cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

19.05.2010, 10:38

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Jutro, generacijo!
Kod nas je granulo sunce!
Toplo nije još, ali nadam se da će biti, izmedju ostalog i zato da mi se moje biljkice u bašti na smrznu:) Gdje nam je to Anushka da mi kaze kako ide njego vrtnarenje;)))
Ema i ja smo se ustale u pola deset!!!! MM je na poslu, Anjče u školi, gledamo Baby TV i lijepo nam je. Danas imam milion stvari za odraditi, pa da se prije toga malo javimo raji:)
Enna, Enino spavanje je fakat previše zahtijevno. Mogu misliti kako ti je. Ja tako nisam spavala do prvog rodjendana, pa sam bila sva na rubu izdržljivosti. Nadam se da ćeš se uskoro naspavati. Neka ti sada nana i dido pomažu:) Ljubi brbljivicu malu.
Emma, i mi našu Emu zovemo ponekad Emili... I na sve moguće načine, dobro je ne zbunimo:))) A štp se tiče čišćenja, to ti je svakako posao bez kraja. Šta misliš da se govoriš s kakvom tetom da  ti dodje jednom sedmično očistiti. Mislim da mi je moja drugarica koja je u SA rekla da ima tetu koja dodje, sve joj očisti što se dogovore, brza i efikasna, treba jU samo par dana prije nazvati i plati joj 30KM. Prijedlog samo...
Eto, pusa i pozdravi svima ostalima u našoj generaciji.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

19.05.2010, 12:29

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Hej generacijo,evo i nas malo..Nesto sam se uljenila nemojte se ljutiti...Mi smo dobro,Hana jede fino hvala bogu spava dobro s tim da je budjenje u 7 ujutro a legne oko pola 9.AL se zaigra i ja onda jos malo kunjam user posted image user posted image user posted image user posted image Samo sto imam problem sa slatkom...VOli pravo i kad god neko dodje nesto joj donese i ona kad vidi gotovo je ako joj ne das vrisak...Bas govorim neki dan mm da cu zabraniti..Jer ok je malo pojest na dana al ona bi uvijek mogla cokolade...Nemam pojma sta da radim!!!

Emma.L drago mi je da ste ozdravile i ne sikiraj se vratit ce se i jelo u normalu...

nasa princeza i mi se sve ovdje osjecamo lijepo i zato i posjecujemo ovu divnu temu,hvala bogu nikad se nije niko zakacio il slicno...I zato je ovako lijepa!

Maja78 hvaLA draga,ma lopov je pravi user posted image I Rejhana kad nesto provali ja bi je pojela kako mi bude slatka!!user posted image

Bebbe jel se popravio apetit Emi,blago se vama kad mozete spavati do pola 10 user posted image stavit cu danas slike sa kapicom...Da je vidis samo user posted image i hvala jos jednom!!!

Enna bas je zeznuto ako  se i  dalje budi cesto i vjerujem ti da si preumorna....Joj mrzim selidbu,to je fakat jedna od gorih stvari user posted image user posted image user posted image Kaze meni jedna zena ja kad zelim nekome zlo,samo kazem "Dabogda se selio"user posted image user posted image user posted image

Anushka drago mi je da si se smjestila i da je sve ok!!!Javi nam se opet!!!

I nas ova kisa zeza pravo,nemozes nigdje izaci kako treba,iako je jutros kao malo sunca bilo al evo nestade...Mi idemo ako bog da sutra za Tirol kod djevera i bit cemo do nedelje,imamo tamo neku svadbu i onda posto mi je svekrva kod djevera doci ce kod nas na 2 sedmice user posted image pa je onda mm vodi nazad u zagreb!!!ETo drage moje pa sam ja malo u stresu cistim sve redom ipak doce svekrva user posted image user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

19.05.2010, 13:21

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Bebe, kod vas sunčano, blago vama! Valjda će i do nas stići sunce za par dana.
Ma imam ja ženu koja mi dođe po potrebi/mjesečno na pranje prozora i kuhinje i izmicanje namještaja. U međuvremenu, MM i ja usisavamo i brišemo prašinu i čistimo wc. Pošto je sada pred plaću period, mislim da ću ipak ja morati večeras malo zasukati rukave user posted image . A svejedno bih te molila da mi daš i taj broj, ako je tvoja drugarica zadovoljna i voljna podijeliti tetu user posted image . Naša super očisti, samo što zna ispremještati stvari (složi kako ona misli da treba, a najbolje je kad poreda sve igračke koje smatra lijepima na naslon od trosjeda user posted image  ), a i ima već kuće u kojima redovno radi, pa uvijek moram unaprijed dosta dogovarati.
Ma Ema i ja ćemo malo mahnuti prašinu večeras i wc i eto ga.
Dinciii, baš vam zavidim i na svadbi/zabavi i na putovanju. Lijepo se provedite.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

