cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

18.02.2009, 23:11

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

ma i sinoc je dobila temperaturu cak mi je i duze spavala user posted image   jutros do 9 a inace se budi oko 7- 8 al dobro je masala...evo je pajki mirno...ma ne znam zasto bi mi prepisali te cepice da ne smije..jos mi je i rekla ako vidim da je kmezava da joj dam jedan da bolje spava...al sam ja ipak cekala da dobije temp....nesto mi bilo bezveze da joj dajem a nije joj nista...a svi hvale ovu moju doktoricu...tako da ne znamuser posted image user posted image

hvala ipak svima na brzi user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

18.02.2009, 23:31

clock-img

remzy

pencil-img

1380

ma nista proci ce to nju samo polako i sve ce biti uredu
p.s nemoj je topliti puno meni su rekli da male bebe netreba topliti kao odrasleosobe kad imaju temperaturu.

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

18.02.2009, 23:39

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

hehe ja nekad mislim da je previse tanko oblacim...nekako se uvijek sjetim moje sestre koliko je toplila svoju aminu pa dijete osjetljivo pravo postalo...pa tako da se toga bojim i fakat je ne toplim previse u kuci..jer ipak je toplo u stanu...a i ona cim joj je vruce pocne plakat ne voli toplinu...to sam primjetila kad je utoplim kad idemo napolje i onda kad udjem negdje gdje je toplo odmah pocne se kmezit da je raskomotim user posted image skafander kupila ne smijem joj ga ni obuc...uvijek jakna i onda dekica debela preko u jastucic da je mogu brzo raskomotit user posted image

clock-img

19.02.2009, 01:16

clock-img

nita

pencil-img

550

Držimo fige maloj Rejhani da nam što prije pobijedi tu temperaturu. Ma ja mislim da joj je do sada i prošla. A što se doktora tiče - svaki ima svoju teoriju. Meni u apoteci rekli da sirup ide kad je temp. do 39, a čepići od 39. Kad sam to rekla dokt. ona reče kako to nema veze sa zdravom pameću. i hajd sad znaj koga poslušatiuser posted image
Nadam se da je i Lamiji već bolje.
I Sarah, Mašallah, napredna. Već hoće da grize - stižu zubićiuser posted image user posted image user posted image
Bebbe, kakav je to rota virus? Kod nas to niko i ne spominje.

clock-img

19.02.2009, 01:44

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

I cepici i sirup se doziraju po kilogramima bebe (barem bi tako trebalo da se radi) ,samo je nacin aplikacije drugaciji.
U cepicu od 120 mg je naravno 120 mg paracetamola,identicno kao i u 5ml (kasicica) sirupa.
Evo samo jedan primjer
DOJENČAD OD 3 MJESECA I DJECA DO 1 GODINE ŽIVOTA:
1/2 - 1 žličica sirupa (60-120 mg) ili 1/2 - 1 čepić (60-120 mg) 3 do 4 puta na dan.

clock-img

19.02.2009, 01:57

clock-img

nita

pencil-img

550

Hvala ti Nunichi!

< Poruku je uredio nita -- 19.2.2009 2:09:03 >

clock-img

19.02.2009, 07:04

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro! Evo mene zorom. MM ispratim na posao, Emica jos pajki, a ja sebi napravim kaficu i za racunar:) Dinciii, nadam se da je Rejhana bolje danas. Dusa mala. Sto se tice sirupa i cepic, vjerovatno se kod tebe radi o drugacijim vrstama, i, kao sto si i sama rekla, ne bi ti dr dala da nije primjereno, pa se ne sekiraj. Meni je, doduse, dao Lekadolov sirup na bazi paracetamola. Isto mi je rekao da dam preventivno, jer djeluje i u slucaju bolova, ali, kako Ema nije imala temperaturu, hB, ja joj nisam nista davala.
Nita, mislim da sam ja negdje na RR bas citala o rota virusu. To je virus koji izazove proljev i povracanje kod djece, i ne da ga se lijeciti, kao ni druge viruse, dok ga organizam ne izbaci, sto traje prilicno vremena, a dijete je potpuno iscrpljeno. Imala ga je kcerka moje prijateljice. Vratili su se ekspresno s mora u SA, odmah u bolnicu i cekaj da prodje... Kada se dijete vakcinise, zasticeno je od rote 98 odsto, sto je super, jer je rota prilično tvrdokoran virus, ali nije zasticeno od svih drugih virusa koji bi mogli izazvati slicnu, samo nesto blazu reakciju.
Daja_sa, dobro nam dosle Sarah i ti.
Veliki pozdrav i lijep dan svim mamama i bebironcicima od Eme i mene.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

