Hej, drage moje! Evo i nas. Jutros nisam prva, jer sam se vratila u krevet kada je MM otisao na posao, te smo spavale do osam. Onda smo malo isle vani, i evo, Emica sada spava, a ja iskoristila slobodno vrijeme za internet:) Drago mi je da ste mi sve OK. Dinciiii, super da si nam se javila! Nadam se da je to Rejhanino nespavanje faza i da ce se urediti. Samo ti ne pali jako svijetlo i ne igraj se s njom ponoci, pa ce se srediti. Mene je Ema samo prvi mjesec mucila po noci, pa sam mislila da cu poludjeti! A kada cujem za slucajeve dvogodisnjeg nespavanja, sva se najezim. Mi cemo u BiH 8. aprila, aBd. Bas sam pozeljela, nikada mi se nije desilo da ovako dugo nisam bila, bice osam mjeseci. Prije sam makar jednom u pola godine isla, a u fazama kada smo u Sloveniji znala sam i jednom mjesecno sjesti u auto i dole. Mynxlee, kada putujete? Znam da ti je muka od svega, ali moram ti reci da me je nasmijalo ono kada si napisala da ces povratiti. Nije lako, s malom bebom, u takvoj guzvi i sa svekrvom pored tebe cijeli put predeverati. Mi imamo veliki auto, pa opet nije fino kada nas je previse. Kolko vremena traje voznja inace? U koje mjesto u BiH putujete?! Nita, i ja sam se isto osjecala i razmisljala sto se tice kukova - s jednim djetetom i siroko povijanje i vjezbice, s drugim nista ne treba... Kada smo bili na UZ kukova ortoped mi je rekla da je sve OK i da ne treba ni siroko povijati, ni vjezbati, te sam se odlucila da je poslusam. Ali, isto kao i ti, ne bih radila nista sto ne prilici uzrastu, hodalice, dupki i slicno.... Nana Ze, ja sam opet pokusala glasati za Nadju iako, vec sam rekla, ne odobravam generalno te vrste takmicenja, ali ne ide... Cudno mi je jer sam negdje procitala da je neko iz dijaspore uspio glasati: Ne javlja nam se Okarica, sta je bilo s Irisinim pregledom?! Garant sve OK. Anushka i Suncice, vjerovatno je Idana greskom napisala 5 dana, umjesto 5 sedmica i slicno. Ima zivahnih beba, hvala Bogu, neka ih, ali pet dana je pet dana... Idana, sta bi? Je li jeo Rijad hapicu dok je bio s nanom?! To me zivo zanima, jer moja svekrva hoce pa hoce da cuva Emu malo nasamo i tvrdi da ce uzeti flasu ako bude gladna, a Ema nece ni da pokusa...
Kod nas nije lijepo vrijeme, ali mozda cemo ici u DM u nabavku, fali nam svasta nesto u kuci...
Pusa i pozdrav svim mamama i bebama.