cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

31.03.2010, 14:31

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Vidi ti njih kako su se raspisale :)))
Kako ste nam, generacijo?

Leila spava, ručak gotov, pa ja ćejfim. Nismo išle vani, vjetar je užasan a imale smo i goste, ići će s tajom predveče.
Jedva čekam vikend, idemo kod muževih pa onda kod njegvih babe i dede za Uskrs. Baš se veselim, mogu misliti kako će se Leila iznenaditi  jajima.
Kad smo kod jaja, ona ih neće da jede, ne sviđaju joj se. Nema kombinacije kako nisam probala, a baš bih voljela da ih jede, jer ovako više ideje za doručak skoro i nemam, pura, šnita kruha s margarinom i pekmezom, sir jogurt,uštipci,bijela trahana, pa u krug. Ne dajem joj salamu, paštete i tu vrstu hrane pa je izbor baš baš...Skuhala sam pudning, slično kao za kolače, s jajima i gustinom i to hoće da jede pa ću joj tako podvaliti jaja.

Kamo sreće da sam vam bliže i da vam se pridružim na kafici koju planirate organizirati. od enne ni traga ni glasa, ne znam kako da stupim u kontakt, a sigurna sam da je negdje odavde sa USKa i baš bih voljela da je upoznam.

Ugodan dan vam želim.

04.12.2008.

clock-img

31.03.2010, 15:46

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

mamabb, pisala sam na ishrani o problemu s jajima. Evo par ideja koje kod nas prolaze: prženice, palaćinke (recimo 1 jaje na tri palaćinke - radi Eme) sa vajkremom, kajmakom ili pekmezom ovisno o unosu slatkiša toga dana, ili koh (super jednostavan kolač od jaja i mlijeka). 
Ja se nadam da će sada za Uskrs možda probati (barem probati) pojesti malo jajeta onako.   

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

01.04.2010, 21:48

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Mamabb, probaj joj jaje davati s drugim stvarima. Hoće li prženice?! Ili, recimo,  šmorn?! I ja se dovijavam, jer Ema bi inače jela samo bjelance.
Molim te, reci mi, šta je to bijela trahana?!
Pusa i pozdravi od moje uspavane ljubičice i mene našoj generaciji!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

01.04.2010, 21:49

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

bebbe sta je to smorn?

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

01.04.2010, 22:23

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

E, Majo, čim sam napisala i postala, sjetila sam se da ni ja nisam znala šta je dok nisam došla u Sloveniju. Smorn, a ponegdje ga zovu i šmarn, je austrijanski slatkiš koji je kao jako volio njihov car i jako je popularan i u Austriji i u Sloveniji. Oni ti o tome govore kao o čudu velikom, a u biti je debela palačinka u koju se mogu a i ne moraju dodati grožđice. Napravi se tijesto za palačinke(jaje, mlijeko, brašno, trunčica soli i trunčica šećera), samo malo gušće, s tim da se bjelance posebno izmiješa i doda u masu. Na vruću, malo zamašćenu tavu izliješ jedan centimetar debelo i sačekaš da se zapeče tako da ga možeš okrenuti. Onda, kada se na drugoj strani zapeče, plastičnim nožem ili nekim drugim kuhinjskim priborom od plastike, dok se još peče, u tavi, iskomadaš. Važno je da se dovoljno zapeklo, jer onda se komadići ne lijepe jedan za drugi. Komadiće serviraš na tanjir i malo pospeš šećerom u prahu. Obično serviraju smorn sa nekim kompotom. Ja ga Emi serviram bez šećera i bez kompota, stavim cijelo jaje u jedan mali šmornić, ne stavljam grožđice, dam joj dječiju viljušku i ona uživa do mile volje u svojoj samostalnosti, a i pojede poprilično jer su to neki blagi ukusi mili maloj djeci:) 

