cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

24.03.2009, 07:07

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro, drage moje!
Melissad, ti vec pravo prihranjujes! Super! Evo ti jedan savjet - ako je Dina sklona tvrdoj stolici izbjegavaj mrkvu par sedmica. Toga se sjecam iz vremena kada je moja Anja bila beba i bila je sklona tvrdoj stolici. Ja Emi jos nisam dala ni kapi vode! Nista osim mlijeka, a u zadnjih 1,5 mjesec iskljucivo moje mlijeko. Razmisljala sam da pocnem polako i to sa HIPPovim pahuljicama od rize koje ne sadrze secere nekada tamo kada bude imala skoro pet mjeseci, odnosno kada se vratimo iz Sarajeva. Sta mislite?
Dinciii, vidjela sam u DMu da imaju sada razne programe prehrane od 4. mjeseca dalje. HIPP to prije nije imao, to je novost. Pa, informisi se. U vecini mojih knjiga pise da treba poceti izmedju 4 i 6 mjeseci, i to ne sa sokom, vec sa zitnim pahiljicama ili kuhanim povrcem (krompir, mrkva, tikvica) ili kuhanim vocem (kruska ili jabuka)... Sve se to mijenja. Ja sam Anji davala sok od cijedjene jabuke od 15tog dana starosti, jer mi je tada tako savjetovala pedijatrica... A sad je sve drugacije...  Nita, sta ti planiras sto se tice dohrane? Predpostavljam da Mynxlee jos uvijek ni ne razmislja o tome.
Kako ste nam inace i kakvi su vam planovi?!
Mi smo se, kao i obicno, rano ustale. Oko osam cemo do prodavnice. Veceras nam dolaze gosti, pa da sve pripremim, jer moramo prijateljima iz Austrije odvesti njihov auto do granice, nekada oko 3 popodne, bio ovdje na servisu, sto znaci da moramo ici i MM i ja, da se ima on cime vratiti... Nadam se da Ema nece puno protestovati. Sada je malo bolja kada se vozi. U mom autu uopste ne place, jer je mogu voziti na prednjem sjedistu, zato sto nemam airbega na suvozacevom mjestu. Kod MM u autu jos protestuje, ali, nemamo izbora, svakako....
Uglavnom, "razbrbljah" se ja zorom:) Svima lijep dan od nas dvije! 

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

24.03.2009, 11:54

clock-img

nita

pencil-img

550

Kako su nam danas mame i bebe? Kod nas standardno, Merjem u školi, Kanita spava, a ja iskoristila priliku da se javim. I mama i svekrva me stalno pitaju jesam li počela Kaniti davati sokiće. Mislim da ću sačekati bar 4,5 mjeseca, iako mi je pedijatrica rekla da joj ne dajem ništa osim mlijeka do 6. mjeseca. Ali i ljekari se razilaze u tome, a i kako vidimo s godinama mijenjaju stavove. Meni najviše ima smisla početi sa drugom hranom onda kada se očekuju i zubići, jer to mi je nekako prirodni znak. To je moje nekakvo razmišljanje.
Dinciii, drago mi je da je Rejhana dobro podnijela put i nadam se da će dobro podnijeti i vakcinu. A što se vremena tiče u Bosni, čini mi se da su još uvijek prisutne "babine huke", iako su kalendarski prošle još prošle sedmice. U jednom danu imamo i sunce i kišu i snijeg, a bude i vjetra. Ali dok dođu Ema i Ivan (čini mi se da ste spominjale mjesec april) vrijeme će se popraviti. Kada će nam Dina u Bosnu?
A sada odoh provjeriti jesu li se forumašice dogovorile o terminu za kaficu u Zenici. Pusa.

clock-img

24.03.2009, 17:16

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Drage moje evo mene,danas je dobila opet dvije vakcine uuuu kako mi je bilo zaouser posted image user posted image user posted image user posted image ima 6.050 gr i 64 je duga,mashala user posted image user posted image user posted image velika cura vec user posted image inace je sve ok...

