cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

25.02.2009, 09:02

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

idana i moja rejhana je na prosloj kontroli dobila samo 450 grama i ja pitala doktoricu ona kaze da je to normalno jer ne dobije uvijek isto....a sa dva mjeseca ima 5250 znaci da napreduje....al me bilo nesto strah ja kontala rejhana dobila kilu hehe

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

25.02.2009, 15:22

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Cao, mamice i bebice!
Kako ste nam? Nas dvije smo OK. Isle smo malo do grada, plakale u autu kao i obicno, ali, sve se nadam navicice se...
Idana, bas mi je zao sto si tako u bedu. Ali, svi imamo i boljih i losijih dana, a neprospavane noci doprinose da se tako osjecas.
Nana_Ze, sto se tice spirale, nije rano, mogu je staviti vec sest sedmica po porodu, ali uslov je da imas menstruaciju. Ja mislim da je to da dobijes menstruaciju tek nekada kasnije sasvim normalno, a ne ovako kao ja... Ma, mene najvise brine ima li Emi dovoljno hrane, jer sada nece i nece flasu, nema sanse.  A od pocetka mi je lijepo jela i siku i flasu. Sto se tice jabuke i ostale cvrste hrane, procitala sam da bebe imaju neki refleks izgurivanja hrane jezikom i da se taj refleks gubi izmedju 4. i 6, mjeseca, te zato se preporucuje da se tada pocne davati cvrsta hrana. Moguce zato Nađica nece jabukicu?!
Dinciii, i ja se slazem s tvojim doktorom, ne mogu djeca stalno isto dobivati, koliki bi bili?! Mada, razumijem i sve zabrinute mame, jer sam i sama takva. Gdje nam je Mynxlee, da li je stavila zecu so na rep ili safatala muza, kako ona simpaticno rece?!
Pusa svim mamama i bebama.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

25.02.2009, 18:43

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

cao mamice evo ja napravila veceru i cekam da mi dodje mm sa posla da hapimo...Rejhana je bila danas jako dobra ujutro smo morali poranit dosli majstori da mjenjaju termu za grijanje...i onda kad su otisli malo po kuci i oko 4 sata legnem i ustali smo oko pola 6 obje...i bas sam se malo odmorila...bebbe nema nam mynxlee ako je safatala covjeka onda joj oprastamo sto je nema user posted image user posted image user posted image Drage moje vjerujte da odbrojavam dane do 6.marta jer tada idemo u tuzlu,nemate pojma koliko sam pozelila svoje ajd mamu sam ono vidjela al oca sestru i njenu djecu neopisivo...uh jedva cekam user posted image user posted image user posted image

ljubim sve mamice i bebice pa se cujemo opet

clock-img

25.02.2009, 20:04

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dinciiii, uspavale nam se druge:) Nadam se da ste uzivali u veceri. A, sto se tice nostalgije, ja te potpuno razumijem. Od kada ne zivim u SA, a ima tome dobrih godina, uvijek sam, ma koliko daleko bila, barem jednom u pola godine odlazila dole, a kad smo bili u Sloveniji onda najmanje jednom mjesecno. Sada idemo tek u aprilu, a zadnji put sam bila, i to nakratko, u avgustu. Oduzilo mi se, sve mi fali... Kada na cesti cujem ljude da govore nas jezik, zaustavim se i slusam i nesto mi godi... Obicno nisam nostalgicar, ali, eto, ovaj put i meni nesto tako... Pusa tebi i Rejhanici. Emica je, hB, takodje danas dobra. Eno, okupala je i zaspala mi. 

clock-img

26.02.2009, 16:25

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

evo me. citam vas, ali nikako da vam se javim. kako mi ivan vise ne spava preko dana u wippe, pa spava u sobi u svom krevetu, a tu mi i pc, i cim pocnem da kucam on se probudi, pa mi je vjerujte vazno da koliko - toliko preko dana odspava. preko noci mi lijepo spava. budi se 2-3 puta da doji i nastavi. zdrav je i napredan, veseo, zivahan, ma hiperaktivan. kad ga skinem na komodi za presvlacenje, cini mi se da ce spasti, toliko se koprca. ponekad kaze ''mam'' ili ''mami''. prijateljica koja je to cula, mislila da se mm zeza i da on to govori. sad da li on stvarno mene spominje ili je to tako, ne znam.
sto se mm tice, jos nista. pokusala izokola, ali nista. ovih dana ima posla, pa mu necu prisjedati na muku. haha... ali ako meni dodje, ja cu ga iz sna napastvovati user posted image ako mi prigusti.
kako te vi i vase srecice?
kod mene ima jedan problemcic. da izvinete kad idem na wc da kakim user posted image bude krvi na toalet papiru. osjecaj posle kake imam kao kad sam imala konce, neko zatezanje. ne znam da li imam hemoroide. prije nisam imala. da nisu mozda od napona prilikom poroda. vidjecu ako ovako nastavi, otici cu ljekaru. nije to mnogo krvi. kapljica ili dvije. ima li neka od vas problema s tim ili je mozda imala?

