cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

11.03.2010, 15:06

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Hahahahaha, EmmaL, baš me je nasmijala Ema, mala lopužica. Kako su ta dječica mila snalažljiva! A sto se tice virusa i bakterija, nema se tu šta - dok ne prodje ne prođe;)
Mamabb, ti mali rauberi i mene nerviraju. Zapravo, ne nerviraju me djeca, vec roditelji koji su ležerni što se tih stvari tice. Emi je danas u igraonici isti dječak od neke 2,5 godine dva puta oteo loptu i udario je pred očima svojih roditelja koji na to ne reaguju. Kada je pokušao treći put, reagovala sam ja. Naravno, pruistojno, rekla sam da nema razloga da udara drugu djecu, pogotovo manju od njega... Ema za sada nema tih rauberskih momenata, a ja ni ne želim da ih stekne od takvih malih nasilnika, te da mi se dogodi da ona tuče drugu djecu...
i kod nas je pravo zimsko vrijeme...
Drugarice moje, moram ići, probudila se moja curica. Ljupci svima!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

11.03.2010, 21:49

clock-img

enna

pencil-img

697

Vece drage moje!!!

nada se da ce barem ovaj post proci jer je ovo vec 4 put kako vam pisem a post ne porde pa budem ljuta i tek kada me prode ljutnja sjednem opet da vam se javim.Mi smo ok hB Ena je dobro rucka msalla 3 dana sve sto joj dode pod ruku hahahhaha i stvari koje prije nije volila npr. kiwi ili bananu pa mi bas cudno.Spavanje nam je uzasno par noci ali pate ju zubici vidim da sve trpa u usta i cese desne pa se nadam da ce uskoro vise i ti kutnjaci da niknu.Vrijeme je uzasno ovih dana osim danas sto je konacno ugrijalo sunce juce nam je cak i snijeg padao sto u ovo doba godine koliko sam ja ovdje nekig 10 godina nije se desilo.Ena sarmira sve oko sebe pravi mali lopov a pricalica je samo takva da vam nemogu ni opisati ponavlja sve kao papagaj ma bas je zanimljiva.Vidim da su bebice hB ok sto mi je jako drago emma.L nadam se draga da ce uskoro ove viroze da budu iza nas i da cete ti i tm ozdraviti.
mamabb i mi imamo takode problem isti kao vi od prijatelja mali je stariji godinu dana od Ene i bukvano joj sve otima kada god nema nekog u blizini on nju udari mada njegova majka ga tuce ali dzaba a ona samo gleda.Bas nezna da se brani neki dan smo isli u jednu igraonicu i jedna malena indijka bas sitna Ena je za nju rambo hehehhe par puta prode pored nje i pukne joj samar i kad je meni vec prekipilo mozda 3 put kada je udarila ja isto pridem i kazem da to nije lijepo i da ce drugi put i ona nju da udari i lopov lijepo zna sta sam joj rekla i vise je nije ni takla.Kao sto bebbe kaze alergicna sam na roditelje koji to tolerisu jer ja i da jeste moja Ena tako nasilna ne bi tolerisala pokusala bi joj dokazati naprosto ne bi gledala da tuce drugu djecu.nushka drago mi je da se blizi vas odlazak vasem taji u zagrljaj i da cete konacno da budete zajedno,znam da si u dvojbi sta da poneses a sta ne ali ako imas tako dobar izvor informacija to je super.Kako nm je nasa trudnica mynxlee,gdje nam je Dincii kako se ona provodi po Bosni???Eto brisem sada da ovu svoju lopuzu stavim na spavanje pa da odahnem barem pola sat ljubim vas sve redom pa se pisemo!!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

16.03.2010, 18:33

clock-img

Anushka

pencil-img

903

drage moje kratko samo da vam javimo da smo uspjesno uveli i bjelance, hvala Bogu jutros smo fino jeli omlet prvi put i jelovnik nam je znatno raznovrsniji a razmisljam i o smanjivanju aptamila, i vratila sam kupovne vocne kasice jer samo tako jede voce:( inace smo dobro, puuno hodamo i bolje spavamo zubici rastu i sami se penjemo uz stepenice! jest da ja strepim iznad glave ali uspio je sam!nadam se da ste svi dobro, imamo malih problema sa internetom pa se ne javljamo, puno pozdrava za generaciju i njihove mame

clock-img

17.03.2010, 13:26

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Hej drage moje,

Samo da vas pozdravim...Ovog vikenda nam je bilo super napokon smo nasli vremena da malo izađemo i kupili smo nove cipeliceuser posted image
Inace, i Bilala je uhvatila prehlada plus zubici sad je bolje a li slabije jede slanouser posted image
Preletila sam ukratko da vidim o cemu ste pisala sto se tice te agresivnosti ja Bilala uvijek nadgledam kada je drugo dijete u blizini otkad ga je mali od moje kume opalio auticem po glavici kad mu je bilo osam mjeseciuser posted image
Od tada stvarno pazim, a kako je veci pazim i kada on priđe nekoj manjoj bebi, oni se zaigraju i nikad ne znas kad neko nekog moze udariti to su sekunde....
Kako ste mi vi svi, ja jedva cekam vikend i nadam se da ce ostati lijepo vrijeme da opet hodamo....user posted image
Nedostaje mi onaj period kada nisam radila i svaki dan izlazila s Bilalom u Vilsonovo i u set_nju...user posted image
Ali, nije ni na poslu tako lose bar mogu s rajom rahat popiti kafu sto kod kuce nije slucajuser posted image
Ljubim vas sve pa se cujemouser posted image

