cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

26.03.2009, 11:22

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

kod vas sve damice, a kod mene pravi lola. serucka ko pravi, i po noci i po danu. po noci se zna zamazati do pola ledja, a po danu ga odmah presvucem po obavljenoj nuzdi, jer on svojim glasicem ne javlja da je kakio, nego mama culom mirisa i sluha zna da je sin kakio. nije metroseksualac!
sto se tice druge hrane, mogla bih mu ja davati ali bojim se da preskacem ove mlijecne obroke, posto mi da 'prostite sise hoce eksplodirati. sinoc je zaspao u 00,00h, a ja ga uzela da doji u 06,00 h jer nisam mogla trpiti vise. cini mi se da ce mi se otkinuti koliko je teska user posted image
lijepo mi spava. kupili smo mu penaten baby ulje za ljepsi san, pa je mozda i zbog toga.
e, uspjeli smo ga okupati sinoc. probudio se u 23h. inace smo ustali u 10,00 h.
pusa mamamai bebama.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

26.03.2009, 11:53

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Sta se radi?
Evo ja danas malo odmaram jer mi je Emir za zivo cudo miran.user posted image user posted image user posted image
Imam jedno pitanje za forumasice,moj mali jos uvijek ima plave oci premda se ponekad cak cini da su i zelene al kako ja i suprug imamo istu boju ociju,smedju,logicno je da ce i on imati takvu boju.
Zanima me kad izlazi prava boja ociju kod beba?user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

26.03.2009, 14:36

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav mame. Evo, kako Nana_Ze piše, kod nas su od jutros stanovi topliji, ali su djeca ipak ranije puštena iz škole jer je u učionicama hladno. Kanitu slabo iznosimo iz spavaće sobe jer je tamo najtoplije. Vani je prava zimara. Ni Kanita ne voli biti ukakana, samo što je ona to sasvim rijetko. Jednom do dva puta u sedam dana.
Manuela, i mm i ja, pa i starija kći imamo smeđe oči, a Kanita još uvijek sivo-plave. Na dnevnoj svjetlosti kao da se nazire zeleni pigment, pa se nešto nadam da će biti zelene kao u moje sestre. Moji djever i jetrva imaju isto smeđe oči, a njihova djevojčica svijetlo plave. Zezali mi jetrvu da su iste kao kod komšijeuser posted image Ni tvoj Emir ne mora imati smeđe. Koliko znam kod dojenih beba oči ne mijenjaju boju dugo, čak sve dok se doji.
Bebbe, drago mi je da je Ema tako napredna u svakom pogledu.user posted image Kako prođe Dan majki? Svekrvi se sigurno svidjela srcasta torta.
Mynxlee, iskoristi priliku kad su ti grudi tako bujne user posted image Duboki dekolte sigurno tm neće ostaviti ravnodušnim. user posted image user posted image user posted image
Dinciii, kako nam je Rejhana?

clock-img

26.03.2009, 15:46

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

e moja nita, budu bujne i samo za pozelit, ali posto se ivan prije docepa, on ih ispuse, pa nisu ni za sta. a mm ih ne smije ni dotaci, jer se boji da cu ga strcnuti. hehe...
ivan kaki po nekoliko puta na dan. nikad nije ispod tri puta. vrijeme neko sugavo. niti se moze spavati, niti hodati, niti volje za bilo sta raditi.
ivan mi ima iza vrata neko crvenilo. malo po potiljku, vratu i izmedju plecki. ne znam je li to moze od znojenja, jer cesto tu bude mokar. ili modau noci kad bljucne, pa se ona kiselina slije ni obrascic pa do iza vrata. imate li vi takav problem?
ivan ima tamno-smedje oci kao mm i ja. citala sam da sve dok se doji ne dolazi do izrazaja prava boja i da su do tada kao mlijecne.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

26.03.2009, 18:39

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Znaci dok dojimo svijetle su nam oci.
I kod mog Emira je potiljak ponekad malo crven kao da je osut,ja mislim da je od znoja,a mozda i nije...
I kod mene isto tako grudi budu bujne ko silikoni a onda ih Emir tako slatko ispuse da su ko dvije kesice.user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

