cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

19.03.2009, 07:58

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Drugarice Mynxlee, lijepa ti je frizurica. Nije tako strasno kratka, moderna je i dobro ti stoji. Ali - dijete ti je ljepse:)

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

19.03.2009, 11:36

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

hehe... moja bebbe, i to sto mi frizura dolazi do izrazaja sve je to od mog Ivana.
gledala sam tvoje slike. svaka ti cast za dojenje na javnom mjestu. sto bi muski rekli, ''imas m*''.
ja nisam imala prilike, ali sigurno bi i moja sisa bila na gotovs, jer ne nosimo nikad flasice sa sobom.
kad dodjemo iz bosne planiramo od druge hrane poceti sa sokicem od mrkve koja se daje bebama od 4 mjeseca. za sada ja pijem cijedjeni sok od mrkve. kazu da je to dobro za vid i za ten.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

19.03.2009, 11:42

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Ja sam, Mynxlee, mislila da bi prije ispalila atomsku nego dojila na javnom mjestu, ali sta mogu - Ema gladna, mama doji:) Bebe postavljaju pravila:) Inace, pokrijem se, da ne sjeva bas ogromna sisa po svijetu, hehehehehe, ali to nas je MM uhvatio dok smo se nastimavale:)
I mi cekamo da se vratimo iz BiH pa da razmotrimo dodavanje. Pusa i pozdrav tebi i Ivancetu i nasim ostalim mamama i bebacama.

clock-img

19.03.2009, 13:08

clock-img

nita

pencil-img

550

Gledala sam i ja vaše slike. Super su. Nešto razmišljam da i ja skratim kosu jer ispada k'o lišće ujesen.user posted image Katastrofa! A i mojoj Kaniti spada rođena kosa, a rodila se sa puno kose. Stalno joj te dlačice sklanjam sa prstića, jer ruke stavlja u usta. Bila je puno pospana ova dva dana poslije vakcine. Danas je veselija. Nešto sam čitala da bebe od tri mjeseca trebaju rukicama dobavljati predmete ispred sebe, npr. zvečku. Moja Kanita to još ne radi. Uzme u rukicu, ako joj ja sama stavim. Čini mi se da više spontano nego voljno prstićima dobavlja predmete oko sebe. Bebbe, da li Ema sama poseže za predmetima?

clock-img

19.03.2009, 13:08

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

hvala, takodje user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

clock-img

19.03.2009, 14:38

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nita, Ema poseze za predmetima, ali tek par dana unazad i mozda jednom ili dva puta u danu, nije da je to nesto sto je narocito zanima jos uvijek. I kada uzme predmet, nije jos uvijek dovoljno spretna. Sve sto uzme vuce u usta, ali joj cesto ispadne. Najvise je zanima igracka koja joj visi na autosjedistu. U mojoj knjizi pise izmedju tri i cetiri mjeseca, zato se ne sekiraj, sve je to OK i individualno.
Meni ne opada kosa i to mi je bas cudno?! Znam da bi moralo opasti ono sto u trudnoci zbog hormona nije, ali nista... Postavi nam i ti koju slikicu.   

clock-img

19.03.2009, 15:37

clock-img

nita

pencil-img

550

Ma tako mi se uvukao nekakav crv sumnje i nagriza. Tek sinoć nešto čitam o bebinim refleksima i odmah da provjerim, kad ono nije zainteresovana za predmete. Ma o tim refleksima sam puno učila, al zaboravila i znam da sam kod starije kćerke to pratila i sve je bilo ok. Dans joj stavila igračku iznad autosjedalice, a ona ništa. Samo posmatra i guče. A onda sam se sjetila da je i na pregledu prije dva dana još uvijek pokazivala rafleks koračanja. Sinoć sam i to provjerila i vidim da ga nema, što je ok.Ali jutros kad sam je presvlačila i kada su nogice bile gole i dotakle ravnu površinu, opet je malo zakoracila. Sama sebi izgledam ludo, ali sam se nešto stvarno zabrinula. U početku trudnoće sam stalno bila bolesna (viroza, gripa) pa sam uvijek u strahu da se nije to odrazilo na bebu. Ma valjda će, ako Bog da, biti sve u redu. A nastojat ću da i ja stavim koju sličicu.

