bebbe, nisam mu probala davati moje mlijeko na flasicu, jesam davno,tad je jos htio niti zelim. Sada stvarno uzivam u dojenju (osim sto je njemu omiljena igra s bradavicom,ali ne smeta mi) i ne zelim da to prestane. Sljedece sedmice ce mu punih 6 mjeseci, svekrva stalno nesto potencira te da jede ovo te da jedeo no, po citav dan mu nesto kuha, govori meni da mu kuham....a ja mu fino samo jedan obrok dnevno dam,a ostalo pobacam. Ne zelim da smanji dojiti. Kad imam osjecaj da je gladan ponudim mu nesto od ove hrane, ali uglavnom nece, jer to nije glad vec nervoza (pretpostavljam zbog zbica) Konacno sada imam dovoljno mlijeka,da curi...toliko sam muke vidjela, e necu vala sada da jede drugo a ne jede mlijeko. Ima svije sedmice nemam hapu u kuci, ali je danas moram ici kupiti,posto cu na ispit, a svekrva radi...pa svekru je najlakse da mu da hapicu.
okarice draga, ne brini se toliko, bitno je da je beba zadovoljna i sretna, mozda je mlijeko jako i kvalitetno pa nema potrebu cesto da jede. Ja isto tako sve strahujem da mi je gladan, nudim mu da jede svako 1h, ali on se igra...znaci sit je...ali opet....ja mu ponudim siku pa ako nece, nece...bolje nego da ja dumam jel gladan ili nije. Bebice kad su gladne,vriste ne mozes ih smiriti. Npr Rijad uziva da se skine, kupa i sl. Ali kad je gladan....samo vristi,nista mu ne godi. Zato ja njega nahranim prije bilo cega i ona on samo guguce i pjevusi....Kad krenes vani, doktoru bilo gdje...prvo je dobro nahrani i presvuci i sve ostalo.
dincii i rijad je tako, budio se jednom, spavao po 10-12 sati a on da se poceo buditi po 3 puta, pa svako sat-dva, pa nekad u toku 3-4 sata svako 20 min...bila sam komirana,vise nisam znala sta bih, pa slabo jeo...i onda sam pomislila da je to mozda od zubica i predspavanje mu izmasiram desni bijelim vidnom ili gelom calgel i onda kad ustane nocu da doji opet, o to se svelo na 2 puta budjenja,a evo zadnjih dana jednom....
mamine oci - dincii ima nas jos s tim problemom, mislim da to budjenje nocu pocne kad oni omudraju pa provjeravaju je li mama tu. rijad nekad zna, doduse uglavnom danju, spava i place, dam mu siku vristi,usta zatvori ne da da mu stavim cucu i sve place i pocne govoriti mama, i ja ga spustim na krevet, legnem kraj njega dam siku i on se umiri ko na dugme,izbaci siku ja mu dam cucu,tako jos koji minut kraj njega i on spava ko top. I dok ja lezim kraj njega spava kolko hoces (dok muz ne dodje pa mu cuje glas) i samo ponekad rukom mlati,kad me nadje opet nastavi....
Rijad se sa pet dana okretao sa stomaka na ledja, a onda se razlijenio,valdja guza otezala i nije htio dugo, mi ga gurali,pomagali ,ali jok. I evo ima desetak dana poceo je dojednom, i to ne samo da se okrene,vec pravi spirale stomak-ledja, i vrtis e nekako u krug, ostavis ga okrenutog u jednom pravcu on se za 90 stepeni okrene ili za 180, ne zna da puze,vec se na glavu nasadi, guzu digne,ali nekako se pomjera...Stavljamo ga po 10ak min u hodalicu,doduse ne bas svaki dan...eh tu se snalazi super,to jenjegova slobodica, ode...a samo gleda gdje ce koji cvijet zgrabiti da cupa. sinoc u hodalici kod stola u dnevnom sa muzem,ja u kuhinji, u po frke se okrenem on iza mene u kuhiiinji i smije se. kaze muz sve sam doso,on ga samo pogledom pratio,preso citav dnevni i terpezariju i upao u kuhinju...banda mala.
Zubica jos nigdje, a ni neke rijeci...mama govori samo kad place,sad nesto govori bab, nesto ustima mlati ko da zvace,ali samo vristi i govori gu gu
< Poruku je uredio idana_85 -- 1.4.2009 8:43:52 >