26.03.2009, 20:45

clock-img

melissad

pencil-img

109

i kod mene je isto sto se tice grudi user posted image user posted image , dina ih ispuse pa budu ko dve kesece hehehe, ali zamislite sta mi se danas desilo moja Dina me ujela tri puta za sisu, nezamislivo me je zabolelo, a ona mi se slatko smeje posle toga? Sta da radimuser posted image Imam sad strah svaki put, a da ne pominjem jos kad bude imala zubice, nadam se da vise nece to ponoviti.Danas mi je bila inace mirna i samo je gukala, skikala a i volela je kad je na stomak stavim, kao da hoce da puze.Dusa moja svaki dan je sve zanimljivija, a ni ona ne voli biti ukakana, odmah se oglasi cim napuni pelenuuser posted image ,inacde to radi po danu, damice prave kao sto rekoste user posted image . E bas sam se ismijala sama sa sobom.............ljubim vas sve..........

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

26.03.2009, 21:13

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Pozdrav ženice! Imam jedno pitanje. Koliko često vase bebe kakaju? Iris puni 7 mjeseci za par dana, a već neko vrijeme ima stolicu dva puta dnevno, a nekad i jednom. Je li to normalno?

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

26.03.2009, 22:41

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Rejhana je malo nervozna ova dva dana,noci mi bas ne spava fino...nadamo se da ce to brzo proci..inace je sve ok...fino hapi i slusa...sada guce na sve strane i igra se sa svojim rukicama...ma dusa mamina...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kako su mi ostale bebice...nisam u zadnje vrijeme aktivna puno uvijek neke obaveze....al vas citam redovno...pusek za sve mame i bebice...

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

27.03.2009, 07:09

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro, drage mamice i bebice! Mi opet poranile:))) Da mi je neko rekao da cu se ja pretvoriti u ovakvog ranoranioca, ne bih vjerovala.Hehehehe...
Okarice, ja mislim da je to normalno. Moja Ema ima stolicu jednom u dva dana, a Anja, (a tvoja me Iris podsjeti na nju), cak i po cetiri puta na dan, toliko da sam je doktoru vodila, i rekao mi je da je kod beba sve to savrseno normalno - da imaju stolicu po pet puta na dan, ili da je imaju jednom sedmicno.
Dinciii, sta je s Rejhanicom?! Mozda je nervozna od promjene, dusa mila. Tek se navikla na Bosnu, pa nazad u Austriju. Nedostaje joj nas srdacni svijet, rodbina... Hehehe... Ma, bice to sve OK, imaju bebe faze. Neka ona lijepo guguce i igra se, zlato malo. Melissad, imas pravo, fakat su svaki dan zanimljivije nase bebice. I, i mene Ema s vremena vrijeme "ugrize". I to da bas zaboli. Manuela, i ja sam isto bas razmisljala o toj boji oka. Nama su smedje, meni tamnosmedje, a muzu zelenosmedje, a Ema za sada plavooka. Ali, evo, kazu da se to mijenja. Ali ja mislim da, kada ce dijete imati bas tamne oci, poput mojih, ih ima od samog pocetka, poput naseg Ivana. Mynxlee, je li prosao osip kod tvog lole:)?! Sredice se to sve! Nita, da ti iskreno kazem, meni je vazno da su moja djeca sretna, normalna i zdrava, kao i svakoj majci, vjerovatno, i ni najmanje se ne opterecujem ni sa kakvim statistikama. Pratim, da imam pojma, ali znam da je svako osoba za sebe. Kako nam je Kanitica danas? Svekrvi se je svidjela tortica srculence. Kupili smo joj i cvijece. Bila je dobre volje. Sto nije uvijek tako:))) Inace, ona nam je u porodici plavooka, pa se ludo nada da ce Emi ostati plave oke. Kaze, ako nisu vec njena djeca naslijedila, da ba jedno unuce. Jeste li se vi u Zenici ugrijali, konacno?! Nadam se i da je Nadjici i Benji toplo, Nana_Ze. I da ne moras odmah na spremanje novog ispita navaliti....
Mi smo juce Emi kupili posudu za hranjenje i onu casu za bebe od 4 mjeseca dalje. Rekla sam vam vec, pocecemo upotrebljavati tek kada se vratimo iz Sarajeva, ali polako skupljamo sve sto nam treba...
Eto drage moje, opet se ja raspisah! Pusa i divan dan svima!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

