cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe 2008

clock-img

21.01.2010, 09:18

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Dobro jutro svima!
Mi smo uglavnom ok, ali ja jedva čekam vikend, jer sam baš smorena i iznemogla. Idemo na planinu, a gore se koliko toliko odmorim, jer ne čistim, ne kuham, ne pospremam, ne kupujem... Sjedimo uz vatru i roštilj, ili šetamo i sankamo se, laganini user posted image .
Sinoć me je dok sam se valjala s Emom po podu zaštekao vrat i lijevo rame user posted image . Nekako se i moglo sinoć, ali noćas je baš bilo teško namjestiti se i spavati. Ema se je budila dva puta i baš jako plakala a nigdje nismo mogli naći gel za zubiće (preksinoć smo joj namazali i prespavala je noć- valjda joj malo ohladi desni). I prvi put je utješi tata, drugi put krenem ja i ne mogu je podići iz kreveta user posted image , ukočila se. I dođe MM, uzme je, ali ona jeca 'mami, mami'- morala sam izići iz sobe da je umiri. Ni sama ne znam kako se nisam rasplakala, toliko mi je teško bilo što je ne mogu zagrliti.
Nekako mi nije jasno da baš fino jede, a zubi je baš muče ovih dana. Doduše, ja sam takva, kad sam bolesna samo jedem ( i kad nisam bolesna user posted image ), ali ipak.
I sada imamo novu rečenicu: "Đes' ba, Bumba!" user posted image  to kaže kad pustimo Bumbu da gleda, hehe.
Ljubimo sve nespavalice i nejelice, mamama držimo fige da izdrže user posted image , možemo mi to, pa i po nekoliko puta, sigurno, hehe.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

22.01.2010, 14:47

clock-img

Anushka

pencil-img

903

da podijelim sa vama novu nepodopstinu mog ljepotana, maloprije se usutio, i naravno odmah znam da je nesto napravio, kad imam sta vidjeti, dograbio mileram, otvorio ga, i umeljao se od glave do pete o jos ga utrljava u tepih i parket, obrisan prije cak 20 minutauser posted image user posted image user posted image  klize se moj momak sav sretan po onom mileramu i ja od muke uzmem mob da snimim mmu da vidi scim se sve nosimuser posted image  a on onako prljavim rucicama mene po kosi i licuuser posted image user posted image user posted image  i tako zavrsismo u kadi oboje, pa onda on u krevetac da ga razvaljuje skakanjem dok ja opet obrisem sve i onda opet snimak "poslije"!
vidim da su nam obje Eme pricalice prave, bravo za njih! a uhvatila sam na fb i da je Ivan prohodao, pa ovom prilikom mu i cestitamo prve koracice! Amela cestitam za uspjesno odvajanje u drugu sobu! kako smo sami a i kako je hladno, nas dvoje uglavnom zajedno spavamo!kako nam je Ena? je li prosao vise taj kasalj? bebbe sta bi na pregledu? vi imate i razvojnu ambulantu! mi nismo bili na pregledu od kad je imao 11 mjeseci i iako je pedijatrica upisala da nece primiti MRP zbog jaja opet smo dobili poziv da dodjemo na vakcinu, ali za razvoj se niko ne brine niti sta pita..kako stvari stoje, necemo ni ici na pregled do proljeca tj prije puta ako Bog da, a i to privatno.Rejhana velika cura! a slusa mamu bar sto se spavanja tice, alen je juce sve poremetio opet! spavao od 2 do 5 tj budila ga od 5 do 6, pa je onda zaspao u 11, budio se ko zna koliko puta i ustao u 5.. jutros je opet od pola 10 do pola 12 tako da se sa njim nikad ne znauser posted image
pozdravljamo vas ja i moj nestasko!

clock-img

22.01.2010, 18:17

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Dobar dan, drugarice mame i bebosi 2008!