clock-img

19.03.2009, 16:14

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nita, lijepo je i odgovorno sto si ti tako brizna majka, to je uvijek bolje, nego ponasati se kao teska flegma, kada se o djeci radi, ali ja mislim da se ti moras opustiti i dati joj vremena. Negdje dam vec govorila da se kcerka moje drugarice do sest mjeseci nije okrenula ni na koju stranu. Nema na kakva je istrazivanja nisu vodili, da bi na kraju dokazali da je dijete zdravo, samo da je bila lijena beba. Sada joj pet godina, i sve, hB, OK.
Refleks koracanja bi, istina, trebao da nestane poslije 3 mjeseca, i vjerovatno nestaje i kod Kanitice, ne sekiraj se. Sada, u cetvrtom mjesecu, imaju potrebu osloniti se na noge, i mozda ona samo to radi.
Prati, naravno, ali, opusti se. Nisu sve bebe iste, kao ni svi ljudi. I sv ta pravila sta bi kada moralo su napravljena na osnovu prosijeka. A nisu svi u prosjeku. One bi sada morale spavati 16 sati, po knjigama. Ne znam kako Kanita, ali Ema ni blizu.... Stavi ti njoj igrackice da vise, da ih moze doseci, i kada dodje vrijeme, uzece ona njih. Da li se smije i da li reaguje kada joj se obracate?! Meni je doktorica, pedijatar neurolog u razvojnoj ambulanti rekla da je to najbitnije. I da prati igracku 180 stepeni.

clock-img

19.03.2009, 17:13

clock-img

nita

pencil-img

550

Hvala Bebbe! Odavno se već smije, a pogledom je počela pratiti igračku ili osobu jako rano. Ponekad se i naglas smije. Naravno i glavicu okreće. Sad sam ponovo provjeravala refleks hodanja. Ma nema ga sigurno! Nogice pravo drži. Čak hoće i da se odguruje na njih. Moorov refleks je također isčeznuo. Jutros je, dok je ležala pored mene na krevetu, rukicama me dobavljala po licu. Ali mi je izgledalo kao da to radi nesvjeno. Igračka je i dalje ne interesuje kada je u pitanju hvatanje. Negdje na netu sam pronašla da je zabrinjavajuće sa pet mjeseci ako dijete ne drži predmet. Ma da je šta alarmantno vjerovatno bi pedijatrica skrenula pažnju na to prije dva dana, jer joj je provjeravala raflekse kao i svaki put. Nadam se da će u narednih sedam dana i ona početi hvatati igračku. Pusa

clock-img

19.03.2009, 17:42

clock-img

nita

pencil-img

550

ubacila sam tri sličice

clock-img

20.03.2009, 13:14

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nita, i Kanita i njena seka su preslatke djevojcice! I nista se ne sekiraj, Kaniti se na slici vidi da je zdrava djevojcica. Ima jasan, bistar pogled i svjestan osmijeh. 

clock-img

20.03.2009, 13:28

clock-img

sheri

pencil-img

1515

pozdrav drage moje,
ja sam malo virnula na slicice tvoje bebe nita i samo da kazem da je preslatka masala.
a morala sam virnuti jer mi je to imenjakinja user posted image

clock-img

20.03.2009, 14:17

clock-img

nita

pencil-img

550

Hvala vamuser posted image user posted image user posted image

clock-img

21.03.2009, 21:28

clock-img

melissad

pencil-img

109

i ja sam slike gledala mynxlee friz ti je exstra i dobro ti stoji, al bogami ivan je lepsi(ne zameri)user posted image , bebbe Ema je preslatka, a bogami i ti si user posted image , kao i tvoje cerkice nitta, nek su nam zive i zdrave i vesele. I ja sam svoje novije slike postavila. Poooooozzzzzzzzzzz..............user posted image

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

22.03.2009, 12:38

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav mame,
Sheri, drago nam je da imamo imenjakinju.
Melissad, gledala sam i tvoje slike. Dina je masallah slatkica i pravo napreda. Tvoja Dina će slaviti rođendan kad i moja starija kći. Ona je rođena 19.11.2000. Kako mi je ovo interesantno, Ema i Kanita rođene na isti datum, a i Dina i Merjem (naravno, Merjem samo osam godina ranije). Starijoj kćerki smo govorili da ću joj roditi seku za rođendan, jer mi je termin bio 21.11.. Ali Kaniti se nije žurulo pa je ostala do 25.

