Dobro jutro! Evo mene zorom. MM ispratim na posao, Emica jos pajki, a ja sebi napravim kaficu i za racunar:) Dinciii, nadam se da je Rejhana bolje danas. Dusa mala. Sto se tice sirupa i cepic, vjerovatno se kod tebe radi o drugacijim vrstama, i, kao sto si i sama rekla, ne bi ti dr dala da nije primjereno, pa se ne sekiraj. Meni je, doduse, dao Lekadolov sirup na bazi paracetamola. Isto mi je rekao da dam preventivno, jer djeluje i u slucaju bolova, ali, kako Ema nije imala temperaturu, hB, ja joj nisam nista davala.
Nita, mislim da sam ja negdje na RR bas citala o rota virusu. To je virus koji izazove proljev i povracanje kod djece, i ne da ga se lijeciti, kao ni druge viruse, dok ga organizam ne izbaci, sto traje prilicno vremena, a dijete je potpuno iscrpljeno. Imala ga je kcerka moje prijateljice. Vratili su se ekspresno s mora u SA, odmah u bolnicu i cekaj da prodje... Kada se dijete vakcinise, zasticeno je od rote 98 odsto, sto je super, jer je rota prilično tvrdokoran virus, ali nije zasticeno od svih drugih virusa koji bi mogli izazvati slicnu, samo nesto blazu reakciju.
Daja_sa, dobro nam dosle Sarah i ti.
Veliki pozdrav i lijep dan svim mamama i bebironcicima od Eme i mene.