clock-img

01.04.2010, 22:45

clock-img

Anushka

pencil-img

903

i mene zanima bebbe sta je smorn? a i bijela tarhanauser posted image
bas mi je drago sto ste se raspisale hehehe kod nas pripreme idu uveliko, jos se drzimo, tj ne panicim hehehe alen je standardno u svojim aktivnim fazonima, a kao i prosle godine, ova promjena sata nam je jaako godila, tako da sada lijezemo oko 8-9 a ustajemo oko 6, i spava jednom u toku dana, nekad 20min a nekad 3 sata ali je super, nekako stignem i prozore oprati, i citati knjige, i igrati igrica, i kuhati i zapravo sve se stigne fino. Alen je jos uvijek odusevljen stepenicama tacnije penjanjem i silazenjem sa istih, ali me zapravo odusevljava kad se igra sa lego kockicama - pokusava da gradi hehe ma meden mi je, danas je pokusao na meni da gradi nesto apstraktno pa me zatrpavao kockicama hehe ma zabava po cijeli danuser posted image  i fazon mu je da sve sto vidi skloni najradije ispod sudopera, i ako slucajno ne moze progurati kroz rupu od ladice vrlo glasno negoduje user posted image  ljutica moja, ali dobar je, ne odustaje i trazi nacin, kad mu ponestane kutija i sl onda otvori frizider i preslaze sve hehe penjanje je jaako zabavno a time i padovi,srecom ipak je oprezan i stabilan bar za sad, hvala Bogu!
mamabb mi bas volimo vjetar i ne izbjegavamo ga stavise:) kazu da skorpioni najvise uzivaju u vjetru a sto se nas dvoje tice to je tacno:)inace, ishrana nam je slicna, iako alen hoce malo i omleta i sl, ali eto neki dan je jeo pohovana pileca prsa, a danas sam nam pravila ono ko veliku palacinku sa piletinom peceno u rerni, isl isti problem nam je sa doruckom, vrlo monotono iako kad razmislim i sa jajima nije nesto sarenije hehe palacinke, przenice, ustipci razljevaci pura griz i mazanja, alen nece npr ni da pomisli da proguta zobene pahuljice niti ikakav musli. A odbio je lagano i sva lina, a cak i one nesquick pahuljice skroz slabo hoce... ali sreca hoce palacinke i przenice i sl slane varijante pa eto izgura se dan. bebbe mashala nogica raste, neki dan sam poredila prve patikice od marta prosle godine, mislim br 16 i ove zadnje, cini mi se da je duplo veca hehe a djevojcicama je bolje da im je manja noga, sve cipelice ljepse izgledaju kad su manji broj;) sto se zuba tice, mi smo tu majstori, mi trenutno imamo sve jedinice i sve cetvorke, lijeve dvojke, obje gornje trojke i donja lijeva raste, tj fali nam gornja desna dvojka i donja desna dvojka i trojka hehe a i one ce ubrzo. i nama su prvo izasle sve cetvorke pa tek onda ove dvojkice, nema nikakvog reda u izlazenju, ali samo nek izadju, meni je veci problem sto je on nalomio i kao malo oljustio gornju jedinicu i bas me strahuser posted image  aazra ja nisam nikada ni branila prljanje, zezaju me da bude ko cigance, jer npr puze po livadi i skace po barama user posted image  a i mama me upravo naruzila da je nevidjeno razmazen jer mu to sve pustam, al nema sanse ni da mu pokusam braniti, kao sto bebbe kaze, masina ce da ispuni svoju svrhu:) mm je preko paypala nekad davno uplatio onaj premium acc na rapidshareu i iz nekog nama nepoznatog razlgoa su tako obracunali, sreca pa je provjerio, pa su i oni potvrdili da je greska i sad je procedura da vrate te pare, a kad ce i da li ce zaista ne znam:( to je bilo jedini put da je tako prebacivan novac preko interneta i eto, zloupotrijebise user posted image  al dobro je, ja se zabrinula da sam izgubila orjentaciju i da ne znam sta sam i na sta potrosilauser posted image  maja78 kako se nosite sa prehladom, je li proslo? ni mi ne pricamo smisleno, ali zato na nekom njegovom jeziku sve ori od price hahaha i mi znamo da je na mm koji je skoro do 2 rodjendana tako mrmljao i onda tecno progovorio bze tepanja i nije usutio od tada hahaha i sarmer je sto kazes nevidjen, dusa moja draga dinciii sad vidjeg REjhanu na temi slike nasih beba, mashala prelijepa je! stvarno nemam rijeci, slatkica mala! emma.l hvala ti na lijepim zeljama user posted image  zao mi je sto ste se patile sa temperaturom i grloboljom i antibioticima, nadam se da je pricalica bolje, saljemo joj puuno poljubaca!
e da vam se jos pozalim - neki dan smo u parku brali (i pomalo jeliuser posted image ) ljubicice i pridruzile su nam se dvije djevojcice i jedan djecacic od 3-4 godine, da bi djevojcice iz cista mira napale ovog djecaka i doslovno ga pocele tuciuser posted image  kad su ih sipkom rastjeraliuser posted image user posted image user posted image  ponovo su dosle kao da beru i mirisu cvijece i ova jedna alenu kao ne da da dira stablo tu pored nas i zaleti se i gurne gauser posted image  srecom pa sam ja bila tu i rukom nju sprijecila da ga svom snagom gurne a i njega sacuvala da ne padne, ali mi je bas tesko bilouser posted image  opet su sipkom te curice otjerali ti koji su ih cuvali, Alen je bio OK, nista ga ne boli a ja sam tu i njemu je sve OK ali svejedno me neki strah obuzeo sta ga sve ceka za koju godinuuser posted image user posted image user posted image  znam da ja necu moci uvijek biti tu..
raspisala se i ja, mynxlee nam je pobjegla garant na teme tamo trudnoce i sl hehe neka joj je sa srecom saljemo i njoj i svim mamama i generaciji puuno poljubaca!

clock-img

02.04.2010, 00:05

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Evo i nas opet...user posted image user posted image user posted image user posted image Mi smo dobro hvala bogu,Rejhana je svakim danom interesantnija sa njenim biserima user posted image user posted image user posted image i bas nam je veselo...Jos uvijek legne oko pola 9 i ustaje oko pola 8,ima bas neki svoj rezim da sama uzme pampers(da joj promjenim) pokazuje na flasicu i ide pravo u sobu..Sad svaku noc legne sa mm jer i on legne rano radi posla i tako da njih dvoje meni svaku noc mahnu,posalju pusu i ja ugasim svjetlo i tako zaspe princeza..Jedini problem koji sam napravila sad kad sam bila u Bosni.Posto je veliki krevet kod moje mame ja nisam je stavljala u krevetac nego je spavala sa mnom i onda kad je mm dosao nece dijete u krevetac,ajd kontam mozda se boji..Dodjemo u Bec ista prica,ja nju da prebacim oko 11 ma dijete odmah u plac i sad fakat ne znam sta da radim....Fino jede s tim da voli jos uvijek puno svoju flasicu...Dajem joj Aptamil 1 od godinu dana jer me jos uvijek  strah davati nase mlijeko.PRije 2 mjeseca sam joj napravila cokolino sa nasim mlijeko cijelu noc mi je povracala!!Sta mislite jel moguce od tog mlijeka i jel ok da ja njoj jos uvijek dajem mlijeko u prahu....Ajde mame pomagajte user posted image user posted image user posted image

Maja78 kako ste vas dvoje,jel vas prosla prehlada..

Aaazra provela sam se pravo lijepo,odmorila pravo jer sam iskoristila sto sam kod mame user posted image user posted image user posted image a Hana je jako privrizena mojoj mami pa i nije bilo tesko.Ja sam bila sad u Sarajevu al samo jedan dan nadam se da cu na ljeto imati priliku pa da popijemo kaficu..A i ja sam na isti nacin VIsnju upoznala proslo ljeto ja bila sa mm na Vrelo Bosne i prepoznam Asju user posted image user posted image user posted image

Bebbe i Rejhana ima malu nogicu user posted image sad sam joj uzela 21 broj jer je 20 vec knap a neki joj modeli vec i nemogu.Sto se tice kupovine tu smo iste,cim sa dosla iz Bosne odmah sam otisla u H&M da vidim sta ima novo i uzela joj Jeans jaknicu kojoj fakat nisam mogla odoljeti..Neko kaze da lici na mene a neko na mm pa eto ne znam ni sama user posted image user posted image user posted image user posted image ...A u pravu si ovde je Smarn(ovde ga zovu Kaiserschmarn) jako populan i ja ga volim al izbjegavam user posted image user posted image user posted image

