cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

21.02.2009, 12:49

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav mamice i bebice! Kako ste nam?! Uzivate u vikendu, pa vas nema ovdje?!
Mi smo OK. Juce smo bili na ultrazvuku srca, jer se je pedijatru zadnji put cinilo da je cuo sumcic, ali hB, sve je OK, a sumcic je fizioloske prirode i nije razlog za brigu, kaze doktorica. Inace, rekla je da Ema ima odlican socijalni odziv, i generalno izgled, a kada sam joj rekla da je rodjena sa 2,5 kg, rekla mi je da se ne sekiram jer vec sada izgleda kao beba rodjena sa prosijecnom tezinom, tako da mi je laknulo.
Sto se tice dohrane, ja nisam jos razmisljala o tome. Znam da bi trebalo poceti izmedju 4. i 6. mjeseca.Vidjecu...
Danas bas lijepo vrijeme. Ema spancka, a kada se probudi idemo malo skitati po Mariboru, jer je vrijeme maskara ovdje, pa je sve veselo.
Pusa svima!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

21.02.2009, 18:20

clock-img

nita

pencil-img

550

Drago mi je da nam je Ema odlično.user posted image user posted image user posted image Ni ja ne planiram početi sa uvođenjem čvrste hrane prije 5. mjeseca. Nekako mi nezamislivo da bebici dajem drugu hranu sve dok ne mogne da sjedi.

clock-img

21.02.2009, 18:24

clock-img

Romali

pencil-img

2753

IZVORNA PORUKA: Nana_Ze

Čak ovdje pise da se se polovinom četvrtog mjeseca može početi sa 1/8 žumanceta uz ručak???!! Sad ce Višnja ovdje reagovati sigurno:)
Nisam pametna kako i s cim početi. Mame koje su rodile u prvoj polovini 2008. u pomoć!!user posted image

Evo jedne takve mame, i ja isto mislim da je to prerano. Mom user posted image je za 2 dana punih 10 mjeseci. Ove sedmice je tek prvi put probao  žumance. Možda smo mi malo i pretjerali, ali 4 mjeseca je ipak prerano. Bolje je sačekati još malo.

< Poruku je uredio Romali -- 21.2.2009 18:25:04 >

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

21.02.2009, 22:10

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

a moram da reagujem user posted image ...nase bebane su najvaznije u nasim zivotima i ne treba ama bas nista da eksperimentisemo na njima...
ja sam za to  da se ne zuri pretjerano sa ishranom... pa jesce beba aBd cijeli zivot i zumance i bjenace... zar ne?user posted image
a 1\8 !? ... to ti dodje kao zrno kafe user posted image ...cemu uopste to...
moj savjet ti je pricekaj jos...
Moja Asja je sa 10 m probala zumance...
Nana_Ze imas ovdje teme: pocetnica u ishrani  i ishrana bebe od (4,5) 6-12 mjeseci... iscitaj to i imaces odlicnih savjeta i recepata...

< Poruku je uredio Visnja RR -- 21.2.2009 22:16:32 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

22.02.2009, 19:02

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

zene evo i mene. uzeli novi pc pa se ne snalazim bas najbolje a i od onog svog ne mogu doci na red. uglavnom trudim se da vas citam. vidim ima i bilo je dosta bolesnih malih clanova kojim zelim brz oporavak. bebbe ja bi prije zecu stavila soli na rep nego onog safatala. haha... mi dobro. kazem oko novog pc-a kao ko novog cuda. uzeli imac. platili 1600 eura, ali i vrijedi.
cuvajte mi se.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

23.02.2009, 11:57

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Cao, nesto ste mi za vikend zakazale:).
Mi smo jutros isle na vakcinu. Danas su nam tri mjeseca i tri dana i imamo 6700 gr, 62 cm.
mynxlee vidim ja nesto te nema, znaci novi komp, cestitam:)

http://www.pampers.ba/profile/4746

clock-img

23.02.2009, 12:46

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ej drage moje evo i nas....mi smo za vikend hodali...najprije gledali auta,hocemo da uzmemo novo auto jer nam je ovaj mali pa onda isli malo u shopping pa malo obilazili family...mynxlee cestitam na komp...kako su mi ostale mamice i njihove bebice....Bebbe drago mi je da je Ema dobro,da je sve ok...