Mi smo OK, danas i dobro jedemo, hB, razbacujemo sta stignemo, igramo se...
Anushka, razvojna ambulata je super, jer u njoj je neuropedijatrica koja se jako posveti djetetu, ali u nju ne odlaze sva djeca, vec samo sva djeca rodjena na carski rez ili sa niskom porodjajnom tezinom - a Ema je oboje - četiri puta u godini, i po potrebi i dalje. Mi nećemo više ići. 
Uglavnom  - izvagati je nisu uspjeli, ali sestra reče da ima oko 10,5 kg i mislim da je tu negdje, jer na našoj kućnoj vagi ima 10,7. Meni zvuči kao da je to maalo, ali pedijatrica mi reče da je idealno i da ne brinem. Visoka je (opet oko jer se je otimala) 83 cm.
Doktorica je rekla da se sve razvija dobro, od grube do fine motorike, a Ema je bila naročito dobre volje, tako da joj je i plesala i pjevala i pričala... Uglavnom, rekla je da je sve super i da jee iznenadjena kako puno brbljamo. MM se je našalio i rekao da bi on bio iznenadjen da ne brblja koliko svi meljemo neprestano:)
EmmaL, baš mi je zao zbog tog bola, nadam se da će te brzo popustiti. Lijepo je da idete na planinu, da se dobro odmoriš. Vidim, i imenjakinja nam opasno brblja, možda to ima neke veze s imenom?! :)
Enna, da li je prošao kašalj?! Kako je mala mangupica sada? Nadam se da ce biti sve to brzo OK.
Mynxlee, i od nas čestike za prve korake! Sada nam cijela generacija već hoda, zar ne?!
Mi sutra idemo na rodjendan našem malom drugu Danijelu, pa smo upravo birali haljinicu i ostale dijelove outfita za našu princezicu:)
Evo, ne da mi više mira, pa moram ići, svima pozdravi i puse!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

23.01.2010, 22:31

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Hej drage moje gdje ste vi meni,sta nam rade nase velike bebice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Rejhana je ok,samo sto je haman zubici muce,kaki cesto i sva se zacrvenila...A bas je cesto presvlacim i perem al izgleda da je bas osjetljiva...Sto se tice hrane fino jede...Hvala bogu...

Emma kako ledja joj mene je bilo isto ukocilo prije mjesec i po kad crkla nisam...AL su me masaze spasile...ISla svaki dan...I to mi je najvise i pomoglo..a jel malu jos uvijek muce zubici..I ja imam gel za zubice i fakat je dobar..Nekako je umiri...

Bebbe bas mi je drago da je Ema velika pricalica..I moja samo nesto brblja nista ni s cim al premedeno...Bas se raznjezim user posted image user posted image user posted image

Anushka kako ti bez dragog,jesil se navikla??Vidim i Alen voli frizider,Hana cim uhvati priliku otvara frizider i vadi..Jos sam neddavno uzela sigurnost na sve ormarice al kontam nece otvarati frizider sad moram i tu uzeti user posted image user posted image user posted image Glavno joj je da uzme solju i da stavlja kasiku u solju user posted image user posted image user posted image

Mynxlee cestitamooo sad je pravi momcic user posted image user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

24.01.2010, 03:10

clock-img

Anushka

pencil-img

903

dobra noc drage moje hihi mi dezuramo od 1, i nadam se da cemo pred zoru makar jos 2 sata spavati! dinciii alen je uspjesno razvalio i drugu turu sigurnica ova je neka kao americka jaca i nista,  uspjesno otvara sve sto pozeli, a sad otvara i rernu (nema rucku pa je duze trebalo da je provali) uglavnom se oslanjam na ne ne i fizicko ovajanje, te blokiranje nogom i sl hihi bebbe mashala ema je pravo visoka a i pametna djevojcica! lijepo se provedite na rodjendanu!emma.L kako vrat i ledja? nadam se da si bolje.. ja se nisam navikla bez mm, nedostaje nam oboma al guramo i funkcionisemo.. dinciii alenu se neki dan tako desilo sa stolicom i guzom, malo se pocelo crveniti i iskljucim mu sok od narandze iako teska srca jer nece voce pa mi je cijedim, i prestalo je isti dan, tako da sad pijemo juice svaki drugi dan, obrati paznju da li jede ili pije dosta kisele ili jake hrane, vjerovatno je do toga.. ostale mame i bebe? puno pozdrava od nas dvoje!

clock-img

24.01.2010, 08:36

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

draga moja Anushka ja cim vidim da je neko pisao u sitno doba ne moram ni pogledati znam da si ti, mangup taj tvoj mali zeza mamu