Anushka i moja Rejhana voli stepenice cim ih ugleda hoce da se penje,sad kad smo bili u Tz moju je kumu smorila s tim fazonom i ona jadna jedno pola sata gore dole user posted image user posted image Pravi trening..Nisam u toku draga kakve pripreme,nisam fakat stigla procitat stare postove pa se nadam da ces mi reci user posted image user posted image user posted image

Eto drage moje bas se ja raspisah!!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

02.04.2010, 09:08

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Dinciii, morat ćeš jednu večer pregurati i pustiti je da otplače u svom krevetiću, bar ja tako mislim. Ili je primite u krevet, kao moja prijateljica, pa i to jednom prođe. Samo onda budi spremna par godina se strpiti. Ema još nije spavala ni sa kim i dok se ja pitam gdje i s kim spava, niti neće. Svugdje teglimo putni krevetić, bez kojeg nigdje nismo ni htjeli prespavati (naručili ga za babine i dok nije stigao, nismo ni  putovali nigdje). Meni je problem opet kad negdje idemo što smo u istoj sobi - odmah joj poremeti rutinu, iako ide sama uvijek spavati. Valjda u noći skonta da nije sama i počne se dizati, gledati, igrati, pričati. Uglavnom ne budu to mirne noći user posted image .
Anushka, što se tiče prljanja, ja sam za to i nikada nisam nešto branila. Jedino nisam mogla shvatiti kako bude sva uprljana od hrane kad je nana hrani user posted image . Inače je uvijek u pijesku, lokvama, kopa, bere... Zato ne kupujem ništa skupo osim sredstava za pranje i uklanjanje mrlja- ta moraju biti najbolja.
Mi idemo za vikend u Mo, nadamo se suncu i nosimo staru robicu za kopanje kod dede user posted image . LJubimo sve, čestitamo Uskrs svima koji slave i pišemo se za par dana.

clock-img

02.04.2010, 13:10

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Draga Emma i ja sam extra kupila dva krevetica da imam i kod mame i kod svekrve al ne znam sta mi bi pa reko da ga ne izvlacimo iz ostave nek spava sa mnom i eto belaja!!!Da vam se pohvalim sinoc sam je prebacila u 10 u njen krevetic i do pola 4 je spavala tamo i onda se probudila i dosla kod mene.Barem neki pocetak!Pa vidjet cemo kako ce biti..Hvala na savjetu!

Pusa generaciji user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.04.2010, 18:27

clock-img

Anushka

pencil-img

903

kako nam je generacija ovog ruznog dana? mi smo nesto fino raspolozeni hehe ovaj moj govornik mali cijeli dan se penje na natkasne i onda odrzi neki govor ozbiljan sav hoda tamo vamo gestikulira sav vazan hehe danas smo ozbiljno vjezbali samostalno hranjenje jer sam nasla dora musemu pa je odusevljen hehehe dinciii mi se ako Bog da spremamo 18.04. za svedsku da se napokon pridruzimo mmu poslije evo vec punih 4 mjeseca.. a sto se krevetica tice vratit ce se brzo ona na stari ritam samo je nastavi vracati u njen krevetic.. nama je krevetic vec mali:( posto se vrti dosta i u snu, kad se pocne okretati za 90 stepeni odmah se i razbudi, a lakse mi je na ovom velikom krevetu kad se probudi sam sidje i nadje me u kuci, nema dreke a i ne razmisljam hoce li pasti dok pokusava izaci iz ovog svog (na kreveticu fiksne stranice kao na putnom kreveticu a on vec odavno izlazi iz njega) planiramo ako Bog da u swe da u njegovu sobu ubacimo pravi krevet jer je mashala i visok vec oko 90cm, a i tako voli da se igra na krevetu, ponekad ga nadjem kako lezi na nasem krevetu i odmara se ili se igra sa prekrivacima i sam sa sobom hehehe bebbe taj recept sam daavno vidjela u nekoj nasoj kuharici pod nazivom "carski drobljenac" a amerikanci bi  rekli "izlomljena americka palacinka" hehe emma.l meni ni vanish ne pomaze sa nekim mrljama hehe ma ionako sve brzo prerastu.. ja s cudim kako se djeca ne uprljaju jeduci jer ovaj moj se uvijek ukapa i prosto mora rukama da prouci sta mu to dajem da jede, pa svaki put skine ili sa kasike ili sa svog jezika hranu i melja je po rukama, i onda uhvati sebe za kosu, a ponekad i mene hehe evo maloprije je bila prava avantura vecerati a jos nije nesto kasasto i lako za isprljati se hehe ljubimo vas puno, nama je vrijeme za kupanje pa jos malo igranja i spavanje:) ljubimo vas sve ja i moj govornik evo ga opet poceo hehehehe  