19.02.2009, 10:53

clock-img

nita

pencil-img

550

Hvala bebbeuser posted image Ma sigurno kod nas taj virus nije ni čest dok se o njemu ovdje malo zna. Nadam se.

clock-img

19.02.2009, 11:12

clock-img

tajjra

pencil-img

276

jutro drage moje mamice evo i ja sam za kaficom i racunarom aminica paja pa reko da vidim sta mame rade i njihove bebice???
Amina kako znate je jucer primila 2 vakcine,sve je proslo ok nije imala temperature,dobro je pajkila tako da samuser posted image user posted image user posted image

Dincii kako nam je nasa plinceza Rejhanica?Jel bolje?Kako si mi ti jesil se naspavala??
Kakvo je vrijeme jel ista bolje??
U Sarajevu se snijeg ne sali uuuuuser posted image  neka je ja volim samo sto ne mozemo izaci  vaniuser posted image

bebbe kako je tvoja Emica???
Kakvi su planovi vasi za danas???heheh

clock-img

19.02.2009, 11:43

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Ej drage moje evo i mene..mala je hvala bogu dobro nema vise temperaturu...fino mi je i spavala jutros do 7 pa jela pa opet nastavila do 10...i evo sad se ljulja princeza haman hoce opet da pajki user posted image Hvala vam svima na brizi i podrsci..ljubimo vas puno Rejhana i ja...

kako ste mi vi provele noc....gdje nam je mynxlee nema je nesto...nema Ivan dobija nagrade pa garant nema vremena za nas user posted image user posted image user posted image user posted image
nunichi hvala nekako mi je lakse kako sam tvoj post procitala user posted image

clock-img

19.02.2009, 11:52

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Nema na cemu draga moja,nego vidim da ste se zadale oko tih cepica,pa rekoh da podijelim s vama ono sto ja znam o tome. user posted image
Pusa za sve nase bebe 2008,a posebno za moju malenu sugradjanku. user posted image user posted image

clock-img

19.02.2009, 13:42

clock-img

remzy

pencil-img

1380

evo i mene opet
juce pricah sa dinciii o temperaturi i neznajuci da cu i ja veceras dezurati!!!
ovako Lamija mi ide na inhalacije vec drugi dan a ima sve do subote da ih prima.Ona kako krenu u skolu sve malo malo bolesna ,a onda i ostali u kuci ,sto znaci da su i ovo dvoje bolesni Fatih mi je sinoc imao temperaturu 39,4 i dosta kaslje dala sam mu paracetamol i sve je ok .Temperatura se nije vise vracala ,ali kaslje kao iz kace ,a tako i Ambera,kise i kaslje.Ovi za razliku od nje piju caj ,med jedu ,limun...a ona nesmije nista jer je mala.......samo doji!!!!!!!!!!mislim da je gripa u pitanjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

19.02.2009, 14:38

clock-img

nita

pencil-img

550

Remzi, nadam se da ta gripa neće dugo trajati.
Nego, mojoj Kaniti se od sinoć pojavio sitan osip po stomačiću.user posted image Samo tu. Jesam malo sinoć jela kikirikija (dojimo), ali ako je od toga zar ne bi do sada trebalo proći?! Ne znam trebamo li ići zbog toga ljekaru. Nema nikakvih drugih znakova bolesti. Ne vodi mi se sada u dispanzrer među bolesnu djecu da još i kakav virus ne pokupimo.

