cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

07.04.2009, 19:32

clock-img

nita

pencil-img

550

Danas sam sa čula sa prijateljicom čija je dvogodišnja kći juče povratila tri puta, pa su je vodili ljekaru. Nije imala temperaturu ni proljev. Propisali su joj samo Nelit. Vjerovatno je riječ o nekoj virozi. Prije toga bila je u kontaktu sa djevojčicom koja je isto povraćala. Ako nema temperaturu i ne povraća više, nemoj se brinuti.

clock-img

07.04.2009, 20:11

clock-img

Anushka

pencil-img

903

remzy, i moj zna u ta doba povratiti, ali puno jede i puno je aktivan pa izleti svremena na vrijeme.. hvala Bogu mi smo prosli ovu vakcinu bez posljedica.. i napolju smo stalno.. a iznosila sam ga pred zgradu od pocetka februara, mozda 3-4 dana smo preskocili zbog snijega i smoga, ali pred zgradu bar na 20-30 minuta a nekad i sat.. stavim ga u skafandercic, i u ruke i hodam rijekom sve vece relacije i super, i nisam se brinula, valjda sto mi je u rukama bio pa sam ga mogla zastiti od vjetra, grijati i osjetiti kad mu je dosta, iako se nikad nije buniouser posted image
Daja Sa i od nas cestitke za zubicuser posted image  
Nana_Ze, ja nisam suze pustila od treceg tromesecja trudnoce, samo mi se stisne nesto u meni kad samo pomislim da malog nesto boli.. bila sam na rubu u bolnici kad su ga onako malesnog budili da ga bocaju po glavi, ali sam umjesto u plac, otisla i zahtjevala da mu stave intranilu da ga ne bocaju 3-5 puta dnevno!i onda jos otisla kod dr da mu ukine terapiju, a svi me cudno gledali isto tako ne ocekujuci valjda sabranu mamu.. a za griz - na tvom mjestu bi ga pravila na svom mlijeku ako ga imas dovoljno.. inace se ne grije jer visoka temp promijeni sastav mlijeka, ali posto je recept takav, bolje je tvoje mlijeko u svakom slucaju nego od neke kraveuser posted image
mynxlee, zao mi je, ne mogu ni zamisliti kako ti je. hvala Bogu pa jos ne znam kako izgleda borba sa temperaturom..
dinciii mene sve strah stavljati tako nesto bebi oko vrata, nesto bas imam otpor prema tome, al cula sam svakakvih info o toj ogrlici i navodno djeluje preko koze.. a jeste cilibar dobar naziv, i pravi cilibar(tj okamenjena smola)jeste skup i nije ga bas tako lako naci - vecina je imitacija.
manuela, jos jednom cestitke za puzanje i ulazak u novu veliku fazu, ovaj moj jos nece, nervira se sto nema dobar oslonac za nogice pa se sporo krece.. al kako je mali bio, super je i ovo nadoknadio!
melissad, blago tebi, imam rodjaka u Lijezu i isto hvali belgiju.. a mi se ovdje divimo komunistickoj gradnji i bjezimo u priroduuser posted image
pozz svim mamama i bebama

clock-img

07.04.2009, 22:25

clock-img

melissad

pencil-img

109

joj nista gore nema od temperature stvarnouser posted image .......Dini je spala temperatura sad spava, ali moracu celu noc pratiti. Remzy  njoj je ovo reakcija od vakcine, nadam se da nije drugo nista, jer juce je primila dve vakcine pa zato........e moja anushka jeste nam lepo ali monotonija nas ubi i tudjina je ovo  znas, nema bez nase prirode i naseg naroda.... Pozzzdrav   svimaaaa

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

08.04.2009, 12:18

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Dobro jutro ili dobar dan drage mame.
Ja i moja bebača se sinoć i nismo baš lijepo naspavale,non stop se budio da doji i bukvalno je cijelu noć proveo na siki i tako je jedino i spavao,jel ja ispustim siku on se odmah javljauser posted image user posted image user posted image user posted image
cucu nije htio ni pod razno a inače od prije nekoliko dana je prihvatio i nju,al eto sinoć nije htio,ne znam šta bi to moglo biti,inače se budi na 2-3 sata da jede,sad se počinjem brinuti da mu možda dojenje nije dovoljno,al dobro tek je jedna noć takva bila vidjećemo kako će se ponašati slijedećih dana....user posted image
Pozzzz

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

08.04.2009, 17:56

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

evo nas. prosla opasnost. sad smo opet oni stari user posted image

mamine oci, izlazili smo i setali. bojala sam se izaci posto ovdje puse jak vjetar. obloge sam stavila cim sam stigla kuci.

