cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

04.04.2009, 17:41

clock-img

Anushka

pencil-img

903

upravo zaspao, ne znam samo dokle, a jeste zivahan, od rodjenja je malo spavao, bilo je faza kad i u vise od 24 sata ne sastavi vise od 10 minuta.a nikad nije duze od 4 sata ( i to je samo par puta), uglavnom svaki sat do dva se budi barem da doji.
inace je kod nas prometna kuca, i njemu to odgovara, cak fino spava kad je muzika glasna, i kad ljudi okolo pricaju, ne voli tisinu. a ima energije na mamu koja nije spavala duze od 3 sata vec godinu dana..

clock-img

04.04.2009, 17:44

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

MI smo se vala bas danas setali.....:) Curka je spavala sve vrijeme...ali je zato mama uzivala setnja, kafica...user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

04.04.2009, 17:45

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

IZVORNA PORUKA: Anushka

a ima energije na mamu koja nije spavala duze od 3 sata vec godinu dana..

Svaka ti čast kad možeš da funkcionišeš...user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

04.04.2009, 17:52

clock-img

nita

pencil-img

550

Eh sad, ko je išao u šetnju: mama ili Uma?!user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.04.2009, 17:57

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: nita

Eh sad, ko je išao u šetnju: mama ili Uma?!user posted image user posted image user posted image

Pa naravno Uma....user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.04.2009, 18:14

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Pozz mame e i mi smo danas bili u setnji ponovo iskoristili lijepo vrijeme,a vidim i ti si Skvo setala naravno i moja Ajna je pola prespavalauser posted image user posted image user posted image kao i obicno
Anushka kako bebica danas spava jel ista bolje,vidim da je je namucio pravo,a moguce da su mu zubici dok slabo spava,kod vecine beba je tako ,nadam se da ce nocas biti boljeuser posted image ,toliko za sada od mene,pozz svima

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

04.04.2009, 22:01

clock-img

melissad

pencil-img

109

Olalalaa.....kako ste se vi  raspisale user posted image , sviju nas muce isti problemi, valjda sto je i prolece, pa i mi osecamo promene, a kamoli nase user posted image , ljubi ih majka.Moja je Dina predhodnih dana bila nervozna, a pogotovo kad neko dodje,  skroz je drugo dete, sto me jos vise cini nervoznom, ali danas mi je bila prava dobrica, jutros je papala kasicu, pa kupanje i tri sata mi odspavala, ja jedva cekala da se probudi, isli malo u setnju, kad smo se vratili upalila joj crtani za bebe, i kasnije mi zaspala  dusa moja, sve moje........mynxle jedva cekamo fotke, samo misli na svoju bebicu i opusti se nemoj se nervirati, jer ces nervozu preneti i Ivanu, dusa draga, kako je on vredan, pa je uspeo i flasicu sam da drziuser posted image anushka jeli se Alen malo smirio, jeli bolje spava, nadam se da si se i ti odmorila, jer znam kad se moja Dina rodila koliko noci nisam spavala, nedaj boze da je duze potrajalo, pala bih u depresiju, ionako sam vec bila pala, ajd da vas vise ne davim, ljubi te svoje bebice i cuvajte ih.... velika pusa svima.......

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

05.04.2009, 12:18

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Pozdrav forumašicama ne mogu da vjerujem da sam jutos ja prva,pa gdje je bebbe?
Šalim se ,sve ste vi sigurno u šetnjama sa svojim bebačama,i ja ću uskoro izaći i prošetati.
Sve zaboravim da podjelim sa vama al moj Emir već propuzao.
Još prije sedam dana,mislim ja da nije moguće al on stvarno puže.
Nije ono brzo već polako ode do neke igračke da je uzme onda se vrati do kauča,uglavnom polako obiđe čitav dnevni boravakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zasad još nije došao do ove druge sobe,doduše možda bi on i došao al ga j asve vraćam nazad na tepih kad dođe do laminata,sve se bojim da će se prehladiti.
Eto ja se raspisala jutros,veliki pozzzzzzz.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

