pozz generaciji ! Evo konacno i mi da se malo javimo.....Ovih dana previse uzbudjenja.Brat dobio sina pa smo isli pomagati koliko mozemo oko bebe i ostalih stvari,a prije dva dana i naj prijateljica mi dobila sina pa sam okruzena bebama.Lana je super,malo slabije jela dok su bile vrucine,uzivala u neninom bazenu,cak je i prije dva dana naucila prvu pjesmicu.Zeko ,zeko zekane.Papuce ti mekane.....Sve lijepo na pocetku izgovara ali onaj zadnji dio (a moj zeko sto si lijep)to je na njenom simpa jeziku.Kisa ovih dana tako da je bila uskracena za setnje,ali zato je uzivala u muzici jer igracke nije ni pogledala ova dva dana,osim lutke koju skida i pritisce da joj pirca..Sto se tice tute jos nista jer neznam vise sta da mislim....par puta u noci se probudi hoce njanja piki u tuitu ....a onda opet u pempas.Vidim dfa zna za sta sluzi tuta i sama je trazi nekad "hoce njana piki" i piski....ali kakit nema sanse.Ja vidim ona cucne i ja odmah pitam."sta to radi Lana"....ona meni odgovori "Nana kaki"...kad je pitas pa hoces tutu da kakis ona kaze "nece"...i ustane pomjeri se malo i opet nastavi..ko ono pusti me ba namiru....Necu forsirati vidjecemo kako ce se odvijati stvari,mozda zatrazi i da kaki u tutu.emma.L ja citam tvoj post i zamisljam tvoju ljepoticu kako uziva na moru,zna djete sta je dobro.Ne-ne Emi batine samo se Ena ruzi ona je mala,a svoj djeci je zanimljivije uraditi nesto kad im se kaze ne ne odmah shvate kao da da,cak i namjerno to urade...ali shvatice to oni s vremenom.Ti kao i ja ja se sve brinem kako cemo u setnju ili bilo gdje van kuce da Lani obucem gacice,sta cu ako se ukaki ili piski...to mi je neznam,a djete da naucim na tutu pa onda u takvim situacijama van kuce da stavljam pempas bas nema smisla...samo cu je zbuniti.enna kod vas kao i kod nas sto se tice tute,samo sto Lana trazi da piski u nju..ali kad joj je cejf.Zna sve sta treba,stalno joj objasnjavamo i pricamo u vezi tute i kao hoce trazice Lana tutu da kaki a kad dodje do tog opet po starom..Citam i kontam izgleda je sva njihova generacija tvrdoglava,jer i Lana radi sve po svom naravno koliko joj dopustimo.Ili su to neke njihove faze....Bilo kako bilo vi uzivajte u odmoru.Ako budete na moru okupajte se i za nas dok mi nedodjemo.medic slatki Lana zna biti isto tako super kad je samnom,a cim je i mm tu odmah druga prica,valjda mu na taj nacin ispoljava ljubav da ga zadivi nestaslucima,ali on joj nepopusta sto se tice takvih stvari reagujemo isto tako da kad joj pricamo i upozoravamo ona netrci nikom nego skrece s teme.Pridze i umiljsava se mazi i govori"esi ti(a faca joj umiljata da umres od smjeha konta padamo na te fore kao )kao dze si ti,ljubi nas,ma nema sta neradi tako umiljato i slatko da ja jedva se susdrzim da joj ne popustim...ali nekako uspijem odoliti znam da je to za njeno dobro a i nase.....Sta da mi sutra se valja po cesti u namjeri da sprovede sto naumi,a to sam uvijek mrzila.Ali nemoj prutic,samo rijeci i strpljenje svatice to nase bebe kad jos malo porastu,jos uvijek su mali.Mozda kako im se blizi izlazak iz beba zele da iskoriste maximalno svoja prava,da budu bebeLana isto prica sastavlja rijeci,recenice cak je i prvu pjesmicu naucila.Lijepo se provedite na odmoru.Samo da nam sunce usija ovo vrijeme je bezveze....Toliko od nas nasi mili ljubimo vas Lana i mama.....ide mama spavati jer Lana se budi samo jednom da doji i to oko 5h.Nikad prespavati noc u komadu,ali dobro je i ovako doskoro se budila dva puta tokom noci.Inace dojimo jos,kaze"hoce ja doji" i kad je pitam kako ,ona usnicama pokazuje kako doji jos skupi usnice i njam njam....Laku noc ljubimo vas
unaprijed se izvionjavam na greskama ako ih ima,i nadam se da cete se snaci u postu kontam da nisam zapetljala sve...opet je kasno..........ljubimo vas