolje i soka i vode,ona zadovoljna...Joj drage moje ja sam sad šok preživjela...Mala mi se igrala oko prozora i od roletni ima jedna trakica koja spušta i podiže,ona je stavila tu trakicu kao omču oko vrata i krenula naprijed,kad je vidjela da nemože samo je opustila nogice,ja sam mislila da mi se dijete objesi ispred očijuuser posted image user posted image user posted image sreća pa sam je na vrijeme podigla i skinula to,ma sekundice su igrale ulogu...Kada sam konačno došla sebi dobro sam se isplakala...Ona je nemoguća kako je prohodala..Samo dobro čuvajte dječicu uh ja sam se prepala.user posted image user posted image

Nejra 28.02.2008

clock-img

10.04.2009, 22:25

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Draga adann evo trnci me prodjose....cuvaj je dobro...nikad ne znas sta im je sljedece u glavi....user posted image bas se najezi sva dusa slatka vjerovatno se i ona prepala.

clock-img

10.04.2009, 22:29

clock-img

adannn

pencil-img

946

Draga dinciii i jeste,al kad sam ja počela plakati ona mene pogleda,pa se zagnjuri u moje naručje,zagrli me...a meni još teže...uh samo ih na oku držati....ljubi mi rejhanicu

Nejra 28.02.2008

clock-img

10.04.2009, 22:37

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Hocu draga...Ma jasta sve oni osjete...Meni danas mama javila kako mi je babo imao slabiji infrakt i ja odmah u plac a mala mi spavala ja pogleda u nju a ona tuzno sa onim svojim okicama gleda me user posted image kao da mi govori mamice nemoj plakat user posted image user posted image user posted image uh ja je odmah uzela i izljubila je...kako sve osjete...

clock-img

10.04.2009, 22:40

clock-img

adannn

pencil-img

946

Sve djeca znaju,ova moja ako ja plačem ide odmah meni i privija se k'o maca uz mene...Nadam se da ti je otac uredu i da nije bilo ništa opasno...ne brini se

Nejra 28.02.2008

clock-img

10.04.2009, 22:40

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Pozz svima evo i mene malo.......
Adanna bravo za vakcinumashala dobra bebica
Anushka mislim da mozes vec uvesti slani obrok to su ti male kolicine,ja sam svojoj uvela dva obroka prije sest mjeseci,ok nije bilo ono da sam joj bas redovno davala svaki dan,ali sam joj pocela dva,a i
ja dojim,user posted image user posted image user posted image
Manuela bravo za Emira i za hapicu znaci dobro rucka
Dincili znaci nema jos zubica,a bice aBd samo da dobro podnese bebica
Idana mashala kako ti bebica jede banane,moja jedva pola,ali dobro  opet jede dobro drugu hranu......
Toliko za sada pozz za sve mame i bebiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

10.04.2009, 22:52

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Pa eto mora sad radit sve nalaze..i promjenit neke stvari..pa vidjet cemo ako bog da nece bit nista...

new mama nadam se da ce dobro podnjeti...da nece imat puno poteskoca...

kako tvoja Ajna?

clock-img

11.04.2009, 00:24

clock-img

magde

pencil-img

136

e DINCIII a koliko je stara tvoja beba i od kad je pocela da jede te stvari i interesuje me kad mogu da joj dajel vodu ili caj.pedijatar mi ne da a moja beba je skoro 4 meseci???????????/

