Malecka60, ne sekiraj se. Puno beba nije dojilo, pa odrastu zive i zdrave. Adrian je dojio cetiri mjeseca, dakle najvazniji period dojenja je vec iza vas. Ne stvaraj sebi psihicku presiju. Da mozes dojila bi, ako ne ide, hB da postoje i adaptirana mlijeka. Ja, uz dojenje, Emi dodajem HIPP PRE i zadovoljna sam. Mislim da cu kada napuni 3 mjeseca preci na HIPP 1. Eto, to je moja preporuka, ali drugo nisam ni probala. Na svakom adaptiranom mlijeku imas uputstvo za upotrebu. Koristim i Aventove flasice. Imas cucle za razlicite uzraste, tako da samo kupis i upotrebljavas odgovarajucu.... Vise je posla nego sa dojenjem, treba sterilizovati, pripremati vodu za noc, ustajati, sastavljati, ali, kada upadnes u semu i nadjes sistem koji ti najbolje odgovara, sve ce biti rutina. Osim toga, Adrian je vec veliki djecak, mozda i spava po noci... Uglavnom, ne placi, sve ce to biti OK.
Saudina, eto Visnja ti je rekla gdje je tema, pa zato necu o grcevima, no moj pedijatar kaze da se za grceve uzalud trudimo da ih umirujemo kapima, jer oni traju koliko traju i bebu treba nosati i maziti i to je to. Mada, da li je sugestija ili fakat djeluje, meni se cini da joj je bolje kada dam kapljice. Imam dvoje razlicitih. Ema ima gcice samo povremeno, a moja starija kcer ih je imala non stop tri mjeseca.
Moja Minxlee, ti si sigurno opasno iscrpljena ako ustajes svaka dva sata. Nadam se da ce Ivan uskoro uhvatiti neki ritam da bar koji sat duze nocu spava i pusti ti da se odmoris.
Da li je iko od vas razmisljao o tome da preseli, ili vec preselio bebu u svoju sobu?! Ja se bavim idejom da Emu prebacimo u njenu sobu kada bude, aBd, stara 6 mjeseci, odnosno, kada izbacimo nocno hranjenje.