Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ih da zaboravila sam napisati danas moj Emir ima punih 5 mjeseci Pocela sam mu davati malo hapca cisto da se navikne na novi okus,al je sika i dalje br.1
29.03.2009, 16:16
dinciii
1675
cao moje drage mamice,ja nikako da se javim..sve krenem i onda nesto iskrsne....Rejhana je i dalje preko noci nervozna budi se 2 puta a nekad i cesce..nadam se da je to samo faza jer bi mi bilo zao da je poremetila skroz svoje spavanje preko noci..pa vidjet cemo..inace je super.guguceeee a bogami i vristi sad joj zanimljivo vristat pa malo malo vrisne iz cista mira... nadam se da nije na rodjaka svoga jer on sada ima godinu dana i samo vristi sad kad smo bili kod njih vjerujte da me glava zabolila
nadam se da su ostale bebice dobro...pusa od nas dvije
29.03.2009, 16:51
mynxlee
1186
evo i nas. ivan je sinoc zaspao u 20h, a probudio se danas u 11h, s tim da smo u 8 mijenjali pelenu, jer se zamazao, ali bukvalno, do vrata. danas mu se isto spava, ali nikako da utvrdi. cim ga spustim u krevet, probudi se. sad sam mu dala siku da se ponovo uspava, pa cemo vidjeti. vrijeme neko sareno, pa se nadam da cemo bilo gdje izaci. uvaliti se nekome, ako nista. juce smo isli u kupovinu. kupila sam si odjecu i cipele za ivanovo krstenje. ima da se treba napuca samo tako. kad budu slike, ubacicu u album. polako kupujemo, pripremamo se i gorim od zelje da vidim svoje. drgovi i drugarice su dobro, kao sto vidim, a i mame, hvala Bogu.
29.03.2009, 18:51
bebbe RR
2004
Razbudile se mamice i bebice?! Fino, fino... Mamabb, naravski da vas nismo zaboravili. Ne sekiraj se ti za to sjedenje i dizanje, i pusti bebu da radi sve za sta je sama spremna, bebe same znaju najbolje, jasno im je kada su za sta spremne, bolje nego nama. Dinciii, i ja se nadam da je to samo faz sa spavanjem, jer koliko se sjecam tebi je Rejhanica super spavala od pocetka, steta bi bilo da joj se to sada poremeti. Dusa draga vristi. To mi je bas slatko. Mynxlee, ti dakle spremna za napucavanje?! I ja jedva cekam SA, moram biti iskrena... Kod nas kisa nikada nije stala ni na minut...
29.03.2009, 23:39
nita
550
Veče, mame i bebice. Ja opet u kasne sate. Upravo sam se s mm vratila iz šetnje. Kako je noć divna! Neobično je toplo i puše vjetar. Sigurno će i nama do sutra donijeti kišu. Kanitu smo okupali i sada spava tvrdim snom. Kako vidim Rejhana je počela da vrišti. Meni je to baš simpa. Kad Kanita vrisne svi se okupimo oko nje očekujući da će to ponoviti. Ma bilo šta što bebe novo urade mene tako raznježi. A smijeh bebe mi je najdraži,a posebno ako je naglas. Ma bebice su prave slatkice. Mynxlee, kad će Ivanovo krštenje? Hoće li to biti u Bosni? Sigurno se radujete tom događaju.
30.03.2009, 00:02
teta berta
1361
Evo drage moje Niki mi pokvarila nešto na kompjuteru, zapravo nešto otvorila, nekih milion datoteka i sve stoje pri vrhu ekrana i ne znam kako da to uklonim, pa čekam mm da dođe s posla. Inače danas je naučila pljeskat rukicama i prvi put rekla tata i to dvaput. Vidim bebbe da je kod vas kiša, ovdje ne prestaje, a zeničanima fin dan bio. Poslat ćemo mi vama sutra kišu iz Mostara, pa da se i vi malo okupate
30.03.2009, 00:18
mamine oci
4300
MALI FATIH DO 6mjeseci bio beba za primer od kako je napunio 7mjeseci po cjelu noc sam dezurna on spava al place u snu i po citavu noc doji i ako jede fino i to jede bas sve lijepo i napreduje al ja nikako da se naspavam on samo kenka u snu inace po danu je veseljak uvjek raspolozan pravi zvrk al san me ubija cak sam i kupila hippov caj za miran san i one kupke nista ne pomaze al sta cu valjda ce i to proci neka su samo zdravo.
