Dobro jutro! kako ste nam danas? Mi smo po obicaju spavali neuredno, od 18 do 1.20 i od 4.30 do 7.30, stim da sam ja legla tek u pola 11 i bas sam neispavana, cini mi se jutros gore nego nocas. Juce mi je bio najdrazi rodjak u posjeti, sa svojom zenom a inace su u Belgiji:) Alen im se bas obradovao! Inace sam (a i ostali) primijetili da radije ide muskima neko zenskim osobama, tj baki i nani bas i nece nego trci dedama i ujki, a i medju prijateljima je isto, jedva istrpi kad ga zensko nosi ali sa muskima se vrlo rado igra. Kako vase bebe? jeste li primijetile nesto slicno? Ja se pitam je li zato sto mu nedostaje tata ili je to faza u kojoj otkrivaju spolove pa se identifikuju sa svojim polom (iako bi trebalo da je rano za tu identifikaciju)
bebbe svakako su u fazi straha od stranaca,a jos smo toliko sa njima pa nije cudo. Znam da ni ti nisi Emu ucila da se veze za neki od predmeta - igracke cucla dekica i sl umjesto za dojku i tebe pa se razumijemo:) meni je ipak jako drago sto se ovako slatko mazi, ususkava, kako me cvrsto grli, ma sva se istopim, koliko mi je muka sto se stalno budi toliko mi je srce prepuno kad vidim da se smiri cim me zagrli! A Alen nema strpljenja da jede, tako da ovih dana supu pije na flasicu i to kad naleti jer drugacije mu dosadi pa ga ganjam po kuci sa kasikom pa puno i prospemo (iako tako slatko srce supu da mu svakako dam par kasiak da me zelja mine jer je premeden, ali cim ustane i pocne hodati prebacim u flasicu. a i sa ostalim je slicno, prvih 10tak zalogaja i nekako a poslije ga ganjam po kuci ili on sam dodje po sljedeci. Obzirom da je jutros probila i posljednja cetvorka a ostale dvojke se spremaju, odlicno jede! a za migrene mi je bas zao sto te pate.. i meni su menstruacije bolne bile, gore nego nego trudovi, sad su za nijansu blaze, ali svejedno bez analgina i voltarena ne znam kako bi se ispravila. Iskreno se nadam da ce prestati i nikad se ne vratiti, a do tada se oslanjaj na ukucane, nemas bas izbora, i poljubi Emu u nase ime. Enna mogu misliti kako je zivjeti takvim zivotom.. ja sam se i naravno pomirila sa tim kako je tako je, samo isto tako naravno osjecam tugu i nedostaje mi. Izdrzat ce se ali ne ponovilo se! za kasalj maloj princezi, ne znam jesi li probala "uspinovani secer i mlijeko" ono karameliziras kasiku secera, zalijes mlijekom i cekas da se otopi, dodas maslaca otprilike malu supenu kasiku i to toplo popije, ne mora vise od 50tak ml ali je pravi lijek za kasalj i iskasljavanje. I dosta caja od mente i majcine dusice sa medom, i da joj grijes pluca i naprijed i nazad izmedju plecki, namazes nekim uljem ili maslacom (nekad se stavljala svinjska mast) i preko peglom ili necim ugrijanu gazu/pamucnu pelenu, tako da spava, mozes staviti da kuha caj od kamilice da se napari prostorija u kojoj boravite, a vjerujem da ima i sirupa za iskasljavanje.. nadam se da ce vam uskoro proci! manuela, ja bi prepoznala Emira i njegovu lijepu mamu da smo se sreli sigurno! hehe a nasmijala si me sa kockom secera, moj mentor koji vec odavno i deda postao kao glavni slatkis upravo koristi kocku secera! Imitiraju nas definitivno i ALen bi i kafu pio da ga pustim, stim da ste dobri vas dvoje kad mozete tako zajedno piti kafu, kod nas je to islo na smjene jer bi alen da se "prikljuci" a kako ne moze mirno sjediti tek tako uvijek jedno mora paziti na njega.. i sada mi je tako, jedino kad popijem kafu je kad spava ili kad ga neko drugi zabavlja u mojoj blizini ali dovoljno da imam slobodne ruke:) Emma.L sto me se bona ne sjetis kad je nesto lijepo hehehehe salim se naravno, vjerujem da sam vas udavila svojom pricom o zubima, sad ne smijem ni da kazem da me opet bole 2 zuba ne stalno ali bole.. vi ste bas super proveli novu godinu! prava zabava! Drago mi je da je Ema uzivala, a i prehlada je eto brzo prosla! Ja se sve nadam da cemo se za najvise dva mjeseca napokon sastaviti jer procedura traje od 2 do 4 mjeseca i nema nacina da se ubrza, pa imaju male sanse da se vec u februaru sastanemo, ali i do maja da cekamo.. ali valjda ce sve proci kako treba... a nisam upratila da je Ema imala takve faze nejedenja, i alen kad nece da jede na kasiku popije nekad i vise od litar aptamila pa se ne brinem toliko, ali to sto ti napisa bi i mene izludjivalo.. ne daj se i ljubi ljepoticu!
Alen se ovih dana bas lijepo igrao sa jednim macetom kod mojih roditelja i presretan je bio, tako da sad sve razmisljam kako cemo mu "priustiti" kucnog ljubimca, obzirom da i ja i mm volimo mace (volimo i cuke ali nam ih zao zatvarati u kuce:) ali u Svedskoj je to sve ipak regulisano zakonom pa i ne mozes na ulici naci mace i udomiti ga, vidjet cemo kako ce sve to izgledati..
nisam vam do sada pisala ali imamo kao problemcic, na straznjoj strani koljena alen ima crvenilo ,tj iza desnog koljena, nije ga svrbilo a ja mazala bademovom kremom i nista, onda nistatinom i nista, i onda becutan kremom sa cink oksidom i pocne se stvarati kao mala krastica i povrsina postane hrapava a pocne ga i svrbiti, tako da sad opet mazem nistatinom i ne znam, cini mi se da se ne povlaci, a sve mi bezze ici doktoru zbog toga u ovo vrijeme gripa ali cini mi se da cu ipak morati.. tesko mi je sada i mazati jer on odmah leti da se cese i/ili razmazuje kremu, a obloge nema sanse da izdrze.. jedva ga i presvucem pa ako koja mama ima savjet kakav, dobrodosao je.. eto ja ispisa roman citav, doduse sa pauzama, pa ljubite bebice svoje i puno pozdrava od mene i alena iz sive kisne poplavljene smogovite Zenice.