19.05.2010, 13:29

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: emma.L

Bebe, kod vas sunčano, blago vama! Valjda će i do nas stići sunce za par dana.
Ma imam ja ženu koja mi dođe po potrebi/mjesečno na pranje prozora i kuhinje i izmicanje namještaja. U međuvremenu, MM i ja usisavamo i brišemo prašinu i čistimo wc. Pošto je sada pred plaću period, mislim da ću ipak ja morati večeras malo zasukati rukave user posted image . A svejedno bih te molila da mi daš i taj broj, ako je tvoja drugarica zadovoljna i voljna podijeliti tetu user posted image . Naša super očisti, samo što zna ispremještati stvari (složi kako ona misli da treba, a najbolje je kad poreda sve igračke koje smatra lijepima na naslon od trosjeda user posted image  ), a i ima već kuće u kojima redovno radi, pa uvijek moram unaprijed dosta dogovarati.
Ma Ema i ja ćemo malo mahnuti prašinu večeras i wc i eto ga.
Dinciii, baš vam zavidim i na svadbi/zabavi i na putovanju. Lijepo se provedite.

e ovako jedna teta koju sam zvala od kad sam pocela raditi i imam andreja, sve mi zivo ispremjesta, a ja na to posebno osjetljiva

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

19.05.2010, 13:36

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Majo, nisam ja osjetljiva nego MM user posted image . A ja se uvijek poslije nje moram penjati na stolicu po čajeve, jer je za tri glave viša od mene i smatra da trebaju stajati na gornjoj polici.
A ljetos je ostavila u stanu i rekla kad završi da nam samo ostavi ključ. Vraćamo se u 11 uvečer s puta, namještaj sav izmaknut (valjda nije bilo suho kad je završila, a žurilo joj se). Prejahala sam preko stvari da spustim bebu u krevetić, a onda MM i ja na posao razmještanja. On poludio user posted image . Ali kada pomislim da je vraćanje stvari 10 min, a čišćenje sati i sati- meni ne smeta.

clock-img

19.05.2010, 13:43

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

hahaha tvoja je gora nego moja, doduse moja je ormaric u wc-u premjestila kaze bolje mu je ovdje, ma i ja se ne bunim, zena mojih godina, radi u slasticarni i jos cisti, pa da joj nije dogorilo nebi, zato ja kad je zovnem nakon sto ode sve fino vratim na svoje mjesto, obicno sam je zvala kad nisam u kuci, ali evo sad ne radim (doduse nisam je jos ni jednom zvala, stizem ja)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

19.05.2010, 14:34

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Hej majo kad cemo se vidjeti da mi das te naljepnice poslala sam ti pp ali bez odgovorauser posted image
Mozes li mi dati svoj br. tel?
Inace, mm je skinuo gips pa sad uziva na bolovanju user posted image  malo mi je lakse jer bar hoda normalno bez štaka...
Meni se u zadnje vrijeme ne zna do kad ostajem na poslu nekad do sest nekad do sedam BIlal se za sada fino privikava na novu tetu cak je nasao curu user posted image
Naime teta koja ga cuva mladja od mene ima bebu ma nema godinu dana ali fino se slazu, igraju se, Bilal je cak poceo spavati kad ona spava...
Ali mi je bila sekiracija s onom mrzim rastanke a vise sam se ja vezala za nju nego moj Bilal kod njega su emocije kratkog vijekauser posted image
Anushka zavidim vam...Nadam se da uzivate u novoj sredini...
Enna, kako si ti sa zdravljem jesi li se rijesila hemeroida slusa li te malena prica li? Moj Bilal slabo nestouser posted image
Bebbe, jesi li upisala Emu u vrtic...?Jesi li nasla tetu za kucne poslove?
Emma L, vidim i ti imas vragolankuuser posted image
Nasa prinecezice, vidim cesto si aktivna na temama u vezi dojenja - bas mi je drago da nisam jedina - ti, ja i Bebbe imamo male "sisavce"user posted image  Pozdravcic svima i uzivajte....

clock-img

20.05.2010, 13:57

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Svima vam pisala i odgovarala na postove, ma ne znam ni koliko sam napisala samo i dok ja tako kucam, ovaj moj mali se zavukao pod sto i iskljucio produzno kablo u koje je ukljucen kompjuter i sve nestalo user posted image Jooooj... Sad stvarno ne mogu pisati ponovo sve user posted image

Mi vas ljubimo i pozdravljamo.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

20.05.2010, 15:22

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Mynxlee ma sve mi to razumijemo kako napreduje beba u stomaku sad si iskusnija pa ti je lakše nadam se ....user posted image

Ljubi malog i pomilki pupu od meneuser posted image

clock-img

21.05.2010, 08:47

clock-img

enna

pencil-img

697

Jutro draga nasa generacijo!!!

ja cu samo kratko posto imam obaveza prek glave ja i Ena idemo sa svekrom i svekrvo u ponedeljak aBd za Bosnu malo promjene a usput idem da sredim neke zube.juce smo bili kod pedijatre Ena ima opet upalu grla i usi su joj malo upaljene dobila je neki biljni sirup i kapi nista alarmantno ali eto nikako ovo vrijeme da se ustabili pa da i ove prehlade budu iza nas.Eto javim vam se poslije duzim postom ljubimo vas ja i moja princezica!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

