cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Micanje ploda

clock-img

05.05.2011, 18:33

clock-img

Semica

pencil-img

1411

heheh pokusat cemo i tako :) hvala na savjetu :)

clock-img

06.05.2011, 15:46

clock-img

mamica emica

pencil-img

37

Semice,da li se javila bebica user posted image

clock-img

07.05.2011, 12:57

clock-img

Semica

pencil-img

1411

jeste :D opet je u top formi :D user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

clock-img

21.06.2011, 08:38

clock-img

jacy11

pencil-img

13

cao drage trudnice ja sam u 24 sedmici trudnoce pa me zanima imali jos neko da je u istoj sedmici kao ja i da podijelimo iskustva micanja bebice jer moja jos nije pretjerano aktivna osjetim je ali ne bas tako cesto i tako jako kakvo je vase iskustvo meni je ovo prva trudnoca unaprijed vam se zahvaljujem na odgovorima user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.06.2011, 08:43

clock-img

Semica

pencil-img

1411

IZVORNA PORUKA: jacy11

cao drage trudnice ja sam u 24 sedmici trudnoce pa me zanima imali jos neko da je u istoj sedmici kao ja i da podijelimo iskustva micanja bebice jer moja jos nije pretjerano aktivna osjetim je ali ne bas tako cesto i tako jako kakvo je vase iskustvo meni je ovo prva trudnoca unaprijed vam se zahvaljujem na odgovorima user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam citala da tako nekako u tim sedmicama beba se manje vrti...da li zbog prostora-ne moze da se okrece puno...prevrce...bitno je da u toku dana povremeno osjetis njene pokrete...svaki sat po jedan udarac i dovoljno je :) Ne brini se..samo prati pokrete i u slucaju da je duze vrijeme (dan cijeli,dva) nikako ne osjetis -javi se doktoru..

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

clock-img

07.07.2011, 11:54

clock-img

senka27

pencil-img

85

ja sam malo zabrinutauser posted image  a ne znam dali trebam brinuti...pa da se pokonsultujem...

u prvoj trudnoci bebu sam osjetila nekako od 18-te sedmice i od tada se redovno javljao

a sada u ovoj drugoj trudnoci bebija sam osjetila nekako oko 16-te sedmice i tako se javljala (beba) svako vece kada legnem...medjutim u zadnje vrijeme je osjetim pa onda 2-3 dana nistauser posted image  sada sam je osjetila bas jako u nedjelju od tada nistaaaauser posted image  nadam se da je sve ok ....sutra idem na UZ pa jedva cekam...cini mi se kako sam usla u 17-tu sedmicu da se to desava

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

clock-img

07.07.2011, 11:56

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

senka, možda ti je posteljica na prednjem zidu pa slabije osjetiš bebu? U svakom slučaju, UZV će pokazati šta je. Ja mislim da nemaš razloga za brigu jer tek tamo od 20-22 sedmice bi trebala beba dovoljno ojačati da je svaki dan osjetiš.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

07.07.2011, 11:58

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

07.07.2011, 12:04

clock-img

senka27

pencil-img

85

jesam pila i cedevitu i sve probala ali nistaa...u nedjelju bas fino osjetila i od tada 0 bodova...
a za posteljicu ne znam sutra cemo vidjeti...jedva cekam da prodje ovaj dan...

a Bakir je od 18 -te sedmice kako se poceo javljati tako stalno...dakle svaki dan sam ga osjetila

nista mogu samo biti strpljiva i moliti Boga da bude sve OK

Snjegovi,ruzmarin i sas

clock-img

07.07.2011, 13:55

clock-img

Sonja

pencil-img

2429

moja beba se bas redovno javljauser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

clock-img

07.07.2011, 13:58

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

07.07.2011, 14:06

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

senka....ja sam svoju osjetila kad sam napunila 18 tjedana i do nekih 21-22 uopce je nisam osjetila svaki dan nego bas tako jedan dan osjetim pa se primiri lopuza 2-3 dana. Al ti ako si zabrinuta idi odmah dr. i reci da je hitno!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

07.07.2011, 14:11

clock-img

senka27

pencil-img

85

hvala vam Divneee ste...mislit cu pozitivno..pa sutra u 10 00 h je UZ

javim obavezno

Snjegovi,ruzmarin i sas

clock-img

07.07.2011, 14:26

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

Senka ne brini ipak je tek 17 nedelje pa se bebice javljaju-pa se unda umire ( skupljaju snagu-razvijaju se ) a ima više načina da se bebica prodrma : ležanje na ljevom bolu,čaša od 2dl hladneeeee vode (može i sa kockicama leda) šoljica dvije crne kafe,kockice šećera (kod mene najčešće se javi na njih i na mentol bonbone) i ležanje na leđima,noge ispružene i miruj 15-ak minuta.................
I ne brini sve je to ok ............