27.03.2009, 09:49

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Dobro jutro drage moje vrijedne mamice,
jutros sam malo duze odspavala, nisam ni čula kad je dragi izasao. Bebbe ti si pravi izvor informacija:). Gledala sam jucer tvoje album, Ema je prava slatkica, čini se da je vesela beba. Melissad i meni Nadja isto desnima pritisne siku, ja je odmaknem i glasno kažem NE a ona se počne smijati.
Što se tiče boje očiju moje su smeđe, muževe zelene a nnjih dvoje imaju tamno plave oči, a crnu kosu na tatu. Mislim da se do trećeg mjeseca formira boja i da će boja očiju kod vaših beba ostati ista kao što je sad. Nadja isto kaki 2-3 puta dnevno, nedavno nije kakila 3 dana pa sam se uspaničila iako znam da je to normalno.
Kod nas je vrijeme tmurno, jučer pogotovo, danas se nadamo suncu da malo prošetamo. Mynxlee

clock-img

27.03.2009, 09:52

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Umjesto na bold, klknuh na potvrdi:)).
Mynxlee vidim ti si skinula paučinu, hehehe bas sam se slatko nasmijala. Vidim kod tebe jos uvijek mlijeko dosta nadolazi, smanji unos tečnosti pred spavanje. Kod mene se izbalansiralo vec, ne budim se vise mokra:).

http://www.pampers.ba/profile/4746

clock-img

27.03.2009, 10:22

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nita, evo bas sam vas gledala na kafici u Zenici. Ko god od vas je postavio slike, super je sto je napisano ko je ko, pa da imamo pojma. Kako je Kanitica danas? Nana_Ze, hvala za komentarcic. Stavi i ti slike, da vidimo Benju i Nadju. Ema jeste, vecinom, dobre volje. ali, ima svojih momenata, kao i sve bebice...

clock-img

27.03.2009, 13:21

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Nema na cemu bebbe, danas sam joj kuhala tikvicu, stavila malo svog mlijeka i malo maslaca..Nije bas odusevljena...Al eto svaki dan nesto probamo kasiku-dvije. Stavila sam slike od Nadje i Benjamina, pa pogledaj moju cupavu djevojcicu:).

clock-img

27.03.2009, 14:01

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nana_Ze,preslatka je Nadjica! Ima pravu pravcatu frizirucu! I Benjo je sladak,ali ona izgleda kao veliko dijete, a ne kao cetvoromjesecno dijete! 

clock-img

27.03.2009, 14:07

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Hahaha bas si me nasmijala, znas da je rođena krupna, preko 4 kg. Oni su oboje na MM što se toga tiče. Ja sam skroz sitna. Ljubi Emu, ostale nam se mamice nesto uspavale.user posted image

clock-img

27.03.2009, 14:33

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Ma, fakat je slatkis.A, cuj, preko 4 kg rodjena, a ti sitna?! A i MM i ja visoki, a Emička 2,5 kile bila:) Znaci, tikvica jenije odusevila?! Polako, malo po malo, pa ce se dusa draga naviknuti na sve...

clock-img

27.03.2009, 21:26

clock-img

melissad

pencil-img

109

Nadja je preslatka masallah, prava curicauser posted image Sad sam se malo opustila sto se tice dojenja, jer znam tacno kad hoce da me ujede, jer ona kad se nasisa samo stegne nepcima siku, ja u medjuvremenu izvadim a ona lopovka se smejeuser posted image Stolica je sada hvala bogu normalna, napravicu pauzu sto se mrkve tice, ali zato tikvice, brokoli, krompir, rizu, zitarice od nestle  pravo  rucki moja srecica. Pussaaaaaa......

