Evi i mi pozdravljamo nasu generaciju,
poceli smo ponesto razgovjetno pricati, ovih dana najvise smo zauzeti rjecnikom koji smo kupili na sajmu Moj prvi rijecnik u slikama, malac je njime odusevljen, lista i cita ko fol nesto, vecinu slika i predmeta prepoznaje, pitamo ga npr gdje je grozdje on pokazuje i sve tako, svaki dan cini mi se nesto novo zna, igracke mu postaju sve interesantnije, poceli smo gledati crtace najvise traktor tom i medo rupert, do sada je voleo samo reklame. Gdje god vidi slova on cita slovo po slovo,neko naravno i pogodi , broji do pet ali nerazgovjetno jos,vecinu mrmlja ali trudi se da prica jer sve sto kazem pokusava ponoviti . Sto se tice jela za sada je dobar, ne odbija nije probirljiv, naidju mu periodi kada slabije jede a pije vise mlijeka i tecnosti ali u sustini hvalaBogu zadovoljni smo. U kuci nije bas nemiran, cijeli dan samo trckara ali poslusan je, medjutim vani je jako nesnosljiv, sto je uobicajeno za djecu njihovog uzrasta, pa nikad na miru vani popiti kafu ulazi sam po radnjama, razgleda i dira ali nista ne uzima, opipa samo i ostavi, ne voli mnogo da idemo u goste nekome, najslobodniji je kad je u kuci na svom terenu, i sto sam zapazila u skorije vrijeme da vise voli djecu malo veceg uzrasta 3 ili 4 godine nego svoje vrsnjake . Uglavnom za sad sve ide dobro, slusamo se uzajamno, popustamo, batine do sada ne konzumiramo a nadamo se da i necemo, pricom sve rjesavamo i dobro se razumijemo. Toliko od nas, puno pozdrava i poljubaca za sve bebare