30.03.2009, 00:31
mynxlee
1186
nita, krstenje je zakazano za 13.04. i krsticemo ga u bosni. svi smo uzbudjeni pogotovo mmi ja, jer nam je to krstenje naseg jedinca. pripremicemo i rucak za familiju. bicemo svi na okupu i bice nam lijepo. kupila sam sako kratkih rukava, ali ko fol napumpani malo, boje zlata i hlace isto tako. ispod cu obuci bez kosulju dugih rukava, pa se nadam da to ide jedno uz drugo. sta vi mislite? cipele su s malom peticom boja koze, smedje. mm ce odijelo, a ivanu je tetka kupila odijece i haljinu kojace mu se obuci na krstenju. sve je bijelo. stavicemo ga i u jastuce, ako bude mogao stati, sto su mene iznijeli iz bolnice.
30.03.2009, 00:49
Okarica
1141
Mamine oči, kod nas ista situacija, već par dana plače u snu, a noćni podoji dugo traju. Kod nas su u pitanju gornji zubići. Tako je bilo i sa prvim zubićima.
Mynxlee, prvo da čestitam malom Ivanu. Što se tiče kombinacije, ja mislim da bež najbolje ide uz zlatno. Pozdrav svima!
30.03.2009, 00:55
nita
550
Bravo za Niku Mogu zamisliti kako je tata sada ponosan. A i Fatih će sigurno bolje spavati. Nadati se da je i to neka faza. A možda se nečeg i prepao. Mynxlee, meni izgleda ok ta kombinacija. I meni se sviđaju ti bež i smeđi tonovi, iako sam sad u fazi kad kupujem sve što ima ikave veze sa lila bojom. Tako je bilo i kroz cijelu trudnoću. Za bebu sam tražila samo lila boju. Jedna prodavačica mi reče: "Šta je vama trudnicama, samo hoćete lila ili narandžasto?!" Nisam mogla pronaći lijepu lila ogradicu za krevetić, pa sam sama sašila od lila saten svile. A što se tiče tvoje kombinacije, pravu "stručnu" kritiku ćeš dobiti kad vidimo fotke.
30.03.2009, 01:42
mynxlee
1186
dogovoreno drugarice. mgu se ja obuci i slikati prije krstenja pa da mi kazete je li ok.
30.03.2009, 19:46
bebbe RR
2004
Cao, mamice i bebice! Kako ste nam?! Mi smo danas imali uzurban dan, malo sopinga, tako da nisam imala vremena za racunar. Ema sada spava. Kako ste mi svi vi?! Ja sam si kupila crvene cipele na stiklu i odmah sam bolje volje. Hehehehe... Ima li slika, Mynxlee?
30.03.2009, 20:03
Okarica
1141
Pozdrav svima! Evo ja sam na rubu živaca, razlog poznat, neće da jede. Ne znam od čega živi. Jutros je dojila dva puta i jednom pred spavanje poslije podne. Pojela je grizolino sa HIPP-om i pola banane za doručak, za užinu još malo banane. Ručala je piletinu s brokulom. Mogu reći da je fino jela. To je bilo oko 17h. Sad joj napravila 150ml HIPP-a, ne da mi da priđem s flašicom. Sad je mm s njom i čujem da se smije. Pred spavanje će biti dojenje standardno. Uvijek joj oko 19 h dajem HIPP, nikad ga nije odbila. Sad neće flašicu nikako, ne pije sokove, čaj joj jedva dam, vodu joj bukvalno sipam u usta. Uh, jesam vam se izjadala. Kako su vaše bebice? Mynxlee, daj da vidimo te slike!
30.03.2009, 20:03
Okarica
1141
Bebe, za štikle
30.03.2009, 20:35
idana_85
1752
Joj draga, pa ta mala hoce u manekenke cini mi se. Ma ne brini toliko...jel sad ok dobiva na tezini? Kakva je stolica? i moj rijad nekad mete,a nekad nece...bas ga cesto dojim,al jede tako malo,jedino nocu dobro....nekad mislim da od igre nema vremena. ali je zadovoljan,napreduje,smije se,igra stolica ok pa se i ne brinem toliko
30.03.2009, 21:22
Okarica
1141
IZVORNA PORUKA: idana_85
Joj draga, pa ta mala hoce u manekenke cini mi se. Ma ne brini toliko...jel sad ok dobiva na tezini? Kakva je stolica? i moj rijad nekad mete,a nekad nece...bas ga cesto dojim,al jede tako malo,jedino nocu dobro....nekad mislim da od igre nema vremena. ali je zadovoljan,napreduje,smije se,igra stolica ok pa se i ne brinem toliko
Heeeeeeeej ćao, kako si ti? Još uvijek ne napreduje kako bi trebalo, ali ona izgleda ok. Niko mi nije rekao da izgleda mršavo. Non stop je aktivna. I ona puno bolje doji noću. Stolica joj je super, samo u posljednjih par dana nije baš česta, jednom ili dva puta dnevno. Muče je gornji zubići. Donje je dobila sa pet mjeseci i dvadesetak dana. Je li Rijad dobio zubiće? Jeste li bili na vakcini? Mi smo završili do septembra, ali moram je odvesti na kontrolu kilaže za koji dan. Rijad ti je presladak, gledala sam slike. Pozdrav!
