writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

11.03.2009, 17:31

clock-img

jasmina_mm

pencil-img

964

joooj zene sad ste me zabrinule, ja sam svom sinu dizala jedno deset mjeseci pa sam prestala rekoh da se ne zapisava a kupujem mu komotnije pelene pa mu nije sve stisnuto, nedavno sam opet pocela dizati ali sam napravila povecu pauzu bas ste me zabrinuleuser posted image

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

clock-img

11.03.2009, 17:31

clock-img

beni29

pencil-img

219

vo da vam se i ja pridruzim u ovoj diskusiji iako moja djeca nisu rodjena u 2008. Ja sam vidjala moju mama da je dizala mome bratu kada ga e presvlacila. Ja imam dva djecaka i nikada to nisma radila niti to iko ovdje radi( ja sam u Francuskoj) Slazem se da su stariji ocigledno imali razloga da to rade ali eto ja to nikada nisma radila.

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

clock-img

11.03.2009, 17:39

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Pa jel sve uredu???
Ja sam pravo zabrinuta odasada stalno dizem valjda nece biti posljedica sto do sada to nisam radilauser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image
Doktori su grozni kad tako bitnu stvar zapostave i nista ne objasne,mislim da bi i u skoli za trudnice trebali nesto reci o ovoj temi kad vec o svemu pricaju...
Citala sam o svemu i svacemu internet cijeli sazvakala a na ovu temu nisam naisla,
DEFINITIVNO TREBA SLUSATI STARIJE ONI NAJBOLJE ZNAJU!!!

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

11.03.2009, 17:45

clock-img

remzy

pencil-img

1380

manuela evo vidis da beni29 to nije radila a vidjela je da to njena mama radi ,pa prema tome nemoj se sekirati sve ce to biti okuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

11.03.2009, 17:48

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Nadam se da hoceuser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

11.03.2009, 17:49

clock-img

beni29

pencil-img

219

Manuela Slazem se sa Remzy stvarno nemas razloga da sesekiras.....Moj stariji sin ima sedam godina i vec je veliki i mogla sam do sada zapaziti da je imao bilo kakvih problema. Ja to jednostavno nisma radila jer ovdje to niko ne radi a niko mi nije ni savjetovao da to radim. Ako je to tako ovdje mislim da nije nesto ni opasno ako ne radis....

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

clock-img

11.03.2009, 17:52

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Eh sto se tice tog dizanja, nama su to na vjezbicama rekli. I ja fino uredno dizala, a kad sam ga sunetila napali me kad su vidjeli, unutra sve bili komadi gonoja,fino se sljevalo ispod kozice imoglo je dijete ostati sterilno,koliko sam se samo isplakala. A to sto su stare zene govorile, rekla je nama i sestrica na vjezbicama, kao da mu bude "bolji", gluposti,po njima treba samo malo dici mosnjice da bas nisu izmedju nogu da ih beba ne gnjeci. Ja od suneta vise to nista ne dizem niti barcem,pelena sama to malo pomjeri i super je. A do tada...rijad je stalno plakao u pelenama....

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

11.03.2009, 17:54

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Hvala ti na ogovoru,i ja mislim da ce to biti ok,sad sam se malo smirila,a eto i ti kazes da je s tvojim djecakom sve uredu a ti to nisi radila.
Znaci bice to dobro,al od sad ga dizemouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

11.03.2009, 19:21

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

suprotno vasim tvrdnjama, meni je med. sestra u bolnici rekla da spustam kicuricu. kad sam izasla iz bolnice, to mi isto rekla i babica sto mi dolazila kuci.
vjerovali ili ne, ja na to ne obracam paznju. ne znam zasto treba i dizati i spustati. kako mu se sam prirodno namjesti tako ga zamotam i gotovo.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