clock-img

11.04.2009, 00:51

clock-img

nita

pencil-img

550

Dinciii, tako mi žao zbog tvog babe! Je li imao kakvih posljedica od infarkta?
Adannn, dobro da si bila tu. Uh, šta se moglo desiti! Tako se jedno dijete i objesilo o traku koja je visila sa zavjese. Dijete se popelo na kauč i stavilo sebi tu traku oko vrata... A opasne su i one svezice na kupuljačama kod veće djece. Kad se djeca spuštaju niz tobogan može se svezica zaglaviti i eto belaja. Na to su u jednoj emisiji upozoravali roditelje.
Sinoć sam malo Kaniti dala banane. Ma samo dvije-tri zgnječene mrvice. Svidjelo joj se. Međutim, danas kad sam joj mijenjala pempas vidim da joj stomačić to nije mogao probaviti.
Idana _85, vidim savjetuju ti da razblažiš mlijeko, valjda misliš na kravlje. Mm mi je prenio da su njima na seminaru govorili da bebama prije navršene godine ne treba nikako davati kravlje mlijeko i da su istraživanja pokazala da oni koji su hranjeni kravljim mlijekom prije navršene godine, u zrelijim godinama su češće obolijevali od dijabetesa.
Anushka, nismo pokisli jer smo kišu prespavali user posted image . Kad smo se probudili išli smo u kupovinu. Kanita se ponovila autom (kolicima). Do sada smo šetali u kenguru, a sada smo spremni i na točkove. Kupili smo kišobran kolica koja su prilagođena i djeci mlađoj od 6 mjeseci. Svidjela su joj se - odmah je u njima zaspalauser posted image
Pusa

clock-img

11.04.2009, 09:22

clock-img

new mama

pencil-img

2578

E drage moje jeste li se naspavale,moja djevojcica jutros uranila pa i mama ranije malo tipka
 Adanna nisam ni vidjela sinoc sta je malecka uradila mogu misliti kako si de prepala ,ja sam pretrnula kad sam procitalauser posted image ,dusa mala hvala Bogu da si ti bila u blizini,ma to ti je sa djecom moras sto ociju otvoriti,ko ce ih uganjati..pusa za malu ljepoticu........
Dincili bas mi je zao zbog tvog babe user posted image ,nadam se da ce sve biti ok.......a  ja sam sam ti super prosla sa zubicima,nista osjetila,samo napipala kad ono zubic,sve super bilo  i spavanje,nije ni turu imala,ma za pozeliti svakome,nadam se da ce i kod tebe tako......user posted image user posted image user posted image
Nita a koliko ti bebica ima,mozda da joj das i malo jabuke i kruskice,ako si joj tek pocela davati hranu....cestitke za kolica...user posted image user posted image user posted image
Toliko za sada drage moje mi danas odosmo konacno u BBI centar valjda nece biti puno guzve,ko ce se guratiuser posted image user posted image user posted image ........Pozz za sve mame i bebice...........

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

11.04.2009, 09:38

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

IZVORNA PORUKA: dinciii

hvala eh bas cu pokusati...dobar savjet...hvala user posted image
kad si ti pocela davati kasice????

pa sa tri mjeseca, ali pomalo, i ne bas svaki dan. do sada smo imai jedan obrok,sada cu uvesti dva.

nita...znam da ne bi trebalo,ali vise nisam znala sta bih. taj dan isla na  upis ocjene,on bio sa svekrvom, za cetrisata dala mu iz dva puta po par kasikica super. kad sam dosla,navalio na siku...kasnije meni nema mlijeka, valjda od nervoze zbog ispita,danas imam jedan, ne znam ziva sta cu, pa vidjeh jedno dijete koje nije dobro jucer, citav dan sam preplakala kako mi se nesto steglo,onda ovdje procitam ono Ostavila sam dijete...Nervozna ja,nervozan on, a mlijeka vise ni kapi. I mama tako kaze, davala meni i ja rekoh njemu cu. Al eto nece, nikakvo mlijeko osim mog, hvala Bogu.

dincii, jesi se cula sa svojima, kako je tata danas? Nemoj se brinuti,bice ok. I moja mama je za Bajram tako, eno sad hB super,kao da nista nije bilo,samo se ne sekiraj.

draga adanna, ma pretrnula sam sva,evo sve mi suze lete, dusa draga, pa jel se prepala? joj mogu misliti kako ti je bilo kad si to vidjela, lopuze male...kad rijada stavim u hodalicu, istrecam se sva, sve me strah udarice glavicom o cosak stola i sl....

