Dobro veče, generacijo!
Odmah na početku da se požallim da mene cijeli dan boli glava! Zapravo, puca, a, kako dojim, opet ništa od kakvog konkretnog analgetika... Uh... Danas je bio dug dan. Ustale smo rano. Ema nije nikako spavala preko dana. Ne znam zašto. Bojili smo jaja, sada Anja i ja pečemo kolač, a Emika spava, pa ćemo i mm angažovati da nariba hren... Uglavnom, predpraznično...
Inače, juče se je Ema skotrljala, ali baš skotrljala, kao vrećica, po nizu stepenica. MM ju je pazio, i zaista samo u jednom trenutku neopreznosti je krenula niz stepenice na strani na kojoj nisu gelenderi, pala i skotrljala se. Mislila sam da ću umrijeti na licu mjesta. Hvala Bogu, nije se udarila, ni sama ne znam kako. To me je baš potreslo. A, mm je vjerovatno bio opušten zato što se tim stepenicama milion puta popela i sišlla, bez problema. Inače, i ona se pentra, svadja, i slično. Rekla sam vam već, čini mi se, da si je odmotala kinder jaje u samoposluzi dok sam ja stavljala robu na kasu i pojela pola prije nego što sam uopće vidjela:) A danas joj Anja nije dala da stavlja ključeve od auta u prodavnici i na sav glas joj je rekla da je luda i da je pusti na miru:))))
Dinciii, e baš mi je drago da nismo mi samo sa malom nogom:) Mada, s obzirom na to da mm nosi 45, a ja 39/40, mislim da Ema baš i nema šanse da ima malu nogu. Odnosno, male su joj:) Sto se tiče krevetića, nadam se da će i večeras biti OK. Djeca se začas naviknu na ono što im se više svidja. Ni ja nigdje ne idem bez prenosnog krevetića, ali i tada imam isti problem kao EmmaL, jer začas skonta da nije sama u prostoru, pa doziva, igrala bi se i slično... A što se tiče kravljeg mlijeka, ne znam šta bih ti rekla. Ja ga ne dajem iz razloga što Ema još doji, a radije dam mliječne proizvode kao što su jogurt, pavlaka i sl. Ne jede nikakve kašice "na razmućivanje" tako da nema potrebe za mlijekom, ali na tvom mjestu ne bih bježala od toga. Probaj, vrijeme joj je, jer sada vjerovatno jede svu hranu koja ga sadržava. Alergija na kravlje mlijeko se, između ostalog, manifestuje i slinavim nosićem i suznim okama. Možda to povraćanje nije bilo u vezi s mlijekom?! Ne znam, mislim da sam na tvom mjestu da bih joj dala malo za probati. Da li joj daješ monte ili one kinder stvarčice?
Anushka, ma nek' se djeca prljaju, a nek' su i malo razmažena! Pa, nismo ih rodili da ih u male vojnike pretvaramo! A sto se tiče agresivnih djevojčica, ne znam šta bih ti rekla. Ja mislim da nasilje nije faza, već nešto jako ružno, što odmah treba iskorijeniti u dijetetu. Ne svidja mi se kad vidim roditelje koji su kao ponosni na svoje male razbijače, ona seljačka "ne da on/ona nna sebe" me posebno iritira. A, i mi se učimo sami papati. Pri tom smo prljavi od glave do pete. Pa šta?! Meni je jedna krasna dr u razvojnoj ambulanti dala sjajan savjet- rekla mi je da je razvoj samopouzdanja važniji od broja unešenih kalorija po obroku, a da se dječije samopuzdanje jako razvija kad savladavaju vještinu samohranjenja. Tako da Emi za ručak dam supu, koja mi je još uvijek glavni dio njenog obroka i u koju ispasiram i meso i povrće, pa onda dodam domaće rezance, a onda joj dam da se sama hrani, recimo rižom ili kuhanim povrćem i komadićima mesa. Ma, preslatko je gledati taj šou svaki dan, iako nije preslatko poslije toga čistiti nju, hranilicu, pod...
Nema Mamebb da nam objasni šta je bijela trahana. A i meni je doručak peglativna varijanta, nemam više nekih posebnih ideja.
Eto, opet se ja raspisah.
Ljubimo vas redom Ema i ja. Onima koji praznuju želimo sretan praznik.