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

24.01.2010, 14:39

clock-img

enna

pencil-img

697

Pozdrav i od nas drage moje!!!
Evo ja cu kratko samo posto pravim neki kolac dok Ena spava a mm kao i obicno gleda neki filmuser posted image .Ovdje je uzasno hladno tako da danas nismo nigdje izlazili.Ena je dobila nek cepice za kasalj od sirupa sto je pila malo joj je bilo bolje ali e nije proslo pa evo danas je Hb dobro nije nikako kasljala pa se nadam da ce tako i ostati.Sinoc smo bilo kod prijatelja malo i bas fino se igrala sa njihovim malim mada ako on pode da je zagrli ona odmah bjezi nije navikla sa djecom user posted image  nadam se da ce se naviknuti kada pode u vrtic.Inace je dobro osim sto je muce kutnjaci koji i dalje nisu nikli Ena ima oko 15 kg na kucnoj vagi a visoka je preko 90 jer robica i body joj ne mogu velicina 90 vec moram kupovati za 2 godine.Uglavnom trebali bi ici na konrolu negdje u februaru-martu pa vam javim detaljnije.Prica sve u sesnaets sve ponavlja rijeci sama izpadaju i nje ma tako mi je slatka a hrane sto se tice par dana slabo jede,spavanje je kao i obicno 2-3 puta se budi pije caj i nastavi da spava ali sam i navikla vise vjerujte mi.
Anushka tebi skidam kapu kako uopce funkcionises preko dana kada toliko malo spavas???Nisam ni ja neka spavalica ali Alen bas zeza.A i Eni je opsesija otvaranje svega moguceg a frizider cim otvorimo(ona nemoze posto je ugeadbeni u kuhinji pa je rucka visoko)trci da zaviri sta ima tu da nesto uzme kao i sva generacija nadam se da ce proci brzo ta faza.
Bebbe vidim da je Emica prava malena pamatnica i napredna hB ma to je malena pahuljica,nadam se da ste se lijepo proveli na rodendanu i da je Ema uziavala!!!!
Dinciii i Rejhana znaci slusa mamu prava malena dobrica a sto se tice kakanja cesto kao sto ti Anushka rece moze biti od soka od narandze i meni se Ena za zacrveniti ako joj cistu narandzu dajem svaki dan pa kao i Alen preskace.A znam da hoce djeca i od zubica imati vise puta stolicu i to malo jacu.
Ehhh ja vam brisem da zavrsim kolac i da se tusiram dok ona spava mada mm kaze da sam luda to ne koristim prilik da legnem kada i ona spava ali nisam naucila sta cu kada nisam neka spavalica nikad bila osim u trudnoci kada sam mogla da spavam i po 20 sati hahahahha cudan je to period!!!!
LJubite mi malene andjele a vama saljem jedan veliki zagrljaj  pa se pisemo pusaaa!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

clock-img

25.01.2010, 15:18

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Drage bebe i mame, nadam se da ste zdravi, da ne kašljete, da ne bole zubići i da nema prehlada.
Mi smo imali super vikend, pravi odmor, a Ema je uživala na snijegu. Doduše, osjeti se planina na apetitu (konja bi mogla pojesti user posted image ), ali na spavanju slabo- čak slabije nego nekada doma. Moj vrat je prošao i vrti se na sve strane bez problema.
Dinciii, to sa crvenom guzom i zubićima i mi prolazimo. Ne bih rekla da je boli, ali osip je tu stalno ovih dana. Samo sam ja to povezala sa malo jačom hranom- počeli smo joj kuhati zajedno s nama, naravno bez nekih jakih začina, ali svejedno.
Enna, i Ema jako voli djecu, ali je postala škrta. Nadam se da je faza, mada sve mislim da je to naučeno ponašanje. Naime, nanu sam upozoravala da se ne igra tako s njom da joj da nešto a onda se trzaju i nana je uči da viče 'moje, moje' (naravno, nani je to bila strašno smiješno i simpatično user posted image ). Upravo tako se sada ponaša- sa nama su bili prijatelji sa dječakom od 3 godine. Ni jednu igračku mu nije dala, stalno je otimala i baš glasno vikala 'moje'. Užasava me pomisao da će mi dijete ostati takvo i baš sam tužna što se tako ponašala. A prije je čak i dudu svima davala (iako je to svetinja). I onda nana kaže 'pa neka se zna boriti za sebe'. A Ema sada udari čovjeka čim joj nešto nije po volji. Ako mi odmah netko ne napiše da i vaša djeca to rade, umrijet ću user posted image .  Ali zaista.

