cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

23.04.2010, 14:32

clock-img

enna

pencil-img

697

Anushka i ovim putem da ti zazelim lijep boravak u Swe i drago mi je da ste doputovali kako treba i da je Alen slusao mamu.
Mi smo ok hB danas nam je rodandan pa imamo veceras jedne goste pa sutra druge i takjo redom.Ena je uglavnom odusevljena kao dobit ce poklone heheheh kao dijete vrijeme nam je ruzno kisa mada kada se rodima prije 2 godine zemlja je gorila od vrucine i prosle godine je bilo jako vruce.Idem drage moje imam jako puno posla da zavrsim ljubimo citavu generaciju!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

23.04.2010, 14:43

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Draga naša Ena!
Sretan Ti drugi roeđendan! Puno  zdravlja i sreće želi ti tvoja drugarica Ema sa svojom mamom!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

23.04.2010, 14:56

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

Ena sretan rodjendan, od srca ti zelim sve najbolje, a i tvojoj mami da uzivate zajedno joooooos duuuuuuuuuuuugo.

user posted image user posted image user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

23.04.2010, 15:05

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Ena Sretan Rodjendan sve najboljeeeee od srca ti zelimoooo....ljubimo te puno!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

23.04.2010, 16:45

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Još ne mogu vjerovati da naša generacija već slavi 2. rođendan...Maloj ljepotici Eni želimo sve naj , najljepše u životu i naravno
puuuuno lijepih poklona user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 23.4.2010 16:48:23 >

clock-img

23.04.2010, 17:23

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

Maloj ljepotici zelim sretan rodjendan, da bude ziva i zdrava puno, puno godina i uvijek vesela i nasmijana
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

clock-img

23.04.2010, 17:33

clock-img

nita

pencil-img

550

Sretan drugi rođendan velikoj ljepotici Eni! Da je sreća i zdravlje prate cijelog života! user posted image

clock-img

23.04.2010, 20:31

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Dragoj Eni sretan 2 rodjendan sve najljepse od srca ti zelimo nas dvijeuser posted image user posted image
Anushka drago mi je da ste stigli i da je sve proslo ok,zelim ti puno srece i da se brzo naviknes,javi seuser posted image user posted image user posted image
Velika pusa svim mamama i bebama od nas dvijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio new mama -- 23.4.2010 20:32:16 >

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

26.04.2010, 08:55

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Samo brzi pozdrav na početku novog radnog tjedna user posted image . Eni želimo sretan rođendan i još puno sretnih rođendana user posted image . Mi smo se skoro oporavili, ipak uz pomoć Prospan sirupa. Baš je dugo trajalo, ali nadam se do petka da ćemo biti kao novi. Mislila sam Emu voditi na revakcinaciju u petak, ali možda će nam biti još rano nakon ove viroze user posted image , vidjet ćemo. Uglavnom, sve vas ljubimo!

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

26.04.2010, 09:20

clock-img

enna

pencil-img

697

Jutro draga nasa genaracijo!!!!

Evo i nas poslije burnog vikenda prije svega da vam se zahvalim svima na lijepim cestitkama i zeljama za Enin rodendan.mi smo slavili 2 dana tj u petak smo imali familiju od mm na veceri a u subotu prijatelje i djecu.Ena je od strike dobila tobogan(klizu) pa je odusevljena stalno se klize bas je otala odusevljena poklonom a jos kada su djeca u subotu stigla to je bio zivi haos heheheh samo smo gledali da se ko nece razbiti ali eto dobro je sve proslo.Ena malo opet kasljuca user posted image samo se nadam da nece otici na upau mada je vrijeem jako varljivo niti znam kako da je obucem niti ista a mozda je to sve od vristanja posto zadnjih par dana toliko vristi da to nije normalno enznam kakava je to sada faza nadam se da ce uskoro proci hahahahha.Eto idem posto od nje nema sanse da tipkam ljubimo cijelu generciju i njihove mame pa vam se javi duzim postom kada Ena budee spavala zelimo vam ugodan dan i suncabne Italije mi cemo malo u skitnju!!!