manuela, ovo je ivanu prva vakcina. slijedece dvije su zakazane za maj user posted image
cestitke za emira i propuzavanje. sad ce biti ''drz' ga, pusti, ostavi to emire'' user posted image

dinciii, 2 dana smo imali temperaturu. sinoc smo u 20,00 h stavili zadnji cepic. kad je zaspao oko 23,00 h nije se budio do 09,00 user posted image . ivanu je najveca temp. bila 38.6 i cim predje 38, ja trpam cepice. duse nase slatke.

nita, ivan je hvala Bogu napredan. kaze doktor ko beba od 6 mjeseci i pita me ciko cim ga hranim hehe... ivan ima tako smedje oci. tamno smedje. mm i ja imamo iste takve, mada su moje jos tamnije. samo kad se rodio imao je mlijecne oci, ali brzo su potamnile.

anushka, ja znam da ima i gorih stvari od obicne temperature izazvane vakcinom, jer on prakticno nije bolestan, ali majka je majka. sve smo iste.

melissad, muci muku s temperaturom i tudjinom kao i ja. ne kazu dzaba ***** zemlju koja bosne nema. meni moji fale, ali ako Bog da u petak cu biti s njima.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

08.04.2009, 20:02

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nemam vremena da procitam vase postove, jer sam samo svratila kod svekrve, ali eto da se nakratko javim. Mi veceras putujemo u BiH, a zadnjih nekoliko dana nam ne radi internet kod kuce. Svima puse, nadam se da ste nam svi dobro i zdravo! Javimo se, aBd, iduce sedmice, po povratku. Mi smo OK, Emicka je malo nervozna danas, ali, sta se moze, bebe su bebe. Pisemo se uskoro! Ljubimo vas!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

08.04.2009, 22:25

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

mynxlee koliko ja znam cepic treba stavit tek poslije 38,5 raspitaj se...ja sam uzela i sirup i sad kad dobije vakcinu ja joj pred spavanje dam i hvala bogu ovaj drugi put radi toga nije imala temp...pa da znas ako hoces mozes i ti to uradit..

Bebbe
sretan put i uzivaj u bosni....

ostalim mamicama zelim ugodnu vecer

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

08.04.2009, 23:42

clock-img

nita

pencil-img

550

Veče! Drage mame, jel' nam ovo već došlo ljeto?! Poslije 11 sati sunce već postaje prejako za bebe. Mi iz čizama odmah u sandaleuser posted image Kanita se puno znoji i izasipa po vratiću ako joj obućem bilo šta plišano. Samo smo u bodiju i pamućnim hlaćicama. Čarapice sama skidauser posted image Tek kad je pala noć, malo smo se bolje obukle. Sutra šetnju planiramo u jutarnjim satima.
Melissad rado bih se i ja pakovala za Belgiju s mm, ali ne mogu. Merjem ide u školu, a gdje bih sa ovom bebicom. Osim toga, on ide sa kolegom. Sinoć sam mu pričala o tim kućicama i vilama, pa me k'o fol tješio da ćemo drugi put ići zajedno da to vidimo.
Manuela nadam se da će Emir većeras bolje spavati. Možda je i njemu vruće. Kažu da su dječaci na vrućinu osjetljiviji od djevojčica.
Drago mi je da nam je i Ivan sad dobro. Sad je spreman za putovanje.
Dinciii, kao je Rejhana. Imal' zubića na vidiku?
Bebbe, sretan put i lijep provod u Bosni.
Gdje su nam danas Nana_Ze, Remzy, Anushka i ostale mame i njihove bebe?
Laku noć!

clock-img

09.04.2009, 12:56

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

znaci i bebbe danas starta za bosnu. evo i ja sam se konacno uspjela spakovati. jos samo mm ostao. ne znam sta ce nositi pacekam da dodje s posla. ivan i ja smo spremni sto je najbitnije.

dinciii, meni je jedna iskusna mama rekla, a njoj doktorica, da je dobro bebi prije vakcine dati sirup panadol za bebe, tako da bebu vakcina nece toliko boliti, a poslije nece imati temperature.

zene moje, veceras vam furamo za bosnu. cujemo se tek 15 dana, ako Bog da. nemojte se iznenaditi da ostanem dole user posted image
puno vas ljubim i volim. cuvajte se i pazite svoje bebice, volite ih beskrajno.
evo i ivan vam kaze huuuu, a to valjda znaci ''falicete mi'' user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