22.05.2010, 00:35

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

Zdravo generacijo! Evo i ja da se javim a da nije bas bas kasno.Lana je dobro,vakcinu jos nije primila al kao dosle su pa idemo u ponedjeljak da primimo.Nadam se da nece opet nestati do tad,stvarno bi bilo previse.Ovih dana bili smo kod nene,ali dane nismo iskoristili kako smo planirali.Samo prvi dan bilo lijepo vrijeme pa smo cijeli dan provele u kupovini gardarobice,setnji a Lana je posebno uzivala na toboganu.Nece djete kuci iz parkica.Ostali dani kisni i nismo mogle vani toliko,ali zato smo ludovale po kuci.Lana stalno nesto prica,a posebno mi je bilo smijesno kad mi je prisla i kaze:"Mamie hoce ja doi"(mamice hoce ja da doji) kao ona zna sta je doji,toliko mi je bila simpaticna i smijesna.Stalno kao pjeva"a can biko" (ja sam brko) i "biko bikadee"(brko brkane) i "eko ekade"(zeko,zekane) bas kao sto kazu melje kao prazan mlin.Za 10-ak dana nam dainici termin tako da cu aBd postati tetka opet(jer sam vec sestrinoj maloj tetka,a sad red na bratovog maloguser posted image ).Tako da smo svi u iscekivanju bebica malog,meni se odma vratio osjecaj kako je to bilo kad se Lana trebala roditi sva sam se jos vise raznjezila.Vrijeme bas leti,zato vec sad razmisljam kakvu cu tortu za Lanin rodjendan,kojeg oblika,kakva dekoracija zacas ce to doci.Ja sam rano krenula pisati post al dok sve zavrsim bice i 2huser posted image .majo78 znam kakav je to osjecaj jer i ja bi svoju macu "pojela"iz ljubavi.Lana zaspi oko 21.31-22h,ali ja dok po kuci malo pospremim,malo na rr dok se okrenem bude kasno.Ustajem kad i Lana i sve kazem necu vise do kasno ali opet se zalomi ponekad.mynxlee tako i ja sa Lanom cjeli dan sam njoj posvecena,a cim se komp upali odmah  dodje hoce pjesmice s youtuba.Sto se tice kolica voli da se vozi,ali isto tako hoce i da hoda kad joj dojade.Tako da kad smo u setnji kad joj je cejf seta,trci ispred nas neda rukicu ali isto tako nepravi probleme kad je u kolicima.Sto se tice soka nece ga nikako,samo voda i caj.Bas je super da si ponovo trudna i mogu zamisliti kakav je osjecaj dok jednog princa gledas pored sebe,a jos jedna bebica raste u tebi.Vragolan mali slatki mami iskljucio kablo,mogu da zamislim kako ti je bilo posle silnog pisanja kad si vidjela nestade sve.Ja sam neku noc stavljala slike na temu rr i sve zavrsila objevim.Gledam slike i hajdd da uredim da ubacim malo texta,sve odradim i ponovo objavi kad ja samo jedna slika i text a ostalo nigdje nista.Joooj kad nisam pocela plakati i hajd sve ispocetka.emma.L bas opet prehlada,a nije ni cudo kad je ovo vrijeme katastrofa zacas za nahladiti.Super sto ona jede to sve,ali valjda i taj hvaljeni Natura Mix ucini svoje.Sto prije da to prodje.Slatkica mala kako ona samo pita zeku.Citam i zamisljam kako ona slatko izvodi svoje vragolije,ljubim crvenkapicu malu.bebbe RR  Lana je isto par dana slabije jela cak mi se cini i nista osim cice,ja joj napravim zeljanicu i ona poce jesti.Dal zbog pite jer je voli ili tek tako nemam pojma.Nadam se da se biljkice nece posmrzavati na ovom vremenu.enna Blago vama kisa prestala i mozete vani,kod nas idalje vrijeme bezveze.Sto se tice njihove huje Lana je par puta kad joj nesto neide od ruke i kao "iznervira se"podje to da ujede.Kad sam je upozorila da to nesije raditi ona je opet ponovila isto,a kad sam to ignorisala onda vise to ne ponavlja.Jednom je cak i sebe zakacila po glavi kako je mlatila rukicama,kad je vidjela moju reakciju onda se kao udari po glavici namjerno,i isto kad sam ignorisala ona to vise nije ponavljala.Znam samo da sam pomislila sta je sad ovo, mozda nesto nije ok ili misli da to sto radi je jako zanimljivo.Uglavnom sve su to neke faze koje oni istrazuju "dal ce roditelji i pod kojim uslovima popustiti da bude po njihovom" pa ako prodje -prodje.dinciii Lana isto kad vidi nesto slatko odmah trazi,tako da smo i mi prestali jesti slatko pred njom ako je ona taj dan dobila svoju dozu slatkisa mada ih izbjegavamo.A kad neko dodje pa joj donese ja odma ostavim i skrenem joj paznju na nesto drugo.Ako bas neide to onda joj dam malo cisto onako i pokazem papir kao nema vise.Naravno da je ova nasa temica lijepa i bas kao sto kazes svi opusteni.Mada nerazumijem i na drugim temama kako se neki odmah uhvate neceg samo da pametuju i da se kace,a tu smo svi sa istim interesima i razlicitim misljenjima.Ali eto negdje izgleda moras pazit sta ce ti biti misljenje da ti se neko ne nakaciuser posted image .Ja sam uvijek za to da se svacije misljenje ispostuje.Blago tebi dolazi ti svekiuser posted image aazra Divim ti se kako izdrzis s takvim radnim vremenom,ja sam uvijek mrzila to kad neznas do kad tacno si na poslu odmah nemozes nista ni planirati.Dago mi je da si zadovoljna s drugom tetom kao i Bilal.Dojimo dojimo neka nama malih sisavaca.Ja sam rekla dojim Lanu do udajeuser posted image user posted image ......Toliko od nas za veceras,dok se Lana probudi da doji,dok je smjesti u krevetic ja opet u kasne sate ulazim.Poljupci za nasu dragu generaciju i njihove mame najbolje na svijetu.