clock-img

26.04.2010, 11:16

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav generaciji od nas dvije!
Kod nas je, konačno, prekrasan dan. Ema i ja smo već bile napolju, u parku, te i u prodavnici. Lijepo smo se našetale, pa je ona sada malo zaspala, tako da može mama malčice za računar.
Kako ste nam svi?!
Kod nas je opet aktuelno vrtnarenje. U subotu smo sadili salatu, sijali buraniju i grašak, danas ćemo crvenu retkvicu i još jagoda... Ema je, hB, dobro. I apetit joj se je nekim čudom otvorio, pa sam baš zadovoljna.
Enna, super da ste tako lijepo proveli rođendanske praznike:))) I ja se nadam da se kašljucanje neće razviti opet u kakvu upalu. Forsiraj C vitamin, ne znam šta drugo bih ti rekla. Emma, baš mi je drago da nam se je curica konačno oporavila. Ja bih sačekala sa revakcinacijom na tvom mjestu.
A sto se tiče vakcina, mi razmišljamo da vakcinišemo Emu protiv meningitisa koji izaziva krpelj. Ovdje je jako puno krpelja, pa mi se čini to pametnom odlukom. Mislim da vakcina košta oko 200 eura. Bezobrazno puno, ali, šta ćemo, nismo u poziciji da postavljamo uslove...
Cijeloj našoj generaciji šaljemo milion poljubaca i pozdrava i želimo lijep dan!

clock-img

26.04.2010, 18:06

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

Pozdrav generaciji user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mi se ne javljamo cesto, ali zato vas redovno citamo, nista nam ne promakne. Ja zaista nemam vremena vise ni u wc otici. Moja Ajlica je toliko zivahno dijete, da se ja svakim danom pitam odakle crpi toliku energiju user posted image user posted image user posted image user posted image Ona je nedavno prohodala, ali jos uvijek nije stabilna toliko da je samu pustim, uvijek moram biti tu pored nje, jer cesto pada i to na GLAVU user posted image user posted image , bas je smotana.....
Vrijeme nam je preko vikenda, a i danas ruzno, kisa pada, hladno je tako da nemamo namjeru nigdje.
Inace mi se spremamo na put. Idemo na godisnji odmor, planirali smo 40 dana na putu po Americi. Posto se u decembru vracamo kuci u Italiju, ovo nam je jedinstvna prilika da obidjemo Ameriku, u stvari vidjecemo koliko mognemo podnijeti put. Nadam se da ce sve biti ok.
Polako pripremamo stvari, u cetvrtak ujutro krecemo s Bozijom pomoci. Ali javljacemo se mi ako Bog da i s puta, ponijecemo laptop.
Odoh sada rucak praviti, ljubim male princeze i princeve, a mamama saljem puno zagrljaja.

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

clock-img

27.04.2010, 09:17

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

jutric generacijo,

mi bili jutros na vakcini sa godinu ipo i sad smo mirni do 4,5 godine
jao sto je bilo dernjave, cak i na pregledanje stetoskopom, i sad kad smo dosli kuci nece da se odlijepi od mene i sav se razmazio zna da je u centru paznje hehehe a baki je odmah prepricao sta je bilo, znakovima
pitala sam doktoricu je li prenizak kaze nije u prosjeku je, vec su sad djeca visocija
eto nebi trebalo biti reakcije

ja eto malo uletila da ovo podijelim sa vama

pusaaaaaaaaaa

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

27.04.2010, 10:28

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Dobro jutro generacijo,kako ste nam svi redom??Mi smo dobro hvala bogu!!!Rejhana slusa jede pije fino,hvala bogu!!!

Enna drago mi je da je rodjendan prosao ok!!Nadam se da je i Ena sada dobro!!!I mi koristimo lijepo vrijeme za setnju!!!

Bebbe jel mislis na vakcinu protiv krpelja ili na meningokokken?Nisam te skontala user posted image Mi smo se vakcinisali protiv krpelja samo jos moramo sljedece godine ponoviti..Ovde jedna kosta 35 eura,do sada sam imala dvije i treca je ako bog da u februaru sljedece godine!!!Tako da me je iznenadila cijena???
Hvala bogu da nam je EMa dobro...