09.04.2009, 15:30

clock-img

nita

pencil-img

550

Sretno Mynxlee !!! Lijepo se provedi i iskoristi svaku minutu uživajući sa svojima. Veeeeeliki pozdrav za tebe i Ivana. Nedostajat ćeš nam.

clock-img

09.04.2009, 18:12

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Pozdrav curke moje.
Sinoć me Emir opet izmorio sa dojenjem,non stop na siki,stvarno me iscrpiouser posted image user posted image user posted image
duša moja neka njega nek on samo njopa.user posted image user posted image user posted image
Al brine me što je počeo tako često da se budi.
nita možda si upravu,možda mu je vrućeuser posted image user posted image
večeras ću probati laganije da ga obučem,pa da vidimo kako će ići...
mynxlee sretan put i lijepo se provedi u našoj Bosni.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

09.04.2009, 18:22

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Pozdrav dage moje,kako ste mi,kako bebice,mi samo setamo pa nemamo vremena ni da pisemo,koristimo lijepo vrijeme...user posted image user posted image
Manuela mozda ce ti bebici zubici pa se zato budi cesce,a jesi li pocela sa dohranom mozda mu sika nije dovoljna...........
Pozz mame i bebe..........

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

09.04.2009, 18:24

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Ma jašta krenuli mu zubići pa sve gura u usta i samo me ujeda.
Pa počela sam da mu dajem jedan obrok hapicu,al moda je došlo vrijeme da mu malo pojačam i da mu dodam još koji obrokuser posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

09.04.2009, 18:27

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Danas mi nismo setale, mama je imala nekog posla, ali smo bile na balkonu...komotno mozes uvesti drugi obrok...user posted image
Tako smo mi danas imali:
Slani obrok: tikvica, piletina i malo pilece supice da uveze;
Slatki obrok: kasa nestle kukuruz , riza i Hipp jabuka

+ 3 flasice aptamila

< Poruku je uredio skvo -- 9.4.2009 18:29:34 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

09.04.2009, 18:42

clock-img

new mama

pencil-img

2578

I ja mislim  da mozes komotno uvesti drugi obrok jedan slani,jedan slatki,probaj,a to za budjenje i moja user posted image nekad zna po 5-6 puta da se budi u toku noci,a onda drugu noc jednom ili dvaput,i ja se cesto pitam sto tako,ali sta ces....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Skvo znaci bebica danas imala suncanje na balkonuuser posted image user posted image user posted image
pozzzzzzzzuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

09.04.2009, 18:49

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Hvala vam curke moje,probaću da uvedem još jedan voćni obrok.
Zaboravila sam napisati da mu dajem i malo soka poslije hape.
Nadam se da će večeras bolje da pajki...
Nisam navikla da me ovako često budi i uz to da konstantno doji.
Biće da mu je potrebno malo više hapeuser posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

09.04.2009, 19:24

clock-img

remzy

pencil-img

1380

evo i mene drage hanume,

mynxlee zelim ti sretan put i lijep provod!!!!

manuela moja je Lamija isto to radila kad je bila manja tj.beba, i to je sve trajalo dok nije napunila 3 god.Draga moja ,sve sto mi neko predlozi ja to uradim-nahranim je prije spavanja,zatim je lako obucem ,pa je okupam prije spavanja,izvedem je u setnju...i sve tako nebi li spavala ,...cak sam je i pedijatrici nosila i kad sam ja njoj rekla za sve sto sam isprobala ,ona ti meni kaze nista ti to kod nje nije ,...kod nje je ovo samo navika ,a tesko je bebu odvici od neceg,i tako sam ti ja tri godine deverala sa njom,...
e kad se Fatih rodio on ti se budio svaka tri sata ,i kasnije poceo da spava po citavu noc ,sem sto i sad se probudi da piski i da popije flasu!!!
a Ambera ,ona je ko velikauser posted image user posted image user posted image ,navece kad god da legne ,oko 23h a i prije,ona ti spava do 6h ujutro ,tad jede i produzi spavati sve do 11 popodneuser posted image user posted image user posted image ,i u toku dana spava jos dva puta ,jednom 3 do 4h ,a drugi put 1,5 do 2h,i sa njom mi je bas sve OK,daj Boze da tako i ostane!!!!!

nadam se da ce tvoje pile ,da se smiri, sto se spavanja tice!!!!

skvo ponekad je i balkon super,(ja nemam balkona ,pa zato i kazem,jer znam djecu drzat nekad na prozoru ili kad odem kod kone izvedem ih na balkon)user posted image user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