Nemojte zamjeriti na greskama ako ih ima.......valjda se uspijete snaci.pozz

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

clock-img

22.05.2010, 12:46

clock-img

Anushka

pencil-img

903

pozdrav dragoj generaciji! sorry sto se ne javimo cesce , ali vas redovno citamo. mi smo dobro, najbitnije je da smo hvala Bogu zdravi. izbila je i preostala dvojka a sad cekamo petice.. i one se izgleda spremaju da izadju. nama su dani ispunjeni, rano ustajemo, sa mm dorucak igranje, pa nas dvoje kafa a alen crtane, pa mm na posao a mi pripremimo za rucak sta treba i u bastu- 15tak min od kuce ako ga nosim, a ako setamo i vise od pola sata hehe pa se u basti zabavljamo jer je dosta zapustena i ima puuuno posla a sami smo nas dvoje,  onda podnevno spavanje a ja oko kuce i rucka, i onda opet poslije rucka basta dok mm ne dodje na veceru. kako sunce kasno zalazi i alen je pomjerio spavanje do skoro 10 uvece, ali opet ustane oko 6, a nekad i ranije. dnevno spavanje traje 1,5 - 2h a najcesce mi u rukama zaspi. i jos se budi 3-4 puta u toku noci.. jede kako kad, dva dana super pa dva samo mlijeko. slatkise skoro nikako,ponekad puding i voce podvaljujem u kasicama kao bebi. a i sokove smo izbacili, samo caj, voda i mlijeko. mene sve boli sto od nosanja alena i kesa, sto od kopanja al guram nekako, jos uvijek sa osmjehom, i pomalo ucim svedski. alen jos uvijek leti da lupa glavom koga i sta stigne i grize.. a poceo je i cupati za kosu:( a inace je sarmer koji iako nista ne prica svaki dan na lije oci dobije slatkisa i voca od nepoznatih, i mnogo mnogo osmjeha na ulici:)
nasa princeza, kako je raspjevana djevojcica?i zna ona sigurno sta znaci dojiti, pametnica je to!
enna sretan vam put i sretno kod zubara!kako je princeza? je li napokon ozdravila? nadam se da ce se i enino spavanje urediti u bosni,iako je i kod nas ista situacija!
aazra ne daj se!nadam se da je sve OK sa novom tetom, da je tm bolje a i da si vise odradila tu povisicu! a nama jeste super, ali nemoj nam zavidjeti, vidimo se jedva 3-4 sata dnevno a oboje smo premoreni dok docekamo da alen zaspi! ljubi bilala u nase ime!
mynxlee bas si me obradovala da si se javila! nadam se da cete uskoro taj stan rijesiti! i mi smo u malom prostoru, mislim da nema ni 30 kvadrata, ali smo bar sami, ne smijem ni pomisliti kako bi izdrzala u zajednici i sa kim!? poljubi nam druga i pomazi stomak!
maja78 kako nam jje drug? tebi i ne treba sada teta kad se andrej prihvati usivaca:)
emma.l nasmijala si me sa tom tetom, hehe a razumijem te potpuno, bas puno komplikacija donose te odluke oko cuvanja djeteta, a ne moze se na svemu dobiti.. nego emu za ruku daj jednu krpu njoj, a jednu ti i kroz igru svu kucu sredite alen vec sam donese krpu i brise hehehe ljubi nam drugaricu
dinciii drago mi je da te rejhnana ne brine, i da fino jede i spava, a nemirna je sva generacija.. mi smo ovdje uzivali u suncu svo ovo vrijeme dok je vama bila kisa i hladno, moji roditelji nisu vjerovali da se alen samo u majici i bez strampli valja po livadi a u bosni i snijeg pao hehe ljubi nam ljepoticu
bebbe kako biljcice? ova bastica nije moja, ali se samo ja njom bavim. Kupili su je dosta zapustenu, a ja se kasno pocela baviti, pa sam jedva stigla orezati vocke i ruze, i presaditi jagodnjak, i ocistiti od korova sve a o smecu da ne pricam.. sada nam je vec lijepo,ali jos puno posla ima dok ne dodjemo u fazu da samo pomalo zalijevamo i plijevimo i uzivamo.. je li emi bolji apetit? mi smo danas u parku ganjali paunove i guske hehehe
saljemo vam puuno puno poljubaca ja i moj pojke (djecak:)

clock-img

23.05.2010, 03:14

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

user posted image Anushka bas ti je dan ispunjen,polako s kopanjem i radom malo odmaraj.Moja raspjevana maza je super hvala Bogu.Bas je danas opet kao nesto se iznervirala i sebe po glavi pljas pljas,vidim da i tvoja maza ima slicnih folova izgleda da im je to bas zanimljivo.Lana je samo jednom ujela Lejlicu dok nisam bila tu ali kako se tatka(moja sestra)naljutila na nju njoj to bilo zao i vise nikad nikog nije ni pokusala ujesti osim jednom sama sebe,a naj cesce zagrize predmete koji je iznerviraju npr:cipelicu pokusava obuci sama i kad joj neide odmah je njam-njam.A uopste nije neki tip nervozne bebe,od rodjenja je vise vesela beba ali eto ponekad joj i to dodje sva sreca pa ne cesto.Sve su to neke fazice koje ce brzo proci ali uvijek ima nesto novo.Poljubac za vas dvoje od Lane i mameuser posted image