Amela
Sretan Put pa nam javljaj dozivljaje,to je bas lijepo!!
Maja78
blago se vama ako ste zavrsili sa vakcinama,mi jos nismo user posted image user posted image
Kako li nam je Anushki,nadam se da ce nam se brzo javiti...
A Mynxleee nigdje nema totalno nas je napustila user posted image
I gdje su ostale mamice i bebice????

SAljemo vam poljubac!!!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

27.04.2010, 21:07

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Hej, generacijo!
Evo, nakonn aktivnog dana moja princezica se je okupala, pojela večeru, oprala zubiće i zaspala na siki u trenu... Mi smo OK, standardno... Brbljamo i novih fazona i riječi svaki dan, a vec dva tri dana i dobro jede, hB. Nadam se da ce ta faza potrajati. Popodne smo se Anja i ja rolale i, kako je to prvi put ovog proljeca da sam ja stala na role, rekla mi je da rolam kao da sam Pinokio:) Baš me je nasmijala...
Dinciii, neka nam cura lijepo jede i pije... Vidis, kod vas to djelomično pokriva osiguranje, a ovdje, iako je krpelja za izvoz - ne. Baš glupo. Mislim na meningitis koji izaziva krpelj jer za drugu bolest koju izaziva krpelj, boreliozu, nema cjepiva. Šteta... A, i meni čudno što nas je Mynxlee napustila... Nadam se da nam Anushka i Alen uzivaju. Amela V, ideja za putovanje je super! Nadam se da cete vidjeti sto vise i da ćete puno uzivati.A, sto se tice Ajlicinog padanja, ja vjerujem da ce se to zacas srediti, samo dok se ustabili na nonama.  Majo, super za vakcinu. Zasto si mislila da je Andrej nizak, koliko je visok?! Ja tako stalno gnjavim doktora sa Eminom težinom da mi provjerava svoje tabelice, iako ih i kuci imam, ali sve kontam oni su uvijek "apdejtani" s novim...
Eto, generacijo! Šaljeno vam poljupce i pozdrave moja  uspavana bebulina i ja! Laka vam noc!

clock-img

28.04.2010, 01:50

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

user posted image user posted image Pozdrav generaciji! Samo malo da vam se javimo kompijuter je popravljenuser posted image user posted image tako da smo ponovo sa vama.user posted image user posted image Kako je vec kasno nakratko  samo da vam se javimo.Lana je dobro stalno nesto prica,ko fol cita...b.k.a.h.s (tako zvuci to citanje)user posted image user posted image i prati prsticem,simpa je skroz.Vakcina jos nema user posted image kao za 10-ak dana sigurno ce bit..pa vidjecemo znam samo da vise nema smisla.Toliko za sad.Najveci poljubac za nasu generaciju i naravno za vas mame.pozzuser posted image

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

clock-img

28.04.2010, 01:57

clock-img

milenium

pencil-img

6133

bkahsuser posted image baš simpatično

clock-img

28.04.2010, 02:33

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

user posted image jos posle svakog slova stane,a slova nema kakvih nema...ljubi mama svog citaca maloguser posted image           a..k...d...a...t....m...s...a  user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.04.2010, 18:06

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Gdje ste, raja?! Garant vam lijepo vrijeme, pa skitate:) Pusa Lani čitalici!

clock-img

28.04.2010, 22:19

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Evi i mi pozdravljamo nasu generaciju,
poceli smo ponesto razgovjetno pricati, ovih dana najvise smo zauzeti rjecnikom koji smo kupili na sajmu Moj prvi rijecnik u slikama, malac je njime odusevljen, lista i cita ko fol nesto, vecinu slika i predmeta prepoznaje, pitamo ga npr gdje je grozdje on pokazuje i sve tako, svaki dan cini mi se nesto novo zna, igracke mu postaju sve interesantnije, poceli smo gledati crtace najvise traktor tom i medo rupert, do sada je voleo samo reklame. Gdje god vidi slova on cita slovo po slovo,neko naravno i pogodiuser posted image , broji do pet ali nerazgovjetno jos,vecinu mrmlja ali trudi se da prica jer sve sto kazem pokusava ponovitiuser posted image . Sto se tice jela za sada je dobar, ne odbija nije probirljiv, naidju mu periodi kada slabije jede a pije vise mlijeka i tecnosti ali u sustini hvalaBogu zadovoljni smo. U kuci nije bas nemiran, cijeli dan samo trckara ali poslusan je, medjutim vani je jako nesnosljiv, sto je uobicajeno za djecu njihovog uzrasta, pa nikad na miru vani popiti kafu ulazi sam po radnjama, razgleda i dira ali nista ne uzima, opipa samo i ostavi, ne voli mnogo da idemo u goste nekome, najslobodniji je kad je u kuci na svom terenu, i sto sam zapazila u skorije vrijeme da vise voli djecu malo veceg uzrasta 3 ili 4 godine nego svoje vrsnjake user posted image . Uglavnom za sad sve ide dobro, slusamo se uzajamno, popustamo, batine do sada ne konzumiramo a nadamo se da i necemo, pricom sve rjesavamo i dobro se razumijemo. Toliko od nas, puno pozdrava i poljubaca za sve bebareuser posted image

