cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

03.03.2010, 22:37

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Hej, generacijo! Kako ste nam?!
Mi smo OK. Puno vremena provodimo napolju. Danas smo kupile sminkerske crne cipe, jer su nam bas jedne takve trebale da odgovaraju svim bojama. Ne znam da li su se druge mame djevojcica susretale sa tim probblemom, ali kod nas je toliko tih stvari u roza i lila nijansama da ono ponesto sto je, recimo, crveno, nemamo uz sta ni nositi. Pogotovo su mi cipele bile problem, ali, evo rijesili smo ga. Velicina - 21, a malo su nam velike:)
Eto, nas mali modni izvjestaj za danas i puse raji 2008.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

04.03.2010, 08:59

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Dragi naši, kako ste nam? Nadam se da su bebe ozdravile i da su mame odahnule.
Mi smo ok, malo mučimo muku s očnjacima po noći ali to je sve od problema što imamo user posted image . Dobra je prilično, ali je sad u jednoj groznoj fazi "mamice, mamice" i to onim kmezavim glasom za svaku sitnicu. I to me jako iritira, mada znam da će valjda i to proći. Zaista je ostavljamo sa drugima (sa nanom dok smo na poslu, a imamo tetu koja nam dođe jednom tjedno uvečer da iziđemo), naviknuta je na strance, ali eto... Čak i kad je MM poprijeko pogleda ili zaruži, eto je kod mene i krevelji se. Ako nešto ne volim, to su ta kmezava djeca. I naravno, ja onda objašnjavam kako se to ne smije dirati/raditi i da nema ništa od plakanja ako je bila zločasta i samo se nadam da će jednog dana odustati.
Na tutu idemo svako jutro i pred spavanje uvečer. Ne smeta joj i voli taj ritual, ali još ne zna tražiti. Sljedeći korak je da je ponudimo i prije popodnevnog spavanja, pa valjda će skontati za šta nam ta tuta služi (poslužit će nam da prestanemo kupovati pelene i da trošimo pare na cipeleeeee user posted image user posted image  i kozmetikuuuuuuser posted image ).
Inače, ja sam opet kljakava i boli me grlo. I opet idem na posao i liječim se usput Tylol Hot-om i čajevima (glupača). Definitivno moram poraditi na sebi, jer ovakva mama nikome nije dobra. Imuni sustav mi je u minusu debelom ove zime, valjda iscrpljenost i to stavljanje sebe i svojih potreba na zadnje mjesto. Mi mame smo lude (ali neka smo, tako i treba user posted image ).
Ljubimo vas sve.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

04.03.2010, 14:26

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Pozdrav svima,da se i mi javimouser posted image user posted image ..Mi smo od cetvrtka u Bosni i uzivamo user posted image user posted image Rejhana se prvi put vozila avionom i sturila se..Bila je odusevljena!Uziva sada kod svoje majke i dede i jako je privrzena mojoj mami,to je nevjerovatno da nekad njoj hoce a meni nece...MEni pravo simpa...Uglavnom sad joj svi ugadjaju i vidi se da je sretna!A ja malo odmaram user posted image

Nisam vas stigla procitat jer mi je kod mame internet jako spor...Nadam se da ste mi sve dobro i drago mi je da se opet tema vise posjecuje..Ljubimo vas sve!!!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

04.03.2010, 14:50

clock-img

enna

pencil-img

697

Pozdrav i od nas generacijo!!!!

Evo da vam stagod sarnem dok moj vragolcic spava hehehhe jer kada je budna to je zaista nemoguce opsjednuta je laptopom mojim a svoj mali koji smoj joj kupiti bas iz te namjere da ne dira nas tako reci nece i da pogleda pa zato mogu samo da vas citam ili vam se javim kada ona spava.Ena je hvala Bogu ozdravila prestali smo sa antibioticima i nadams da se nece vise vracati ovee dosadne prehlade i upale grrrrrr vise da konacno malo odahnemo sve mi mamice kojim su pilici bili bolesni ove zime.Necu previse da hvaim da s ne bi stanje pogorsalo ali zaist kada god kazem za Enu da je nesto proslo ili je ok ono se ponovo povrati user posted image .Ena je velika maza a mojim svekrom a svojim didom je opsjednuta da naprosto neznma sta da radim pa znate kada on krene kuci da on place da je ni ja ni mm nemozemo utjesiti nemam rijeci vec moim Boga da i ta neka faz prode.Sto se tice hrane ok mada vec probira sta je u cemu ako vidi samo nesto na okoda joj se ne svida nece ni jesti mahhh voce sada malo bolje jede ali povrce nece.kod nas je ovih dana pravo proljece pa smo odmah i veseliji idemo u setnje Ena je odusevljena kada je vani u kucu ne bi ulzila nikako pa mozda za uskrsnje praznike odemo dole u Bosnu jos nista neznam konkretno ali bih da budem iskrena i ja volila malo mozak a odmorim od ove kolotecine.Eni su izbili i gornji kutnjaci jos ocekujemo onje cetkcu za zube vec 4 smo kupili koliko trlj i grize a kaladon sam kupovala u apoteci bas neki djeciji i njega smo potrosili tako da trebamo drugi da kupimo.I mi cemo na kontroli tamo oko Eninog drugog rodendana pa vam javim koliko je teska i duga mada tezinase krece oko 15 kg a visina pojma nemam a cipelice su br.25 to je kod mene veliko celjade hahhahauser posted image
Dinciii blago vama mogu misliti kako vam je lijepo u Bosni a to da Rejhana uziva netrebas mi ni govoriti jer sada se svi vrte samo oko nje a ona samo sarmira hehehe poznato mi to ali neka su nam zivi i zdravi!!!
Emma.L znam o cemu pricas kada kmezi i zove mama mamice uzmi me itd.... ali proci ce pa ce nam i to nedostajati hehehhe.Ja za Enu nemou reci nista dobro djete i hoce nekom da ode jer ja i ona provodimo 24 sata na dan zajedno.A to da smo mi mame lude heheheh jesmo jer najmnje pazimo na sebe sto je jako zalosno.
Bebbe vidim i vi ste dosta vani pa da covjek iskoristi ovo lijepo vrijeme a i mi imamo takode probem sa obom tj. uskladivanjem sve nam je u fazonu rozom sto kazes tako da sam ja zimus Eni kupila crne lakirane ccizmice bas i tog razloga da ih mogu kombinoati sa svacim a sada sam takode u potrazi za crnim cipelicama mada i bjele trazimo ali jos nista konkretno na vidiu osim sto smo kupili puma patikice ostalo je u fazi potrage.
Evo moja sefica iz sobe zove mora da je zedna ljubim vas i vasee malene pilice pa se pisemo

