emma.L nemoj umrijeti nemam bas nesto utjesno, jer alen rijetko kad ima kontakta sa djecom sto mi je zao ali tako je, a za sada nista nikome ne da uzme sto mu se svidja i odnese da se igra, nema da nesto da.. jednom je meni davao da grizem igracku koju on grize za zubice i od tada nista, dzaba ja govorim, daj mami alene, daj mami nista on se igra i onda baci i ode traziti nesto drugo, tako da ako je utjeha alen uopste nema predstavu o dijeljenju, sve je njegovo a naravno da otima iz ruke ako mu se svidi nesto - mobitel, kljucevi, daljinski mis i tastaturu itd i takodje bjezi kad ga neko nepoznat hoce zagrliti, on sav nasmijan hoda i gleda i prati drugu i djecu i ljude, ali ne da se dirati, i to mi je i drago!a proci ce, po istrazivanjima, jedinci su najdarezljivija djeca, ali ako dobije brata ili sestru onda ce biti problema:)
ovih dana je malo burno sa mojom porodicom jer im jako tesko pada nas odlazak pa se trude na sve nacine da nas zadrze, ali ne ono da nas "kupuju" i da "su fini" nego su ljuti i nerijetko nebulozni tako da je vec doslo do toga da kad je situacija imalo napeta alen pocne galamiti, i plakati ako ga ko pokusa odvojiti od mene, dok ako je atmosfera OK zaigra se i da se svima u ruke - naravno poznatim osobama. danas smo bili na nasoj ko fol planini, tj smetovima (970m visina, pa fali jos 30tak da bude planina ) i malo se smrzli na snijegu, i dobro smo iako mi se cini da mu je sada nosic ko malo zacepljen, ali je cist, pa se nadam da nece biti prehlade, (opet cu kriviti druge jer smo ih cekali kod auta bar 20 minuta) ne jede jos uvijek kako treba, tj skoro nikako, ali kako sam vec pisala tamo na temi sta jedu bebe, zdrav je i rumen i okruglih obraza pa se ne brinem previse. Izbija mu i trojka, i bas bas mi ga je zao, u eto mjesec i po izbile su 4 cetvorke, jedna dvojka i druga samo sto nije a evo i trojka se zasiljila.. nema ni reda u izbijanju ali izgleda da su svi naumili izaci do proljeca nadam se da ste svi dobro, puno vas pozdravljamo ja i alen!
PS Enna i maja78, i ja se sebi divim, zato sam pozelenila od muke kad mi je mama neki dan pocela vristati kako mi je sudje neoprano, mislim se dobro stojim na nogama zeno draga! navikne se covjek na sve, pa tako i na ovo, a enna nas frizider nema rucke, tj nesto na vrhu vrata je ko udubljenje ali on otvara sa strane normalno slicno je i sa rernom, ali je zato maloprije odvojio prednju masku sa kucista kompjutera - nisam ni znala da se to moze jako snazne prstice ima i nekako uspijeva da otvori - citaj razvali i ono sto se najmanje nadam! al nek mi je ziv i zdrav, slusa on mene i dobrica je, danas je bas bila scena kad su dreknuli na njega nesto ne ne, a on facu slozi i skoro zaplaka, pa kazu kako je tako osjetljiv kmeza, a kazem ja njima da ja skoro nikad na njega ne "dreknem" ljuto, uvijek smireno i stalozeno ali ozbiljno i neumoljivo zato moje ne ne uglavnom djeluje, ali se bas prepadne dreke, i onda pomislim kako li je bebicama koje jos tuku kad ova moja lutka ovako reaguje na ton kojim mu se obratis.. jos juce slusam preko puta komsije imaju stariju djecu pa skacu razbijaju galame i onda dodju roditelji jos glasnije galame, razbijaju i istuku ih, pa se djeca medjusobno tuku, pa ih roditelji opet istuku sto se tuku i tako u krug.. jaako zalosno, i onda neko kaze da treba tuci djecu...
< Poruku je uredio Anushka -- 25.1.2010 19:00:54 >