cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

02.03.2009, 14:43

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Ja mislim da jeste,nista draga,proci ce to brzo.user posted image

Hamza 11.3.2008.

clock-img

02.03.2009, 16:15

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

I ja sam za.
Moje zlato Emir na svijet dosao 29.10.2009
Juce smo poceli sa hapicama,a inace dobro napreduje.
Rodio se sa 3.700,a sada ima 7.200
Bio dug 55 a sada 68

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

02.03.2009, 16:19

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

P.S Ja bi da pitam koju kontracepciju koritite sada,posto dojim pilule ne dolaze u obzir,a nesto bas nisam za spiralu??????????

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

02.03.2009, 19:59

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

haloooo moje mamice evo i mene nesto smo se usutile hehehe mi danas hodale cijeli dan..te idi vam te tam.katastrofa...sve neke obaveze imam prije nego sto krenemo za bosnu user posted image user posted image user posted image user posted image danas smo gledali auto koji cemo kupit..posto ako bi isli sa cliom hehe ne bi nista stalo..i moram vam reci da sam prezadovoljna autom..postavit cu vam slikicu jednu da vidite kakav je user posted image user posted image user posted image ha ha ko da vas zanima auto al eto sad sam u tom fazonu pa se radujem...

manuela imas pille koje su za mame koje doje ja sam njih htjela al sam na kraju ostala bez mlijeka pa nisam morala uzet te nego sam se vratila na svoje stare...i naravno Dobro nam dosla..al mislim da si pogrijesila datum 2008 a ne 2009 user posted image

kako su mi ostale mamice....

moja rejhana je mashala...jutros joj bio zacepljen nosko pa sam joj kupila ampulice od nivea...dobre su pravo..inace me je slusala danas bila sa mnom kod koznog,zene moje dobila sam neki osip po rukama i nogama katastrofa...pa sutra idem na alergie test...katastrofa

pusa za sve mamice i bebice

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

02.03.2009, 20:18

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Joj i moj Rijad se sada budi cesce nocu, samo dva tri puta povuce i nastavi....Ja se ubijala sta je, kaze mama sigurno su zubici. To prvo vece mu mazala desni bijelim vinom i samo se jednom budio. Sutradan kupi muz cal gel al opet ista stvar po svu noc. Kad namazem vinom spava, jednom se budi...tako ja presla na vino. Hehe, danas on nesto nervozan,valjda vrijeme, kaze mm Joj Rijade jesi nezgodan kad popijesuser posted image

Ma on nece hapicu pa dazba, ali fino doji, ne buni se vise, a i setali smo pa sam puno veselija i ja, i on i mlijeko...

Imal kod nas ta pilula,ja bih najradije na pilulu, s kondomom nam ne ide nikako, a ni spirala mi ne zvuci bas primamljivo....

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

02.03.2009, 21:15

clock-img

melissad

pencil-img

109

Pa barem toliko mozemo da pomazemo i delimo iskustva jedna s drugom. Draga moja nita ona sad ima 5860 g a dugacka 60, ima 3 meseca i 11 dana  mogla je vise da dobije.Malo sam se sad iznenadila jer mi je prva dva meseca dobijala  850  g a  sada oko 450 mesecno ali ovi doktori kazu to je normalno, ali ona mi je masalah   cvrsta i jaka  pa necu puno da  se sekiram a i uskoro cemo poceti  sa povrcem i vocem, pa nadam se da ce biti bolje.Puno pozdrava i zelim ti muzu brz oporavak i tvojoj bebici napredak. Pusa.........