clock-img

02.04.2010, 21:06

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro veče, generacijo!
Odmah na početku da se požallim da mene cijeli dan boli glava! Zapravo, puca, a, kako dojim, opet ništa od kakvog konkretnog analgetika... Uh... Danas je bio dug dan. Ustale smo rano. Ema nije nikako spavala preko dana. Ne znam zašto. Bojili smo jaja, sada Anja i ja pečemo kolač, a Emika spava, pa ćemo i mm angažovati da nariba hren... Uglavnom, predpraznično...
Inače, juče se je Ema skotrljala, ali baš skotrljala, kao vrećica, po nizu stepenica. MM ju je pazio, i zaista samo u jednom trenutku neopreznosti je krenula niz stepenice na strani na kojoj nisu gelenderi, pala i skotrljala se. Mislila sam da ću umrijeti na licu mjesta. Hvala Bogu, nije se udarila, ni sama ne znam kako. To me je baš potreslo. A, mm je vjerovatno bio opušten zato što se tim stepenicama milion puta popela i sišlla, bez problema. Inače, i ona se pentra, svadja, i slično. Rekla sam vam već, čini mi se, da si je odmotala kinder jaje u samoposluzi dok sam ja stavljala robu na kasu i pojela pola prije nego što sam uopće vidjela:) A danas joj Anja nije dala da stavlja ključeve od auta u prodavnici i na sav glas joj je rekla da je luda i da je pusti na miru:))))
Dinciii, e baš mi je drago da nismo mi samo sa malom nogom:) Mada, s obzirom na to da mm nosi 45, a ja 39/40, mislim da Ema baš i nema šanse da ima malu nogu. Odnosno, male su joj:) Sto se tiče krevetića, nadam se da će i večeras biti OK. Djeca se začas naviknu na ono što im se više svidja. Ni ja nigdje ne idem bez prenosnog krevetića, ali i tada imam isti problem kao EmmaL, jer začas skonta da nije sama u prostoru, pa doziva, igrala bi se i slično... A što se tiče kravljeg mlijeka, ne znam šta bih ti rekla. Ja ga ne dajem iz razloga što Ema još doji, a radije dam mliječne proizvode kao što su jogurt, pavlaka i sl. Ne jede nikakve kašice "na razmućivanje" tako da nema potrebe za mlijekom, ali na tvom mjestu ne bih bježala od toga. Probaj, vrijeme joj je, jer sada vjerovatno jede svu hranu koja ga sadržava. Alergija na kravlje mlijeko se, između ostalog, manifestuje i slinavim nosićem i suznim okama. Možda to povraćanje nije bilo u vezi s mlijekom?! Ne znam, mislim da sam na tvom mjestu da bih joj dala malo za probati. Da li joj daješ monte ili one kinder stvarčice?
Anushka, ma nek' se djeca prljaju, a nek' su i malo razmažena! Pa, nismo ih rodili da ih u male vojnike pretvaramo! A sto se tiče agresivnih djevojčica, ne znam šta bih ti rekla. Ja mislim da nasilje nije faza, već nešto jako ružno, što odmah treba iskorijeniti u dijetetu. Ne svidja mi se kad vidim roditelje koji su kao ponosni na svoje male razbijače, ona seljačka "ne da on/ona nna sebe" me posebno iritira. A, i mi se učimo sami papati. Pri tom smo prljavi od glave do pete. Pa šta?! Meni je jedna krasna dr u razvojnoj ambulanti dala sjajan savjet- rekla mi je da je razvoj samopouzdanja važniji od broja unešenih kalorija po obroku, a da se dječije samopuzdanje jako razvija kad savladavaju vještinu samohranjenja. Tako da Emi za ručak dam supu, koja mi je još uvijek glavni dio njenog obroka i u koju ispasiram i meso i povrće, pa onda dodam domaće rezance, a onda joj dam da se sama hrani, recimo rižom ili kuhanim povrćem i komadićima mesa. Ma, preslatko je gledati taj šou svaki dan, iako nije preslatko poslije toga čistiti nju, hranilicu, pod...
Nema Mamebb da nam objasni šta je bijela trahana. A i meni je doručak peglativna varijanta, nemam više nekih posebnih ideja.
Eto, opet se ja raspisah.
Ljubimo vas redom Ema i ja. Onima koji praznuju želimo sretan praznik.

clock-img

03.04.2010, 00:18

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Anushka bas mi je drago sto konacno ides u Svedsku da budes ponovo sa mm..Sigurno ti nece biti lako al naviknut ces se!Kod nas je neki veliki krevetic koji se poslije montira kao djeciji krevet tako da nemogu da joj je tjesno user posted image user posted image nego navikla kraj mene...A ja sam skinula tri reda na kreveticu tako da ima vrata i izadje kroz njih kad se probudi.

Bebbe jede sve i nema problema hvala bogu,al eto ja se prepala posto je bas tu noc povracala!Morat cu probati da joj dam user posted image
I Hana jede sama vec,jest da se izmelja al je ucim polako jer od Septembra ide u Jaslice pa mora se osamostaliti sto se tice hrane!

Danas je spavala sto me je iznanadilo od pola 11 do pola 2 inace spava pola sta do sat vremena ujutro!Taman sam mogla svasta nesto uraditi user posted image

Eto drage moje laku noc,

I sretan Uskrs (tko slavi)

pusaaaa

clock-img

03.04.2010, 02:35

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

user posted image Cao svima! Evo i mi da se javimo po prvi put. Mjesto nam je ovdje medju svojom generacijom.Zelimo da se druzimo s vamauser posted image Pozz generaciji

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

clock-img

03.04.2010, 08:25

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

dobro jutro generacijo,

prije svega da pozelim dobrodoslicu nasoj princezici user posted image

Mi smo ozdravili, i vec smo u pokretu :) stvarno se nakd pitam otkud crpi toliku energiju, prepun je hehehe

bebbe bas sam se ismijala kako ona kaze seki, ma mangupcic jedan mali, presmjesna
Anshka jos malooooooooooooo
dinci samo budi uporna sa vracanjem i ona ce se opet navici na svoje, dusa zna sta joj je ljepse, pa hoce kod mame
emmal. slobodno daji kravlje mlijeko, ja sam na jega totalno prsla od 13 mjeseci, i prestala davati ad (on sam odbijao), ali generalno ne voli bas piti mlijeko, hoce ostale mlijecne ali mlijeko bas i ne.

e sad se sjetih, moj brat mu je kupio dipsija sinoc, jao te srece, ljubljenja, trese se, cak mu je nocas i u krevetu ostao, pravo ga voli :)

