Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Mi smo se derali zadnji put na vakcini...da su nam usta poplavila... ...Samo sam joj najnuznije obukla....krajem ovog mjeseca moramo opet..tako da moram imati sedam dana ranije psihicku pripremu. Kod svih mama i beba je to manje vise isto...boli njih...boli i nas....ima tu i placa od nepoznatog okruzenja...
Idana....ja sam za kaficu...mozemo se naci u gradu...moja smizli mahom spava kada je u kolicima, tako da bi ogle sjesti u neku basticu.
Mi smo danas bile u setnji..imala je cak i budnih faza...sto je novost. Nego Uma mi je u zadnje vrijeme 2X dnevno pravo histericna...dovede mo do ludila... ..Inace je zahtjevna, placljiva i kenjkava beba, ali ovo se ne moze mjeriti ni sa cim slicno. Danas je eksplodirala kada sam joj oblacila kaputic, pa neki dan kada je svekrva dosla do nas, pa usla u sobu dok sam je presvlacila...sada joj non stop place, a nije je ni dirnula... ...Garant smo u nekoj fazi...Jel ima neko slicna iskustva?
06.04.2009, 18:20
remzy
1380
mynxlee,prije svega ,bravo za primljenu vakcinu ,a sto se tice placa,ma nema ga da ne place dok ga bockaju...i znam kako ti je danas bilo ,i to je sasvim normalno!!!!
bravo i za tebe i tvoju izdrzljivost
06.04.2009, 18:27
remzy
1380
jao draga skvo, ja sam mislila da sam ja jedina sto se tice toga,moja ti Ambera pocela da place na tetu koja ju je ponekad znala pricuvati,pa ti place kad je vadim iz vode kad se kupa,pa dok je oblacim,... e nesto mi u zadnje vrijeme i u snu dosta jeca i probudi se sa jakim placom...neznam sta da radim po pitanju toga?? ima li koja kakav savjet ili prijedlog ?i ima li koja da je imala slicno iskustvo??
prosle sedmice je primila vakcinu i nije puno plakala ,ali sad 24 aprila ima drugu tj.ona sto ide i u ruku i u nogu,e kako ce to podnijeti neznam
06.04.2009, 22:29
manuela RR
2377
I mi ćemo sad 30.aprila na vakcinu,samo ne znam za šta sad prima vakcinu i hoće li opet primiti dvije? Trebalo bi da ne primi dvije,inače tad će mu biti punih 6 mjeseci
06.04.2009, 23:33
mynxlee
1186
ubacila sam nove slike od ivana. 2 albuma. eto da znate. pusa.
07.04.2009, 09:32
Daja_sa
461
Uh...mi se odavno nismo javljali...Iskreno nikako da stignem od kako sam pocela raditi..nekakav lud tempo...mada vas redovno citam...ali da sjednem da napisem koju evo ovako ponekad Jutros smo jako jako sretni...i moram podijeliti sa vama...Dobili smo prvi zubic...Mala bijela tackica . Nije imala nekih tegoba osim male nervozice zadnjih par dana... Eto drage moje...Imate veliki pozdrav od nas dvije i PUSA svim bebicama
07.04.2009, 10:27
Nana_Ze
150
Daja sa cestitke na prvom zubicu...Ja se sjecam naseg prvog zubica, kad je maleni imao tacno sedam mjeseci pojavili su se dva, jedan za drugim... Ja ne znam jesam li normalna, ali nikad ne panicim kad su vakcine u pitanju...Doduse djecu uvijek cuva tata, ja sacekam u hodniku..Kad su Benju sunetili u bolnici, samo samm im predala dijete, nisam zaplakala..Nekim zenama koje su bile u hodniku nije bilo jasno jesam li mu ja mama ili neko drugi..Kazu meni pa ti nista ne places...Poslije stvarno kontam jesam li normalna... Nita sto se tice baby griza, nisam jos sigurna kako cu ga praviti..Pise s mlijekom, dodati u kipuce mlijeko...Ne znam smijem li svoje mlijeko prokuhati i dodati...negdje sam procitala da se to ne radi pa nemam pojma sad hocu li joj to i davati...Uglavnom svaki dan pojede par kasika neceg drugog...Nije to obrok nikakav, samo da proba okuse..Tako sam i sinu davala i stvarno jede sad sve, iaoko mu je sisa bila br.1 puna 22 mjeseca. Idemo se spremiti za setnju..Pusiceee
07.04.2009, 10:37
new mama
2578
Drage moje pozdrav evo da se i mi malo javimo,i mi ce mo aBd na vakcinu krajem aprila i ja mislim da je to i da nema do prve godine,ma samo da i to prodje i da bude sve ok..... I mi razmisljamo i danas da malo prosetamo popodne javili pljuskove pa da iskoristimo... Bravo za male i primljene vakcine nadam se da je sve dobro Daja cestitke na zubicu za da je sve dobro podnijela....... Pozz od nas za sve mame i bebe
07.04.2009, 10:46
mynxlee
1186
evo i ja se pridruzujem cestitkama za zubic. ja sam sinoc dezurala do 03h, jer mi ivan imao temperaturu pa mu stavljala cepice. najvisa koju je imao je 38.6, a evo danas je oko 37. nervozan je. kasnije cemo izaci u setnju malo. nana_ze, ako ne places to ne mora znaciti da manje volis svoje dijete od onog sto place. ja sam inace emotivac koji place i kad gleda crtane filmove. hehe... mozda nisam ni ja sva svoja bas bebbe se pakuje garant. joj i ja bih, ali nemam kad, a moram.