blago se vama ja bi sada opet u bosnu user posted image user posted image user posted image   a tek idem opet u julu user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

24.03.2009, 18:57

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

ivan je dobro, samo malo nervozan, valjda zbog vjetra i promjene vremena. i on bali kao i ema. sve mi se cini da ce mu zubici. gura cijelu saku usta, a nekad bi i obje user posted image pakad gurne prst duboko, onda se oglasava kao da ce povratiti. moram mu stalno stavljati sipercic, jer mu curi dosta pljuvacke niz bradu pa bude mokar.
kao sto bebbe kaze, jos nemam u planu davati ivanu bilo kakvu drugu hranu sem mlijeka. ionako, ko god vidi slike, svi misle da je na vjestackoj hrani, a ono sunce mamino nece ni vode ni caja. nista.
nas tata spava, pa cekamo da s probudi da idemo kupovati sto cemo ponijeti u bosnu. priblizava se.
evo, ivan kaki, moramo se presvuci pod hitno dok nije proslo, jer ako jos i prducne, rastjera sve. hehe...

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

24.03.2009, 19:19

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Ja sam Rijadu pocela davati ovu hranu sa tri mjeseca. I svidja mu se uglavnom,ali od tad jos vise voli siku. Jos uvijek ima samo jedan obrok dnevno druge hrane. Sokice nece, ni vodu...uh muke. A flasicu mrzi,ma nece ni da se igra s njom....Mislim da ipak treba prije 6 mjeseci poceti, ne da se beba sada najede,vec da se navikava na okuse. Moj Rijad siku sad jos vise voli pa kad se najede onda se svadja s njom,tegli je, ujeda...uhhh,grozan je, ne znam sta bi bilo da je dojio iskljucivo 6 mjeseci....

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

24.03.2009, 23:57

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

bebbe hvala na savjetu bas cu pogledati..

mynxlee dobro je da voli siku al ipak moras davat pomalo vode jer je do dobro za razvoj mozga iako dojis...moja jetrva je dojila do 14 mjeseci al je vec od mjesec dana davala maloj vode...uzmes spricu pa s tim mu dajes...tako sam ja na pocetku maloj kad nije htjela piti a sad stavim malo meda uh sto pije slatko...

Danas sam joj napravila prirodan sokic od jabuke,ma pola fildzana i malo joj dala...uh da vidite faca sto je pravila user posted image user posted image user posted image ja i mm smo se ismijale....

idana i ja mislim isto tako...kakvu su prije nama davali sve ranije a sad nesto sve sa propisima....

clock-img

25.03.2009, 07:01

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro, drage moje!
Evo opet mene ranom zorom:)))) Nita, Kanita i Ema danas imaju "mali rodjendan" - cetiri mjeseca, masala. user posted image user posted image user posted image user posted image Kod nas sve standardno - nas dvije ostale sam kuci. Sinoc smo imali goste pa se nesto nisam naspavala. Ma, nema veze, lijepo se je druziti, popicu jednu jacu kaficu. Hehehehhe...
Sto se tice prehrane, toliko je misljenja, i strucnih i od mama, da covjek ne moze biti pametan. I ja mislim da treba naci neki svoj ritam. Sto Idana kaze, da probavaju ukuse nije slabo, ali mene opet strah preranouser posted image Ni ja ne dajem Emi vodu, jer mi je pedijatar rekao da ona sve, pa i potrebnu kolicinu vode, dobije kroz dojenje. Jedino sto joj dajem su vitaminske kapljiceuser posted image user posted image user posted image A i njih mi jedva popapa. Nita, dajes li ti vodu? Dinciii, nisam sigurna, najbolje je da provjeris s pedijatrom, ali mislim da je med poznat po tome da izaziva alergije i da nije dopusten za bebe. Opet kazem, nisam sigurna, provjeri. Nadam se da Rejhanicu ne bole ubodena mjesta i da je dobro podnijela vakcinu, dusa mala.
Lijep dan vam zelimo!