09.04.2009, 20:28

clock-img

tajjra

pencil-img

276

draga mynxlee samo da ti zazelimo sretan put u nasoj lijepoj bosni
pubi svog ljepotana pa se cujemo
pusa vejikaaaa

clock-img

09.04.2009, 22:16

clock-img

Anushka

pencil-img

903

eee, napisala roman i propade post...
ma imala posla pa ako nisam sa malim onda ili radim ili spavam opet uz malog, pa se ne javi par dana, inace uzivamo u lijepom vremenu,nita mozda smo se i sretali u gradu, ako nismo napolju onda ili balkon ili brckanje u kadici ili spavanje, opet nema nikakvog ritma, juce spavao dva puta po 20 minuta od 5 ujutro do 8 uvece, nocu non stop doji, a danas jednom 20 minuta kao spavao i popodne me sokirao - 2,5 sata uz tri kratka podoja! al je zato zaspao tek prije 20tak minuta.. tako da manuela i new mama,  sve mi je jasno kroz sta prolazite, a izgleda da remzy najbolje zna sta nas ceka.. inace grize bas ostro i budi se uz vrisak zadnjih par dana, a nekoliko puta je pustao neki zvuk kao da je tuzan/ljut dok je spavao meni na ramenu, ma dusa me bolila, a danas je cak i jecao prvi put, uhhh kad nisam user posted image  a inace je toliko veseo i aktivan dok je budan da se svi otimaju da budu oko njega, sarmira sve redom, skace, trci u zraku, mlati rukicama, hvata sve i naravno trpa u usta, galami, vristi, dere se, smije se glasno, doziva i nesto prica ma zabavan je i neumoran, dusa mamina,
pomalo puze, al nije mu interesantno jer je spor pa se brzo okrene i vrti u krug, ili se drekne da ga dignemuser posted image  sve u svemu, dinamicni smo jako..
skvo,koliko ti aptamila popije mala odjednom, ovaj moj kad je gladan popije i 210ml, pa dnevno pije 2 x 210 AD, 50-100 ml soka, jedan vocni obrok ili sa rizinim pahuljicama ili samo voce - oko 100 ml, i dojenje non stop cini mi se.. koliko tvoja kolicinski pojede jer mi nesto malo 5 obroka kako god okrenem..
bebbe i mynxlee, sretan vam put, a ostalim mamama i bebama puno pozdrava

clock-img

10.04.2009, 10:59

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Dobro jutro,drage moje...
Evo da vam se javim.
Meni posto običaj kad ustanem,napravim sebi kafu i odmah na forum.

Sinoć smo Emir i ja malo bolje...
Premda se budio od 12 do 10:30 4 puta,al opet je bolje nego predhodnih dana kad se budio ni sama ne znam koliko.
Ja mislim da ja njega definitivno neću moći naučiti da prespava cijelu noć bez buđenja.
Eto baš sinoć mu dam malo one hipove kašice za laku noć,i naravno poslije toga dojio,i mislila sam neće se brzo probuditi( kontam da se često budi što je gladan),al 3 sata poslije uzbuna....i tako pregurasmo noć.
Ma nema veze naspavala sam se malouser posted image user posted image user posted image user posted image
Kako su mi druge bebače spavale?

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

10.04.2009, 17:48

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: Anushka

eee, napisala roman i propade post...
ma imala posla pa ako nisam sa malim onda ili radim ili spavam opet uz malog, pa se ne javi par dana, inace uzivamo u lijepom vremenu,nita mozda smo se i sretali u gradu, ako nismo napolju onda ili balkon ili brckanje u kadici ili spavanje, opet nema nikakvog ritma, juce spavao dva puta po 20 minuta od 5 ujutro do 8 uvece, nocu non stop doji, a danas jednom 20 minuta kao spavao i popodne me sokirao - 2,5 sata uz tri kratka podoja! al je zato zaspao tek prije 20tak minuta.. tako da manuela i new mama,  sve mi je jasno kroz sta prolazite, a izgleda da remzy najbolje zna sta nas ceka.. inace grize bas ostro i budi se uz vrisak zadnjih par dana, a nekoliko puta je pustao neki zvuk kao da je tuzan/ljut dok je spavao meni na ramenu, ma dusa me bolila, a danas je cak i jecao prvi put, uhhh kad nisam user posted image  a inace je toliko veseo i aktivan dok je budan da se svi otimaju da budu oko njega, sarmira sve redom, skace, trci u zraku, mlati rukicama, hvata sve i naravno trpa u usta, galami, vristi, dere se, smije se glasno, doziva i nesto prica ma zabavan je i neumoran, dusa mamina,
pomalo puze, al nije mu interesantno jer je spor pa se brzo okrene i vrti u krug, ili se drekne da ga dignemuser posted image  sve u svemu, dinamicni smo jako..
skvo,koliko ti aptamila popije mala odjednom, ovaj moj kad je gladan popije i 210ml, pa dnevno pije 2 x 210 AD, 50-100 ml soka, jedan vocni obrok ili sa rizinim pahuljicama ili samo voce - oko 100 ml, i dojenje non stop cini mi se.. koliko tvoja kolicinski pojede jer mi nesto malo 5 obroka kako god okrenem..
bebbe i mynxlee, sretan vam put, a ostalim mamama i bebama puno pozdrava

