eh drage mame generacije, bas mi je drago da ste se raspisale:) kao da vas je probudio ovaj nagovjestaj proljeca iako nama ovdje opet snijeg pada.. kod nas ima svasta nesto novo, danas smo predali za putovnicu Alenu i iako cemo dugo morati cekati, nekako sam izracunala da bi mogli 18.04. NAPOKON da se sastavimo... eto, odbrojavamo dane, ima jos dosta ali barem mogu predpostaviti do kada cekamo! sada su na redu pripreme na sve moguce nacine, sta ponijeti, sta ostaviti u kuci sto od hrane sto od stvari sto od odjece, sta cu sa Alenom gore - od aptamila i pelena preko alergije na jaja - sto nam je vrijeme da ponovo pocnemo sa uvodjenjem ali me strah, ali mi jos gore da to gore radim, pa zdravstveno osiguranje gore makar za njega, pa od prekrivaca igracaka preko odjece do kucne apoteke.. ma sva sam u tome sada. Mm nam je gore iznajmio stan vec i polako ga oprema dok mi ne dodjemo.. bas smo happppyyyy!!!
Mi smo hvala Bogu zdravi, Alen mi se ubucio hehe tek danas kad smo ga slikali za pasos vidim da mi se zaokruzio sav:) a bas se pitam od cega jer prilicno slabo jede, voce jos uvijek skoro nikako, a i sa povrcem je na Vi , jedino voli da zvace meso i srce supice hehe, i naravno mlijeko mlijeko i mlijeko. Izbili su nam i gornji ocnjaci a donji samo sto nisu probili, ali desnih dvojkica jos nema ni gore ni dole.. u ova 3 mjeseca je naraslo cak 6 zubica a evo jos 4 rastu.. nemirko moj nece da prica jos uvijek tj prica ali nerazumljivo i ne pada mu napamet da ponavlja, ali dosta toga razumije i slusa me. Svi mi se iscudjavaju kako na ne ne fino reaguje, ali ne dam da se igraju sa njim, samo ako je bas nesto opasno i nedopustivo branim, a vecinu toga mu i objasnim i pokazem zasto ne smije, jaako voli vodu i najsretniji je kad skace po barama, a najradije bi skakao i po rijeci da ga pustim hehe, jos uvijek su vrata glavna hihi, penjao bi se i silazio niz stepenice satima, zivotinjama je odusevljen, jako jako voli da se igra sa gitarom, i ostalim instrumentima kada mu dodju pod ruku, i jako lijepo se igra sa slikovnicama, novinama i sta mu dam da lista, ne kida listove nego fino sjedne sam i lagano lista i gleda pipka okrece zanima se fino sam.
Amela.V ma nas ni ruzno vrijeme ne zaustavlja. Danas je cak i malo pokisnuo, imao je nepropusnu jaknicu i hlacice, i tako je sretan bio, sve hvatao rucicama i ustima kisu, hehe, ne znam kakvo da je vrijeme, najmanje pola sata smo napolju, doduse, moram baciti smece i kupiti osnovno za kucu pa i moramo izaci, ali svejedno, i kad ne moramo, opet izadjemo malo da se umori, promijeni, osvjezi i ispuni dan. Kakav vam je to vocni smoki? a sto se nemira tice razumijem te, izvedi je makar na pola sata da hoda gore dole uz stepenice ili nesto tako, kod mene to pali:)
enna hvala Bogu nek nam je ozdravila drugarica , a i alen isto tako place kad deda ide.. bas bas ga voli, ali neka, to im i jeste najveca radost, i da, i mi smo vec 3 cetkice izgrizli i izmasakrirali..
dinciii sad sam vidjela slike na fb:) med medeni mali, i nama predstoji put avionom, oko 2 sata traje let i bas se brinem kako cemo izvesti tj kako ce alen podnijeti i hoce li biti nemiran i to, ako imas kakav savjet pls dobrodosao je svaki! i ja sam mislila ponijeti naranvo slikovnice igrackice grickalice i flasice i tako to, i jos uzeti od kuma neke inserte iz crtanih filmova na mob - to ga redovno smiri na 20tak minuta iako na TVu i crtane gleda stojeci doduse, ovih dana sam mu rastavila onu hranilicu i sad ima kao malu stolicicu, bas za njega, i nerijetko sjedne na nju, onako na kratko ali sjedne! eto nadam se nekom triku - savjetu od tebe!