30.03.2009, 21:23
Okarica
1141
Zaboravila sam napisati, ništa od HIPP-a, nije popila ništa, ali je zato fino dojila. Kontam da ne može podnijeti flašicu zbog zubića, pa neću da forsiram.
30.03.2009, 21:34
žana o8
707
Iris bar ima zube, ova moja još uvijek krezava . Svašta ti nešto nabroja da je ona danas pojela, a sve malo jede...
30.03.2009, 21:39
Okarica
1141
IZVORNA PORUKA: žana o8
Iris bar ima zube, ova moja još uvijek krezava . Svašta ti nešto nabroja da je ona danas pojela, a sve malo jede...
Ma gdje su te ljepotice, pametnice? Nekad se i meni čini da je fino jela, a ništa joj se ne prima. Tvoja Žanica već sjedi, a ovoj mojoj još ne pada na pamet. Stalno su noge u zraku, okreće se na bok sa dignutim nogama, izvija se, hoće da ustane, ali ne sjedi, a o puzanju je još rano govoriti. U srijedu punimo 7 mjeseci.
30.03.2009, 21:41
idana_85
1752
Hej, nema rijad zubice,ali ko da ga opasno muci. Pa zato ti slabo jede...i on zadnjih dana sem sike nece nista,valjda mu ona mekana,a nase ruke je stavljao pa pocne plakati,pretpostavljam uvrijedi se,sad ne stavlja nikako....Joj, ne znam sjecas li se kad su ti umnjaci rasli,ali ja sam ludila, nista nisam jela, imala temperaturu,sve mi krv iz desni udarala,i komadici desni se otkidali da nikne,kaze mama tako i kad sam prve zubice dobila...pa mogu misliti kako je nasim bebicama.
I jos nesto, sa par forumasica dodjoh do zakljucka da su nam bebice pocele odbijati flasicu i hapicu kad smo pocele kupovati novi HIPP, nova formula, pa da nije do toga. Moj rijad nece flasicu nema sanse, ma ni da se igra s njom. sokic nekad hoce,ali mu moram prvo malo prsnuti u usta da vidi sta je...a hip...ma vise ni u frutolinu :D
30.03.2009, 21:42
idana_85
1752
Pa forsiras li je? Ja sam rijada sputavala,ali od 4 mjeseca sam se dize i hoce da sjedi,sad vec sam sjedi. ali ga forsiram da puze....stavim ga na pod i on se valja. za sad ide unazad,jedva, nabije se nekako na glavu,ali naprijed slabo. nekad mu stavim ruku da se nogicama odguruje...ma ne brini,sve ce to biti ok....
30.03.2009, 21:43
žana o8
707
Svakoj nešto fali, moja sjedi , al nema zuba, tvoja ima zube al ne sjedi. De nam posudite 2 zuba, a mi ćemo vama malo guze za sjedenje
30.03.2009, 21:48
Anushka
903
Pozdrav svim mamama ovdje, nikako da vam se pridruzim a pripadamo bebama 2008. Moj bebac je pravi djecak, sve bolje i redovnije spava - ovo pomjeranje sata mi je super dobro doslo! sve vise uziva u kupanju, svakih par dana novu "pricu prodaje", sad plazi jezik i puse kroz prste koje ne vadi iz usta pa proizvodi svakakve zvukove i naravno vristi, pa kad to sve iskombinuje svasta cujemo:) a do neki dan je stalno govorio abrrrr i aprrr, naravno guguce abu, ajo, vajo veju vec odavno... kao i mnoge druge bebe iz te godine nije htio lezati u rukama, stalno ga nosam, a "trcao je maraton" jos u stomaku:) tako da se sad dize iz polusjedeceg polozaja, kad mu dam ruke da se uhvati, skace na noge, gura se stopalima ali ne voli na stomak dugo - dosadno mu, elem, sarmira me non stop. A nagurao je 7600g sa 5 mjeseci (rodio se sa 2250). Pomalo jede jabuku, bananu, marelicu i krusku, mrkvu ne voli, a jeo je i malo pilece supice, i svaki dan smo napolju makar 10tak min (kad je minus na balkon par min) osim mame i tate najvise voli da gleda kako auta prolaze cestom, cini mi se da bi mogao satima da ih prati pogledom i brblja! Oduzi ja bas, al reko da ga upoznate koliko toliko. pozz mama i bebama