cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

05.03.2009, 11:07

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

IZVORNA PORUKA: manuela

kako se zovu te kontracepcijske sto ih i dojilje smiju piti,bas mi trebaju?To mi je super ako ima?

I meni, postala sam paranoicna...

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

05.03.2009, 11:52

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav mame i bebe! Kako su danas bebice? Kako je Rejhana? Ti virusi izgleda zavladali na sve strane. Mislim da nam je danas i Ema trebala ići na vakcinu i vaganje. Nadam se da je sve dobro prošlo.
Danas u Ze kiša, turoban dan. A ja se sve nadam da će se vrijeme popraviti da izvedem bebicu na svjež zrak, a ovo se pravo oteglo.
Pusa

clock-img

05.03.2009, 16:25

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Drage moje evo i mene mala jos uvijek ima temp...malo je kmezava,et sve se nadam da je to onaj virus sto djeca dobiju tj. 3 dana temperaturu i gotovo..jer se vidi da je nista ne boli...pa vidjet cemo....

manuela i idana pilule se zovu CERAZETTE i bas pise da je za dojilje.pa eto vidite jel ima dole....

eto moje drage nadam se da su ostale bebice dobro...pusa

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

05.03.2009, 16:36

clock-img

enna

pencil-img

697

Evo i nas mi smo hvala Bogu ok cekamo da nam izbije cetvrti zubic pa nekas smo amlo nervozne a spavanje je prica za sebe hhehehe ali proci ce i ta faza.
Dinciii moja Ena je imala taj virus to se ovdje zove "5(peta)bolest"a dole kod nas trodnevna groznica isto je mozda imala 4 mjeseca.Tri dana temperatura samo sto ju snizim ona opet se pojavi i sve tako i vodila je doktorici i cetvrti dan dobije osip po cijelom tijelu nissta strasno.Pedijatra mi je rekla da poslije toga bebin organizam postane jaci pa vidjet ces sta ce se dalje desavati zao mi je Rejhane proci ce aBd no sikiriki,pusa vam!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

05.03.2009, 17:15

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

cao mamice i bebice!
evo i nas, vasih vjernih drugara.
dobro smo, Ivan lijepo spava, samo nekad muu dodje da odjednom pocne jako plakati. ne mogu ga ovako smiriti nego mu moram dati siku. inace, naucio se sad da stavlja prstic u usta, pa se jadan stura. nekad hoce i cijelu saku da stavi.
i ja sam dobro. samo me psihicki ubi. hocu u bosnu da vidim svoje. mm je upravo otisao po Ivanov pasos. hB neka je i to gotovo. sad pregovaramo i dogovaramo se oko Ivanovog krstenja, pa ce najvjerovatnije biti 13.04.
moram se pohvaliti da mi je mm izasao u ''vecernjem listu''. slika kuvara koji su spremali za poznate hrvatske licnosti u dijaspori.
sto se odnosa izmedju mene i mm tice, eto od sinoc smo se poceli udvarati jedno drugom. hehe... i to je neki pocetak.

dinciii, kako Rejhana danas?
manuela i idana, blago vama vi dosle i do pilula :)
bebbe, kako tvoje djevojcice?

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

05.03.2009, 17:46

clock-img

melissad

pencil-img

109

caoo  drage moje.......Evo ja uspavah ovu moju smizlu malu  i muza  jer  on je nocna ptica, danju spava nocu radiuser posted image .....stvarno, ma necu vise da se opterecujem kilazom  moje user posted image  jer ona napreduje u granicama normale  i  zadovoljna sam  sada, jer moja  dajinica je  njenu cerku nazor hranila, zamislite, pa joj je zeludac prosirila i ona sad  prava debeljuca, a ima 14 godina, i zali sad sta je uradila, prema tome nek je ona meni samo zdrava i ziva ja sam ovako zadovoljna. Dinciiii  sretan i hairli put, i da vas auto dobro posluzi i da jos  sto boljih promijenite. Mynxlee  ja bih ti preporucila  da se ti maksimalno potrudis sto se tice muza, jer je moguce  da on ima  strah posle porodjaja, jer ima dosta i takvih muskaraca koji se boje posle porodjaja da imaju polne odnose. Ti moras sa njim otvoreno da razgovaras  i  budi  sto vise otvorena prema njemu. Moguce je i da si ga zapostavila  sad jer ti je sva paznja  sad oko Ivana i njemu to mozda na neki nacin smeta ali nece da ti pokaze. Puno pozdrava,  zelim ti  srecu..........