emma.L vidim i vama ocnjaci dosli na red, sta cemo, mora se pa cemo izgurati nekako. Meni je pravi spas ova bebi mrkva od leda, mlada mrkvica i jos mala, taman mu ohladi desni, vrlo brzo postane kao gumasta pa je doobro izvace, isisa sok i pljune najcesce, ali se uvijek umiri kad mu je dam, to mi je glaavni lijek za zubice.. a ovu pravu domacu nece.. a za brigu o sebi .. sta da ti kazem, strah me pogledati na vagu jer najcesce ni ne stignem jesti do uvece kad on zaspi:( a sve znas, nema ti se sta pricati, haha brini o svom zdravlju kao sto bi i o njenom! a nemoj tako kmeza pa te nervira.. osjeti ona tvoju nervozu sigurno pa ti se pokusava pribliziti kako god zna.. i ovaj moj se rasplace kad se neko drekne na njega ono grubo i ljuto, odmah leti meni u ruke, ne boji se inace nikoga i nicega haha ali nije naucio na takav ton i to ga bas prepadne, pa ispadne maza i kmeza, ali ja i ne zelim da se nauci na visok ton i dreku, ovako je samo nagovjestaj da ce me naljutiti dovoljan da me poslusa e za tutu, posto nema sanse da sjedi po pola sata na tuti ja ga stavim nekoliko puta u toku dana, i on sjedne i poslije minut ili obavi i ustane (cim piski ustane) ili ustane bez toga hihi i onda znam da nece sigurno jos pola sata nista, i kao "nagradu" mu ne obucem pelene, nego samo gacice, i pustim ga da uziva gologuz hehe i tako par puta dnevno, kako kad imamo vremena i uslova, i daleko smo od pravog skidanja sa pelena, ali pomalo da se i njemu koza lufta a i da i on skonta sta se to desava kad piski - bas danas je vrlo radoznalo posmatrao svoju pisu kako piski u kupatilu na plocice dok sam ga spremala za kupanje hehe meni drago sto on skonta da je obavio i onda ustane i ode dalje, samo polako i neka ih, kad bude vrijeme za 10tak dana se skine pelena:)
bebbe dobrih vam problema, hehe mi se vrtimo oko plave, smedje i zelene nijanse sa raznobojnim detaljima haha, mi smo sada vec na 24 broju - to nam je taman, a cizmice sam uzela 25 da mogu i malo deblje carapice obuci..
mamabb blago tebi! mi smo kolica zaboravili jos oko rodjendana:( a taj problem samovoljnog usmjeravanja haha ja rijesim tako sto ga ili cuvam za kapuljacu pa ne moze istrcati nigdje, ili ga uzmem i nosim do sigurnog okruzenja gdje nema gdje otici - obicno u park, ali pocesto ga uzmem za rukicu i onda gdje me odvede, obicno do sahta, stepenica ili bare, ili prema golubovima, pustim ga da ocejfi i vodim onda gdje meni treba. I mene je strah toga, jer se uz mene oslobodi i leti cak i u ovu nabujalu bosnu, strasno. a ovo za posao - identicno - bez osiguranja, bez ugovora, bez mogucnosti na bolovanje, i isto me zvali kad su alenu bila 3-4 mjeseca na iste uslove... jer je ona svoju bebu ostavila svojoj mami kad joj je bilo 40 dana, ma nema sanse.
new mama, hvala Bogu sto nam je drugarica ozdravila!!! ljubi je puno od mene i alena!
aazra, hvala ti na podrsci i lijepim zeljama kao sto rekoh, polako se priblizava i taj dan:) Kako nam je Bilal?
mynxlee kako nam je IVan? sto se tice ishrane, vecina beba voli jogurt, pa pokusaj mu ujutro za dorucak davati neki, vocni ili obicni, sa ovim kulturama, ovdje cak ima i kombinacija jogurt sa suhim sljivama haha nego zaista pokusaj par dana da ujutro popije malo jogurta i umjesto soka da pije kompot od sljiva ili mu ubaci kupovnu kasicu od sljiva kao uzinu ili dio dorucka ili nesto tako, najcesce djeluje.
ja sam praavi roman ispisala, uhh puuno vas sve pozdravljamo ja i Alen!