clock-img

17.03.2010, 22:48

clock-img

malecka60

pencil-img

329

Draga generacijo,
mi se nismo dugo javljali, zadnji period je bio jako buran...
Prije 15-tak dana Adi mi je imao virozu, odveli smo ga pedijatru i kaze da nije nista strasno. Medjutim, stanje se nije nista poboljsalo, slabo je jeo, kasljucao i poceo curiti nosic. Odjednom je u toku noci dobio visoku temperaturu i cujem kako ga je mm odnio u dnevnu sobu, mi tamo dijete trza rukicama i nogicama, ja ga zovem, ne reaguje i gori... Odmah pozovem HP, dodjose i rekose da smo ga trebali samo tusirati i staviti cepice. Ali ko ce znati kad se to desilo u 5h ujutro i kako je bio ruzan prizor, ne daj Boze opet dozivjeti. Prebace nas na pedijatriju u bolnicu i tu ostanemo. Adi je imao febrilne konvulzije. Ne moram vam ni pricati kako je u bolnici. Ima i dobrog osoblja, prvenstveno mislim na ljekare, a svaka cas_t i pojedinim sestrama. Adi mi je lezao na intenzivnoj, svezanih rucica, s infuzijom user posted image . Kad je bio bolje, prebacili su ga na odjel. Vec je tu mogao hodati, jesti, ja sam bila non-stop s njim. Za ta 3 dana, spavala sam ukupno 4-5 h. I jedno vece jedna od sestara je nervozno pred vizitu spremala djecu i sobe, komentarisuci kako trebaju pozuriti pospremiti jer Konzum radi do 21 ili 22h, trebaju kupiti cigare, kafu... kako je druga sestra zaboravila naruciti nocni obrok za djevojcicu od 10 godina kojoj je tek otkriven dijabetes i kako joj je zao zbog toga, a ova druga na to veli:"Sta ima veze, nece joj nista biti". Ja vec na to popuser posted image .
Moje dijete hoda po sobi i ova druga naglo krenu i pokupi mi dijete, on se razvali na patos, poce plakati. Ja njoj na to:"Pazi zeno draga", kad se ona poce derati da ja pazim, da je to moje dijete. Ja joj kazem da je krava glupa. I ona jos vise poce galamiti, prijetiti kako mi mogu dijete izbaciti, mogu mene istjerati. Mene uhvati zivcana i kazem joj ako cu se s kim raspravljati to ce biti nacelnik sluzbe ili neko drugi nadlezan, a ne ona jer sam s njom zavrsila. Kasnije ponovo dolazi u sobu i kao cita meni bukvicu na sto joj kazem da nemam sta vise s njom pricati, a ona meni da se nece zavrsiti na ovome i da drugi put dobro pazim svoje dijete. To je jedna bala balava koja nema pojma o zivotu... Dolazi doktorica u vizitu i izvinjava se zbog incidenta, normalno zena prica, zao joj je sto je do toga doslo, narocito joj zao djeteta... Htjela sam je prijaviti, ali mi taj dan obavimo glavni pregled kod neuropedijatra, sve uredu hvala Bogu i optustise nas. Tako da nisam imala vremena za prijavu. Moje stvari u jednoj sobi, djetetove u drugoj. Ali rekla sam, platice mi krava glupa ili u bolnici ili na ulici user posted image . Najvaznije da mi je dijete dobro. Kako smo dosli kuci, u bolnici smo se prehladili jos vise, Adi je bolje, ali sebe nisam lijecila, pa sam fasovala bronhitis. Ne mogu disati, bas mi je tesko. Ali borimo se... Jako ruzno iskustvo, jos sebi ne mogu doci...

D 23.09.2006. :(
A 10.10.2008. :)

clock-img

18.03.2010, 15:57

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

malecka60, grozno iskustvo, nadam se sa dobrim završetkom kad jednom prođe i taj bronhitis. Divim se tvojoj prisebnosti. Mislim da bih ja poludjela i odmah tražila sve moguće nadređene. Iako se Ema jako uznervozi kad sam ja nervozna i ja se trudim biti uvijek smirena i pribrana, mislim da bih tu presvratila i po cijenu Emine uznemirenosti user posted image user posted image user posted image . I ti idioti rade s djecom, još bolesnom djecom. Zaista je malo zatvora!!!
Uglavnom, nek je dječak bolje.

Mi smo ok, Ema je super, ali ne miruje nikako i na ulici je preslobodna. Ne da ruku, a svima hoće i sa svima staje, razmjenjuje hranu, mazi cuke, trči za drugom djecom i grli ih... Nemoguća misija s Emom nešto obaviti. Kad nešto trebam uraditi ili kupiti, opet počinjem iznositi kolica, jer je ne mogu nahvatati. Ako idemo u park, onda idem bez torbe i slobodnih ruku da je hvatam. Uglavnom, divna je bez obzira na sve  user posted image .