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

03.03.2009, 07:36

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro, mamice i bebice!
Kako ste?!
Kod nas sve OK. Sutra Emu vodimo na pregled u razvojnu ambulantu. Ovdje tamo salju sve bebe koje su rodjene na carski rez. A preksutra imamo termin kod naseg pedijatra, vaganje i slicno, i vakcinacija.
Idana, ni Ema nece flasu, a prije je normalno jela i jedno i drugo. Znaci i tebi se je to desilo?! Ja jos nisam cula za takav primjer da dijete odbije flasicu, radi sike, a jelo je oboje. Obicno je obrnuto. Ma, hajde, sta se moze, neka su nam zivi i zdravi. I neka vasim bebacama narastu lijepi zubeki.
Dinciii, kakav auto ste kupili?! Nadam se da ce sada sve stati. U petak idete, je li?! Jesi li sve spremila?! Mogu misliti kako jedva cekas. I ja isto jedva cekam april da idemo u Sarajevo. Je li prosla prehlada? Kako je Rejhanica? Nadam se da ti na nju nije preslo.
Melissad, ja mislim da tvoja doktorica ima pravo i da je Dina OK velicine. To je u granicama normale. Prosla su vremena kada su se za zdravu djecu smatrala samo ona jako debela. Neka su oni u granicama normale, malo debeljuskastiji ili malo mrsaviji, svejedno. Narasce. Nista se ne sekiraj. Dobro ti je Nita rekla: mi sve stalno nesto poredimo djecu i sekiramo se. A oni rastu kako rastu. Ima tu i genetike, neki su krupniji neki sitniji. I meni je, kao i Niti, starija kcerka sporo napredovala, a ja sam ludila. I tek sada, s distance od gotovo 14 godina, vidim kako je to nepotrebno bilo. Vazno je da dobija, da ne stagnira, sve drugo nije zabrinjavajuce, ako je dijete zdravo, ako mu koza nije dehidrirana i slicno. Nita, drago mi je da se stanje s mlijekom popravilo i da Kanitica sada ima dovoljno hrane. Vidis, to je sve psiha, kako se muzu stanje popravilo, ti si se opustila. Kako se sada osjeca? Je li mu bolje?
Manuela, dobro nam dosli Emir i ti. Masala, kako visok momcina je tvoj sin!
I svim ostalim mamama i njihovim bebama velika pusa od Eme i mene! Zelimo vam lijep i suncan dan, pun smijeha!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

03.03.2009, 15:34

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

dok ivan i ja dodjemo, vi se bas ispricate i probleme porijesavate. kod nas ima svega. ivan je poceo u noci spavati i po 6h u komadu. to je lijepo, ali zbog toga imam problem. moje grudi nikako da prihvate njegov novi ritam spavanja, pa su pocele oticati, stvrdnjavati se i boliti jako. nista konkretno ne preduzimam po tom pitanju nego se trudim da preko dana on sto vise izdoji.
jos jedna novost! osisala sam se skroz kratko. medjutim i ta promjena frizure nije promijenila moje raspolozenje, jer ja i dalje patim za svojima u bosni i ozbiljno razmisljam da se vratim.
danas je ovdje suncan dan i malo smo setali. cekamo tatu da dodje s posla.
onu nagradu smo morali vratiti jer traze da im se plati 40 eura, a i uclane nas u neki klub pa nam salju svi mjesec do njegove 4 godine pakete s knjigama prilagodjenim uzrastu koje se moraju isto tako placati. htjeli nas prevariti na foru.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

03.03.2009, 16:11

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Mynxlee! Drago mi je "vidjeti" da si sa nama. Cestitam za novi friz, stavi slikice da te vidimo. A, sto se tice nostalgije, sve su to faze, vidjeces. Vjeruj meni, ja godinama zivim daleko od svojih. Ne naviknes se nikada, ali, imas i faze kada ti je super i faze kada ti fali sve tvoje. Sto se tice nagrade, ne sekiraj se! Bice nagrada za Ivana. Mlad je, imace kada i prave nagrade, a ne pravarantske dobivati. Je li se muz popravio:)?
Sike i meni nadodju grozno tokom noci, jer Ema se takodje po sedam sati ne budi, ali, ne radim nista. Kada je tek pocela tako spavati bilo mi je kao i tebi, sada me ne bole, ali osjecam kako se strasno stvrdnu. Prihvatice one novi ritam, nista se ti ne boj. Pusa tebi i Ivancetu!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

03.03.2009, 18:05

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav! Nama se mlijeko, hvala Bogu, jutros vratilo na staro. user posted image Možda čak i višeuser posted image user posted image user posted image Sinoć sam opet pila onaj čaj za dojilje i puuuno soka od krušaka (koji mi je i ranije pozitivno uticao na priliv mlijeka). I jutros grudi kao silikonskeuser posted image user posted image user posted image .
Muž je danas primio posljednju dozu nekakvog lijeka (nešto novije generacije namijenjen upravo za virusnu upalu pluća, proizvodi Bayer) i puno je bolje. Ljekari kažu da će možda izaći iz bolnice krajem sedmice na kućno liječenjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A za sike koje se još nisu naviknule na novi ritam spavanja bebica, rješenje je hraniti ih dok spavaju i postepeno ukidati noćno hranjenje. Meni je uvijek pomagalo kad je hranim dok spava. Čini mi se da se nikad bolje ne najede kao tada. Žmiri i jede, a i meni lakše. A kad je hranim dok je budna samo razgleda. Malo jede, pa okrene glavu, pa opet jede, pa se okrene ... Moram joj rukom zakloniti pogled sa strane dok jede.
Bravo za bebice koje su sa flašice prešle na sikuuser posted image user posted image user posted image
Dinciii, sretan i ugodan put za Bosnu!

