cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

14.04.2010, 15:07

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Pozdrav drage moje....user posted image

I mi smo bolesni, prvo ja kasljala pa preslo Bilalu sad i on kaslje user posted image

Davala sam mu sirup i malo mu je pomoglo ali sada ga muci sto ne moze da iskaslja pa smo danas isli i na ihalacije..Eto to je razlog sto vam se ne javljam a i na poslu mi je uvijek neka frka...Nadam se da ste sve dobro, Anushka je li sve spremno za put, ima li treme...kako tvoji roditelji to podnose..? nadam se da je sve ok, najbitnije da vas troje uskoro akbg. budete zajednouser posted image

maja 78, je li mislis na sliku profila s FB?

Ja inace zivim u Hrasnom kod Trga heroja pa kad jos malo otopli mozemo se dogovoriti da se vidimo ako ste i vi u blizini..Ne znam upotrebljavate li vi jos kolica, nadam se da nisam jedna od rijetkih kod kojih je ovo prevozno sredstvo jos u opticajuuser posted image , pa eto mozemo se dogovoriti za setnjicu...P.S. Samo nemoj predlagati "igraone", iskreno malo mi je to dosadilo, u današnje vrijeme nisi fancy ako ne vodis dijete u igraonuuser posted image

clock-img

14.04.2010, 15:21

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

aazra ja stanujem pored skole hrasno na trgu
i nama su kolica u opticaju naravno
a igraone su za zime lijepo vrijeme je za van :)

nadam se da ce bilala proci brzo
pusa

ps mislim da sam na fb vidjela sliku ono neciji si prijatelj koji je i moj

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

14.04.2010, 17:05

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

Evo i nas malo ranije nego inace.Lana je pila cjedzene sokice vise dok je bila manja,ali eto sad rijetko.I meni drago sto voli vodu naj zdravija je,ali mi bude zao sto nece sokice.Danas smo bas bili trka frka,hajd do biroa po neki pecat,pa hajd ovjeri zdravstvene knjizice pa onda trci u DZ na vakcinu i to dzaba!Vec gotov dva mjeseca cekamo na vakcinu koja se treba dobiti u 18.mjesecu.Konacno prosle sedmice dodju,al u DZ haos.Mi odemo danas kad ono nema vakcina opet,ma da covjek poludi,kazu "dosle su bile vakcine ali mala kolicina,kao za djecu kojoj se blizi drugi rodjendan",a mojoj Lani posto je tek u avgustu kao ima jos fore.....ccccccccc.Ja kontam pa sta da joj je za tri dana rodjendan kako bi je dobila ako ih nema?Neznam zasto odrede datum za tu vakcinu kad jednostavno mogu reci "dodjite prije drugog rodjendana"Kako bi imali nesto specijalno kad nema osnovnih stvari.Jos bi se i svadjali da me ubjede kako je necekam gotov dva mjeseca,pa valjda ja najbolje znam od kada zovem da provjerim jesul stigle,a ima i datum zakazan.Ma Boze sacuvaj!!!!!Sto se tice Lane ona je danas raspolozena vise nego juce izgleda zbog vremena jer nepada vise kisa,a i bila je napolju malo.Cijelo vrijeme skakuce i  plese uz svoje omiljene pjesmice,a tek sto melje prica.Bas se trudi da uveseljava svoju mamu i tatu,slatkica mala.

Evo Majo78 vidis kako sam poranila s javljanjemuser posted image user posted image U pravu si za sokice dzaba da se zubici kvare.Lana ako ce da bira izmedzu kupovnih i cijedjenih ona bi prije mama sto napravi.Uh mogu mislit jesi se uplasila HB pa je ok.Tko nase pricalice rijec po rijec i bice to aBd puuunnnoooo rijeciuser posted image neka su nam zdravi i zivi.Anushka sto se tice wc-a uopste i Lana bi se igrala tamo do besvijesti,sve joj u kupatilu zanimljivo,ali kad se dohvati daske na solji ....uh uh.Nasi mali istrazivaci non stop bi istrazivali,i slatki su u tome,ali sto se tice tvog istazitelja malog nadam se da ce sto prije prestati.Mozda kad vidi tvoju reakciju bude mu jos zanimljivije to sto radi.Enna da te utjesim ja sam zaboravila kako je biti sam u wc-uuser posted image .Ja sam se isto obradovala lijepom vremenu kad ono gotov snijeg ponovo pao,al valjda nam ubrzo dodju ljepsi dani.Sto se tice zakuske mozes napraviti kanapee,pohovana kuhana jaja,punjena kuhana jaja ovo mi pade onako na pamet,izgleda da mi se bas jedu jajauser posted image emma.L zao mi je zbog tvoje ljepotice i nadam se da ce je ubrzo proci.Sto se tice svekrve izgleda da one nikad nista ne shvataju sto treba da shvate.Nije ti lako,izdrzi bice to aBd dobro.Lana limunadu ponekad hoce,al voda je br 1!Aazra zao mi je zgog tvog djecaka,nadam se da ce mu ubrzo biti bolje.Kasalj bas zna da iscrpi.Mi volimo setnje,ali kolica su nam uvijek uz nas,tako da nisi jedina.
Toliko od nas za ovo rano javljaneuser posted image POZZ NASOJ GENERACIJI I LJUBIMO VAS!!!user posted image