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

04.03.2010, 18:33

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

IZVORNA PORUKA: enna
Pozdrav i od nas generacijo!!!!
Evo da vam stagod sarnem dok moj vragolcic spava hehehhe jer kada je budna to je zaista nemoguce opsjednuta je laptopom mojim a svoj mali koji smoj joj kupiti bas iz te namjere da ne dira nas tako reci nece i da pogleda pa zato mogu samo da vas citam ili vam se javim kada ona spava.

Nadam se da se ne ljutite sto ovako pocinjem post, ali jednostavno sam te morala citirati jer je kod nas ista situacija, potpuno.... vise ne znam sta da radim s njom. Jako je aktivna, cak i kad spava nije mirna. Kod nas je vrijeme ruzno, pa tako da ne mozemo nigdje vani stalno smo u kuci i postalo je jaaaaaaaaaaaaako dosadno. Jedva cekam da se pocne zeleniti drvece oko nas i da sve probehara, da se izvucemo iz ove kuce, isto smo krtice pod zemljom.....user posted image user posted image user posted image user posted image
Inace smo dobro hvala Bogu, Ajlica je zdrava sto je najbitnije. Zubici jos uvijek ne nicu, stali smo na 4, ali nije ni to neki problem, polako.
Sto se hrane tice, tu smo.... kako kad. Nekad pojede 2 nekad 3 glavna obroka, a uzine su obicno ili kakva vocka ili vocni smoki , pije dosta tecnosti, sve u svemu fino napreduje. 19. marta idemo na kontrolu i na vakcinu, user posted image user posted image user posted image
Ja sam hronicno umorna, jos uvijek je dojim, mada to nije ono pravo dojenje, ali ujuro kad se probudi i navece pred spavanje je obavezno. Uz to jos 1-2 puta preko dana.... vidjecemo dokle tako... dok ima mlijeka, neka doji, zao bi mi bilo da je odbijem. Jedini problem ce mi biti kako je uspavati kad nestane mlijeka, jer je ona naucila samo tako da zaspi. Vidjecemo....
Toliko do nas za ovaj put, ljubimo male bebice, a i mamama saljemo veliki zagrljaj