clock-img

25.01.2010, 18:53

clock-img

Anushka

pencil-img

903

emma.L nemoj umrijetiuser posted image user posted image user posted image  nemam bas nesto utjesno, jer alen rijetko kad ima kontakta sa djecom sto mi je zao ali tako je, a za sada nista nikome ne dauser posted image user posted image user posted image  uzme sto mu se svidja i odnese da se igra, nema da nesto da.. jednom je meni davao da grizem igracku koju on grize za zubice i od tada nista, dzaba ja govorim, daj mami alene, daj mami nista on se igra i onda baci i ode traziti nesto drugo, tako da ako je utjeha alen uopste nema predstavu o dijeljenju, sve je njegovouser posted image user posted image user posted image  a naravno da otima iz ruke ako mu se svidi nesto - mobitel, kljucevi, daljinski mis i tastaturu itd i takodje bjezi kad ga neko nepoznat hoce zagrliti, on sav nasmijan hoda i gleda i prati drugu i djecu i ljude, ali ne da se dirati, i to mi je i drago!a proci ce, po istrazivanjima, jedinci su najdarezljivija djeca, ali ako dobije brata ili sestru onda ce biti problema:)
ovih dana je malo burno sa mojom porodicom jer im jako tesko pada nas odlazak pa se trude na sve nacine da nas zadrze, ali ne ono da nas "kupuju" i da "su fini" nego su ljuti i nerijetko nebulozniuser posted image  tako da je vec doslo do toga da kad je situacija imalo napeta alen pocne galamiti, i plakati ako ga ko pokusa odvojiti od mene, dok ako je atmosfera OK zaigra se i da se svima u ruke - naravno poznatim osobama. danas smo bili na nasoj ko fol planini, tj smetovima (970m visina, pa fali jos 30tak da bude planinauser posted image ) i malo se smrzli na snijegu, i dobro smo iako mi se cini da mu je sada nosic ko malo zacepljen, ali je cist, pa se nadam da nece biti prehlade, (opet cu kriviti druge jer smo ih cekali kod auta bar 20 minuta) ne jede jos uvijek kako treba, tj skoro nikako, ali kako sam vec pisala tamo na temi sta jedu bebe, zdrav je i rumen i okruglih obraza pa se ne brinem previse. Izbija mu i trojka, i bas bas mi ga je zao, u eto mjesec i po izbile su 4 cetvorke, jedna dvojka i druga samo sto nije a evo i trojka se zasiljila.. nema ni reda u izbijanju ali izgleda da su svi naumili izaci do proljecauser posted image  nadam se da ste svi dobro, puno vas pozdravljamo ja i alen!

PS Enna i maja78, i ja se sebi divim, zato sam pozelenila od muke kad mi je mama neki dan pocela vristati kako mi je sudje neoprano, mislim se dobro stojim na nogama zeno draga! navikne se covjek na sve, pa tako i na ovo, a enna nas frizider nema rucke, tj nesto na vrhu vrata je ko udubljenje ali on otvara sa strane normalno slicno je i sa rernom, ali je zato maloprije odvojio prednju masku sa kucista kompjutera - nisam ni znala da se to mozeuser posted image  jako snazne prstice ima i nekako uspijeva da otvori - citaj razvali i ono sto se najmanje nadam! al nek mi je ziv i zdrav, slusa on mene i dobrica je, danas je bas bila scena kad su dreknuli na njega nesto ne ne, a on facu slozi i skoro zaplaka, pa kazu kako je tako osjetljiv kmeza, a kazem ja njima da ja skoro nikad na njega ne "dreknem" ljuto, uvijek smireno i stalozeno ali ozbiljno i neumoljivouser posted image  zato moje ne ne uglavnom djeluje, ali se bas prepadne dreke, i onda pomislim kako li je bebicama koje jos tuku kad ova moja lutka ovako reaguje na ton kojim mu se obratis.. jos juce slusam preko puta komsije imaju stariju djecu pa skacu razbijaju galame i onda dodju roditelji jos glasnije galame, razbijaju i istuku ih, pa se djeca medjusobno tuku, pa ih roditelji opet istuku sto se tuku i tako u krug.. jaako zalosno, i onda neko kaze da treba tuci djecu...