clock-img

25.03.2009, 09:44

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Meni je moja mama uvijek davala vodu sa malo meda,jer nisam htjela samo vodu piti...i hvala bogu nije nista.a ni maloj ne skodi jer ja to vec gotovo 2 mjeseca radim..a rekla sam i doktorici kaze da smijem....znaci dvije princeze danas su napunile 4 mjeseca user posted image user posted image user posted image user posted image

kako ste mi vi danas????

clock-img

25.03.2009, 13:31

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Drage mamice i bebice, ja sam malo zanemarila ovo naše druzenje. Imala sam težak ispit na postdiplomskom prošle sedmice i da vam se pohvalim da sam položila:).  Sad imam malo više vremena da vas čitam i da vam pišem.:)
Masala, djeca nam rastu, napreduju, kako brzo prođe ovo vrijeme od naših razgovora na temi kako se osjećate zadnje dane pred porod. Skoro sve smo kontale da cemo se poroditi ranije, a sve smo dogurale do termina i neke cak presisale, mynxlee ubjedljivo heheheh. Moja malena je dobro, maleni je isto dobro, samo kod nas u Zenici već šesti dan nema centralnog grijanja, pa smo ukljucili klimu i uljani radijator, dvije prostorije grijemo, jer Benjo smeta Nadji dok spava, pa moram imati dvije sobe u funkciji.
Nisam procitala sve sto ste pisale, dosla sam do onog dijela kad se dincii sprema u bosnu i kad je bila rasprava o tome da li cunu treba dignuti ili spustiti.:))) E tu sam se bas ismijala. Posto imam sina da vam kazem da je ja nisam dizala, sve je zapisavao,a i u pampers brosuri koju sam dobila u porodilistu pise da je treba spustati.:)
Javim vam se sad redovno hihih, puse za sve bebane.

http://www.pampers.ba/profile/4746

clock-img

25.03.2009, 14:48

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Dobro nam dosla Nana_Ze bas te nije dugo bilo....Kako nam je Nadja mogu mislit i ona napreduje ko i nase bebice....i bas sto ti kazes kako vrijeme brzo leti ko da smo jucer pricali o tome kako nam je dojadilo vise da hocemo da upoznamo user posted image user posted image user posted image i eto sve smo hvala bogu sve dobro prosle i imamo svoje srecice pored sebe...

Pusa....

clock-img

25.03.2009, 15:13

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav mame i bebice!
Nana_Ze, čestitam ti na položenom ispituuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa ja i zaboravila da nam je danas rođendan user posted image Kanita jede samo mlijeko i jednom dnevno 4 kapi D3 vitamina. Dva-tri puta nije imala stolicu preko 7 dana pa sam joj davala čaj od komorača i kamilice. Nije baš bila oduševljena. Kad mi se mlijeko bilo povuklo pokušala sam joj dati adaptirano (Hipp i Aptamil), ali nije ga htjela nikako. Pa sam pokušala promijeniti flašicu i opet ništa. Gladovala je dok nije sebi ponovo navukla mlijeko. I meni je mama govorila da joj trebam dati vode, ali nisam. Znam da je prvo mlijeko koje dolazi više vodenasto i zadovoljava potrebu za vodom. Za med sam i ja čula da se ne daje bebi do navršene godine, ali eto drago mi je da maloj Rejhani to ne smeta. Čak ni meni u apoteci nisu htjeli dati matičnu mliječ, jer će preći bebi preko mlijeka, a pčelinji proizvodi nisu preporučljivi za bebe. Ma i tu se izgleda mišljenja razlikuju kad se u DM-u može kupiti propolis namijenjen za bebeuser posted image I da, sinoć su se forumašice sastale u Zenici na kafi.user posted image Lijepo nam je bilo.user posted image Pozzz