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

05.03.2009, 18:05

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Hvala za naziv tih pilula,jos samo kad bi kod nas bilo da se kupi..........ako ne valja mi uhvatiti nekog iz dijaspore da mi posaljeuser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

05.03.2009, 19:06

clock-img

nita

pencil-img

550

Drago mi je da se više ne sikiraš oko kilaže svoje bebe melissad, jer zaista nema potrebe. A što se kontracepcije tiče, pa najsigurnija je ona koju primjenjuje mynxlee user posted image user posted image user posted image Kako ovdje jedan profesor u medicinskoj školi preporučuje kontracepciju, kaže: "Ne daj se i ne boj se!"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ma i ja kao i mynxlee koristim tu metodu dok mi mm ne dođe iz bolnice.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.03.2009, 22:03

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Evo i mene drage moje danas mi je imala cijeli dan temp.malo spadne pa opet dobije...pa vidjet cemo,sto je najbitnije doktor kaze da je ovako dobro...mislim zubici nemogu jos biti jer je rano znaci preostaje samo virus taj ili ta trodnevna temp...

manuela ja bi ti rado pomogla jer dolazim sad uskoro u svoju tuzlu user posted image user posted image user posted image
al ovde ne daju pilule bez recepta...a ja imam vec svoje pa ne mogu trazit kod doktora sad odjenom drugi recept

nita zato kad ti dodje cojk zafataj ga user posted image user posted image user posted image user posted image jesam ja bezobrazna...ma vi se meni sve nesto stidne....ja to scepam i gotova stvar user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.03.2009, 22:05

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

melissad drago mi je da se vise ne sikiras oko kilaze,bez brige bitno je da se goji pa koliko toliko..i moja ne dobiva puno...hvala na zeljama...sad samo ne znam kad cemo krenuti jer mala ima jos temp...

clock-img

05.03.2009, 23:49

clock-img

masinka

pencil-img

4

moj sin ima 11 mjeseci i 11 kg cini mi se mrsavo a jede po cijeli dan nesto,zna li neko koliko bi trebao imati kg

clock-img

06.03.2009, 00:47

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

draga masinka nadam se da će se naći netko iskusan da ti da savjet. a žene pa kanite se vi pilula šta će vamuser posted image user posted image  zaskočite muža pa šta bi biuser posted image  nekauser posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

clock-img

06.03.2009, 00:53

clock-img

nita

pencil-img

550

Uuuuuu dinciiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image , a što me je sad stid user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.03.2009, 07:08

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro, drage moje!
Ja sam vam ovih dana bila prilicno u guzvi. Prvo je u srijedu Ema imala pregled u razvojnoj ambulanti. Ne znam ima li to kod nas, ali ovdje sve bebe rodjene na carski rez upute tamo pedijatru neurologu na pregled. Bila je fina teta doktorica i lijepo nas pohvalila. Kaze, hB, sve se lijepo razvija. Onda, juce smo imale redovnu konrtolu i vakcinu. Nije puno plakala, a nije ni temperaturu dobila, tako da sam zadovoljna. Ema ima 5,9kg i visoka je 60cm. Ja sam zadovoljna. Slijedeca vakcina i kontrola ujedno 16. aprila. Do tada se nastavljamo samo dojiti.
Draga Dinciii, sretan put, lijepo vozite novi auto i lijepo se provedite u Bosni! Nadam se da je Rejhanica dobro i da je prosla temperatura.
user posted image user posted image user posted image user posted image za Mynxlee i njenog muza.
Drago mi je da je tvoj muz bolje, Nita. I da se je mlijeko vratilo u normalu. Melissad, sada zaboravih koliko si rekla da je Dina teska, ali bas mi je drago da si prestala da se sekiras. Ja sam juce vidjela bebu od 4 mjeseca, djecaka koji je dug 63 cm, a tezak 9 kg. Bas debeljuca, ali njegova mama sva odusevljena sto je tako. Masinka, imas razne tabele tezine beba. Uglavnom, beba bi trebala da sa sest mjeseci podvoji porodjajnu tezinu, a onda da do godine dobija oko 400 grama mjesecno u prosjeku. Tako da zavisi od toga i koliki se je tvoj sin rodio. Samo ja mislim da je to sve samo za orijentaciju i d asvaka beba ima svoj ritam rasta. Treba brinuti samo ako je drasticno debela ili drasticno mrsava. Drugo je sve OK. Osim toga, sa 11kg i 11 mjeseci nema sanse da je mrsav, ne sekiraj se.
Manuela i Idana, koliko se ja sjecam u BiH ne treba recept za pilule, morate samo apotekarki reci da vam ih je preporucio ginekolog i oni vam mogu naruciti te sto Dinciii koristi, ne sekirajte se.
Amela V, drago mi je da Ajlica tako lijepo napreduje i da se mama uredjuje:)
Pusa vama zenice i bebice, i svim ostalim nasim mamicama i bebicama. Ema i ja vam zelimo lije dan!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