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

26.02.2009, 23:28

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav mame. Mynxlee, i ja ponekad na toalet papiru primijetim malo krvi, ali je to od tvrde stolice koja je česta pojava kod žena koje doje. Doktorica mi je preporučila što više svježeg voća, zatim nekog suhog voća (suhe šljive i smokve) i što više tečnosti. 2-3 puta sam koristila i čepiće koji stimulišu pražnjenje crijeva. Neko uspije kafom (koja je "tanko" skuhana) izazvati rijetku stolicu i tada ne bi smjelo da bude tragova krvi.
A što se muževa tiče, volite ih i ne dajte im da puno rade. Mm je jako bolestan od prošlog četvrtka i već tri dana leži u bolnici. Niko od doktora još ne zna šta mu je a njemu se stanje ne popravlja. Zbog toga mi ni Kanita nije primila vakcinu, jer su mi na infektivnom odjelu rekli da joj odgodim vakcinu dok se ne ustanovi da kod muža nije riječ o nekoj zaraznoj bolesti. Ona je inače dobro i ne pokazuje nikakve simptome bolesti, osim što danju manje spava i malo je nervozna. Mislim da se moja zabrinutost odražava na mlijeko, pa tako i na nju.
Budite mi zdrave i vesele sa svojim bebama i svojim muževima.

clock-img

26.02.2009, 23:52

clock-img

adannn

pencil-img

946

Nita želim brzo ozdravljenje tvom mužu....Pozdrav  Samo ti se brini o bebiciuser posted image user posted image

Nejra 28.02.2008

clock-img

27.02.2009, 06:47

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Draga Nita! Nadam ce da ce TM brzo biti dobro i veoma mi je zao sto prolazis kroz tako tesko razdoblje, jer vjerovatno ti nije lako. Pusa i pozdrav Kaniti, tebi i tati.
Mynxlee, drago mi je cuti da ste ti i Ivan dobro. Sto se tice krvi, mislim da ti se tu radi o hemoroidima. Iako ih nisi imala prije mogla si ih na porodu dobiti. Ja malo o tome znam, ali mi nekako najlogicnije otici doktoru. Hemoroidi nisu nista strasno, ali nisu ni sala, ako pomislimo da se radi o venama.
Mi smo OK - nasa standardna sema - ja pijem kaficu, a bepce paja.
Svima zelimo lijep dan!

clock-img

27.02.2009, 07:54

clock-img

enna

pencil-img

697

Dobro jutro drage moje mamice i male bebice!!!
Kako ste nam vi danas,kako bebice slusaju li mi smo ok hvala Bogu samo spavanje je haos ali eto navikli smo i na to heheheneka su one nama zive i zdrave proci ce i to akobogda.Juce smo isli malo u setnju i neka snizenja su ovdje pa reko da vidim sta da kupim a Enu kao da grom udar kada ude u prodavnicu nevoli smisliti prodavnice neznma sta cu sa njom user posted image samo kenjka place ma uzas moram je uzeti iz kolica a ona je maslla 11.500 gr pa valja to nositi hehehe.Pusa vam i uzivajte mi u ovom lijepom danu!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

27.02.2009, 13:25

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

nita, tvom muzu zelimo brzo ozdravljenje. sigurno nije nista strasno, stoga, nemoj da se sikiras jer utice na bebu. misli na nju, muz ce biti dobro. vidjeces.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

27.02.2009, 14:49

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

cao mamice moje.evo da se i ja javim malo...mi smo dobro..mene malo uhvatila prehlada al ce proci nadam se brzo...

nita nadam se da ti je muzu vec bolje,nemoj se puno sikirati radi bebice....