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

clock-img

04.03.2010, 19:27

clock-img

Anushka

pencil-img

903

eh drage mame generacije, bas mi je drago da ste se raspisale:) kao da vas je probudio ovaj nagovjestaj proljeca iako nama ovdje opet snijeg pada.. kod nas ima svasta nesto novo, danas smo predali za putovnicu Alenu i iako cemo dugo morati cekati, nekako sam izracunala da bi mogli 18.04. NAPOKON da se sastavimo... eto, odbrojavamo dane, ima jos dosta ali barem mogu predpostaviti do kada cekamo! sada su na redu pripreme na sve moguce nacine, sta ponijeti, sta ostaviti u kuci sto od hrane sto od stvari sto od odjece, sta cu sa Alenom gore - od aptamila i pelena preko alergije na jaja - sto nam je vrijeme da ponovo pocnemo sa uvodjenjem ali me strah, ali mi jos gore da to gore radim, pa zdravstveno osiguranje gore makar za njega, pa od prekrivaca igracaka preko odjece do kucne apoteke.. ma sva sam u tome sada. Mm nam je gore iznajmio stan vec i polako ga oprema dok mi ne dodjemo.. bas smo happppyyyy!!!
Mi smo hvala Bogu zdravi, Alen mi se ubucio hehe tek danas kad smo ga slikali za pasos vidim da mi se zaokruzio sav:) a bas se pitam od cega jer prilicno slabo jede, voce jos uvijek skoro nikako, a i sa povrcem je na Vi , jedino voli da zvace meso i srce supice hehe, i naravno mlijeko mlijeko i mlijeko. Izbili su nam i gornji ocnjaci a donji samo sto nisu probili, ali desnih dvojkica jos nema ni gore ni dole.. u ova 3 mjeseca je naraslo cak 6 zubica a evo jos 4 rastu.. nemirko moj nece da prica jos uvijek tj prica ali nerazumljivo i ne pada mu napamet da ponavlja, ali dosta toga razumije i slusa me. Svi mi se iscudjavaju kako na ne ne fino reaguje, ali ne dam da se igraju sa njim, samo ako je bas nesto opasno i nedopustivo branim, a vecinu toga mu i objasnim i pokazem zasto ne smije, jaako voli vodu i najsretniji je kad skace po barama, a najradije bi skakao i po rijeci da ga pustim hehe, jos uvijek su vrata glavna hihi, penjao bi se i silazio niz stepenice satima, zivotinjama je odusevljen, jako jako voli da se igra sa gitarom, i ostalim instrumentima kada mu dodju pod ruku, i jako lijepo se igra sa slikovnicama, novinama i sta mu dam da lista, ne kida listove nego fino sjedne sam i lagano lista i gleda pipka okrece zanima se fino sam.
Amela.V ma nas ni ruzno vrijeme ne zaustavlja. Danas je cak i malo pokisnuo, imao je nepropusnu jaknicu i hlacice, i tako je sretan bio, sve hvatao rucicama i ustima kisu, hehe, ne znam kakvo da je vrijeme, najmanje pola sata smo napolju, doduse, moram baciti smece i kupiti osnovno za kucu pa i moramo izaci, ali svejedno, i kad ne moramo, opet izadjemo malo da se umori, promijeni, osvjezi i ispuni dan. Kakav vam je to vocni smoki? a sto se nemira tice razumijem te, izvedi je makar na pola sata da hoda gore dole uz stepenice ili nesto tako, kod mene to pali:)
enna hvala Bogu nek nam je ozdravila drugaricauser posted image user posted image user posted image , a i alen isto tako place kad deda ide.. bas bas ga voli, ali neka, to im i jeste najveca radost, i da, i mi smo vec 3 cetkice izgrizli i izmasakrirali..
dinciii sad sam vidjela slike na fb:) med medeni mali, i nama predstoji put avionom, oko 2 sata traje let i bas se brinem kako cemo izvesti tj kako ce alen podnijeti i hoce li biti nemiran i to, ako imas kakav savjet pls dobrodosao je svaki! i ja sam mislila ponijeti naranvo slikovnice igrackice grickalice i flasice i tako to, i jos uzeti od kuma neke inserte iz crtanih filmova na mob - to ga redovno smiri na 20tak minuta iako na TVu i crtane gleda stojeciuser posted image  doduse, ovih dana sam mu rastavila onu hranilicu i sad ima kao malu stolicicu, bas za njega, i nerijetko sjedne na nju, onako na kratko ali sjedne! eto nadam se nekom triku - savjetu od tebe!
emma.L vidim i vama ocnjaci dosli na red, sta cemo, mora se pa cemo izgurati nekako. Meni je pravi spas ova bebi mrkva od leda, mlada mrkvica i jos mala, taman mu ohladi desni, vrlo brzo postane kao gumasta pa je doobro izvace, isisa sok i pljune najcesce, ali se uvijek umiri kad mu je dam, to mi je glaavni lijek za zubice.. a ovu pravu domacu nece.. a za brigu o sebi .. sta da ti kazem, strah me pogledati na vagu jer najcesce ni ne stignem jesti do uvece kad on zaspi:( a sve znas, nema ti se sta pricati, haha brini o svom zdravlju kao sto bi  i o njenom! a nemoj tako kmeza pa te nervira.. osjeti ona tvoju nervozu sigurno pa ti se pokusava pribliziti kako god zna.. i ovaj moj se rasplace kad se neko drekne na njega ono grubo i ljuto, odmah leti meni u ruke, ne boji se inace nikoga i nicega haha ali nije naucio na takav ton i to ga bas prepadne, pa ispadne maza i kmeza, ali ja i ne zelim da se nauci na visok ton i dreku, ovako je samo nagovjestaj da ce me naljutiti dovoljan da me poslusauser posted image  e za tutu, posto nema sanse da sjedi po pola sata na tuti ja ga stavim nekoliko puta u toku dana, i on sjedne i poslije minut ili obavi i ustane (cim piski ustane) ili ustane bez toga hihi i onda znam da nece sigurno jos pola sata nista, i kao "nagradu" mu ne obucem pelene, nego samo gacice, i pustim ga da uziva gologuz hehe i tako par puta dnevno, kako kad imamo vremena i uslova, i daleko smo od pravog skidanja sa pelena, ali pomalo da se i njemu koza lufta a i da i on skonta sta se to desava kad piski - bas danas je vrlo radoznalo posmatrao svoju pisu kako piski u kupatilu na plocice dok sam ga spremala za kupanje hehe meni drago sto on skonta da je obavio i onda ustane i ode dalje, samo polako i neka ih, kad bude vrijeme za 10tak dana se skine pelena:)
bebbe dobrih vam problema, hehe mi se vrtimo oko plave, smedje i zelene nijanse sa raznobojnim detaljima haha, mi smo sada vec na 24 broju - to nam je taman, a cizmice sam uzela 25 da mogu i malo deblje carapice obuci..
mamabb blago tebi! mi smo kolica zaboravili jos oko rodjendana:( a taj problem samovoljnog usmjeravanja haha ja rijesim tako sto ga ili cuvam za kapuljacu pa ne moze istrcati nigdje, ili ga uzmem i nosim do sigurnog okruzenja gdje nema gdje otici - obicno u park, ali pocesto ga uzmem za rukicu i onda gdje me odvede, obicno do sahta, stepenica ili bare, ili prema golubovima, pustim ga da ocejfi i vodim onda gdje meni treba. I mene je strah toga, jer se uz mene oslobodi i leti cak i u ovu nabujalu bosnu, strasno. a ovo za posao - identicno - bez osiguranja, bez ugovora, bez mogucnosti na bolovanje, i isto me zvali kad su alenu bila 3-4 mjeseca na iste uslove... jer je ona svoju bebu ostavila svojoj mami kad joj je bilo 40 dana, ma nema sanse.
new mama, hvala Bogu sto nam je drugarica ozdravila!!! ljubi je puno od mene i alena!
aazra, hvala ti na podrsci i lijepim zeljama user posted image  kao sto rekoh, polako se priblizava i taj dan:)  Kako nam je Bilal?
mynxlee kako nam je IVan? sto se tice ishrane, vecina beba voli jogurt, pa pokusaj mu ujutro za dorucak davati neki, vocni ili obicni, sa ovim kulturama, ovdje cak ima i kombinacija jogurt sa suhim sljivama haha nego zaista pokusaj par dana da ujutro popije malo jogurta i umjesto soka da pije kompot od sljiva ili mu ubaci kupovnu kasicu od sljiva kao uzinu ili dio dorucka ili nesto tako, najcesce djeluje.
ja sam praavi roman ispisala, uhh puuno vas sve pozdravljamo ja i Alen!

clock-img

05.03.2010, 00:45

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Pozdrav generaciji :)