clock-img

25.03.2009, 15:38

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav, drage moje!
Dinciii, drago mi je da Rejhanici med ne smeta. Nadam se da se ne ljutis sto sam ti to rekla, jer i ja sam cula isto sto i Nita. Nana_Ze, bravo za polozeni ispit! Svaka cast!
Nita, ni Ema nece nista, bas nista osim mog mlijeka. Jedino kapi joj dam. Doduse, trenutno ni ne pokusavam vise nista dodavati. Znaci, Ivan, Kanita i Ema vole samo siku:) Nana, sta jede Nadjica? Drago mi je cuti da je Zenicankama sinoc bilo lijepo druzenje.
Nego, moramo se pohvaliti - Ema spavala od pola 12 do pola 3! To nam je prvi put da smo imali tako dugu turu spavanja po danu i to kada smo kuci. Znalo se je desiti i prije da spava dugo, ali u kolicima ili u autu. Bas sam svasta uradila u tom periodu. hehehehe.... Nego, meni rekla dr da Emu sto vise stavljam na stomacic da se igra, i kao, nema veze sto ne voli, naucice, ali, umjesto da nauci da voli da je na stomaku, ona je naucila da se okrene na ledja u oba pravca i to uradi cem je stavim na trbuscek. Rade li to vase bebe?
Danas je ovdje u Sloveniji Dan majki, vec sam napisala u temi koju sam otvorila, pa kada MM dodje idemo svekrvi. Napravila sam joj torticu u obliku srca:)

clock-img

25.03.2009, 15:58

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ma ne ljutim se hvala bogu da ce svako reci sta zna...i pokusat savjetovati drugoga...gdje bi se moja bebbe ja ljutila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image uvijek nasmijana....user posted image user posted image

ma vise covjek ni ne zna sta smije a sta ne smije....katastrofa....

clock-img

25.03.2009, 16:07

clock-img

nita

pencil-img

550

Ema spavala od pola 12 do pola 3

user posted image user posted image user posted image
Ni Kanita ne voli da leži na stomaku. 5-10 minuta razgleda ispred sebe, a onda plače. Nisam znala da je trebam češće tako stavljati. Kanita se nije još prevrtala na leđa, valjda što nije dugo ni bila na stomačiću. Sjećam se da se jednom podigla na jednu stranu, ali se nije prvrnula. A što se tiče hvatanja igračke, i dalje nije previše zainteresovana. Dobavlja igračku koja joj visi na ogradici krevetića i prevrće je prstićima. Ali zvečku drži samo kad joj je stavim u ruku. Još sam tražila po literaturi o tome i našla da je alarmantno tek ako ne uzima sama igračku sa sedam mjeseci. Ma kad vidim da dobavlja igračku i prstićima mene dira po licu i gleda šta radi, onda mi to bude utješno.

clock-img

25.03.2009, 17:36

clock-img

melissad

pencil-img

109

sto ste se vi raspisaleeeeuser posted image user posted image user posted image , ja sam ovih dana imala goste pa nisam imala vremena da vam pisem, a molocas sam  tonu  vesa ispeglala uuhhh, bas sam umorna? A Dina i meni zamislite spava evo vec tri sata, sto je to malo bas neobicno za nju jer ne spava mi po dana skoro nikakouser posted image Ali vidim da je usladila pa je necu buditi, pipala sam je nema temperaturu, nedaj boze..Mislim da je idana u pravu treba bebu uciti na razne ukuse, a najvaznije je da prihvati lepo kasicicu i da se nje ne plasi.Ali, svaka majka svoje dete poznaje najbolje i zna  sta je najbolje i ciniti za njega, a savete svakako treba deliti i saslusati druge i iskusnije. Juce mi je bila patronazna, pa mi je i ona savetovala da malo stopiram sa mrkvom i bananom, ali i narancom jer joj izgleda ne odgovara. Nana-ze cestitam ti na polozenom ispitu i dobro nam doslauser posted image .A moja Dina izdrzi jedno pet minuta na stomaku i onda place a okrenula se dva puta kada je imala 24 dana sa stomaka na ledja ja i zaova nislo mogle da verujemo, vise nije, mada pokusava, pravi je borac, dusa moja. Pozdrav svima, i pusaaaa........

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

25.03.2009, 17:42

clock-img

tweety

pencil-img

1407

Evo da vam javimo koliko je moja cura narasla od prošlog puta user posted image

Bile smo na kontroli sa 4 mj i 10 dana.Cura je bila teška 7250g i duga 63cm user posted image user posted image user posted image

Inače je faza pričanja,maše rukama i nogama.Kad joj se upali muzika ona nešto kao pjeva,obavezno gleda DM tv user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image itd.