clock-img

19.02.2009, 18:32

clock-img

melissad

pencil-img

109

user posted image user posted image user posted image za temu..........bas mi je ovo falilo, bebbe svaka cast sto si nas opet okupila. Stvarno kao sto mynxle kaze ringeraja mi nije bila ista bez vas.Mojoj Dini su danas puna tri meseca, rodje na je sa 346O i 49 cm dugacka poslednji put sam je merila pre dve sedmice imala je  5500 kg, masalah zadovoljna sam sa njenom kilazom, samo je dojim, a pocecu od cetvrtog meseca da joj dajem povrce i voce(mislim postepeno)grcici vec prolaze, guce, smeje se. Puno sam srecna sto imam moju bebu, moju dusu.......... Ljubim vas i pozdravljamuser posted image

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

clock-img

20.02.2009, 12:18

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Bebbe, hvala na dobrodoslic!
Kad se samo sjetim u trudnoci sam bukvalno visila na forumu, a sad jedva ugrabim.
Evo vec je cetiri mjeseca, a ja se osjecam kao da sam jucer bila trudna...

Inace, ima li neko od vas problema s bebanom,  koji "cupa svoju cunu..? mozda zvuci smijesno, ali B to stalno radi kad je go, bojim se da se ne povrijedi...user posted image

clock-img

20.02.2009, 12:50

clock-img

adannn

pencil-img

946

Moja cura jedva čeka da je skinem i onda se ona štipka po stomačiću baš mi je smješna,nego aazra brzo ga presvlači jer oni su jaki u rukicama pravo.....user posted image

Nejra 28.02.2008

clock-img

20.02.2009, 13:14

clock-img

nita

pencil-img

550

Pozdrav mame i bebe. Nadam se da su sve bebice dobro uprkos ovoj hladnoći i snijegu. Kaniti je još sinoć prestao osip. Izgleda da je uzrok bio kikiriki.
Aazra, možda Bilala nešto svrbi pa se tu dobavlja. Ili se samo tako zabavlja.

clock-img

20.02.2009, 13:37

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Drage moje, evo da se i ja konacno javim. Toliko mi je krivo sto se ne ukljucujem na temu, imala sam puno obaveza...Na kraju sam se samo srusila i zavrsila na infuzijama i kojekakvim lijekovima(pa smo morali prekinuti s dojenjem, izmuzala sam mlijeko da bih ga odrzala i uspjela sam) ...Prvo mi je Benjo bio bolestan, od male bubuljice na celu nastao je grozan cir...Bio je pod antibioticima, vadili mu gnoj, ma haos , dijete bilo skroz nateklo. Onda i ja spremala ispit, legnem u 1, ustanem u 7, sekiraj se za ovo sekiraj se za ono...Beba doji, iscrpiii...Odjednom vrtoglavica, ne mogu ustati iz kreveta...Uglavnom danas sam bolje, rekla sam bas me briga i za ispit moj i za moje studente....ne moze se na hiljadu frontova, a beba mala, benjo mali...
Vidim da se vi dobro snalazite sa svojim bebicama. Moja Nadja je beba za poželjeti, hvala Bogu s njom nemam nikakvih problema, samo se smije, doji, igra se, spustim je u krevetic i sama zaspi..I ja cu malo leci pored nje..
Nisam uspjela iscitati sve sto ste napisale, jos mi se vrti u glavi..Imam jedno pitanje, da li početi u dohrani sa voćem ili povrćem? Ja sam svojoj Nadji vec pocela cijediti malo jabuke, dam joj nekoliko kasicica soka... Kad vi mislite poceti sa sokicima i kasicama? Znam da literatura govori od 6-og mjeseca, ali meni to daleko.... Puno pozdrava od mene i moje priceze

http://www.pampers.ba/profile/4746

clock-img

20.02.2009, 13:45

clock-img

enna

pencil-img

697

E Nana_Ze ja sam svojoj Eni pocela po preporuci pedijatre naravno sa kasicama vocnim od 4 mjeseca a sa povrcem od 5 tako po meni da to nije uopce rano ovdje se daju kasice i sokici od 4 mjeseca ljubi svoje bebice a ti malo uspori tempo hehehe.