< Poruku je uredio nasa princezica -- 23.5.2010 3:19:03 >

clock-img

23.05.2010, 15:04

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Vidim da i Lana i Alen i većina bebača ima folove sa nekim svojim inatima user posted image .
Ema sada ispuše nos, sline izlete i vise a ona pobjegne i gleda tatu u oči i govori "Ema dodi vamo jeko sam ti" i smije se i ne pomjera. I dok je on uhvati, bude toga i po kosi i po licu. Isto tako ako kao neće da se presvlači, počne tersanje, ali malo strogoće će joj dobro doći, vidim i sama user posted image .
Anushka, ti ne posustajes :-) ženo otkud ti energija. Ja sam izgleda baš pravi kljako i slabić. Imam osjećaj da su mi ruke do koljena ako kuham, jer Ema ne podnosi mene u kuhinji iako je pustim i da kuha i muti i slaže sudje... samo govori "puti to, ume mama bebu, voji mama bebu". I ako kuham a da nije MM kući, nosim je i režem luk jednom rukom user posted image . Tako da kuhamo naizmjene MM i ja, i to uvijek za dva dana.
Ena, super da idete u domovinu malo user posted image , nadam se da ćeš imati malo zamjene i uspjeti se odmoriti. I da će djevojčica ozdraviti.
Pusa svim drugarima i mamama.

clock-img

24.05.2010, 08:51

clock-img

enna

pencil-img

697

Evo draga nasa generacijo jedno brzo javljanje prije puta.

Ena je bolje hB kao da i nije bolesna tj da nema upale grla ali moramo nastaviti sa sirupomi kapima jos par dana.Ja sm mrtva od pakovanja znate i same kako to izgleda ali idemo dole pa imam i ja svoju majkicu i sestru i tatu da me malo zamjene user posted image tako da cu malo da uzivam ako se mogne posto imam stres od zubara ali kazem sama sebi "jaka sam ja mogu ja to srediti,pa porod vise boli ali je prolo i to"i tako se tjesim user posted image Eto drage moje nas nece biti 15-20 dana ako uletim kod sestre na net javim vam se ljubimo i volimo puno nasu generaciju 2008 i naravno njihove mamic!!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

24.05.2010, 10:51

clock-img

kanita25

pencil-img

1042

pozdrav svim malim slatkim drugarima...
i mi smo vasa generacija ali se nikako ne druzimo sa vama user posted image  ali da vas bar nesto pitamo..nadam se da ce neko moci da nam odgovori..
nama je juce bio rodendan i dobila je neke bombonice user posted image  da bi ja tek skontala kada je ona poruckila jednu da su to ustvari vitamini za djecu od 4 godine,ona je poruckila samo jednu ali joj se od nocas  pojavilo na licu nesto crveno kod oka..i na ledima..pa da li je moguce da je od te jedne bombonice???
ne vodi mi se ljekaru jer nema toga puno samo na dva mjesta po par tackica...
ako neka mamica zna dal je opasno neka nam pise pa da trcimo ljekaru .unaprijed hvala...

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

clock-img

24.05.2010, 16:31

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

kanita, ako jeste od vitamina, mislim da može biti reakcija ako su za veću djecu, tipa "predoziranja" da tako kažem. Ali isto tako mislim da bi to trebala izbaciti iz organizma stolicom i mokraćom, i ako jeste reakcija na to, proći će. Ja isto ne bih trčala liječniku ako se ne širi. Nadam se da će se neka iskusnija mama javiti.

clock-img

26.05.2010, 02:58

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

user posted image Cao spavalice nase!Uletila sam kratko da vam se javim.Konacno nakon dugog cekanja na vakcinu Lana je dobila danas.Gotov sam bila poludila od silnog provjeravanja jel stigla puna 2,5 mjeseca.Lana je toliko bila nestrpljiva dok smo cekali pregled samo je govorila:"Hoce ja bocu"(prije na par dana igrale se mi sa spricom kao ona meni daje bocu pa ja njoj).Svi su se okretali gledali u nju zanimljivo im bilo mala a jos hoce bocu.Ja kontam kad dodje vrijeme za bocu bice dreke,ali hrabrica mala nije ni suzicu pustila,samo je pogledom ispratila vakcinu i nista (rijetko je plakala kad je dobijala vakcine ali kontam posto nije dugo primala mozda ce plakati)Par zenica sto je s nama uslo u ordinaciju gledaju i govore kao "ti si izgleda neka hrabra beba"ona nista kao velika jos drzi rucicom oblogu ljubim je.Iako nikad nije imala temp ili slicno kao reakciju na vakcinu,ja je pratim cijeli dan i hvala Bogu nema nikakvih pojava,cak smo je vodili u parkic na tobogan sve ok kao da nije ni dobila,vidjecemo ovih dana kako ce biti jer kazu da temp moze doci nakon 7-15dana.Lana je teska 11,600 a visoka 83!emma.l kod mene je ista situacija s ruckom ali sad cim Lana zaspi ja odmah prvo rucak pravim i par sitnica uradim sto nemogu kad je ona budna.Kad stignem rucak napraviti ja presretna,jer dok oko Lane,malo setnja,malo igra,presvlacenje,hranjenje tamo-vamo dan prodje,onda Lana zaspi ja pospremim po kuci i dok malo uz net odahnem ono vec 3h kasno.enna blago tebi kad sama sebe ohrabris,ja sve kazem :"ma idem zubaru,necu da dozvolim da me zaboli zub i tako se s milijon rijeci ohrabrim a kad treba to realizovati ja umirem od straha.Hvala Bogu pa su mi zubi super i u trudnoci ostali isti.Samo mi je jedan zub prije trudnoce iz cista mira cvrcnuo i mogla ga popraviti i mislila sam od njeg u trudnoci odose svi zubi,ali hvala Bogu nisu,a ja idalje nesmijem zubaru lose iskustvo iz mladjih dana.Sama pomisao na da sjedem na zubarsku stolicu odmah uhuh..moram u wcuser posted image .Valja mi skupiti hrabrosti pa to rijesiti.kanita25 moguce da je to neka reakcija ja bih za svaki slucaj otisla kod dr,jer bolje da dzaba odes nego nedaj Boze nesto vise da se desi pa da kontas kud ne odo kod dr.Toliko od nas nasa generacijoo evo i Lana se budi da doji,nema temp.poljubac za sve bebe i mame naravno