bebbe kako si mi ti i Ema..nije valjda da u 7 ujutro pijes kafu hehe ranoranilac user posted image ja ako ne odspavam do pola 10 nikakva sam user posted image

kako su ostale mamice i njihove bebice???saljemo svima jednu big pusu user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.02.2009, 21:29

clock-img

melissad

pencil-img

109

Cao svima........ne pisem vam stalno ali pratim sta piseteuser posted image , ne stvarno,  ova moja smizla se navadila na ruke pa mi neda mira po citav dan, a kad zaspe  gledam da nesto uradim ili peglam po obicaju............ nisam ni ja zadovoljna kako mi je napredovala moja curica sa dva meseca i 23 dana imala 5500, mada mi doktorica kaze da je to sasvim u redu, ali kad procitam kako su vase bebe, mislim da je moja isuvise mala, inace dajem joj odavno soka od jabuke, pre nekoliko dana je  probala  ispecenu i ispasiranu jabuku   zatim  sam joj dala malo  kase od tikvica  i  nacedila jednu kasiku soka od sargarepe, mislim to nije bilo sve odjednom vec je dva dana izmedju svakog jela, a inace Dina ima sada 3 meseca i 8 dana. pozzzzzzzzz i pusa svima.....

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

28.02.2009, 00:50

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav mame i bebe i hvala vam na podršci. Danas su mm dijagnosticirali atipičnu virusnu upalu pluća. Puno mi je lakše kad napokon znam šta mu je i da će sada znati koju mu terapiju uključiti. Doktor me je ponovo pitao ima li kakvih promjena kod djece, posebno kod bebe. Hvala Bogu s njima je sve u redu, ali ćemo sa vakcinom još pričekati. I Kanita je danas mnogo mirnija i bolje spavauser posted image
Pusa bebicama

clock-img

28.02.2009, 08:01

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Draga Nita! Drago mi je da nije nista drugo, jer virusna upala pluca jeste opasna, ali mnogo manje kada je u rukama doktora. I ja sam je imala prije nekih pet godina, a manifestovala mi se je samo uzasno visokom temperaturom, nista mi drugo nije bilo niti me je boljelo. Oporavak traje prilicno dugo, poslije toga ce se muz brze umarati i trebace mu dodatno vitamina da povrati energiju, ali bice sve OK. Hvala Bogu da na djeci, odnosno, bebi, nema nikakvih promjena. Javljaj nam kakvo je stanje. Svi mislimo na vas.
Dinciii, ja sam isto nekada bila teska spavalcina, a sada rano legnem, jer se umorim, a onda sam rano i naspavana. MM ustaje u 6 da se sprema za posao, a ja s njim. Prije sam kada on ode isla nazad spavati, sada vise ne idem. Ali, evo danas sam se ulijenila. Hehehehe... Do pola 8 sam spavala. A ostali, ukljucujuci i Emicu, drincaju. Kako prehlada?! Kako je Rejhanica?!
Melissad, ne sekiraj se, sve bebe narastu. Zaboravila sam s koliko je Dina rodjena?! I ja sam stariju kcerku tako rano pocela hraniti raznim vocem i povrcem, ali Emu nisam i necu jer mi je doktor rekao da beba u tom uzrastu malo od toga moze iskoristiti, samo joj prodje kroz sistem a zauzima mjesto mlijeku, bilo majcinom, bilo adaptiranom, od kojeg zapravo bebe rastu. Ja Emi ne dajem ni vodu, ni caj... Bas nista osim mlijeka. Ne znam koliko je teska. Na kontrolu idemo 5.3, pa cu vam javiti.
Enna, ni Ema ne pokazuje znakove ljubavi prema prodavnicama, ali to cemo promijeniti;) Mada, i ja sam nju juce morala nositi po trgovini.
Pusa i lijep dan svima!

clock-img

01.03.2009, 11:50

clock-img

melissad

pencil-img

109

Cao drage moje mame............Bebbe u pravu si  nebih trebala da se brinem, jer  onda mi bas nece narasti  to tako obicno ideuser posted image , rodjena je sa 3460 a 49  dugacka, normalna kilaza,  ispocetka sam bila zadovoljna kako je brzo dobijala kilazu, al  ovog meseca malo manje, ma necu da se brinem vise stvarno, a sutra imamo vakcinu, pa ce i tezinu proveriti i videcu kako je stanje. Javicu sta je bilo , ako budem  mogla, jer se stvarno isekiram kad ima vakcinu puno mi je zao moje duse male. Ljubi tvoju bebicu pozzzzzzz

clock-img

01.03.2009, 18:25

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav mame i bebice! Danas sam sretna jer je mm puno bolje. Ali, valjda zbog velike brige ranijih dana, mlijeko mi se jako smanjilo, tako da Kanita skoro pa stalno plače. Pijem puno tečnosti, vode, sokova, kompota, ali i dalje slabo. Bebu često pokušavam dojiti, a ona samo plače. Nadam se da će se do sutra stanje popraviti, u suprotnom prelazimo na adaptirano mlijekouser posted image user posted image user posted image Pusa

clock-img

02.03.2009, 06:56

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro mamice i bebice! Kako ste mi? Mi smo OK, standardna sema, moja jutarnja kafica dok Ema spava, a ostali se razisli za svojim obavezama.
Nita, bas mi je drago da je muzu bolje. Sto se tice mlijeka, steta da ga gubis, nadam se da ces ga uspjeti vratiti, a ako i ne, ne sekiraj se, dojila si je koliko si mogla. I adaptirano mlijeko je OK.
Lijep dan svima!