Pusa i ostalim divnim bićima!

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

18.03.2010, 18:19

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav generaciji!
Kod nas je vrijeme lijepo, tako da smo vecinu  dana provele napolju, i ja sam vam sada mrtva umorna, jer i moja Ema, poput imenjakinje, trčkara, ne da ruku, govori "sama", zaustavlja se pored svakog psa, mačke, djeteta... Ali, beskrajno uzivam u svom tom našem istraživanju, svaki dan novim i smiješnim riječima. Sada joj je  novo kada nešto neće da jede kaže "Poba ne", kao neće probati, i baš na nasmijava. Sinoć je rekla Anji "Poba ne, puti miju, Ema papa ziza!" Ma, baš smo joj se nasmijali. A s hranom je kako kada. Nije tako kritično da ništa ne jede, ali nisiu to ni neke količine....
Draga Malecka, to iskustvo sa fibrilnim konvulzijama, takozvanim frasom, sam dozivjela sa Anjom kada je imala 2,5 ggodine. Iako je sve prošlo bez posljedica, nije ni ostala u bolnici i nikada se više nisu ponovile, ja kada vidim da dijete ima temperaturu, sva protrnem... A sto se tice osoblja u bolnici... Kako ti je EmmaL rekla, nisam sigurna da bih i sama tako smireno reagovala. Sram ih bilo! A toliko finih ljudi na biroima... No, ipak je najvažnije da je moj imenjak sada zdrav i da je sve OK. Nadam, se da ćeš i ti ubrzo biti.
Aazra, i ja stalno nadgledam te sitacije marisanja. Nikada ne znaš kako će dijete odreagovati, nepredvidljivi su fakat. A sto se tice rahat kafe... malo ti zavidim, moram priznati:)
Enna, kako je princeza. A sto se tice toga ne prolazenja postova i meni se je nekoliko puta desilo, valjda zato sto istekne vrijeme jer me nesto po nekoliko puta prekine dok  napisem post, pa od tada prije nego sto kliknem POTVRDI, prvo selektujem i kopiram, za slučaj da ne prodje, da ne moram ponovo  pisati, vec samo "zalijepim".
I, evo, kada smo kod prekidanja, opet moram ici jer Ema lupa Anji na vrata i ne da joj da uci, a ona sutra ima tezak test iz njemackog, tako da cu morati intervenisati.
ljubimo cijelu nasu generaciju!

clock-img

18.03.2010, 18:56

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

stize proljeceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

pozdrav generacijo
a malecka strasno sta ti se izdesavalo, ali sreca da je to iza vas
emma, bebbe izgleda da se generacija isto ponasa, zvrkici mali

mi smo dobro, Adreju su napokon krenuli zubi, od prosle nedelje do jutros nikla su tri, valjda da nadoknade ovo sto nisu rasli, i to redosljed nigdje veze :)
ja sam sad u nekoj pauzi od posla (citaj ostala bez posla i ganjam drugi) i mogu vam reci kako god cudno zvucalo da mi nije tesko palo, obzirom da sam pocela raditi kad je Andrej napunio cetiri mjeseca tak sad nadoknadjujem onu godinu trudnickog. Iako od prvog zvanicno ne radim, ja sam isla i nesto zavrsavala, tako da tek dva dana uzivam sa dusom i vec sam se ufurala u to, i svaki dan pomislim e da je nekih para nebi se ni trudila zaposliti vec bi ovo djete odgajala.
Andrej je zvrk i pentra se na sve zivo, ali moram ga pohvaliti da me jako slusa kad smo van kuce, mogu ici bilo gdje jako je strpljiv i dobar.
Pusa generaciji i mamama
ps ovi iz Sarajevo bi se mogli organizovati da se upoznamo koji se ne znamo :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

22.03.2010, 00:24

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Pozdrav uspavanoj generaciji :)))

Nema vas, kao ni mene :)))
Kod nas sve po starom. Situacija s druženjem se popravila, malo se oslobodila ali još uvijek primjetim da je suzdržana u nekim situacijama.

Malecka žao mi je što vam se sve to izdešavalo, nadam se da je momak dobro sad i da se neće ponoviti. Mi smo isto imali turu opasnu, nisu bile konvulzije već groznica uslijed naglog rasta temperatue ,ali opet me strah i sad se znam prenuti iz sna i samo se uhvatim kako joj pipam čelo.

Vidim, ekipa je nestašna. Odakle samo crpe toliku energiju, non-stop u pokretu, a o vizijama kako nešto žele i misle da mogu da urade da ne pričam. Kako to sve mala glavica smisli, čudo jedno.