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

11.04.2009, 09:47

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Samo da se i mi malo prijavimo na temu....:)
Evo bebe gleda crtane, ja evo sve se kanim da nas pocnem spremati...odosmo  malo na vikendicu....(prvi put sa bebicom)...user posted image
Moram joj danas kupiti Aptamil 2....pa da malo predjemo na jace mlijeko..sada pije 210 ml....bas me interesuje koliko ce njega klopati...user posted image user posted image user posted image

Juce sam zgrijesila...ja jela Monte.. i dam Umi da lizne....dopalo joj se...onda je revala 15 minuta...na kraju sam je iznijela na balkon da se smiri...user posted image user posted image user posted image ....Bas sam nekada veca beba od nje...user posted image

Uglavnom eto...to su novosti od nas...
Poljubac za sve!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

11.04.2009, 10:06

clock-img

Anushka

pencil-img

903

mi smo kupili prvu slikovnicu, "koje boje volim", pa sav sretan gleda u sareno, najvise mu se svidja zuta i zelena, a kako je hvatao prsticima poceo je sam "listati" dusa mamina, i ne prestajemo da galamimo! pun je price, a i nema mira.. ovo proljece ga samo jos vise aktiviralo..
vidim da vas dosta daje plazmu, one koje sam ja nasla sve su od psenicnog brasna i imaju gluten, ima li neka druga ili ste se odlucile da uvedete ove?

idana_85, jel zeljanica sa jajima?ja je bar tako pravim, a rano mi je i za sir.. to kad mlijeko malo presusi, ja dam aptamil ili u zadnje vrijeme kasicu da zalije sokom ili cajem (radije caj za dojencad) a u medjuvremenu ja popijem litar tecnosti i izbjegavam kafu pa nadodje.. a sto se sikiras toliko?
skvo, i ja sam zgrijesila neki dan, jela vocni jogurt i samo mu dala da lizne.. trazio i trazio.. i onda mu napravim njegovu kasicu i strepila kako ce podnijeti i tu kapljicu sto je probao, a svidjelo mu se bas..
dinciii, bas mi je zao, kako ti je otac sada? obicno nista ne bude, al se covjek nasekira..
nita, cestitam na prevozu, koja ste kisobran kolica uzeli?mi smo odavno motorizovani al su mi teska ova kolica za nosat sa 4 sprata pa planiram neka lagana za ljeto..
adannn.. uhh nemam rijeci.. strasno.. pretrnula sam i ja.. cuvajte se dobro!
pozdravi od mene i mog galamdzijeuser posted image

clock-img

11.04.2009, 10:20

clock-img

adannn

pencil-img

946

Drage moje,sve je dobro dok je beba mala...Ja jedva čekala da moja prohoda a sad samo za njom....Hajd kad padne na guzu ili nekako drugačije,mora nije mi trauma tolika ali ovo je bio strašan prizor....Čuvajte svoje anđele,samo ih držite na oku....pozzz

Nejra 28.02.2008

clock-img

11.04.2009, 10:39

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Draga adannn mogu mislit kako si pretrnula...
duša slatka,hB pa sve je ispalo dobro,mogu misliti jest se i Nejrica prepala...user posted image user posted image user posted image user posted image
Evo i Emir kako je propuzao sve nešto ruši.
Jutros otišao do auto sjedalice(u kuci je držimo)i prevrnuo je na sebe...ništa nije plakao al duša moja nije se mogao pomaknuti,ja ruknula plakati,kako se to desilo.user posted image user posted image user posted image user posted image
Ma u sekundi se te stvari sešavaju.
Odnijela sam AS u auto gdje joj je i mjesto.

Draga  dinciii baš mi je žao,samo što si se vratila iz Bosne loše vijesti,nadam se da će sve biti uredu i bez posljedica kod tvog tate.

Meni Emir kako je počeo lošije spavati ja mu uvela još jedan obrok hapicu,a inače sam to planirala uraditi kad napuni 6 mjeseci(kao po knjizi da bude)al vala ne mogu gledati kako se dijete muči,kad mu samo dojenje nije dovoljno.
Hvala Bogu mlijeka još ima pa sam s te strane mirna.