12.03.2009, 06:44

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Ja nemam iskustva sa previjanjem djecaka. Imam puno prijateljica koje imaju musku djecu, i vidjela sam da su im dizali cunu, ali ja mislim da Mynxlee ima pravo - na to ni ne treba neku posebnu paznju obracati. Jer, da treba, ja bih siguro naletjela i na to u najmaje 10 knjiga koje imam o bebama i koje svakodnevno, naizmjenicno iscitavam. Zato se, manuela, nista e sekiraj!
Dobro jutro i pusa svima!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

13.03.2009, 20:24

clock-img

Hannah

pencil-img

277

Uh, ne mogu da ne reagujem na ovo kitopodizanje.
To su izmislile babe da osiguraju da fole bude vazda u životu podignut, a ako se ne bude podizao, biće mlitav.
Mrzim tu svu frku oko kita, ko da imaju zlato u gaćama, oko djevojčica niko ne komplikuje.

clock-img

13.03.2009, 22:18

clock-img

nita

pencil-img

550

Veče mame! Kako ste mi vi i vaše bebice? Kod mene opet mala frka. Ovaj put mi starija kći pokupila neku virozu pa smo se borile sa povišenom temperaturom. Kanita ponovo zbog toga nije išla na vakcinu. Već dva jutra i njoj sasvim malo curi na nosić. Inače je u drugoj sobi da joj ne bi od seke prešao virus. Još nismo išle ni na ultrazvuk kukova. To planiramo sljedeće sedmice, aBd. ovi hladni dani i ove viroze su mi stvarno dosadili. Radujem se dolasku proljeća, zelenila, behara i dužih i toplijih dana, pa da više vremena provodimo vani. Pozzz

clock-img

14.03.2009, 00:13

clock-img

adannn

pencil-img

946

IZVORNA PORUKA: Hannah

Uh, ne mogu da ne reagujem na ovo kitopodizanje.
To su izmislile babe da osiguraju da fole bude vazda u životu podignut, a ako se ne bude podizao, biće mlitav.
Mrzim tu svu frku oko kita, ko da imaju zlato u gaćama, oko djevojčica niko ne komplikuje.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nejra 28.02.2008

clock-img

14.03.2009, 11:12

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

MI se nismo odavno javljali...
U medjuvremenu smo bili na vakcini...Bebi ima 8700 g i 70 cm je duga...user posted image
Vezano za klopu....klopamo uveliko...uobrocili smo se...moram se malo pohvaliti, jer sam ultra ponosna na to...user posted image user posted image
To izgleda ovako jutro 180 ml mlijeka (oko 7h)
                           rucak - kasica od povrca (home made - krompir, mrkva,tikvica u pilecoj supici) (oko 11h)
                           prije popodnevnog spavanja - !80 ml mlijeka (oko 13 h)
                           Uzina rizina kasa sa pola banane ili jabuke- (oko 17h)
                           180 ml mlijeka poslije kupanja (oko 19:30)-spavanje

I imamo jos jednu flasicu....kada mama krene na spavanje oko 00:00........

Spavanje je (kuc-kuc) od 19:30- 7h ujutro....

Eto toliko od mene...

Poljubac od Ume i mene!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

14.03.2009, 13:23

clock-img

nita

pencil-img

550

Ma bravo za Umu!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.03.2009, 13:57

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Cao, drugarice bebe i drugarice mame!
Kako ste?! Mi smo standardno OK, hB!
Nita, nadam se da ste sada svi ozdravili i da ste svi OK.
Skvo, bravo, super ste se uobrocile! Ja bas ovih dana razmisljam kako ce nam to ici, kada se pocnemo dohranjivati. Ali, necu zuriti, tek kada se sredinom aprila vratimo iz Sarajeva pocecu joj pomalo dodavati, nadam se da ce nam ici tako dobro kao vama.
Mynxlee, sta je s tobom?! Kako je Ivance?! MM jos uvijek slusa:)?
Dinciii, nadam se da Rejhanica uziva skupa s vama u Tuzli!
Slatko me nasmija Hannah svojom opservacijom dizanja kita. Ma, samo se vi opustite i polako. Kako ko hoce.
Cula sam da je u SA lijepo vrijeme danas. I ovdje nije lose, ali je malo previse oblacno. Pa svejedno idemo opet kasnije vani.
Pusa svim mamicama i bebicama!