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

29.04.2010, 21:55

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Samo vas pozdravim puno, sve ste mi falile,ali nazalost nisam stizala pratiti temu pa mi se bilo glupo i javljati. Samo da vam kazem da sam opet s vama i da jedva cekam da cujem sta ima novo.
Rijad je sada pravi mamin mali djecak, pametnica mamina, oboje smo super! Ljubimo vas sviju redom!

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

30.04.2010, 02:51

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

user posted image pozz generaciji opet ovako kasno i nabrzinu.Juce smo upoznali jednu tetu i njenu bebicu s ringeraje.Tako da smo malo popricale i prosetale,bilo je super.Majdica spavala,a moja Lana malo setala malo kolica,uglavnom bile su raspolozene za upoznavanje mama.Lijepo je vrijeme pa se onda provodi dosta vremena u setnji,cak 2-3 puta dnevno.Dok na sve stignem onda mi ostane kratko javljanje nasoj generaciji maloj.Jos i Lana ovih 7 dana sve pomjerila,jutarnje budjenje,popodnevno spavanje i odmah je sve drugacije.Danas cak nije nikako ni spavala,ali joj je bilo prelijepo u setnji s nenom,tetkom i Lejlicom.Danas smo isle u bolnicu na ginekologiju da vidimo nasu porodjajnu dr koja inace vodi trudnocu dajinici,pa je stalno govorila kako bi voljela da vidi svoju curu tako da smo joj zelju ispunile.Kako je Lana samo trckarala i vristala u bolnici valjda joj zanimljivo sto sve odjekuje.Meni bilo i smijesno i kontam sta ce ko reci,a Lanu boli briga trcil trci i jos vice  njeenjo hoce djete neni. a nena gleda drugo unuce na uz....hahah....lopovcic moj mali kao da je nenina bolnica citava...A Lejlica kopira sve od Lane ova vrisne onda ova nastavi,.a sto  se tice trcanja neznam od kud im tolika snaga ali bile su simpaticne skroz....Lana stalno nesto prica i jutros mi je bila smijesna ja je pitam:Jesil se naspavala mami svojoj?-ona kaze :jecc.Ja kazem mamina cura spavala-ona odmah ponavlja :maminja cujaa papa....pa je sjela na tutu i uzela lutkicu i govori joj:cta je bebo,ta je(sta je bebo,sta je)al se sva raznjezila...samo upija ko sundjer.Citav dan juce taju imenom zvala Amijee,Amij(Almir)vidjela da se mi smijemo na to, simpa nam pa ona jos vise...Prestala je i caj piti tako da samo hoce vodu,moram joj napraviti kompot mozda njeg bude htjela voljela ga je.Toliko za sad od nas.Budite nam  zdravi,sretni, veseli i uzivajte u lijepim danima.Veliki poljubac nasoj generaciji  i njihovim mamama od Lane i mene.

clock-img

30.04.2010, 07:22

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

Dobro jutro generacijo,

stiglo lijepo vrijeme pa pretpostavljam da svi negdje hodaju :)
mi smo dobro, hodamo stalno, a u subotu odosmo do mostara na 3 dana, jedva cekam.

nadam se da su sve prehlade prosle i da uzivate svi od reda
da se hoce javiti anushka samo da vidimo kako joj je

pusa

clock-img

30.04.2010, 22:09

clock-img

enna

pencil-img

697

Vece drage moje!!!