Ljubac ekipi pa se pišemo :)

04.12.2008.

clock-img

23.03.2010, 12:52

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Pozdrav generacijiuser posted image

Ne znam odakle da pocnem...Van sebe sam jucer smo imali udesuser posted image Neki kreten je naletio na nas dok smo stajali na semaforu i udario nas odozada. Bilalu nije bilo ništa, hvala bogu iako je sjedio sam pozada. Ja sam se nasmrt prepala iz auta su izašle neke cure izdijelila sam im svasta user posted image . Ljudi stali okolo, pritrcali svi se zabrnuli za bebu, a on se samo prepao srecom nista drugo se nije desilo osim sto je oštećen gepek.
Kreten koji nas je udario imao je viška alkohola u krvi a nije imao dokumentauser posted image
A zna potrpati cure u auto...user posted image
Evo me na poslu, jedva radimuser posted image

Nemojte voziti dijete bez autosjedalice...nikad se ne zna na kakvu budalu mozete naletiti, ja sam se jucer licno uvjerila u to!

< Poruku je uredio aazra -- 23.3.2010 12:54:31 >

clock-img

23.03.2010, 14:13

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

a draga aazra uzasno je to sto si se desilo, hB da vam nije nista bilo, ali stvarno uzas, samo mogu zamisliti koliko si se nasekirala :(
kretena je na svakom cosku user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

23.03.2010, 14:26

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

Azra stvarno groznouser posted image , hvala bogu da se sve dobro završilo i da bilal nije povrijeđenuser posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

23.03.2010, 15:15

clock-img

lila25

pencil-img

638

pozzz svima,dan je danas bas katastrofa mi se vec navikli na popodnevnu set_nju sad nas ova kisa bas deprimira..

hvala bogu azra da je sve ok..ja se uvijek svadjam s muzem oko AS njemu mrsko ubacivat u auto svaki put a ja poludim kad mi kaze ma nece nista biti drzi ga u rukama,a kakve sve budale voze po gradu to je katastrofa cak i izbjegavam da se vozimo.....

clock-img

23.03.2010, 15:36

clock-img

aazra

pencil-img

2141

IZVORNA PORUKA: lila25

pozzz svima,dan je danas bas katastrofa mi se vec navikli na popodnevnu set___nju sad nas ova kisa bas deprimira..

hvala bogu azra da je sve ok..ja se uvijek svadjam s muzem oko AS njemu mrsko ubacivat u auto svaki put a ja poludim kad mi kaze ma nece nista biti drzi ga u rukama,a kakve sve budale voze po gradu to je katastrofa cak i izbjegavam da se vozimo.....

Vjeruj mi da griješiš..Bar on...Znam da je rizično zbog krađa, ali šta ćeš najbolje je da stoji u autu mi otkad se Bilal rodio vozimo ga u AS i sad sam vidjela koliko znači jer nikad ne znaš kakva budala može naletiti..A nama se ovo desilo usred grada usred bijela dana...vidim da si i ti iz Sarajeva znaš i sam kakvih ovdje ima luđaka na cestama, malo sam otišla OT ali najiskrenije ti govorim za AS!
P.S. Bio je lančani sudar mi smo udarili u auto ispred nas tako da smo svi skupa poletili naprijed - ne smijem ni pomisliti šta bi se desilo da mi je dijete bilo na rukamauser posted image

clock-img

23.03.2010, 22:43

clock-img

enna

pencil-img

697

Vece generacijo!!!

Evo i nas mada cemo kratko jer sam mrtva umorna pakujem se za Bosnu sutra aBd putujemo ja i Ena sa svekrom i svekrvom a mm ce doci za Ukrsnje praznike ili tacnije sledeci vikend.Bas sam procitala uzasnu vijest koja se dogodila Azri i hB da je Bilal bio u AS jer da nije moglo bih svasta biti.Ja Enu uvijek stavljam u As pa makar to bilo i samo 5 min. voznje jer nikad neznas ko je iza tebe i u kakvom je stanju.AS nikad ne vadimo iz auta znaci pricvrscena je na zadnjem sjedistu a tako isto sam kupila jednu ne bas skupu u svekrovo auto jer dosta puta on ide sa njima u park i lijepo u nju je obavezno stavljamo i vezemo.
Ena je hB dobro osim sto je veceras imala uzasan pad sa trosjeda ni sama ne znam kako se to desilo ledala je neki svoj crtani na tv lezala i ja sam otvorila ulazna vrata da izbacim smece van i ona je sigurno skocila da ustane i kako se vjerovatno ruzno okrenula toliko se glavom lupila od sto tacnije celom i nosom tako da je i iz nosa poteklo malo krvi a ja kada sam to vidjela sva sa se sokirala odmah sam joj nos prala hladnom vodom i poslije kada se smirila isprala sam joj nosic sa fizioloskom otopinom i ocistila pumpicom nije bilo vise krvi na svu srecu hB i vjerujte mi da sam i sada u soku i nemogu sebi da dodem sve zavirivam gledam da nije sta oteklo jer sam se bas prepala a ona srce moje odmah se bacila u igru nadam se da nece biti nikakvih posljedica.Drage moje ljubim vas sve redom a naravno i vase pilice idem da popakujem jos neke stvari i pod tus i na spavanje.javim vam se mozda iz Bosne a moda i ne nemojte zamjeriti znate kako je dole uvijek si u nekoj trci,ali svakako vam se javim kada dodemo nazad u Italiju ljubimo vas jos jednom ja i Ena!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