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

23.02.2009, 16:46

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

e, hvala puno.
morala sam se pohvaliti malo.
ivan ima 2 mjeseca i 2 dana. u zadnje vrijeme ima dosta slajma u grlu. niti ga zna iskaljati, niti progutati, pa ponekad ropti. danas je u 2 navrata dok je spavao vrisnuo i poceo plakati, a inace nikad ne place samo kat-kad kenjka. bas sam se uplasila.
dinciii, hvala ti za podatak od wippe. konacno sam ga se rijesila.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

24.02.2009, 07:00

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Jutro, mamice i bebice! Opet ja zorom. Nije me bilo par dana, jer mi je bila stalno neka guzva kroz kuci, ali citala sam vas, tako da sm vidjela da smo sve bile lijene ovaj vikend. Kako smo danas?!
Kod nas OK, Ema me muci, jer nece nikako vise flasicu, samo siku, iako je od pocetka jela i jedno i drugo, a mene strah ima li joj dovoljno:(, jer imam redovno menstruacije, a negdje sam procitala da je to znak da se mlijeko smanjuje... Nemam pojma sta bih... Evo je, spava sinoc od deset sati. Jutros u pet sam joj pokusala dati flasu u snu, to mi je prije uspijevalo, no nije htjela ni pomisliti. Cak ni siku nije htjela. Samo da je ostavim na miru da spava, pa sam to i uradila. U 9 sam narucena kod frizerke, tako da cemo jos malo pa morati u kciju nas dvije.
Pusa vam svima! Ema i ja vam zelimo lijep dan!

clock-img

24.02.2009, 08:42

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Dobro jutro i od mene, Da vam napisem koju dok djeca spavaju:).
Mynxlee, skuhaj mu malo cajkE od  šljeza (korijena) i daj mu na kasicicu. A nekoliko korijecica sljeza stavi u prohlađenu prokuhanu vodu i tu mu tecnost kapaj u nosic. Vidjet ces da ce pomoci. Ne brini se.
Moram vam se pohvaliti da je Nadja izbacila nocni podoj. DOjila i  pola 12 zadnji put i probudi se ujutro oko 7 da doji, tako da po svu noc spavam.:) Možda je bebbe i kod tebe ista situacija, jer sam citala da bebama krajem drugog mjeseca treba ukinuti nocni podoj ukoliko to one ne urade same. Jel to ti Emu vodis sa sobom u frizerski? Vidjela sam na rtl-u da neke mame vode bebe sa sobom kod kozmeticarke, bebe leze u svojim korpama, a mame uzivaju. Nevjerovatno je kako ih bebe slusaju.:) Pusice za bebane

clock-img

24.02.2009, 08:57

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: Nana_Ze

Vidjela sam na rtl-u da neke mame vode bebe sa sobom kod kozmeticarke, bebe leze u svojim korpama, a mame uzivaju. Nevjerovatno je kako ih bebe slusaju.:) Pusice za bebane

Ha...ha....mi bi digli sve na sebe...sve se smijem..ne mogu zamisliti Umu kako lezi, a ja se pirlitam...

Kod mene sve ok...Uma ruca Aptamil, super ga podnosi, ali sada kaki svaki drugi dan...user posted image ..Nadam se da joj je dovoljno...
A mi jos klopamo po noci...uvijek jedna flasica...curka ogladni...
Mislim da je to individualno kod beba, ja znam neke bebe koje do godine, imaju jedan obrok po noci, a opet sa druge strane bebe od 2-3 mjeseca koje spavaju 10h u komadu....:)
Ma samo je bitno da male guze klopaju i napreduju..

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

24.02.2009, 10:05

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Dobro jutro drage moje mamice,

Moja Rejhana od prvog dana nije htjela da jede po noci...nahranim je oko 10 i ona spava najprije je bilo do 6 a sad nekad zna i do 8 user posted image user posted image user posted image jede i opet nastavi pajkit.to je bas individualno kao sto skvo kaze...
skvo drago mi je da je mala prihvatila aptamil,i moja kaki svaki dan....nije to nista!!!
bebbe blago se tebi ja jedva cekam da idemo u bosnu jer tamo ja imam svog povjerljivog frizera da mi napravi nesto sa ove glave user posted image ovde sam se isla samo jednom sisat jer ipak dugo godina idem jednom frizeru...

