pozz generaciji i opet kasno al sta da radim dok sam se napeglala vesa,malo sredila nered koji je Lana napravila s igrackama vec 3h,al samo malo da se javimo.Hvala Bogu nema nikakvih reakcija na vakcinu.Lana kao i obicno puna svojih fazona,i bas sam se ismijala kad je mm otisao u wc.Lana je stala ispred vrata i dera se:"Tajoo shine,ade adje moja Njanja menja pepache"(tajo sine hajde izadje Lana mijenja pempas) kako samo to zvuci pa jos sine Danas smo prije pljuska uhvatili vremena za setnju i isplanirala sta cu raditi kad Lanu uspavam,al ona danas i neodspava tako da me sve cekalo za veceras.Evo gledam na sat 3:25 upravo sam se porodila ali prije 21mijesec.Vec dva dana me zove Dado i ispocetka mi je to bilo slatko,ali kad se malo prije probudila da doji i zove me :"Dado,hocu ja dadi ja "kontam hoce djetu ostati da me tako zove,znam da cuje od drugih ali ja njoj kazem :"nisam ja Dada-mama ona ponavlja mama"A uvijek mi je bilo bezveze kad djeca roditelje zovu imenom. emma.L Lanu od rodjenja nisam sisala nikako,male kovrdjice dirati neda tajo.Momak se ispatio dok je Emu sisao al zato je frizura pala Sto se tice vakcina ja sam se nacekala Bogami,izgleda je ludilo svugdje.Zamisli kako bit pametan i znati ko je u pravu npr:vakcina u 18 mjesecu je kao kapi i u rucicu,mora se primiti prije drugog rodjendana.Toliko sam cekala da je i od sestre mala prispjela na svoju vakcinu u 18mjesecu.Kako i kod njih u Zivinicama nije bilo vakcine u rukicu oni maloj daju tu u vidu kapi a za rucicu nemaju i kao nesmije dobiti posle ove 42dana.Nakon 42dana stigla je i ova vakcina i sestra taj dan kad je Lana dobila (kapi i u rukicu)odvede malu i pregled ok i na vakcinu (a mala kao nikad dere se na sav glas cim je vidjela mantil bijeli)Bukvalno zena navukla u spric vakcinu i da ubode Lejlu kad ova druga kao"cekaj-cekaj"Sestra poludila konta sta je sad kad ova rece"Netreba ona primit vakcinu do nevemba(a 4.nov puni 2god)Moja sestra poludila toliko joj puta cak i ta licno rekle kroz 42dana da dodje i sto kaze moja ses 100puta gledale u knjizicu i vidjele koju treba djete da prini i niko nista,kud se ona uplasila sta da dadose djetu a nisu trebale kakve bi bile posledice.Da nedetaljisem vise uglavnom ko je sad ok i mi se pitamo kako je Lana taj isti dan u TZdobila te dvije vakcine a kao mala netreba,kontamo mozda su se opet zbunile,a nije ni cudio kad samo misle kad ce kafu popit i kad vide pacjente mrak im padne na oci i ono "uh zar bas sad da nam kafu kvare"sta reci i misliti?ludnica pa hajd.Drago mi je da ste i vi rijesile vakc,nama rekli u 5god sledeca tacnije 2012god u septembru,znaci posle 4 rodjendana.Stvarno mi vise nista nije jasno pa valjda su vakc iste za sve bebe u bih,a i vrijeme kad se dobijaju.Izgleda u ovoj nasoj bih zavisi od kantona u kojem si kad ce djete vakc primiti a ne s koliko mjeseci-godina .Okupaj se makar jednom i zamene kanita25 super da se sve povuklo i da je tvoja cura ok.A sto se tice zubara i meni bude drago da nisam jedina.Imala sam problem jednog zuba koji sam trebala popraviti jos prije trudnoce i bilo me strah da ce zbog tog zuba a jos trudnoca otici mi svi zubi ali hB nisu,ali ja opet nesmijem cika zubi.jos je bilo cim se porodim odo al od tog nista,uh sto bih volila da sam hrabra.Ja sam isto cula da djeca koja prije prohodaju kasnije propricaju ili obnuto,jer se skoncentrisu da usavrse hodanje pa potisnu govor ali ubrzo posle pocnu da pricaju,zato se nebrini opusti se i aBd iznenadices se kad ospe "paljba"sad ona samo upija rijeci.Ja se kod Lane iznenadim kad izvali rijec koju nije ucila ali dovoljno je da cuje i odmah ponavlja.medic slatki sad sam bas napisala Lana je dobila u rukicu(nije vazno koja) i kapi.Super kao i sve vakcine do sad kao da je nije ni dobila,ali idalje je pratim jer kazu da mogu reakcije biti nakon 7-15dana,uglavnom zasad je ok.Slusajuci i citajuci o tim vakcinama bila sam se isprepadala i djaba na predhodne vakc oprezna sam i previse,svakih sat opipavam celo.Drago mi je da je sve proslo super na vakcini,a i ti da si skinula teret mislec na nju(meni je bas teret bio)Mynxlee kod nas je bilo kise i previse,ali zadnja dva dana lijepo vrijeme pa odmah u setnje duge,parkic tobogan,ali vec veceras opet kisa valjda nece dugo.Kako citam izgleda da je ova kisa uticala na djecicu pa su svi na svoj nacin ovih dana bili buntovni,lopovcici mali.Super za stan,sad uzivajte.Toliko od mene oduzilo se pisanje Lana dva puta se budila da doji pa nikad zavrsiti evo i zora je a valja ustati s njom zajedno.ljubimo sve bebace i mame a i one male u stomki.cmook
unaprijed se izvinjavam na graskama ako ih ima,neda mi se provjeriti oci se sklapaju.pozz ljubimooo vas