eto toliko za ovo rano jutarnje javljanje
saljem veliku pusu generaciji

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

03.04.2010, 08:51

clock-img

Anushka

pencil-img

903

dobro jutro svima:)
mi vise nismo pravi ranoranioci, oko '' pola 7 ustajemo pa mi nesto kraci dan hehe cudno iako sam nekad rado spavala i do 10 sada mi nedostaju rana jutra hehe i zaista mi je lakse bilo ustajati u 4 nego u pola 7user posted image
nasa princeza dobro dosla nam u ovu nasu grupicu:) dinciii bebbe sto se tog hranjenja tice, alen vec odavno prije rodjendana sam uzme tj izabere flasicu (caj ili mlijeko) a sa stola je dok je jos jeo voce sam uzimao komadice i zvakao, sad sam uzme komad pite hljeba mesa isl i naravno smoki i tako slatko jede bez problema, ali pod uslovom da nema puno na gomili, ako je puno hrane (za njegov pojam) on to  rastrijebi hehe dok ne bude njemu dovoljno da moze uzeti svoj zalogajcic cak i smoki kad uzme vise komada prvo baci iz ruke sav visak i onda jedan stavi u usta.. isto je i sa mrkvicama i krompiricima itd ali evo ucimo se koristiti i pribor jer se uvjerio da supu rukom ne moze jesti hahahaha bebbe bas mi je zao za taj pad... uhh hvala Bogu pa je dobro proslo.. mogu misliti kako si se prepala:( ljubi nam drugaricu i nije ni cudo da te glava bolila poslije tako groznog dogadjaja:( maja78 poznata mi ta neiscrpna energija, ko god je sa njim pola sata uspuse se sav hehe i ja se pitam odkud energije toliko kad ne jede slatko skoro nikako, ali i ja imam dosta energije, ali sam nam vidjela u horoskopima da nam je zajednicka ta neobicno velika kolicina energije:) i daa svaki dan sam sve vise uzbudjena, jos 2 sedmiceuser posted image emma.l ne znam sta bi ti rekla za mlijeko.. pokusaj opet jedino tako.. alen od ''mjeseci jede pomalo kravljeg mlijeka ali je dojio a sad je jos uvijek na aptamilu, hoce da pije i obicno ali meni zao sto je prestao dojiti a i kako jaja nije jeo a ni voce, nesto me strah bilo da mu ishrana ne bude previse siromasna.. ali pokusaj puru na kravljem mlijeku ili griz napravi pa vidi.. iako je mozda najbolje da joj u fildzancic naspes par gutljaja i neka proba tako..
moj govornik jos uvijek nece da izgovara prave rijeci... ima svoj jezik i insistira na njemu hehehe malo me brine, ali se tjesim da je mm bio takav skoro do 2 rodjendana.. ljubimo vas puno nas dvoje i zelimo sve najbolje za praznike ove nedjelje:)

< Poruku je uredio Anushka -- 3.4.2010 8:59:04 >

clock-img

04.04.2010, 19:01

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav generaciji!
Kod nas je praznično, ali najviše najedanje i prejedanje i probavanje... Uh...
Ema, nekim čudom, malo zaspala nakon što smo došli kući iz šetnje, pa čekamo da se probudi da idemo i kod komšija malo slaviti. Danas je bila dobra i čak nas je više puta i poslušala kada smo rekli "ne":) Djevojcici Zani u parku je davala svoju loptu i cak ju je malo i pomazila. Slatko je bilo kako je, kada smo sreli Zanu i njene roditelje, pokazivala na svoja prsa rukom i govorila: "Ema. Ime?" Kao kako je njoj ime.
Novost je da je provirila donja desna dvojka, a  čini nam se i lijeva se sprema, tako da će se stanje na donjoj vilici malo popraviti, neće biti samo jedinice i četvorke:)
Anushka, kako pripreme napreduju?! NAdam se da ces nas iscrpno obavjestavati o svom svedskom zivotu kada tamo odes. A, sto se tice Alenovog nepricanja, nemas razloga da se brines - vidis da cuje, da razumije, ima i neki svoj jezik - dakle, govorni aparati su mu OK, i kada bude spreman i pricace. Ja se, istinski, nikada nisam za to brinula, niti bi forsirala djecu. Moje su obje od sebe brbljive, takvi tipovi valjda. A i da nisu ne bih ni silila ni sekirala se, u to sam istinski sigurna. Osim toga, to da djeca rano progovore je istina znak intiligencije, ali isto tako, to da ne progovore ne znaci da su manje inteligentna, tako da ni sa te strane ne treba da te brine. Pa, eto, i TM nije imao sta reci svijetu do drugog rodjendana, a ti cesto kazes da Alen i tajo lice;)))))
Dinciii, bravo za djevojcicu da nam i ona sama jede. Ma, i Ema se sva umelja, a i kako će drugačije. Neka, moraju naučiti. Posebno ako će u jaslice - nema baš izbora, nemaju tete vremena da ih hrane.
Majo, super da nam je Andrej ozdravio. Kada su zdravi sve je lako. A za energiju ne znam sta bih ti rekla. Ponekad se i sama pitam od kuda. Mada, sto Anushka kaze, imam je i ja. Genetika, sta li?!
Nasa princeza i Lana, dobrodosle u raju!
Pusa i pozdravi svima od Eme i njene  mame!

clock-img

05.04.2010, 08:38

clock-img

Anushka

pencil-img

903

dobro jutro svima:) drugi put pisem jer je alen nekim cudom jednim pritiskom na tastaturu sve nepovratno izbrisao hehe mi smo dobro, postpraznicno fino, slabo jede tj samo tecnost unosi preostala 3 zubica nicu krvare desni ali smo dobro. Fino se igra sa drugom djecom, otkrio je cari tobogana i presretan je, sam se odguruje i bas uziva:) ovih dana je jasno govorio deda, valjda sto ga obojica stalno ispituju i govore deda deda, i jasno pokazuje da zna o kome je rijec, bas moj brat ga pita pa gdje ti je deda a on dodje i dirne mog tatu:) a njemu srce ko kuca hehehe ne brinem puno bebbe upravo zbog genetike, vidim da razumije mnoogo vise nego sto ocekujem a motoriku je jako dobro razvio, i grubu i finu, dodatno je i to sto je mm ljevak a alen je jos uvijek ambivalentan, koristi podjednako obje rukice pa bi i zbog toga moglo potrajati da progovori. i da mm sam testirala prije nego sto smo se vjencali sto je sigurno sigurno hehehe posto je nadprosjecan rekla sam mu da mu izgovori "ne znam" i " ne mogu" ne vrijede jer imam dokaz i da zna i da moze hehehehe
kako su nam ostale bebe i mame? puno pozdrava ovog lijepog jutra od mene i mog djecaka! PS naravno da cu vas izvjestavati o svim promjenama koje nam slijede:) jos 13 dana...