24.03.2010, 08:18

clock-img

new mama

pencil-img

2578

IZVORNA PORUKA: aazra

Pozdrav generacijiuser posted image

Ne znam odakle da pocnem...Van sebe sam jucer smo imali udesuser posted image Neki kreten je naletio na nas dok smo stajali na semaforu i udario nas odozada. Bilalu nije bilo ništa, hvala bogu iako je sjedio sam pozada. Ja sam se nasmrt prepala iz auta su izašle neke cure izdijelila sam im svasta user posted image . Ljudi stali okolo, pritrcali svi se zabrnuli za bebu, a on se samo prepao srecom nista drugo se nije desilo osim sto je oštećen gepek.
Kreten koji nas je udario imao je viška alkohola u krvi a nije imao dokumentauser posted image
A zna potrpati cure u auto...user posted image
Evo me na poslu, jedva radimuser posted image

Nemojte voziti dijete bez autosjedalice...nikad se ne zna na kakvu budalu mozete naletiti, ja sam se jucer licno uvjerila u to!

Azra bas mi je zaouser posted image user posted image ,hB da ste dobro,a mogu misliti kako ste se prepali,ja sam bila sama u autu kad sam imala udes,a ne jos da je dijete bilo sa mnom,a i ja sam za AS,kao sto kazes,nikad neznas sta se moze desitiuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

24.03.2010, 13:17

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Pozdrav našoj maloj i malo većoj raji :))

aazra, žao mi je zbog svega što ste prošli. Hvala Bogu pa se sve dobro završilo.
enna, čini mi se da si ti sa ovog mog kraja, ''ajd kad dođeš javni se, pa da se vidimo, ako se uspiješ kako iskombinirati. Sreatn put :)

Kod nas, osim dva nova zuba, sve po starom.
Kišica neka rominja pa ne možemoo vani i dosadno nam je, pa se po kući razbacujemo, smišljamo način kako se zabaviti. Najbolje nam prolazi igra žmurke.

ugodan dan želim a ja odoh da se skrijem negdje user posted image

04.12.2008.

clock-img

24.03.2010, 15:28

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Drage moje hvala vam svima na podršciuser posted image user posted image

Malo sam se oporavila od svega...Sad se bavimo autom i osiguranjem, a ja ne mogu da ne razmisljam sta ce sada biti sa njim, mislim vozio je bez vozacke, napravio udes, nadam se da ce mu policija propisati adekvatnu kaznu ali nazalost kod nas u drzavi je situacija takva da zbog sitnog prekrsaja debelo platis, a ovi ovakvi se skoro uvijek izvuku...Moze sutra ponovo voziti auto pijan i bez dokumenata i sta ga briga? Mislim nije vise samo zbog mene, vec nisam sigurna da ce se opametiti i da sutra nece naletiti na nekog drugog...user posted image

Ali da vas ne zamaram...Enna, sretan ti put hocu li tebe slucajno sresti kao Bebbeuser posted image
Vjerujem da ce vam objema prijati promjena...
Bebbe, Ma ja se tjesim kad mi dođe da odustanem jer još nisam primljena za stalno, kažem sebi pa hajd šta bi sad kući ne bi mogla ni kafu popitiuser posted image
Teta koju plaćamo 350 KM je baš puno za nas, ali opet znam da je tako bolje i valjda ćemo ovo pregurati nekako...Ipak je drugačije kada radiš posao koji voliš, nekako sam se što se tiče toga uhodala, pa eto vrijedi se malo pretrpiti...A i prija mi kafa s pogledom na grad user posted image i još što ne moram non - stop nešto sklanjati sa stola kao kući ne znam ni kako je popijemuser posted image

A na poslu mi opet nedosteje Bilal posebno kada je sunčan dan i kada mi teta priča šta je sve radio vani, ja budem malo tužna što propuštam ovaj najljepši period njegovog života...Ali eto vikendi su tu pa nadoknadimouser posted image
Drage moje, uživajte sa svojim bebama, kako nam brzo rastu ova djeca...

Moram pohvaliti Bilala naučio je reći "baciti" pša sad se probne do komode i prvo što vidi hoće da baci, priča "baciti, baciti" i onda baca šta stigne...user posted image user posted image user posted image
Gdje nam je Anushka je li otputovala, meni se čini da ovdje samo mi nigdje ne putujemouser posted image