mynxlee nadam se da sam ti pomogla....jer sam bas taj text dobila od hipp-a....pa kako mislis da si se rjesila user posted image

clock-img

24.02.2009, 11:35

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

pozdrav drage evo i mene malo slabije ali eto nema se vremena...malo sam citala vase postove vidim bebee hoce frizeru evo ja da se pohvalim da imam frizera kod kuce hehe user posted image
isla sam dinciii danas po vizu hvala bogu pa sam ito rijesila sad prvog aprila idem kuci uhhhh jedva cekam pozz za mame i bebe

clock-img

24.02.2009, 11:40

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

Asja se jutros probudila u 4 da papa flasicu i nakon toga mi je trebalo sat vremena da je uspavam... ne znam ni koliko sam je puta spustala u krevet a ona se taman kad je pokrijem samo digne na rukice i smije se...
btw na nosu imam dvije velike krvave ogrebotine... u zadnje vrijeme se samo grebe... ne znam sta je gore kad joj odrezem noktice ili kad su malo duzi...
i svaki put neocekivano... kao mazi mi lice i ispituje svaki djelic njezno a onda me samo grebucne ko macic sapicom i smije se...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

24.02.2009, 11:51

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

E, Visnja, bas me nasmija tvoja grebava maca. Djeca su stvarno biseri najveci na svijetu.
Evo, mi dosle od frizera. Skvo, ni kod nas to ne moze da Emica lezi, a ja se pirlitam, a ja jos uvijek glupa pa ne mogu da je ostavim, nikome osim MM, te sam isla prvo po svekrvu, pa smo sve tri isle frizeru. To mi je jedini nacin za sada. Ali, dobro je. Samo sam skratila krajeve, oprala i isfenirala, tako da mi nije trebao povjerljivi frizer, sto rece Dinciii. Nemam, poput Malaaaa-e, frizera kuci. MM ni ne primjeti kada po 10 cm skratim kosu. Zato mu stalno prijetim da cu se ofarbati u plavo, pa da vise jednom za sve ove godine primijeti da sam bila kod frizera!:)
A sto se tice nocnog hranjenja, juce me je moja najbolja drugarica koja je u SA bas naruzila sto se budim da hranim Emu. Kaze, pusti dijete i ne maltretiraj je.  A ja sva zabrinuta je li joj dostauser posted image S Anjom nisam bila tako luda, Anja je bila kilo teza kada se rodila i od pocetka je spavala cijelu noc... Sta vi mislite, ima li smsla buditi dijete ako ono hoce da spava cijelu noc?! Hoce li to naskoditi napredovanju? Nana_Ze, super ti je savjet za prehladu. HB, sada mi ne treba, ali zapamticu ga.

clock-img

24.02.2009, 12:28

clock-img

ajnur

pencil-img

773

jel mozes da mi das par savjeta vezano za zatrudnjivanje?mene na ovom sajtu svak ignorise tj. vec odavno su ovde.ja sam nova, mlada,sama i nemam pojma ....a sve bi dala da mi Allah dz.s napuni ruke...

< Poruku je uredio Dina RR -- 24.2.2009 12:49:43 >

clock-img

24.02.2009, 12:33

clock-img

budućamama

pencil-img

1306

Draga Ajnur,
dobro ti nama došla na RRuser posted image
Imaš poseban dio foruma koji se odnosi na zatrudnjivanje i eventualne probleme sa zatrudnjivanjem i tamo možeš dobiti zaista more dobrih savjeta. Teško da su te cure stigle ignorisati kad imaš samo 4 posta uključujući i ovaj na ovoj temi...
Slobodno se uključi u čekaonicu i vidjećeš da će te dočekati puno tople podrške. Sretno i želim ti da se što prije preseliš na pdf Trudnoćauser posted image

< Poruku je uredio Dina RR -- 24.2.2009 12:50:22 >

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

clock-img

24.02.2009, 12:39

clock-img

malaaaa

pencil-img

677

bebee nemas potrebe buditi emu i hraniti jeuser posted image ona kada bude gladna sama ce se probudiiti nista nebrini ali eto ija sam tako jedno vrijeme radila dok mi neko nije rekao da ga pustim da spava koliko hoce umene ahmed stvarno dugo spava prije sam brinula zbog toga jer vise spava vec sto je budan user posted image ali masala dobro mi napreduje bas zbog toga skoro smo bili kod dokt i ima 6 300
pusa

< Poruku je uredio Dina RR -- 24.2.2009 12:49:23 >

clock-img

24.02.2009, 12:45

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Bravo za Ahmeda, Malaaaa! Ema nema toliko, ali i puno manja se rodila. Ne znam sada koliko ima, jer od kada je nakupila 5 kila je ne mogu vagati na kuhinjskoj vagi, tako da cemo je vagati 5.3, na kontroli. Meni izgleda kao da fino napreduje, i vjerovatno ih je bolje da pustimo da spavaju po noci, ali ja sam sva nesto nesigurna!
Ajnur, dobro nam dosla na RR! Ovdje te niko nece ignorisati, i bas kao sto ti rece buducamama, dobices sve savjete koje trebas i zelis. Pozdrav!