clock-img

06.04.2010, 02:36

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

user posted image Hvala na dobrodoslici!user posted image Mi se uvijek javljamo ovako kasno jer je po danu nemoguce.Cim se upali komp Lana odmah trci i govori "mama hoce ja kokonja"user posted image (to su joj razne pjesmice na youtubu).Prije je znala spavati malo duze do 9 ili 9:30h,ali vec neko vrijeme ustaje u 8h.Obicno prvo doji,posle tog dorucak,onda duza set_nja ako je lijep dan.Spava jednom dnevno sat i po ponekad i dva.Cijeli dan uzivamo zajedno i uzivam u svakoj novoj rijeci.Danas mi je tako bila simpaticna(Boze koliko je volim!!!!) kako slatko govori "moj njedooo"(moj medo) ili kad je zovem Lana a ona mi kaze "mojii"(molim).Eto ja taman pocela pistai a ona se budi vrijeme za cicuuser posted image .Toliko od nas za pocetak drago nam je da smo pronasle svoj kutak 2008. Pozz za nase generacijske drugare i naravno njihove  mame!

< Poruku je uredio nasa princezica -- 6.4.2010 2:37:28 >

clock-img

06.04.2010, 10:51

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Hej draga nasa generacijo,kako ste nam???Mi smo dobro hvala bogu,fino jedemo spavamo,vec 3 dana spava u svom krevetcu do nekih 6 i onda predje kod mene user posted image napredak!!!

DObro dosla u nas kutak Nasa princeza user posted image user posted image user posted image user posted image

Anushka kakvo testiranje???Bas me to sad zanima user posted image user posted image MA ne sikiraj se cim on sve razumije progovorit ce,inace su muski malo sporiji,mrsko im lijeni user posted image kod moje seke mali progovorio tek sa 2 godine a sad ga ne mozes zaustaviti user posted image user posted image

Bebbe kako su prosli praznici,vidim Ema pravo slusala..I mi smo bili u nedelju na rostilju kod prijatelja,pa se Hana sturila jer je imala puno dekoracije sa jajima i zekama user posted image

Eto drage moje odoh praviti dorucak pa do skorog tipkanja!!!

clock-img

06.04.2010, 16:45

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Pozdrav ekipi i dobrodošlica princezici user posted image .

Mi smo dobro, uvijek veselo i stalno navijeni user posted image . Ema ne staje i ne gasi se. Sve priča, sve ponavlja i namazana je svim bojama, heheh. Probudi se i plače i samu sebe tješi "nemoj pakat bebo, doce Ana mama". Inače nas zove mama+ime, tata+ime i dedo+ime, ali uvijekuser posted image , baš su mi super te neke faze.
Sad smo joj stavili web cam u sobu, jer uvečer dugo bude budna i stalno skida vreću i skače gologuza po krevetu. A ako uđemo dok nije učvrstila, odmah se budi i plače user posted image . Tako da mi uživamo kad vidimo koje gluposti izvodi i kako igračkama priča prije nego zaspi, a onda ide operacija oblačenja, gašenja lampe i muzike i vađenja igračaka iz kreveta.
Meni je napokon ulaganilo na poslu, ali zato me stigle neke obaveze, pa se poslije posla smorim. I ova glupa kiša i zahlađenje, bljak.
Moram vam se požaliti: moje dijete je naviklo imati svu pažnju svijeta dok je budna. Stalno smo govorili nani da je malo pusti i da je ne animira stalno, jer mora naučiti i sama biti ponekad. Naravno, bez uspjeha. I jučer ja pokušavam napraviti ručak jer su mi dolazili muževi na Uskrs, a ona plače pored mene i moli me "geda mama bebom tutani, geda mama tutani, ade, ade". Prvo sam pokušavala objasniti da dolaze dedo i nana i da moramo jesti, pa sam joj dozvolila da slaže deterdžente u sudoperu (glupa mama, ali eto), i na kraju je stavila na ignore. Ona je plakala i jecala i na kraju je stavim u krevet i uplakana je zaspala. Uđem da je pokrijem, ona sanjiva jeca i dalje (iako je prestala plakati), i samo kaže "pokij mama bebu, pava beba, nece pakat". Ja iziđem iz sobe i otplačem svoje što sam to uradila. Bilo mi je kao da sam je iznevjerila i zanemarila. Eh sad, znam da je teško ne udovoljiti svemu i odgojiti normalno stvorenje a ne nekog razmaženka, ali mislim da joj je sad zaista trauma kad mora ostati minutu sama.  user posted image   (Ovo sama mislim da se sama nečim zabavi, jer nikada naravno nije sama)
Eto, izjadah se je, ali baš mi je bilo teško. Znam da joj neće ništa biti od malo plača, ali mogu zamisliti taj osjećaj zanemarenosti.
I neka me ne napadnu mame koje ostavljaju djecu u vrtiću, znam ja da ima i gorih situacija, ali eto rekoh da podijelim. Baš se nekad osjećam kao loša mama.