Svim bebicama pusa od nas

< Poruku je uredio tweety -- 25.3.2009 17:43:09 >

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

clock-img

25.03.2009, 18:29

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Pozdrav curke,evo i mene...
Moj Emir obozava da je na stomaku,ja imam drugi problem on nikako ne voli na ledja,pa cak i kad spava nekako se sam okrene na stomak,a mene nesto strah da se nece ugusiti...al izgleda da njemu na stomacicu najbolje odgovara...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

25.03.2009, 21:48

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nita, i ja sam maloprije citala, i pise da igracku bebe pocinju uzimati tek u petom mjesecu, dakle sada, u narednih mjesec dana. Nesto sam razmisljala - Ema sve to radi vjerovatno samo zato sto ne spava po danu, pa kada je vec budna, i igracke uzima, i okrece se... Kanita lijepo pajki, zato joj se i ne zuri, nista se ti ne sekiraj. Ema smo vodili na pregled u razvojnu ambulantu, ovdje je praksa da se tamo salju bebe rodjene na carki rez, i pedijatrica je rekla da malo zuri u socijalnom i motoricnom razvoju, ali da se isto tako moze desiti da udje u fazu kada ce s odredjenim stvarima kasniti, a i ne mora, i da nas nista ne treba brinuti. Upravo ta pedijatrica mi je rekla da je stavljam na stomacic kada je budna, ali kao sto sam vam rekla - okrene se odmah, i to nevjerovatnom brzinom u svoju voljenu poziciju na ledja, da se svi uvalimo od smijeha... Hajde, lakse mi je kada vidim da nije jedina, eto ne vole ni Dina ni Kanita. Ali zato Emir voliuser posted image user posted image user posted image user posted image . Ne sekiraj se, Manuela, ja mislim da sada, sa skoro punih pet mjeseci, zna kako da se nastima i kako mu pase. Tweety, Rania je, masallah, bas napredna cura. Neka, hB.
Melissad, poslusaj patronaznu, one imaju puno iskustva i vjerovatno znaju sta govore. Meni je ponekad zao sto ih ja ovdje nemam. A ni Dina, dakle, nije spavalica po danu? Gdje nam je danas nasa Mynxlee? Sta rade one i Ivan? Dinciii, kako je Rejhana? Ima li reakcija na vakcinu? Kao sto ste vjerovatno vec upratili, mi smo ranoranioci, pa zato sada  vec moramo na spavanje:) Laku noc svima!

clock-img

25.03.2009, 22:53

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

prvo nani_ze da cestitamo polozeni ispit i da izrazimo zaljenje zbog nedostatka grijanja. nadamo se da ce uskoro doci ili grijanje ili topliji dani.
moja dinciii, ivan nece da cuje za nista drugo osim sike. eto i ja sam cula za med, pa ga ja ne dajem ivanu ni u kom obliku, niti ga ja konzumiram. sto se tice ishrane, dosta pazim sta jedem, jer ne bih da ivan ima bilo kakvih tegoba. tako da hB nije ni imao dugo grceve. samo malo na pocetku.
koliko sam primjetila svi dajete kapi vitamin D, a ovdje kod mene se ne daju kapi, nego tabletice, pa mi proces dok iscjedim malo mlijeka u kasicicu, pa dok se tableta istopi... eto.
pripremila sve da okupamo ivana, a mm evo sad dosao. isao nekima popaviti pc. u medjuvremenu ivan zaspao. ako se probudi do 23 okupacemo ga. najgore mi sve pripremila, on se ukakio i nisam ga presvukla. eno ga usr* spava. razbicu mm user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

25.03.2009, 22:59

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

he he i moja tako ususer posted image ana zaspe pa mi muka, a ne bih da je budim!!! Kako je imala bakteriju u urinu gledam da je uvijek čista i opranauser posted image  Pa makar da se ukaka i u po noći heh. Pusa mamama i bebama.

