Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
za vrijeme trudnoće udebljala 15 kg, a evo jutros stanem na vagu, imam još tri kg viška do kilaže koju sam imala prije trudnoće! A gušim se slatkom, sokom, jer nakon što je podojim imam osjećaj kao da mi je iz želudca sisala, a o žeđi na ne pričam, najmanje dva litra obične vode na dan, flaša mi je uvijek kraj ruke!!
24.09.2008, 23:33
mamin junacina
56
Uh te kile...U trudnoci sam se udebljala 25kg,i u velikoj sam brizi kako da smrsam.Kao da sam u tudjem tijelu.A dojenje konkretno mi nista ne pomaze u tome,samo imam veci spetit.A kako skinuti uzasni stomak
25.09.2008, 09:53
Lady_in_red
58
Draga Haidy, ja sam prije pola godine bila na UN dijeti i smrsala za 20 dana 4,5 kg i počela se tresti , prekinula sa dijetom i za nepunih 10 dana vratila te 4,5 kg i dobila još . Zato ti ako nemas zdravstvenih problema nastavi s njom , budi istrajna da ne bi se desio joj-jo efekat kao kod mene. Puno srece. Cao
IZVORNA PORUKA: haidy
Joj ti si isti slucaj kao i ja, isto smo visoke i isto smo se ugojile u trudnoci, katastrofa. Ja nisam puno jela, ali sam se ugojila jer nisam imala fizicke aktivnosti, noge me je boljela, pa nisam mogla mrdnuti iz kuce. Sad tri mjeseca poslije trudnoce izgledam ko tenk, a posto ne dojim, rjesila sam da moram nesto preduzeti da skinem kilograme. Jer ako se sad zapustim, gotovo je sa mojom kilazom. Tako da sam prije 15 dana krenula na UN dijetu i da znas da djeluje. Do sad sam skinula 4 kilograma i mnogo se bolje osjecam jer znam da radim nesto za sebe. Pa probaj i ti, nije tesko. Sretno!
25.09.2008, 09:54
Lady_in_red
58
Hahaha joj- joj efekat , hahahahah , greska
11.12.2008, 10:41
amareto
20
ja sam se udebljala 22 kg i za 4 mjeseca dosla u liniju kao i prije.da budem iskrena samo dojenje bas i ne pomaze: dojenje+u pola smanjene porcije +fizicka aktivnost rezultati zagarantovani tesko je u pocetku ali isplati se,sto se stomaka tice obavezno se stezi pojasom ili ako nemas onda obicnom pamucnom pelenom sto vise i duze to bolje
14.12.2008, 01:07
malecka60
329
Ja sam se u trudnoci udebljala 10kg (isko na otpusnici pise 12 kg). Poslije poroda izgubila sam 8 kg, a mislim da je 1 kg ostao u sikama . Mlijeko mi je nadolazilo, masallah. Posto imam dijabetes i kad mali doji, iscrpi me do malaksalosti, ja udarim po slatkisima . I dobijem 5-6 kg .
Ali tjesim se da cu ih izgubiti kad budem fizicki vise aktivna (proljece, setnja, lagane vjezbice...)
17.12.2008, 13:47
dana3
2128
malecka60,ista nam je stvar ,juce sam se vagala i kaze vaga 69,4 kg.auuuuuuuuuuuuuuuu zatrudnila sa 63 rako da sad ima viska uhuhuh.e pa de sad sta cu.otici ce valjda na proljece
17.12.2008, 14:03
ewica
118
U trudnoci dobila sam 22 kg,ubrzo nakon poroda-izgubila 10, sada, 3 mjeseca nakon rodjenja Jovane-izgubila sam jos 8. Znaci ukupno-jos 4 kg viska.Dojim, mislim da taj gubitak tezine djelimicno zahvaljujem dojenju.
20.12.2008, 20:13
idana_85
1752
Ma dajte,ohladite s tim pricama da ne treba jesti i da jedenje nema veze s mlijekom. Ja poslusam, pocnem jesti kao prije i sipak, moram mu na kraju dati falsicu. Pa ako ti ne jedes od cega dijete napreduje?????? A one price da ce visak kg beba izvuci....hoce al u limburgu, visak kila je samo masnoca,sta ce tu izvuci, bebi trebaju vitamini, proteini,minerali....ne masnoca. mene samo brine poslije dojenja kako cu....Stvarno je dojenje jedna velika zrtva, ali vrijedna za zdravlje svoje bebe.
