Pozdrav generaciji!
Evo i nas.
Imala sam ja nekih poslića ovih dana za obavljati, pa je juče Emu čuvao deda, a danas tata i bila je dobra i satima nije dojila, što je meni važno, da je polako popušta ta strast. Inače, ona se još uvijek uspavljuje na siki i znam da to ne bi trebalo tako, ali šta ću. Nije razvila nikakvu bebeću ovisnost, tipa prema dudi illi dekici ili igrački ili sisanje prsta! Ona samo siku sisa, drugo je ništa ne zanima:) Čak je i poljubi s vremena na vrijeme. sva se raznježi i govori "moja, moja";) Koliko sam skontala, u generaciji su nam još uvijek sisavci Bilal i Lana, zar ne?! Vjerovatno i Ivan od Mynxlee, ali ona nam otišla na neke druge teme:)
Inače, cure i ja idemo u Sarajevo 23.04. popodne, aBd, pa ako u periodu od subote do srijede organizujete kakvo sarajevsko druzenje, obavezno javite. Aazra, i ja svakodnevno upotrijebljavam kolica, bez njih nisam s Emom nigdje prispjela. S Emom se još uvijek ne da šetati u smislu da da ruku ili prati cilj. Ona uglavnom ide svojim putem:)
Anushka, i ja sam bas maloprije gledala sta ucini vulkan neizgovorljiva imena sa Islanda i odmah sam pomislila na Alena i tebe. Svi drzimo palceve da se vjetar preusmjeri i da sto prije odete kod svog taje. Sigurno ste se silno, silno pozeljeli. A taj podatak da je visina dvogodisnjaka pola visine odraslog covjeka nisam znalla i bas mi je super.
Dincii, i ja sam to za mlijeko cula, ali, mislim da to vazi i za majcino mlijeko, ako ga dijete pije pred spavanje, odnosno, nakon sto opere zube. Zubi su cijelu noc ispostavljeni secerima i vjerujem da ti je zato dr rekla. I ja znam da je to kod Eme nepravilno, ali, za sada se oglusujem na to:) A, Ema pije samo i iskljucivo vodu. Nikakav sok, nikakav caj. I jogurt voli. Nijedna druga tekucina ne dolazi u obzir. A sto se tice gradskog prevoza i ljudi u njemu... Uh, kada se samo sjetim. U vrijeme kada je Anja bila mala nisam imala svoj auto i stalno sam koristila gradski prevoz, a situacija poput te je bilo nebrojeno. Emu stalno vozim. Cak ii u Sarajevo uvijek idem autom samo zato da bi imala prevoz po gradu, iako bi avionom bilo lakse za samo putovanje. Drago mi je da je curica danas dobro. Masala, napredna je i lijepo raste. Ema ima revakcinaciju tek u mau. Ona je visoka, to vidim u poredjenju sa djecom njenog uzrasta, ali je i mrsavica prilicna. Ma, ne sekiram se vise, izgleda da je takav tip.
Nasa princeza, to za vakcine je fakat uzasno. Mislim, da bas nema nikakvog reda nema smisla. Nas ovdje postom obavjeste kada i u koliko sati da dodjemo na vakcinu i to je to. Roditelji ne brinu o tome, samo moraju postovati datum i sat. Puno stvari nije ni ovdje uredjeno, ali takve definitivno jesu.
Enna, super da nam je brbljivica mala ozdravila. Kod vas ce sada vec drugi rodjendan! Ma, super ste! Krecu derneci jedan za drugim:) A i Ema ima tih momenata ljepljenja za mene, tako da, sto kazes ni u wc ne mogu... Ma, sve su to faze. a kod djece cije su mame kuci, odnosno, ne idu na posao, su te faze jos izrazenije.
Emma.L, nadam se da ce viroza brzo proci. A sto se tice tih situacija sa svekrvom, predpostavljam da ti nije lako. Ne mozes reci bas: "Idi, zeno, kuci, bolesna si.", a nije ti svejedno...
Majo78, slazem se s tobom u potpunosti sto se tice sokova - sve su to gomile secera, bez svake vrijednosti. Sok ima smisla samo ako je svjeze iscjedjen.
Aazra, kako nam je mali drug?! Mamabb, kako ste Leila i ti?!
Eto, mile moje. odoh sada Emu staviti u njen krevet, jer ovo sam sve napisala s njom na rukama, pa onda uraditi stogod po kuci. Uh, zaboravila sam vam se pohvaliti da sam naucila praviti domace rezance i jako sam ponosna na sebe:) Ema obozava rezance, pa bar da znam sta joj dajem:)
Laka vam noc, bebe i mame 2008.
< Poruku je uredio bebbe -- 15.4.2010 22:11:18 >