Evo i nas da vam se kratko javimo posto Ena jos nije zaspala user posted image  gleda neke igre bez granica a ja koristim priliku da vam se javim.Imi kao i vecina najvise vremena provodimo vani a kako je pred kucom pjesak tj.sitni kamencici to nam je najveca zanimacija lopatica i kantica i kupljenje tih kamencica.Tako da cesto lopatica kamenja zaluta mami u kucu pa mama mora da usisava i po par puta na dan ali dobro pokusavam joj reci da to nesmije da radi pa eto nekako se borimo.Meni je danas dosla gospodica mjesecnicauser posted image pa sam uzasna razdrazljiva svadljiva uhhhh mm pita na telefon jesil majke ti dobila kada si takva???user posted image Ena je prava pricalica i ponekad se pitam kako je usta ne zabole danas sjedi n podu i kaze mama kupila maicu "Hello Kitty" a ja joj neki dan kupila maicu i kazem evo HK i njoj to danas na um palo ma puna je novih budaletina obozava biti vani mada nisam pametna kako da je obucem vjerujte mi nekad mislim da joj je hladno nekad da je vruce user posted image bas je neko vrijemee hmmmm.Sta vi inace oblacite svojoj djeci kada je vani npr.20°C i pomalo ima vjetra stavljate li im kape trakice itd.Bas sam u dilemi sta i kako da joj obucem vidim danas opet dira usi vjerovano je malo vjeetar napuhao mada nije bio jak ili je bas osjetljiva na usi i grlouser posted image Jos uvijke cekamo gornje kutnjake koji nazalost nisu nikli ali danas citavdan stavlja tecnost u usta i drzi je ne guta odmah verovatno hladi upaljene desne.Uglavnom smo dobro i zdravo zabavljamo se nekad se svadamo itd.Juce popodne kada je ustala vidim tesko se oslanja na lijevu nogicu tj oslanja se ali onako kao da je boli.Ja je skinem pregleam nema nista nikakvog otoka malo sam se bila uplasila onda smo isle na kupanje vidim nema ni udarce ni ogrebotine pa vjerovatno je ruzno stala ili je na nesto stala ko ce znati a jutors sve normalno.Eto drage moje hodalice zelimo vam lijep provod za 1.maj da ga provedete sa dragim osobama i praznicno i da vas vrijeme posluzi ko ce biti vani!!!PUsa jos jednom od Ena i njene mame pa se pisemo!!!

clock-img

30.04.2010, 22:21

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Enna, pa kako ste ti i tvoja curica...Neka mece...ili jos ganjate bebica.
Joj i ja se tako brinem oko oblacenja. Jutros ga vodila u parkic, obukla mu trenerkicu, maicu kratkih rukava i preko teksasnu tanku kosulju,raskopcanu,a on u po frke fino skida kosulju...I dira se po kosici, ugrijala se i govori zis-zis (žiž-žiž)Imam osjecaj da imam srece sto kad mu je vruce sam skida i buni se. ali kada mu je hladno ne reaguje :( Ko djecaci...kazu curice treba ipak malo topliti. Mada mozda ne treba pretjerivati. Nas je mama uvijek toplila pa sam sad osjetljiva, prehladim se kad neko puhne u mene. A svekrva svoje vazda skidala i pustala, i dan danas im govori da skidaju carape itd, i eno ih ko beton.
Mi smo setali. Momak je sam svojom nogicom otisao od ciglana do bbi i vratio se. Bio je posao u buregdzincu, poklonili su mu zvrk pite i sve je smlatio, jao kad u zemlju nisam propala. Na kafici ko veliki djecak sjedi i sam pije sok. Hehe, sad voli palacinke,stalno ih trazi. a i vocni jogurt je pio iz flase sav ponosan. Prica pomalo, doduse nerazumljivo ali se trudi. Danas gledao onu emisiju na BHT1 gdje djeca u vrticu uce engleski i on ponavlja nesto, pala sam od smijeha.
Eto idem, kasno je,samo da vas pozdravim. Pusa

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Zadnji članci

article-img