< Poruku je uredio bebbe -- 15.3.2009 13:59:31 >

clock-img

15.03.2009, 14:44

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Cao drage moje evo i ja na brzinu da se javim...mi kako bebbe rece uzivamo u tuzli...mala je bila prva dva dana nervozna a sad je ko bombona hvala bogu,samo smo u nekom pokretu al sam ipak imala vremena za jednu kaficu sa nunichi i triplemamom a poslije nam je svratila i rozi i bilo nam je prelijepo.samo steta nisu mogle sve tuzlanke doci....kako ste mi vi i vase bebice....ljubim vas puno pa se javim opet kad nadjem vremena 

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

17.03.2009, 12:38

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

veliki pozdrav za mame i bebiceuser posted image evo ja i Ahmed odrojajemo dane do Bosne idemo 3 aprila akobogda

mi smo vise u setnji vec kod kuce tako da slabo imam vremena za kompijuterom veliki pozdrav od nas pa cujemo se kada budem imala vise vremena..nemojte me zaboravitiuser posted image do tadauser posted image
pusaaaaaaaaaa

clock-img

17.03.2009, 13:37

clock-img

nita

pencil-img

550

Kako su danas mame i bebe? Mi smo napokon primile vakcinu.user posted image Dvije! Ma uboli je i u rukicu i u nogicu.user posted image Kakva je to bila vriska!!! Vagali smo se i kako sam i očekivala nije baš puno dobila na kilaži. Sada ima 6.100. Dobila je oko 800 grama za više od mjesec i po dana. Ali važno je da je, hvala Bogu, zdrava. Pa ovaj mjesec je i njoj bio težak: bila je cijeli jedan dan bez mlijeka, a nije htjela flašicu, a onda i mlijeko se nije odjednom vratilo, pa je i do tada bila više gladna nego sita. Ma, ja sam opet zadovoljna.
Pusa od mene i Kanite

clock-img

17.03.2009, 15:54

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdravljene, mamice i bebice!
Sto pusa za Kanitu, Nita, da ne bole nogica i rukica!
I ja sam Emu danas vagala i ima 6 100 grama, ali ja sam prezadovoljna:)!!!! Znam da je Kanita rodjena dosta krupnija i isti dan, ali ta kilaza je dobar prosjek za toliko staru djecu, pa se nista ne sekiraj i pazi muza:)
Malaaaa, i mi odbrojavamo dane. Idemo, aBd, 9. aprila u Sarajevo da vidi bepce odakle joj je mama. Nema gdje do sada nije bila, ali u BiH jos ne. Krajnje je vrijeme... Hehehehehe....
Pusa svima od Emice (koja trenutno spava) i od mene.

clock-img

17.03.2009, 20:21

clock-img

nita

pencil-img

550

Kako slatko to sa poljupcimauser posted image Već nam je lakše. Kanita je imala malo povišenu i temperaturu, pa je popila paracetamol. Hvala Bogu, sad je dobro. A muža pazim. Samo se bojim da ga ne razmazim user posted image user posted image user posted image Eto, koja koincidencija! Ema i Kanita rođene na isti dan i istu kilažu imaju danas (na isti dan). Samo što je Ema, hvala Bogu, odlično napredovala u odnosu na svoju porođajnu težinu user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.03.2009, 00:21