Sretno sutra na UZV  i da nam se javiš sa ljepim vijestima user posted image

clock-img

08.07.2011, 13:53

clock-img

senka27

pencil-img

85

Evo i ja stigoh kuci...napolju pakao...

nego da vam javim da je s bebijem sve ok bila na UZ srce kuca...sve regulara

posteljica je na prednjem zidu...eto pao mi kamen sa srca...hvala na savjetima divne steuser posted image

Snjegovi,ruzmarin i sas

clock-img

08.07.2011, 15:23

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

IZVORNA PORUKA: senka27

Evo i ja stigoh kuci...napolju pakao...

nego da vam javim da je s bebijem sve ok bila na UZ srce kuca...sve regulara

posteljica je na prednjem zidu...eto pao mi kamen sa srca...hvala na savjetima divne steuser posted image

Senka baš mi je drago da je bebica ok user posted image  ............I ja sam danas na konntroli rekla dr da malo slabije osjetim bebicu ,ono kad štuca i proteže se sve super ali je slabo to gurkanje,da bi dr na UZV utvrdila da je bebica licek tj stomakom okrenuta prema unutra tako da su mala leđa naprjed i zbog toga slabije osjetim user posted image

clock-img

08.07.2011, 15:25

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

08.07.2011, 15:37

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

senka, baš mi je drago što je sve dobro ispalo user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

08.07.2011, 18:09

clock-img

senka27

pencil-img

85

eto a mi zacas frku dignemo ali sta se moze niko nije kao MAJKA :)...

Selmic eto i ti razmisljala...ali dobro je HB

opet vam hvala na podrsciuser posted image

Snjegovi,ruzmarin i sas

clock-img

08.08.2011, 13:35

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Pomozite mi user posted image  na izmaku sam snage od noćas. Beba je inače jako aktivna (i prva beba je bila aktivna i zadnji dan pred porod), ali noćas me je ubio u pojam i toliko sam zabrinuta da ne znam kud bih.
U četvrtak bila na kontroli i sve je super osim što ide karlično. Dr. kaže da se to može još 100 puta promijeniti i nadam se tome. Ali od sinoć moj stomak tako skače da ne mogu hodati, nisam nikako spavala, osjećala sam pritisak jak na mjehur, na debelo crijevo toliko da boli užasno, a kad odem u WC piškim kap po kap kao da kamen trebam izbaciti (urinokulture od prošle sedmice su streilne).
Stomak toliko skače, toliko boli na neke pritiske na stranu da vam opisati ne mogu. Noćas ležim na lijevom bodu misleći da će se umiriti i odjednom skoči uvis (dakle udesno) da mi se zategnu svi mišići i koža na lijevoj strani user posted image .
Pomislila sam da se možda prevrće u položaj za porod, ali toliko se i dalje koprca da me strah da nije 100 puta u pupčanik umotan ili zaglavljen pa se ne može okrenuti user posted image . I još sam neispavana jer sam u 3 odustala od pokušaja da zaspim, oplakala pred zoru od nervoze i bolova od tih njegovih akrobacija, a sada kuburim na poslu i ne znam hoću li kući ili u hitnu poslije.
Je li se ikome ovo dogodilo?

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

08.08.2011, 13:37

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

emma meni nije al ne bih se ni sekunde mislila nego ako si zabrinuta otidji u hitnu - bolje otici djaba! Ja mislim da se garant namjesta za porod kako treba,al kazem idi da sebe smiris i nastavis uzivati!

clock-img

08.08.2011, 13:42

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

emma draga nemoj se toliko sekirati, dok ona toliko skace sigurno nije obmotana i svezanauser posted image

ja imam drugu brigu,meni se moja ne javlja danas...ili mi se ucinilo il sam samo jedan tupi udarac iznutra osjetila i ja vec sizimuser posted image

clock-img

08.08.2011, 13:44

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

O Bože, nikad dobro. Priznajem ja da je bolje da se nogata, ali mi se čini nenormalno. Nadam se da će tvoja bebica fino kucnuti ponekad samo da te smiri i pustiti te da spavaš i uživaš u njoj.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

08.08.2011, 13:46

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: helena_7

emma meni nije al ne bih se ni sekunde mislila nego ako si zabrinuta otidji u hitnu - bolje otici djaba! Ja mislim da se garant namjesta za porod kako treba,al kazem idi da sebe smiris i nastavis uzivati!

jeste kod mene se vrtila citavu noc odskako  i imala sam bolove ujutro osla za boln. roditi ...
Al mislim da nije nista kod tebe strasno ...... ako se brines otidji kod dokt . da smiris savjestuser posted image

clock-img

08.08.2011, 13:46

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

IZVORNA PORUKA: Bebica11

emma draga nemoj se toliko sekirati, dok ona toliko skace sigurno nije obmotana i svezanauser posted image

ja imam drugu brigu,meni se moja ne javlja danas...ili mi se ucinilo il sam samo jedan tupi udarac iznutra osjetila i ja vec sizimuser posted image

bebice
lezi na leđa i umiri se, ak onsita ne bude za satic,malo i prodrmaj (lagano) stomak i vidjet ces da ce se javnuti!

Zadnji članci

article-img