Pojede 3X210 ml Aptamila, slani obrok (nije bas mali- komad piletine, jedan krompir, tikvica- ovo da i ja pojedem bila bi sita), slatki obrok (120 ml aptamila, 4 kasika rizinih, teglica voca).....

Pa ne znam sta da ti kazem, njoj je dosta 5 obroka, sa 5 mjeseci je masallah imala 8700 kg....A nocni obrok mi je sama izbacila prije mjesec dana....mislim da ona cak i klopa uvijek vise ....user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

10.04.2009, 17:57

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Joj, ja ne mogu bas da se orijenitsem, rijad doji i jos ima obrok do dva dnevno neke druge hrane,al to je malo, nije bas tako puno. Rijetko kad pjede npr frutolino sa "dl vode....rijetko

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

10.04.2009, 17:59

clock-img

adannn

pencil-img

946

Mi smo jutros bili na vakcini...Ona što ide od godinu,sve je ok malo je plakala...uh mamina maza...a prije toga u čekaonici ganja djecu veću od sebe i nešto im brojiuser posted image user posted image Ima 11 kg sa 13 i po mjeseci doktorica zadovoljna...eto i mi zadovoljni....

Ovako da vas pitam sve mame i one koje imaju stariju djecu kada ste vi bebama vadili nalaze,ne zato što su bolesni nego čisto informativno...Mi nismo još ne znam ni da li bi trebali???pusa svima

Nejra 28.02.2008

clock-img

10.04.2009, 18:20

clock-img

remzy

pencil-img

1380

idana_85 

neznam kako kod tebe ,ali kod mene Ambera sve zivo pomete!!!!ona siku jede non-stop,a dok vidi da neko nesto jede ona place i trazi ...user posted image user posted image user posted image
I ja joj dadnem...Šta ću... user posted image

adannna bravo za primljenu vakcinu...
a sto se tice nalaza ,ja ih nisam nikad vadila djeci ,sve do momenta dok mi dr nekaze da to uradimo!!
ja jesam nekad trazila na svoju inicijativu da ih izvadimo ,alidr mi je uvijek govorila da nema potrebe ...da su oni zdravi ...user posted image user posted image user posted image
a draga moja njih troje svega su mozda 5 puta, ukupno, nalaze radili!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

10.04.2009, 20:01

clock-img

Anushka

pencil-img

903

Draga skvo,i pitam te jer su ublizu rodjeni, fino je to rasporedjeno kod vas i ima bas kompletne obroke, mi bas i nismo toliko striktni sto se tice flasice, jer doji, pa kako kad, jede svaki 1-2-3 sata, pa ako sam odsutna par sati zbog posla onda jede toliko a ako ne onda doji, valjda sto je mali rodjen pa sam malo opterecena je li mu dovoljno, rodjen je sa 2250 i prvi mjesec je jedva navukao 2900g ali sad ima 7500g i super izgleda, i jaaako je aktivan.. ne znam, sve cekam 6mjeseci da ubacim i slani obrok, ali to je druga temauser posted image
adanna cestitke za vakcinu! idana_85 hocemo li se naci na drugoj temi uvodjenja guste hrane? i meni se nekad cini malo a nekad puno da pojede, npr juce je cuclao bananu - nije je bas pojeo, skoro nista, ali je uzivao, a popodne probao tikvicu i nije htio bas nesto mi nije sjela. I onda je pojeo rizinih pahuljica sa jabukom i bananom cini mi se oko 50ml, al se vise zabavljao sa kasikom nego sto je jeo.. a inace ako je imalo gladan pojede citavu teglicu vocne kasice,  pa se i ja tjesim da doji.. nita, jeste li pokisli danas:) bas je tezak dan bio, svi nekako umorno djelovali osim ovog mog malog andjelcicauser posted image
jesu li stigle mame putnice? puno pozdrava za sve mame i bebe

Zadnji članci

article-img