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

clock-img

25.03.2009, 23:14

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Ćao žene! Evo i mene. Nas muče zubući. Već par noći vrisne u snu, a ja se prestravim. Danas je slabo i jela, a desni su joj upaljene. Već ima dva donja zubica, koji su fino narasli. Sad čekamo te gornje da se konačno pojave.
Što se tiče tog spavanja, moja Iris je prava djevica (red, rad i disciplina user posted image user posted image user posted image user posted image ). Do sada se nikad nije ukakala u snu. Mozak joj je tempiran da ne kaka do ujutro. Tek se ujutro poslije podoja ukaka. Ne voli biti ukakana nikako. To mi uvijek alarmira. Nevjerovatno! Da hoće tako i ostati!

< Poruku je uredio Okarica -- 25.3.2009 23:15:57 >

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

25.03.2009, 23:20

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

I moja smizla se ukaka ujutro odmah nakon hranjenjauser posted image  A zubića nemamo niti jednoguser posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

clock-img

26.03.2009, 07:08

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Bravo za Iris i njene zubice! user posted image user posted image user posted image user posted image Nadam se da ce i gornji bez velike muke izbiti.  Ni moja Ema nikada po noci ne kaki, a niti dvije minute je ne drzim ukakanu, odmah urla i ne umiri se dok joj ne skinemo prljavu pelenu. Mamina cista damica. Nema sanse da bi spavala s ukakanom guzom. Jutros mi se je u 5 sva vesela probudila, i na kraju smo dosle u dnevnu, da ne probudimo MM, kada vec ne radi danas, kad ona poslije pola sata zaspa... Ali, ja ne mogu:(
Uglavnom, svima zelimo lijep dan! Ne znam kako je kod vas, ali u Sloveniji je hladno. Ali, svejedno cemo vani, kao i uvijek.

clock-img

26.03.2009, 10:24

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Dobro jutro drugarice moje,
ti bebbe kao i ja ustajes rano. Moj Benjo se digne oko 7, pa me budi da mu obucem pape i carape lopovcic nece sam, a zna pa me razbudi.
Hvala vam svima na cestitkama za polozen ispit.
Moja Nadja uziva da lezi na stomacicu, ponekad i preko pola sata. Sto se tiče ishrane sika joj je glavna, davala sam joj Hipp-ove kasice, ali ne sviđaju joj se bas narocito. Sa sokicima necu pretjerivati, napravila sam gresku sa sinom, i dan danas je ovisan o soku. Jucer sam stavila u blender cetvrtinu banane i pomijesala sa svojim mlijekom i do sada joj se to najvise svidjelo. Jutros sam joj dala da lizne pavlake s mog prsta i svidjelo joj se, guce, galami hoce jos, a nisam sigurna bas da to smije....Danas cu joj skuhati tikvicu i pomijesati sa svojim mlijekom. Sta mislite smijem li staviti malo maslaca?
p.s. grijanje je doslo, radijatori su mlaki, valjda ce pojačati....

http://www.pampers.ba/profile/4746

clock-img

26.03.2009, 10:42

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nana,super da je doslo grijanje. A sto se tice maslaca - u jednoj od knjiga koje ja imam pise da bi u svaki djeciji obrok povrca i/ili mesa trebalo dodati malo maslaca (pola male kasicice) i soka od svjeze cijedjene narance jednu supenu kasiku. Objasnjeno je da je sok od narance neophodnio C vitamin za vezanje zeljeza, a da maslac omogucava neophodni izvor masnoca zivotinjskog porijekla za rast. Ja ti samo znam teoriju, jer puno citam o tome, a slabo se sjecam sta sam i kako Anji davala, i jeste bilo poodavno. Po novom, ni pavlaku ne bi smjela davati, jer kao, kravlje mlijeko i mlijecni proizvodi iz punomasnog mlijeka ne trebaju se dati u djeciju ishranu prije navrsenih 8 mjeseci. Nadam se da sam ti pomogla...

Zadnji članci

article-img