Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage moje hvala vam. Klip o postavljanju sjedalice mi je pomogao- kontala sam kako cu izvesti sve to s postavljanjem! Nadam se da ce sve biti ok. A vidjela sam i slike sa peskircicima, probacu i to
23.10.2009, 12:24
micica
120
Htjela sam vam poslati sliku moje AS ali mi bas ne ide od ruke
23.10.2009, 17:41
triplemama
1097
IZVORNA PORUKA: micica
Htjela sam vam poslati sliku moje AS ali mi bas ne ide od ruke
Iskreno mi je zao sto se to dogodilo. Sva sam se bila najezila kad sam cula. Ne daj Boze A recite mi- sta je sa novim zakonom koji dozvoljava postavljanje AS na prednje sjediste, tj suvozacevo. Bas sam neki dan cula za tu varijantu. Kao olaksava se roditeljima koji voze sami. Ja, sreca, imam mogucnost iskljucivanja zracnog jastuka na prednjem dijelu ali koliko je to sigurno Mislim da bih se stalno pitala da li je iskljucen. Bilo bi mi milion puta lakse da je beba naprijed, ali ... Nisam nesto sigurna. Vasa misljenja o tome?
30.10.2009, 10:33
Nellica
220
Tuzno, tuzno....
micica koliko ja znam sjedalica kategorije 0 - 9 kg se po pravilu i postavlja na prednje sjedalo uz obavezu iskljucivanja air bag-a, naravno postavlja se u smjeru suprotnom od smjera vožnje, mada mislim da ce ti triplemama dati najtačniji i najbolji odgovor
30.10.2009, 10:56
Nedi
1147
Moj je cijelo vrijeme bio nazad u AS od prvog izlaska i dan danas. Razočarana sam sviješću roditelja o važnosti autosjedalica, evo radni kolega mi se smije kad kažem da nikad ne vozim dijete bez AS (ima sina od 1 g), kaže da pretjerujem.
30.10.2009, 11:02
micica
120
Brze ste Hvala. Sad sam na jednom sajtu nasla ovo: "Najbolje mesto da se postavi sedalica za novorođenče je na zadnjem sedištu i to sa leve strane. " E i ovo me buni. Po nekim pricama odranije znam, bar sam tako cula, da je "najsigurnije" mjesto za AS iz suvozacevog mjesta. Sta je sad ispravno? Gdje se po pravilu montira AS? I kako da vozim i provjerim sta bebe radi ako je iza mene????
30.10.2009, 23:07
triplemama
1097
IZVORNA PORUKA: micica
Brze ste Hvala. Sad sam na jednom sajtu nasla ovo: "Najbolje mesto da se postavi sedalica za novorođenče je na zadnjem sedištu i to sa leve strane. " E i ovo me buni. Po nekim pricama odranije znam, bar sam tako cula, da je "najsigurnije" mjesto za AS iz suvozacevog mjesta. Sta je sad ispravno? Gdje se po pravilu montira AS? I kako da vozim i provjerim sta bebe radi ako je iza mene????
Po svim statistikama najsigurnije mjesto je pozada na sredini ako to mjesto ima pojas sa tri uporišne tačke i ako je po upustvu automobila dozvoljeno postaviti sjedalicu tu. Što se tiče prednjeg sjedišta tu se i po zakonu smije samo postaviti AS 0+ grupe do 13 kg, suprotno od smijera vožnje ako auto nema zračnog jastuka ili je isti isključen (ali ipak je sigurnije pozada). Ako je AS na zadnjem sjedištu postoje ogledala koja olakšavaju i dijete vam je uvijek na oku.
Triplemama, svaka čast tebi i svima koji se brinu o sigurnosti djece u prometu! Ja sam poslala 2 upita mailom na Roda.hr još pred 10 dana, kako bi znala kada namjeravaju doći kod nas na pregled AS i odgovora niotkud. Ne mogu vjerovati!!!
08.01.2010, 18:32
Anoniman
Meni treba info o AS peg perego, ova nova 2009., zna li iko ista o sigurnosti istih , ona mi je super jer se moze vezati pojasevima a poslije se kupi isofix baza i moze i tako, jer pravo rijetko moze oboje da se iskombinuje kod ostalih
09.01.2010, 15:02
triplemama
1097
IZVORNA PORUKA: sahara
Meni treba info o AS peg perego, ova nova 2009., zna li iko ista o sigurnosti istih , ona mi je super jer se moze vezati pojasevima a poslije se kupi isofix baza i moze i tako, jer pravo rijetko moze oboje da se iskombinuje kod ostalih