clock-img

03.03.2009, 19:58

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ej drage moje evo i mene danas isla jos malo u shopping da kupim jos neke stvari,ma bebbe sta da ti kazem jos se nisam pocela pakovati a najverovatnije idemo u subotu hehe nego ovako perem ves cistim pa cemo se pakovat u cetvrtak petak....

Bebbe sto se tice radosti hocu da vristim koliko se radujem....auto koje cemo uzet je renault laguna karavan....ev postavit cu par slika da vidite :))))

http://bilder.gebrauchtwagen.at/fahrzeug_bilder/61/61354/p_224669_41224901261.jpg

http://bilder.gebrauchtwagen.at/fahrzeug_bilder/61/61354/p_224669_11224901261.jpg

http://i7.ebayimg.com/06/m/000/a2/07/c850_27.JPG

samo sto je srebrni a ne crni..nisam mogla naci tu boju user posted image

mellisad
sto se tice bebine kilaze ja sam to vec pisala i moja je zadnji put dobila samo 450 grama al u tabeli sa njenom kilazom je izvan normale tj..napreduje tako da se nisam nesto puno sikirala...a prije toga za mjesec dobila kg a drugi put samo 450 gr...al mi je doktorica rekla da se ne sikiram da je to normalno....

mynxlee vjerujem ti ima i ovde takvih lopova meni su dolazili u bolnici al ja sam vec znala za njih pa sam ih otkacila user posted image user posted image user posted image

nita hvala ti...

saljemo pusicu bebicama i mamama user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.03.2009, 20:58

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

hi. samo da vas kratko pozdravim. Nita želim ti mužu što brži oporavak, a što se tiče nadolaženja mlijeka noću sve će se to normalizirati, moja beba spava po cijelu noć od navršenih dva i pol mjeseca. Evo da se malo i pohvalimo beba je prvi puta jučer rekla mamai sada neprestano ponavlja baba mama, jaja, eje, al najviše mama i baba...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

clock-img

03.03.2009, 21:22

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

E, moja bebbe, mm se nije jos popravio, a kad ce ne znamo. Uhvaticu ja njega za vikend, pa sta bi - bi. Samo da mi Ivan utvrdi sa snom. Sto je previse - previse. Prije dok se bilo ''mlado'' sve se mislilo, ma to ce se svaki tren trte-mrte, a vidi... Isto 2 penzionera. Kao sto Faruk iz ''Lud, zbunjen, normalan'' kaze da Izet Fazlinovic ima blji seksualni zivot od njega, hehe... tako je i kod mene. Ali, promijenicemo mi to.
Dinciii, znaci furas dole. Blago tebi. Ja cu tek u aprilu. Do tad cu se ucrvati. Neka ti je sretan put. Auto je super. Cestitamo. U zdravlju, sreci i veselju ga vozili, a do godine kupili i bolji, a taj ostavili za oko kuce. Hehe...
Teta berta, cestitamo i na prvim izgovorenim rijecima. Moj Ivan ima tek 2 mjeseca i 10 dana, ali ponekad mi se cini da kaze mami, ga-gu... Mi cemo kod doktora tek u aprilu, tako da jos ne znam tacu kilazu i duzinu, ali svi koji ga ne vide par dana kazu da napreduje i da izgleda kao da ima 4 mjeseca.
Slozila bi se s nekim ko je to rekao da bebe ne treba uporedjivati, jer su i bebe individua za sebe kao i odrasli ljudi. Bitno je da je beba zdrava, a koliko dobija na tezini nije bitno, sve dok je ona zdrava i vesela.
Ivan i ja ljubimo sve vas majcice i vase bebice, a bolesnim MM zelimo brz i uspjesan oporavak.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

