Eh pronadjoh "sebe" prije par godina.
Evo me u trugoj trudnoci hB, i citam ovaj PDF, vidim da ima par forumasica koje su vec jako rano osjetile leptirice pa su tek kasnije povezale da je to TO.
Hm, ja sam tek u 11oj sedmici, iako je O bila ranije pa je trudnoca malo starija nego standardno po kalendaru. Ali evo me vec drugi dan osjecam te leptirice, kao mrdanje materice, i nekako bas osjetim gdje je materica, pa ne znam kako je moguce ista u tom smislu osjetiti vec sada, bas mi je cudno...
Evo sreca pronadjoh post od Amrino, i vidim da je i ona u drugoj trudnoci osjetila tako rano pokrete, lakse mi je odmah hehehe...
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
Ja sam u prvpj trudnoci osjetila bas udarac u 24 oj sedmici s tim da sam osjecala baloncice od 17-te a ova trudnoca dosta dosta ranije negdje oko12 nedelje sam pocela osjecati te baloncice.
Druga je trudnoca skroz drukcija bar kod mene a beba je pravo ziva mozda je i do tezine obzirom da sam porvo dijete rodila sa 2250 nije ni ocekivati neki intenzitet udaraca.
A evo i esmina i bebina mama u drugoj trudnoci oko 12te vec osjetila, aaaa evo vec lakse disem hahaah...