clock-img

02.03.2009, 11:21

clock-img

melissad

pencil-img

109

Pozdrav svima........Nita bas mi je drago da ti je muzu bolje, ali ti moras da pokusas da se ne sekiras i da mislis na svoje dete i mleko ce se vratiti, jer se i meni slicno desilo, moja majka se pre nekoliko dana operisala , a ja ne mogu da odem da je vidim, puno mi je to tesko palo, pa sam osetila da imam manje mleka, i onda sam shvatila da mi je moje bebce najprece i da moram sad na nju da mislim, jer ona tek pocinje sad da zivi i da se razvija.Nemoj se samo sjekirati i sve ce doci na svoje.Danas smo imali vakcinu, pa dobro je podnela dusa moja, ali opet nisam zadovoljna sa kilazom, ali doktorka zadovoljnauser posted image  i ja ne mogu nista da kazem, sacekacu da napuni 4 meseca i pocecu sa kasicama. Veliki pozdrav svima, uzivajte u danasnjem danu.............

clock-img

02.03.2009, 12:25

clock-img

nita

pencil-img

550

Duše drage, ma vi ste meni velika podrška u ovim teškim trenucima. user posted image Od jutros je i stanje s mlijekom bolje, ali još nije kao što je bilo. Stalno pijem tečnost i neki čaj za dojilje. Kanita spava već dva sata, a juče nije uspjela više od pola sata u komadu. Valjda se sad najela.user posted image Melissad, koliko je sada bebica teška? Sigurno su je vagali prije vakcine. Moja starija kćerka je skroz malo dobijala na kilaži. Svega oko 400 grama mjesečno. Mislila sam da je do mog mlijeka pa sam prešla na Aptamil. Situacija se samo na kratko malo popravila, a onda opet po starom. Doktorica nije bila zadovoljna njenim napretkom, ali je bilo utješno to što nije stagnirala. Svaki napredak je dobar znak. Ona je bila jedna sitna, ali, hvala Bogu, zdrava bebica. I sada je takva. Visoka i mršavna. Doktorica je znala reći da je to jednostavno takav tip djeteta. Mi mame stalno imamo potrebu da poredimo bebice, a uistinu to nije potrebno (to i sebi kažem). Svaka beba je individua za sebe. Važno je da je zdrava i da koliko-toliko napreduje.
Vidim da nam je Ema dobro i sluša mamu.user posted image Velika pusa za Emu.
Pusa i ostalim mama i bebicama.

clock-img

02.03.2009, 14:17

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

drage moje evo i mene opet.prvo što me nije bilo jeste zbog komp.čim je kraj mjeseca uspori da ne mogu stranice otvoriti.laura je malo bolje počela da jede ali samo pire .izgleda da su zubi,jadno djete bole je desni.imam jedan drugi problem možda to i nije problem.lauri u zadnje vrijeme su jako crveni obrazi ne znam da li je alergija.samo obrazi ništa drugo.jeli iko imao nešto slično.

LAURA 5.1.2008.

clock-img

02.03.2009, 14:21

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Anita, Omaru se isto dešavalo. Kažu stariji da su zubići i to crvenilo povezani

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

02.03.2009, 14:24

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

žulja jadna šta stigne.kad će više izbiti a i ova ogrlica nama ne pomaže ništa.user posted image

LAURA 5.1.2008.

clock-img

02.03.2009, 14:33

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Anita to je od zuba,bas je nedavno tako od rodjaka mi mala imala istu situaciju.Vodili su je doktoru,i rekli su da samo hladne obloge stavlja,malo mokrom krpicom vlaziti desni,ali ne puno,i namazi joj nekim gelom,mi koristimo Calgel.Sad su joj desni kao upaljeni,pa ta toplota izbija na obraze,tako sam ja shvatila.user posted image
Ne brini,i ljubi nam Lauru.user posted image

Hamza 11.3.2008.

clock-img

02.03.2009, 14:41

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

mažem joj calgelom.

LAURA 5.1.2008.

clock-img

02.03.2009, 14:42