Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage moje, ja po prvi put trebam sama sa bebarom u autu pa me malo strah. Sjedalicu imam, kupljena zajeno sa kolicima Kombinacija. Gracova je. Medjutim, meni ona izgleda ogromna. Vidjela sam slicicu na forumu kako bi bebe trebalo sjediti u njoj ali meni je to ... Ona mi je premala, tek joj je mjesec i nesto. Sva upadne u sjedalicu. Ne znam kako da je svezem? Bojim se da ce joj biti neudobno. Sta da radim? Zbog svega toga i ne izlazimo iz kuce. Pomozite
Mozda ima slika ili sma gledala negdje drugo-ali ako mislis da beba upad au sjedalicu dok je mala,tavi se smotan peskir pod guzu,a oko glave sa strana isto tako jedan da glava ne leta tamo -ovamo moj sin je bio toliko mali da smo ga jedva vezali u sjedalicu ali smo dobili uputu kako ga vezati! Bebama nije neudobno jer su anatomski oblikovane i pazi da je guza bebe uvijek u udubljenju sjedista,i provjeri da li su lejda uz stolicu da nema velik epovrsine slobonde izmedju ledja i naslona stolice
Sretno u setnji i ne sikiraj se za bebu jer nije neudobno
22.10.2009, 10:32
dana3
2128
Anidla-ta se sjedalica samo stavi na zadnje sjediste tako da je beba okrenuta ledjima u pravcu voznje:Kratki dio pojasa ide preko stolice imaju zaglavci kud se pojas provuce(ispred bebinih ruku) a zatim se dugi dio prebaci preko stolice(iza kod rucke za nosenje) i isto imaju zlijebovi i samo skopcas pojas!
Bebu slobodno u tome mozes da izneses iz bolnice jer ovde nema sanse da vam dijete bude u autu bez sjedalice(Svedska)
imas taj jastucic koji stavis bebi pod guzu i sv eve biti ok.Temu malo vrati na par stranica ,evo ja malo prije gledala sliku od triplmame kako je ona postavila svoju sjedalicu pa provori malo! Sretno
< Poruku je uredio dana3 -- 22.10.2009 10:33:59 >
22.10.2009, 10:35
anidla
3683
IZVORNA PORUKA: dana3
Anidla-ta se sjedalica samo stavi na zadnje sjediste tako da je beba okrenuta ledjima u pravcu voznje:Kratki dio pojasa ide preko stolice imaju zaglavci kud se pojas provuce(ispred bebinih ruku) a zatim se dugi dio prebaci preko stolice(iza kod rucke za nosenje) i isto imaju zlijebovi i samo skopcas pojas!
Bebu slobodno u tome mozes da izneses iz bolnice jer ovde nema sanse da vam dijete bude u autu bez sjedalice(Svedska)
imas taj jastucic koji stavis bebi pod guzu i sv eve biti ok.Temu malo vrati na par stranica ,evo ja malo prije gledala sliku od triplmame kako je ona postavila svoju sjedalicu pa provori malo! Sretno
thx, evo bas sve citam i sto mi je korisno (a sve je) idem copy paste
pozdrav veliki za sweden, moja baka zivi tamo, u Lidkopingu, predivan gradic!!!!
Pusa
22.10.2009, 10:39
gvendolina
1896
micica mi imamo takođe tu AS i meni se,dok je Ajdin bio manji,cinilo jako neudobno i neprilagodeno.Zbog toga sam ja izbjegavala voznje na duze relacije.Trebaju oni pojasevi, sto idu preko ramena,biti u nizim prorezima i da su u jastucici unutra.
A sad jedno pitanjce Kod nas je dakle Graco 0-13 i mom bebiju nogice vire vani,pa me sve strah da mu nije ruzno jer se nogama oslanja na sjediste.Je li to znak da muje AS premala
22.10.2009, 13:00
triplemama
1097
micica na prvoj strani ovog topica imaš slike kako da mala beba ne "propada" u AS kako staviti srolane peškiriće
micica mi imamo takođe tu AS i meni se,dok je Ajdin bio manji,cinilo jako neudobno i neprilagodeno.Zbog toga sam ja izbjegavala voznje na duze relacije.Trebaju oni pojasevi, sto idu preko ramena,biti u nizim prorezima i da su u jastucici unutra.
A sad jedno pitanjce Kod nas je dakle Graco 0-13 i mom bebiju nogice vire vani,pa me sve strah da mu nije ruzno jer se nogama oslanja na sjediste.Je li to znak da muje AS premala
NIJE ZNAK DA JE PREMALA Koliko je dijete? Ako je starije od 6mj izvadi sve umetke one spužvaste jer su oni za novorođenčad, a što nogice vise to uopšte ne smeta važno je da dijetetova glava ima više od 2 cm do ruba AS. Isto tako za stariju djecu AS Graco 0+ ima ispod navlake jedan dio stiropora koji se vadi pa se može duže voziti u njoj (a vožnja suprotno od smijera vožnje je najsigurnija) pogledaj slike ovdje za taj dio stiropora http://www.djeca.org/forum/viewtopic.php?f=53&t=241
triplemama, moze li se izbaciti ovaj urolani peskir ispod sjedalice/baze kad dijete pocne samostalno sjediti, tj. da li je ugao od 45 stepeni neophodan samo kod beba koje jos ne smiju sjediti.
22.10.2009, 13:12
triplemama
1097
Andila beba se i treba samo voziti u AS i trebaš je iznijeti iz bolnice jer je svaka AS grupe 0-0+ napravljena i za novorođenčad a za postavljanje AS imaš iznad video
triplemama, moze li se izbaciti ovaj urolani peskir ispod sjedalice/baze kad dijete pocne samostalno sjediti, tj. da li je ugao od 45 stepeni neophodan samo kod beba koje jos ne smiju sjediti.
