Dobro jutro, drage moje!
Ja sam vam ovih dana bila prilicno u guzvi. Prvo je u srijedu Ema imala pregled u razvojnoj ambulanti. Ne znam ima li to kod nas, ali ovdje sve bebe rodjene na carski rez upute tamo pedijatru neurologu na pregled. Bila je fina teta doktorica i lijepo nas pohvalila. Kaze, hB, sve se lijepo razvija. Onda, juce smo imale redovnu konrtolu i vakcinu. Nije puno plakala, a nije ni temperaturu dobila, tako da sam zadovoljna. Ema ima 5,9kg i visoka je 60cm. Ja sam zadovoljna. Slijedeca vakcina i kontrola ujedno 16. aprila. Do tada se nastavljamo samo dojiti.
Draga Dinciii, sretan put, lijepo vozite novi auto i lijepo se provedite u Bosni! Nadam se da je Rejhanica dobro i da je prosla temperatura.
za Mynxlee i njenog muza.
Drago mi je da je tvoj muz bolje, Nita. I da se je mlijeko vratilo u normalu. Melissad, sada zaboravih koliko si rekla da je Dina teska, ali bas mi je drago da si prestala da se sekiras. Ja sam juce vidjela bebu od 4 mjeseca, djecaka koji je dug 63 cm, a tezak 9 kg. Bas debeljuca, ali njegova mama sva odusevljena sto je tako. Masinka, imas razne tabele tezine beba. Uglavnom, beba bi trebala da sa sest mjeseci podvoji porodjajnu tezinu, a onda da do godine dobija oko 400 grama mjesecno u prosjeku. Tako da zavisi od toga i koliki se je tvoj sin rodio. Samo ja mislim da je to sve samo za orijentaciju i d asvaka beba ima svoj ritam rasta. Treba brinuti samo ako je drasticno debela ili drasticno mrsava. Drugo je sve OK. Osim toga, sa 11kg i 11 mjeseci nema sanse da je mrsav, ne sekiraj se.
Manuela i Idana, koliko se ja sjecam u BiH ne treba recept za pilule, morate samo apotekarki reci da vam ih je preporucio ginekolog i oni vam mogu naruciti te sto Dinciii koristi, ne sekirajte se.
Amela V, drago mi je da Ajlica tako lijepo napreduje i da se mama uredjuje:)
Pusa vama zenice i bebice, i svim ostalim nasim mamicama i bebicama. Ema i ja vam zelimo lije dan!