< Poruku je uredio Anushka -- 25.1.2010 19:00:54 >

clock-img

27.01.2010, 08:57

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

E tek onda smo nadrljali, Anushka, jer ova ako se ja budem sta pitala, neće ostati jedinica user posted image . Neka, samo da je malo dovedem u red i naspavam se, idemo dalje, a ona neka ostane škrticauser posted image .
Ma inače je super, samo je mene iznenadilo to udaranje i škrtost odjednom i taj povišeni ton od nje. Inače je ovih dana u fazi udaranja, kako drugih, tako i sebe po licu kad se naljuti user posted image . Večeras idemo na rođendan gdje će biti baš dosta djece, mlađe i starije od nje, pa ćemo vidjeti kako će ići. Druželjubiva je, može je odnijeti tko hoće i gdje hoće bez nas, tko god krene prema vratima- eto i nje, mogu ja dozivati koliko hoću za njom user posted image , voli se i s djecom družiti, samo ne diraj njene igračke. Neka je i Alen mali razbojnik, odmah mi je lakše.
Inače, mi opet jedva čekamo vikend, jedan dan kod dede u Mostaru, a drugi ću ih spremiti na planinu i ja odmaram- zaista mi treba sna, fizičkog odmora.

clock-img

28.01.2010, 22:46

clock-img

enna

pencil-img

697

Drage moje samo kratko da vas pozdravim da vidim kako su nam pilici???
Mi smo danas opet zaglavili kod pedijatre i Ena je ponovo na natibioticima user posted image ima upalu grla i uha lijevog i punooooo slajma koji nezna da izbaci a kaslje zadnja 2 dana to je uzas neda joj da spava pa se zato i ne javljam nemam vremena.Eto toliko za sada idem da legnem jer sam mrtva umorna ne spavam skoro nikako 2 dana i 2 noci uhhh nadam se da ce veceras noc biti mirnija.Ljubimo generaciju i njihove mame pa se cujemo cao!!!!

clock-img

29.01.2010, 09:55

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Enna nadam se da ce joj brzo biti bolje,bas mi je zao...ljubi mi je punooo!!!

clock-img

04.02.2010, 22:33

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Drage moje sta je ovo niko se ne javlja na temu,sta vam je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi smo hvala bogu dobro,Rejhana se sve vise bavi lopovlukom al opet slusa...DAnas sam bila kod prijateljice i fakat kad kazem ne ne Rejhana ona nece dalje da to dira user posted image i bas sam bila ponosna na nju!!!

ETo drage moje nadam se da ste sve dobro i da samo nemate vremena za bebe2008 user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.02.2010, 23:07

clock-img

enna

pencil-img

697

Vece drage moje!!!(ako uopste iko posjecuje ovu temu)user posted image
Da vam kazem da j Ena sad mnogo bolje popila je antibiotik i sa kapima za usi je gotovo jos malo kasljuca i nosic joj curi pomalo nadam se da ce i to uskoro da prestane da necemo ponovo morati kod pedijatre.Inace kada smo bile na pregledu Ena je toliko plakala da je mislim uznemirila sv stanare u zgradi ma uzas ali to hB da je i to iza nas.Ona vc uveliko prica ponvlja sve moguce rijeci pa se tak nekad slatko nasmijemo sa kontrolom doktorica kaze mozemo da sacekamo do proljeca dok malo ove viroze ne produ.Njoj je dosadilo u kuci a vani hladno i kisa ovih dana pa mi je jako zao ali sta se moze a u rgovine necu dok ne ozdravi skroz.Dobro jede zadnjih dana masala da je en ureknem vjerovatno je izgladnila od prehlade hehehe nije bas nista jela osim mlikea i to ne svu dozu koju inace pije povratila je 2 puta slajm p se prepadne akaslje se i povrati.Uglavnom sv u svemu napredujemo vec je velika curica ali je nemirna nestasna ma nemam rijeci heheheheh ali samo neka su nam zivi i zdravi.Eto toliko od nas nadam e da ce se neko javiti na temu kako su ostale bebe Anushka ima li naznaka kada bih mogli vi za Svedsku????Pa pisite nam i ljubite te malene medene pilice od mene i Ene!!!

clock-img

05.02.2010, 23:19

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Draga Enna ne znam sta je ovo...Navikla sam na postove od Bebbe i Anushke al evo i njih dvije nema dugo..A ni ostalih  user posted image user posted image user posted image

Drago mi je da je princeza bolje...Sad ce ona opet fino papati...Poljubac joj saljemo...