clock-img

27.03.2010, 13:12

clock-img

Anushka

pencil-img

903

drage moje da vam se javim kratko dok mi alen spava i dok cejfim kafu u miru..
aazra bas mi je zao sto ste prosli kroz to, strasno, Hvala Bogu da ste dobro i ne ponovilo se nikome. Ljubi nam druga Bilala!a sto se posla tice, ne znam sta bi ti rekla, ja znam da uzivam u svakoj minuti provedenoj sa ovim svojim djecakom i ne znam kako bi se navikla na drugacije:( malecka60 ne znam sta da ti kazem:( bas mi je zao naseg druga a i tebe sto ste se ispatili i isprepadali i uhhh ne znam sta da ti kazem, nadam se da ste sada dobro da je iza vas sve to i da cete zaboraviti kako izgleda bolnica.. stvarno nemam rijeci.. mamabb i nama su najdraze igre ganje i zmire hehe ako ne racunamo lego kockice kojima je zaista odusevljen i on ko fol nesto slaze - tako mi je drago sto ga je prosla destruktivna faza pa bi sad nesto gradio hehe i penjanje po svemu i svacemu, i sakrivanje stvari po kuci nepresusni izvor zabave. Ali ja izlazim i kad je kisa vani, imamo nepropusnu jaknicu i ko skafander iako bi radije da imamo kabanicu ali bit ce i to, i kad je i kisa opet malo izadjemo da pokisnemo, makar 20tak minuta:)new mama kako nam je drugarica? kako joj je u vrticu?enna ima li cvoruga ili je proslo vec? nama je celo uvijek sareno iako rijetko kad padne hvala Bogu oprezan je i stabilan iako mi hoce nesto biti kad hoda po kaucu ili po ormaricu ili rubovima bracnog kreveta.. uhhh ipak ga pustim budem blizu za ne daj Boze a on trenira ravnotezu pa su bas neki dan se iznenadili kako trci uzbrdo nizbrdo preko rupa nekakvih i zaustavi se kad i gdje hoce bez problema hehe maja78 kako nam je drug Andrej? razumijem te ovo sa poslom hehe ja honorarisem pa mi je to super rjesenje, ko nesto i zaradim ostanem u fazonu sto se posla tice, a rijetko kad nisam sa svojim djecakom. Ipak rastu jaako brzo i vec mu je interesantnije igrati se sa drugom djecom nego sam ili samnom hehe ali tako i treba. Jos malo pa cu ga jedva stici vidjeti kad krene vrtic skola sport drustvo .. zato uzivam koliko mogu:) bebbe i vama su setnje zanimljive hehe i mi zastanemo sa svakim prolaznikom, pticom macom cukom pa saobracajni znaci su nova zanimacija, pa grancice cvjetici svako dijete biciklo auto bara klupa stepenica trotoar vrata ... hehehe spisak je beskonacan cini mi se hehehe neka su nam zivi i zdravi nasi mali istrazivaci, ali moram pohvaliti alena, ne zali se kad ga vodim za ruku, osim ako ne pristanem ici gdje je on naumio hehe ne da da ga dvoje vodi, i ne da se svakome ali mene jos uvijek slusa:)emma.l ja od pocetka nosim rusak da su mi ruke slobodne, a i u kupovinu kad idem uzmem taman koliko moze stati u taj rusak da bi imala slobodne ruke:) nekako uspijevam obaviti sve sto treba, valjda je to ono sto se mora nije tesko:) i da, alen je takodje uz mene neobicno slobodan, ako me drzi za ruku leti prema rijeci i nema uopste straha od visine zapravo nema nikakvog straha hehe srecom kad je sam oprezan je i radi samo ono sto se uvjerio da moze i smije.
e da vam se ja sad pozalim! alen je jutros opet reagovao na bjelance isto kao i ljetos, pravila przenice i on se muvao oko sporeta i dok sam ga odvojila i prebacila u drugu sobu prenesem mu na rukice valjda sirovog jajeta, i on se dirao po licu i izbiju crvene fleke i jedno oko suzilo... brzo je proslo, i poslije je pojeo 1/3 przenice, i tako, uznemirila sam se ali eto znam sta je, nije teska reakcija, i sve je OK sada. Druga stvar je da sam juce otisla da dignem lovu sa muzeve kartice ali se ispostavi da nedostaje poovelika suma, ja zbunjena znam da nisam trosila pogotovo ne toliko i nista mi nije jasno, bas se nasekirala pogotovo jer je i moj racun blokiran zbog administrativnih gresaka, kad mi mm javi da je otkrio problem - on je davno nekad uplatio na rapidshare account i iz nekog razloga su mu naplatili cak 2 terabajta prometa!?!?!? i uzeli cak 199eura... a niko od nas mjesecima nije ni otvarao rapidshare a kamoli sta downloadovao tako da obavezno javite svima da ni pod razno ne uzimaju taj premium acc tj da do daljnjeg nista ne kupuju preko neta (ovo je islo preko paypal)..
ipak ovo nas nije sprijecilo da se ponovimo i alenu smo uzeli dvoje patikice i cipelice za proljece ljeto br 25 posto ja nosim br36 cini mi se da ce u obdaniste ici u mojim patikamauser posted image  
puuno pozdrava i poljubaca generaciji
PS ako Bog da trebali bi ici 18.04.ali se slabije javljam jer smo pretjerali sa internet potrosnjom pa se uzdrzavam da ne preletimo limit:( 