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

20.02.2009, 13:48

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: enna

E Nana_Ze ja sam svojoj Eni pocela po preporuci pedijatre naravno sa kasicama vocnim od 4 mjeseca a sa povrcem od 5 tako po meni da to nije uopce rano ovdje se daju kasice i sokici od 4 mjeseca ljubi svoje bebice a ti malo uspori tempo hehehe.

I mi papamo voce....od povrca za sada samo mrkvicu....Iduce sedmice probat cemo krompir....user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

20.02.2009, 14:00

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Hvala enna, imam jednu knjigu Kuvar za vašu bebu, u kojem ima ishrana prema uzrastu i primjerice za bebu od tri mjeseca pise citiram: da odojče ima 6 obroka, količina 120-150 ml, sa dvanjem kasaste hrane se počinje krajem III mjeseca, to treba ciniti postupno. Obicno se najpre uvode cerealije (žitarice). U toku dana detet sme da se da najviše onoliko kašičica žitarica koliko ima punih meseci, dakle 3 kafene kašike (15 ml)...imaju i raznorazni recepti za kompote, sokove, a sve za ovaj uzrast....
Čak ovdje pise da se se polovinom četvrtog mjeseca može početi sa 1/8 žumanceta uz ručak???!! Sad ce Višnja ovdje reagovati sigurno:)
Nisam pametna kako i s cim početi. Mame koje su rodile u prvoj polovini 2008. u pomoć!!user posted image

clock-img

20.02.2009, 14:10

clock-img

adannn

pencil-img

946

Nana-Ze moja malena će napuniti za 8 dana godinu i mogu ti reći da joj žumance nisam davala do oko devetog mjeseca i to joj ja ne bih ni dala nego moja svekrva,ja bih čekala do godinu ali kada sam vidjela da nema nikakve reakcije,i ja sam nastavila.....Namirnice koje sadrže gluten sam uvela postepeno posle šestog mjeseca...Mogu ti savjetovati da sve polako uvodiš,ma beba će to sve kad tad isprobati.....Sretno sa ukusima i ljubi bebuuser posted image

Nejra 28.02.2008

clock-img

20.02.2009, 14:52

clock-img

enna

pencil-img

697

Nana_Ze ovdje u Italiji prvo npr. pocnes sa kasicom od jabuke sama kuhas ili kupis nebitno i dajes jedno 3-4 dana pa onda pokusaj krusku, pa breskvu sve tako po par dana da vidis reakcije bananu mozes isto davati moja Ena nije htjela gnjecenu bananu vec sam joj strugala kasicicom i tako je htjela.Pokusaj sa tim vockama to su isprobane sigurno se smiju davati ja sam svojoj Eni davala i sve je ok a kivi,narandze,jagode to ostavi za poslije i jaje sam tek od neki dan uvela zumanjak i nema reakcija hB!!!

clock-img

20.02.2009, 14:57

clock-img

Nana_Ze

pencil-img

150

Enna, njoj su danas tačno tri mjeseca, jel vec smijem da joj skuham, da proba malo, možda 2-3 kašičice? Ili da sacekam jos malo...

clock-img

20.02.2009, 15:00

clock-img

enna

pencil-img

697

Ena je probala sa 3 mjeseca i 10 dana kasicu od jabuke (pola teglice) ili skuhas pola jabuke i izmiksas i dadnes joj.Ja bih da san na tvom mjestu sacekala jos koji dan ali ti opet odluci sama.Pusa vam!!!

Zadnji članci

article-img