06.03.2009, 13:47

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

draga moja nemoj da te bude stid user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Rejhana mi je za sada ok..zadnji put je imala jutros temp. i vise se nije pojavljivala...nadam se da se nece vise ni pojaviti...ja polako hocu da se pocnem pakovati...neznam sta da sve ponesem...user posted image prvo mi je dijete...bebbe ajde ti mi pomozi ti si sigurno vec u tome profesionalac....sta da ponesem njeno sve...user posted image

ako jos neko ima savjeta bujrum

pusa za sve mamice i bebice

clock-img

06.03.2009, 13:53

clock-img

masinka

pencil-img

4

rodio se sa 4,6 kg al je dr vec sa 6 mjeseci rekla da za njega ne vazi to udvostrucenje por.tezine i da ne mora pratiti uskoro ce vakcina pa i vaganje . u svakom slucaju hvala

clock-img

06.03.2009, 14:09

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Moj Emir fino napreduje,ja sam zadovolna,svaki mjesec dobije po kilu,sad kad smo bili na kontoli imao je 7.150 a dug je 68 cm,ja zadovoljna,samo ne znam na koga je tako visok s obzirom da smo i muz i ja sitnijiuser posted image .
Muz mi je trazio pilule u par apoteka nema ih al moram ih naci,potrudicemo se.
Ne bih htjela bas odmah kinder suprise.Svaki mjesec pretrnem kad mi kasni,s obzirom da sam odmah poslije porodjaja i dobila iako dojim,al mi nije redovno ko prije pa nikako ne mogu da se orijentisem.
Kazem vam umrem od straha jer znam masu zena koje su odmah poslije poroda ponovo ostale trudne.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

06.03.2009, 22:59

clock-img

melissad

pencil-img

109

Caooo  drage moje. Sva sam  istraumirana, vec nekoliko dana  Dina mi strasno nervozna, ne znam sta joj je, mozda reakcija od vakcina, ai ja sam tako nekad slomljena da ne znam ni kako se zovem. Malocas je zaspala, pa da ugrabim  da vam se javim. Ja  ne koristim  nikakvu zastitu, vec se prirodno  cuvamo user posted image  mada  mozda bi bilo bolje da uzmem bebi pilule, jer je mnogo zdravije ne cuvati se, al sta cu tako smo sad navikli. Al cu jos jednom razmislitiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Pussssssssssaaaaaaaa ......................

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

06.03.2009, 23:05

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

masinka nisi dobra,Laura je sa 12 mjeseci imala 9,5 kg i 78 duga.

LAURA 5.1.2008.

clock-img

07.03.2009, 23:14

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Veče mame i bebare :)
Kako sam se ja zabarabila, baš me nije dugo bilo. Doduše i bili smo u hodanju, muž bio na godišnjem pa smo bili kod njegovih oko 7 dana, upoznale smo mama i beba pa se i s njima družimo ili se nas dvije razbaškarimo po podu i igramo se pa i nisam stizala do RR
Kod nas sve po starom, dobrica mamina :) Juče smo bili na boci i sve je podnijela dobro, hvala Bogu. Ima 6500 grama i 66 cm, sve kako treba, dr kaže da je odlična.
Vidim krug nam se širi, neka!
Pozz svima i sretan 8. mart :)

04.12.2008.

clock-img

08.03.2009, 13:18

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Hej, drage moje! Setan 8. mart!
Dinciii, ja sam izgleda zakasnila da ti dam kakav savjet, ali, nadam se da si se sama snasla. Sorry. Ako nisi jos otisla javi se.

clock-img

08.03.2009, 14:36

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

samo da vam kazem da me mm pocastio sinoc za 8. mart. user posted image omrsi i ja brke user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

clock-img

08.03.2009, 14:36

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

hajde budalouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LAURA 5.1.2008.

clock-img

08.03.2009, 17:20

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

100Xhura za Myxlee i njenog M! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pusa svima!

clock-img

08.03.2009, 21:05

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

hehe... eto!

Zadnji članci

article-img