Izgleda da sve bebe sa RR vole da šetaju,samo nek nisu u kućiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

11.04.2009, 10:56

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

magme moja ce sutra napuniti puna 4 mjeseca..sto se tice caja i vode sam odmah pocela davati jer je ne dojim i bebi je potrebna i druga tekucina sem AD mlijeka..a jabuke mrkve itd. sam pocela davati prije 2 sedmice al po malo...
new mama nadam se da ce i moja tako proci sa zubicima user posted image

nita hvala bogu nije.al ne daj boze mogao se slagirat...ima je pritisak 250/90 pa zamisli...

idana_85 pa dobro je za sada..dobio je neku terapiju pa sad pije te tablete....

hvala vam svima...user posted image

clock-img

11.04.2009, 22:37

clock-img

remzy

pencil-img

1380

drage moje evo mene tek sad
citav dan u nekakvoj frci,posao po kuci ,ovo sunce kako ugrija tacno se vidi kako se u zimi sve uprlja...,pa smo onda izasli predvece napolje ,pa do jedni prijatelja na veceru....ma danas na nogama ko nikad...user posted image user posted image user posted image user posted image
moje bebe su superuser posted image user posted image user posted image j

adannna kako sam se sva najezila dok sam citala post o malom nestasluku,jao covjece ,i mene se rasplakala ,a kako je tek tebi bilo...user posted image user posted image user posted image ,ali dobro je da se dobro zavrsilo ,hvala dragom Bogu!!!!

manuela vidim da je i Emir imao mali nestasluk ,dobro je i on prosao...a brate dok propuzaju ,prohodaju ,covjek ih mora drzati na ocima,i neispustati ih iz vida...
joj kad vi spomenuste te nestasluke ,jao i kod mene ih je bilo dosta ,a jos evo sad i Ambera kad propuze ,pa prohoda ,aBd,trebam je drzati na ocima...
kod mene je Lamija kad je bila bebe dopuzala do sofre(siniju-od drveta)i oborila je na sebe ,nije se ona toliko udarila ,ali se prepala ,pravo,a isto se to desilo sa Fatihomuser posted image user posted image user posted image ,e sad kad odem kod mame moram cuvatiAmberu od sofre...user posted image user posted image user posted image

anushka ja svojoj Amberi dajem ovu obicnu plazmu ,ali ovu u komadu ,jer ona nevoli mljevenu,ja je natopim u mlijeko i tako joj dajem,a tako sam davala i Lamiji i Fatihu i hvala Bogu nista im nije bilo...user posted image user posted image user posted image user posted image

dinciii drago mi je sto ti je tati bolje,i neka se cuva ovo vrijeme je bas promjenljivo i tako i utjece na covjeka!!!

pusa!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

11.04.2009, 23:26

clock-img

nita

pencil-img

550

Evo i nas ponovo u kasne sate. I danas smo malo šetali, išli do Travnika na ćevape. Kanita je fino slušala, ali kad smo stigli u stan kao da nije više ono fino, mirno dijete. Vrištala je iz sveg glasa, a ja se sva uspaničila ne znam šta joj je. Neće jesti, neće spavati, ležati... ma ništa, samo vrišti. Tek kad sam je raspremila smirila se i zaspala.
Dinciii, babo je opet dobro prošao pa nije imao posljedica. Inače, taj gornji pritisak mu je bio strahota visok. Hvala Bogu, pa je na kraju sve bilo dobro. Sjetih se jedne kineske poslovice: "Čovjek treba biti malo bolestan, da bi se puno čuvao". Tako i tvoj babo će sada sigurno više voditi računa o ishrani i načinu života, pa mu se to više, aBd, neće ponoviti.
Anushka, kupili smo kišobran kolica marke bebeconfort. Lagana su i jednostavna za nošenje. Ja sam na drugom spratu, a zgrada nema lift i zbog toga sam tražila neka lahka kolica. Ova čak imaju i ručku sa strane za nositi.
Pusica

Zadnji članci

article-img