clock-img

22.03.2009, 21:26

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

juce je Ivan imao puna 3 mjeseca,a danas je 3 mjeseca kako dojimo. ovih dana smo lutali. zdravi smo i jos malo pa u bosnu.
hvala za komplimente. gledala sam i ja vase slike. bebice su slatkice. ivan i ja saljemo vam puse.

clock-img

23.03.2009, 07:28

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro, drage drugarice bebe i drugarice mame:)
Mi smo za vikend bili na moru i bas nam je pasalo. Bilo je hladno, ali suncano, pa smo svejedno dosta setali. Covjeku godi da malo promijeni ambijent, a i Emici je bas godilo, spavala je po danu super, sto nam obicno ne uspijeva. Inace, budimo se samo jednom za dojenje po noci:) Hvala za lijepe komentarice za nase slikice.
Melissad, Dina je slatka. Ma, obje ste. Dina ima kose da joj vec mozes frizurice praviti. Nadam se da joj je prosao osip, negdje sam procitala da vas je to mucilo. Mynxlee, Ivan momcina, je l' de?! Ne znam kako vama, ali meni je sve nekako lakse od tri mjeseca pa dalje, nekako upoznas bebu, uhvatis neki ritam, steknes samopouzdanje... Nita, obje tvoje kceri imaju veoma lijepa imena. Nikada te nisam pitala u koliko sati je rodjena Kanita, da znamo koja je starijauser posted image ! Ema je u 8,25 ujutro. Merjem i Dina Melissina su male skorpijica, kao i ja:), a Ema, Kanita, Ahmed, Rejhanica i Ivan strijelci.  Anja, moja velika kcer, je neki dan na internetu racunala Emin horoskop, tako da sada znamo i da joj je podznak jarac i da joj se mjesec u skorpionu. Nisam ja to citala, a i nisam previse zainteresovana za astrologiju, ali, eto, malo razbibrige nije lose.
Uglavnom, kakvi su vasi planovi?! Mi cemo malo pospremiti po kuci, pa onda idemo kod svekrve, isplela Emi baka jos jedan dzempercic za proljece:) Svima saljemo puno, puno pozdrava i poljubaca i zelimo vam lijep dan!

clock-img

23.03.2009, 10:22

clock-img

nita

pencil-img

550

Jutro. Mi za vikend nigdje nismo išliuser posted image , ali se nadam da ćemo to nadoknaditi. Kanita je rođena u 9.20 ujutro. Ema je starija čak 55 minuta.user posted image Kanita puno spava. Tokom noći se budi dva puta, a tokom dana više spava nego što je budna. Budi se da jede, a onda svoje nešto priča, guče i tako sama zaspi. S njom mi je puno lakše za razliku od starije kćerke koja je uglavnom bila budna i uvijek tražila pažnju. Eto, toliko od nas. Pusa

clock-img

23.03.2009, 11:11

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Dobro jutro drage moje mamice...evo mi se javljamo nakon dugo vremena user posted image znate kako je kad ste na godisnjem...nekad sam znala kod sestre provirit na forum al za pisanje neko nisam imala vremena....eto danas se opet vratilo sve u normalu...ja i Rejhana ustale i evo sada ce ici malo u setnju,nemamo nista konkretno u frizideru pa valja nesto kupit user posted image mala je hvala bogu na povratku super podnijela put...al sam ja predlozila mm da idemo predvecer i tako je i bilo..onda je ona spavala cijelo vrijeme....samo smo pravili pauzu svaka 2 sata jer se ipak ukoci u onoj autosjedalici pa uradimo malo gimnastike i onda opet nastavimo....stigli smo u srijedu ujutro u bec i onda u cetvrtak ujutro nastavili put do Tirola kod djevera...nismo htjeli sve u jednom mahu jer bi bilo stvarno previse to za nju...pa smo jedan dan odmarali u becu...nisam stigla sve vase procitat nadam se da su sve bebice dobro i da napreduju...bas ste mi nedostajale moram vam priznati...

poljubac od mene i Rejhane pa do skorog javljanja!!!user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