Baš stigoh na vrijeme da ''pofatam sve''. U nas je dnas bio dna ''d'', znate onaj kad im ništa nije po volji i sve rade na svoju ruku,kad diraju sve ono što ne smiju i znaju da ne smiju inače ne diraju ali kad naiđe, naišlo je. Uh..
Inače ustajemo oko 10, do tad spava i dok sam je presvlačila (inače, oblačenje je katastrofa, bježi, otima se...) dok sam ustala da dohvatim kremu za guzu ona se popiškila na krevet i to lijepo stala, ono četvoronoške pa guzu izdigla, da vidi ka to sve fercera. Ispiša se ona ko velika, sve mokro, mjenjaj posteljinu. Pripremam joj doručak, a ona se lijepo uhvatila za moju nogu pa se kelji i uspinje na prstiće da vidi šta ja to radim. Dira šporet i ja govorim
''ne ne''a ona se okrenu i veli meni ''da da'' o bože, ne znam da l' da se smijem il' ljutim. Helem, cijeli dan je bio takav i nije spavala na to sve preko dana. Vrhunac je bio kad sam ušla u dnevnu, a ona se priprema da skoči s fotelje.
Zaspala je u devet, hvala Bogu.
I ovdje je vrijeme katastrofa pa nismo ni izlazile vani, osim u kupovinu.

Provjereno, kašice od šljive rješavaju problem tvrde stolice. Ja sam je davala Leili kad bi je mučilo.

Super za cure, hvala Bogu pa se riješiše antibiotika i prehlade, baš mi je drago.

Rejhana kao i Leila kad ode kod svojih nane/babe i deda a li tetku voli najviše, jer se ona snjom igra i nađe zanimaciju, a ostali bi je samo držali na krilu a ona neće i ne voli da se nešto ''papuša'',pa nastupa otimačina. Sad je velika pa sama rješava problem i ja nemam potrebu da intervenišem hahaha

Danas je nama i mali rođendan, punih 15 mjeseci, kao i našoj drugarici Ajli user posted image  koja još sikiuser posted image , vjerujem da je, možda, iscrpljujuće ali ja bih tako voljela da moja Leila još sisauser posted image  ili da je još koji mjesec sisala.

U nas, isto tako s kombinacijama određene garderobe problem, nešto nam omanji a nismo ni jednom obukli jer nismo imali uz što i dok naletim odgovarajuće-malo.

Anushka baš mi je drago zbog vas,eto vas na okupu i nema vam granica. A, što se posla tiče, samo kažem hvala Bogu pa mi nije zapelo pa da moram, tatko se stara dobro za sad aBd i ubuduće, ali mi jednostavno takvi ljudi ne idu u glavu. Ja kad sam u poslu, kad radim dam maksimum i posvetim se ali neki ljudi ne shavataju da ako je to njihov život nije moj, ja radim tu i doprinosim kolektivu, ali kad iziđem na vrata ne interesuje me, a oni bi da zajedno s njima dumam i u dvanaest uveče za njihovu firmu. Moja maca je imala mjesec, šefica je došla kod mene kući i donjela papire da joj radim godišnji obračun. Ona je presvlačila is ve oko male dok sam ja radila, eto dokle to ide a za šta, hvala ma nemoj,  goni to. Meni, vala nije padalo na pamet da je ostavljam sa šest mejseci nekom, nisam je rodila da skoro sve propustim radi novca, neke su mi stvari mnogo vrijednije, ali opet se ponavljam hvala Bogu pa ne moram. Na proljeće ili jesen ću da tražim jer tad će već biti vrijeme kad će moći i u vrtić i s drugom djecom pa da ja ne budem sama kući.

Opet ja referat...odoh dok ne popunim jednu stranicu :)

Laku noć :)

04.12.2008.

clock-img

05.03.2010, 13:57

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Nisam nista citala od svog zadnjeg posta. Samo da vam javim da sam trudna. Sad uradila test i user posted image ko kuce. Cekamo tatu da mu kazemo radosnu vijest user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

05.03.2010, 14:21

clock-img

enna

pencil-img

697

mynxlee draga pa iskrene cestitke zelim ti svih devet mjeseci da povedes sto ljepse i mirrnije tj. bez stresa bas mi je dragouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

05.03.2010, 14:34

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

E, hvala puno. Posto je to sve iznenada i neplanski, sta mislite je li rano, obzirom da je i Ivan jos mali?

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

clock-img

05.03.2010, 16:07

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Kao prvo, evo da i ovde cestitam Mynxlee, bas lijepo sto imamo i trudnicu user posted image mene uhvati "nostalgija" za tim danimauser posted image
Mynxlee, nemoj se opterecivati sa tim sto je manja razlika to bolje za djecu, zenama se desava da i toku prve godine s djetetom zatrudne..

Ja o tome ne razmisljam, prvo zbog posla, onda i ovako jedva stizem ista, ne znam kuda udaram od posla a i kucnih obaveza, jos kada dođem umorna trcim za Bilalom...user posted image
Anushka, drago mi je sto se blizi dan susreta, TM je ipak bio vrijedan, stvarno je relativno brzo nasao taj stancic...user posted image
Mogu misliti da sad samo razmisljas o stavrima koje treba ponijeti...

Inace, ja sam se prije dva dana pravo nasekirala, prala suđe a Bilal poceo povracati po kuhinjiuser posted image Ja nista, dam mu vode, nije htio, kazem muzu da ga okupamo. Bilalu svo vrijeme nagon za povracanjem, bas se vidjelo da mu je muka. U kadici se malo opustio ali cim smo ga izvadili i dalje isto...Onda mm kaze da uzme bateriju, otvorili mu usta kada ono papiric kao od neke etikete priljubljen uz nepceuser posted image
Ne smijem ni pomisliti sta bi se desilo da je popio malo vode i da je progutaouser posted image user posted image user posted image