clock-img

30.03.2010, 12:01

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Ljubim bebe nakon 100 godina. Azra, sva sreća za AS. I ja sam za to uvijek. Nama se Ema ispovraćala u autu na povratku iz Mo pretprošli vikend, pa sam je ja držala u krilu do Sarajeva i umirala od brige dok nismo parkirali. Još ona neće da sjedi mirno, pa još veći belaj.
Inače sam bila na bolovanju prošli tjedan jer je curica imala temperaturu tri dana, još danas pijemo antibiotik za upalu grla i krajnika user posted image . Sad je dobro. Počelo je sa temp, koju nismo skinuli ispod 37,7 tri dana, a onda je od preznojavanja dobila osip. Inače sam ja mama koja dijete uvijek tušira kad ima temp i bez obzira na prehlade, jer mislim da im to može samo koristiti da ih okrijepi. Ali ovog puta se znojila u snu i presvlačili smo je dok spava noću i eto - nakon dvije takve noći da nije odmah istuširana, ona se jadna sva osula. Sreća i to je prošlo.
Sad je u fazi "draga mama, draga tata, nano, nanice, ljubi gavu, voji beba"... Elem, ljubav bez kraja i konca user posted image
Anushka, vama se baš primaklo. Sretno vam s tim!  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

30.03.2010, 21:18

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Veče generaciji od Eme i njene lijene mame!:)
A, u biti, mi uopće nismo lijene - non stop smoo napolju, a kada smo kući uradim što je neophodno i igramo se do besvjesti, tako da malo mira imam tek uveče, kada moje ljepotičaanstvo malo zaspi, a tada mi se obično ne da pisati... Uglavnom, OK smo. Ema sve priča. Prava je brbljiva djevojčica i nasmije nas ko zna koliko puta dnevno. S hranom i dalje zeza a sika joj je zakletva:)
Aazra, draga, mogu zamisliti kakav šok ste dozivjeli. Hvala Bogu da je sada sve OK, da ste dobro prošli. Slažem se sa tobom - uvijek, isključivo AS. Kada sama vozim E, svakako nemamo izbora, a u tatinom autu ona sjedi nazad, sa ili bez Anje, pa je navikla tako da se ni ne buni.Odnosno, rijetko se buni, da budem preciznija. Ali, i kada se buni ne popuštamo.
Dinciii nam se je, na Fejsu sam vidjela, vratila u Beč sa svojom princezom, tako da nam se moguće i ona ovdje javi. Mynxlee nas je izgleda zaboravila, smrc, smrc...
Anushka, vama se je baš primaklo. Još malo pa ćete svi biti skupa i to je super. Zao mi je zbog reakcije na jaje, ali sta se može. To znači da još postoji, ali ne i da neće nestati. Kontaktne alergije su takve. I naši izlasci vani izgledaju identično;) Ali što kažeš neka su oni nama živi, zdravi i veseli. Svakako brzo rastu.
Enna, da li ste već u Bosni? Uživa li princezica?!  Ma ja, možda se već pije kafa sa Mamombb:) Nasmijala si me sa tim skrivanjem, i kod nas je tako non stop. Majo78, kako nam je Andrej?
EmmaL, baš mi je žao da se je curica razboljela, ali, eto, hB, biće OK. Potpuno se slažem s tobom što se tiče tuširanja, jer i sama sam mišljenja da im ne može škoditi. Drugo je da je neka kožna stvar u pitanju, naravno. Imenjakinja nam je takođe pravi brbljo. Možda ima veze s imenom?!;)
Eto, drage moje drugarice, toliko od mene za večeras. Odoh sada pokupiti igračke, staviti suđe da se opere i sve ostalo poraditi sto mi se nadje na putu.. MM svakako piše neki svoj esej, tako da mi druženje s njim neće odvraćati pažnju;) A i naš tinejdžer je svakako u svojoj sobi. Lafo je posprema. Čuda se, izgleda, ipak događaju.
Pusa i laka noć svima!

clock-img

30.03.2010, 21:21

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Drage moje evo i nas,nikako da sjednem i da vam se javim,uvijek neka druga obaveza..

Jeste Bebbe vratile smo se user posted image user posted image user posted image user posted image Bilo nam je prelijepo i bas sam se odmorila...Rejhana je dobro hvala bogu..Pravi lopovcic sve je zanima...Malo je moji razmazili.CIm ugleda jaknu i cipele odmah uzima i hoce da obuce da izadje,prava mahalkusa user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako ste mi sve redom,nisam vas stigla izcitati al nadam se da sve mi svi dobro i da vas slusaju pacici...

Eto drage moje pa do skorog tipkanja sad cu biti aktivnija user posted image user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

30.03.2010, 21:33

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

vidi, vidi sto je veceras tema aktivna :) NEka tako i treba, one mame na bebama 2009 stalno pisu :)))))))) doduse one imaju bebe pa imaju vise vremena, ovdje su vec zvrkovi

mi smo onako, prehlada nas oboje uhvatila, ali ide na bolje :) Prica pravo slabo smislene rijeci, ali zato trtrlja (cuj izraza) za petero, ali sam skontala da i inace curice puno brze propricaju :) Pun je folova i sarmira da ne mozes ni sekunde biti ljut.

bebbe samo ti uzivaj sa princezom, to je najbitnije, a ne sudje i takve stvari :)
Anushka tebi se pravo priblizilo, vjerujem i da si uzbudjena i mozda i malo zabrinuta, ali ja vjerujem da ce biti sve ok samo da budete na okupu.

saljemo veliku pusuuuuuuu

clock-img

31.03.2010, 12:11

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Drage moje..