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

clock-img

15.04.2010, 18:45

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Ma bas tako nasa princezica i doktori nekada grijese user posted image Ma i vrijeme utice na djecu primjetim ja po Rejhani...Ni Rejhana ne pije skoro nikako sokice nekad slucajno nesto popije al inace samo hoce caj...

maja78 pa imala je dvije revakcinacije,MMR i Hepatits B...Hvala bogu danas je vec bolje raspolozena...Uh mogu misliti kako si se preplala,danas u podzemnoj stojim s kolicima pri kraju gdje smijes staviti kolica i puna podzemna i stade covjek odmah pored kolica i kreten se nije cuvao i kad je krenula podzemna direktno na kolica i gotovo na REjhaninu glavu kad sam ja vrisnula....KAtastrofa....Cijela podzemna me je cula!!!NAgovorila se covjeku user posted image user posted image

Uh Anushka mi jos nismo dosli u tu fazu da dira takve stvari,mogu mislit kako ti je user posted image

Enna drago mi je da je maloj vec bolje i ako bog da da je prodje skroz....Ma nije zadnja ima sad revakcinacije,pheunokokken i meningokokken a mora jos i hepatits A i onda je gotova do 6 godine ako bog da!!!MA nisam ni mislila ukinuti nego me njena izjava iznenadila!!!user posted image user posted image user posted image

Emma.L bas mi je zao sto ti je mala opet bolesna...Kako i ona ne shvaca da nije dobro ako je kraj nje a bolesna user posted image Sto se tice mlijeka i ja cu zanemariti....Zelimo da sto brze ozdravi princeza!!!

Ma Azraaaa i Bilal bolestan a joooooj,bas neki virus zavladao...Ljubimo ga da brzo ozdravi...Sta to sad svi idu u igraone???Azra nisi jedina i mi koristimo jos kolica i koristit cemo ih ako bog da jooooossss...

Gdje nam je Bebbe??

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

15.04.2010, 19:47

clock-img

Anushka

pencil-img

903

drage moje ja ne znam bil plakala il bi se smijala, tj za sad se smijem od muke... ne znam jeste li cule ali ovaj vulkan na islandu izbacio pepeo i prekrio sjevernu evropu i svi letovi otkazani!?!?!?!?!? i jos kazu ako se ne promjeni smjer vjetra moze i sedmicama trajat¨i, a par dana skoro sigurno!?!?!?!?!?!?!? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
eto morala sam. Pa stvaaarno nema smisla. Pa da nas pored svega jos i vulkan sa islanda zezne... samo podsjecanje kako smo mali i kako kazu "covjek snuje Bog odredjuje"..
Mi smo inace OK, nemamo puno vremena od ovih priprema, ljubimo vas puno ja i Alen u nadi da ce cjetar promijeniti smijer i da cemo ipak uspjeti otici u daleku SWE

clock-img

15.04.2010, 20:26

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Anushka cijeli dan slusam o tome...Ako bog da samo da sto prije ode...Bas mi je zao!!!!

