Pozdrav velikoj maloj raji!
Evo i nas. Zraknem vas koji put, ali nikako da se nakanim da vam nesto napisem, a i ovaj moj mali smrdo stalno hoce da se igram s njim ili je toliko nervozan da mu moram pustati crtace i pjesmice na YouTube. Nije da se zalim, ali okupirao me po cijeli dan. Vezan je previse uz mene, pa da izvinete, jos uvijek hoce u wc sa mnom
Kod nas ima svasta nesto, ali opet furamo po starom. Ivan zna svasta da kaze, ali samo kad on hoce i kad mu je volja. Bas ima onaj neki svoj cvrsti karakter i nema sanse da popusti. Mene to nekad izbaci iz takta, ali opet se smirim s mislju da je on jos uvijek moja mala beba i da nista ne zna, mada opet u podsvijesti si kazem da je veliki lopov Hoce svugdje da se penje, da skace, ne igra se normalno s igrackama, nego on sve nadje nesto trece i s tim se zaigra. Vani kad smo, u obzir dolazi samo da on samostalno hoda i da radi striktno ono sto samo on hoce, u suprotnom pocne se valjati po zemlji, ma haos. Kolica smo za sada izbacili, jer se u njima vozi 5 minuta i hoce da se prevrne skupa s njima, koliko zeli da hoda. Kad ga pustimo da radi sto mu volja, gleda gdje je pjesak, kamenje ili granje oko drveca, pa skupi granje i kamenje i nosi u stan, ako ne ponesemo place majko moja mila. On se niceg ne boji, niti cuka, maca, ma niceg, cak skace na zivotinje. Ima neukrotivu narav i to vam je.
Na hrani je tezak, uzas. Jede on sve, ali vise pojede malo ptice. Nikako ga ne mogu dovesti u red da mu se zna za jelo i pice. Zato sokove pije u nenormalnim kolicinama. Popije sigurno preko dana 2 litre soka, a preko noci imam 3 pune flasice i zna sve tri popiti u noci. Vode zakaci malo, a mlijeko hoce samo kao shake ili kao gotov mlijecni obrok s ukusom nekog voca. Na kilazi nije izgubio nista, samo je izrastao, pa izgleda pomrsav. Hocu reci, toliko je aktivan da nema vremena ni da jede ni da spava preko dana. Preko noci spava ok, ali nece da zaspi dok s njim ne legnemo mm i ja. Budi se u toku noci, place, trazi sok ili ''dede'' (medo).
Zdrav je, sto je najbitnije, samo u zadnje vrijeme kada kaki, ima porijetku stolicu i izbaci nesto kao slajm. Smrdi, ali ono bas. Nikako da otkrijem od cega je. Kontam da mu se mozda ne skuplja pljuvacka i ne pravi slajm zbog zubica, jer gura ruke u usta stalno (ostala nam jos 4 zubica, pa imamo sve), pa onda mislim da nije od kravljeg mlijeka iz tetrapaka, pa da se nije nahladio... Uglavnom, on se ne zali i ne vidim da ga nesto boli ili muci. Imao je par mjeseci tvrdu stolicu, pa smo mu morali davati sok od suvih sljiva i otad je otcepilo i krenuo je i taj slajm. Mozda se i cisti, ma ko ce znati. Uskoro cemo na vakcinu, pa cemo popricati s doktorom.
A sad malo ja (OT). Kao sto znate trudna sam i tu sam negdje oko 17-18 nedelje. Trudnoca lijepo napreduje za sada. Nemam nekih problema. Jos ne znamo da li je djecak ili djevojcica. Sutra idem na kontrolu nakon mjesec i po, pa ce valjda moci reci sta je. Bas me zanima, jer sam sanjala jedan neobican san gdje mi je receno da nosim musko, da ce se zvati Matej i da to bude volja Bozja, a kao sve to mi rekla Majka Bozija (Gospa-Bogorodica). Od samog zacetka, cini mi se, sanjam tako te neke snove, svete ljude, ali lijepo uglavnom.
Jos se prcimo u jednosobnom stanu tuto-kompleto. Stanje doslo do te mjere da je vulkan (citajte: ja) poceo skoro pa izbacivati i bljuvati lavu svud oko sebe, a inace vazim za mirnu i stalozenu osobu, pa sad vidite. Bas sa stanom nemamo srece nikako. Zakazemo termine, a ono ljudi i ne dodju da nam otvore stan, ma haos. Danas imamo jedan termin i u cetvrtak drugi, pa valjda ce sad upaliti. Trazimo bilo sta, bilo gdje i bilo koliki stan, samo da imamo nesto svoje, neki svoj kutak.
Takodje ove sedmice idem u skolu da vidim za kurs kad tacno krece, a ne znam da li sam vam rekla da sam radila test i da mogu poceti od sredine s kursom, a mogla sam i malo kasnije, ali nisam htjela zbog vjezbe za konverzaciju. Trebam se malo opustiti.
Toliko od mene. Vjerovatno sam nesto i propustila, ali nema veze. Uspjela sam Ivana uspavati, pa da vam se javim evo. Zelim vam ugodan dan i da vas djeca slusaju, dobro jedu, lijepo spavaju i ne budu puno nevaljala.
Pusa od Ivana, mrvice i mene.