Veče, bebosi i mame 2008!
Kako ste?
Mi standardno. Ema je malo proslinila, pa je nesto zacas proslo. Kontam, mogli bi biti i kod nas zubni, kao kod Alena i Rejhane... Drugo sve uobicajeno - brblja, sarmira... Jedino sega das se snijega boji, ali mm kaze da je ona nase pustinjsko Arapce i da tamo odakle ona dolazi nema snijega, pa da je to normalno. Uglavnom, smijesno nam je pravo, a i ne forsiramo je. Kada bude sama htjela, a htjeće, kontaktiraceemo sa snijegom.
Inace, vec vise od dva mjeseca Ema se budi suha ujutro. Cula sam da to po starinskim pravilima znaci da je vrijeme za navikavanje na tutu, ali ipak sam skontala, prokontala i odlucila da je prerano i da cu sacekati da bude zrelija i spremnija. Nekako ne volim forsiranje djece!
Dinciii, Rejhance nam je preslatko, saljemo joj milion pusa! I njoj je, kao i Emi, kosa konacno pocela da raste;) Cestitamo za nove zubice.
Anushka, kako protice vrijeme bez tm? Nadam se da ti nije previse tesko i da ce brzo proci. A sto se tice Alenovog rasporeda u rastu zuba - ja mislim da je sve OK, te da cetvorke i trebaju rasti prije trica, no, ako te brine posavjetuj se sa kakvim djecijim zubarom. Emi je prvo narastao gornji kec, i ja sam bila malo zacudjena, a jedna mi je osoba rekla da to nije normalno i da su nekada bebe ubijali zbog toga. Bila sam jako uplasena, te sam zvala zubara koji mi je rekao da je to sasvim normalno, iako je uobičajenije da prvo narastu donje jedinice, a o toj priči nikada nije čuo. Skupa smo pretražili internet i nigdje nismo našli taj čudni podatak, vec bas kontra, da su to po legendi sretna djeca... Svakakvih ljudi ima... Nego, odoh od bistva - ako se sekiras posavjetuj se, mada ja mislim da je to sve OK.
Enna, lijepo da ste se i vas dvije javile. I moja Ema je dosta vezana za mene. Ne bas tako da ne mogu maknuti od nje, ali ima i takvih trenutaka. Sve su to normalne faze, pogotovo kada dozivljavaju promjene. Puse u Bosanski Petrovac!
EmmaL, cura nam opet super jede?! Ma, bravo! Sve su to faze, vidis. Kakvo je stanje sa zubicima?!
Anelinos, vidim da ti niko nije nista odgovorio. Ja bih, ali pojma nemam, jer ne dajem nikakve cajeve. Moja beba ih ne voli, a nisam je nikada ni forsirala... Potrazi u literaturi... Ja nigdje nisam upratila savjete o cajevima
Odoh malo u miru gledati teve, sada kada princezica spava.
Amela V, jeste li prevazisle vremensku razliku? Ne pises nam kako je kokica?
Nema nam Nite na ovoj temi odavno... A Mynxlee uziva u Bosni, sprema nam Ivancetov rodjendan...
Odoh malo u miru gledati teve, sada kada princezica spava.
Pusa i pozdravi svima!