07.04.2009, 12:33
manuela RR
2377
za zubić mynxlee,baš mi je žao što je dobio temperaturu,šat misliš od čega je dobio da nije od ovog vremena na polju,jest da je vrijeme lijepo al djecaq su mala i osjetljiva. Svako put kad izlazimo ja Emira utoplim sve me strah da se ne prehladi,a opet kontam ne valj ni dijete pretopljavati pa nikako da nađem neku mjeru... Žao mi ga kako je rođen u oktobru čitavu zimu je bio u kući nigdje dijete nije izlazilo pa ga sad samo šetam
07.04.2009, 13:52
mynxlee
1186
manuela, ivan je juce primio 2 vakcine, pa zbog toga. maloprije sam mu stavila cepic, pa je malo opala. sad dojimo. sta mislite smijemo li mi izaci van? dan je prelijep.
07.04.2009, 13:57
mamine oci
4300
slobodno izadji van nece nista da mu skodi samo nemoj da ga puno toplis a ni previse da ga< skidas neku laganiju trenerkicu I KAD DODJES STAVI MU OBLOGICE NA MJESTO GDJE PRIMIO VAKCINU POZDRAV.
07.04.2009, 16:01
manuela RR
2377
IZVORNA PORUKA: mynxlee
manuela, ivan je juce primio 2 vakcine, pa zbog toga. maloprije sam mu stavila cepic, pa je malo opala. sad dojimo. sta mislite smijemo li mi izaci van? dan je prelijep.
Ah joj,da ja i zaboravila sorry... Pa jel imao prije reakcija na vakcinu?
Joj mene baš strah te temperature,i svaki put kad primi vakcinu ja ga stalno pipkam da vidim imal je,al na svu sreću dosad nije imao... Koje mu ćepiće stavljaš???
07.04.2009, 16:33
dinciii
1675
CAO mamice kako ste mi?ev ja dosla iz setnje..ovo kako je lijepo vrijeme samo setamo najmanje smo u kuci danas smo dobile djeciji doplatak pa smo trosile i para Kako su mi bebice moje,Kanita,Ema Emir itd...nadam se da sve slusaju i da su mirne moja je dobra malo to zeza preko noci sada budi se al nista strasno jede i nastavi spavat..Dobili smo od moje sefice cilibar(ja mislim da se to tako kaze na nasem,lancic onaj za zubice`) neki skupocjeni i vjerujte kako sam joj stavila smirila se nije vise toliko nervozna...a nesto bas i ne vjerujem u to...jeste li vi imali iskustva s njim.
Nana_Ze blago se tebi bila si u mojoj lijepoj tuzli uh sad bi i ja opet i cestitam za akrobatu
Anushka znam kako ti je,uh mene dusa boli kad joj daju vakcinu
mynxlee naravno da je to za nas stres kad beba dobije vakcinu bude ti zao i sve.al hrabar je nas ivan nadam se da je temperatura proslo
Daja_sa cestitamo na zubicu
07.04.2009, 17:22
manuela RR
2377
Dinciii pa nema te,a nema ni bebbe, Kako spava Rejhana? Već sam se pohvalila kako mi je Emir propuzao baš sam ponosna,al evo od jutros samo stražarim kraj njega jer hvata za sve što ne smije uštelio se pravo Eh da lijepa naša Tuzla,kakav je samo danas lijep dan...
07.04.2009, 17:37
dinciii
1675
eh draga sad bi ja rado korzom prosetala sa rejhanom sto se tice spavanja nije lose spava od 8 do 4 jede nastavi do 7 i onda kunja al ne spava....do nekih 9 i onda hoce vec da ustane pravo....vidjet cemo kako ce bit dalje...
eee sad sve sklanjaj,emir sigurno hoce sve da uzme bas me cudi sto nema bebbe sta li je s nje????
07.04.2009, 17:37
melissad
109
caooo drage mame....evo i ja upravo dosla iz setn je, bas lep vazduh, mada nema sunca, al je bilo lepo za setnju, i bila sam i ja po prodavnicama, pikirala sam sta da kupim ovih dana kad krenem u soping.... mynxlee i moja je Dina juce primila dve vakcine pa je i ona imala temperaturu najvisa 38 sa 2, pa sam joj stavljala cepic i smanjila se na 36 sa 5, a jutros joj bila 37 sa 9 i jutros joj stavila cepic i sad nema hb, uh i ja svaki put imam stres, kao sto rekoste kad prima vakcinu, pa posle temperatura svaku minutu je pipam jer me strah , al sad nece imati do godinu tako da cemo biti mirne jedno vreme Daja_sa cestitam na zubicu
07.04.2009, 17:39
melissad
109
bravo za Emira zlato drago...