clock-img

15.04.2010, 22:10

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav generaciji!
Evo i nas.
Imala sam ja nekih poslića ovih dana za obavljati, pa je juče Emu čuvao deda, a danas tata i bila je dobra i satima nije dojila, što je meni važno, da je polako popušta ta strast. Inače, ona se još uvijek uspavljuje na siki i znam da to ne bi trebalo tako, ali šta ću. Nije razvila nikakvu bebeću ovisnost, tipa prema dudi illi dekici ili igrački ili sisanje prsta! Ona samo siku sisa, drugo je ništa ne zanima:) Čak je i poljubi s vremena na vrijeme. sva se raznježi i govori "moja, moja";) Koliko sam skontala, u generaciji su nam još uvijek sisavci Bilal i Lana, zar ne?! Vjerovatno i Ivan od Mynxlee, ali ona nam otišla na neke druge teme:)
Inače, cure i ja idemo u Sarajevo 23.04. popodne, aBd, pa ako u periodu od subote do srijede organizujete kakvo sarajevsko druzenje, obavezno javite. Aazra, i ja svakodnevno upotrijebljavam kolica, bez njih nisam s Emom nigdje prispjela. S Emom se još uvijek ne da šetati u smislu da da ruku ili prati cilj. Ona uglavnom ide svojim putem:)
Anushka, i ja sam bas maloprije gledala sta ucini vulkan neizgovorljiva imena sa Islanda i odmah sam pomislila na Alena i tebe. Svi drzimo palceve da se vjetar preusmjeri i da sto prije odete kod svog taje. Sigurno ste se silno, silno pozeljeli. A taj podatak da je visina dvogodisnjaka pola visine odraslog covjeka nisam znalla i bas mi je super. 
Dincii, i ja sam to za mlijeko cula, ali, mislim da to vazi i za majcino mlijeko, ako ga dijete pije pred spavanje, odnosno, nakon sto opere zube. Zubi su cijelu noc ispostavljeni secerima i vjerujem da ti je zato dr rekla. I ja znam da je to kod Eme nepravilno, ali, za sada se oglusujem na to:) A, Ema pije samo i iskljucivo vodu. Nikakav sok, nikakav caj. I jogurt voli. Nijedna druga tekucina ne dolazi u obzir. A sto se tice gradskog prevoza i ljudi u njemu... Uh, kada se samo sjetim. U vrijeme kada je Anja bila mala nisam imala svoj auto i stalno sam koristila gradski prevoz, a situacija poput te je bilo nebrojeno. Emu stalno vozim. Cak ii u Sarajevo uvijek idem autom samo zato da bi imala prevoz po gradu, iako bi avionom bilo lakse za samo putovanje. Drago mi je da je curica danas dobro. Masala, napredna je i lijepo raste. Ema ima revakcinaciju tek u mau. Ona je visoka, to vidim u poredjenju sa djecom njenog uzrasta, ali je i mrsavica prilicna. Ma, ne sekiram se vise, izgleda da je takav tip.
Nasa princeza, to za vakcine je fakat uzasno. Mislim, da bas nema nikakvog reda nema smisla. Nas ovdje postom obavjeste kada i u koliko sati da dodjemo na vakcinu i to je to. Roditelji ne brinu o tome, samo moraju postovati datum i sat. Puno stvari nije ni ovdje uredjeno, ali takve definitivno jesu.
Enna, super da nam je brbljivica mala ozdravila. Kod vas ce sada vec drugi rodjendan! Ma, super ste! Krecu derneci jedan za drugim:) A i Ema ima tih momenata ljepljenja za mene, tako da, sto kazes ni u wc ne mogu... Ma, sve su to faze. a kod djece cije su mame kuci, odnosno, ne idu na posao, su te faze jos izrazenije.
Emma.L, nadam se da ce viroza brzo proci. A sto se tice tih situacija sa svekrvom, predpostavljam da ti nije lako. Ne mozes reci bas: "Idi, zeno, kuci, bolesna si.", a nije ti svejedno...
Majo78, slazem se s tobom u potpunosti sto se tice sokova - sve su to gomile secera, bez svake vrijednosti. Sok ima smisla samo ako je svjeze iscjedjen. 
Aazra,
kako nam je mali drug?! Mamabb, kako ste Leila i ti?!
Eto, mile moje. odoh sada Emu staviti u njen krevet, jer ovo sam sve napisala s njom na rukama, pa onda uraditi stogod po kuci. Uh, zaboravila sam vam se pohvaliti da sam naucila praviti domace rezance i jako sam ponosna na sebe:) Ema obozava rezance, pa bar da znam sta joj dajem:)
Laka vam noc, bebe i mame 2008.

< Poruku je uredio bebbe -- 15.4.2010 22:11:18 >

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

17.04.2010, 02:12

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Pozdrav generaciji.
Kasno je, odnosno, rano, svi spavaju a ja još lumpujem.
Svratila sam samo da vas pozdravim pa ću detaljnije drugi put.
Nismo skoro nikad kod kuće, a i kad odđem nemam vremena za javljanje. Helem, mi smo dobro. Ništa specijalno novo osim zuba :))
Laku noć i pišemo se drugi put.