clock-img

06.04.2010, 18:06

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: emma.L

Mi smo dobro, uvijek veselo i stalno navijeni user posted image . Ema ne staje i ne gasi se. Sve priča, sve ponavlja i namazana je svim bojama, heheh. Probudi se i plače i samu sebe tješi "nemoj pakat bebo, doce Ana mama". Inače nas zove mama+ime, tata+ime i dedo+ime, ali uvijekuser posted image , baš su mi super te neke faze.
Sad smo joj stavili web cam u sobu, jer uvečer dugo bude budna i stalno skida vreću i skače gologuza po krevetu. A ako uđemo dok nije učvrstila, odmah se budi i plače user posted image . Tako da mi uživamo kad vidimo koje gluposti izvodi i kako igračkama priča prije nego zaspi, a onda ide operacija oblačenja, gašenja lampe i muzike i vađenja igračaka iz kreveta.
Meni je napokon ulaganilo na poslu, ali zato me stigle neke obaveze, pa se poslije posla smorim. I ova glupa kiša i zahlađenje, bljak.
Moram vam se požaliti: moje dijete je naviklo imati svu pažnju svijeta dok je budna. Stalno smo govorili nani da je malo pusti i da je ne animira stalno, jer mora naučiti i sama biti ponekad. Naravno, bez uspjeha. I jučer ja pokušavam napraviti ručak jer su mi dolazili muževi na Uskrs, a ona plače pored mene i moli me "geda mama bebom tutani, geda mama tutani, ade, ade". Prvo sam pokušavala objasniti da dolaze dedo i nana i da moramo jesti, pa sam joj dozvolila da slaže deterdžente u sudoperu (glupa mama, ali eto), i na kraju je stavila na ignore. Ona je plakala i jecala i na kraju je stavim u krevet i uplakana je zaspala. Uđem da je pokrijem, ona sanjiva jeca i dalje (iako je prestala plakati), i samo kaže "pokij mama bebu, pava beba, nece pakat". Ja iziđem iz sobe i otplačem svoje što sam to uradila. Bilo mi je kao da sam je iznevjerila i zanemarila. Eh sad, znam da je teško ne udovoljiti svemu i odgojiti normalno stvorenje a ne nekog razmaženka, ali mislim da joj je sad zaista trauma kad mora ostati minutu sama.  user posted image   (Ovo sama mislim da se sama nečim zabavi, jer nikada naravno nije sama)
Eto, izjadah se je, ali baš mi je bilo teško. Znam da joj neće ništa biti od malo plača, ali mogu zamisliti taj osjećaj zanemarenosti.
I neka me ne napadnu mame koje ostavljaju djecu u vrtiću, znam ja da ima i gorih situacija, ali eto rekoh da podijelim. Baš se nekad osjećam kao loša mama.

e pa sad i mene rasplaka, nije ovo nista na tvoj racun, mora se nauciti, ali proto srce da ti pukne, dobro si izdrzala da je ne dignes iz kreveta

clock-img

06.04.2010, 23:56

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

IZVORNA PORUKA: emma.L

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bas si i mene rasplakala,vjerujem da ti je bilo tesko.Hrabra si kad si izdrzala da je neuzmes.Nego sledeci put ti na ignor spremanje a bebica u narucje,nece se niko ljutiti zbog tog ako nebude sve kako treba samo nek je Emica zadovoljna,ipak je ona mala i nerazumije a mi odrasli razumjecemo situaciiju.Tako i moja bebicka svu paznju svijeta ima,nekad nista nemogu od nje da uradim,nekad i nju ukljucim u nesto sto mozemo kroz igru a nekad cekamo tatu s posla da se igraju i maze,a mama se "baci" na nedovrseni posao.Jednostavno njenom pogledu nemogu da odolim,al ipak sve u granicama normalnog,da nenapravim od dijeta neku veliku mazu ipak mora da se zna sta i kako treba.Uzivajte i ljubi nam bebicu,a ti se nesikiraj procice to i mi smo imali raznih faza.pozz user posted image

clock-img

07.04.2010, 01:21

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Dobro veče raji :))

Evo nas,vratili se kući. Nisam se ni odmorila a ni umorila, jest mi prijalo al' sam se i našopala kolačima i jajima. I ja ko dijete.

Ima nove raje, pa dobro došli nam u klub :)))

Draga bebbe mogu misliti kako je bilo ja se istraumiram kad Leila padne, ne mogu se kontrolisati, a nekad je, tačno, više uplaši moja reakcija, nego što se udari.

Anushka, eto ''proleti'' pa još malo svi na okupu :)) I ja pustim Leili da se zamaže i napolju a i kad jede, samo supicu dozvoljava da joj ja dajem a ostalo sve sama jede,jest da poslije mora sva na pranje i presvlačenje al' onaj sjaj u oku kad je ona sama sebi ''dopeljala'' do usta nešto ne bih bi za šta mijenjala.
Ja ne volim vjetar, kad sam bila mala bila sam jako mršavo dijete pa me je moj pametni did plašio ako ne budem jela da će me odnijeti vjetar, smiješno ali i sad ako je jak, zna mi biti frka hahah odnijeće me ovolikuuser posted image .

Moja cura jede jaje u nečem ali neće samo(kuhano,na oko, s kajmakom, mlijkom pečeno) Jede ona i prženice i palačinke ali bih voljela da hoće i kajganu ali eto, znate ono ''svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje''' user posted image
A trahana, to je vrsta tjestenine, neko je zove i tarhana ali ovdje kod nas je trahana :))) Zakuha se tijesto i ostavi da zakisi, dan -dva pa se od tijesta i sa još brašna pravi u rešetu ( posuda kao tepsija samo ima rupice) trlja i prave male kuglice od tijesta i to se suši, to je trahana. Nekad je koristim i umjesto fidelinki za supicu a najviše je volim,kao iz djetinjstva, skuham je na vodi s maslacem i začinim, malo gušće, pa u to dodam vrhnje (zato je bijela) i još malo prokrčkam i onda mi je njami. Pa sam eto i svojoj curi počela da je spremam za doručak kao nekad meni moja mama.

Skoro sam čula za cicvaru, nešto s jajima i palentom i vrhnjem ali ja to nikad nisam ni vidjela a ni jela, ako je neko probao neka napiše jer mi isto zvuči dobro za doručak. Jest da je  OT al' može i na receptima.

Eto za sad toliko ljibac svima i laku noć.

04.12.2008.

