Dobro jutro, mamice i bebice!
Kako ste?!
Kod nas sve OK. Sutra Emu vodimo na pregled u razvojnu ambulantu. Ovdje tamo salju sve bebe koje su rodjene na carski rez. A preksutra imamo termin kod naseg pedijatra, vaganje i slicno, i vakcinacija.
Idana, ni Ema nece flasu, a prije je normalno jela i jedno i drugo. Znaci i tebi se je to desilo?! Ja jos nisam cula za takav primjer da dijete odbije flasicu, radi sike, a jelo je oboje. Obicno je obrnuto. Ma, hajde, sta se moze, neka su nam zivi i zdravi. I neka vasim bebacama narastu lijepi zubeki.
Dinciii, kakav auto ste kupili?! Nadam se da ce sada sve stati. U petak idete, je li?! Jesi li sve spremila?! Mogu misliti kako jedva cekas. I ja isto jedva cekam april da idemo u Sarajevo. Je li prosla prehlada? Kako je Rejhanica? Nadam se da ti na nju nije preslo.
Melissad, ja mislim da tvoja doktorica ima pravo i da je Dina OK velicine. To je u granicama normale. Prosla su vremena kada su se za zdravu djecu smatrala samo ona jako debela. Neka su oni u granicama normale, malo debeljuskastiji ili malo mrsaviji, svejedno. Narasce. Nista se ne sekiraj. Dobro ti je Nita rekla: mi sve stalno nesto poredimo djecu i sekiramo se. A oni rastu kako rastu. Ima tu i genetike, neki su krupniji neki sitniji. I meni je, kao i Niti, starija kcerka sporo napredovala, a ja sam ludila. I tek sada, s distance od gotovo 14 godina, vidim kako je to nepotrebno bilo. Vazno je da dobija, da ne stagnira, sve drugo nije zabrinjavajuce, ako je dijete zdravo, ako mu koza nije dehidrirana i slicno. Nita, drago mi je da se stanje s mlijekom popravilo i da Kanitica sada ima dovoljno hrane. Vidis, to je sve psiha, kako se muzu stanje popravilo, ti si se opustila. Kako se sada osjeca? Je li mu bolje?
Manuela, dobro nam dosli Emir i ti. Masala, kako visok momcina je tvoj sin!
I svim ostalim mamama i njihovim bebama velika pusa od Eme i mene! Zelimo vam lijep i suncan dan, pun smijeha!