clock-img

26.05.2010, 08:56

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

nasa princezica, super za vakcinu user posted image  - baš je hrabrica. Evo i mi se spremamo to odraditi, sada joj dajem Natura Mix, pa dok je još malo ojačam. Ali mi ćemo se sigurno derati toliko da će nas preko reda uvesti user posted image , mislim da još nije zaboravila miris i izgled bolnice, srce malo. Inače, nije nikada imala reakciju ni na jednu vakcinu, ali me sada ove baš strah. I neću čitati ništa o ovim vakcinama user posted image . Uglavnom, veliki mi je problem što ne rade poslije podne vakcinaciju, pa čak razmišljam privatno da idemo, a onda da odnesemo potvrdu da upišu. Ok popodne, ali oni ni subotom ne rade vakcinaciju user posted image , tako da uvijek moram uzeti slobodan dan za to.
A mi smo se jučer šišali, isto da sam joj tutu na glavu stavila i šiške odsjekla user posted image . Momak je bio sav u znoju, i ravnaj, ravnaj, ravnaj - do tjemena, LOL. Ma super je! Šta mogu kad je sve zanima i dok mu je pokazala češalj, pa teti fen, pa nekoj mušteriji one kopče za kosu, vrti se i priča - na kraju tip govori da ne trebamo platiti, ali morala sam, svaka im čast za strpljenje.
kanita, šta se dešava sa crvenim točkicama?
enna, stigošte li u BiH?
Ljubimo vas sve!  

clock-img

26.05.2010, 09:52

clock-img

kanita25

pencil-img

1042

evo i nas ponovo u drustvo..
veliki pozdrav maloj generaciji...
prvo hvala vam na savjetima i odgovorima..
osip je hvala Bogu prestao od sinoc nema nista.moguce da je izbacila kroz stolicu..
.jos smo juce bile na suncu dugo i mislila sam sad ce biti belaj ali nema nistauser posted image  sve se povuklo..

nasa princeza user posted image bravo za malu djevojcicu,bas je hrabra..moja Alona se toliko drecila da je cak i dr.usla da vidi da joj nije sestrica slomila iglu jer je vidjla problem sa pregledom..inace ona ne podnosi da je neko dira pa sve galami na tetu dr. sto joj pregledava pluca...
a vidim da nisam jedina kukavica za zubara..meni su zubi jos od prve trudnoce poceli pomalo da  lome ali ja sve nesto cekam jedan dan da odem i nikad,sad ponovo pred porod pa kontam hajd kad se porodimuser posted image user posted image
emma.L vama user posted image  za sisanje..je nebi svoju smjela ni odvesti ..vratile bi se sigurno istog trena..zato ja njoj pustim crtani kuci i sama polako joj poravnam siskice i malo vrhice da joj gusca kosica jer joj je tek skoro i pocela da raste..a ona sjedi i ne trepce,inace crtani Noddy nam je lijk i spasuser posted image satima ga gleda i nikad joj nije dosadan..vama sretno na boci user posted image user posted image ..moj curetak nije imao nikakvih reakcija nikad na bocu samo na onu sa 6 mjeseci manju turicu..sad smo mirne do cetiri i po godine..

evo jos da vas pitam:
ima li ko od vasih bebica da bas i nece da prica..moja izgovara dosta rijeci ali slabo se koristi vezanjem rijeci..dok nasa drugarica mlada dva dana pjeva sve zivo od prve godine...
pitala sam dr.ona kaze da je lijena i da je to zbog toga sto je ranije prohodala i da je bitno da ima djete glas..ja ne znam bas me nakad naljuti i zabrine da nece da izgovori neku rijec a znam da je vec par puta izgovarala..jel moguce da joj je bas mrsko..inace je prava pametnica i sve zna i nemozemo progovorit o ncem da ona to ne objasni na svoj nacin..sta vi mislite ?hvala vam unaprijed...