03.03.2009, 22:16

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ma draga moja tanja dobra si ti kad izdrzis toliko user posted image user posted image user posted image user posted image ja bi do sad svog silovala user posted image user posted image ako nece milom hoce silom user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala ti draga moja...pao mi je kamen sa srca jer nam je ovaj bio premalen nista ne bi stalo....eto cak kad bugaboo kolica nemogu stat a kazu da se mogu super sklopit user posted image user posted image zamisli onda koliko je mal gepek....cmoka

clock-img

03.03.2009, 22:33

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

vi ste meni koma ženeuser posted image user posted image user posted image user posted image
dincii čestitam ti na autu i sretan put vam želim.još bolji odmor.Laura je bolje počela da jede tako da sam i ja sretna.user posted image

LAURA 5.1.2008.

clock-img

03.03.2009, 23:43

clock-img

nita

pencil-img

550

Eeeeee, žene! Lahko je vama! Vama muževi pored vas i lahko se zezati. user posted image user posted image user posted image Al' doći će i moje vrijemeuser posted image user posted image user posted image Kad me nazove iz bonice, ja mu kažem: "Halo, dobili ste vruće linije", a on se smije.user posted image user posted image user posted image Čim se smije mora da je dobro.
Dinciii, auto je ekstra, samo ga čuvajte po ovim našim cestama. Održavaju ih tako da možeš točak odvaliti ako ne paziš na rupeuser posted image user posted image user posted image
A za te lopove što koriste priliku da preko djece na prevaru zarade, stvarno nemam riječi. Pa ko im se upeca na foru? Da se to desilo u Bosni o tome bi se na sav glas pričalo: "vidi nam države, kod nas sve može, to nigdje nema ..." Eto, imama lopova i mimo Bosne.
Nego, šta vaše bebe rade kad ne spavaju? Jesu li mirne ili traže da se ljuljuškaju, nose, da im se pjeva, priča ...

clock-img

03.03.2009, 23:59

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

Evo i nas da se javimo, nismo dugo bili. Kako ste mi sve redom?
Blago tebi Dinciii, ode ti u Bosnu. Mi cemo tek u junu, ako Bog da. Auto je super, neka vam je sa srecom, u zdravlju i veselju ga vozili i puno boljih promjenili.
I mi se moramo pohvaliti, evo vec dvije noci spvamo po cijelu noc, zaspemo oko 11 i spavamo sve do 8 ujutro user posted image user posted image user posted image user posted image
Sutra punimo 3 mjeseca u dobar cas user posted image user posted image user posted image user posted image Doktoru cemo tek u aprilu ako Bog da, trebamo na vakcine i tada cemo se i vagati i mjeriti. Tako da vam sad ne znam tacno reci koliko je teska, ali fino napreduje, mashallah, vidim ja po njoj.
Ja sam se danas pocastila frizurom, uljepsala sam sebi dan.
Toliko za sada. Puuuuuno poljubaca saljemo malim bebama kao i mamama user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

clock-img

04.03.2009, 11:42

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Drage moje hvala vam puno....

Nita bit ce i tvoj ako bog da uskoro kraj tebe user posted image de mi reci jel mu bolje??
Amela V. super da ti bebica spava po citavu noc...i moja je od pocetka spavala preko noci...a sad ovih par dana mi se budi oko 5 haman da mi je malo prehladjena,ako bog da proci ce i to...

anitamo drago mi je da je lauri bolje,saljem joj jednu veliku pusu...

eto drage moja sad sam u stresu pa nemogu puno pisat user posted image user posted image user posted image cmoka

clock-img

04.03.2009, 11:56

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Dinci, gdje ces u BiH, mozes dogovoriti sa forumasicama kafu kad vec dolazis.....Cestitke za novi bibi. Mogu misliti kako si sretna.

Mynxlee, ne brini, i ja sam imala tu fazu s mm, ali se lagano vracamo na staro....donekle smo malo i mi krivci za tu situaciju, nakon poroda nam nije ni docega, nailaze na odbijanje stalno i kasnije se priviknu...Kad se sjetim, moj mm se sredi, namirise,obrije, ugasi laptop,tv,sve zivo i ceka me, ja samo kazem "Laku noc hani", nemam ga snage ni poljubiti i okrenem se, on se isfura a ja vec spavam...I onda on igra igrica, sad se zarazio dzaba ti sve zavodjenje...ali lagano i to prestaje....
Joj znam kako te hvata nostalgija, ma ja sam se udala s jednog kraja grada na drugi pa mi moji ludjacki fale. A i mm se nekad ubezobrazi nece da nas vozi, ne ide mu se, a meni zao bebu po gradskom prevozu trucati....Ma bice to sve dobro. Ja kad odem kod svojih onda jedva cekam da se vratim svojoj kuci sa svojim muzem i bebicom....