04.12.2008.

clock-img

17.04.2010, 08:59

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Ma Bebbe ja inace volim podzemnu jer stignem uvijek brzo na odrediste,sa autom mi uvijek treba duze!!!I vozim se eto vec 16 mjeseci i evo prvi put tako nesto da dozivim!!!Bas sam bila ljuta.Koliko je Ema visoka?Jer su mi rekli da je i Hana visocija(ako se tako kaze user posted image ) od svoje generacije...A napredna jeste,al se ne sikiram geni su to user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.04.2010, 11:55

clock-img

Anushka

pencil-img

903

Drage moje drugarice mame i generacijo, dobar vam dan:)
mi smo malo tuzni ali prihvatamo volju vise sile i cekamo sta ce dalje biti.. nije sigurno ni da cemo cak ni iduce sedmice moci ici:( niko nista ne zna, ali me naravno najvise ljute ovi nasi jer nikakvih vijesti nema ni na njihovom webu, naravno da se ne javljaju na telefone, niti zovu iako su uzeli brojeve za ovakve slucajeve valjda.. sad me dodatno brine jer je dosao i do nas taj oblak evo mi svekar kaze auto mu sav prekriven nekom prasinom a spominju i da ne izlazimo vani ako ne moramouser posted image dusa me boli sto smo ovoliko rastavljeni i sto ne znamo do kada ce ovako bitiuser posted image user posted image user posted image
od muke cu praviti saher tortu! hehehe sinoc smo imali posjet kumova i doveli su jednu 14mjesecnu djevojcicu pa sad jos bolje razumijem o cemu pricaju mame djevojcica pricalica, hehehe mala sve ponavlja, razumije i slusa sve sto joj se kaze svarno mi neobicno vidjeti, kazu joj da pokupi igracke i ona kupi i jos si pljesce sto to user posted image a ovaj moj momcina sjeo na svoju stolicu i gleda je gleda pa ustane pipne je nogom pa opet sjedne i gleda gleda hahahahaha ismijali smo se, poslije su njih dvoje ko nesto pricali, na svom jeziku ma smijesno skroz, i igrali se cak istim igrackama bez neke frke, ali ni njoj alen nije dao da ga dira, dobar je skroz, sve je obilazi izvija se da je ne dodirne, a kad ona pruzi ruke da ga pomazi on se odmice i sklanja njene rukice.. uglavnom dobri su bili i nisu se svadjali a ni tukli! i daa alen nije skinuo kez sa usta kako su dosli hehehehe sarmer moj
dinciii bas je ruzna situacija tako, i nama se znalo u redovima u prodavnicama to desiti ali i u parku djeca trce ne gledaju, uhh opreza nikad dosta!
mamabb cestitke na zubicima! uzivajte u proljecu!
bebbe, i nama je ostala fiksacija na dojke, glavna utjeha i zabava a i sada dok pije mlijeko na flasicu obavezno jednom rukom mene gnjavi hehe a i zaspi u 99% slucajeva tako sto glavu nasloni na lijevu, a rukom se cuva za desnu hehehe meni ne smeta, iako se i vani ne ustrucava zavuci ruku:) i mi takodje ne znamo setati gdje je mama naumila, nego moram koristiti sve trikove da ga vodim naprijed ili ga jednostavno nosim u rukama ako bas zurim negdje. kolica nisu u opticaju vec duugoo
nasa princezica, ja se ne brinem oko vakcina toliko, nije dobio cak dvije revakcinacije HiBa a ni ovu MPR zbog bjelanceta, mjesecima nije bilo vakcina na zalihama, dolazila par puta, zvala isto tako, nista, i onda je i istekao rok do kada je trebao primiti (valjda do rodjendana) tako da je preskoceno. Al kad sam vidjela kako to pedijatrica mirno rece kao nema veze odmah sam se zapitala sto bi ih uopste primao kad tako "nema veze".. ljubi svoju istrazivacicu:)
majo78 mi davno odustali od kolica hehehe niti alenu nedostaju, a vala ni meni, koliko sam ih se samo nanosala na IV sprat sa alenom uhh rado sam ih se rijesila, a i draze mi da se alen istrci po polju i umori nego da odmara vani a u kuci skace po lusteru hehe - sad vidim da je prije 3 dana pao niz stepenice u igraonici:( mogu misliti kako su se prepala:( neka je to iza vas i da je proslo bez posljedica, i bas mi je drago da nam je i drug pricalica, izgleda da je ovaj moj u generaciji jedini jos nema sta da kaze, hehehe
aazra eee sve ja spremila, cak i frizider i spajz ispraznila i eto vidis sad, ko zna na sta ce sve ovo izaci... a roditelji paaa prvo su se bunili kao i za sve ostalo do sada pa se onda pomirili pa im sad drago sto je odgodjeno hehehe al dobro je. Realno ova prosla sedmica mi je bila najgora jer sam svaki dan pored svega jos se vidjala sa svima i tjesila ih i hrabrila, i objasnjavala, i pravdala i aaaaa a izgleda da cu opet morati, jos sad ce me ubjedjivati "vidis da je i Bozja volja da ne idete" argumentimauser posted image
emma.l je li nam bolje drugarica? saljemo poljupce za ozdravljenje i jak imunitet! a tako sam nekako i ja ignorisala sta radi nego standardno u kadu presvlacenje i pranje i gotovo, i proslo ga je poslije dva dana:)
enna je li bolje drugarica? juce sam vidjela kako vam je slatko i zabavno sa pricalicama hehehe ljubi nam drugaricu