Enna, bas mi je drago da je Ena ozdravilauser posted image - koji kaladont kazes da koristis je li ga mora ispljunuti ili nema veze ako ga proguta? ja jos uvijek Bilalu dajem samo vlaznu cetkicu i one tabletice "naf - naf" sto mi je rekla pedijatrica...EmmaL, lijepo sto ucis Emu na tutu, ali ne vjerujem da ces tako lako ustediti za kozmetikuuser posted image mislim ne izlazi se bas tako brzo iz pelenauser posted image
Dinaa, i moj Bilal je isti takav kazes mu "ne" on "da" i po svom, nekad mi je to simpaticno, nekad me smori ali ucim ga da kaze "ne". Amela V, vidim i kod tebe isti problemi..Bilal je isto nervozan kad dugo ne izađe vani, još mali stan teško bilo šta da ga može zainteresovati duže vremena samo bi trčao...Bebbe, nek si nam podnijela "modni izvještaj" i mi planiramo idućeg vikenda akbg. u kupovinu cipelica ali nista proljetno jos nije stiglo...Mogu misliti kako Emica izgleda u svemu tome, kao prava "manekenka"user posted image
Hvala na komplimentu za Bilala da je lafac...user posted image , ma sarmer je pravi, a kad su ublizini neke osobe koje ne poznaje gleda u njih i smjeska im se dok ne obrate paznju na njega...ukratko, sarmira sve sta stigneuser posted image
Ema je prava njeznica, tako nekako djeluje mirna, mozda mi se samo ciniuser posted image , ma bit ce ona prava damauser posted image
Eto, draga moja generacijo izvinite ako sam nekoga zaboravila odoh jos nesto zavrsiti pa kucici.....user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 5.3.2010 16:16:56 >

clock-img

05.03.2010, 17:55

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Aazra, hvala ti i ovdje. Ma nekako nam to sve iznenada ispade, ali nema veze, samo da bude zivo i zdravo. Naravno da sam voljela da je bilo malo kasnije jer me ocekuje kurs njemackog jezika sad u maju (ne znam da cu ga uspjeti i zavrsiti), nisam pocela nigdje ni raditi, jos se prcimo u malom stanu (ali sad se to na silu mora promijeniti) i jos mnogo toga, ali... Bogu hvala. Samo da budemo svi zivi i zdravi. Super se osjecam, sretna sam i mm isto tako presretan.

clock-img

06.03.2010, 00:40

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

IZVORNA PORUKA: mynxlee

Nisam nista citala od svog zadnjeg posta. Samo da vam javim da sam trudna. Sad uradila test i user posted image ko kuce. Cekamo tatu da mu kazemo radosnu vijest user posted image

Čestitam draga od srca i ugodnu trudnoću ti želim :)

Ja se još ne usuđujem razmišljati o tom, ne zbog obaveza nego zbog poroda, brrrr

04.12.2008.

clock-img

06.03.2010, 15:30

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

mamabb, hvala. Ma i meni je malo frka kad se samo sjetim sta valja proci, ali opet... Vrijedi. I ja sam se s Ivanom napatila, ali opet sam ziva i zdrava. Kad ga pogledam, napatila bih se jos koji put, jer djeca su najvece blago.

clock-img

08.03.2010, 06:46

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

Pozdrav generaciji, kako ste mi? Ja sam evo ugrabila prije spavanja samo malo da procitam, vidim imamo lijepih vijesti.
mynxlee cestitam ti od srca, zelim ti laganu trudnocu i jos laksi porod. Bas mi je drago zbog vas, vjeruj mi i iskreno da ti kazem divim va se na takvoj odluci za tako kratko vrijeme, svaka vam cast. Mi iskreno jos uvijek ne planiramo, barem dok Ajlica ne napuni 3 godine, pa cemo onda poceti o tome razmisljati, ako Bog da.
mamabb, vidim i ti imas Sunchicu rodjenu isti dan kao i nasa Sunchica, neka su nam samo zive i zdrave user posted image user posted image
Kod nas je inace sve isto, standardno, preko vikenda smo bili stalno vani, lijepo vrijeme pa da iskoristimo priliku. Sa hranom smo kako kad, uglavnom dobro je.
Ajlica trenutno spava, pa odoh i ja putem snova.
Svima saljemo puno poljubaca.Tipkamo se opet

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

clock-img

08.03.2010, 10:05

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro jutro, generacijo 2008!