Bravo ugao kod veće djece se povisuje do 60 stepeni i onda su uspravljeniji
OK, hvala, ma iskreno bila sam na besplatnoj obuci kod DjeCe ali malo zaboravila ove detalje, i fakat bi svako trebao makar pogledati video o pravilnom postavljanju sjedalice jer je nepravilno koristenje jednako opasno kao i ne koristenje uopce
22.10.2009, 13:29
marinčii
4750
url=http://www.Slikomat.com/slika/4064255.htm] [/url]kod nas je ova ,ja dosad nisam umetala ručnike ,jesam li trebala
22.10.2009, 13:37
Adana
2777
IZVORNA PORUKA: triplemama
Inače se ni jedna AS ne bi trebala montirati ispred airbaga a ni voziti naprijed. Na zadnje sjedište
jedno pitanje, da li se uopste ne smije stavljati na prednje sjediste ili samo ne bi trebalo? Posto mi nemamo pojaseve nazad, a naprijed nema airbaga, da li je OK da sjedalica bude naprijed?
22.10.2009, 13:52
triplemama
1097
IZVORNA PORUKA: marinčii
url=http://www.Slikomat.com/slika/4064255.htm] [/url]kod nas je ova ,ja dosad nisam umetala ručnike ,jesam li trebala
pa on zaspe gotovo uvijek u autu pa mu malo glavica se nakrivi na stranu
22.10.2009, 13:57
triplemama
1097
IZVORNA PORUKA: Adana
Inače se ni jedna AS ne bi trebala montirati ispred airbaga a ni voziti naprijed. Na zadnje sjedište
jedno pitanje, da li se uopste ne smije stavljati na prednje sjediste ili samo ne bi trebalo? Posto mi nemamo pojaseve nazad, a naprijed nema airbaga, da li je OK da sjedalica bude naprijed?
Inače to je za AS je najnesigurnije mjesto ali po zakonu tu može stojati AS grupe 0-0+ ako je airbag isključen ili ga nema.
Inače to je za AS je najnesigurnije mjesto ali po zakonu tu može stojati AS grupe 0-0+ ako je airbag isključen ili ga nema.
Sto znaci da AS grupe I ne moze stajati naprijed? Da li i po zakonu ne smije? Mislim da li ce nam naplatiti jos i kaznu zbog toga? Sta je sigurnije staviti AS naprijed, ili drzati dijete u rukama nazad?
22.10.2009, 14:50
gvendolina
1896
triplemamama hvala puno, ti si nase
Ajdinu je 5 mjeseci i 20 dana,one jastucice smo izvadili ranije.Sinoc sam razgovarala sa mm vezano za ovo.Znam da sam negdje procitala da ne treba glavica da ide do ruba,ali me zbunilo ovo sto mu nogice vire pa reko da provjerim. A dobro si me napomenula za ovaj stiropor vidjela sam ga kad smo pomjerali kaisice,ali sam totalno zaboravila na to
22.10.2009, 15:08
Nunichi
4125
IZVORNA PORUKA: gvendolina
A dobro si me napomenula za ovaj stiropor , vidjela sam ga kad smo pomjerali kaisice,ali sam totalno zaboravila na to
A sta s njim??? Mislim da sam i ja smeknula da ima, sta cu mu?
22.10.2009, 16:27
gvendolina
1896
IZVORNA PORUKA: Nunichi
A dobro si me napomenula za ovaj stiropor , vidjela sam ga kad smo pomjerali kaisice,ali sam totalno zaboravila na to
pa on je dobar za izolacije
Sala mala Moze se izvaditi tako da AS postaje dublja i moze je koristiti i vece dijete,do određene tezine za koju je AS propisana . jesam i ja pametna(kad mi triplemama objasni )
22.10.2009, 16:44
anidla
3683
Andila beba se i treba samo voziti u AS i trebaš je iznijeti iz bolnice jer je svaka AS grupe 0-0+ napravljena i za novorođenčad a za postavljanje AS imaš iznad video
sve sam iscitala,pogledala kako se bebi veze u AS i ja vise nemam definitivno dilemu da li cu bebija iznijeti iz bolnice...a tebi svaka cast za ovu temu i tvoju posvecenost istoj!!!!!
22.10.2009, 16:47
triplemama
1097
IZVORNA PORUKA: Nunichi
Sala mala Moze se izvaditi tako da AS postaje dublja i moze je koristiti i vece dijete,do određene tezine za koju je AS propisana . jesam i ja pametna(kad mi triplemama objasni )
Za ovaj stiropor je za Graco AS 0+ grupe i to piše u njenom upustvu za ostale AS treba provjeriti u upustvu.
sve sam iscitala,pogledala kako se bebi veze u AS i ja vise nemam definitivno dilemu da li cu bebija iznijeti iz bolnice...a tebi svaka cast za ovu temu i tvoju posvecenost istoj!!!!!
Dobro izolacijo moja. Thx... provjericu u uputama za AS. Kod mene je bas tanak koliko sam primjetila. Neka ga jos, mi smo sitni ne smeta nam.
22.10.2009, 19:49
Adana
2777
IZVORNA PORUKA: Adana
Sto znaci da AS grupe I ne moze stajati naprijed? Da li i po zakonu ne smije? Mislim da li ce nam naplatiti jos i kaznu zbog toga? Sta je sigurnije staviti AS naprijed, ili drzati dijete u rukama nazad?