eto drage moje, idem se malo kucom zabaviti, napola mi je sve spakovano do daljnjeg:( ali prvo cu nesto cokoladno naci za popravku raspolozenja! saljemo vam svima user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.04.2010, 12:00

clock-img

Lalana

pencil-img

866

Anushka, a jesi li ti morala putovati ili tvoj muz doci u BiH?
I ja sada trebam putovati za BiH, a sad ovo, pa ne znam, sa ce biti.

Moje tri srece...

clock-img

17.04.2010, 17:42

clock-img

Anushka

pencil-img

903

lalana, ja sam trebala ici sutra preko Kopenhagena.. gdje si ti "zaglavila"?

clock-img

17.04.2010, 19:50

clock-img

Lalana

pencil-img

866

Nisam jos zaglavila nego pratim 24 sata jer ce mene zakaciti preko Istanbula, a koliko sam informisana tamo jos nisu otkazivali letove.
Valjda ce se uskoro rijesiti, na vijestima kazu da se nadaju da ce najdalje do nedjelje biti problem u aviosaobracaju

Moje tri srece...

clock-img

17.04.2010, 19:53

clock-img

Lalana

pencil-img

866

Ipak je nezivjesno, sad sam procitala da su otkazani 2-3 prema Sarajevu.

Moje tri srece...

clock-img

17.04.2010, 19:57

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Vjeruj mi Anushka danas slusam vijesti i mislim na tebe....Kazem bas mm da si imala u nedelju let i da neces najverovatnije moci jos ici bas nekako ruzna situacija a mogu misliti kako je tebi user posted image user posted image user posted image user posted image Cuvam palceve da sto prije pocnu letiti avioni user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.04.2010, 21:57

clock-img

Anushka

pencil-img

903

dinciii user posted image user posted image user posted image ja sam nekako smirena.. i meni neobicno.. tuzna jesam naravno jako, ali sam mirna. Jedino me izbacilo iz takta da se iz Sa niko ni na telefon ne javi a kamoli sta obavijesti.. a ovo je pravi primjer vise sile. a uspjela sam se ispricati sa mm pa me i to umirilouser posted image

lalana danas mi rekose da je otkazano i za Istanbul sve do daljnjeg, jutros je otisao avion za Bg a ovaj sto je poletio za zagreb sletio u split - toliko o komunikaciji. Ovaj oblak je i iznad Bosne, tako da kako stvari stoje daj Boze da i iduce sedmice iko bude letio.. ja se nadam iducem vikendu ali sam svjesna da su male sanseuser posted image user posted image user posted image ...

clock-img

19.04.2010, 10:03

clock-img

enna

pencil-img

697

Jutro draga nasa generacijo!!!!
Nadam se da ste nam svi dobro i zdravo da su ove viroze iza nas i da se nece ponovitiuser posted image .Mi smo dobro hB Ena stalno brblja tako da nekad pozelim da joj usa zacepim hahahhahah vjerujte mi sve ponavlja ama bas sve ako cuje neku psovku i nju uvrsti u svoj rijecnik i onda se borimo da to izbaci i tako.Mi se spremamo za rodendan imat cemo familiju muzevu moji nisu blizu u petak na veceri pa u subotu ce biti neki prijatelji sa djecom.Uglavnom smo u hodanju jer lijepo nam je vrijeme spavanje je tu i tamo 2-3 budenja su obavezna ali navikla sam vjerujte mi mada nekad ustanem slomljena.
Draga nasa Anushka sta da ti kazem osim da ti saljem jedan veliki zagrljaaj podrske da izdrzis jos i ovu Boziju prepreku i da molis Bogu da sto prij prode.Ovdje su neki letovi poceli da lete i kazu najdalje do kraja sedmice da bi se trebao uspostaviti avio saobracaj sa svim drzavama pa se nadam i molim Boga da sto prije stignete svom taj u zagrljaj.Nemogu ni zamisliti kako se jadno i tuzno osjecaj ma volimo tebe i Alena punooooooo.
Bebbe vidim da cete i vi malo na odmor u rodni grad tako i treba i bas mi je drago malo da promjenite sredinu a nadam se da ce vas i vrijeme posluziti.I ja sam tkode ovisnik o autu tj najvise olim i najsigurnija sam kada sama vozim i uspjesno stizem do cilja mada naravno i mm kada vozi to se podrazumjeva.Ne koristim nikakav gradski saobracaj mada da moram koristila bi,a ovdje su vozaci uhhhh ali eto covjeka navikne da vozi kao oniuser posted image
ja vas pozdravljam posto su mi na vratima svekar i svekrva pa se javim poslije ljubim generaciju!!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