Prije svega čestitam Mynxlee, a i Ivanu, budućem starijem bratu:) Draga Mynxlee, zelim ti što lakšu i ljepšu trudnoću i zdravu bebicu. Sta namjeravaš što se tiče dojenja, da li ćeš nastaviti i kroz trudnoću? Ne sekiraj se za malu razliku. Moj brat je od mene mladji 18 mjeseci i 11 dana. Mami nije bilo lako s dvije bebe, ali nas dvoje smo bili najbolji drugovi kroz djetinjstvo.
Inače, mi smo OK. Iako je hladno puno vremena provodimo napolju. Jedemo kako kad, a sve drugo je, hB, OK.
Amela V, da li ste tiješili problem sa Ajlicinom kokarom? Mozda si i pisala, a da je meni promaklo. Ako je tako - izvinjavam se. A sto se tice  dojenja, vec sam pisala, i ja dojim Emu. Cesto pomislim da bi voljela da mi mlijeko polako pocne nestajati, ali, naisla sam dosta puta na informacije da se mlijeko formira sve dok mama doji.
AAzra, mama i Ema se zahvaljuju za komplimente. Ema te je dobro zavarala, jer sve je prije nego mirna. Mada, onaj dan u Sarajevu je vec bila opasno iscrpljena i od prehlade i od dugog putovanja, a i od alergije na mango. Inače, ona je "vitka" od rodjena, imala je samo 2,5 kg kada se je rodila. Bila je i "niska", samo 47 cm, ali sada je to dobro nadoknadila, najveca je od svih beba svog uzrasta koje poznajemo i medju najzgoljavijima uvijek. Ali, sta mogu. Trudim se da se ne opterecujem time. Hvala Bogu, zdrava je, a to je jedino vazno. A sto se Bilala tice, sada kada znam ko je njegov tata, moram ti reci da mislim dda puno, puno lici na tebe.
Mamabb, i Ema zna imati te takve lude dane kada jednostavno jedva cekam da dodje vece i da se ide na spavanje. Ono, da ne znas vise bi li se smijao ili plakao. I ona se pentra, a mene to izludjuje. Sta se moze, sve su to faze koje dodju i prodju, neka su oni nama zivi i zdravi.
Anushka, to da ce se tvoja porodica opet sastaviti  je jako lijepa vijest. Kao osoba koja se je dosta puta selila predlazem ti da kontaktiras neku mamu u Svedskoj, recimo nasu Ilhanu, da ti da savjete oko toga sta treba nositi. Vjeruj mi, ne treba ti Aptamila na rezerve, jer i tamo ces naci dobro, ako ne bolje mlijeko koje ce Alen bez frke prihvatiti. Inace, djeca su prilagodljivija od odraslih daleko. Ma, vidjeces i iznenaditi se. A sto se tice none - masala, Alen je pravi momcina. Emi i 21 malo preveliko;)
Enna, super da nam je drugarica ozdravila. Hvala Bogu da je to sada za vama. Najveća je briga kada im nešto fali, sve ostalo se da srediti, zar ne?! A moda je važan "problem" kod naših malih ljepotana, šta se tu može. Ema je juče obula svoje crne cipe u kombinaciji sa crvenom skotskom suknjom i bila krajnje neodoljiva:)
Emma, imenjakinja nam je super što se tiče tute, svaka joj čast. A to kenkanje i dozivanje i "držanje za suknju" su fakat samo faze, pogotovo ako roditelji  ne podržavaju takvo ponašanje, zato se ti ništa ne sekiraj.
Dinciiii, ako zakljucijem na osnovi slikica sa FB Rejhana i ti baš uživate u Bosni, a tako i treba...
Mile moje, da samo znate kako već dugo pišem ovaj post, sve na prekide... Gdje su nam Nita i Manuela, njih baš nešto nema?!
Ema i ja cemo kasnije ići da kupimo cvijeće za bake, za komšinice, za tetku od mm.
Svima koje ovaj ppraznik slavite - Sretan Dan žena!
Pusa od Eme i mene i izvinjavam se na referatu.

< Poruku je uredio bebbe -- 8.3.2010 10:06:51 >

clock-img

08.03.2010, 16:34

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Drugarice moje, hvala vam puno. Nismo ni mi htjeli sad, ali eto... user posted image Bogu hvala!

clock-img

09.03.2010, 00:33

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Pozdrav raji, a sretan i 8.mart!

Vikend za nama, nova sedmica i u nove pobjede. Mi smo hodali, kupili smo i patikice jeee br 22.

Leila večeras se opržila na peć. Nalazi se na sred stana, pa je na ''meti'' ali do sad nikad nije pokušala da je dira i uvijek sam je opominjala kad prolazi, a šta joj večeras bi, ne znam. Žao mi je, baš se isplakala i jedva se smirila. Jagodice spržila od malog prsta i prstenjaka. Prstiće smo hladili pod česmom i namazala sam joj jogurtom kad je zaspala jer mi nije dala da diram.

Priperemamo se i za jednu lijepu prigodu, moja zaova ima odbranu diplomskog rada pa smo u pripremama i  kontamo šta obući. Nemam ideju. Našla sam neku bluzu lijepu uz crne hlače,ali ako ovako vrijeme nastavi ništa od nje, hladno.

Odoh eno maca se probudila mora da se uvrijedila u prstiće.

Ljubim vas, pa se pišemo :)))

04.12.2008.

clock-img

09.03.2010, 07:15

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

jutro dobro generacijo!

nadam se da su mame juce imale lijep dan :)

mynxlee cestitam na pahuljici, bas ce sueper Ivanu biti imat ce drustvo za igru :)

vidim trenutno su svi zdravi, nadam se d ace ako i ostati, ali tesko jer je ovo ludo vrijeme :( nikako da dodje proljece, stvarno sam pozelila da setam ne ograniceno i bez tonu garderobe.
Andrej je dobro, napokon mu nikla cetvorka pa sad ima 7 zuba :) bas mu to sporo ide.
Mali je vrazicak, samo se penje moram ga drzati na oku stalno, jeste da je dobar i slusa ali svejedno pentranje je pentranje :)))) Sitan je, izgleda da se bacio na mene gradjom, nizak i mrsav-ne zgoljo (ja nekad, sad debela), valjda ce kad dodje u pubertet izrasti, mada nije mi ni bitno neka je ziv i zdrav a ostalo manje bitno.
Sarmer je samo takav, jednostavno ne mogu biti na njega ljuta :) ima neke poglede zeznute hehehe
bebbe sve zaboravim reci da si jeko lijepa :)

nesto sam razmisljala, kad vi iz vana dolazite za Sarajevo mozda da nekad organizujemo druzenje generacije, neka se djeca upoznaju.
eto dosta od nas za ovaj put :)

mi vam saljemo veliku pusu

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

09.03.2010, 14:27

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Joj, pa ovdje super vijesti - Ivanu, mami i tati čestitamo, a i Anushki na skorom susretu (i sretno s pripremama user posted image ). Baš mi je drago da jednom pročitam da su sve bebe zdrave, makar i žgoljave, da su sve mame živnule malo, a i da se tema aktivirala user posted image .