clock-img

26.05.2010, 10:06

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

kanita, ponekad uvečer pomislim da je i ova mogla malo kasnije progovoriti user posted image . Mislim da je sve individualno, ne sekiraj se, a i ti ćeš sigurno ovo pomisliti ponekad. Ako izgovara riječi, sigurno nema problem, a još je i mala. Pa ima djece ne progovaraju ništa razgovijetno do dvije i pol godine. Dakle, uživaj u Noddyju i tišini (ja ne mogu ni u jednom ni u drugom user posted image ).
A sada zovem dom zdravlja da pitam koji pedijatar radi sa zdravom djecom i vakcinacijama, kažu još sutra dr. Dervišević i ništa do septembra user posted image  - radit će samo po jedan liječnik u smjeni. I ja pitam fino : Je li vi to meni kažete da neću moći vancinisati dijete do septembra ako ne dođem sutra, i potvrdi mi. user posted image  
Prvo neko reče da negdje nema vakcina, a onda ova kaže da dođem sutra ili tek u septembru. Ako nju uhvati neka viroza u septembru, neće joj dati vakcinu, a sredinom oktobra nam je 2 godine i čija bi to onda krivica bila? Joj, kako sam se iznervirala user posted image .

clock-img

26.05.2010, 10:38

clock-img

kanita25

pencil-img

1042

pa pokusaj sutra da je odvedes ako je malena zdrava i ti imas vremena....mislim da nema samo ovih za malene koji su tek rodeni..pokusaj ti njih ponovo da nazoves i provjeris dali imaju za taj uzrast..i mi smo uvjek morali u prvu smjenu na bocu..mi smo to hvala Bogu uvjek u dan obavili..ja ne mogu da mislim na to.to mi je uvjek neka posebna obaveza bila..sad smo bar malo rahat..ne znam gdje je vas pedijatar,mi smo do sada isli u DZ Omer Maslic kod dr.Gordane a sada trebamo da prebacimo karton u Kumrovac jer smo preselili..ne znam ni kod kojeg pedijatra..Gordana nam je bas bila detaljna uvjek..sve fino objasni da je pitas 10 puta..
dovedi ti svoju ljepoticu nama da se druzimo i gledamo Noddy--user posted image user posted image  meni mozak ispira vec godinu..-nekad bi volila samo malo da ga ne slusam ali sta mogu..
nekad se zagledam i ja pa mm kaze da ja kupim i neki novi diouser posted image user posted image user posted image

clock-img

26.05.2010, 13:05

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Veliki pozdrav nasoj generaciji i od nas,

evo dusa melena spava, rucak se krcka, pa rekoh da vas malo pozdravim user posted image , i mi sutra akobogda planiramo na ovu vakcinu od 18 mj, pa danas nemam mira ali sve kazem sebi da necu da razmisljam i da ce biti sve dobro aBg. Kakva su vasa iskustva sa ovom vakcinom, gdje se inace prima je li u rukicu user posted image
Moj Fatih trenutno je ovih dana u nekoj fazi tersanja i sve mora biti po njegovom a inace je jako poslusan ali mu ponekad naidju ti njegovi trenuci kad je nesnosljiv pa mu moramo ici oi volji user posted image , sve je to djecije i brzo ce proci. Uglavnom radujemo se lijepom vremenu, puno smo vani, ova dva dana juce i prekjuce bili na vrelu Bosne malo za promjenu od obliznjih parkova, ma on je uzivao sve bi da vidi i dodirne jedva ga izvukli da krenemo kuci. Juce vidim probio mu zadnji ocnjak pa sad nemamo jos petice samo. Uglavnom fino spavamo i jedemo, ovih dana mu neki apetit naletio samo govori njam,njam, otvara frizider i trazi, tako da neke derivate koje on jos ne jede a volio bi vidim moramo skrivati. Jos nije poceo da mahanise hranu,jede sve sto pripremim mada nesto vise voli nesto slabije ali opet pojede, poceo je i jesti banane inace ih nikad nije volio tako da je juce pojeo skoro dvije sto nije sa svojih 1,5 user posted image , kivi najvise voli i kruske, ali sad je sezona voca pa cemo imati veci izbor.

Jeste li pocele davati ove god breskve, tresnje, kajsije itd mi sve kontamo da nije jos malo rano pa svaki dan odlazemo, inace to smo jos probali prosle godine i pravo voli.
Sto se tice pricanja i on je pomalo lijen, kad ne zeli  da prica moze mu se neko obracati koliko hoce on tjera svoje, inace svaki dan sve bolje i bolje izgovara rijeci, ali jos se sluzi nekim svojim jezikom, djecu strasno voli,od starijih i dalje se skriva kad ne poznaje dobro, uglavnom sve u svemu lijepo napredujemo i rastemo, vrijeme brzo prolazi, u oktoru ce nauniti 2 god. akobogda a ko da se juce rodio, ljubi ga mama a naravno i sve vas drage bebare a mame puno pozdravljamo do skorijeg pisanja user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

26.05.2010, 16:55

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Ne znam kako kod vas, ali ovdje proljece jos nije stiglo. Bude dan-dva lijepo, a onda kisovito danima. Danas se spustila kisa i nema namjeru jedno duze vrijeme stati,a taman sam pomislila kako je kraj losem vremenu, da mozemo svaki dan izlaziti van, cak smo nabavili i traktor da Ivan moze voziti, ali avaj...
Mi smo dobro, sto se opsteg zdravlja tice. Preko dana lose spavamo, a o hrani da i ne pricam. Hrani se samo mrvicama. Samo bi se igrao, igrao, igrao...