clock-img

06.02.2010, 05:38

clock-img

Anushka

pencil-img

903

drage mame, vidim da se tema malo aktivirala.. nekako su nas istrzali sa onim pricama o brisanju pa sam barem ja nekako se udaljila i od foruma pa tako i od nase teme.. mi smo dobro, nema nekih promjena, zdravi smo sto je najvaznije, izbila nam je i druga dvojkica pa sad imamo 10 zubica tj 9,5 ocekujemo ih jos dosta ovih dana pa zbog toga nekad bolje nekad malo losije jedemo, malo zna biti nervozan tj grize sto stigne, najcesce mene.. ostalo je OK, pravi je djecak, vec danima suta lopte flase i balone i ne fula:) napolju smo skoro svaki dan, rijetko kad preskocimo. Upoznali smo se sa maleckom60 i njenim adrianom! presladak djecak! i bas fino slusa svoju mamu, on se fino mirno vozi u kolicima za razliku od alena koji je jos ljetos poceo da ih bojkotuje, i drugarski su smazali kesicu smokija hihi alen nece da prica, tj prica na svom jeziku i ja se sva topim kad me ujutro budi sa "uuuuu dgn" nekako jos nakrivi usta kao da trenira za svedski hihihi mm nam jako nedostaje, vec je puna dva mjeseca proslo kako smo razdvojeni, ima dosta opcija oko ostanka gore, pa kad odemo i ja i Alen skontat cemo koja nam je najbolja-najsigurnija ali uglavnom smo optimisticni jer ima nacina a i posla. I mm koji je apsolutni kriticar skoro da nema sta da iskritikuje gore hehe ja ocekivala drvlje i kamenje na svedsku kad ono on odusevljen 100% i poslije 2 mjeseca jos nije splasnulo odusevljenje. Jos uvijek nema nikakvih info u vezi alenovih papira..
vidim da nam je Ajna od new mama bolesna, ima upalu pluca i jaako mi je zao.. mrvica dugo se borila sa kasljem i prehladama i temperaturama i evo na kraju upala plucauser posted image user posted image user posted image  bas mi je zao i saljemo joj puuuno poljubaca da sto prije ozdravi! i nasoj drugarici eni saljemo puuno poljubaca da ozdravi sto prije.. svaka cast Rejhani sto fino slusa mamu! i alen je prilicno poslusan (osim kad je rijec o kompjuteru kojeg je rastavio i "popravio", i resetki za plin pa tu ratujemo:) iako ni on nema mira kao i vecina njegovih vrsnjaka, cak ne moze mirno ni da pojede obrok, makar sto je gladan i sto mu se svidja, nego uzme zalogaj, napravi krug pa dodje po drugi zalogaj i tako dok se ne najede, a nerijetko i ja trcim za njim i dajem mu da jede u hodu.. spavanje je jos uvijek svakako, tako da sam sva iskrivljena ukocena i nenaspavana i ono malo vremena sto uhvatim bavim se kucom, pomalo radim i tako.. puno vas sve pozdravljamo ja i alen

clock-img

07.02.2010, 13:23

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Primate li me natrag u svoje drustvo user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

07.02.2010, 13:41

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Ma naravno da primamo,kakvo je to pitanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Nesto nam tema pusta moramo je opet vratiti u zivot user posted image user posted image user posted image user posted image

KAko mi je Ivan,jel slusa???

clock-img

07.02.2010, 15:23

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Anushka hvala mila na podrsciuser posted image user posted image ,nazalost fasovala je tu upalu plucauser posted image ,ali sta se moze sad je bitno da se oporavi,danas smo bili kod dr. i ona kaze da ide na bolje,nece morati primati boce,ostaje ovaj sirup koji joj je dala,sad je bitno da se to dobro izlijeci i da ne ostane nikakva posljedicauser posted image
Ljubimo vas sve Ajna i jauser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

08.02.2010, 15:09

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Par puta sam pokusala da vam se javim dok Ivan spava, ali cini mi se cim otvorim RR stranicu on se probudi. Ne znam kako vi ''durate'', sto bi rekli nasi stari, ali ja jedva. Ivan je poceo da hoda, pa svugdje hoce da zavuce svoj nosic, a i dok je puzao nije bio nista bolji. Da se ne bi ozlijedio moram ga drzati na oku 24h dnevno. Jos uvijek doji, pa me to smori. Najvise po noci. Po cijelu noc ne spava, nego samo trazi sisu. Osjecam se ko velika duda. Cim mu sisa ispadne iz usta on se budi, kmeci i trazi da doji. Ne zbog mlijeka, nego iz ciste navike. Vjerujte da nocima ne spavam. Eto, jos ono prije kad sam se zalila, od tad to jos traje. Sanjam o 2 sata spavanja u komadu. Slabo jede ovu hranu. Par kasikica i to je sve. Tecnost ne pije skoro nikako. Vodu uzme, ispere usta i ispljune. Ima 14 zubica. Ma sta da vam kazem... Divim se svim majkama koje imaju vremena i za dijete i za sebe. Ja eto za sebe nemam nikako. Zene pomagajte kako da ga odviknem od dojenja i da ne spava vise u nasem krevetu. Neko ce mozda pomisliti da sam sebicna, ali vjerujte da mi nije lako. Po cijeli dan skakati za njim i po cijelu noc ne spavati.
Eto ja se pozalila malo.