Cijenite drage moje to sto nocu mlijeko nadodje. Ja sam se znala probuditi mokra sva od mlijeka, jer Rijad je prije spavao po 8-9 sati u komadu. I odjednom sam se probudila nocu a one prazne....od tad se cesce budi jer manje jede, vuce jadan,vuce i kad ga san smori nastavi,a nije sit, onda se za sat do tri opet budi i sve tako. Ali opet dobro spava, od 8-9h pa ujutro do 6-7h. Nekad se budi samo jednom. Sad ga cini mi se muce zubici pa se budi cesce, ne od gladi vec samo da ga uzmem i zagrlim....Dusa pepa, neka su nam zivi i zdravi...
Flasica nista....ako pojede sada 20ml to ti je....a sa sise se ne bi skidao....Da bar sta ima u njima...user posted image

Jesu vase bebe nemirne dok doje? Moj Rijad mlati nogicom, hvata je rukom, razvlaci bradavicu, jel cuje kakav zvuk sa strane okrece se, stenje...Smori me dok ga nahranim...

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

04.03.2009, 12:29

clock-img

nita

pencil-img

550

Ma i Kanita je nemirna dok doji. Baš sam se pitala kakve su druge bebe. Već sam pisala da joj rukom zaklanjam pogled sa strane dok doji. Ne smeta mi kad trza nogicama, nego stalno okretanje na svaki zvuk, ma i bez zvuka stalno nešto pogledom traži. Kad završimo s dojenjem sva je od mlijeka po obrščićimauser posted image user posted image user posted image

clock-img

04.03.2009, 15:04

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

hvala idana,idem u tuzlu,inace sam iz tuzle...vec sam ja dogovarala se sa nunichi za jednu kaficu user posted image user posted image user posted image

Mynxlee i mene hvata nostalgija.Al kad vidim ovu svoju princezu i kako sam sretna malo se smirim..ipak je ovo moja sudbina bila i ja sam zadovoljna....iako pozelim svoju bosnu i voljela bi da sam blizu....

drage moje Rejhana mi je dobila temperaturu pa sam sva nervozna...bojim se da nije neki virus a sad hocemo da idemo za bosnu.pa evo sad mi je malo zaspala..katastrofa..pa sad cu nazvat doktoricu da napravim termin...

clock-img

04.03.2009, 15:16

clock-img

nita

pencil-img

550

Ma kad god se nešto isplanira, uvijek iskrsne nepredviđenih stvari. Do subote ima još tri dana i ako nije ništa ozbiljno do tada će i ta temperatura proći. Ako joj je neko prilazio ko je bar malo bolestan sigurno je viroza. I moj muž, tamam kad se počeo oporavljati, došao mu nahlađen otac u posjetu i sad ga napao i novi virus - boli ga grlouser posted image .
Vidjet ćeš da će Rejhana do subote biti bolje.

clock-img

04.03.2009, 18:18

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Evo da se i ja prikljucim mamama beba rodjenih 2008.
Moje zlato Emir rodjen 29.10.2008

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

05.03.2009, 00:02

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

drage moja evo me da vam se na brzinu javim..bila joj spala temp i opet je dobije i odemo u hitnu pregledali su je,pluca srce grlo itd sve je ok...et samo jos moram sutra urin odnijeti jer moja mala nije htjela tamo da obavi pa sam joj sad zaljepila to ispod pampersa da ujutro imam urin.pa onda cu odnijeti da i to pregledaju,doktorica pretpostavlja da je virus ovaj sto je zavladao,malo i na nju preslo..da stavljam cepice i da ce je proci uskoro....eto moje drage...i evo jedva je sad zaspala i ja sam koma pa odoh odmah leci i ja a ko sisha kucu cistit cu sutra...pusa 

clock-img

05.03.2009, 11:01

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

kako se zovu te kontracepcijske sto ih i dojilje smiju piti,bas mi trebaju?To mi je super ako ima?

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

Zadnji članci

article-img