20.12.2008, 22:02
Amrino
2613
IZVORNA PORUKA: idana_85
Ma dajte,ohladite s tim pricama da ne treba jesti i da jedenje nema veze s mlijekom. Ja poslusam, pocnem jesti kao prije i sipak, moram mu na kraju dati falsicu. Pa ako ti ne jedes od cega dijete napreduje?????? A one price da ce visak kg beba izvuci....hoce al u limburgu, visak kila je samo masnoca,sta ce tu izvuci, bebi trebaju vitamini, proteini,minerali....ne masnoca. mene samo brine poslije dojenja kako cu....Stvarno je dojenje jedna velika zrtva, ali vrijedna za zdravlje svoje bebe.
idana_85 naravno da moras jesti...ali ne moras zbog dojenja jesti nesto sad drugacije nego inace...Ja jedem isto kao i prije trudnoce...Cak sam i postila skoro cijeli Ramazan a dojila sam bez problema. Najvaznije ti je biti sigurna i opustena. Ne moze mlijeka nestati preko noci. Vjeruj mi da ti je za kolicinu mlijeka gore to sto ti pomislis da nemas mlijeka nego da preskocis obrok. Ne slusaj price da moras jesti za dvoje da bi dijete napredovalo. Naravno da se treba zdravo hraniti ali sve umjereno. I najveca greska koju mozes napraviti je to da mu das flasicu. Necu da zvuci kao bezvezno pametovanje ali sigurna sam da u vezi dojenja svaki problem ima rjesenje. Ukoliko ti treba savjet oko bilo cega javi se molim te.
20.12.2008, 22:10
tweety
1407
Prije prve trudnoce sam imala 63kg i dobila 13kg,da bih nakon dojenja i svega ostala na 67kg.U drugu trudnocu sam usla sa tim kilogramima i dobila 8kg,po izlasku iz bolnice izgubila 8kg,znaci vratila se na 67,ali sam sa dojenjem spala na 61kg.Ne kazem da je do dojenja,jer jedem normalno,vise je do nocnog budjenja,letanja oko bebe,grcici i te stvari.
21.12.2008, 23:45
ewica
118
IZVORNA PORUKA: idana_85
Samo dojenje zahtijeva 500kcal dnevno.U trudnoci se visak kilograma talozi izmedu ostalog na bedrima bas kao rezerva energije tijekom dojenja.A smo dojenje osnvia se na jedno principu-potrosnja-potraznja.Ukoliko das bebi flasicu, smanjice se kolicina mlijeka,jer izbacis jedan/dva its podoj. Veca kolicina mlijeka se stvara sto cescim praznjenjem dojke. I prije svega-negdje sam procitala jednu pametnu recenicu-mlijeko se ne strava u dojkama nego U GLAVI.
23.12.2008, 13:46
Rabi
1810
Ma da je lahko, vala nije.... Ali sve za nase bebice!!! Ja sam se porodila mjesec prije termina..... Otisla u bolnicu sa 74 kg, zatrudnila sa 57 kg.... Sad imam 64 kg Nisam predebela, a vala nisam ni tamam Ne prezderavam se, samo posle svakog podoja casa soka ili kompota.... mlijeka nam dosad nije zafalilo doduse, bas cesto doji- mozda i to ima neke veze sa kolicinom mlijeka a stres i dojenje ne idu nikako.....ja sam jednom bila jako nervozna, a Adnan gladan....kad sam ga stavila na dojku, poceo se samo bacati... i tako 10-ak min. sto je mene jos dodatno naljutilo uh, kako sam bila nervozna.... spremila sam se i otisla u apoteku po hipp....Kad sam se vratila, ponovo sam ga stavila da doji, a sestra pravila mlijeko...Kad ono dijete jede bez problema i na kraju se i najeo Valjda dok sam otisla do apoteke malo se ispuhala.... nego drage moje samo opusteno i mlijeka ce biti sigurno. mene interesuje kad ce se ovi kukovi vratiti na svoje?mislim moji
22.11.2010, 16:06
leona81
6373
ja sam odmah poslije poroda izgubila skoro sve kilograme a udebljala sam se oko 15 kg, medjutim sad nakon godinu dana dojenja i nikako da se organizujem taman krenem na fitness i nema mi vise ko cuvati bebicu, zatim ispiti, poslovi frka i evo me sad sa isto kilograma ko u 9 mj trudnoce? uzas, grudi su mi ogromne takodjer...organizam mi trazi slatko iako ga ne jedem cesto, sokove ne pijem samo vodu ali opet...beba mi ne spava kako treba i ja ucim po noci i moram jesti jer sam gladna, i talozi se...
23.11.2010, 13:04
ladyblue RR
1848
ja sam u trudnoći dobila samo 5 kg a na porodu izgubila 12 kg. sada sam mršavija nego sam bila prije trudnoće a trudim se da jedem ali ne ide...dojim pa se nadam da će se kilogrami početi vraćati. trebala bih vratiti bar 5 kg.