Kod nas je malo virozno opet- ja sam se skroz sasadila, a dijagnoza je tek obična upala grla i kroničan zamor user posted image . Bukvalno se ne mogu istuširati odjednom, nego se tuširam, pa se zadišem i moram odmoriti, a tek onda se mogu namazati, pa opet odmor, pa onda oblačenje. Iskreno, zabrinuta sam za sebe, ali nalazi mi nisu loši i dopingujem se Immunalom, matičnom mliječi, ABC plus vitaminima i trudim se misliti pozitivno. Grozno je kad nemaš snage podići svoje dijete u naručje user posted image .
Sad se samo trudimo da Emu ne štitim previše od virusa, ali i da je ojačam ishranom i vitaminima. Ona je super, samo melje i melje i melje user posted image . Sinoć se zagrcala i samoj sebi govori "boze sacuvaj" user posted image . Uglavnom bih tako željela biti samo s njom i ne raditi ništa nekoliko dana. Ili godina user posted image .
Ljubimo svu malu raju!

clock-img

09.03.2010, 19:20

clock-img

Anushka

pencil-img

903

dobro vece generaciji i mama naravno:) prije svega mynxlee cestitam ti draga, sve najljepse ti zelim, da trudnoca prodje bez ikakvih problema, da rodis zdravu bebicu i da vam unese jos mnogo radosti u zivote, i da sto prije nadjete veci stan:) a sto se razlike tice, nece ti biti bas lako sigurno, ali ako se dobro organizujes bit ce ti suuper! izmedju mene i mog brata je 18 mjeseci i 8 dana, a imam kolegicu koja ima sestru rodjenu iste godine, jedna u januaru a jedna u decembru hehe ma znas i sama kako zena dobije nezamislivu energiju kad dodje bebica, samo razmisljaj da ces imati dva najljepsa osmjeha na svijetu!
Mi smo dobro hvala Bogu, to mi je najvaznije, brojimo dane, al ih je puunooo, kako stvari stoje jos 40 dana da izguramo, kartu rezervisala i jutros pocela sa zumancetom da prodjemo i kroz to prije odlaska a da imamo dovoljno vremena da se naviknemo.. i ne znam sta bi vam rekla, isla sam po pravilu, 1/16 zumanceta kuhanog pomijesala sa malo pavlake i malo posolila i pojeo je on to, i sve je bilo OK ali je neka 2 sata poslije spavao meni u rukama i uporno nije htio u krevet, i naravno, lice mu se zacrvenilo na strani na kojoj je spavao.. poslije smo izasli napolje i obucem mu dzemperic sa rajfeslusom a on jaako bali ovih mjeseci zbog zubica i stalno je sve vlazno, e onda ga je jos deda i kum izgnjavili a imaju ostre brade tako da je opet bilo malo crvenila, ali je i to vrlo brzo proslo... sad zaista vise ne znam.. dosao je u kontakt i oko usta i rukom sa zumancetom ali je sve bilo 100% OK, nista, morat cu ponovo sutra isto, sa istom kolicinom pa cemo vidjeti.. jos da se pozalim hehe, maloprije kupala alena, i poslije dugo vremena malo napunim kadu vodom sa igrackama da se izbrcka i kad sam pustila vodu izbije mi ona prljavstina iz odvoda na podu i usmrdi sve i fuuuuuj, oteklo je ali me sad strah pustiti vodu kako treba u kadu.. ma bas mi ovo nije trebalo..
emma.L bas mi je zao sto si jos uvijek bolesna, dugo te drzi ta iscrpljenost... trazi sebi lijeka i ne odustaj! mogu misliti kako ti je tesko! a veliki user posted image user posted image user posted image  za pricalicu! svaka cast, meni se cini da ovaj moj nece tako pricati ni sa 5 godina hahaha maja78 kako andrej podnosi to izbijanje zubica?ne znam sta je bolje/gore, kad idu jedan po jedan ili vise odjednom.. a sad ce nam proljece, vec mjesec dana hrabrim i sebe i oko sebe da ce uskoro sve biti zeleno, u cvijetu, suncano toplo, a ono snijeg pada li pada, a evo i minusa opetuser posted image  mamabb kako nam je drugarica? je li prosla opekotina? ljubi je puno od nas, nadati se da ce sada zaobilaziti pec u sirokom luku.. bebbe u swe imamo brata od mm, i naravno njegovu zenu, ne znam sta mi ona dodje po tim familijarnim vezama hehe ali mi je odlican izvor informacija sto se tice sta mi treba a sta ne, a alen mi je mashala na svog tatu, visok je i krupan a i mm nosi 46 br cipela pa ima na koga da je mali saponja:) i sretna sam jer alen nije zahtijevno dijete, dovoljno je da sam mu ja tu i da mi moze zavuci ruku ispod majice:) razmisljala sam i o aptamilu cisto sa financijske strane ali provjerit cu jos, ipak radije bi nosila aptamil nego cigare hehe puuno vas sve pozdravljamo i saljemo puuuno poljubaca generaciji!

clock-img

09.03.2010, 21:19

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobro veče!
Emuška, evo, spremna za spavanje, uspavljuje se na siki, a mama sjela da pogleda sta se pisalo na RR.
Mi smo, hB, OK. Bile smo popodne u igraonici koja se i ovdje zove Carobni svijet, jer je napolju i jako hladno i vjetrovito, a uz to i pada snijeg. Kupila sam u H&Mu Emi tri bodija  kratkih rukava, i prekrasnu suknjicu od džinsa na dva niza volana i jednu sarmersku kosuljicu, takodje za ljetnu, odnosno, proljetnu varijantu. sta cemo, kada mama voli da je sredjuje. A sto se govora tice, danas je bilo puno novih rijeci. Cak me sada i zove "mami", sto je na slovenackom pravilno, a do juce je govorila samo mama. Danas smo brbljali i igrali se i uzivali, ali jako slabo jeli. Nadam se da ce sutra biti bolje. Vjerovatno su opeet zubići golubići navalili.
Anushka, nisam expert za te porodicne odnose, ali mislim da ti je ta zena jetrva:))))) A, fino je da je imas, jer najbolje su  informacije iz prve ruke. Mi smo u Damask nosili vegetu, kad u samoposluzi i vegeta i brasno Zlatni puder. A da mi je ko rekao ne bih vjerovala. A, Emin tata takodje ima nogu 45, ni moja nije mala - 39, samo ona ima malu nonaru. Sto se tice jajeta, da li je to kontaktna alergija? Nadam se da ce sve prici OK. Sta mislis da mu das u ruku komadic kuhanog bkjelanceta na kratko i sacekas da vidis hoce li biti reakcije?! Ovo je sada samo ideja...
Maja78, hvala za kompliment. A sto se tice velicine Andrejeve - to da je sitan ne mora značiti da će tako i ostati. Mada, i ja mislim da to nije vazno. Velicina nas definitivno ne odredjuje.
Mamabb, kako su mali prstici, bole li vas?! I vi se ponovile novim tenama. Lijepo, lijepo...
EmmaL, sto rece Anushka, nemoj odustajati dok se ne oporavis. Nazalost, sebe zapostavljamo cesto, a to je najstrasnije, jer bolesna mama ne valja ni sebi ni djetetu. A, sjecam se vremena kada je Anja bila mala i kada sam i ja sanjarila da sto vise vremena s njom provodim, tako da te razumijem. Sada mi je istinski lijepo.
Mynxlee, trudnice, kako si?
Ljupci i laka i lijepa noc svima!
P.S. Ema je "pobjegla"" s uspavljivanja, uzeo je tata i sada se igraju... Uh... Pozeli je, znam, ali ja opet volim da se zna red, jer ako imalo poremetimo jedva je uspavam...