07.04.2009, 18:07
nita
550
Cao, mame! A što je fino kad je vrijeme lijepo! I mi smo danas puno vremena provele vani. Drage mame, ma to je dobro što bebice plaču kad primaju vakcinu, bez obzira koliko nama bilo stresno. Da beba ne plače kad je ubodu to bi bio ozbiljan problem. Mynxlee, Ivan je, mašallah, velika i napredna beba Još malo pa ga valja ženit Jesu li mu okice već smeđe ili samo tako izgleda na slici? Sarah dobila zubić Manuela i moja bebica čitavu zimu nije izlazila i sad i mi pokušavamo to da nadoknadimo, ako ne u šetnji, onda na balkonu. Divim se mama koje su izvodile svoje bebice u januaru i februaru. Znam da je to zdravo za bebe, ali mene bilo strah. Dinciii, nisam koristila taj ćilibar, a i nešto sam skeptična da može pomoći. Ali ako Rejhani djeluje, onda ga svakako treba nositi. A i mogu da zamislim kako joj lijepo stoji Melissad, nadam se da Dina više nema temperaturu. Mm sljedeći mjesec poslovno ide tamo u Belgiju. Kako sam mu zavidna što i ja ne mogu U kojem si gradu? Nadam se da se bebbe sprema za put u Bosnu i da je zbog toga nema s nama. Pusa
07.04.2009, 18:15
melissad
109
hehehee, ma upakuj se i ti nekako ............ja sam u Gentu, turistiski grad stvarno, zato sto su svekuce kao neki dvorci, vile, jer Belgija je jedina drzava koja nije ratovala, pa je ostala ne porusena i sad joj to koristi jer turista na svaki korak, nekad sretnemo slovence ili hrvate hhehehe, pisala bih jos al ova moja nesto zanovjeta. Pozzzzz
07.04.2009, 18:25
manuela RR
2377
melissad zar ne bi trebalo da primi još jednu dozu sa 6 mjeseci? Ja sa Emirom idem 30.aprila da primi tu dozu.
dinciii sad će se ona ponovo ustabiliti ipak je u okruženju u kojem je i navikla Za Emir se sad sve bojim da neće oboriti šta na sebe pošto je jedva dočekao da mrdne guzove ,a najviše voli po laminatu da lupa ručicama i nogicama pa ga ja sve vraćam na tepih da se ne prehladi,al džaba opet on otpuže do laminata ,lopovćić pravi al meni baš sladak
nita mene je isto bilo strah po zimi s njim izlaziti,ipak je on mali,zato sad svaki dan malo prošetamo,i njemu se baš sviđa,duša draga ne zna kud bi prije,okicama samo razgleda uokolo sve ga interesuje.
07.04.2009, 18:52
melissad
109
ne ovde tako rade,, joj opet mi Dina ima temperaturu, 38 sa 3, stavila sam joj cepic, pa cu pratiti, dusa moja, ceo dan je bila vesela evo sad mi malo nervozna.
07.04.2009, 19:01
remzy
1380
evo mene opet,vidim da ste me pomnozile sa jedan gore na samom pocetku ove stranice ,ali ok je nezamjeram vam ,tu smo da se druzimo...
melissad-moja je Ambera skoro tako imala temperaturu ,pa sam ja mislila da su zubici ,medutim ne,imala je upaljeno grlo i morala piti antibiotike,a najveca joj je tad temperatura bila 39,8,i bas me bilo strah A i nevolim te temperature toliko meni to tesko padne i toliko sam prešplasena ,da bdijem nad djecom ,maltene non-stop i kad oni ozdrave onda se ja razbolim
daja_sa bravo za zubic
manuela-bravo za Emira i njegovo puzanje
07.04.2009, 19:11
nita
550
Remzy, evo množimo te sa više od 1 Ma ta temperatura je bila pravo visoka. Kad se mojoj Merjem temp približi 39 stepeni C odmah je tuširam mlakom vodom ili umotam je u mokar čaršaf. Naravno dajem joj i paracetamol, ali i on djeluje max 4 sata, a valja izdržati 6. Kod ovakvog skidanja temperatura se brzo vrati, ali opet ponavljamo postupak dok ne bude vrijeme za sljedeću dozu paracetamola. Važno je da se održava bar oko 38. A temperatura koju uzrokuju zubići ne prelazi 38 stepeni C. Tako sam bar pročitala.
07.04.2009, 19:21
remzy
1380
hvala nita, ma sto se tice temperatura meni hoce nesto da bude!!!
a jutros mi je Ambera povracala,pocela je oko 5h ujutro i povratila je 3 puta .To je trajalo do 7h,citav dan je pazim i nije se vise ponovili,ali me brine sto joj se moglo desiti,kontam da nije od zubica,jer je muce ,ali nista neizlazi,ili je pak prejela se ,voli dosta da jede...ma kako bilo pravo me nasekirala,!!!