< Poruku je uredio Dina RR -- 24.2.2009 12:49:07 >

clock-img

24.02.2009, 15:01

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Jeste se raspisale danas:). Bebbe zbaci frizura legla. Ja cu sutra do frizera, kod mene je kosa skroz kratka, tako da ne zahtijeva ceste odlaske frizeru.user posted image
Ajnur, dobrodosla nam. Ne znam koji bih ti savjet mogla dati, jedino mogu reci da se ne brines i da se s tim ne opterecujes i sve ce biti O.K.
p.s. Mi smo poceli piti sokic od jabuke:)

clock-img

24.02.2009, 15:26

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nana_Ze, ma ja imam dugu kosu samo da ne moram cesto frizerima, kada mi je kratka, onda raste nekako u sirinu, jer je nenormalno gusta, i raste brzo, tako da moram svako malo frizeru. Imam ja faze kada rado idem frizerima, a imam i faze kada ih ne mogu ocima vidjeti:)
Cetitam vam za sokic od jabuke. Kako ga pijete: cisti cijedjeni ili kupovni i da li joj ga mijesas s vodom?! Ja sam Anji davala sok od jabuke od 15og dana. Emi nisam jos nista uvodila, cak ni vodu jer me je ljekar djelomicno uspio ubijediti da joj ne treba.
Skvo, sada procitah da ti Uma kaki svaki drugi dan. Ne sekiraj se, bas sam maloprije tabirila jednu od svojih barem deset knjiga o bebama, i pise da je normalno sve - i da kake po cetiri puta dnevno i da kake jednom u sedmici. Super da je Umici dobro legao Aptamil.

clock-img

24.02.2009, 15:28

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Buducamama, kada, aBd, dolazi tvoje bepce?!

clock-img

24.02.2009, 18:42

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

dobro je da si to rjesila malaaaa.mi idemo sad ako bog da 6.marta jedva cekam user posted image
danas smo setale i evo malo prije dosle kuci,malo hodale malo trosile pare i malo ispijale kafe user posted image user posted image user posted image
sta ima kod vas???cmoka od nas dvije

clock-img

24.02.2009, 19:18

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Mi tek danas primili boce za treci mjesec. Rijad dobio samo 500 gr za 25 dana. Kaze dr da to nije strasno,da je na donjoj granici i da bebe sada ne dobivaju vise na tezini tako mnogo, inace bi bili kao dzinovi. A i kao da je pomalo gladan,vidim ja i na njemu. Ono mlijeka sto doji mu ne bude dovoljno,a falsicu nece nema sanse. Dam mu salni obrok ili vocni, za sat opet gladan, svako sat se dojimo ili nesto jede. I opet...pitam se gdje mu staje. Nocu nekad nece dohranu pa se budi cijelu noc, a kad popije dohranu budi se jednom...joj ne mogu vise biti pametna.
A uspavati ga....visa matematika. Ma aerobik, jedino kad se vozi u autu zaspe samo tako....Ja sam napola luda...

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

25.02.2009, 08:46

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Idana, ne brini se za tezinu, dobio je fino s obzirom da doji. Moja je malena isto dobila oko 700 gr i kaze dr da je to ok. Ja sam svojoj  dala neki dan adaptirano mlijeko jer sam bila bolesna i jedva je prihvatila. Gurala sam joj flasicu sigurno nekih 10 minutu, vec se bocica bila i ohladila. Jedva je uzela, morala sam se skinuti da osjeti moju kozu i tek tada je pocela da vuce.  Izgleda da te zeza po noci?? Meni je tako bilo s prvim djetetom, nocna mora svaku noc...
Bebbe, sto se tice soka, izrendam pola jabuke i procijedim kroz gazu,  nisam dodavala prokuhanu vodu. Jucer sam joj kuhala jabuku i nije htjela da rucka, izbacivala ju je, pa cu ponovo probati sljedece sedmice. Bebbe vidim ti si vec dobila menstruaciju, ja jos nisam, ako bude koa s prvom bebom, dobit cu tek pred njen prvi rođendan.
Mene strah da cu opet zatrudniti, dosta mi dvoje:). Ne znam da li je rano za spiralu, sta vi mislite? Pogotovo zato sto jos nisam dobila menstr., a negdje sam procitala da se ona stavlja bas u vrijeme kad zena dobije.
Skvo i ja se brinem kad je kakanje u pitanju. Moja lutkica nije imala stolicu 2 dana i stalno sam virila u pelenu:).
Evo kod nas snijeg ponovo propaduje...

Zadnji članci

article-img