05.04.2009, 17:59

clock-img

Anushka

pencil-img

903

e drage mame, hvala Bogu, juce je zaspao oko pola 6 i do 4 je spavao, doduse svakih sat do sat ipo je trazio sisu, al doji i nastavi... i od jutros od 4 dernek isto, spavao pola sata od pola 12 do 12 napolju i sad je prije 10 minuta napokon zaspao. Izgleda da je uhvatio neki novi ritam.. a ja ni u trudnoci nisam mogla spavati, sve sam zore docekala ne znam kako umorna da legnem.. a jos budala pratila serije u neka doba na novoj tv, pa spavala 1-4h i nekako se i naucila.. nekad popodne odspavam malo i nastavim.. tako i sad snjim, u komadima po sat-dva, i nekako funkcionisem - zaboravim da sam umorna. a te zubice mi navijaju od drugog mjeseca kad je poceo da grize sve redom, nama je prste izgrizao, pa meni ramena, ruke, bradu pa je poceo svoje prste u usta trpati, stalno je sve mokro, al zubicima ni traga, pa kad budu cut ce se..
Manuela, cestitke za puzavcauser posted image user posted image user posted image  
Melissad, uzivaj sa svojom poslusnom bebicom, mene sve plase da ce sve manje i manje spavatiuser posted image
New mama, hvala ti na brizi, bilo bi dobro da ovako nastavi, makar se budio svako malo da doji.. jos mi ne ide u glavu da bebe prespavaju noc bez budjenja, al zato smo se danas naslusali komentara kako je hvala Bogu narastao, velike mu i rukice, jak, kocoperan, skace dize se, sjedi sam u kolicima, nece da legne, i svi komentarisu pa vidi se da doji.. a ja se mislim da znaju koliko...
manuela, vec se ja izjadala, navikne se covjek na sve pa i na ovo, pogotovo kad znam zasto..
skvo, i mene vade te setnje i kafice, doduse, ja se ispricam sa malim - kao da me pozeli, al bar je dobrica i zabavno mu je sjediti samnom na kafi - bar za sad:)
eto ispisa se ja, premorena, al moram se kucom zabavit dok je jeftina struja, pozdrav svim mamama i bebama, i da Bog da se svi naspavali nocasuser posted image

clock-img

05.04.2009, 18:06

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

I mi smo setale danas...citav dan...:)....malo spavala, malo bila budna...user posted image  Evo sada se igramo ne dam joj da zaspe pa cu je oko pola osam uspavati...i mama se umorilauser posted image ...Cestitam na puzanju....:)...Uma je ljencuga mamina...ona samo voli na ruke....kada je stavim na stomak hoce joj nesto bit...ima ona 2 fazona od neki dan puze na ledjima, zapravo odguruje se guzom...i naucila je tasun tasun...rukicama klepece, cim joj ja pocnem to pjevati...smijesna je...odmah prestane sta god da radi i pocne pljeskati....

clock-img

05.04.2009, 19:00

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

I mi smo bili u šetni danas,dan je predivan.
Draga Anushka i kod mene Emir naznake zubića ima od trećeg mjeseca,bali,sve što mu dođe pod ruku stavlja u usta,čak i svoje ruke stalno grize i trpa ih .a kad mu ja stavim svoj prst hoće da ga otkineuser posted image user posted image user posted image toliko ga svrbe desni il šta već,al ni traga od zubića.
Kad mu pipnem desni osjetim pod prstom tvrdo valjda će skoro nas obradovati.user posted image user posted image user posted image
Jedino što nisam primjetila da je nervozniji nego inače.
Ja mislim da je to samo faza dok mu ne nikne zubić,i sve će se normalizovati brzo.
Probaj ga izmoriti prije spavanja.
Igraj se s njim dok ne padne od umorauser posted image ,i onda kad vidiš da mu se spava okupaj ga pa ga tek onda nahrani...i trebao bi ti zaspati.
Ako poslije toga ne zaspi onda mu stvarno svaka čast jer bi se ja sljuštila od umora a ne mala bebauser posted image user posted image user posted image
skvo nije ona ljenčuga nego ja pametnica,zna ona da joj je bolje na rukama bolje je da vas troši nego  sebeuser posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image za tašun tašun