23.11.2010, 13:10
Dalil@
588
Ladyblue, ja znam dosta zena koje su dojenjem smrsale, ne se udebljale Tebi to vjerovatno bas i ne ide u prilog. Doduse, ima i onih kod kojih je suprotno ali mislim da je takvih manje. Ja sam takodjer kilazu vratila dojenjem. Vrlo brzo nakon poroda.
Nadam se da ces postici ono sto zelis
25.01.2012, 21:14
Hannica
2920
Ja sam dobila 4 kg za 2,5 mjeseca dojenja. To mi je bas puno.Necu da puno razmisljam o izgledu i kg ali ovo ode daleko.Poslije poroda sam imala svoju normalnu tezinu,a sad cu izgleda skupiti kg kao sto sam imala pred porod.
25.01.2012, 21:21
Lulu_08
350
Hannice, ti si bas vitka, iako si dobila kg sudeci po onim poslednjim slicicama izgledas za 10 (i vise hihi)!!!
Ja sam poslje poroda i 9 dana u bolnici izasla iz bolnice sa pred-trudnickom kilazom. 5 mjeseci kasnije (uz frku pred polazak na posao) sam dosla na +10kg. GROZNO!
Te kg nikada u potpunosti nisam izgubila, a vecinu sam uspjela izgubiti tek u 3oj godini poslje poroda, i evo sad opet zabebila heheh.
25.01.2012, 21:22
Lulu_08
350
IZVORNA PORUKA: leona81
ja sam odmah poslije poroda izgubila skoro sve kilograme a udebljala sam se oko 15 kg, medjutim sad nakon godinu dana dojenja i nikako da se organizujem taman krenem na fitness i nema mi vise ko cuvati bebicu, zatim ispiti, poslovi frka i evo me sad sa isto kilograma ko u 9 mj trudnoce? uzas, grudi su mi ogromne takodjer...organizam mi trazi slatko iako ga ne jedem cesto, sokove ne pijem samo vodu ali opet...beba mi ne spava kako treba i ja ucim po noci i moram jesti jer sam gladna, i talozi se...
Ovo bi moja prica takodjer heheh, da poDApisem
25.01.2012, 21:34
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: Djana
Hannice, ti si bas vitka, iako si dobila kg sudeci po onim poslednjim slicicama izgledas za 10 (i vise hihi)!!!
Ja sam poslje poroda i 9 dana u bolnici izasla iz bolnice sa pred-trudnickom kilazom. 5 mjeseci kasnije (uz frku pred polazak na posao) sam dosla na +10kg. GROZNO!
Te kg nikada u potpunosti nisam izgubila, a vecinu sam uspjela izgubiti tek u 3oj godini poslje poroda, i evo sad opet zabebila heheh.
ma neka si ti nama zabebila,imat cemo vremena i za mrsanje. A ne brinu mene ova 4 kg,brinu me slijedeca 4 koja cu uskoro da nakupim ako ovako nastavim rucati slatkise.
25.01.2012, 21:37
Lulu_08
350
Hannice hehe, tako sam ja otisla na onih dodatnih 10, ali vjeruj iako mi je bilo krivo zbog tih KG sve bih ponovila, jer znam da je bar godinu dana kvalitetno dojila, napredovala mashALlah odlicno i zdrava uvijek bila hB!!!!!
Neka djecice, a oni tvoji su pu pu ne urekli se, med medeni!!!!
25.01.2012, 21:52
animagical
5604
meni iza poroda kilogrami nisu ostajali zbog dojenja, nego zbog baklave, soka, cokolade, kolaca...priznajem...sada slatko izbjegavam i kile uredno idu dolje, a beba doji kao i dosad ne kazem da se treba izgladnjivati, ali umjereno... da sam ovako od pocetka, davno bih bila u liniji, a ja iza poroda od baklave dobih 5kg te dok njih skidoh, tek sad onaj kusur ide... ja ovako jedem:dorucak zitarice, vitalis, rucak normalni, jedem sve, a vecera jogurt i voce, ili vocni jogurt, ili mladi sir, ugl nesto lagano, a gledam da nadoknadim kalcij uz veceru...
25.01.2012, 21:54
Lulu_08
350
animagical ma naravno da ide kroz usta sve hehe. I meni je PLAZMA nabila kile, jela svu ostalu hranu normalno ali u kompot koji sam si pravila dodavala plazmu i to nekad 3 puta dnevno, a zna se kako plazma "tovi" hehehe...
25.01.2012, 21:58
Hannica
2920
Ma mozes ti anaimagical,ti si uvijek bila karakter. Sjecam se ja one tvoje pura dijete iz trudnickog vremena.Ja se ne mogu kontrolisati,kad mi se nesto jede ja jedem.Sreca moja pa cesto gubim apetit i nista ne jedem,ali sad to ne smijem dozvoliti zbog dojenja.
25.01.2012, 21:59
Lulu_08
350
Hannice ma ti si meni VRH vec jer dojis 2 bebe!!!