23.03.2009, 14:53

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro nam dosla nazad, draga Dinciii! I ti si nama nedostajala! Pusa i pozdrav Rejhanici i tebi! Nadam se da vam je bilo super!
Nita, dakle Emicka je starijauser posted image , cijelih 55 minuta! Blago tebi da Kanita tako lijepo spava i po danu. Ema super spava po noci, ali po danu je drama... Jedva da otspava 3 puta po nekih 40 minuta, i to samo ako zaspi na siki ili u autu ili u kolicima... Sta se moze! I starija mi je kcer bila takva. Ema zasada puno bolje jede nego Anja kada je bila beba, nadam se da ce tako i ostati i kada predjemo na konkretniju hranu... Nita, da li ti planiras i kada da dodajes Kaniti?! Mislim da Melissad vec Dini dodaje. Molim vas, napisite mi vasa iskustva, posto polako pocinjem da razmisljam o tome, iako mi se ne zuri, pocecu tako negdje kada bude skoro pet mjeseci, kada dodjemo iz Sarajeva.

clock-img

23.03.2009, 16:36

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

dinciii kako je u nasoj lijepo bosni?
citala sam da je bebama uzrasta ko nase, dovoljno preko dana spavati 2 x po 1.5 sat.

clock-img

23.03.2009, 19:54

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

eeee moja draga mynxlee prelijepo ko kod kuce...bilo nam je pravo lijepo i bas sam uzivala te dane....samo sto nekad nije bilo bas lijepo vrijeme...al smo presli i preko toga....

moja mala sutra ima drugi dio one vakcine sto se placa oko 90 eura pa se pripremamo na to...a nervozna mi je vec par dana ko da ce joj zubici,prvo mi je bilo cudno al posto mi je kod seke mali dobio zubice sa 3 mjeseca nista nije cudno.pa sad ne znam hoce li,cijelo vrijeme masira zubice sama sebi sa dudom...sutra cemo se i vagati pa cemo vam javiti dokle smo stigle.....

a sto se tice spavanja,moja je pocela opet po danu da duva po 3 sata evo bas danas smo zaspale oko pola 4 obje i mm nas probudio u pola 7 inace bi i dalje spavale user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a meni dobro doslo jos nisam sebi dosla od puta i svega..bas se covjek umori...

kako su mi ema,kanita i ivan....jel napreduju dobro????

clock-img

23.03.2009, 19:55

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pa, eto, moja Mynxlee, Ema tako nekako i spava... Zapravo, nesto manje ipak... Dovoljno ili ne, ja joj nista ne mogu.Evo, taman sam je uspavala, a danas nam je bas bio tezak dan, cijeli dan nesto kenjka, bali, kmezava, a nece da pava... Ma samo neka je zdrava, nosacemo se, sta se moze.

clock-img

23.03.2009, 20:09

clock-img

melissad

pencil-img

109

e caooo  mamice drage. Ja sam danas istraumirana, eto bas tako da se izrazim, Dina mi danas plakala ko nikad, ali zato sto je imala tvrdu stolicu, srecom setih se da joj stavim malo toplomer u guzu i odmah je imala stolicu. Sad spava hvala bogu.Bebbe hvala ti na komplimentima, da pocela sam Dinu da prihranjujem i dobro mi ide hb. Moja dusica pravo rucki sad, a pocela sam mozda sa tri meseca i 10 dana onako prvo malo soka od jabuke nacedila, pa kasnije mrkvu, onda sam joj skuhala malo tikvica, pa izmiksala, al samo po tri kasike sam joj davala i to ne svaki dan, pa zatim mrkvu joj isto tako miksala kuhanu i tako dok nije malo navikla, malo jabuke, ali sve postepeno isad mi masalah pojede po 100g kase pravljene, sad joj miksam i stavljam joj zitarice od nestle  koje se pocinju davati od cetvrtog meseca. Nisam imala  nekih problema do danas, ali konsultovala sam se s doktorom i kaze da je to sve normalno, pa cak i grceve da ima, to mora dok se zeludac i creva ne naviknu. Eto toliko od mene. Dinnci dobro nam dosla, naravno da si nam nedostajala, jeli se rejhanica odmorila od puta, ljubi je puno od mene......Caooooooooo

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

23.03.2009, 21:33

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

melissad hvala hvala...mala je danas jos bila nervozna...treba joj malo da se opet privikne al je dobra hvala bogu....Znaci rjesila si tvrdu stolicu kod dine???znaci da bi i ja sada vec mogla poceti sa mrkvom i jabukom...bas cu joj sutra napraviti sokic...ako imate jos kakve ideje javite mi da znam sta smijem a sta ne smijem jos..

Zadnji članci

article-img