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

06.04.2009, 08:01

clock-img

Anushka

pencil-img

903

evo mene opet, napatili smo se jutros kao rijetko kad.. povratio mi je caj iako ga je rado prihvatio, odbio kasicu, jedva sam ga nagovorila da doji poslije 2 sata pokusavanja i vriske.. juce je dobio malo boje po licu pa vec panicim cime ga mazati (a sakrivala ga u hladu svo vrijeme, cak sam kolica naopako vozila da bi izbjegla sunce i bas se brinem kako izgurati ljeto!).. inace nije mu toplo lice bilo ni sinoc ni jutros pa mislim da nije izgorio, nije imao temperature, fino kakio, ma sve OK, al vriska od 5 do maloprije.. al bar smo fino spavali.. kako ostale bebe i mame?

clock-img

06.04.2009, 08:48

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Fino ste se druzile za vikend..Mi smo bili kod muzevih u posjeti u tuzli, bilo nam je super. Pogotovo jučer kad je vrijeme bilo predivno. Nadju sam izvodila onako u gegicama, bez kapice i uzivala je...A za Benju da ne pricam...Sinoc kad sam ga kupala primjetila sam da je uhvatio boje...:)
Vrijeme je evo super i cim doruckujemo iodemo u jednu veliiikuuuuu setnju:).

http://www.pampers.ba/profile/4746

clock-img

06.04.2009, 09:40

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

IZVORNA PORUKA: Okarica

Samo da vas pozdravim! Još malo pa idem da dojim ono svoje čedo.

Mynxlee, divim ti se kako možeš dojiti i tipkati. Budući da mojoj Iris ništa, ama baš ništa, ne može da promakne, ja to ne mogu. Ja sam za kompom samo kad je ona u carstvu snova. Užasno je teška, kad doji mora biti potpuni mir, ne smijem se pomjeriti. Tako je uvijek bilo.

I moj mali mahalac tako, al ja fino zalegnem s njim , gledam tv a njega pustim da se vrti i doji kako hoce. Pa on malo doji,malo razgleda. A kad ja ne gledam u njega vec u tv, osjetim umirio se, ja pogledam a on bulji u mene i odvali se smijati,pa brze bolje zgrabi siku i sve tako. Ma nekad je ne pusta,a ne doji. Valjda hoce malo da se s njom druz i igra.

I mi smo jucer bili u setnji, prvo smo jutro proveli na balkonu, mama sirila ves, a on u ljuljalici, pa sa babom, onda smo isli u Pionirsku dolinu. jedva je izdrzao pola sata, i zaspao na rukama. Pajkio jedan sat i onda smo se presvukli,nahranili,malo mazili i isli na kaficu. Na kafici smo bili do 6h. Rijad samo razgleda, okrece se za autima, nesto guguce, smije se....Kad smo dosli kuci, opet pajkio pola sata. Malo se igrao i u pola 9 sova, nije vise mogao. spavao je jutros do 7h. Doduse cesto se budio,mislim da ga strasno muce zubici.

Je li vasim bebama (koje su dobile vec zubice) bilo ovako? On uzme glodalicu,stavi je u usta i onda galvom mlati tamo-vamo,cese se,ali bukvalno i sve skripi. Tako uzima i nase prste. Desni se bas bijele, a kad mu ih diram ponekad se buni i pocne plakati,nekada ne. A i na mjestu trojki mi je bas ostro. Joj da vise hoce izbiti....

skvo, aazra, kad idemo na kaficu s bebicama?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

06.04.2009, 10:19

clock-img

new mama

pencil-img

2578

E drage mame pozdrav i mi smo danas planirale u veliku setnju,lijepo vrijeme pa ga treba i
iskoristiti,tako da doruckujemo i pravac setnja...user posted image user posted image user posted image
Anushka vidim da je bebac bolje spavao,a mozda mu nesto nije odgovaralo pa je povratio,al sreca tu je sika to opet najbolje ide,nadam se da ce user posted image biti dobro da nece vise povracati,moja nekidan povracala tri dana ja sam se isrepadala da nije stomacic pokvarila,ali dobro je hvala Bogu...
Idana vidim da ti malenog muce zubici,to sa budjenjem tako i moja se budila svako dva sata,a sto ti kazes sve trpa u usta,a ako mu se bas bijele desni sad ce zubici aBd.......
Toliko za sada,pozz mamama i bebamauser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.04.2009, 11:41