20.04.2010, 09:30

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Vozdra mala raja! Nadam se da ste zdravi, a Anushka i da će ovo sve brzo proći. Meni samo nije jasno kako ove kiše koje svuda padaju ne pokupe pepeo user posted image . Uskoro ćete vi biti skupa. A mogu misliti kako su se svi raspekmezili. Ma kako razumljivo bilo (ipak im dijete i unuče odlaze negdje daleko i na neodređo, ali due vrijeme) nikad mi nije bilo jasno zašto ljudi ne znaju vidjeti kome je u nekoj situaciji najteže i malo začepiti usta. Uglavnom, bila si pravo snažna do sada, možeš ih još malo tješiti user posted image .
Ema jeste bolje, kupili smo onaj Arianna aspirator za nos i zlata vrijedi, zaista. 4 dana smo stavljali Reukap, a kako nismo smjeli više, nastavili smo izvlačiti sekret Aquamarisom i usisivačem. Polako, ali sigurno se oporavlja.
Inače, Enna, to za brbljanje te razumijem - kad sjedi na tuti samo čuješ "uuuu, vuti mina, ne-ne dijat, to je tuja (struja), uuuu vuti jatoj, vetijatoj, zzzzzzzzz (ventilator), vidi tata, nema juke, sakija se, de je juka- evo jeeeeee, jepe none, Emine none, maje none ..." Ja se u dnevnoj ismijem pošteno dok ona tati sve pokaže čekajući da piški user posted image . I tako stalno, samo se pitam otkud joj energija više.
A mene je viroza uhvatila prošlu srijedu, grlobolja i hunjavica, koju sam liječila propolisom i medom i aspirinima. E pa, nije pomoglo, nego sam dobila upalu uha, završila na ampicilinu i totalno bez glasa sa užasnim hripavcem user posted image . Samo se pitam dokle više? I još ovo vrijeme - bljak.
Elem, ljubimo malu raju i pozdravljamo mame.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

20.04.2010, 09:40

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

dobro jutro generacijo

Anuska vjeruj mi da svaki dan pomislim na tebe, i nesto sam skontala vi u krajnjoj liniji mozete vozom (jeste da je to patnja) ali eto ako ne budes mogla vise izdrzati
emma.L  pa ema je prava pricalica, cuj kako ona sve isprica i nahvali svoje none hehe stvarno su preslatki
enna curica je prekrasna, gledala sam one slike na fb, prava je curica :)

Mi smo inace dobro, svaki dan novi fol, i samo imitira pokrete, juce stoji usisivac na sred sobe a on prisao i digao nogicu na njega  i izvlaci snjuru, bas kako mi radimo :))))))))
stalno bi im se covjek mogao smijati
ovo vrijeme nikako da se ustabili, on je jutros kmezav, ali nije mi ni cudo kad je u kuci i uz ovu tmurnocu vani