Evo da se javnemo, "oporavila" sam se ne mogu reci zaboravila, ali eto hvala bogu nista vise nije bilo od materijalne stete..
maja 78, ja tek sad vidim tvoj prijedlog da se upoznamo stvarno bi trebali nesto organizovati...user posted image
Najbolje da se dog. preko fb, ne znam?

Inače, ja sam odlučila da se više posvetim djetetu, manje kućnim poslovima, mislim na vrijeme kada dođem s poslauser posted image
tako da smo za vikend hodali, igrali se, ja sam odustala od toga da Bialu stalno nešto zabranjujem, sada ga puštam i da dira vodu u fontani i da se sav isprlja od pijeska šta ću....user posted image
Bebbe, i Bilal je pričalica ali ga niko ne razumije..Jučer smo ga vodili na vakcinu i doktorica se iznenadila njegovoj priči, pita "na koga li je"...user posted image I naravno sika kao glavna "utjeha" a sad je lopovčić počeo da se i umiljava samo da dobije ono što traži..Još se zna desiti da bude pravo nervozan, plače, onda malo "povuče" i za sekundu promijeni raspoloženje neko bi rekao drugo dijete..
meni ne predstavlja problem što dojim kada dođem s posla jer se usput i ja odmorim.
Anushka, šta je sa tim naručivanjem preko interneta šta se desilo mis mo kontali nešto naručiti preko e-baya ali sad me ti zabrinu...user posted image Inace i mi smo se ponovili froddovim cipelicama user posted image broj 24 i kod Bilala je velika nogica što ti kažeš još malo pa će moje oblaciti...
Dincii, nadam se da si se lijepo provela u rodnom krajuuser posted image vidim ima vas puno koje ste u inostranstvu ako je neka od vas iz Sarajeva fino neka se javi ne mogu zaboraviti kako sam slucajno upoznala bebbe, ona prvo prepoznala Bilala sa slika na fb, ma baš je ispalo simpatičnouser posted image
Enna kada ti dolazis hoćeš li i ti dolaziti u Sarajevo...?
Ljubim vas sve i vaše "velike" bebe nadam se da uživate u proljetnom suncu.....user posted image

clock-img

31.03.2010, 12:56

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Mašala, sto nam je tema aktivna:)
Ćao, raja, kako ste nam?!
Emu i mene je kiša potjerala u kuću. Sada ona spava, a ja kao kuham polako, čekam da nam deda donese svježe, domaće rezance koje je baka napravila a Ema ih jako voli, s njima pojede sve. A druge neće ni da pogleda. Ja uopće ne kontam razliku u ukusu, ali, dječica su fakat čudo neviđeno.
Eto, rekoh, kod nas kiša pljušti, ali, svejedno ćemo morati izaći, jer oko dva iidemo po Anju u školu.
Masala, Aazra i Anushka, nona kod tih vaših malih frajera. Moja mama je Emi kupila Froddo čizmice kada smo bili u Sarajevu veličina 22, a baš su joj velike, mislim da će joj tek nekada na jesen biti OK. Ona nosi 20 i 21, kako koji model. Odmah u utorak, jer do tada su praznici, moramo ići da kupimo cipe, ove Froddove koje imamo su nam male:) Ja svakako volim kupovati njoj odjeću. MM kad vidi kesu od H&Ma već prevrće očima i pita: "Ema, šta se ti je danas tako svidjelo da mama nije mogla odoljet?!". To, kao, zeza mene jer ja uvijek kažem da je  Ema kriva jer joj se svidjelo pa je tražila:))))
A, što se tiče prljanja, Aazra, i ja dopustim. Neka dijete uživa, opraće se. Imam mašinu u za pranje i za sušenje, neka odigraju svoju ulogu. I ja se često sjetim našeg zanimljivog susreta. Planiram  sama s Emom u Sarajevo za prvi maj, pa ću ti se javiti, ako nigdje ne odputuješ, da se nađemo na kafici. Mogle bismo i ostale mame iz Sarajeva organizovati?!
Majo78, ja se nisam nikada ni sa jednim djetetom opterećivala s tim kada će prohodati i propričati, a obje su jako rano. Ali, zato sam se stalno opterećivala hranom, i obje su me i zezale s tim:) A, što se tiče priče, simpa je kada ovako rano progovore, ali, opet, oko tri godine svi se sustignu i eto ga. Kako Andrejevi zubi?! emi još nisu nikle dvojke donje, a već ima četvorke. Sve nešto nepovezano.
Dinciii, baš mi je drago da vam je tako lijepo bilo. Ma ja, fino je malo otputovati, ako ništa drugo, onda radi promjene. vidjela sam na Fejsu slikicu male medenjakice i fakat  je slatkiš. Meni se čini da je ista ti.
Eto, mile moje. Odoh sada kuhati. Svima puse i pozdravi!

Zadnji članci

article-img