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Pozdrav bebačama i mamama,evo i mi se spremamo za šetnju,
čim bebač jede idemo...
Mi smo se  naspavali ustali u pola 10,a legli smo u 00:00,par puta se budili da bebač jede i to je to.user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja bi isto tako rado po gradu šetala,al muž mi imao saobraćajnu nesreću tako da nam auto nije u voznom stanju on je dobro nije mu ništa bilo ni ogrebotina hB auto je oštećeno pa dok ga majistor ne popravi samo šetanje po mahali.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

06.04.2009, 11:58

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Zaboravila sam napisati da se Emir evo cijelo jutro igra sa svojim nožicama i pokušava ih strpati u usta...user posted image user posted image user posted image user posted image
Duša mamina

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

06.04.2009, 12:38

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav svima! Super što su nam napokon stigli ljepši dani da više vremena provodimo vani. Kako vidim, mnoge bebe najvljuju zubiće user posted image New mama kada je mala Ajna dobila prvi zubić?
Mi smo išli na UZ kukova. Doktor je zadovoljan, a odmah smo i mi. Kaže da su Kanitini kukovi lijepo razvijeni kao kod bebe od 6 mjeseci. I pored toga rekao je da nastavimo sa širokim povijanjem, ali sada sa TRI pelene, jer je beba veća. To mi nekako previše i ružno izgleda. Nastavit ćemo kao i do sada: ponekad jedna pelena. Još kaže da dođemo na kontrolu kad prohoda, da vidimo jel' spremna da hodauser posted image . Bili smo i kod nane u Kaknju. Provodili vrijeme vani u zalenilu. Kako je lijepo! Već i behara ima. Nana_Ze, jel' inače praktikuješ da Nadju izvodiš van bez kapice? Mene još uvijek strah. Stavim joj tanku pamučnu kapicu da pokrije uši. Negdje sam čitala da kad bebe dobiju upalu uha kasnije su sklone tome. Rijad kao i moja Kanita - dojenje uz razgledanje, pa mlijeka bude i po obrazima skoro koliko i u ustimauser posted image
Manuela, žao mi je zbog saobraćajne nesreće, ali važno je da je muž dobro, a auto će se već popraviti. Baš fino da je i Alen počeo bolje spavati. Gdje su nam Ema i Rejhana? Želim vam lijep dan

< Poruku je uredio nita -- 6.4.2009 12:42:17 >

clock-img

06.04.2009, 14:34

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Da vam se pohvalim..Nadja je među tri najbolje akrobate ove sedmice, na takmicenju koje organizira pampers...Tetka se pravo potrudila da skupi glasove..hehhe
Nita, jucer je u tuzli bilo pravo vruce, pa sam je iznijela u bastu bez kapice. Danas sam je izvodila ovdje , između zgrada bas puse pa sam joj stavila tanku pamucnu...Isli smo na pijacu, kupila zeleni..I sebi sam kupila hlace pamuk-lan kombinacija u happening-u, pa sam bas danas posebno happyuser posted image user posted image . Benju sam ostavila kod mame da se malo odmorim, pa cu opet poslije u setnju sa Nadjom i pokupit cu ga...
Danas sam u DM-u kupila neki griz za bebe, kontam da joj skuham sutra, danas je ruckala kasicu od kruske, problai smo i sljivu neki dan...Frutekove kasice joj se bas sviđaju...

http://www.pampers.ba/profile/4746

clock-img

06.04.2009, 15:30

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Evo nas opet vratile se iz setnje super bilo vrijeme prelijepo,Ajna kao i obicno malo odspavala,pa onda razgledanje  sve je interesuje...
Nita Ajna dobila zubic cim je napunila 6 mjeseci,a odmah  za 2-3 dana i drugi,
a neznam sto ti je dr. rekao da i dalje stvljas siroko povijanje ako je sve ok,koliko bebica ima,a i nama je dr.rekao da dodjemo na kontrolu prilikom prohodavanj bebe....
Nana_Ze bravo za Nadjuuser posted image user posted image user posted image
Pozzz