clock-img

11.03.2010, 00:46

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Dobro veče iz snijegom zatrpane Krupe, kao da je decembar/januar a ne mart.
Dojadilo je više, jedva čekam da ugrije, da osjetim to proljeće što se nešto ''vuče''.
Hvala na brizi, prstići su dobro. Ima plik na prstenjaku, ali se ne žali da je boli.
Vidim, svi ste mi dobro, Bogu hvala, baš mi je drago.

bebbe i u nas je tako, kad ide s tatom da spava ona skače, budaleše a samnom toga nema, i poče lola da se žali, rekoh, uživaj u svojoj taktici kad sam govorila da ne radiš to je bio odgovor-ovo je naša taktika.

anushka kako napreduje s jajetom, nadam se da neće biti problema.
emma.L i ja sam pila imunal kapi ,da l' zbog njih ili?, ali ja ove zime ne znam šta je prehlada. Dvije bočice u razmaku od mjesec dana. Leili sam davala Ehinal sirup, nakon upale grla što je imala i od tad ništa hvala Bogu.U nas je tatko šmrljav cijelu zimu, vazda neka prehlada. A ne, on neće nikakve preparate,njemu ne treba.

Ja sam danas pravila neke kroasane,a Leila oko mene pa malo rukicom dohvati brašna sa stola i ja je stavim u njenu stolicu idam joj lopticu tijesta. Ona je radila sve što i ja radim, jao jesam se ismijala.ona je baš uživala i na kraju hoće onako prijesno da jede hahah

Mi imamo jedan problemčić. Imamo komšinicu koja je starija od lelile pola godine i s vremena na vrijeme se družimo s njom i njenom mamom. Ona kad dođe sve Leiline igračke otima i neda da im  priđe da se igra (a kad odemo kod njih onda tek možete misliti šta radi sa svojim igračkama) ja sam par puta njenoj mami skrenula pažnju, jer Leila šta god uzme u ruke ova otima i tu nastupa haos.Leila hoće dati igraček ali kad joj se otima ona se buni, normalno. Skoro ju je udarila da se Leila zacenula. Sad, bilo koje dijete kad krene da joj se približava ona odmah trči meni , boji se udariće je, a zavisno od nastupa djeteta, počne i da plače.
Ja ne znam šta da radim da joj vratim povjerenjeuser posted image
Nadam se da će proći.

04.12.2008.

clock-img

11.03.2010, 09:01

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

mamabb, to za strah od nastupa druge djece, možda da je odvedeš u neku igraonicu nekoliko puta, kad je gužva. Sigurno će biti i malih razbojnika, ali i fine djece kao Leila, pa će možda sama odabrati s kim se igrati. Vjerujem da i mama bude tamo, za neke buduće susrete i kave. Ne znam kako nastupa mama te djevojčice, ali ja sam govorila sama drugoj djeci da se brane kako znaju od moje Eme (jedno vrijeme je imala sličnu takvu razbojničku fazu i baš sam bila jadna zbog toga).
Inače, ja se oporavljam, a tata nam sinoć dobio temperaturu user posted image . Taman sam Emu odbranila od svojih virusa, a sad on. Nadam se da će na ovome stati i nadam se suncu.
A Ema je zafrkant pravi. Noću se zna probutiti i rondati svašta samo da ustane iz kreveta. Eh, sad, MM podvikne, da joj dudu i stavi je u krevet i ostane tako. A meni to ne prolazi i plače za mnom. I tako noćas ja donesem dudu, pomazim je, vratim u krevet i iziđem iz sobe a ona se prvo krevelji, pa doziva mamamamamama, a na kraju počne lagati "Ema udajija, dodi jubi, jubi mamiceee" user posted image . Namazanko jedan!I onda malo ušuti i nešto priča i onda opet aaaaaaaaaaaaaaaa (ali svatko može skontati da uopće ne plače, hehe).
Eto, toliko, ja jedva čekam vikend, da se malo doliječim i da čovjeka izliječim, da napokon krene nabolje. Pusa!

clock-img

11.03.2010, 12:52

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

IZVORNA PORUKA: emma.L

I tako noćas ja donesem dudu, pomazim je, vratim u krevet i iziđem iz sobe a ona se prvo krevelji, pa doziva mamamamamama, a na kraju počne lagati "Ema udajija, dodi jubi, jubi mamiceee" user posted image . Namazanko jedan!I onda malo ušuti i nešto priča i onda opet aaaaaaaaaaaaaaaa (ali svatko može skontati da uopće ne plače, hehe).

hahaha majstorice, kako zna...mali genijalci.

Stvarno mnogo vremena provodimo s djecom pa mi je čudno da je taj ispad promijenio totalno. Naročito kad smo vani, pa ispred zgrade ''tola'' djece, ona za njima i ako su starija mnogo od nje, trči ko velika, igra se, svakom maše, poznat ili nepoznat, sa svima priča a sad.

04.12.2008.

Zadnji članci

article-img