Dobro veče, generacijo!
Evo, moja je maca konačno zaspala, pa tako da imam malo vremena za sebe. Inače, vrijeme je ružno, pljuštala je kiša, tako da nismo išle vani, a Ema je danas spavala samo jednom 20 minuta i bila jako, jako aktivna. Čovjek od kojeg naručujemo jaja juče samo što je donio školjku, MM je stavio na pult u kuhinji, a Ema potegnula, tako da smo sve morali prečistiti, a ona se, lopuža, ni prepala nije. Samo je prepričavala Anji kada je ustala kako su jaja "bum" pala;) I tako, u tom stilu mangupluka, pentranja, novih provala i riječi, tersanja šta će obući, a šta ni slučajno nam je prošao vikend. Bolje je jela nego obično, tako da sam zadovoljna... MM ima puno puno obaveza, pa sam razmišljala da bi cure i ja krajem mjeseca otišle malo do Sarajeva. Vidjećemo...
Anushka, mogu misliti kako si se uplašila. Hvala Bogu, pa se malim mangupima najčešće ništa strašno ne desi. Hvala ti za sve te pohvale, ali, znaš i sama kako je - život te postavi u situaciju, tako da i nisi neki heroj, samo zivis:) Pogledaj sebe, kako si već dugo sa malim djetetom. Vidjećeeš, kada stigneš u SWE, kada se polako prilagodiš i podsjetiš ovog perioda koji si pregrmila, nećeš moći vjerovati da si sve uspjela sama, a jesi! I to je vrijedno divljenja. A vi nam još malo pa putujete!
Enna, mila, što se tiče savjeta za imunitet, ja jako, jako vjerujem da je hrana sve - i lijek i otrov i da je zdrava prehrana najbolje što možeš učiniti - dakle meso bar 5 puta sedmično, povrće, svježe voće, mliječni proizvodi, punozrnati kruh i tjestenine, zdrave zitarice, i sve će biti OK. Moja Ema nema neki aapetit i mršavica je, pa sam ja zbog toga više puta tražila da joj provjeravaju hemoglobin i uvijek je, hB, odličan, preko 120, tako da vjerujem da je to zbog zdrave hrane, pa makar te porcije bile male, kakve su kod nje najčešće... A, vidjela sam da postoje neke tablete ekolostruma za djecu koje reklamiraju baš za jačanje imuniteta, pa ne bi bilo loše da provjeriš, ako se zato odlučiš.
Naša princeza, možda je Lanu, kako kaže Anushka "ujela" krema. Ne sekiraj se, ako se nije ponavljalo. Hvala za recept. Ovdje takodje postoji ta tjestenina, samo je zovu ribana kaša.
Majo78, hvala ti puno, lijepo je da ti se sviđaju naše slikice. Simpa mi je to da je Andrej takav pozer i glumac. Ma, vole djeca publiku, šta ćeš.
Eto, mile moje drugarice i bebe, odoh sada pod tuš pa u krevet. Baš sam umorna, a znam da me vi najbolje razumijete i zašto:)