clock-img

06.04.2009, 17:44

clock-img

Anushka

pencil-img

903

Mi smo danas bili u djecjem dispanzeru i primili drugu dozu vakcine.. i plakali smo na sav glas, jedva smo se utjesiliuser posted image user posted image user posted image
al malo odspavali i proslo je kao da se nije ni desilo. Usput nas je dr pregledala, i pohvalila kako smo napredovali gledajuci ono otpusno pismo, bio je naravno nemiran toliko da ga nisu mogli izmjeriti u duzinu, a kad su provjerili dize li se da sjedi - on skocio na nogiceuser posted image  sav sretan kad stoji, vristi od srece! i onda je i jedan brzi sklek uradio user posted image  kad sam ga na stomak okrenula i tako da je sve hvala bogu OK.. doduse, rastuzila sam se kad sam vidjela curicu 13 mjeseci i 5700kg jadna i ona  i mama joj, pa sam jos sretnija bila sto smo se mi izvukli iz problema!
Evo nas opet u pola 6 spavamo, pravi redovni djecak.. jos smo juce jeli bananu onako svjezu iz ruke, presretan je bio, jedino me malo brine sto je vec dobio bojicu po licu - doduse nije izgorio al je rumen ko jabukauser posted image kako vi stitite svoje bebe od sunca? ima li tema o tome? odo traziti..
nita, juce smo imali maramu i kapuljacu od duksa, danas samo duksericu kapuljacu.. juce prvi put vani bez prave kape, al u kuci je nikad nije ni nosio. a ne razumijem to sa sirokim povijanjem, valjda su jednokratne pelene svakako siroke, a ove pamucne ja koristim jednu pelenu i preko svedsku i dr mi je tako pokazala, i posto smo vec dva puta bili na pregledu nista nam nije rekla da opet dolazimo.. samo sve hvala Bogu OK i to je to.
manuela, bas mi je zao za nesrecu, jedina sreca u nesreci je sto te podsjeti u cemu je srecauser posted image !
Nana_Ze, je li taj griz iz dm-a razlicit od onog standardnog bebi griza u plavom pakovanju? ja sve nesto razmisljam da pocnem da mu pravim puru, a ne znam je li rano za psenicu?
pozzz za ostale mame i bebe

clock-img

06.04.2009, 17:45

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

mi smo maloprije s vakcine. osjecala sam se uzasno, jos uvijek me drzi.
ivan je primio dvije vakcine u obje ruke. poslije prve je malo plakao, ali poslije druge user posted image ... i ja sam pocela da pacem s njim. nije dugo plakao. mozda oko 2 minute, ali ja nisam navikla na njegov plac, posto on nikad ne place samo kenjka. dusa moja imala i suzice user posted image . ne daj Boze da se razboli nesto, pa da mora primati bice cesto... ja ne znam sta bi. ove vakcine sto je primio su za tetanus, diphterie, pertussis, poliomyelitis, hib, hepatitis b i pneumokoken.
slijedece 2 vakcine nas cekaju 19.05. joj!

lijepe vijesti su da je zdrav, ima 7.550 g, dug je 62 cm i obim glave 42 cm. doktor je prezadovoljan i kaze da napreduje kao beba od 6 mjeseci. dobili smo cepice u slucaju da bude imao veceras temperaturu i gel za desni ako ga budu mucili. eto.

mozda ce nekom zvucati smijesno ili cudno, ali ovo danas je za mene bio pravi stres.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

06.04.2009, 17:46

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

proba.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

06.04.2009, 17:55

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

mynxlee ja te potpuno razumijem i meni je pravi stres kad prima vakcinu,2 dana ne mogu da dođem sebi,a tek da vidiš kakav je moj muž,on svaki put hoće da šizne i stalno govori da ga više nećemo voditi na vakcine,al ko što reče pedijatrica dokle god prima redovno vakcine znači da je zdrav.

user posted image user posted image user posted image user posted image Ivana i Alena i primljene vakcineuser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

06.04.2009, 17:59

clock-img

Anushka

pencil-img

903

mynxlee, razumijemo se, ko luda sam ga ljubila cijeli dan, malo malo zaustavim kolica i mazim ga, ljubim iako se i on brzo smirio... nisam navikla na njegove suze a i necu da naviknem! user posted image user posted image  samo smo se sjetili bolnice i prvih deset dana i hoce mi bit nesto!
hvala manuelauser posted image

Zadnji članci

article-img