Nita, i ja sam maloprije citala, i pise da igracku bebe pocinju uzimati tek u petom mjesecu, dakle sada, u narednih mjesec dana. Nesto sam razmisljala - Ema sve to radi vjerovatno samo zato sto ne spava po danu, pa kada je vec budna, i igracke uzima, i okrece se... Kanita lijepo pajki, zato joj se i ne zuri, nista se ti ne sekiraj. Ema smo vodili na pregled u razvojnu ambulantu, ovdje je praksa da se tamo salju bebe rodjene na carki rez, i pedijatrica je rekla da malo zuri u socijalnom i motoricnom razvoju, ali da se isto tako moze desiti da udje u fazu kada ce s odredjenim stvarima kasniti, a i ne mora, i da nas nista ne treba brinuti. Upravo ta pedijatrica mi je rekla da je stavljam na stomacic kada je budna, ali kao sto sam vam rekla - okrene se odmah, i to nevjerovatnom brzinom u svoju voljenu poziciju na ledja, da se svi uvalimo od smijeha... Hajde, lakse mi je kada vidim da nije jedina, eto ne vole ni Dina ni Kanita. Ali zato Emir voli . Ne sekiraj se, Manuela, ja mislim da sada, sa skoro punih pet mjeseci, zna kako da se nastima i kako mu pase. Tweety, Rania je, masallah, bas napredna cura. Neka, hB.
Melissad, poslusaj patronaznu, one imaju puno iskustva i vjerovatno znaju sta govore. Meni je ponekad zao sto ih ja ovdje nemam. A ni Dina, dakle, nije spavalica po danu? Gdje nam je danas nasa Mynxlee? Sta rade one i Ivan? Dinciii, kako je Rejhana? Ima li reakcija na vakcinu? Kao sto ste vjerovatno vec upratili, mi smo ranoranioci, pa zato sada vec moramo na spavanje:) Laku noc svima!