Moja pupa raste svakim danom. Od 11.06. definitivno krecem na intezivni kurs njemackog jezika i da vam pravo kazem, jedva cekam da mrdnem malo s mjesta, jer mi je dosadilo biti stalno u stanu, ne komunicirati ni s kim osim s ukucanima. Ma, eto, da imam i ja svojih 5 minuta.
Sto se stana tice, eto jedan smo kao izabrali. Dvosoban je (veci mi ne treba da se ne bi ko jos uvalio), ali postoji jos troje zainteresovanih za njega, pa ce vlasnik odluciti u ovoj sedmici kome ce ga dati. Ma tesko je naci stan kao da ga dzaba trazimo. Cini mi se da ga svi lako nadju, a mi nikako. Bas mi se sve zgadilo oko toga.

Aazra, tesko mi je i sa Ivanom i sa stomakom skupa, jer sam sad u mnogim stvarima ogranicena. Moram se osloniti na druge, a ti drugi niti imaju strpljenja, niti znaju zamijeniti me kada je u pitanju briga oko Ivana i pomoc oko toga. Kud mi hormoni rade 100 na sat, kud mi sve ide na zivce, kud nista ne ide kako treba...

Nasa princeza, bas su zanimljivi kad pricaju. Ivan isto cesto govori ''pepeljara'', ali on to nekako zapetlja i stvarno ima smisla kada kaze. Ma smijesni su skroz. E, kad je iskljucio kablo, meni vatra siknula iz usiju. Da sam ja samo malo nasvrljala, pa da mogu ponoviti, ne bi bio problem, nego se ja ko prava raspisala na dugo i na siroko, kad ono samo crno ispred mene. Toliko sam se zanijela u pisanje da nisam osjetila kad se provukao ispod mojih nogu, zavukao pod sto i iskljucio. user posted image za hrabricu.

Anushka, bas ti je dan ispunjen, ali sto je najbitnije ima nekog ritma. I Ivan kao i Alen jos uvijek lupa glavom od zid i ako ga neko naljuti (najvise baba) udari glavom, nije bitno u sta. Jos nije poseo da grize. I meni je drago da sam ponovo sa vama. Bas sam juce pricala s rodicom i rekla joj da mi ne zamjeri sto ju ne zovem tako cesto, jer nekad budem zauzeta oko Ivana, a nekad mi bude puna glava svega, pa nemam zivaca ni za sebe. Tako je i sa RR. Neka ti imas svojih 30 kvadrata i svoj mir. Ja bih pola zivota dala za taj mir, jer znam da bih bar pola zivota zivjela u nekoj sreci, a ovako stvarno nisam sretna. Jesam sretna sto imam zdravo dijete i dobrog muza, kojih volim neizmjerno, ali druge stvari bacaju sjenu na tu srecu. Skontaces sta hocu reci. Malo sam se zapetljala. user posted image

Kanita25, cestitke za rodjendan sa zakasnjenjem.

Medic slatki, i nas u julu ceka ta vakcina i ja sam vec u brigama kako ce to izdrzati, jer je zadnji put bas plakao. Srce mi se slomilo. Ivan je do sad svaku vakcinu primio u rukice. Nekad odjednom dobije dvije, po jednu u lijevu i desnu ruku. Sad ce dobiti ovu i nema vise do vrtica, tj. do 3. godine, tako je to bar ovdje. Najsretnija bih bila kada bi htio da jede voce, ali nece. Jedino hoce u kasicama, ali to vrlo rijetko i par kasicica. Jedino bi banane s mlijekom pio non-stop, ali dam mu samo jednu flasicu dnevno, jer nekad ima proliv i kaki neku sluz, pa kontam da nije od toga.

Valjda vam se drugi put javim s lijepim vijestima, sto se stana tice.

Cmoka svima.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

26.05.2010, 18:13

clock-img

kanita25

pencil-img

1042

medic slatki kako slusa momak,jel jos uvjek kupanje belaj...user posted image user posted image
joj moja Alona prije dva mjeseca nesto promjenila ma nece da se kupa nema sanse,svaki put mi ti naumpala kad si napisala komentar za sliku da ti je vidjet tvog Fatiha da se onako kupa..ali sad smo ponovo zavolili,kupimo neke naljepnice smajlice pa ona lijepi po banjici dok bude gotovo sa kupanjem..
jao od kad mi nismo bili mi na vrelu Bosneuser posted image user posted image  ja volim da je odvedem kod onih hotela na terme pa bas uzivamo.spremamo se za vikend a mozda i sutra ako budem boljeg raspolozenja..
velika pusica za malog Fatiha..sretno na boci sutra..user posted image user posted image  veliki je on momak nece plakati.

mynxlee hvala user posted image user posted image ...samo polako sa stanom.sto manji to bolje ja cijelo jutro rondam user posted image user posted image  imamo veliku terasu 10 m2 pa nikad ocistiti sipkice..jos pupa narasla pa nemogu da se sagnem kako treba.
eto odoh se ja igrat sa svojom malom drugaricom...malo da odmori od Noddy-ja glada ga od 3 kako je ustala user posted image
bas sam vam ucestala sa pisanjemuser posted image user posted image user posted image

Zadnji članci

article-img