pusa velika generaciji

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

20.04.2010, 12:12

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro, generacijo!
Evo, Ema spava na mami, pa da vam se kratko javimo. danas ne moramo po sestru u skolu, jer je lijepo vrijeme, pa je otisla na rolama. Ovdje to sva djeca rade, a ja sam uvijek u grcu, sve dok mi se ne javi da je stigla... Ma, mame... Posebna kategorija...
Ema je, hB, dobro. veselo je barabinče. Jede ''nako. Sisala bi neprestano, a isto tako se i ljuljala. Kupili smo joj i montirali ljuljašku pred zgradom, tako da je uzitak potpun:) Inače, priča kao navijena, miješa bosanski i slovenački... Ma, baš je zabavna. Meni je prekjuče rekla da sam luda, jer sam joj bacila igračku iz kinder jajeta, a to sam uradila jer ju je rastavljal i one male dijelove u usta stavljala, baš da me ljuti. Do sada je samo Anju častila tako. A juče su se baš mazile, cijelo popodne je ljupkala i grlila sestru i govorila joj "Moja lepa Anja.", sva raznježena. A najslađa je kada nešto uzme što ne bi trebala, i kada vidi da smo je vidjeli i počne trčati po stanu da pobjegne...
Majo78
, Andrej je baš lopovčić. Ma, šta će čovjek, vidi da treba usisati:) I Ema briše prašinu počesto svojim maramicama za guzu:)
Emma, super da je curica brbljiva bolje. Baš mi je žao što si se ti tako razboljela. Moraćeš poraditi na imunitetu. Ja u to iskreno vjerujem jer je MM prije nekih deset_ak godina imao fazu kada je non stop bio prehladjen, i onda smo povećali unos vitamina, svijezeg voca i povrca, a potpuno izbacili svu manje zdravu hranu, tipa pohano meso i slično. Od tada je bio 2x prehladjen, a ni mi ostali nismo skoro nikada bolesni. Znam da je kada radis tesko i o potpuno izbalansiranoj prehrani voditi brigu, ali, faakat ima efekta. Ili, kupi onaj e kolostrum, navodno takodjje pomaže. A, sto se tiče Emine upotrebe tute - ma, super. Mi smo je kupili, ali naša Ema neće ni da sjedne na nju, odmah počne plakati...
Enna, još jedna brblja brbljiva kod tebe:) Ma, kod vas je sve u znaku derneka, izgleda. Bože, kako brzo rastu. Zanisli, već drugi rođendan!
Anushka, svi mislimo na tebe. Sviju koji ti "pristaju na muku", sto bi rekla moja pokojna baka, ignorisi. Boli te briga i sta misle i sta govore. Ti imas svoje zelje i svoje ciljeve, i, prije svega, svoju porodicu. Nekada i dobronamjerni komentari dizu pritisak. Znas kako kazu: "Put do pakla popločan je dobrim namjerama." Poljupci tebi i malom frajeru.
Gdje nam je to Naša princeza?!
Dinciii,
kako je Rejhana?! Ema je visoka oko 85 cm, ali, iako ne znam koliko ima kila, mislim da nema nikako vise ood nekih 11,5. Zgoljava je, iako i ona, kako kažeš, ima na koga biti napredna:) Ma, ne sekiram se, šta mogu...
Mamabb, i vas dvije, dakle, opasno skitate, nismo Ema i ja najgore:) Neka ste nam javile da ste dobro.
Eto, mile moje! Svima šaljemo poljuipce i pozdrave iz sunčane, ali vjertrovite dežele, i želimo vam prekrasan dan!

< Poruku je uredio bebbe RR -- 20.4.2010 12:14:12 >

clock-img

20.04.2010, 13:46

clock-img

Anushka

pencil-img

903

dobar dan generacijo!
alen spava jos malo, pa da uhvatim da vam se javim.. hvala vam svima na toploj podrsci, user posted image user posted image user posted image .. vidim imamo i administratore na ovoj nasoj temi, cestitke za maju78 i bebbe!
mi smo se malo sabrali, malo se situacija stisava, ali eto, neke stvari izgleda idu na bolje, necu da se unaprijed radujem, ali plan i jeste da ovaj vikend ako se ne otvori Kopenhagen ici cemo na Stockholm koji radi ili ako nista do Beca kod dinciii hehe pa vozom do SWE iako su guzve i sve je nesigurno, bit ce sta bude.. ja i Alen smo uspjesno napravili prvu tzv saher tortu jer nam "pekmez" od kajsije iz konzerve nije najbolje stisnut hehe pa smo iskoristili ovu marmeladu od mandarina hahaha ali torta je toliko cokoladna da je raspolozenje skocilo. Alen je nestasko, ali vise napolju.. u kuci i on brise vec odavno stolove plocice a i "usisava" - cetkom mlati po podu hehe kad god ja nesto perem i on samnom, kao uostalom i sve ostalo sto radimo zajedno, ali napolju je malo teze ga kontrolisati iako to bas i ne forsiram, rastrci se razleti na sve strane.. jede po obicaju izbirljivo.. evo 3 dana mu pravim keks sa mlijekom, prije je htio keksolino ali sad nece te kasice nikako.. a nece ni ovaj keks sa mlijekom.. jedino sto slatko hoce je sok.. nece variva ali cevape i picu i palacinke hoce.. ne pricamo i dalje nista razumljivo, nemamo strpljenja sjediti na tuti, pranje zuba je jos uvijek mucenje, ali bar bolje spavamo:)
bebbe mi smo malo visi i tezi ali srazmjerno mrsavi, oko 12,5 kg i oko 90cm ali zato zgibova moze napraviti ihh hehe a kod vas je pravo pricanje i zezanje mame vec pocelo, ne daj se:)
majo78 slatki su ti nasi djecaci, a kad budu mogli i trebali usisavati ko ce ih natjerati hehe ma neka su samo zivi i zdravi:)
emma.l drago mi je da se polako oporavljate! a ta emina tolika prica mi je nezamisliva! bravo za curicu! poljupci od nas i nadam se da ces poslusati savjet od bebbe!
enna kako idu pripreme za rodjendan? cula sam da su u italiji "najgori" vozaci svaka cast kad si im ravnopravnauser posted image user posted image user posted image
dinciii kako nam je rejhana? mozda vam navratimo u prolazu hehehe
ostale mame u skitnji? jos jednom vam puuunoo hvala na rijecima utjehe i podrske, djelotvorne su!user posted image user posted image user posted image od mene i alena!

