drage moje, ja samovih dana par puta otkucala post i istekne sesija i neke greske izbacuje, do sada mi se to nije desavalo, ali nadam se da ovaj nece biti uzalud kucan;)))
ja sam se prilicno dobro organizovala. Obzirom da mi mm ni kad je bio ovdje nije nesto posebno pomagao (nekad sam se zalila na to:) i nije mi velika promjena sto se tice brige o alenu, ali nam naravno jaako nedostaje... alen je postao jaako vezan za mene, do sada se nije desavalo da se ne da odvojiti od mene, tako me cvrsto zgrabi i zagrli, cini mi se panika ga hvata ako ga bilo ko uzme pogotovo ako je gladan ili pospan. Slabije jede ovih dana, nece voce nikako, jedan dan nesto bas hoce da jede sutradan to isto pljuje, ali deveramo:)) jedna lijepa stvar je da se puno manje nocu budi iako ustaje jos uvijek jaako rano!!! zezam mma da je to zato sto ga vise ne budi njegovo hrkanje i druga cetvorka je probila a donje su nabubrile, cini mi se da su i dvojke nabubrile, ali ne znam, ne da bas da gledam i diram ali jadnicak sve mu je oteceno i bas me brine sto su ove cetvorke izasle prije dvojki i trojki jedina je sreca sto ih je prilicno bezbolno dobio, malo nervoze i musicavog jedenja ali nista posebno. Dobili smo pismeni poziv da ga odvedemo na vakcinaciju - valjda MRP, ali necemo, i da nije alergican na bjelance ne bi ga prije proljeca vodila. A do tada cemo ako Bog da biti u Svedskoj. MM je odusevljen Svedskom, ali mu jaako nedostajemo, Alen ga prepoznaje kad se cujemo preko msn-a, pa se zezamo, tata otisao u kutiju da se igra sa pocoyom i dorom bebbe vidim da je Emi bolje, hvala Bogu! sto se hrane tice nas spasavaju supe jer voce nece skoro nikako, cak i C vitamin unosi uglavnom preko paradajza i sokova ali bar hoce supe pa se tjesim.. I super sto vam uspjeva to oko odvikavanja od nocnog dojenja. Alen se preksinoc kroz san skontao da bi mogao opet malo dojiti, a mlijeka jos uvijek ima pa je opet malo dojio, a svako hranjenje, ali i druge prilike koristi da me zgrabi i igra se sa njima hahahaha neki dan me kod svekra i svekrve osramoti, mazi se mazi, i na frku mi strpa rukice u njedra i crce od smjeha, a razvlaci ih ko da su od gume.. kad se sjetim kako su pune i velike bile, sad mi izgledaju kao vrece, jos kad ih on razvlaci uzas! sad vidim smisao plasticnih operacija new mama cestitke za hodalicu!!! velika je to stvar! hoce li da te drzi za ruku ili se otima? ovaj moj setac je naucio cucnuti i uspraviti se bez oslonca ali ne srlja i napolju me cuva za ruku, ali ako ne idem gdje on hoce, samo se opusti da sjedne, ne place ali je uporan, evo danas izasli oko zgrade na zrak tj smog i ugledao lokvu, i morala ga odnijeti iza zgrade ali me zavrtio par puta u krug i opet dosetao do lokve pametnice male! kako tvoj vrat i ruka? jesi li bolje? nadam se da ce proci bez posljedica! emma.L hvala ti na podrsci, i u pravu si, sa Alenom brzo proleti dan, a sto kazu, izdrzo je Mujo i gore kako si se ti prilagodila razdvajanju zbog posla?maja78 bas mi je zao:( nadam se da ce zubici brzo i bezbolno izaci a sto se padova tice, ovaj moj je uvijek sarenog cela, ima modrice u svim fazama od plave, ljubicaste, zute, smedje.. cini mi se da nema dana da se ne udari.. tek nam predstoje prave brige oko nasih momaka!ne daj se! manuela kako ste ti i Emir? poljupci za malog nestaska! enna, vidim vi se jos niste odlucili 100% za odlazak.. mm je odusevljen, a ja koliko sam vidjela, cula, procitala - odusevljena sam svedskom, a ima i posla uprkos krizi. Ti si se vec navikla na razdvojenost.. meni posebno nocu bas nedostaje.. u ova doba bi obicno imali vrijeme za sebe a sad.. ganjamo se preko msn-a ali izdrzat ce se nekako..aazra sta bi za posao?a nisam nista konkretno govorila jer bi se svodilo na kuknjavu i filozofiranje a to ne volim kad je postalo konkretno i javila vam;))) radim ja kao sudski vjestak, tacnije zovu me kao strucnog svjedoka, nisam registrovana, ali evo npr jos cekam uplate od marta ove godine sto se posla tice, ako bude kako se nadamo i na cemu radimo, mogla bi za neke 2 godine otprilike i gore raditi kao psiholog-terapeut, sta god. Od kako sam diplomirala, radim na sve strane, vise volonterski, honorarno, na ugovor itd ali "pravog"-stalnog posla nema. i vec mi je muka, 4 godine moljakam direktore, hodam sa preporukama, diplomama itd i svi bi da im radim, ali da me ne placaju!!!da ne govorim dalje, tipicna bosanska prica.Hvala ti na lijepim zeljama dinciii dokle ste sa pripremama za rodjendan! usitnilo vam je hehehe! dok su nam bili gosti - brat od mma sa porodicom, njihova kcerkica je non stop bila samnom i alenom, i vidjela sam na kratko kroz kakva iskusenja prolazite sa djevojcicama, toliko toga roza mami da se kupi samo uzivajte i nadam se da ces sa sto manje stresa organizovati taj divni dan! nita ne sekiram se puno oko hrane, evo juce i danas do podne skoro nista nije htio osim mlijeka, i otme mi iz ruke cokoladicu zivotinjsko carstvo, i sav se umelja onako slatko kako to bebe znaju:)))) i onda je ocepio i pojeo cak 3 kutlace pilece supe u dva navrata - kao begova corba bez bamija! kad vidim kako hrabro podnosi izbijanje ovih cetvorki dusa moja, ma samo neka mi je zdrav. Ovih dana ponovo forsiram integralni hljeb sa cijelim sjemenkama - onaj iz parne pekare i oboma nam bas godi, a sto je najbitnije, 3 dana je svjez kako ti sa svojim princezama podnosis ovaj smog? mynxlee gdje si? kako ste ti i Ivan? drage moje, bas sam se ispisala! ljubimo vas puno ja i moj dragi djecak!