Vidim da je Ajlica bolesna. Bas mi je zao sto se jadnicko razbolilo. Uvijek nju nesto snadje. Bice dobro sigurno. Ojacace ona, pa joj nece moci niko nista.

Dinciii, hvala ti. Kako ti sa svojom Rejhanom deveras?

Ljubim vas sve i izvinite sto me nije bilo ovako dugo. Na internetu sam samo dok Ivanu pustam pjesmice i crtace na YouTube, a uspijem se nekad prosvercovati i do FB, ali da sam aktivista kao sto sam nekad bila, nisam ni 3%.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

clock-img

08.02.2010, 15:16

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Hvala vam za cestitke za Ivanove prve koracice. I mi smo skoro bili na vakcini. Ivan nije uopste plakao, a drzao ga tata dok primi bocu. Vagali su ga i ima 11.650 kg, a duzinu mu nisu mjerili, tako da ne znam tacno koliko je dug. Znam samo da izbacujemo broj 80 iz ormarica, a nosimo 86/92.

clock-img

09.02.2010, 10:52

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Evo da se i ja javnem....user posted image

Ja sam na poslu Bilal je kuci s tetom, inace u subotu smo izlazili u BBI, setali gradom..otkako saam pocela raditi nemam vreman ni za sta.
Muce ga zubici, nervozan je, a kad ga izvedemo samo bi trcao, trcao..
U BBI-u se zaletio u prodavnicu satova i zlatarnu, a ikada mu nisam dala da udje dobio je histerican napaduser posted image user posted image

Imamo cak devet zubicauser posted image

Kako ste mi svi, Anushka, vidim i Alen nestasko pravi, Enna, je li to definitivna odluka za vrtic? ma u svakom slucaju bolje da se pocne navikavati na drugu djecu, New mama, jesi li se oporavila od udesauser posted image ?Dincii, vidim i Rejhana lopuzica, drago mi je da je naucila da slusa, i ja ucim Bilala na "ne" on me nekad samo pogleda kaze "da" i nastavi svojeuser posted image

Ma ne znam , stvarno je jak neda se vise ni mazitiuser posted image , jedino se umiljava kada hoce da doji...Ali cim ga prihvatim odmah se otima...
morat cu sebi roditi drugu bebu "za mazenje"user posted image

ma salim se - ne pada mi na pametuser posted image

< Poruku je uredio aazra -- 9.2.2010 10:59:53 >

clock-img

09.02.2010, 14:53

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Prvo Ajni želimo brzo ozdravljenje. Onda želimo Mynxlee da Ivan malo popusti s tom sikom i da se mama odmori (mogu samo misliti kako ti je- nikada mi nije bilo tako teško, a ludila sam već- valjda sam razmažena, jer kad vidim s čim se ostale mame nose, stid me je i pričati kako sam umorna user posted image ).
Nadam se da su ostali dobro, pa makar i belaje pravili.
Mi smo super, ja sam bila doma cijeli prošli tjedan i zato se nismo ni javljali - nisam imala vremena ni za šta pored mog živka user posted image . Čim uzmem komp, trči i viče 'medo budo, medo budo' ili 'daba, daba' - tako da sam zamrzila obje pjesme user posted image .
Ovih dana se baš jako vezala uz mene i postala plačljiva, ali mislim da su zubi problem- imamo četvorke i jednu tricu, a kažu da baš boli izbijanje očnjaka koji su kod nje nabubrili jako. Sinoć MM kaže da je grickala onu četkicu za masažu desni i došla krvava do njega- ne plače, ali sukrvica oko usta user posted image , valjda je negdje malo nažuljala jače.
Jede super, slabo spava i sve više plače noću. Sinoć smo imali histeriju pravu, MM je jedva smirio, a meni se srce cijepalo jer nisam htjela ustati i tješiti je- previše se lijepi za mene, a to ne želim nikako, pošto najvjerojatnije već sljedeći tjedan moram na put bez nje, prvi put user posted image . Tješim se da su i druge mame preživjele pa ću valjda i ja. Za vikend smo bili opet na planini- dijete pojede kišu, uživa u snijegu, spava fino, pa već razmišljamo o sljedećem vikendu samo da nekako financije uklopimo.
I ne znam za vas, ali mi imamo papagaja- više ništa se ne smije reći pred njom jer će kad tad izvaliti tu riječ user posted image .
Ljubimo vas.

clock-img

10.02.2010, 14:28

clock-img

enna

pencil-img

697

Pozdrav drage moje evfo i nas malo da se prijavimo.