clock-img

07.04.2010, 08:21

clock-img

Anushka

pencil-img

903

dobro jutro svima:)
nadam se da ste dobro, ovdje je zora bila predivna a i ovo rano jutro je stvarno lijepo, pravo proljece:) mi smo 100% u pripremama ne znam ni kako sve stignem u jednom danu hehe, juce smo kupili veeliki kofer a poslat cemo autobusom jednu veeliku torbu u subotu. brojimo dane... jos 11 dana ako Bog da. Nazalost jos putovnica nije gotova, al bi trebala biti najkasnije do ponedjeljka kad moramo i kartu kupiti a rezervisana je vec 15 dana hahaha ja se bavim shoppingom, pranjem slaganjem razvrstavanjem, odjavljivanjem pretplata, obilazenjem i tjesenjem familije i prijatelja, zavrsavanjem i odjavljivanjem sa raznih poslica i obaveza, i pripremanjem kuce da je mogu ostaviti skoro praznu - isprazniti spajz kuhinju srediti balkon ormare itd a cak razmisljam i o posjetu ginekologu zbog antibebi pilula, nikad ih nisam koristila ali bi sad mislim ipak trebala poceti hehe emma.l nemoj se bona brinuti toliko, sama kazes da je namazana hehe pametnica mala zna kako mamu obrlatiti da bude po njenom hehehe nije njoj to toliko strasno dok si joj ti tu, potvrdi joj da ti je vazna pokazi joj sta radis i sl ali joj i postavi granicu koliko mozes.. ja i alen se dobro slazemo sto se toga tice, jest da ako ga zanemarim dok kuham ugasi mi plin ili ringlu, ali ako mu pokazem sta radim i nadjem zabavu za njega mogu fino stici.. a ako je neka frka (nesto kipi ili moram po receptu u minut nesto uraditi) npr uvijek gleda crtane sam, igra se sa lego kockicama i nekakvim slagalicama za bebe isto sam, prihvati se kucnog telefona hahaha zapravo sve dok me ne zovne i ne trazi paznju igra se i zabavi sam, ja idem za njim i slazem stvari jer mu je zanimljivo kad je sve na svom mjestu, a kad napravi svoj nered onda vise nista nije zanimljivo hehehe nemoj se brinuti, njoj jeste cudno kad se nesto neuobicajeno desava a sad se uce sta je ljutnja i kako je ispoljiti pa kad nije po njihovom obicno bude dreke hehe al sve je to normalno i OK i nije trauma al ne mogu sebi doci kako divno prica drugarica nasa, mashala! uzivaj kad je tako pametna i zanimljiva hehe daj joj neke zdjele drvene kasike i sl da ti ko fol pomaze i usput pricas sta radis, pokazes isl, ja alenu npr stavim malo rize u neku prozirnu zdjelu ili par zrna graha u casi, svaku dobro zatvorenu ambalazu da istrazi, dam mu da pomirise bijeli luk, pa da vidi da je vruca serpa kad kazem da je vruca i kako izgleda to na sporetu sto radim, dam mu par kapi vode u casi da se igra i pricam sa njim dok kuham a ako je bas frka onda ga uzmem u ruke, na kuk mi sjedne a ja odradim sto moram, ali to je bas rijetko. i evo upravo gleda crtane na novoj, igra se oko kucnog telefona koji je zakljucan, i vadi svoje pelene iz kutije hehe a sad i nesto prica hehehe dinciii ja sam svog mm testirala davno dok smo se zabavljali, IQ i neke testove licnosti dijelom iz zeze ali najvise zbog njega jer nije bio siguran da li moze da zavrsi fax koji je htio da upise pa sam ga tako uvjerila da moze ali samo ako ga lijenost ne sprijeci hehehe a znam to za "odgodjeno propricavanje" malo sam se prepala autizma koji je dosta cesci kod djecaka, ma ko majka, ne kaze se bez razloga ne daj ti Boze ono sto ti majka misli hahahaha kako je na mm, tesko cemo ga moci zaustaviti kad proprica hahaha nasa princeza i tvoja lanica je pricalica to je bas divno, a i dobro joj je vrijeme ustajanja, ja sam se prije zalila jer je godinu dana ustajao oko 4 bez obzira kad legne, a sad je od kako je sat pomjeren i on pomjerio pa mi neobicno ustati oko 5, pola 6 hehe mamabb predpostavljala sam da je to ona mala tackasta tjestenina, ali je ja samo ponekad u supu ubacim. Cicvara ti je bosanski improvizovani buckuris hahahaha kao maloj su mi to pravili - na mlijeku i masnoci umijesas kukuruzno brasno, malo palente, mozes i malo psenicnog crnog brasna i sve mlijecne proizvode koje imas u frizideru, sve sireve kajmake i ostalo. meni nisu stavljali jaje u to ali moze i to, lici na malo komplikovaniju puru hehe a dobra si za vjetar, i mene su tako plasili ali sam ja htjela da poletim hahahahahaha pa kad sam vidjela da nema sanse prestala se plasiti hahahahaha evo dosao mi djecak sjeo u krilo pa se idemo igrati malo puno vas pozdravljamo nas dvoje

clock-img

07.04.2010, 09:58

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Anushka, divim ti se, opet! Ono davno sam se divila zbog popravljanja zuba (mislim da si to bila ti user posted image ), a sada mi nije jasno kako ustaneš u 5 i sve stigneš oko tog pakiranja i organiziranja. Još malo i imat ćeš potporu i malo odmora barem ponekad kad se momci zaigraju user posted image .  
mamabb, ovo je dobra ideja, ali kod nas za večeru, jer obično jede slatki doručak. Samo ne shvatam bude li to rijetko ili se zgusne, koliko vrhnja ide?
Što se tiče Eme i spavanja, u zadnje vrijeme je znala kenjkati uvečer kad je ostavimo u krevetić. Nakon scene od ponedjeljka, dvije večeri nije uopće pokušavala dobiti produženje plačem. Jeste se skidala, ali se igrala i bila sama dok ne zaspi. Mislim da oni ipak moraju ponešto naučiti na teži način. Zato smo sinoć pregledali sve crtane, prevalili preko ruke sve igračne i kataloge, naravno imali smo i jedan gadan pad, kao što obično biva kad poblesavi od zadovoljstva user posted image . I stalno se smijala i ponavljala "iga se mama bebom sojom, igamo se". Kad netko sluša sa strane, rekao bi da je zanemarena i da nitko ne obraća pažnju na nju user posted image , blento mali.
Danas nam je divan dan, večeras ćemo malo u hodanje, mama se ode na pauzi ošišati user posted image . Nekako sada sve izgleda fino. Želim i vama da se osjećate fino.
Eh, da... koliko vaša djeca vremena provode vani? Ema je barem sat i pol ili dva sata dnevno u pješčaniku ili u parku. Ako smo u Mostaru, cijeli dan je oko kuće ili po balkonu, a nekako mi se čini da ovo sunce nije baš najzdravije, ali njoj valjda godi user posted image . Prošli vikend joj planule rukice i vrat, pa razmišljam o kremi za sunčanje, malo da je zaštitim. Šta mislite je li rano, s obzirom da ima odjeću preko većeg dijela tijela, a ipak su to kemikalije?

Zadnji članci

article-img