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

28.03.2009, 00:20

clock-img

nita

pencil-img

550

Evo i mene u sitne sate:) Danas smo malo hodali. Bili smo kod moje mame. Ma svi se samo otimaju ko će biti uz Kanitu i raspravljaju na koga liči. Starija kći liči na oca, a ja sad navijam da Kanita liči na mene.user posted image Moji me i podržavaju u tome, a svekrva kaže: "Ma ona je ista babo. Čim tako sluša sigurno je na babu." Ma k'o svekrva! Kad dijete ne sluša onda je na mamuuser posted image Ma meni je iskreno najvažnije da mi bude živa i zdrava.
Bebe, drago mi je da ti se sviđaju slike nas Zeničanki. Ma veselo je to druženje bilo. A i meni se sviđa što je Ivona upisala nickove, jer smo se tamo oslovljavale imenima, pa nisam bila zapamtila ko je ko. Kanita danas, čini mi se, prvi put nije u toku dana nikako spavala. Zato sad pajki tvrdim snom. Ne vjerujem da će se buditi do jutra.
Nana_ze, dječica su ti pravo simpatična, a posebno Nadja sa onim medenim osmijehom. Mašallah, kako Nadja ima lijepu kosicu!
Pusa svim mamama i bebama. Lijepo se provedite preko vikenda!

clock-img

28.03.2009, 15:12

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Evo da se i ja stupasim. Malo smo setali danas, suncan dan iako vjetrovit. Benjo se spustao niz tobogan, ljuljao, klackao i evo sad hocu da ih uspavam, taman smo rucali.
Nita gledala sam slike tvoje, kolika je razlika između tvoje djece? Benjo moj je isti moja svekrva hihihi, ja sad navijam kao i ti da Nadja lici na mene.:) Melisadd jel prosao osip kod bebe?

clock-img

28.03.2009, 16:32

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Cao, bebice i mamice!
Ema spava, pa je cekamo da se probudi da idemo malo vani. Nije neko lijepo vrijeme, ali ne gledamo mi puno na to i stalno je izvodimo. Danas su MM i njegov tata postavljali zaluzine, tako da nam je uglavnom ta aktivnost obiljezila dan...
Nita i Nana_Ze, moje obje kceri ne lice na mene. Za Anju sada poneko kaze da lici, ali ja mislim da vise lici mimikom i pokretima, pa se zato ljudima ucini. I Ema ista mm. Nekako sam se pomirila sa sudbinom i uvijek se zezam da ce moja ljepota otici s ovog svijeta nenaslijedjena, tome se mm slatko ismije... Nita, meni se po slikama cini da Kanita lici na tebe, ali to je tesko reci samo po fotkama, a i kada ne znas oba roditelja. Nana_Ze, tvoju sliku nisam vidjela pa ne znam. Hehehe... Ma, neka su oni nama zivi i zdravi. Mada, to je tipicno, da svekar i svekrva uvijek tvrde da je dijete isto babo... Zabrinjavajuce je da i moji kazu da je Ema ista tata. Ma, znam da znate da se salim. Meni Ema vec dva - tri dana bolje spava po danu. Sve kucam u drvo da je ne ureknem. Masala, nece li tako i ostati. A sto se tice naprednosti, dobra je, samo joj je frizura u zaostatku za svim vasim bebicama.user posted image user posted image user posted image user posted image Anja kada se igra s njom, a ova place, kaze: "Ema place jer nema frizuru."user posted image user posted image user posted image user posted image
Vidim i ostale nam mamice i bebice uzivaju u vikendu. Kako su nam danas Rejhana, Ivan, Emir i ostala nasa raja?!
Pusa i lijep ostatak vikenda svima od nas!

clock-img

28.03.2009, 22:11

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav mame i bebe! Kod mene svi već "ganjaju sovu". Na konaku nam je i Kanitina tetka, moja sestra. Kanita nju nešto posebno voli. Stalno joj nešto "priča", smije se i vrišti. Tetki je to naravno drago. Čak se i ona gura u redu da Kanita i na nju ličiuser posted image Inače kad nam ona dođe to je doživljaj, posebno za Merjem. Ona je imitira kako se šminka, oblači, razgovara ...
Kanita je cijelu prošlu noć prespavala. To joj je prvi put do sada. A što se frizure tiče, i ona će izgleda ostati bez nje. Ispada joj tamna kosica i raste nova, plava. Moja mama kaže da je i meni rođena kosa sva spala, da sam neko vrijeme bila beba-ćela, a onda je narasla plava kosa sa loknicama. Ma, kažem vam, ona je ista ja user posted image
Eto, toliko za sada. Pusa