Ena trenutno spava pa koristim priliku da se javim posto kada je budna to jednom rijecju nema sanse jer kompjuter je za nju naprosto magnet mada smo joj kupili i onaj mali djeciji pc znate sta radi sjedne na njega nije joj zanimljiv.Ena je popila anibioike ali dalje kasljuca i nos joj curi zvala sam pedijatru ona kaze da kasalj tesko prolazi da nema potrebe da je ponovo donosim jos moze da pokupi neku virozu i tako ja jednostavno neznam cim da joj olaksam da izbaci slajm vidim da sada srelije kaslje i da vec curi zelena slina i slajm je zelenkas pa se eto tjsim da ce uskoro da prode aBd.Ona lijepo rucka masalla spavanja sto se tice mozda je za nijansu bolje sinoc je zaspala oko 22.00 a prvi put se budila u 04.00 pa je i mama sretnija i odmornija odmah heheheheh.Kod nas dana turobna kisa tako da nemozemo vani a inace je bilo 3-4 dana bas pravo proljece pa smo isle skitati heheheh.Kako nam je ostala generacija vidim da sve manje imamo slobodnog vremena za javljanje i to ce jednog dana aBd da bude iza nas.Ena je jako nemirna mogu jednostavno reci hiperaktivna i kada kazem ne ne ona me samo pogleda i nastavi po svom preksinoc je zgrijesila i ja je puknem malo po guzi i zatvorim u sobu da vam je samo bilo cuti taj plac toliko joj je bilo krivo sto sam ja nju odvojila od nas ma nemogu da vam opisem i kada sam usla u sobu ona stoji u jednom cosku ja je zovim da sada izade da idemo gledati crtani a ona stoji i plce nece ni meni ni mm pa mi je tako bilo zao nemogu d vam opisem.
New mama kako nam je Ajnica ndam se da je prosla upala pluca i da je sada sve ok???
Emma.L i ja ti imam mazu koja je jako vezana za mene ali ja joj zaista ne zamjerim jer je samnom 24 sata odrast ce i one i nece biti maminemaze heheheh.Papagaja imamo i mi u kuci heheheh jednostavno nesmijemo pred njom nista vise reci.
Aazra vidim i Bilal je na mukama sa zubicima nama jos uvijke nisu nikli kutnjaci pa ih ocekujemo ko ozeblo sunce hehehh da vise malo se smiri sa ceskanjem zuba.Vjerujem ti da si premorena i od posla i od dojenja.
Mynxlee tako mi je zao draga sto si toliko iscrpljena ja zaist nemam nikakav savjet da podjelim sa tobom jer Enu nisam dojila ni 20 dana valjda ce se neka o mama javiti sa savjetima.jednostavno to moras nekako da prekines pa neka malo i place a spavanja sto se tice i Ena je sa nama u krevetu i tu ti nisam od neke pomoci heheheheh.Samo se nadam da ces uskoro da rijesis taj problem sreno u svakom slucaju.
Anushka vidim da je Alen hB dobro znam da ti tm jakoooo puno nedostaje imali kakvih naznaka kada ih vas dvoje mogli da mu se pridruzite????
Dinciii znaci Rejhana je pravo poslusna kada je mama bila tako ponosna to mi je drago cuti ljubim malenu princezu!!!!
Gdje nam je bebbe ne javlja se bas dugo na temi nadam se da je sve ok i da je Ema dobro???
Eto drage moje nadam se da ce se i ostale mame javiti na ooj temi da je malo osvjezimo novijim postovim ljubimo vas i vase pilice ja i moja malena princezica Ena do sledeceg javljanja pozdrav!!!

clock-img

10.02.2010, 14:37

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

Kod nas nista novo ovih dana. Ivan po svom. Evo spava mi na rukama, jer u zgradi nesto buse pa ne moze spavati. Eto samo malo da vam se javnem. Cmoki.

Zadnji članci

article-img