clock-img

20.04.2010, 14:09

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Anushka ako budes isla vozom iz Beca obavezno se javi da dodjemo da vas vidimo user posted image user posted image user posted image user posted image a iako ti bude trebala pomoc da ti vidim kartu i sve ostalo samo reci,rado cu ti pomoci!!!

clock-img

20.04.2010, 14:47

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

user posted image pozz generacijo,mislimo mi na vas.mi smo dobro ali nas kompijuter nije user posted image mi smo bez kompa ovih dana,ovo se malo grebem od prijateljice samo da vam se javimo.pozz pa cemo se javiti cim se popravi nasa desna ruka hahha.ljubimo vas

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

clock-img

20.04.2010, 22:39

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

IZVORNA PORUKA: dinciii

Anushka ako budes isla vozom iz Beca obavezno se javi da dodjemo da vas vidimo user posted image user posted image user posted image user posted image a iako ti bude trebala pomoc da ti vidim kartu i sve ostalo samo reci,rado cu ti pomoci!!!

Možda sam u PMSu pa sm naročito osjećajna, ali ovo me je dirnulo do suza:) Mislim, mi se nikada nismo vidjele, zapravo većina nas, a opet vas ja nekako sve znam i sve ste moje ddrugarice i tako mi je super kada vidim ovakvu reakciju. Super si, Dinciii!
A, ja sam imala ludo i preludo popodne. Pokusaću vam samo kratko ispričati. Ema i ja smo išle u jednu osnovnu školu gdje radi moja prijateljica da gledamo priredbu, jer je Anja napravila koreografije za učenike. Kao što sam i očekivala, bilo je naporno i Emu je sve više zanimalo od toga da sjedi i gleda, te mi se je u jednom trenutku trznula i otrčala po cijeloj sceni, među djecu, do jedne crvene lopte, onda se je vratila, okrenula se prema publici i počela plesati na muziku... Uglavnom, naravno da mi je bilo neprijatno, iako su joj svi pljeskali, kao što bi svakom malom djetetu da uradi takvo što, ali odmah nakon što je izašla i ja sam je uzela, prišla mi je užasno drska učiteljica i rekla da je Ema uništila nastup njenog razreda. Nisam joj rekla ništa, ali bila sam baš izvan sebe. Znam da nije najljepše to što je uradila, ali to je svakako bila dječija priredba na kojoj su i mala djeca koja ne mogu shvatiti da iz nekog razloga ne mogu medju drugu djecu... Uh... Odmah smo otišle, a meni su od nekog bijesa suze frcale iz očiju i maskara me je tako pekla, da nisam mogla voziti, morala sam se zaustaviti da se umirim. MM kaže da sam preosjjetljiva. Možda jesam, ali, opet, čini mi se da je reakcija te grozne učiteljice ipak bila gruba, jer djeca su izvela svojhu tačku, i poired Eminog upada... Eto, malo sam vam se požalila, pa mi je odmah lakše:))))

clock-img

20.04.2010, 22:49

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

draga bebbe neki ljudi jednostavno nisu rodjeni za profesiju koju su izabrali, kao sto je ta uciteljica koja bi trebala biti malo takticnija, ma ne malo vec punoooo pa ona radi sa djecom, strasno

dinciii sto kaze bebbe ti si neka dusa od covjeka

Zadnji članci

article-img