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

veliki pozdrav mamama i njihovim malim baby andjelima.
kod nas nista u principu nema novog.
sto se spavanja tice, zaspi se izmedju 23-01 h i spava se do 11 h otprilike, s tim da u tom periodu ustajemo 3 puta da se nahranimo.
danju se odspava neka 3-4 h ukupno i to je to.
jos uvijek samo dojimo bez ikakvih dodataka, bilo da je rijec o vodi ili caju, jer Ivan na flasicu nece nista, pa cak ni moje mlijeko. sika rules!!! ako dam na kasicicu , ispljune. tako da smo samo na mom mlijeku. nema rasporeda, kad Ivan kaze daj, onda se rucki.
vagali smo se 15-og u kucnoj varijanti i imamo 6.800 g. dobio je duplu porodjajnu tezinu. ne znam koliko je dug, ali vidi se da se protegao, kako vizualno, tako i po odjeci.
cucu i dalje nece. kupili smo onu sa zaobljenim vrhom, kao cherry, ali povraca mu se i na tu.
u zadnje vrijeme puno mu izlazi pljuvacka iz usta, pa ne znam je li to ok. nije valjda da ce mu zubici user posted image
dosta guce, nesto prkelja, kaze ''mam'' ili ''mami'', vesela je beba, zdrava, aktivan, voli da se skida, kupa, muziku obozava...
sve u svemu, mamino sve na svijetu.
10.04. i mi idemo za Bosnu, pa odbrojavam i ja dane.
jos stan nismo nasli, pa smo u stresu oko toga. inace, mm mi je napunio baterije, pa nema krize jos user posted image
ovdje je vrijeme nestabilno, pa od cijele sedmice izadjemo mozda 2 dana u setnju.
eto... ljubim sve mame i male bebice. cmuak!

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

clock-img

18.03.2009, 07:57

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Masala, Ivan pravi momcina! Ni on, kao ni Ema, nece flase, dude, nista.... Isti smo. Ja ni ne namjeravam dodavati prije nego sto se vratimo iz Sarajeva bilo sta. Vidjecu sta i kako, za sada mi se cini da je sretna na siki, pa sam je ostavila na miru. Jedva joj i kapi dam na kasicicu:) Mada, vec mi svi pocinju govoriti da pocnem. Ali, nema sanse da idem na put, mijenjam vodu i potpuno razbijem dnevni ritam, pa jos dodajem djetetu hranu. Sika je uvijek spremna, topla, sterilna, a i volimo je...
Drago mi je, Mynxlee, da je muz sve sredio, pa i nostalgiju:)))) Hehehehehe... Ma, to je sve normalno. A, bice i stan, aBd, pa ces se onda potpuno opustiti i uzivati.
Kako nam je Dinciii?! Uzivaju u Tuzli, a neka, tako i treba?!
Niti prosla temperaturica?! Meni je Ema nije imala do sada poslije vakcina, tako da joj nisam ni davala sirup. Probala sam sa pola kasicice Lekadola, preventivno, kako mi je rekla sestra, ali, iz gore navedenih razloga mi nije uspjelo, te sam odustala. Hvala Bogu, nije ni trebalo. Slijedecu imamo 16. aprila. 
Vecina nas iz dijaspore (hehehehehe) odbrojavamo dane: Malaaa, Myxlee, ja... do Bosne.
Inace, da vam se pohvalim: danas se izvagam, kad ono 3 kile manje! A nisam bila ni na kakvoj dijeti! Cak sam se poslije poroda, jer sam nakon devet mjeseci konacno prestala povracati, malo i udebljala. Jos 4 kile, pa sam na predtrudnickoj tezini. Cool! Bas sam zadovoljna!!
Pusa svim nasim bebama i mamama od nas dvije! Zelimo vam prekrasan dan!

clock-img

18.03.2009, 11:56

clock-img

nita

pencil-img

550

Inace, da vam se pohvalim: danas se izvagam, kad ono 3 kile manje!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.03.2009, 16:27

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

ja imam pola kilograma manje nego kad sam zatrudnila. imam 66,5 kg, a zatrudnila sa 67 kg.
ubacila sam nove slike od Ivana, a ima i moja nova zurka.

Zadnji članci

article-img