clock-img

28.03.2009, 23:12

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

Pozdrav mamama i bebama! Čitam vas redovito, ali nikako da se javim, tek s vremena na vrijeme. Vidim da se priča o tome na koga bebe liče, začudo moja sveki neda reći da Nika liči na mm, a i on to neda reći, pa me stalno zeza da je na poštarauser posted image user posted image  Svi ostali kažu da liči na njega, a ja bih voljela da je tako, jer je on crn, ima crnu kosu i oči, a ja sam malo svjetlija...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

clock-img

29.03.2009, 11:22

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Cao, mame i bebe! Mi poranili jutros, kao i uvijek, a sada evo Ema spava, ja kuham, a MM ode po svoju mamu, dolazi nam na rucak... Kisa pljusti kod nas, tako da cemo vani tek nekada popodne i to na kratko. Sta ima kod vas, kako su nam bebace danas?
Nita, naravno da lici na tebe. Hehehehe.... Moja ni po tome ne lici na mene. Ja sam uvijek imala puno kose, od rodjenja, a tako je i danas. Lijepo je kada male curice imaju tetku kojoj se dive. Ni MM ni ja nemamo sestru, tako da su nam djeca uskracena za tu radost. Super da je Kanitica pocela spavati cijelu noc! Ja s tim, hB, nemam problema - meni Ema spava cijelu noc, uglavnom. Ponekad se probudi, nasiki i nastavi. Sve je to tako brzo, da me ni ne razbudi.
Teta Berta, barem tvoje bepce na tebe lici. Hehehehe... Evo, anegdota... Kada se rodila Ema, nije bila stara ni desetak dana, setamo mi s njom po Damasku i sretnemo jednu poznanicu iz srpske ambasade koja mm kaze da je Ema ista on. On kaze: "Ja bih ipak volio da lici na mamu.", a ona odgovori: "Ma, znam! I ja bih volela! Puno bi joj bolje bilo!", onako nepromisljeno i iskreno! Cesto se toga sjetimo i ismijemo se opasno.
Lijep dan, nasim dragim drugaricama bebama i mamama! Gdje nam je Dinciii? Minxlee? Mala?... Uspavale se za vikend?
Pusa!

clock-img

29.03.2009, 12:25

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Cao mame i bebe evo da se i ja javim.
Za mog Emira svi kazu da lici na mog muza a slicnost je toliko ocita da je cak  i ja uocavam.
Nadam se da ce tako i ostati,imam pravo zgodnog muza :-) a kad dobijemo curicuuser posted image nek ona lici na meneuser posted image nadam se da hoce ...
Evo sad  mi bas pade na pamet ,jel vam prosla linea negra?
Meni nije,a negdje sam procitala da nece ni proci da ce uvijek ostati user posted image
pa ne znam kako je s vama.
Kod mene je pravo svijetla i tanka al se ipak jos uocavauser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

29.03.2009, 12:25

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Dobar dan drage mame i bebice! Jeste  zaboravile nas dvije :)
Čitamo mi vas i pratimo dešavanja, samo nikako da se javimo. Bakćem se ok cvijeća, kućnog, mnogo ga volim a dosta mi je preko zime i od umanjene brige uginulo pa sad obnavljam a i pronašla novu zanimaciju isprobavam nove recepte za torte i kolače možda otvorim poslastičarnicu hahaha

Moja dušica za pet dana puni četiri mjeseca aBd, velika nema šta :)
Nismo još počeli probavati drugu hranu i dalje samo na siki, nekako mi rano a i ne znam šta ćemo s mlijekom i kad počne jesti i sad moram izmuzati.
Dobrica je, spava a ovako je živahna, odavno već hoće da sjedi da se diže sama, ja joj još ne dam rano mi je i strah me da šta ne poremeti. Moja mama kaže da sam i ja sve rano počela i da sam sa 10 mjeseci već hodala i išla na tutu, možda će i ona tako.
Vidim vi nagađate ko na kog liči, ja to ne znam prokužiti a drugi kažu da liči na tatu a neko da na mamu, pa sad ... Dok je još bila u pupi pa mi onako razgovarali na kog će ličiti, dogovor je pao da ima mamine oke, da bude tamnoputa kao tata, da ima mamin nosić a tatine uši i nećete vjerovati sad za sad je tako ili od želje to i vidimo hahahaha.

04.12.2008.

Zadnji članci

article-img